Comunicat de presă al PNL: ”Anticorupție.md propagă neadevăr despre candidatul Lilia RANOGAEȚ. Autoturismul-proprietate personală al candidatului PNL la funcția de Primar General nu costă 100 de mii de euro, ci 10 mii de euro”.

În seara zilei de 16 octombrie, la PRO TV, Lilia Ranogaeț, candidatul PNL pentru Primăria Chișinău, a fost reprezentată de președintele partidului, Vitalia Pavlicenco.

Moderatoarea, dna Lorena Bogza, în cadrul rundei de întrebări adresate candidaților și reprezentanților candidaților, a pus o întrebare despre un presupus autoturism în valoare de 100 mii de euro, pe care l-ar avea în posesie Lilia Ranogaeț.

Vitalia Pavlicenco nu a știut exact prețul declarat al autoturismului vizat și a argumentat că, dacă cineva care aspiră la o funcție de demnitate publică, are în posesie un bun, e bine să îi declare valoarea adevărată, și nu diminuată, așa cum se obișnuiește adesea în declarațiile de avere făcute de mulți, în afirmațiile și justificările lor în cadrul dezbaterilor.

În plus, Lilia Ranogaeț nu a fost niciodată funcționar public, nu a deținut vreo funcție de înaltă demnitate publică, de aceea, nu se pune problema provenienței banilor, care este una doar legală.

Argumentul a fost acceptabil și convingător, obiectiv și corect.

Însă, după emisiune imediat, fiind întrebată moderatoarea de unde a luat informația. S-a dovedit că este un neadevăr – http://inprofunzime.protv.md/politic/profil-electoral-lilia-ranogaet-candidata-pnl-la-functia-de-primar-al-municipiului-chisinau—2507422.html, publicat pe site-ul www.anticorupie.md.

Vitalia Pavlicenco a sunat-o imediat pe Cornelia Cozonac, cea care activează în cadrul acestui program-proiect, și ea, fiind în Georgia, a răspuns că va verifica.

Ulterior, probabil, informația în care cifra era scrisă cu litere, nici măcar cu cifre, a fost corectată, însă, informația eronată deja a fost propagată.

Solicităm site-ului www.anticorupție.md, să prezinte scuze publice pentru informația greșită propagată, iar PRO TV să facă o precizare publică legat de această regretabilă eroare comisă din cauza preluării unei informații greșite de pe site-ul www.anticoruptie.md, ca să nu rămână societatea cu impresia unei informații ce nu corespunde realității.

Serviciul de presă al PNL

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *