Veniti miine, vineri, la ora 10.00 dimineata, in fata Parlamentului, sa aparam Pro TV!

Miine, vineri, la ora 10.00, rinerii national-liberali vor protesta contra deciziei CCA de a nu prelungi licenta de emisie pentru Pro TV Chisinau. Tinerii vor cere „Jos Miinile de pe Pro TV!” Vino si tu, sa protestam impreuna!

Astazi, PNL si MAE au adoptat si difuzat o declaratie in legatura cu acest caz iesit din comun!

 

Declaratie comuna a Partidului National Liberal si Miscarii Actiunea Europeana

in legatura cu refuzul autoritatilor comuniste de a prelungi  licenta de emisie

a Canalului de televiziune Pro TV-Chisinau

 

Partidul National Liberal si Miscarea Actiunea Europeana se declara ingrijorate si revoltate de decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a nu prelungi licenta de emisie a Canalului de televiziune Pro TV, supus continuu, in ultimul timp, hartuielilor din partea coalitiei comunisto-pepecediste. Formatiunile noastre au avertizat, in repetate rinduri, opinia publica asupra pericolului restauratiei comuniste generalizate in Republica Moldova. Instaurarea regimului totalitar in Republica Moldova a condus la reprimarea libertatii de exprimare, a pluralismului de idei si a presei libere. Guvernantii vor sa consolideze dictatura in R.Moldova dupa alegerile parlamentare din anul 2009, pe care si-au propus sa le cistige cu orice pret, inclusiv prin persecutarea presei, a oponentilor politici, prin fraude electorale, prin incalcarea grava a principiilor democratice, prin sfidarea asteptarilor Occidentului, care, prin multiple Pozitii comune ale sefilor de misiuni diplomatice si alte declaratii ale decidentilor vestici, au lasat clar a se intelege ca alegerile ar putea sa nu fie validate.

In acest fel, chemam fortele democratice, proeuropene, societatea civila si pe toti cetatenii care gindesc liber sa se solidarizeze intr-un protest comun impotriva acestei decizii a Puterii, sa opunem rezistenta abuzurilor institutiilor statului, controlate de dictatura comunista, si sa ne mobilizam pentru a apara valorile democratiei, libera exprimare si statul de drept, pentru a preveni alunecarea societatii intr-o instabilitate periculoasa pentru viitorul european al R.Moldova.

 

Cerem revizuirea deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului si incetarea hartuirii presei independente.

 

Vitalia Pavlicenco,

presedintele Partidului National Liberal

 

Anatol Petrencu,

presedintele Miscarii Actiunea Europeana

Loading Facebook Comments ...

53 Comments

Add a Comment
 1. Vreau să vină şi pldm.ul şi pl-ul.Ora stabilită pune piedici totuşi,suntem tineri şi avem de mers la universitate,liceu,şcoală(deşi,ăsta nu e un motiv pentru a nu veni):

 2. Pentru Ursul

  Inteleg, insa miine e sedinta Parlamentului si va dati bine seama ca acesta sau, mai exact, Voronin si banda sa, impreuna cu Rosca si banda acestuia, sint cauza a ceea ce se intimpla si cu Pro TV Chisinau, si cu toate.

  Am vorbit cu Filat. Parca a spus ca vin si peledemisti.

 3. Vreau foarte mult sa particip,dar nu pot sa abondonez lectiile,mitingul este prea dimineata…….chiar am vb cu colegii mei,dar stiti ca nu o putem face,cu parere de rau

 4. Daca stringeti 2-300 de oameni ii mult…..Ati vorbit cu Filat? „parca” ???
  pe cit ca nu apare ???

 5. Pentru Stalinus

  Sti foarte bine ca nu sint seful lui Filat. Eu mi-am facut datoria – am vorbit cu Filat – pe care l-am sunat imediat ce am aflat ce e cu ProTV, am facut declaratia impreuna cu MAE (Ion Neagu) si l-am sunat pe Urecheanu, a carui prima fraza a fost „sa mai asteptam”, este fraza sa sacramentala. Apoim-a sunat pela 19.00 Filat, am vorbit, se gindea sa nu deranjeze, pt ca Urecheanu initiase pentru miine o mobilizare legate de raportul Guvernului, vin oameni si din teritoriu. Tot Filat mi-a spus ca mitingul lui Urecheanu s-a reprofilat – va fi pentru Pro TV. Deci, din cele cinci formatiuni de dreapta, nu am vorbit cu Ghimpu – el nu-mi raspunde niciodata la telefon si nu-l mai sun de mai dedemult.

 6. Nu va raspunde dar probabil va fi in piata……N-or sa vina nici Filat si nici Malai Mare Urechean…..(nu era un repros ci o constatare)

  Nu va ascund ca sunt foarte curios si nu numai eu.Mass media din Romania a dat deja stirea. Am avut o intilnire de afaceri ,iar respectivii nu urmaresc evolutiile din RM. Cind le-am spus au ramas cu gura cascata( apropo stirile Pro Tv Romania au obtinut premiile Emmy anul acesta ,dealtfel singura televiziune dintr-o tara fosta comunista care se poate lauda cu asa ceva)

 7. D-na Pavlicenco,respectul meu pentru faptul ca incercati sa coordonati actiunile opozitiei..
  Ar fi bine si ceilalti sa renunte la orgoliul de „mare conducator de partid”,si sa iasa impreuna la protest..Succese!

 8. Pentru Stalinus

  A iesit in fata Parlamentului Urecheanu, pentru ca ei aveau o manifestare pregatita de mai inainte cu raportul Guvernului. Filat nu a iesit, nici MAE, ultimul fiind ocupat mult cu pregatirea unei conferinte privind integrarea europeana.. Au iesit tinerii nostri, care au fost „rugati” de Urecheanu sa plece, de parca spatiul din fata Parlamentului este privatizat de Urecheanu. I-am spus, cind a intrat in Parlament, ca noi, cind ne-a rugat AMN, am sprijinit toate actiunile AMN, in timp ce ei au procedat cum au procedat. Totusi, tinerii nostri au ramas inca o perioada. Cu asa „unire” a Opozitiei – azi legat de PROTV, miine – de altceva – o sa ne joace tontoroiul pe cap in continuare comunistii. Dar, de fapt, exista oare o diferenta dintre comunisti si unele forte zise de dreapta sau de centru-dreapta? Ca de stinga nu mai spun…

 9. Am inteles ca Filat isi trimite copilasii de la „tineret” sa stea intr-un picior in fata la CCA ….

  Opozitia a pierdut deja alegerile asa cum am mai spus-o de nenumarate ori. RM nu mai scapa de alianta Comunistii- Roskisti (de la putere) +ruso-KGB-isti din „opozitie” decit prin REVOLUTIE….

  Asta nu pricep moldovenii ca n-au de luptat numai cu Comunistii de la putere…..

 10. Stalinus, ai promis ca dispari. De ce nu respecti promisiunea?

 11. Stiti de ce au venit putini? Mai reticiti odata mesajul care a fost plasat aici pe blog pina acum o ora.
  Miine, vineri, la ora 10.00, rinerii national-liberali vor protesta contra deciziei CCA de a prelungi licenta de emisie pentru Pro TV Chisinau. Tinerii vor cere “Jos Miinile de pe Pro TV!” Vino si tu, sa protestam impreuna!
  Ati pus oamenii la grea incercare.
  Sa vine sa protesteze contra sau pentru?
  Sau gindit „rinerii” si au ramas acasa.
  Fiti atenti la detalii.
  Ori ati facut-o intentionat? Sa fiti si cu unii si cu altii.
  Tactica buna.

 12. imi pare rau ca asemenea proteste(mitinguri) se fac de fiecare partid in parte si nu in ansamblu, fraza ceea: unde-s multi puterea creste si dusmanul nu sporeste,cind e vorba de asemenea proteste fiecare cu protestu lui,ai impresia ca e o publicitate electorala decit un instrument de lupta impotriva comunistilor,de aceea indemn toate fortele de dreapta din RM sa se trezeasca si sa fie uniti macar in asemenea proteste! ma refer la PL ,PLDM ,AMN si PNL,celelalte nau treaba cu dreptatea in RM!

 13. Pentru Stalinus

  Sint de acord si i-am spus asta azi si dlui Urechean – ca Opozitia a si pierdut alegerile, dar a promis sa ii invite la o discutie pe presedintii celor cinci partide de dreapta, sa vedem daca va prinde.

  Sint de acord si cu ideea ca numai o revolutie ne poate scapa de riia comunisto-pepecedista. Ce facem?

 14. Pentru Raul

  De acord cu ceea ce spuneti – dar, dupa cum vedeti, nu s-au solidarizat nici la Ziua drepturilor omului, nici pentru a protesta contra refuzului CCA de a prelungi licenta Pro TV Chisinau. Este adevarat ca AMN isi pregatise manifestarea de mai demult, fara a sti ca se va intimla ce s-a intimplat cu Pro TV. Totusi, ce sa facem? Ma si tem sa mai comentez, ca sa nu iasa ca lovesc in necomunisti.

 15. Pentru Petru

  Nu face sa exagerati. Greseala nu a fost prinsa – uitati-va dupa reactiile pe blog. Nu mai spun de lozinca “Jos miinile de pe Pro TV!”, care a fost inteleasa exact, nu? Iar cu „intentionat” chiar ati dat-o in bara!

 16. Vitalia Pavlicenco: „Sint de acord si cu ideea ca numai o revolutie ne poate scapa de riia comunisto-pepecedista. Ce facem?”

  Petru:”Stalinus, ai promis ca dispari. De ce nu respecti promisiunea?”
  Intii nu am promis nimanui nimic ,am afirmat ca nu mai comentez pe unimedia si nu am facut-o ,intru doar din cind in cind pe blogul d-nei Pavlicenco si ATIT….

  Ce nu pricep e cine te crezi tu sa-mi ceri socoteala???

 17. Pardon am uitat raspunsul d-nei Pavlicenco la intrebare:“Sint de acord si cu ideea ca numai o revolutie ne poate scapa de riia comunisto-pepecedista. Ce facem?”

  Raspuns: pai cum ce ? REVOLUTIE!

 18. Doamna Pavlicenco,

  n-am putut sa fiu alaturi de D-voastra in piata, dar sint mereu cu D-voastra si OTNL.

  Am fost la conferinta Internationala a juristilor dedicata Drepturilor Omului.

  Au fost prezenti Curtea Constitutionala, Curtea Suprema de Justitie, si alte organe de aparare a Dreptului, juristi din SUA, Russia si alte state.

  Am sa relatez mai tirziu.

 19. Pentru Stalinus,

  Revolutia este o masina de „tocat carne”.

  Exista arme juridice care trebuie folosite…dar sa fie „vointa politica” si poporul sa-si ceara Drepturile Fundamentale = Drepturi DIVINE.

  Insurectia interna a fiecaruia conteaza!

  Trebuie doar sa nimicim ROBUL in noi!

 20. pertru,

  stalinus, nu dispare … se transforma asa ca varu Jan ….

  ii urmaresc evolutia cu jana !

 21. Marele Ochi : e greu sa crezi ca cineva chiar face ce spune nu-i asa ciolovecule / tu care intri cu nenumarate pseudoninimuri ……

  Ce e greu de crezut ca m-am plictisit sa schimb mesaje cu retardati mintali si mancurti ?….

 22. Filip Druta stiu ce e revolutia , am trecut prin una la care am participat activ din prima zi (la Bucuresti 21 Dec) , tu oare chiar stii despre ce vorbim? ai participat la asa ceva???

  Voi sunteti total subjugati odata de propriile mentalitati retrograde, a doua oara de catre comunisti si cozile lor de topor si a treia oara de catre rusia pri toate mijloacele posibile : economice ( schimburi economice, in special energetice, firme rusesti, mass media de lb rusa , minoritattea rusa , partide la putere si de „”opozitie infiintate ,finantate si conduse de la Moscova)

  Robul asta din voi cum zici tu are ,mai multe capete si pentru a le reteza odata pe toate e nevoie de o sabie speciala care in toate limbile insemna REVOLUTIE …

  ceea ce faci tu se numeste CONFUZIE cu INSURECTIE ..mai invata..

 23. Pentru Stalinus

  Pai trebuie si, poate, o vom face, revolutia. Numai nu stiu daca o pot face doar PNL si MAE. Ce credeti?

 24. Pentru Filip Druta

  Am primit niste raspunsuri legate de dna Mihaliova si am adresat o interpelare legata de interzicerea de a participa la sedintele publice de judecata.

 25. Am o sugestie,sa fie organizat un asemenea protest duminica spre exemplu,din simplu motiv ca e zi de odihna si poate sar stringe mai multi oameni,acum studentii elevii incearca sasi mai corecteze notele etc,care pe la serviciu si tot asa,intr-o zi de duminica credca ca ar fi mai usor de mobilizat sociatatea ce se considera civila,si in plus si partidele de orientare liberala.

 26. d-na-Pavlicenco: Asa cum merg lucrurile SUA UE OSCE ,etc nu vor recunoaste aceste alegeri din RM indiferent cum se va desfasura scrutinul, deoarece procesul de formare a opiniei in mod democratic este puternic afectat de abuzurile Comunisto-PPCD-iste, mai corect spus aproape nu exista….

  In aceste conditii basarabenii nu vor mai avea altceva de facut decit revolutie…

 27. D-na Pavlicenco : MAE ? stiu si eu ? daca petrencu o fi ocupat cu vreo sedinta ceva??!!!

 28. Pentru Stalinus

  Am spus si in declaratia noastra, legata de Pro TV Chisinau acest lucru, l-am spus si azi in Parlament, insa comunistii cred ca ii vor amagi si le vor forta occidentalilor mina sa recnoasca alegerile. Noi nu ne descurcam fara ceea ce a fost in Georgia si Ucraina, este convingerea mea ferma.

 29. stalinus revolutionarul,

  precizeaza impotriva CUI te-ai revoltat janele la 21 decembrie ? Impotriva Regimului Ceausescu ori impotriva Comunismului ? …. nu e acelasi lucru… pentru a-ti aerisi un pic mintile ….

 30. Marele Ochi: daca ai fi stiut cit de cit despre revolutia din Romania n-ai fi mai pus intrebari idioate cu aerul stupid ca intrebi ceva inteligent….

 31. recent janele, Magureanu a lansat cartea sa despre asa zisa revolutia romana.adevarul pe care il lanseaza in aceasta carte aduce o mare lumina despre ceea ce a fost ‘revolutia’ … concluzia specialistilor in studiul ideologiei sociale pe care o releva cartea, arata ca masele s-au revoltat impotriva Regimului Personal si Dictatorial al lui Ceausescu.Ideologia comunista este inca prezenta in gandirea muritorilor de rand. dovada incontestabila sta in ravnirea sau nostalgia pe care o invoca fiecare muritor atunci cand vine vorba ‘despre cum era si este mai bine’ la ” o casa si un loc de munca”.
  SPERAM CA SE VA FACE LUMINA SI IN MINTEA MURITORULUI DE RAND IAR DEJECTIILE CEAUSISTE CE AU IMBRACAT HAINA COMUNISTA( care sint si marii luptatori ai democratiei de azi printre care nu intamplator te aflii si tu Stalinus luat de ‘valul libertatii’) vor plati pentru toate relele pricinuite oamenilor de la instaurarea ceausismunlui(1964) si pana azi.Stii foarte bine cine s-au ascuns sub curentul din Partidul Comunist Roman, numit Comunismul de tip Nationalist !!!

  pentru mine Revolutia se implineste cu fiacare clipa si cu fiecare fapta cu toate consecintele ce decurg din acestea ca marturie a ideologiei pe care o impartasesc cu semenii !

  apropo janele, cum ai inceput sa faci afaceri ??? …. sa nu-mi spui ca ai vandut cartofi in piata sau ai strans mai multe salarii la descarcat barja si dintr-o data ti-a venit o idee capitalista care te-a scos din randul pricopsitilor de rand …. asta daca faci afaceri adevarate si nu bisnita.

 32. Eu vad ce face ti dumneavoastra,si va indragesc foarte mult,dar totusi am auzit zvonuri nu prea bune despre partid,totusi ceva nu este in regula….Care ar fi cauza ca partidul dumneavoastra nu insufla incredere,astfel incat sa va putem vota,cred ca stiti si dumneavoastra despre ce zvonuri vorbesc,chiar si despre d-nul Taranu –a publicat nu stiu ce carte……???????????

 33. ce bosorog este Stalinus asta?

 34. pare a fi un comunist camuflat care sta la calculator si se joaca cu p….ta

 35. Marele Ochi: asa cum am spus deja daca ai fi stiut cit de cit despre revolutia din Romania n-ai mai fi pus intrebari timpite cu aerul ca esti siret sau infornmat . Vineri 22 decembrie ora 12:30 (circa) marea de oameni adunata in fata televiziunii au strigat minute in sir „”Jos Comun ismul”si ole ole Ceausescu numai e…stiu pentru ca eram acolu si cind am strigat si eu am avut o senzatie ca o revelatie (OARE E POSIBIL ?)Asa ca nu-mi cita pe „sarpele cu ochelari”.
  De afaceri m-am apucat ca multi altii cu putin si am tras targa pe uscat mult timp , nu am facut comert nu am dat tunuri nici imobiliare ci mi-am vindut singura marfa : cunostintele si capabilitatea de a rezolva probleme economice. Specialitatea in care m-am afirmat poarta denumirea de „troubleshooting”…si fara falsa modestie sunt unul din cei mai solicitati.inteleg ca ti-e greu sa intelegi dar fa un efort.

  Trebuie sa te impaci cu ideea ca ce reprezinti tu si idolii tai isi traieste ultimile clipe in RM , eu te sfatuiesc sa-ti cauti slujba ca asta de acum n-are viitor.

  Oricit incerci tu sa murdaresti tot ce s-a intimplat in Romania ,realitatea te loveste peste ochi oricit de mare ar fi. Romania e o poveste de succes ,iar RM cu comunistii tai e o poveste a falimentului politic,economic, statal etc.

 36. janel,

  „Vineri 22 decembrie ora 12:30 (circa) marea de oameni adunata in fata televiziunii au strigat minute in sir “”Jos Comun ismul”si ole ole Ceausescu numai e…stiu pentru ca eram acolu si cind am strigat si eu am avut o senzatie ca o revelatie (OARE E POSIBIL ?)Asa ca nu-mi cita pe “sarpele cu ochelari”. – asta-i tot argumentul tau forte in a-ti demonstra ‘calitatea de revolutionar’ ? …. ma umfla rasul si incep sa simt pierdere devreme cu impostori de -alde -tine !
  nenicule, masele revolutionare nu cunosc multa carte si adevar ideologic dar stiu ce baga in stomac si cat baga la adapostul unei case daca si-o permit, astfel ca dumnealor ca si mata nu rumegati calitate de produs atunci cand vi se serveste meniul si alegeti mai totdeauna prost, ingurgitand fleica fara a-i simti gustul asa precum aligatorul cand inghite caprioara cu tot cu blana fara sa-i cunoasca gustul carnii !Tot asa si meniul CEAUSISM SI COMUNISM, dar pentru tine e acelasi lucru si nu ma stradui sa-ti arat profundul adevar care, eu cred, ca inca nu te-a mai revelat odata si care se poate defini intr-un singur cuvant drag tie pe nume MANCURTIE. fireste ceausistii purtand blana rosie cu stema secerii-ciocan grofata pe ea, iar la 22 decembrie au dat-o jos si au imbracat-o pe cea de culoare ORANGE.la aceasta data se opreste adevarul pentru tine… limitat adevar cunosti …ASTA NUMESTI TU POVESTE DE SUCCES, jane …. fara sa te uiti si la ziulica de maine.

  „Specialitatea in care m-am afirmat poarta denumirea de “troubleshooting”…si fara falsa modestie sunt unul din cei mai solicitati. ” – e la mare cautare acest job fiindca corespunde nevoilor sociale ale macroeconomiei si poate rezolva chiar criza financiara a povestii de succes numita Rominia ! ha ha ha …. deci cu un anume capital(nu spun cat?) investesti conform principiului investitiei de capital, si aduci profit(economie) la nivel macro.miticule, meseria asta e ca cea a profesorului de istorie …. subventionata din capitaluri sustinute de stat ori privat sau ca cea a femeii usuratice care tot o nevoie sociala este pana la urma.

  …. hai ca ma plictisesc cu tine, caci oricum la Magureanu doar ‘ochelarii’ de pe nas ii vezi si nu cine-i dincolo chiar cu haina de sarpe imbracata.dobitoc stupid ce esti.

 37. D-na Pavlicenco astai intradevar asa?

  С 2009 года в Молдове будут оказываться специализированные медицинские услуги по трансплантации органов
  13 декабря, 05:12 Basa.md

  Оказание специализированных медицинских услуг по трансплантации органов будет осуществляться в Республике Молдова с 2009 года. В этой связи правительство утвердило в среду, 10 декабря, постановление об учреждении Агентства трансплантации.

  Министр здравоохранения Лариса Катринич отметила, что цель этого агентства – обеспечить реализацию национальных политик и программ трансплантации человеческих органов, тканей и клеток, обеспечив пациентам равный доступ к соответствующим специализированным услугам.

  Министр уточнила, что в настоящее время молдавские граждане все чаще обращаются к услугам трансплантации органов в зарубежные медицинские учреждения. Вместе с тем в связи с недостатком подобных медицинских услуг создались условия, благоприятствующие оттоку людей, участникам незаконной торговли органами.

  Новое агентство будет выдавать разрешения медико-санитарным учреждениям, которые будут осуществлять деятельность по трансплантации человеческих органов, тканей или клеток, а также банкам человеческих клеток и тканей.

  В случае эффективного проведения действий по трансплантации только операция по пересадке почки будет проводиться не менее 20 пациентам ежегодно. Планируется также начать осуществлять пересадку печени и сердца.

  Для создания агентства выделена сумма в размере 1,31 миллиона леев.

 38. Isi dau seama Parlamentarii cit e de complicata problema legislativa si etica a acetei intrebari???

  Mai ales intr-o tara unde NU AVEM JUSTITIE???

 39. Uitasem de ce nu mai comentez…ma saturasem de mancurti si golani….

 40. Pentru Stalinus

  MAE si echipa dlui Petrencu au fost si mai sint ocupati cu organizarea unor sarbatori dedicate Craciunului si unei conferinte privind perspectivele europene ale RM. Am participat astazi cu o echipa a PNL la intilnirea cu Cristi Busoi, europarlamentar roman, apoi la o sarbatoare superba de Craciun si, apoi, la o receptie. Miine e conferinta. De aceea, nu s-au organziat pentru Pro TV.

 41. Pentru Ionutz

  In PNL e totul in regula. Ce a fost mai prost – a plecat la alte partide si am auzit ca cei plecati nu sint multumiti si deja umbla sa adere la alte partide.

  Partidul nostru inspira multa incredetre, dar nu avem saci cu bani. Dar problema e ca cei care au bani – nu fac altceva decit sa cumpere voturile oamenilor sarmani, insaraciti premeditat, apoi, dupa le le vor lua votul si vor trece in Parlament, se vor apuca sa intoarca datoriile si sa adune bani tot pe spinarea oamenilor, ca sa le cumpere din nou votul peste patru ani. Si tot asa. Dupa care oamenii se intreaba de ce ramin saraci. Raspuns – pentru ca voteaza oligarhi-tilhari-hoti cu bani.

  Eu nu am scris nici o carte. Am scris o brosura „Sa citim, sa scriem cu litere latine”, care a aparut cu doi ani inainte de a fi adoptata grafia latina pentru limba de stat din R.Moldova.

 42. Pentru Guy de:

  Nu am urmarit exact, dar poate fi si asa. Votul nostru in Parlament nu decide nimic. Convingeti-va prin stenograme.

 43. ai cedat nervos,janele … !?

  stalinus, nu-i pentru tine stiinta umana … de la barja si pana la ‘troubleshoting’ e o mare discrepanta si arata lipsa de orientare si perspectiva in propria educatie si formare profesionala.cand ramai fara argumente recurgi la insulte si jigniri davada a frustrarii si deceptiei in care te scalzi.ESEC !!!

 44. Revolutie in R.M. Moldova? Peste vreo 30 de ani! Dragul meu, te-am anuntat ca maine ar fi bine sa participi la miting, nu te-am vazut in scuar? S-a intamplat ceva la voi? Stiti, avem testare si deaceea n-am venit, dar data urmatoare venim la sigur! Ei, bine, vedeti voi. Mai, Georgele, ai promis ca vii din Tantareni cu 10 oameni, unde-s? Azi e miercuri, stimata doamna, e zi frumoasa, oamenii au de lucru, majoritatea au ramas la munca. Inteleg, asa e. Dar era totusi mai bine daca veniti mai multi. Vedeti, scuarul este plin de lume! E frumos, asa? Da e frumos, ne vom starui data urmatoare sa fim mai multi. Data urmatoare va fi peste 30 de ani!
  Politica este un joc, ca si toata viata noastra. Politica este un joc de sah, as zice. Care este mai destept, acela castiga! Se castiga jocul doar facand mutari neasteptate, mutari care nu sunt studiate de teoreticieni, ori sunt slab studiate, ori sunt greu de anticipat! Mutarile de rutina se fac in debut, faza de mijloc este dominata tot in mare masura de mutari de rutina cu gandul ca poate adversarul se va emotiona, se va fastici si va comite vreo greseala, dar aici se aplica de marii maestri de cele mai dese ori lovituri hotaratoare si neasteptate care in finalul partidei fac adversarul sa se predea.
  Fac un joc de sah bine gandit partidele noastre democratice? Comunistii joaca bine, as zice. Urmaresc linistit mitingurile, declaratiile, bataile dure si nu inteleg peste cate luni se va face mutarea? Care mutare, Mark Tcaciuc stie tare bine care va fi! Pentru aceasta mutare are raspuns vreo zece mutari una mai buna decat alta! Dar nu misca nimic adversarii acestea, oare au vreo rezerva sau e mat deja? Aproape, e un mat in trei mutari! Cineva nu este de acord? Acumularea de membri, declaratii, mitinguri – mutari care se predau in clasa zero! De acum si pe la sate se discuta despre unificarea partidelor, comunistii nu cred nici in ruptul capului ca este asa ceva posibil la modoveni si solutiile lor pentru asa ceva ar fi foarte neincrezatoare si foarte flutaratice din maini la fel ca si explicatiile lui Gorincioi privitor cazul Pro tv. Nu se va inchide Pro tv, nu faceti atata galagie pe gratis, ca totul este prevazut, galagia se va intoarce ca boomerangul tot asupra celor ce protesteaza. Meritul pentru acordarea licentei pentru Pro tv nu va fi al protestatarilor, dar va ramane al lui Voronin care va transforma cazul Pro tv care s-ar fi vrut un caz care ar aduce imagine partidelor democratice dar se va dovedi ca se va preface intr-un caz de aducere de imagine pozitiva pentru PCRM. De ce se va intampla aceasta? De aceea ca fotbal joaca fotbalistii, la box sunt buni boxerii, iar la politica – politicienii. Asta am vrut sa spun astazi si vreau sa solicit in continuare unificarea PNL MAE si PL pe o singura lista electorala pentru a putea prelua puterea legal si nu prin revolutii care poate vor avea loc peste 30 ani!

 45. Eu am avut in vedere de d-nul Taranu ca a publicat o carte,chiar daca nu ma insel d-nul Ghimpu a ,,ne-a deschis ochii” despre continutul acelei carti,este ceva in legatura cu istoria,limba–nu-s sigur,dar stiu de existenta acestui manual, a carui autor este d-nul Taranu.

 46. Stalinus are argumentul bastonului de jandarm si pune aceiasi eticheta de ‘golani’ cum o puneau chiar cei impotriva caruia zice el ca s-a revoltat : Securitatea lui Ceausescu.

 47. Pentru Ionutz

  Dl Ghimpu nu are argumente si ajunge la cartile lui Taranu. Intreaba-l pe dl Ghimpu ce a cautat frate-sau, Gheorghe Ghimpu, cu care nu vorbea cind era in viata, la CC al Komsomolului?

  Eu nu am scris carti. Am considerat ca le scriu altii mai bine decit mine. Nu sufar de megalomanie.

  Dar dumneata ai putea sa-ti asumi carti pe care nu le-ai scris, spune-mi?

 48. D-na Pavlicenco,mai intai de toate as vrea sa va spun ca ma simt foarte onorat ca pe acesta cale pot vorbi cu un parlamentar al R.M.,si ma bucur ca dvs avet timp sa-mi raspundeti la intrebari,cat tine de d-nul Taranu cititi va rog http://216.239.59.132/search?q=cache:u6eMbES-nyoJ:www.flux.md/articole/1748/+anatol+taranu+autorul&hl=ro&ct=clnk&cd=1&gl=md da,stiu bine a cui e ziarul,dar totusi daca ar fi totul un fals,ar dovedio,pai poate de asta noi,moldovenii nici nu stim incotro s-o luam,ba ca Ghimpu ii comunist,ba Taranu,ba altii si altii.Nu-s sigur de existenta acestei legi,ca daca o parte din parlamentari isi vor da demisia–atunci vor fi alegeri anticipate?Daca da,atunci de ce opozitia nu a facut-o demult?Va multumesc mult!!Sa stiti ca in situatia mea,de a fi prost informati suntem marea majoritate,intru-cat nici nu stii pe cine sa crezi!

 49. Pentru Ionutz

  Taranu a plecat din PNL. Slava Domnului, pentru ca unicul regret pe care il am e ca a plecat prea tirziu. Taranu nu mai e in PNL. E de ajuns ca l-am aparat si tolerat cit a fost in PNL, nu credeti ca acum e mai bine sa ne axam pe alte chestiuni? Ce sa mai discutam azi de cei plecati? Din PNL au mai plecat „destepti”, dar acum intrebati-i cum se simt. Sint la PLDM. Si va asigur ca nu se simt minunat. De ce? Pentru ca trebuiau sa stea acasa, la PNL, nu sa plece la gazda, de dragul unui flach de moment, dupa care totul s-a stins si de ei nu mai pare sa fie nevoie. Nu vreau mai mult sa discut nici de ei.

 50. Sorry,eu nu am stiut ca Taranu nu mai este in PNL,si nu cred ca cineva stie,dar totusi el v-a patat foarte mult imaginea dumneavoastra,dar mai tare a partidului,si daca ati stiut cine este el,cum l-ati acceptat in partid la felul dv de a fi?Acum nu vorbim de cei plecati,dar insusi gestul care a stricat mult imaginea partidului.D-na Pavlicenco,ca sa ma intelegeti corect,nu am ca scop sa va insult,vreau doar sa aflu niste detalii,care m-ar ajuta sa-mi fac corect datoria la primavara,si va multumesc mult ca aveti rabdarea sa o faceti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *