Rusia vrea război la granițele României!

Vrem in NATOAlertă la MApN! Rusia vrea război la granițele României! Exercițiul de mobilizare generală care va avea loc pe data de 17 noiembrie
in Extern

Majoritatea bărbaților din regiunea transnistreană au primit în ultima lună citații din partea așa-numitului minister al apărării pentru a participa la ceea ce administrația de la Tiraspol numește un exercițiu de mobilizare generală care va avea loc pe data de 17 noiembrie.

Exerciții de mobilizare a civililor vor avea loc în toate orașele și raionale din regiunea transnistreană și se desfășoară pentru prima dată. Inițiativa a trezit reacții de nemulțumire în rândul populației, chiar dacă majoritatea oamenilor evită să comenteze subiectul în public, conform evz.ro

Exercițiul are loc prin dispoziția liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, în conformitate cu legea privind apărarea și cea privind mobilizarea și pregătirea de mobilizare a regiunii din stânga Nistrului.

Portalul oficial de știri de la Tiraspol Novosti PMR scrie că „mobilizarea resurselor umane care va avea loc pe data de 17 noiembrie este subiectul cel mai discutat al acestei perioade, care trezește reacții neunivoce, care merg până la neacceptare și chiar panică”.

Încercând să calmeze nemulțumirea oamenilor, departamentul de apărare din cadrul executivului de la Tiraspol a anunțat la postul public de televiziune că „exercițiile pentru mobilizarea resurselor umane sunt un element planificat al apărării civile”.

Adjunctul de la departamentul apărării de la Tiraspol, Alexandr Donikov, a declarat în cadrul unei emisiuni TV că evenimentul nu trebuie să genereze panică și că „mobilizarea are un caracter pașnic și este un element al apărării civile”, iar mobilizări de acest fel „organizează toate țările din lume”, declarație care, de altfel, nu corespunde realității.

Demnitarul transnistrean a subliniat că una din sarcinile mobilizării este „minimizarea consecințelor posibile ale situațiilor excepționale”. „Pentru a reacționa eficient și la timp conducerea și instituțiile de forță trebuie să cunoască informația cu privire la resursele umane pe care ar putea miza în caz de necesitate”, a spus Alexandr Donikov, precizând că până în prezent administrația de la Tiraspol nu a reușit să contabilizeze resursele umane pe care ar putea miza în caz de forță majoră.

Amintim că în urmă cu o lună, Consiliul atamanilor de cazaci de la Marea Neagră a anunțat că sunt pregătiți să apere prin toate metodele posibile statalitatea Transnistriei, amenințată de agresiunea Republicii Moldova, susținută de SUA, UE și NATO.

De asemena, Armata a 14-a „de gardă” Sovietică/Rusă, care a fost implicată în războiul din Transnistria în perioada iunie–iulie 1992, este încă staționată în zona în care se fac pregătiri de război, scrie evz.ro

https://extranews.ro/alerta-la-mapn-rusia-vrea-razboi-la-granitele-romaniei-exercitiul-de-mobilizare-generala-care-va-avea-loc-pe-data-de-17-noiembrie/

 

 

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *