Am dialogat “fulger” aseara cu Dodon despre unionism la Receptia oferita de Ziua Nationala a Romaniei

Aseara am fost impreuna cu sotul si colegi de partid la Receptia oferita de Ambasada cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

M-a prins momentul oficial nu prea departe de tribuna. Dupa ce a avut un foarte frumos discurs Excelenta Sa Ambasadorul Romaniei, apoi a vorbit Dodon si i-a invocat pe “fratii romani” (unii au si aplaudat), cind Dodon a coborit, am avut o situatie neasteptata, pentru ca el a dat mina cu oamenii din vecinatatea mea, dar si cu mine.

Cu aceasta ocazie, am avut un mic dialog. I-am spus ca “nu am avut inca un proces de judecata cu el, dar nu exclud. M-am judecat deja cu trei presedinti” M-a intrebat: “de ce sa va judecati cu mine?” I-am raspuns: “pentru ca atacati unionismul si pe unionisti”! El a replicat: “eu fac doar declaratii, nu intreprind si actiuni”. I-am replicat, la rindul meu, ca nu are nici acest drept, pt ca neaga astfel libertatea de exprimare, pluralismul politic si de opinii, prevazute in Constitutie.

Dupa acest scurt dialog avut cu Igor Dodon, am discutat subiectul cu Vladimir Turcan si Domnica Manole, de la Curtea Constitutionala.

Recent, a fost postat un video despre o incercare a lui Dodon de a promova in Parlament, prin Comisia juridica (condusa pe atunci de Victot Popa), a unui proiect de lege de interzicere a unionismului. Dl Popa a invicat in discutii de doua ori practica judiciara privind unionismul, creata de PNL.

Amintesc, in ianuarie 2018, PNL a adresat si o Sesizare Procuraturii Generale, legat de amenintarile antiunionuste proferate de Dodon – http://www.pavlicenco.md/…/pnl-a-sesizat-procuratura-legat…/, solicitind:

– să fie efectuat un control al legalităţii acţiunilor Preşedintelui Igor Dodon sub aspectul acţiunilor intenţionate, îndemnurile publice, inclusiv prin intermediul mass-media, scrise şi electronice, îndreptate spre aţâţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale şi etnice precum şi limitării ilegale directe sau indirecte a drepturilor cetăţenilor, în funcţie de apartenenţa lor naţională şi etnică.

– să fie efectuat un control al legalităţii acţiunilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova prin prisma art.3 al.(6), Legea nr. 294 din 21.12.2007 privind partidele politice, cu sesizare ulterioară, în caz de necesitate, a Ministerului Justiţiei, în vederea iniţierii procedurii de suspendare sau dizolvare a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Vitalia PAVLICENCO

pavlicenco.md/2018/01/23/pnl-a-sesizat-procuratura-legat-de-amenintarile-antiunioniste-ale-lui-dodon/?fbclid=IwAR1vJQ-B4Ozw4jPYvk9VIjw4MvmDvZeq9aGpFLeTsgqayRI5nIJ70SQsc2Q

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *