Veniti miine, vineri, la ora 10.00 dimineata, in fata Parlamentului, sa aparam Pro TV!

Miine, vineri, la ora 10.00, rinerii national-liberali vor protesta contra deciziei CCA de a nu prelungi licenta de emisie pentru Pro TV Chisinau. Tinerii vor cere „Jos Miinile de pe Pro TV!” Vino si tu, sa protestam impreuna!

Astazi, PNL si MAE au adoptat si difuzat o declaratie in legatura cu acest caz iesit din comun!

 

Declaratie comuna a Partidului National Liberal si Miscarii Actiunea Europeana

in legatura cu refuzul autoritatilor comuniste de a prelungi  licenta de emisie

a Canalului de televiziune Pro TV-Chisinau

 

Partidul National Liberal si Miscarea Actiunea Europeana se declara ingrijorate si revoltate de decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a nu prelungi licenta de emisie a Canalului de televiziune Pro TV, supus continuu, in ultimul timp, hartuielilor din partea coalitiei comunisto-pepecediste. Formatiunile noastre au avertizat, in repetate rinduri, opinia publica asupra pericolului restauratiei comuniste generalizate in Republica Moldova. Instaurarea regimului totalitar in Republica Moldova a condus la reprimarea libertatii de exprimare, a pluralismului de idei si a presei libere. Guvernantii vor sa consolideze dictatura in R.Moldova dupa alegerile parlamentare din anul 2009, pe care si-au propus sa le cistige cu orice pret, inclusiv prin persecutarea presei, a oponentilor politici, prin fraude electorale, prin incalcarea grava a principiilor democratice, prin sfidarea asteptarilor Occidentului, care, prin multiple Pozitii comune ale sefilor de misiuni diplomatice si alte declaratii ale decidentilor vestici, au lasat clar a se intelege ca alegerile ar putea sa nu fie validate.

In acest fel, chemam fortele democratice, proeuropene, societatea civila si pe toti cetatenii care gindesc liber sa se solidarizeze intr-un protest comun impotriva acestei decizii a Puterii, sa opunem rezistenta abuzurilor institutiilor statului, controlate de dictatura comunista, si sa ne mobilizam pentru a apara valorile democratiei, libera exprimare si statul de drept, pentru a preveni alunecarea societatii intr-o instabilitate periculoasa pentru viitorul european al R.Moldova.

 

Cerem revizuirea deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului si incetarea hartuirii presei independente.

 

Vitalia Pavlicenco,

presedintele Partidului National Liberal

 

Anatol Petrencu,

presedintele Miscarii Actiunea Europeana

Loading Facebook Comments ...

53 Comments

Add a Comment
 1. Pentru Ionutz

  A stricat, dar nu poti doar cu asta sa elimini pe cineva. PNL nu a fost format de Pavlicenco, pentru Pavlicenco. L-a format echipa si eu am fost aleasa pe ultima suta de metri presedinte. Deci, in structurile d epartid, nu am avut majoritatea ca sa incep cu eliminari. Nici acum nu l-am eliminat, pentru ca am tot considerat ca se va corecta, dar nu a fost sa fie. Si cind a simtit ca le-a crapat rabdarea oamenilor care s-au saturat sa ii auda distructivismul, el s-a speriat ca se va vota demiterea lui si a plecat, in aplauze. Insa regula bunei conduite impune in partid sa lupti pentru cineva cu metode civilizate, sa speri ca isi reconsidera pozitia, sa il aperi public. Nu a ajutat. Probabil ca Taranu a stiut ca ceea ce face el e foarte necesar cuiva… si a tot tinut sa le faca aceasta placere.

 2. Ok,dar dumneavoastra veti acumula cele 6 procente necesare,caci tineretul sta la dubii intre PL si PLDM?In principiu mie imi plac foarte mult aspiratiile dumneavoastra,ca-s proromanesti si proeuropene!Populatia nu va vor vota numai pentru promisiuni,mai e nevoie de ceva,pentru a castiga incredere,fiindca de increderea noastra se bucura Chirtoaca,care va avea numai de castigat voturi in plus la parlamentare,dar Ghimpu,cu parere,strica imaginea si a primarului si a partidului.Socot ca rezultatele alegerilor sunt imprevizibile.Poporul de atatea ori a fost tradat,incat nu mai stie in cine sa aiba incredere.

 3. Pentru Ionutz

  Anume din acele motive „cu parere de rau” rindurile trebuie sa fie fortificate cu profesionisti si care sa poata colabora cu Ghimpu si Chirtoaca intru realizarea idealurilor propuse pentru integrarea in NATO, UE si mai departe stim ce trebuie sa urmeza.
  PNL si Mae pot garanta aceste lucruri. Daca PL vine in Parlament si mai continua si acolo circurile de la CMC s-a dus pe apele simbetei increderea poporului in fortele democratice. Asta va doriti ? Nu ! PL trebuie sa fie sustinut, dar fara vointa lor nu o poate face nimeni. Nu mai tine cont nimeni de Primarul General, de consilierii din partidele democratice, se discuta despre existenta dualitatii puterii la primarie si nu se stie ce va fi mai departe…dar Dorin a uitat de electoratul lui si al altor partide , care au votat pentru el in semn de protest si in lipsa de o alta alternativa in turul doi.
  Nu trebuie sa fii lacom, mai ales dupa putere… iti poate iesi pe ochi si te poate lasa marcat pe viata. Au mai fost pe la noi bravi feciori al neamului, dar care au admis erori si au zburat din elita politica. Dorin poate avea aceiasi soarta sau poate creste nespus de mult.
  Un lider stie sa impace alegatorii si sa gaseasca compromisuri, care nu deviaza de la scopurile propuse.
  Dorin si M.Ghimpu nu au dorit in fruntea CMC o persoana, care sa fie agreata de majoritatea si in special de fractiunile partidelor democratice. Da! Afost si presedinte Dl.Ghimpu…Si ce…? Nu mai este!
  Asa va fi mereu, daca vom fi rindzosi…
  Seara buna in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *