DECLARAȚIE cu privire la încetarea exercitării atribuțiilor de președinte al PNL

Astăzi, 24 octombrie, este ultima zi din mandatul de președinte pe care mi l-a acordat Congresul al IV-lea al PNL, pe data de 25 octombrie 2015.

Astfel, îmi încetez exercitarea atribuțiilor de președinte atât pentru că mi se încheie mandatul, dar și din motive de familie, care nu îmi permit să exercit funcțiile de președinte interimar până la viitorul congres.

În legătură cu aceasta, Biroul Permanent Central al PNL a luat o decizie cu privire la delegarea atribuțiilor de președinte către un alt membru al conducerii formațiunii noastre, care va exercita interimatul până la următorul congres.

Rămân, totodată, în echipa de conducere a partidului, pentru că vom pregăti împreună congresul, dar și până la alte eventuale decizii.

În cei 13 ani – cât am asigurat președinția PNL, mereu în opoziție extraparlamentară, – am participat, practic, la toate scrutinele, am promovat un mesaj demn, precum este Reunirea cu România, am demonstrat în justiție constituționalitatea acestui obiectiv politic statutar, precum și că “românismul” și “unionismul” nu pot fi tratate, în statul nostru, drept “extremism”, așa cum s-a întâmplat decenii la rând.

La sfârșitul mandatul meu și al mandatului echipei de conducere, alese acum patru ani, constatăm cu satisfacție că mai multe entități politice au îmbrățișat același obiectiv unionist statutar.

Totodată, datoria tuturor partidelor proVEST, în primul rând unioniste, indiferent de parcursul lor politic mai lung sau mai scurt, este de a oferi societății – în scrutinele ce vor urma – o alternativă politică unionistă în raport cu partidele proEst și cu partidele care se declară proeuropene, dar a căror esență rămâne pro-moldovenistă, neunionistă, de fapt – proEst. Dacă ultimele își modifică pozitiv viziunile față de curentul unionist și acceptă o cooperare cu exponenții acestui segment, atunci există șansa succesului unei alternative euro-unioniste față de exponenții curentului prorusesc, cel care nu poate oferi Republicii Moldova perspectiva unei vieți democratice și civilizate.

Noi, PNL, în anii de existență a celor trei formule politice, am încercat mereu coagularea forțelor proromânești și proeuropene și, uneori, am reușit.

Îmi exprim recunoștința și le adresez mulțumiri tuturor celor care au fost, dar nu mai sunt în PNL, celor care au rămas și sunt membri și simpatizanți ai PNL, celor din segmentul asociativ care au mers mereu alături și împreună cu PNL pentru efortul prin care au contribuit la amplificarea și consolidarea curentului unionist.

Le mulțumesc tuturor votanților PNL din acești ani, care ne-au rămas fideli, fiind conștienți și mândri de succesul moral-politic înregistrat de primul partid statutar unionist din Republica Moldova, partid care se sacrifică sincer și continuu pentru a demonstra că unicul adevăr pe care societatea îl va conștientiza neapărat este că noi, românii, cu întreaga societate, trebuie să revenim în componența Patriei noastre – România Mare!

Vitalia PAVLICENCO
24 octombrie 2019

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *