Initiative si realizari ale national-liberalilor

PNL opteaza pentru accederea rapida a R.Moldova in NATO si UE printr-un proiect aparte – nu in pachet cu Ucraina sau cu Balcanii de Vest, ci preluind rapid experienta specialistilor din Romania, fiind asistata de programe ale UE. PNL opteaza pentru conceptul Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova, sub forma unui „Parteneriat strategic bilateral Pro Europa”, prin care sa fie accelerate reformele in R.Moldova, cu ajutorul Romaniei, in vederea accederii rapide in comunitatea europeana. 

 

PNL a pledat in toate documentele pentru ca – alaturi de Rusia si Ucraina – sa participe la negocierile in problema transnistreana si Romania, preocupata de soarta romanilor de peste Prut si din Transnistria, unde oamenii isi apara, in conditii grele, identitatea nationala romaneasca, limba, istoria, cultura si traditiile.

 

PNL cere continuu retragerea imediata si neconditionata a trupelor si a arsenalelor rusesti din R.Moldova, in baza actelor internationale, inclusiv a Rezolutiei AP NATO de la Amsterdam, 1999, promovata de national-liberali.

 

PNL a promovat constant principiul solutionarii diferendului separatist cu implicarea organismelor internationale si a marilor Puteri, pentru identificarea unui model conform standardelor occidentale, obtinerea retragerii imediate si neconditionate a trupelor rusesti si a fortelor de pace, adoptarea unui Plan Marshall pentru intreaga Republica Moldova si introducerea administrarii externe in zona transnistreana, in vederea pregatirii unor alegeri democratice.

 

Nationalliberalii au promovat, in anul 2002, in Acordul dintre PL (formula 2002) si PNL din Romania sintagmacele doua state romanesti”, considerind obiectiva si corecta identificarea statului R.Moldova ca al doilea stat romanesc”.

 

PNL a propus, in 2002, dupa modelul Declaratiei din 1995 de la Snagov, Romania, crearea unei Comisii Nationale pentru elaborarea Conceptiei si a Strategiei de pregatire a R.Moldova pentru UE. Comunistii au preluat ideea si au compromis-o.

 

PNL a propus iesirea R.Moldova din CSI, iesire respinsa si de fortele nationale. Numai abandonarea spatiului eurasiatic, haotic si imprevizibil, poate servi drept garantie pentru integrarea R.Moldova in spatiul european civilizat.

 

PNL a propus in Parlament anularea vizelor la intrarea in R.Moldova pentru cetatenii tarilor membre ale UE.

 

PNL cere ca R.Moldova sa renunte la rolul Rusiei de mediator international privilegiat si de forta de pace in conflictul transnistrean – ca o prima masura de protejare impotriva amestecului Moscovei in treburile interne ale R.Moldova.

 

PNL a inaintat in Parlament proiectul de hotarire privind denuntarea urgenta, de catre R.Moldova, a Conventiei cu privire la principiile reglementarii pasnice a conflictului armat din zona nistreana din 1992, aceasta insemnind plecarea asa-ziselor forte de pace si dizolvarea Comisiei Unificate de Control, din cauza carora zona separatista s-a consolidat ca stat.

 

PNL a propus in Parlament iesirea R.Moldova din Memorandumul-1997, prin care Tiraspolul a obtinut dreptul la activitate economica externa independenta.

 

PNL a colectat 26 de semnaturi ale deputatilor (din necesarul de 34) pentru modificarea art.13 din Constitutie – privind limba romana – si 13 semnaturi pentru modificarea art.11 – pentru eliminarea neutralitatii militare a statului. Tinerii national-liberaii au remis Summit-ului NATO de la Bucuresti un Mesaj de atasament la valorile euratlantice.

 

PNL condamna Marea infometare din Ucraina si foametea organizata in Basarabia dupa ocuparea din anul 1940.

 

PNL a cerut in Parlament condamnarea oficiala a crimelor regimului comunist, conform Rezolutiei Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

 

PNL a invocat ilegalitatea PCRM pe arena politica a R.Moldova. Hotarirea Prezidiului Parlamentului din 1993, de repunere in legalitate a partidelor de sorginte comunista, nu a fost publicata in Actele Oficiale, nu a intrat in vigoare.

 

PNL a participat activ la modificarea legislatiei privind despagubirea persoanelor deportate de regimul comunist-stalinist.

 

PNL a initiat si desfasurat audieri in Fractiuni parlamentare privind Istoria Romanilor.

 

PNL a initiat modificarea legislatiei privind acordarea de asistenta materiala participantilor la razboiul de la Nistru, vaduvelor si copiilor lor.

 

PNL a cerut verificarea – de catre o Comisie independenta – a legalitatii averii Familiei Voronin.

 

PNL a cerut finantarea, conform legii, a justitiei nationale, pentru a deveni independenta.

 

PNL a creat, pe 8 martie 2008, Organizatia Femeilor National-Liberale si pe 25 martie – Organizatia Tinerilor National-Liberali.

 

PNL a participat, pe 27 martie, la marsul dintre Parlamentul R.Moldova si istorica Sala unde s-a votat, in anul 1918, Unirea Basarabiei cu Romania si a dansat Hora Unirii in Piata Marii Nationale!

 

PNL a marcat pe 9 mai Ziua Europei in Scuarul Operei Nationale, actiune la care au participat alte trei partide de centru-dreapta.

 

PNL a avertizat societatea ca anul preelectoral 2008 este pierdut politic, economic si social pentru R. Moldova, deoarece Clanul mafiot Voronin se va ocupa numai de pastrarea puterii prin alegerile din 2009, ce nu pot fi libere si democratice sub un regim dictatorial.

Loading Facebook Comments ...

84 Comments

Add a Comment
 1. Pentru socolenco

  Acest simpatizant vorbeste de dimineata pina in seara de PL, dar nu se gindeste sa-si ajusteze comportamentul si forma expunerii ideilor sau a indoielilor intr-un mod acceptabil, pe potriva idolilor politici. Inseamna ca ori are complexe de inferioritate – nu stiu personale, sau achizitionate si manifestate colectiv, ori este programat sa fie asa cum este. Dar si-a gasit si unde sa se dezbaere de ele.

 2. „Inseamna ca ori are complexe de inferioritate – nu stiu personale, sau achizitionate si manifestate colectiv…”

  D-a Pavlicenco, puteti doar sa presupuneti ca sunt achizitionate colectiv, si daca presupuneti nu cred ca deja trebuie sa spuneti atit de hotarit ca asta v-ar confirma impresiile despre PL. In primul rind spuneti si noua care sunt acele impresii. Mersi!

 3. Pentru socolenco

  Ei, cum iti imaginezi ca eu spun ca sint de la PNL, de exemplu, ii laud pe penelisti, dar, in acelasi timp, scriu in stilul in care scrie Hasan adresindu-se lui Chirtoaca sau Ghimpu. Exista sau nu exista raspundere pentru imaginea colectiva si pentru manifestari de sentimente si atitudini care lasa impresia despre simpatizantii unui partid? Ca doar se spune – cum este echipa de conducere, asa sint si ceilalti sau invers.

 4. Eu nu spun ca dvs ati scrie pe aici in mai multe stiluri, dar am spus mai sus ca nu trebuie sa va faceti anumite impresii ori sa vi le confirmati pe care le aveti doar tinind cont de comportamentul unui pretins simpatizant. El doar a spus ca nu este membru, deci nu este in echipa lor, respectiv nu are de unde prelua careva comportamente colective. In oricice caz, nu vreau sa ma implic in deductiile dvs, dar daca credeti ca asa cum sunt ceilalti asa este si conducerea ori invers, atunci eu nu sunt de acord cu asa rationament.

 5. Ca sa fie clar. Eu, Hasan, NU SINT MEMBRU AL PL. PL n-are nici o legatura cu mesajele mele si tot asa cum v-ati suparat ca am presupus ca scrieti sub mai multe nume ma pot supara pentru faptul ca credeti ca asi scrie la indicatiile vreunui partid. Judecati conducerea PL doar prin prizma declaratiilor oficiale ale acestui partid vizavi de dumneata si de formatiunea pe care o ghidati cu intelepciune spre abis.

 6. Pentru socolenco

  In aceasta si consta o realizare a democratiei – ca putem sa nu fim de acord, dar mergem mai departe. Nu ma supara alte puncte de vedere, nici negarea argumentelor mele, ci forma apriori sententiosa, cu jigniri, cind e folosita. Atunci cind cer sa se discute corect, nu inseamna ca as interzice criticile – ceea ce nici nu pot face -, dar vreau sa fie mai presus argumentul, nu pumnul, inclusiv verbal.

  Insa ultima „supozitie” ca eu as figura pe blog avind mai multe nume ma supara, recunosc, pt ca nu are nimic in comun cu realitatea si ajung uneori la concluzia ca unii vizitatori urmaresc nu scopul de a se informa, de a se bucura de posibilitatea comunicarii, ci de a se lauda prietenilor ca au fost tari si au avut curajul sa jigneasca pe blog, public, neimpiedicati, pe cineva, ascunzindu-se indaratul anonimatului.

  Acum despre impresia colectiva. Nu stiu daca ai avut ocazia sa cunosti frontisti. De sus si pina jos – aceeasi agresivitate, intoleranta, infumurare etc. Toti parca sint trasi la xerox. De parca unul se teme de celalalat ca nu cumva sa nu semene cu furerul… Am vazut in acesti ani destul. Si vad unele similaritati cu unii de la PL si nu as vrea ca ei sa mearga pe acelasi drum, desi cred ca vor merge, vazind inca din campania electorala trecuta cum li se urca unora … la cap.

 7. Pentru Hasan

  Agresivitatea unor mesaje conduce usor la ideea ca cineva indeplineste o misiune de partid. Restul raspunsului este in in ceea ce i-am spus lui socolenco. Cine si incotro se indreapta va arata timpul. Oricum, aveti un mare deficit de bun simt, cel putin. Pentru un profesor ridica un mare semn de intrebare acest mod de gindire si expunere, polemica si schimb de opinii. Dar asta e.

 8. D-a Pavlicenco, eu as crede ca unii din liderii PL intr-adevar uneori se comporta destul de inadecvat, aparent, insa eu iata m-am gindit singur la acest fel de comportament si am ajuns la concluzia ca manifestarile astea apar din alta cauza: ele apar ca protest contra tuturor tendintelor externe de a-i influenta. Deci iata si in cazul asta cu impresiile dvs: as crede ca nu trebuie sa le spuneti lor, celor de la PL, care sunt impresiile dvs, pentru ca asta poate sa aiba si un scop asa mai ascuns, care poate fi si unul mentionat mai sus, adica de a-i influenta. Iata ca eu nu sunt psiholog, dar dvs poate cunoasteti psihologi mai puternici si chiar mi-ar fi interesant ce v-ar spune ei despre aceste manifestari ale unor lideri PL si daca au careva tangente cu ceea ce am spus aici.

 9. Eu va propun sa nu discutam despre bun simt (cu politicienii asta e o tema pe care trebuie s-o eviti cu grija), ci despre apropiatele alegeri din Romania. Asadar…
  PDL il sustine pe Mircea Druc. Pe loc campania va fi organizata de PL si asta va fi o proba de campanie si pentru Dorin Chirtoaca, si pentru partid. E clar. Presedintele Basescu va miza personal pe PL si asta va asigura victoria acestui partid in ochii electoratului national-democrat.
  PNL o va sustine, dupa toate probabilitatile pe Iuliana Costin si va avea ca partener politic de teren AMN-ul.
  PSD va sustine, cu multa lipsa de inspiratie, ca intotdeauna, candidatura argunatului si demult uitatului Tudor Pantiru. Agentul local electoral al PSD va fi, din cite se prefigureaza, PDM-ul (PLD a facut o declaratie de sustinere, dar e un partid venit din alta opera si faptul ca sustin un social-democrat deconspira lipsa unor relatii ale acestui partid cu vreun partid serios din Romania).
  Nu exclud ca PRM il va lansa pe Anatol Pentrenco, care are acolo relatii cu multi istorici cunoscuti din partid.
  Si Dvs., dna Pavlicenco, ati ramas iarasi in afara jocului ? Cu toate declaratiile Dvs. pro-romanesti, cu toata voluntariada nationala ? Ca doar sper nu veti candida din partea lui Gigi Becali sau a UDMR-ului.

 10. Pentru Hasan
  HA-ha-ha-sane. Ma apuca lipsa mica la probabilitatea d-tale ca un om oarecare /mai ales Pavlicenco/ ar sta zi si noapte si inca o zi si o noapte si inca..si inca… si si-ar scrie sie insusi mesaje.Cum de v-a venit nastrusnica idee in „bostalau”? Hu am mai ris de ani de zile atit de haios. In fata calculatorului imaginindu-mi cum Pavlicenco scrie si scrie si scrie …ea intreaba, ea raspunde, ea intreaba , ea raspunde….Imi imaginezi ce pariu as putea eu pierde , daca mi-as propune sa fac asa ceva.Dupa doua – trei scrisuri m-as trimite in origine .Doamne fereste sa mai ajungi sa auzi si asa ceva…Imaginati-va si DVS filmuletul cum Pavlicenco scrie, tot ea raspunde… Si iarasi scrie ,si iarasi raspunde , si iarasi scrie, si iarasi raspunde…Ai sa rizi pina o sa te doara burta si nu ai sa te poti opri imaginindu-ti actiunea cum scrie si tot scrie.Daca ar fi toate textele scrise de trei oameni , cred ca toti trei ar innebuni.Dar si Socolenco a luat-o in serios si scrie , ca nu pare afi chiar asa ca unii sunt cu un stil al lor…Un scenariu bun pentru o comedie scurta /cu scrisul si raspunsul./
  Oricum Hasane , cu risul in hohote pina la sughit sunt bine dispusa si mi-am incarcat bateriile pe o haba de timp.Merci.Ai reusit sa-mi faci dispozitie buna de tot , chiar daca mi s-a parut de la inceput ceva foarte suparacios.Totul este obisnuit:depinde cum tratezi problema asa reusesti- mori de ris ori crapi de ciuda.Eu prefer sa rid pina la moarte.Si nu ma supar daca tu rizi ultimul in jurul scrisului …..

 11. Rectificare. Argunatului a se citi – arogantului.

 12. Pentru Hasan

  Eu nu am facut niciodata declaratii proromanesti si „voluntariada nationala” pentru ca m-am gindit la a candida vreodata in Romania. Dar daca se vor lua asemenea decizii, nu cred ca vor fi apreciate de toti ca bune. Astfel, credeti ca va fi votat Mircea Druc? Poate. Iar Iuliana a fost mereu cu PSD, poate lumea nu stie asta, ma rog. Dar nu cred ca AMN se va implica foarte tare sa promoveze sigla si logoul PNL pentru Iuliana Costin. Va contribui promovarea de catre AMN a Iulianei Costin la cresterea ratingului AMN? Nu stiu ce sa spun. Dar iata si Filat, in acest caz, ramine fara corespondent, cum asa? E si el in afara jocului? Incurcatura de partide omologe va fi proasta si va strica la toti. Dar asta e. Nimeni nu moare de la asa ceva, nu? Petrencu are cetatenie romana, ca nu am auzit pina acum!?

 13. Pentru List,
  inteleg ca nu e foarte greu sa-ti faci dispozitie buna. Intri pe internet. Citesti. Rizi. Sughiti.
  Ti se face trist. Intri pe internet. Citesti ceva. Rizi mai tare. Sughiti mai tare… Intr-un final mori. De ris, desigur.

 14. Hasane tata, o spun cu toata raspunderea..ai probleme mari. Tu vezi cit de ridicol poti fi cu afirmatii ca d-na Pavlicenco sta sa scrie sub mai multe nume? Esti de tot risul.

 15. O, Jay, spui asta cu atita sobrietate. Ce urit am putut crede despre doamna Pavlicenco, care desigur nu scrie decit in nume propriu. Nici nu stiu cum am cutezat sa fiu purtatorul unor ginduri atit de obraznice si deplasate in raport cu imaginea gresit consfintita a dnei deputat AMN Vitalia Pavlicenco.

 16. nu, dragul meu, nu-i sobrietate nici pe departe, e numai detasare in fata unor asemenea aberatii..tu iarta-ma ca am „indraznit” sa arunc in derizoriu un om atit de elevat ca tine, sper sa ne ierti ca nu ne ridicam la inaltimea inteligentei tale politice. Sintem doar niste muritori de rind in fata supremei tale intuitii umane. Totusi, imi permit sa-ti amintesc: d-na Pavlicenco reprezinta PNL, si nu AMN..iti inteleg avintul pionieresc, dar vezi, chiar si zeii in perfectiunea lor mai gresesc..slava tie, o atotputernicule..

 17. Doamna Pavlicenco nu a fost si nu va fi niciodata deputat PNL, dragul meu Jay. Ea fost gratie lui Matei deputat PFD si gratie lui Urechean deputat AMN. Cel putin asa o fi fiind trecuta la CEC. Ca sa fie deputat PNL ar fi trebuit ca PNL sa participe singur sau in bloc la alegeri, adica sa fie concurent electoral. Acuma doamna Pavlicenco e deputat AMN dezafiliat.

 18. Pentru Hasan

  Nimeni nu e deputat datorita cuiva. Ci datorita muncii fiecaruia. Matei, daca nu distrugea cipul partidului, raminea in politica, dar a permis unor neaveniti sa intre in nucleu si i-a eliminat pe membrii principali. Cind a fost atacat si acest nucleu principal i-a sugerat sa se retraga in plan secund si sa treaca pe prim-plan Nedelciuc, el nu a acceptat si i-a eliminat pe cei ce i-au sugerat.

  In privinta lui Urechean, dezamagirile oamenilor inca vor urma. Urechean si Untila nu au avut partide, ei au fost promovati datorita partidelor liberale adunate sub umbrela AMN. Dupa care Untila i-a sugerat lui Urecheanu sa ramina numai Alianta Independentilor si Jos Mafia. Acestea au fost partide? La AMN eu am fost a 16-a pe lista, dar in perioada dintre doua mandate am fost mereu activa si am fost promovata nu datorita cuiva, ci in pofida cuiva.

 19. E aici postat un mesaj denigrator din partea unui oarecare Hasan cu referinta la prim-vicepresedintele PDM dl Oleg Serebrian. Vreau sa va zic ca am discutat personal cu cei doi tineri care au facut masterate la recomandarea dlui Serebrian la Nisa in anul academic care a trecut. Ambii au confirmat ca l-au vizitat pe dl Serebrian acasa dar ca dumnealui le-a zis ca acel apartament unde locuieste nu ii apartine. E regretabil ca se recurge la asa procedee ieftine de dezinformare.

 20. Pentru concretizare. Ma refer la istoria cu apartamentul dlui Serebrian de la Nisa relatata cu lux de amanunte de acel Hasan care ii citeaza pe fosti bursieri moldoveni la Nisa. Deoarece ambii au revenit inapoi in tara si sint in continuare activi in rindurile Tineretului Democrat nu a fost greu de verificat ce si cum au spus.

 21. D-le Hasan, ma intereseaza mai putin pe la ce partide a fost d-na Pavlicenco, cita vreme nu a fost in PCRM, restul e poveste. Sa nu-mi spui mie ca in PL (partidul fata de care incerci cu atita sirg sa ne intorci impotriva) nu exista si politicieni care s-au perindat si pe la alte partide. Sau ca sint doar oameni imaculati acolo, ca nu te voi crede. Eu stiu ca te deranjeaza ca un om ca d-na Pavlicenco este in Parlament, si idolii matale nu-s, dar daca nu ai inteles ideea, rectific, pentru o mai buna intelegere (daca e nevoie, iti si desenez): dinsa este deputat („dezafiliat” sau independent, cum iti place mai mult cum suna), si in acelasi timp este presedinte al PNL. Acum e mai bine? Tu de fapt stiai toate astea, dar iti trebuia doar un motiv ca sa mai arunci o sageata otravita. Daca e sa te luam si pe tine la puricat, declarai undeva mai sus ca erai mare participant la dezbateri PSL..pai cum se imparte amice socialismul, cu doctrina liberala? tu vrei sa te dai acum mare liberal? Pe cine incerci sa aburesti? Nu cumva dai dovada de o mare ipocrizie? Dumneata ce cautai pe la PSL? Dupa logica propusa de tine, tu nu esti acum un adevarat simpatizant PL, ci un produs al PSL.

 22. Sofisme, draga Jay, se cheama ceea ce spui tu. Simpatiile politice si turismul politic al liderilor e altceva. PSL era partid liberal, de fapt singurul recunoscut de Internationala Liberala. Cei care s-au convertit la social-democratie sint peselistii care s-au dus in PDM. Eu n-am facut-o. Dupa cum n-au facut-o si alti colegi istorici, cum e lectorul universitar Vitalie Ponomariov si-n genere grupul de tineri istorici de la Universitatea din Cahul, cum e colegul istoric de la UPS Sergiu Musteata s.a. Unii au plecat la PLD, altii la PL, altii cum e cazul meu sau al lui Sergiu e altfel. In 2001 la UPS era un grup foarte mare de social-liberali, comparabil cu cel de la Cahul, unde rector era istoricul Ion Siscanu, care era membru al PSL si cu cel de la ULIM, unde Serebrean era prorector. Din cite imi aduc aminte de la noi erau profesori nu numai de la istorie, dar si de la alte facultati, chiar decanul facultatii de psihologie dl Racu, dl profesor Ion Negura, sef de catedra si altii. Unde-s acum acesti oameni ?

  Noi raminem pe loc, dar fideli acelor idei nationale, democrate si liberale cu care a pornit PSL in mai 2001. Atunci speranta era ca ele vor fi realizate de PSL, acuma, mai ales ca PSL nu-i, cu toata admiratia sincera pentru Serebrean (in sens ca intelectual, ca istoric, ca politolog) sau pentru Nantoi, dar nu cred ca PDM poate produce ceva. Poate un grup parlamentar. Un grup oportunist care va juca la rece la cazinoul post-electoral din Parlament. Si la sigur va juca pentru ultima data. Acuma acele idealuri despre care vorbeam le vad realizabile doar de PL.

 23. Pentru Pavel,
  o-o-o, desigur! Acel apartamentu nu putea nicidecum sa fie al dlui Serebrean ! Era pur si simplu oferit cu generozitate de cineva pe durata sederii lui. Cum altfel ?

 24. Sofisme? Imi vine sa zimbesc..pentru simplul motiv ca sofisme sint chiar cele spuse de tine. Adica vezi – Doamne, ce pur si curat sint eu, Hasan, care nu am tradat idealurile inalte ale partidului, am ramas fidel-fidelut pina la extrem, atit de extrem incit am virat frumos sper PL. Ca istoric, ar trebui sa stii prea bine ca socialismul nu are nimic in comun cu liberalismul. Daca el nu reprezinta PSL, atunci ce cauta denumirea in titulatura partidului? Inseamna inducere in eroare a electoratului..tocmai lucrul de care tu acuzi cu atita fervoare pe d-na Pavlicenco. Adica tu, ca simplu simpatizant politic, e moral si etic sa iti schimbi preferintele politice, pt ca deh, ce-i permis zeilor nu-i permis si muritorilor de rind..domnu Hasan, inca o data o zic, asta se numeste ipocrizie..cunosti ce inseamna? Sa reprosezi niste lucruri de care tu insuti te faci vinovat..frumos e? Din istorie ar trebui de asemeni sa cunosti ca prin dezbinare nu s-a ajuns niciunde. Prin dezbinare si fanatism.

 25. Jay, mai roag-o pe dna Pavlicenco sa faceti niste ore de iluminare doctrinara. Liberalism pur nu mai este de vreun secol incoace, baiete. Liberalismul social este unul din curentele liberale cele mai mari si partide cu denumirea de social-liberal sint cite vrei. Intra pe site-ul Internationalei si vei vedea. Mai repede denumirea de national-liberal e un anacronism. Numai PNL din Romania poarta asa denumire. Si asta din motive istorice.

 26. Amice, nu o fi liberalismul pur in ziua de azi, dar nici nu corcim capra cu oaia. O fi anacronism dupa parerea matale. Principiile de baza ale liberalismului sint perene, si nu pot fi monopolizate pe o anumita perioada istorica. A fi liberal nu presupune si nici nu implica notiunea de nationalism..mai degraba prosperitate si democratie. Numele de „national” se refera strict la unitatea neamului, sint complementare cele doua notiuni. Nu-mi da mie lectii de la tribuna, ca sincer nu-i cazul. Iar trimiterile pe care mi le faci la Internationala nu fac decit sa-mi confirme orientarea ta, spre stinga. te incadrezi cu usurinta la PSD, ti-ai gresit vocatia..baietas.

 27. Eu vorbeam de Internationala Liberala nu de cea Socialista.

 28. Si apoi intreaba-l pe ideologul vostru principal, dl Taranu, ex-presedintele PSD, care-i povestea cu liberalismul contemporan. Sau si mai bine pe ex-colaboratorul CC al PCM Mircea Rusu, seful PNL-I.

 29. Pentru hasan

  Dar poate pe urmasii lui Gheorghe Ghimpu – ce a cautat la CC al PCM? Si pe Mihai Ghimpu – ce a cautat in „lista asolut secreta a structurilor comuniste” a celor din Miscarea Democratica pentru restructurare? Ca intentionez sa o postez pe blog.

 30. De unde ati luat ca Gheorghe Ghimpu, Dumnezeu sa-l odihneasca, a fost vreodata in CC ? Nu va este rusine sa profanati rusinea unui raposat care a facut intr-o zi a vietii sale poate mai mult decit ati facut Dvs toata viata pentru acest Neam ? Iar cu acea lista, mai lasati-ne, doamna. Si Dvs faceati parte din tot felul de liste distribuite si tirajate. Vedeti, eu nu fac apel la ele iar Dvs cautati si jigniti si sa pulverizati dezinformari. Unde ati invatat aceste tehnici murdare de lupta politica ?

 31. Acum o dai la intors, ca la Ploiesti..ai fost la intruniri PSL? ce tot mai ma invirti cu Internationala ta. D-l Taranu nu-i ideologul meu, pentru ca nu sint membru in nici un partid. La moment imi place PL si PNL, nimic mai mult. Stiu de acuzatiile la adresa sa, nu cunosc nimic concret, si pina nu apare si la voi un CNSAS, cum e in Romania, care sa dovedeasca cu acte in regula, ca asuprit oameni concret, pentru mine omul e absolut nevinovat. Ti-am mai zis mai lasa-ma cu idei din astea rasuflate cum ca PL e ca o fecioara virgina. Prin comentariile tale pe aici le faci doar deservicii. Tu vorbesti de rusine, care te ascunzi dupa un nume de turc si arunci cu calomnii si acuze in stinga si in dreapta? Tu consideri ca esti indreptatit sa dai lectii altora? Nu m-ar mira deloc sa fii un pui de comunist, vorba lui Basescu. Se vad tehnicile folosite de tine de la o posta – dezbinare prin ridicare in slavi a unui partid posibil aliat, sincron cu atacuri la adresa celuilalt partid. Intrebari retorice prin fals patriotism raportat la figuri considerate intangibile. Hasane tata, nu prostesti pe nimeni. Tu personal ce ai facut pentru acest neam? Spune, sa aud. Macar o mica fapta. Ai iesit undeva in fata, in vazul comunistilor, sa ii condamni? D-na Pavlicenco face asta de ani buni, spre deosebire de tine. Dar, dincolo de ecran, toti sint viteji. Esti un mare ipocrit, am mai spus-o. Cine jigneste aici mai tare decit oricine? Iar de tehnici de manipulare..cred ca puteti schimba putin manualul pe la sis pe acolo..se poate si mai bine, hai baieti..

 32. Pentru Hasan
  Da, Hasane . Mai bine sa mori de ris la adinci batrinete .Dar pe tine nu te paste nici una nici alta …Cei otraviti ca tine se autodistrug in ideea si credinta , ca ii distrug pe altii.Sa stii , ca tot ce faci d-ta cu textele d-tale sofisticate de lector ,profesor sau mai stiu eu cine esti acolo…iti va juca festa .Ai sa mori de rautate si nu de ris.Oricit de inflacarat ai sustine pe unii membri al unui partid necomunist, nu trebuie sa-i tratezi in halul care o faci D-ta cu cei din alte partide.Mai bine spune ceva despre cei de la putere/putoare/.Hai sa vedem cit de suparat esti pe ei.Incearca sa ne convingi , ca nu esti unul din anturajele lor.Eu cred ca ai lins mult timp strachina Ursului….siberian.

 33. Pentru Nasan
  Te temi, Hasane? De ce nu spui nimic despre unii din cei de la putere, care sunt nu dupa placul tau?Sau ei toti sunt pe placul tau!?
  Te legi de cei , care stii ca nu se leaga de tine!
  Hai curajosule, iveste-ti capul la suprafata! Te teeeeeeemi! Ha-ha-ha-hasane!!!!!

 34. Pentru Hasan si dna Pavlicenco

  Hasane, daca dna Pavlicenco ar avea destula practica de lupta politica, nu ar apela la acele liste ale trecutului, lansate de nu stiu cine si aparute pe internet. Dna Pavlicenco, daca trecea scoala KGB-ista, nu opera cu multe adevaruri, pe care le scrie destul de sincer pe Blog si care nu au un alt efect decit sa intoarca contra sa si mai tare pe cei, care tot nu inteleg, ca Pavlicenco este o figura mult mai mare dechit multi altii, care incearca sa critice tot ce sta in cale si nu pot separa griul de neghina.

  Tu, Hasane, stii destul de bine, ca si numele tau adevarat figureaza pe unele din aceste liste Indiferent pe care. Care este diferenta intre liste? Poate ar fi fost mai bine, daca erati pusi toti in toate listele si atunci intelegeati, ca trebuie sa va uniti si sa luptati impreuna contra autorilor listelor?

  Uite aici este stiinta KGB-ista , sa va faca sa pierdeti timpul in bataliile, care demonstreaza care lista e mai adevarata si care nu, scopul final fiind sa va certe sa nu puteti lasa loc de buna ziua. Si scopul este atins. Hasane, nu vomita otrava. Nu mi-ai raspuns la postarile mele. Sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *