L-am cunoscut personal pe Rege

CIMG91151Pe 29 mai 2010 postam un articolaș intitulat ”De la Casa Regala”, reprodus mai jos și avînd un mare număr de vizualizări.

Acum, cu trecerea Regelui Mihai la Domnul, sentimentele și emoțiile ne depășesc, iar discuțiile în spațiul mediatic românesc sunt multe și diverse.

Am avut cu toții un Rege pentru care morala, credința și demnitate au fost principii de viață puternice. Sigur, fiind soarta României și a românilor confruntate cu dureroase provocări, e greu să spui univoc ce acțiuni au fost sau nu au fost corecte. și cum ar fi fost ”dacă”…

Cu ocazia descrisă în articolul pe care îl repostez, l-am cunoscut personal pe Regele Mihai. Public aici și poza inserată în articol. Pe undeva este și videoul scurtei întîlniri. Cînd i-am fost prezentată, Majestatea Sa a menționat că eram cea care luptam avan contra comuniștilor.

Dumnezeu să îl odihnească. Iar noi niciodată nu îl vom uita.

Vitalia Pavlicenco

De la Casa Regala

http://www.pavlicenco.md/2010/05/29/sint-la-bucuresti-la-invitatia-familiei-regale/

Publicat la 29 mai 2010; 4.648 afişări; tag-uri: Gest frumos

CIMG91011-300x225Am fost in Romania, mai exact la Bucuresti, onorind o Invitatie din partea Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I – de a participa, pe 26-27 mai, la evenimentele publice organizate de Casa Regala. Este vorba de o data aniversara frumoasa din viata Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei.

L-am cunoscut pe Principele Radu Duda acum citiva ani in cadrul unei conferinte internationale in capitala Romaniei, desfasurate putin inainte de summit-ul NATO de la Bucuresti. Am si o poza cu el de atunci, dar nu am reusit sa o caut pe calculator, deoarece invitatia mi-a parvenit simbata, iar in noaptea spre 26 mai am si plecat, impreuna cu alte doua persoane, din Chisinau spre Bucuresti.

CIMG9117-300x225Casa MS Regelui ne-a oferit cazare la un hotel situat aproape de Palatul Elisabeta. Principele Radu al Romaniei s-a exprimat frumos ca tine “foarte mult ca Basarabia sa fie reprezentata la Jubileu”.

Nu pot spune exact daca am meritat aceasta invitatie, dar am auzit de la unele persoane ca Principele imi citeste blogul mai frecvent decit imi puteam eu imagina.

CIMG90911-300x225Noi i-am daruit Principelui si o Enciclopedie Concisa Britannica, editata la „Litera”, care este cea mai mare carte color aparuta in Romania, avind 2504 pagini, tiparita in Italia, ce include adaugator 200 de pagini cu personalitati romanesti si cintareste 4 kilograme. De asemenea, i-am daruit Principelui Radu al Romaniei un Manual de Literatura Universala, al carui autor este sotul meu, Sergiu Pavlicenco.

Pe 26 mai am asistat la Teatrul National de OperetaCIMG9100-300x225 “Ion Dacian” la un spectacol Royal Fashion, iar joi, la Palatul Elisabeta, a fost un Garden Party, cu prilejul aniversarii.

Spectacolul a fost o interpretare a evenimentelor secolului trecut, cind monarhiei – fortate prin violenta sa se retraga in Rusia, Romania, – i-au luat locul teroarea rosie si dictatura comunista. Si un comunicat de presa oficial (http://www.princeradublog.ro):

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *