Încercările de consolidare unionistă continuă, în pofida atitudinilor unora…

Duminică, conducerea PNL.md a discutat la sediul din Chișinău cu persoanele din conducerile echipelor teritoriale ale partidului, invitate să participe și la o adunare consultativă a unioniștilor ce pledează pentru coagularea, consolidarea sau coordonarea eforturilor entităților politice și asociative unioniste de a crea o alternativă electorală în raport cu entitățile de orientare ruso-asiatică și fals-europenistă.

Ideea și poziția acestui grup de intelectuali unioniști este de a prezenta societății o listă națională, formată din persoane cunoscute, afirmate fiecine în domeniul său profesional, care ar putea fi și niște voci unioniste distincte în Legislativul de la Chișinău.

Acest lucru nu este ușor, pentru că, din 2009 încoace, echipele politice care urmau să nu dezamăgească populația, au făcut-o, din păcate, cu mult succes. Doar PNL.md nu a participat la aceste guvernări, dar exact această entitate național-liberală a pledat și pledează continuu pentru crearea unui pol liberal, național-liberal, unionist sau, nesperat, euro-unionist, dacă entitățile ce se prevalează de ”sprijin popular” vor conștientiza că Reunirea cu România este singura cale de integrare a basarabenilor în NATO și UE.

După eforturile PNL.md de a discuta vara despre mobilizarea electorală, după inițierea și desfășurarea mai multor mese rotunde la sediul național-liberalilor, la sediile altor partide, duminică, la Uniunea Scriitorilor, a avut loc o discuție organizată de grupul cunoscut sub denumirea ”Grupul Groza”. Totodată, PNL.md continuă discuțiile pe palierul oferit de Mișcarea Civică Europeană, împreună cu partidele participante la discuțiile dintre partide și entități asociative, propuse de PNL.

Totodată, invitațiile trimise sincer partidelor, care din 2009 s-au tot perindat la Putere într-un sistem oligarhizat, nu sunt acceptate, ba sunt scoase în mod eronat în spațiu public și inversate ca sens, uitându-se cine a condus acest stat amărât și cine – ca PNLmd – a rezistat cu verticalitate și promovând neabătut obiectivul sacru de unitate al poporului român din ipostaza de partid extraparlamentar.

Atacuri urâte contra celor ce discută vin atât din zona celor deveniți recent unioniști, cât și din zona celor care se vor în Europa nu prin România, ci pe la Vladivostok sau prin Moscova, știind foarte bine că mesajul și obiectivul europenist sunt minciuni de adormit basarabenii însărăciți.

Vitalia PAVLICENCO, președintele PNL.md 

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *