Liberal-democratii pun la indoiala profesionalismul femeilor la conducere

Cine a scris aceasta stire?
Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Alexandru Tanase, a declarat, miercuri, in cadrul unor dezbateri publice ca principiul de egalitate de genuri nu poate fi pus la baza formarii viitoarei guvernari din Republica Moldova.

Declaratia liderului PLDM a venit drept raspuns la afirmatiile reprezentantului Miscarii „Actiunea Europeana”, Vitalia Pavlicenco, precum ca in listele electorale ale liberal-democratilor exista doar o singura femeie printre primii 16 candidati, iar primul tinar este inregistrat pe locul 13 in lista.

„Nu este corect sa punem la baza viitoarei guvernari principiul gender. Guvernarea presupune altceva, cu atit mai mult ca intram intr-o perioada foarte complicata, si cred ca trebuie sa dam la o parte niste chestiuni care suna bine dar nu da rezultate”, a accentuat Tanase in cadrul dezbaterilor.

In replica, Vitalia Pavlicenco a concluzionat ca PLDM „considera ca tinerii si femeile nu merita sa fie considerate drept profesionisti”.

PLDM este, deocamdata, prima formatiune moldoveneasca care s-a pronuntat deschis pentru discriminare de genuri in politica.

VP
Loading Facebook Comments ...

65 Comments

Add a Comment
 1. Doamnă Pavlicenco, deveniți penibilă de vreme ce ați ajuns să citați știrile de pe OMEGA, agenția de buzunar a lui Tkaciuc.
  Mai bine ieșiți cu o declarație publică prin care să recunoașteți că faceți jocurile comuniștilor. Astfel ați pune capăt acestui circ ieftin, ai cărui princincipali clovni sunt Pavlicenco, Can și Petrencu…

 2. Pentru Alex Cozer

  Nu te chinui sa servesti cu atita osirdie pe Filat ca nu vei avea decit verde pentru dezamagire. Daca tu crezi ca Filat, care l-a votat pe Voronin, e mai contra comunistilor decit mine, care am luptat constant si curajos contra lor, eu iti spun ca nu meriti nici sa te citesc. E ultima oara cind iti mai raspund, pentru ca esti servil pina la dezgust.

  Si inca ceva. Ai ce ai cu invidia care te roade contra femeilor neproaste, ca asta e meseria celor de la PLDM, dar ce ai avea si cu Mardarovici Ecaterina, care a vorbit de discriminarea femeilor pe listele voastre, plus ca, elementar, prin listele AMN, PL si PLDM, conducerea partidelor a incalcat legea, in vigoare in R.Moldova. Asa ca lasa-ma cu Omega lui Tkaciuk, cumatru, se pare, cu Filat.

 3. flowers_of_liberty

  Periaoada foarte complicata presupune luarea unor hotarari barbatesti in beciul plin cu butoiae de vin, iar femeile sa stea la bucatarie si sa spele blidurile. Politica nu e treaba femeiasca, corect a spus Alexandru Tanase, si tinerii sunt niste mucosi, nu e locul lor in parlament, locul lor este la discoteca. Iar daca tinerii vor in Parlament ei trebuie opriti cu orice pret, Moldova nu mai trebuie supusa expirimentelor! Sa vina profesionisti si tehnocrati trecuti prin foc si darmol ca doar ei stiu solutia iesirii R.M. din situatia creata! Tinerii sunt buni doar de dus drapele, de lipit afise si de incarcat si de descarcat bidoanele cu mancare, iar femeile sunt podoabele barbatilor care sunt demonstrate falos in public si costa putin mai mult decat o pereche de pantofi. Pavlicenco si cu Can stiu doar a vorbi, dar in Parlament mai trebuie si de despicat lemne. Tinerii stiu multa teorie, dar nu au practica, pe cand in parlament mai este nevoie si de stiut cum se construiesc drumurile tarii, cat asfalt trebuie de cheltuit pentru 1 km de traseu, ca nu de alta dar se va gasi un smecher care va duce tot asfaltul in curtea proprie. Situatie complicata, nu este de glumit cu ea! Tara e in pericol, dar noi ne batem joc de Idealurile si Valorile eterne ale neamului moldovenesc cum sunt: Jupaneasa tine casa, iar jupanul tine drumul, Beciul este a doua Casa Mare, Cheile de la masina nici odata sa nu fie date pe mana femeii, Cum nu-ti dau femeia, asa nu-ti dau masina, Femeia trebuie sa-si stie locul, Salabonule, ia du-te si adu un ulcior cu vin, Esti un tzanc, inchide gura in fata celor mai mari ca tine, Stergeti mai intai mucii si apoi spune ce trebuie sa fac.
  Valorile eterne trebuie salvate, Verde pentru Moldova!

 4. Pentru Alex Cozer
  Acum nu mai meritati sa fiti numit „Domn” si nici „stimat”!
  Nu ma pune pe mine in rol de „clovn”, „eroule” !
  Cine dracu ti-a dat dumitale dreptul moral sa ma faci pe mine clovn ? Vino sa vezi cum robesc eu zi de zi, nu am odihna mai mult de 4-5 ore din 24, in ultimii 10 ani niciodata nu am lucrat in mai putin de 3-4-5 locuri de munca in acelasi timp, nu mi-am permis sa nu achit la timp salariile si impozitele in deplina masura! Am atras investitii straine in tara, care au permis crearea a mii de locuri de munca in tara. Tu ce ai facut ?
  Mascariciule, vino sa discutam barbateste , spune ce ai reusit sa faci in aceasta viata ca sa-ti permiti sa ma faci pe mine clovn ?
  Ma adresez catre oamenii de buna credinta:
  1. Cine il cunoaste pe acest Alex Cozer ?
  Ajutati-mi sa pot sa-l cunosc si eu.

 5. Dna Pavlicenco,
  dincolo de afirmatia pe care a facut-o dl Tanase Jr. si de emotiile exagerate ale Dstra, poate recunoastem ca la moment nu este potrivit sa intram (sa intrati) in polemici goale. Fiecare si-a expus punctul de vedere. Dumnealui intr-un mod diplomatic, Dstra – ca intotdeauna, dominata de emotii. In acest sens, sunt de acord, ca persoane cu temperamente similare celui al Dstra (fara suparare), sunt periculoase la guvernare. La fel ca si tinerii, de genul lui Ombun, pe care l-ati propus ca si Ministru de Externe. Am ras cu pofta cand am vazut un baiat de varsta mea, candidat la fotoliul de Ministru. Sa fim seriosi: ce imagine vom avea noi in afara tarii, cu copii la guvernare? Stiu ca veti intreba: da ce, mai bine cu ministri comunisti? Va raspund: nu e mai bine, dar nici chiar „mucosi”.
  In loc de concluzie: sunt afiliat politic. simpatizez PL si PLDM. modul infantil de penetrare a politicii moldave de catre MAE sufera esec. Nu va suparati Va rog. este o parere a mea.
  Mult curaj si …. stapaniti-Va odata emotiile, dna Pavlicenco. Lasati sa vorbeasca capul rece, si nu inima fierbinte.

 6. Doamnă Pavlicenco, îmi plac femeile inteligente. De asta și am o prietenă foarte inteligentă și cea mai inteligentă mamă.
  Nu am zis niciodată că nu ați fi o femeie inteligentă. Jos pălăria, sunteți o femeie inteligentă, una dintre cele mai bune femei implicate în politica de la noi. Din păcate aceste calități ale dumneavoastră, nu sunt întotdeauna utilizate în scopuri nobile. Ceea ce faceți dumneavoastră în această campanie este foarte murdar. Dacă vă cer oamenii să respectați legea și să publicați raportele financiare, de ce nu o faceți? De ce nu vă faceți campanie electorală fără a ataca PLDM, AMN și PL? De ce nu ați acceptat propunerea lui Mihai Ghimpu de a nu participa la alegeri?
  Vă zic cu toată sinceritatea, doamnă Pavlicenco, dacă vă făceați o campanie electorală corectă, nu aș mai fi scris nimic pe acest blog. Și chiar v-aș fi susținut…
  Dar atacurile dumneavoastră nu încetează, iar astfel nu faceți decât să provocați o reacție adversă din partea electoratului, care zice că iar se mămâncă opoziția.
  Publicarea acestei știri de pe Omega, agenție care nu face decât să creeze vrajba între opoziție, mă face să cred că faceți jocurfile comuniștilor, iar MAE va fi poziționat alături de PPCD și UCM, ca niște pioni ai comuniștilor.
  http://www.analizemd.blogspot.com

 7. Dna Pavlicenco,
  dincolo de afirmatia pe care a facut-o dl Tanase Jr. si de emotiile exagerate ale Dstra, poate recunoastem ca la moment nu este potrivit sa intram (sa intrati) in polemici goale. Fiecare si-a expus punctul de vedere. Dumnealui intr-un mod diplomatic, Dstra – ca intotdeauna, dominata de emotii. In acest sens, sunt de acord, ca persoane cu temperamente similare celui al Dstra (fara suparare), sunt periculoase la guvernare. La fel ca si tinerii, de genul lui Ombun, pe care l-ati propus ca si Ministru de Externe. Am ras cu pofta cand am vazut un baiat de varsta mea, candidat la fotoliul de Ministru. Sa fim seriosi: ce imagine vom avea noi in afara tarii, cu copii la guvernare?
  Stiu ca veti intreba: da ce, mai bine cu ministri comunisti? Va raspund: nu e mai bine, dar nici chiar „mucosi”.
  In loc de concluzie: sunt afiliat politic. simpatizez PL si PLDM. modul infantil de penetrare a politicii moldave de catre MAE sufera esec. Nu va suparati Va rog. este o parere a mea.
  Mult curaj si …. stapaniti-Va odata emotiile, dna Pavlicenco. Lasati sa vorbeasca capul rece, si nu inima fierbinte.

 8. Doamnă Can, din prestația dumneavoastră de la dezbaterile electorale am observat că sunteți destul de „aprinsă”, probabil de asta și ați reacționat atât de coleric. Țin să vă aduc la cunoștință că m-am referit la circ electoral, iar apelativele de clovni v-au fost adresate ca urmare a prestației pe care o are formațiunea dumneavoastră, mai ales după articolul de mai sus, unde ați citat o agenție de presă comunistă.
  Dacă vreți să discutăm, mail-ul meu îl gasiți pe blogul ce-mi aparține. Mă contactați și pot să mă pun la dispoziția dumneavoastră…
  PS: Nu m-am îndoit niciodată de calitatea dumneavoastră de cetățean, m-am îndoit și mă îndoiesc de calitatea dumneavoastră de politician, de asta și am folosit acel apelativ…

 9. Pentru FALSUL flowers_of_liberty

  „Pavlicenco si Can stiu doar a vorbi, dar in Parlament mai trebuie de despicat lemne”.

  In parlament e nevoie de substanta cenusie si nu de topor, secera si ciocan ! Toporul si ciocanul pot fi utile la despicat lemne pe trunchi, la crapat in ocne piatra in patru. Secera este buna de pus in mina celora, care au adus agricultura la sapa de lemn si sa munceasca acolo sa vada chit trebuie sa muncesti ca sa cresti pinea, pe care o achizitionezi de la tarani aproape pe gratis…..!
  Cine ti-a spus dumitale ca eu nu pot despica si lemne ?
  Esi la vedere si hai sa incercam cine poate face mai multe si mai bune!
  Dumneata incerci sa „bati cuie” cu calculatorul ! Pentru aceasta nu este nevoie de creer! Dar costa scump! Pune mîna pe ciocan si bate cuie cu el! Nu strica calculatorul!
  Lasa tinerii in pace! Ei sunt viitorul nostru si avem incredere in ei, cum au avut si altii incredere in noi!
  Ti-a dat mamica ta un nume si pronume ? Foloseste-le!
  Daca te temi ca te faci de ris, gaseste-ti un nikname propriu, nu folosi nikname-urile altor persoane ! Nu uita de IP….!
  Sa fii sanatos si sa-ti dea Domnul chit meriti ! Tie, familiei tale si celor apropiati!
  Nu doresc sa te supar, doar sa te ‘trezesc’ la realitate si bun simt!

 10. Dna Can,
  faza cu IP-ul a fost o amenintare?????
  Nu sunt eu acel (acea) flowers….. dar…. m-a pus pe ganduri afirmatia Dstra.
  Apropo, mesajele de tipul: hai iesi sa vedem cine e mai tare bla bla cred ca nu Va fac fata. in politica trebuie sa fii puternic. din cateva mesaje de pe acest blog, inteleg ca Va provocati usor si in loc sa oferiti niste raspunsuri inteligente, Va coborati la nivelul acestor forumisti…. Nu cred ca e corect, dna Can,
  parerea mea.

 11. Pentru Oleg Cucoreanu

  1. Imi pare rau ca sinteti dezechilibrat. O gramada de oameni m-au felicitat ca am fost extrem de calma la TV7 – unde ati vazut emotii, nu inteleg? Intrebati ce parere are Igor Botan, de exemplu, de aceea, nu va iau in serios – spuneti minciuni.

  2. Va pare rau ca Tanase a dat-o in bara. Inteleg. Dar incercati sa-l corectati. Nimic mai simplu, nu fiti atit de slab ca sa va varsati ciuda nu pe Tanase, care v-a compromis, ci pe mine. Slab, slab.

  3. De ce intrati „in polemici goale”? – v-a invitat cineva sa va pierdeti timpul cu mine?

  4. Explic pentru cei nedotati (dub dubom): eu am cetatenie romana din 1992 si nu renunt la cetatenie in favoarea fotoliului de deputat. Mie imi este totuna ce spuneti, eu spun ce cred. Si nu mai avint nici la guvernare, nici in Parlament, eu promovez o echipa.

  5. Veaceslav Ombun este un baiat foarte educat, priceput la multe lucruri, a fost ales prin concurs liderul OTNL. Dar va compatimesc – il invidiati. Mi ales ca vom trece pragul si patru femei nu merg in Parlament, avind cetatenie romana – Pavlicenco, Can, Crudu si Cercavschi – si Ombun are sansa, spre deosebire de voi care alergati in jurul lui Filat ca si catelusii, fara demnitate si cu frica sa nu va repeada, dar care nu ati fost promovati. Nici macar Nighina Azizov. „Mucos” esti tu, nu Veaceslav, om crescut greu, fara tata, un baiat profund si matur, chiar prea matur pentru virsta sa.

  6. Ombun este pentru ministru al integrarii europene. Si este o persoana libera, spre deosebire de Ostalep, de exemplu. Poti ride pina ti se va duce gura la urechi, de la asta sansa ta pe linga Filat nu va creste. Verde – pentru dezamagire – asta trebuie sa va fie sloganul adevarat.

  7. Poti simpatiza – pina te dai de-a dura – cu PL si PLDM, mai ales acum, cind v-au demonstrat unde va e locul – la afise, flash-moburi si dus drapele. Ai nostri tineri se calesc, sint sprijiniti de maturi, sint coordonatori de raioane si sint tratati cu respect. Eu nu ma supar pe neinitiati si semifanatizati. Eu va compatimesc.

  8. Nu vad unde vezi tu emotii? Incerci sa preiei de la seniorii complexati in fata mea argumentul emotiei. Te inseli, nu le am, sint foarte puternica, de aceea si Ghimpu, si Filat evita sa apara cu mine, se tem sa nu reziste, in plus – mai au si ceva de ascuns, probabil. Numai Rosca ar putea concura la tarie si caracter cu mine si el asta stie.

  9. Ceea ce nu-mi lipseste cu adevarat este curajul. Inima e apanajul baieteilor lui Rosca. Eu nu aspir la nimic si nu vreau decit sa-i dam jos pe comunisti. Incredere in zisele partide democratice nu am, dupa ce nu au votat iesirea din CSI. Ceea ce deranjeaza toate aceste partide este ca nu sintem controlabili de nimeni. Asta deranjeaza. Nu va grabiti, insa, in doua-trei luni va lamuriti cu toate. Sa va vad atunci aparind pe blogul meu…

  10. Daca citeste si Alex Cozer acesta postare, as vrea sa-i spun – pentru ca nu mai merita sa-i raspund direct – ca marea problema a politicienilor-barbati e ca privesc femeile din politica dupa cum isi privesc sotiile – la bucatarie si castroane. Daca si tinerii privesc asa, inseamna ca nu ati invatat nimic.

  11. Si mai departe pentru Cozer: „Cine esti tu, ma, neavenitule, sa judeci ca cineva ceva foloseste in scopuri nenobile? Tu, care te ascunzi indaratul unui nume anonim si eu, a carei viata e in palma? Ai citit macar postarea mea de pe blog „In cautarea parintilor?” Citeste-o, ca acolo nu te-ai grabit si nu ai postat nimic, dupa care mai stergeti nasul si abia apoi decide sa-mi consumi timpul. Ce facem noi murdar in campanie? Esti tu legea? Nu ti-a spus Can ca abia tirziu s-a reusit deschiderea contului electoral? Esti atit de greu de cap? Daca e asa, stai acasa si matura prin bucatarie, nu te baga in sufletul oamenilor cu cizme murdare. De unde ati luat voi ca a face campanie electorală inseamna a nu ataca PLDM, AMN sau PL? O fi acestia sfinti, ca nu am auzit, ori au in spate structuri corupte si mafiote care ii tin pe o linie si pe o politica?

  12. Am explicat pentru cei neastupati la minte de ce nu am acceptat propunerea aberanta a lui Ghimpu de a nu participa la alegeri – pt ca nu ne intereseaza treuca, ci politica generala, cistigul ireversibil in lupta Est-Vest pentru Moldova. Noi nu sintem someri si nu asteptam sa fim ministri angajati la intolerantul si necioplitul Ghimpu, care inca trebuie sa invete sa se poarte cu oamenii. Noi sintem cu scopuri curate si inteleg perfect ca asta deranjeaza pe cei ce se deosebesc de comunisti doar prin faptul ca astazi comunistii inca sint la treuca, iar ei, cica democrati, inca nu au ajuns la treuca. Si nu ma mai zadariti ca va pot spune si mai multe daca va aratati obraznici.

  13. O fii fiind tu, Cozer, „electoratul”? Ti-a dat dreptul electoratul sa vorbesti in numele lui?

  14. Cit priveste Omega, nu ma intereseaza, eu nu spun diferite lucruri in functie de cu cine vorbesc. Ei au facut stirea de pe TV, nu dintr-o declaratie a mea speciala, dar v-au prins bine. Si voi vreti sa fiti ca si comunistii – numai de altii sa vorbiti? Si pe voi cine sa va corecteze? Pai, sa nu fie nici o deosebire intre verde si rosu? Pai, nu este adevarat, si in acest caz, – ca nu e nici diferenta intre verde, rosu, orange si vinat deschis? Eu am acelasi adevar pentru toti. Cel mai mare joc al comunistilor l-au facut si il mai fac cei care l-au votat pe Voronin. Ai uitat cumva cine a votat – iti amintesc eu – Filat. Iar Chirtoaca ne invata cum sa ne prostituam si sa votam cite unul, cite doi pentru un Presedinte comunist. Citeste analiza lui Botan, ca el se refera si la aceasta prostie a lui Chirtoaca. Dar, iertati-ma, prin intoleranta voastra nu va deosebiti de Rosca, ma tem ca sinteti mai rai ca el.

 12. Pentru Alex Cozer
  Nu ma intereseaza blogul tau, eu nu am timp de citit toate blogurile! Am multe activitati mai utile pentru mine si colectivele pe care le conduc.
  Vino sa-ti spun eu personal /nu in 11 minute de dezbateri, chind oponentul strecoara minciuna ca guvernul Tarlev a facut tara fericita/ ce vom face la guvernare si atunci sa ma contrazici chit iti ajunge creer si timp!
  Vino sa-ti demonstrez cum stiu eu sa muncesc!
  Spunemi si mie ce ocupatie ai dumneata si ce performante ai obtinut pina acum ? „Lumineaza-ma un pic si pe mine si pe alti internauti!
  Circul electoral va lua sfirsit, dar noi vom continua discutia si vom pune punct pe calificativul de „clovn”!
  Voi incerca sa-ti demonstrez ca esti un needucat si un obraznic, chiar daca ai doua prietene inteligente- a doua fiind mama ta. Eu pe mama mea o clasez pe primul loc si dupa moartea ei. A fost, este si va fi pe primul loc si exemplul demn de urmat pentru mine !
  Daca ar trebui sa fiu in rolul unui „clovn”, daca asta ar face viata mai usoara macar unor pici, sa stii ca as fi si un „clovn” mai bun si mai vesel dechit tine !
  Dar deocamdata nu am avut „fericirea” sa ma numeasca „clovn” un necunoscut ! Te consider un needucat!

 13. flowers_of_liberty

  Pentru doamna Alexandra Can
  Nu ma supar pentru neintelegerea de catre DVS a comentariului meu ironic asupra declaratiei facute de catre Alexandru Tanase. Daca aveti timp mai cititi odata ceea ce am scris si daca nu-l veti intelege iar, vi-l descifrez fara nici o suparare. Observati cred ca scriu de la acelasi IP. Succese MAE, chiar imi sunteti dragi! Nu ma voi mira deloc daca veti acumula 10% in scrutin, doar sa nu falsifice rosii alegerile!!!
  Votam MAE, Votam Moldova fara coruptie!

 14. Dna Can, va salut! Sa stiti ca apreciez inalt evolutia din dezbaterile electorale de la Moldova1 in care l-ati avut ca concurent pe Mereuta. Vreau sa va spun ca cele 10 min sunt de necomparat cu zecile de comentarii pe care le-am schimbat pe bloguri, in cele citeva min v-am cunoscut si mai mult. Sunteti foarte bataioasa si imi place ca mesajul dvs are o incarcatura afectiva enorma, are un mesaj non-verbal foarte bun. Cred ca asta si este acel condiment care le lipseste la multi politicieni din Moldova si de asta nici nu au priza la public. Imi spuneati mai inainte ca nu va intereseaza in mod deosebit politica, insa vreau sa va spun ca trebuie si chiar va rog sa va implicati! Mult Succes!

 15. Doamnă Can, puțin îmi pasă de considerațiile pe care le aveți dumneavoastră asupra persoanei mele. Cred că internauții mă cunosc destul de bine, iar limbajul pe care-l folosesc atunci când comunic cu dvs este unul decent. V-aș ruga și pe dumneavoastră să folosiți un limbaj măcar acceptabil
  Odată ce v-ați lansat în hora electorală trebuie să acceptați polemicile, ceea ce nu puteți să faceți. Mi-e greu să cred că un viitor prim-minstru poate să scrie atât de agramat pe cum o faceți dumneavoastră și poate să jignească în acest fel un simplu cetățean. Sper ca vizitatorii acestui blog să facă propriile concluzii, cu siguranță vor vedea cine își bate joc de limba română și cine jignește și vor putea face diferența între dreptate și minciună. Iar dacă aveți ceva de demonstrat, atunci demonstrați că meritați votul meu și nu vă apucați de lucruri imposibile.
  Nu cred că un om rațional, după ce a citi această polemică și-ar mai dori vreodată să o vadă pe Alexandra Can în funcție de prim-ministru, mie mi-ar fi rușine cu un asemenea premier.
  Făceți-vă în continuare datoria de cetățean onest (pe care o invocați) și lăsați politica în seama celor ce pot să facă față acestor provocări!

 16. Pentru Oleg Cucoreanu
  IP nu este o amenintare, este o atentionare pentru un anonim, care scrie cu nikname-ul unei persoane, care a scris pe blog despre mesajele false ,scrise cu acel nikname-u. Eu incerc sa-i lamuresc persoanei respective ca este de rea credinta.
  Invitatia mea ramine o invitatie de buna credinta. Nu este neaparat sa-mi spuna ca „eu sunt cutarica si cutarica”. Zi de zi impartasesc experienta mea multor tineri, care vin la practica la noi sau sunt angajati in diferite functii.
  Nu ma dau usor provocarilor , ba chiar sunt foarte toleranta si nu ma poate provoca oricine !
  Ba chiar stimulez prezenta in jurul meu a persoanelor, care au curajul sa ma contrazica si sa-si apere punctul de vedere. Ei ma ajuta sa evit unele erori…
  Sunt absolut de acord, ca nu trebuie sa ma dau intrigata de persoane, care urmaresc anume acest scop! O luasem „razna” chind intrigantii au incercat sa scrie ca noi suntem cu satrapii comunisti ! Pentru mine nu exista un injuriu mai grav!
  Sper sa nu ma mai scoata „din sarite” intrigantii.
  Pe DVS nu va pot convinge sa va schimbati opinia.
  Doara daca veti ajunge singur la aceasta concluzie. Regret ca v-am dezamagit.

 17. Pentru Alex Cozer
  Va respect punctul de vedere !
  Nu si intentia de a pune in „cosul” comunist numele meu!

 18. Pentru Socolenco
  Multumesc pentru sustinere!
  Eu nu sunt politician de prestatie. Nu am participat niciodata in campanie electorala si acum o fac destul de stingaci. Numirea mea in functia de ministru in Guvernul
  Sturza a fost un „accident” pentru mine. Nu mi-am dorit acest lucru. Eram sigura ca nu ma voi lasa antrenata nici de aceasta data, dar pina la urma stiu ca eu pot munci bine si aduce folos societatii. Am invatat multe din propria experienta si am insusit multe din experienta celor mai destepti ca mine.
  Stiu ca trebuie sa mai invat multe din ce este necesar politicienilor. Nu ma pot deprinde cu expresia ca „politica este murdara”. Eu cred in continuare ca nu politica este”murdara”, dar sunt politicieni, care fac politica murdara….Se mai spune ca politica este un bussines si are culoarea si mirosul banilor….Nici cu acest ghind nu ma pot impaca….In perioada in care am detinut functii publice mi-am adus bugetul familie la faliment din cauza salariului mizerabil, dar nu m-am dat tentatiei de a „agonisi” ceva inafara salariului.
  Sunt sigura ca si in continuare voi urma principiile acumulate de o viata si voi face tot posibilul sa transmit tinerilor din experienta acumulata.
  Nu am dus lipsa de functii. Nu functiile ma intereseaza, dar stiu foarte bine ca putem incepe o etapa noua in dezvoltarea tarii!
  Ne dorim o Moldova FARA CORUPTIE si FARA SARACIE .
  Dar… electoratul decide cine va conduce tara.

 19. Dna Can, asemenea femei ca dvs trebuiesc in politica si cred ca Tanase jr intr-adevar a dat-o in bara cu conceptia lui patriarhala despre cine trebuie sa fie la guvernare. Asta poate ar fi o noua forma din manifestul lor pragmatic pe care vor sa si-l creeze, insa este cel putin incorect sa spui ca jumate din membrii PLDM sunt femei, dar ele sa nu fie promovate de rind cu barbatii la functii si pe liste. Cred ca daca va mai continua tot asa vor pierde jumate din electorat.

  Femeile sunt intr-adevar mai muncitoare si trebuiesc promovate nu numai in politica. Cum o tara asa dezvoltat ca Germania nu se jeneaza sa-si aleaga cancelar o femeie, insa noi care abia invatam ce este democratia sa ne consideram mai destepti, mai pragmatici si sa le excludem? Da, nu contest prestanta lui Tanase jr ce tine de materie juridica, insa este paradoxal ca un jurist de asa calibru, care stie ca toti suntem EGALI in fata legii, sa spuna asa ineptii.

  Am impresia ca politica si va continua sa fie murdara cit timp in politica vor fi implicati doar barbatii. De asta si am spus ca trebuie si va rog sa va implicati! Pentru ca barbatii sunt mai permisivi, mai tentati catre vicii si ispite. Pentru multi fidelitatea este perceputa ca fiind doar de un singur gen: doar cel femenin ceea ce este incorect. De asta si avem atitea c*rve politice. Din contra eu cred ca la baza viitoarei guvernari TREBUIE sa punem principiul gender!

 20. „Politica nu e treaba femeiasca, corect a spus Alexandru Tanase”

  Господа мужчины, какие вы все еще дремучие! Хотите в современную Европу, а менталитет имеете средневековый. Не судите обо всех женщинах по вашим женам и подругам. Известно, что мужчины избегают вступать в брак с женщинами умнее себя, дабы не чувствовать себя ущербными. Прошли те времена, когда лишь наличие „мужского достоинства” автоматически свидетельствовало о превосходстве над женщиной. Сегодня вам нужно доказать это, работая головой, а но „достоинством”.

 21. Pentru Socolenco
  Da…..este rau ca unii politicieni-barbati trec cu vederea forta si demnitatea femeilor , care muncesc mult la serviciu si in gospodarie.
  Femeile se tem de lege si nu sunt corupte la fel ca barbatii. Ele nu au atitea interese laturase ca si barbatii. Nu practica vinatul, pescuitul…..care necesita cheltuieli in plus. Mai apoi femeile au mai multa rabdare si muncesc cu mare responsabilitate. Nu doresc sa spun ca nu sunt si barbati harnici si pozitivi ca femeile.
  Vorbesc doar de egalitatea sanselor, care nu trebuie sa fie data uitarii.
  Suntem de acord cu promovarea celora mai buni, dar nu sunt de acord, ca nu avem destule femei destepte, doar poate ca ele nu accepta sa se implice in activitatea unor partide politice anume din acest motiv, ca acolo nu se simt respectate…..In MAE nu este asa….Barbatii nu ne incurca sa muncim bine…..
  Sanatate si succes!

 22. Care discriminare? Invatati sa cititi!

  Tanase a spus destul de clar ca nu dupa gen/ani a fost sortata lista si guvernul propus de PLDM, ci dupa aptitudini.

  M-ati dezamagit dna. Pavlienco. Votam MAE inainte de post-ul acesta, acum votez PLDM.

 23. Pentru socolenco

  Mersi pentru aceasta postare facuta cu multa inteligenta. Din cite arata statisticile, femeile nu sint corupte la guvernare sau sint mult mai putin corupte. Noi nu vorbim de femeile puse de Voronin, Tkaciuk, Reidman si Oleg Voronin in functii in Guvern in frunte cu Greaceanii, care au avut si au menirea sa camufleze matrapazlicurile comunistilor. Noi avem nevoie de femei adevarate, libere, profesioniste si competente, volitive si inteligente, alaturi de barbati pe potriva, nu alaturi de surupuri ale liderului politic. Desigur, Al.Tanase a dat-o in bara, la fel ca si Chirtoaca precum ne invata sa votam cite unul-cite doi pentru un Presedinte comunist. Vedeti pe Unimedia ce spune Botan despre asta.

 24. Pentru The General

  Ai impresie proasta si tu despre femei. Chiar iti imaginezi ca te-am crezut ca aveai intentia sa votezi MAE? Fii serios! Va opintiti si voi sa scrieti lucruri care sa influenteze in favoarea lui Filat, ca sa fiti toti alergusi la el si sa-i aratati ca sinteti „baieti dastapti” si ii dati la moaca lui Pavlicenco. Jalnic!!! Va bateti joc de demnitatea voastra.

 25. Pentru Rusoaica

  Nu stiu cine este aceasta persoana, dar mi se pare ca e una care judeca de o mie de ori mai corect decit voi, barbatii obedienti, servili, pentru care respectul in favoarea sefului nu inseamna munca serioasa, ci denigrarea oponentilor. Doar la asta va duce capul.

 26. Dna Pavlicenco,
  o data in plus ati demonstrat tuturor vizitatorilor blogului DVS. ca sunteti dominata de emotii. Imi pare rau, nu aveti nicio sansa. Aveti o pozitionare stranie in aceasta campanie. nu ca as fi simpatizant al PL, PLDM etc. Mai degraba trece pragul electoral UCM, decat DVS. Asteptam un raspuns inteligent din partea unui politician experimentat. Admitem, ca sunt inca tinar, fara experienta, mucos etc. De ce Dvs. nu demonstrati maturitate si apelati la atacuri la persoana etc?
  Sunt sigur, ca majoritatea cititorilor randurilor de mai sus, au ramas foarte dezamagiti.
  Imi pare rau, dar nu veti fi deputat.

 27. Conceptele de tipul egalitatii genurilor – sunt o timpenie. Barbatul si femeia fiziologic si psihologic nu sunt egali. Deci nu se poate de vorbit de o egalitate.
  Ce ar trebui sa fie – e ca ambii sa aiaba drepturi egale, cu asta eu is de acord 100%. Dar nu sa fie stabilita o careva proportie, sau cota a femeilor in guvern sau parlament. Si aici sunt de acord cu Tanase.

 28. Societatea noastra la tot pasul i-si zice ca e ortodoxa doamnelor „candidate” (doar promovati pe altii, deacea ghelemele) si deacea sansa femenistelor e minima.
  Sa asteptam resultatul alegerilor. 🙂

  PS: Special pentru dna Can, posibil stiti si de proxy daca stiti de IP 🙂

 29. „Doamnă Pavlicenco, îmi plac femeile inteligente. De asta și am o prietenă foarte inteligentă și cea mai inteligentă mamă.”

  Bai, Cozer, asta ti-i argumentul in dezbaterea la tema propusa?
  Mama mea e cea mai tare din parcare (si padrujka la fel), dar restul is proaste! Alte argumente? Ioc. Doar provocari ieftine.
  Esti imatur, Cozer, ca un mar verde (bine ca nu viermanos, dar e o chestiune de timp, nu te bucura). In locul mamei tale inteligente asi rosi daca as vedea/auzi cum fiul meu vorbeste dispretuitor cu o doamna.
  Vezi primul tau comentariu.

  Cand barbatii din MD o sa se maturizeze, poate or avea sanse si femeile sa se realizeze in politica. Pana una alta stim doar sa crestem barbati cu complexe oedipiene.

 30. sincer imi pare o aberatie.
  e o diferenta mare intre egalitatea intre sexe si promovoarea cuiva pentru ca e femeie.

  adevarul e ca in Moldova aveam prea putine femei interesate de politica si capabiel de a face fata.

  hai si om scoate specialistii si om pune femei canu se prea pot lauda cu nimic in afara de faptul ca…. sunt femei…

 31. Citesc si ma iau fioriii…… chiar asa de rau poate ghindi si scrie o femeie???

  Ce fel de politicieni sunteti daca va aprindeti de la nimic??? adica orice parerea poate provoca atita ura??? Ati varsat caldari cu gunoi peste toti in opozitie in acest mesaj si voi unicii sunteti albi si pufosi????

  Eu asa si nu am primit raspuns dupa care calcule dvs aveti 10-15%???

  Chiar daca aveam parere mult mai buna despre dvs astazi mi-am schimbat-o radical

  Sunteti redicoli!!!

 32. Discutia mi se pare destul de confuza ,atit in ce priveste afirmatia lui Tanase dar si in ce priveste „concluziile” la aceasta.Prin urmare as dori sa fac urmatoarele aprecieri.:

  1 Daca Tanase a vrut sa zica ceva de genul: „femeile la cratita” atunci e un cimpanzeu in politica pentru ca automat renunti la 50% din resursele intelectuale ale intregii natiuni.
  2.Daca insa Tanase a vrut sa spuna ca la baza formarii unui guvern trebuie sa stea numai si numai meritele proprii, competentele si statul in societate si comunitatea profesionala eliminind complet ceea ce poarta numele de DISCRIMINARE POZITIVA atunci Tanase greseste doar pe jumatate.
  In cazul in care ai pentru o pozitie o CANDIDATA care este calificata IN ACEIASI MASURA atunci principiul DEMOCRATIC al egalitatii in DREPTURI intre sexe si persoane apartinind diferitelor minoritati trebuie sa intre in actiune si sa asigure o reprezentare armonioasa in guvern a societatii ,prin urmare ,in acest caz. principiul gender devine OBLIGATORIU.
  Pe scurt: o femeie nu poate fi promovata doar pentru ca e femeie ci pentru ca este o femeie la fel de capabila ca si barbatul care constituie contrapropunerea.Exact la fel si pentru barbat.

 33. Doresc sa mai spun un lucru: nimic nu mi-a facut mai mare placere decit sa lucrez cu femei inteligente si capabile ,iar daca erau si frumoase aproape ca nici nu-mi dadeam seama cind trecea ziua.

 34. „Pe scurt: o femeie nu poate fi promovata doar pentru ca e femeie ci pentru ca este o femeie la fel de capabila ca si barbatul care constituie contrapropunerea.Exact la fel si pentru barbat.”

  Cred si eu la fel.

  Problema insa apare cand cineva incepe sa se considere mai capabil decat celalalt (aici poate fi bagata sub nas chiar si o greseala gramaticala), dar nu are suficiente argumente pentru a se pozitiona mai sus si se ajunge inevitabil la niste polemici de doi bani. 🙂

  Desconsiderandu-i pe altii, nu devii mai superior.

 35. „Problema insa apare cand cineva incepe sa se considere mai capabil decat celalalt (aici poate fi bagata sub nas chiar si o greseala gramaticala), dar nu are suficiente argumente pentru a se pozitiona mai sus si se ajunge inevitabil la niste polemici de doi bani. 🙂

  Desconsiderandu-i pe altii, nu devii mai superior.”

  Da, dar asta deja e o problema de educatie si de cultura personala…care insa e „sublima dar lipseste cu desavirsire ” …vorba lui nenea Iancu…

 36. Dna Pavlicenco,

  Nu am nimic comun PLDM-ul, pur si simplu mi-am exprimat punctul de vedere.

  Nu am fost de acord cu dvstra si ati sarit sa ma acuzati tot asa cum, de altfel, acuza comunistii.

  Veti intra in parlament? Nu, pentru ca aruncati cu noroi in proprii alegatori.

 37. Dna Can, totusi Dvs spre deosebire de dna Pavlicenco, sunteti mai echilibrata emotional. Oricum, este jenant pentru o doamna, care se pretinde a fi cel mai aprig luptator cu coruptia, pentru careva valori nationale, sa se coboare atat de jos si sa arunce replici de genul: „Cine esti tu, ma….. etc. bla bla bla”? Dna Pavlicenco, dar Dvs cine sunteti? Dna Can a platit impozite considerabile la buget, a atras investitii, adica vine dintr-un domeniu cu merite evidente (nu sunt ode sau laude, dar constat niste fpate). Dar Dvs? Sunt de acord, limba Dvs valoareaza foarte mult, cu ea si ati lucrat pina acuma, toti o stiu.
  Parerea mea e ca:
  1. Nu aveti dreptul moral sa va autoelogiati, inca nu ati reusit sa obtineti prea multe politica moldava.
  2. Incercati peu a peu, sa va controlati emotiile, temperamentul, si sa aveti un feedback inteligent, si nu emotiv, deoarece acestea doua sunt incompatibile in politica.
  3. Pozitionati-va pe ceea ce ati facut, veti face etc. si nu pe atacuri la PL, PLDM, AMN etc. Nu luati ce-i urat de la comunisti.
  4. In cazul in care veti continua in acelasi stil, Va asigur ca: a) nu castigati simpatia alegatorilor; b) o pierdeti a acelor existenti; c) Va creati un segment de persoane carora le sunteti chiar antipatica.
  Este o parere a mea, a unui mucos, asa cum m-ati determinat.

 38. Dna Pavlicenco, si eu va multumesc pentru apreciere. Nu cred ca trebuie sa mai aduc argumente aditionale la ceea ce am spus anterior si nici nu voi incerca sa conving pe cineva aici. Daca considera ca au sau nu restante la capitolul gender le-as recomanda la mai multi sa viziteze centrul „La Strada” pentru consultanta mai ampla sau pot sa sune si la linia ferbinte 800 77777 (daca mai exista) ca era gratis.

  In ce priveste pe Dorin Chirtoaca deja imi stiti pozitia, l-am aparat, am incercat sa inteleg diferit, insa sa stiti ca nici Botan nu m-a va mai convinge. Am citit mai multe analize de-ale dlui si daca unele sunt bine documentate altele imi par pe bune manipulatorii. De asta nu sunt atit de curios sa vad ce spune.

  O chestie pe care voriam sa v-o spus este ca imi plac marsurile MAE. Iata nu stiu a cui a fost idea, insa marsurile astea anume in localitatile rurale sunt foarte buna. Nu trebuie sa transporti pe nimeni, nu trebuie sa platesti pe nimeni. Odata ce sunteti in cursa eletorala nu mai atrageti atentia atita la simpatizantii altor partide, poate nici la ce spuneam eu, pentru ca competitia politica este un angajament in fata alegatorilor si nu poti fi complice ne-criticind pe cei care se considera de neinlocuit.
  Mult Succes!

 39. D-na Vitalia Pavlicenco & d-na Alexandra Can :

  V-ati lasat prea usor antrenate in discutii de de un nivel sub cel care ar trebui sa va mentineti.
  Acest Cozer cu care si eu am avut destule „schimburi” este mardeiasul pe internet al PLDM-ului si al lui Filat. E un pusti al carui mama trudeste saraca in pribegie prin Italia ca sa-l tina pe copchil pe internet .
  Probabil Filat i-a luat mintile cu ceva promisiuni iar individul e gata sa bage cutitul in oricine pare a se interpune intre el si „visul” sau „filatelist”.
  Celalalt, Cucoreanu e alta „poama” are vreo 23-24 ani si e facator de cafele la agroindBank daca nu ma-nsel si a fost coleg de banca in liceu cu Tudor Darie de unde si impertinenta nemarginita cu care face observatii pe saitul Unimedia unor oameni care au cu mult peste virsta parintilor sai.

  Astia sunt „gigantii” cu care dv va enervati pe forum…

 40. Alexandra Can: vedeti ca pe flowers of liberty l-ati inteles gresit .
  „floricica” a facut doar un pamflet ce usor poate fi luat drept altceva daca nu esti atent…

 41. Ha 🙂
  Ai aparut si aici Stalinus…
  Republica Moldova are norocul sa nu aiba cetateni degradati de tipul tau. Stau linistit ca tu nu vei participa in procesul electiv din RM.
  P.S. Mai bine facator de cafele si sanatos decat „degenerat”, ca si tine, de altfel.
  Dna Pavlicenco, felicitari ca au inceput sa Va sustina si nebunii.

 42. Propun ca fiecare partid sa aiba pe lista 50% femei, dintre care 20% necasatorite, 5% lezbiene, 2% invalide, 8% pensionare, 3% eleve si 4% studente. De dorit ca nici unul din calificative sa nu se suprapuna cu vre-un altul, caci va fi mai complicat sa apreciem corectitudiena intocmirii listei.

  PS. Si nu sa fie primii 50 pe lista barbati, si ceilalti 50 – femei.

 43. Dna Pavlicenco, Dna Can va respect si permiteti-mi citeva idei :

  Inainte de functii politice EXISTA IDEALURI. In acest moment in care cele „doua tabere” par a fi la egalitate, voturile MAE pot fi decisive. Riscul de a le imparti cu comunistii este evident. Cred ca retargerea si indreptarea votului catre PL si PLDM este cea mai buna solutie, cu posibilitatea ocuparii de functii cheie in viitoarea administratie. Daca Filat dezamageste evident la urmatoarele alegeri veti avea o pozitie foarte mult imbunatatita.

  Va rog, nu riscati aceste 3-4% voturi. POT FI DECISIVE !

  Inainte de ambitii si functii politice TREBUIE SA STEA IDEALURILE. Va salut, va respect, dar nu-mi risc votul !

 44. Iar eu propun ca restul de 50% din barbati de pe lista sa fie:

  20% holtei, 5% homosexuali, 2% invalizi ,8% pensionari 3% Cucoreanu,Darie ,Cozer si colegii lor de banca si 4% studenti Si?

 45. Pentru Browser
  Nu stiu prea multe nici de IP, am citit aici pe blog.
  Dar de proxy inca nu am auzit, voi apela la dictionarul explicativ.
  Doresc sa stiu mai multe, dar nimeni niciodata nu le poate sti pe toate. Important este sa nu-ti fie rusine sa recunosti ca nu stii si sa intrebi pe altii.
  Voi incerca sa aflu ce inseamna acest cuvint.
  Imi pare rau ca v-am dezamagit asteptarile.

 46. Pentru flowers_of_liberty, Stalinus, Oleg Cucoreanu , Alex Cozer .

  Ma angajez sa nu mai scriu dupa ora 03-00. Riscul de a gresi este mai mare. Doar daca foarte rar……
  Scuzele pentru greseli nu pot sterge „cicatricea”. Imi dau seama.
  Sanatate!

 47. Gavril,

  PLDM are dupa cite stiu eu peste 20 mii de membri si jumate din acesti membri sunt femei, deci peste 10 mii. Acum cum crezi tu, din 10 mii de femei se gasesc 10 femei care sa reprezinte Organizatia de Femei a PDLM si sa fie incorporate in lista partidului pentru parlament macar in primele 30 din lista daca nu in primii 20?

  Chiar si Ghimpu pe care-l tot criticati, pe care-l critica si dna Pavlicenco ca-i necioplit, stiu ca propunea o cota mult mai convenabila pentru femei: de 3 barbati la 2 femei, adica 40%. Nu a respectat nici el propunerea pentru ca in lista PL pe primele 50 pozitii gasim doar 10 femei, deci reprezentarea s-a redus de la 3:2 la 4:1. Pe cind la PLDM avem pe primele 50 pozitii doar 6 femei. Cred ca prin asta se explica si reactia lui Tanase jr.

 48. Are dreptate Pavlicenco. Trebuie lichidate discriminarile. Propun sa fie pe liste in egala masura blonde si brunete, sa fie reprezentate si minoritatile sexuale. Nici pe o lista, cu exceptia comunistilor, nu sunt reprezentati proportional pensionarii. Apoi in egala masura, daca suntem popor polietnic, trebuie sa avem gagauzi, evrei, tigani, ucraineni, armeni si a.m.d. Lasati prostiile gen competenta, devotament, consecventa etc.
  Egalitate!

 49. :))))) Mai oameni buni, din cite inteleg eu noi avem nevoie de oameni care sa poata scoate aceasta tara din rah… ce importanta cine va fi acolo doamna sau domn???? eu ma bucur ca MAE are in partid mai multe doamne asta ar insemna ca nu se trag barbati la ei la formatiune???

  Eu vad in echipa PLDM o echipa puternica si putin ma framinta de ce e doar o singura femeie in primii zece important ca toata echipa sa faca treaba.

  Ce folos ca MAE are un tinar propus la functia de ministru pe cind el nici nu shtie cu ce se mininca un lucru in minister???
  Ajunge ca au venit incompetentii de comunisti in 2001 cu echipa creata pe baza favorizarii unor categorii de oameni, si la ce am ajuns???

  Eu nu vreau sa traiesc asa mai departe in tara mea!!!

  Erati stimata doamna acum ati ramas doar Doamna Pavlicenco degeaba faceti aceste jocuri de 2 bani… eu cred ca daca nu atacati opozitia si nu aruncati cu mizerie la fel cum nu o fac nici ei aveati de cistigat mult mai mult, va doresc succes si un lucru foarte important mai ales pentru un politician mai intii ginditi apoi apasati butonul ” Adauga comentariu”

 50. Nina Graur-Tampiza

  Contra
  „Eu vad in echipa PLDM o echipa puternica si putin ma framinta de ce e doar o singura femeie in primii zece important ca toata echipa sa faca treaba.”

  Da,mai Contra,faceti treaba…….mare,pe scaunul profesorului.Nu-ti vine a crede,intreaba-l pe Chiciuc Constantin,omul „cel mai la locul lui” de aici de la Cahul,ce face parte din echipa voastra.

  „Ce folos ca MAE are un tinar propus la functia de ministru pe cind el nici nu shtie cu ce se mininca un lucru in minister???”–-in privinta mancarii nu te deranja,foarte repede se invata toti sa manince.Sa nu te indoiesti de capacitatile intelectuale ale lui Ombun,le va invata pe toate si nu mai rau ca altii.

  „Eu nu vreau sa traiesc asa mai departe in tara mea!!!”–-auzi mai Contra,nu-ti pare ca deja ai privatizat tara asta?Ea nu este numai a ta, e si a altora.Cum ai tu dreptul sa te opintesti aici pe acest blog,exact asa il au si altii,inclusiv si eu.Asa ca imparte tara asta in „a noastra”nu „a mea”.Nu fii egoist.

  Dar joc de doi bani faceti voi,stii unde si cind?In perioada electorala:unde vedeti afisele MAE,imediat va duceti si le rupeti,invelind panoul numai cu verde.Nu permiteti nimanui sa-si inclee afisele-dovada cit de mult rivniti sa predominati si sa asupriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *