Dezbaterile publice organizate în Parlament despre sistemele electorale trebuie să fie civilizate


La ”Dezbaterile pe marginea proiectului de lege pentru modificarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal: conceptul de mandat imperativ versus IMG_1624mandat reprezentativ, condițiile de revocare a mandatului de deputat, finanțarea și mediatizarea campaniilor electorale” au participat astăzi, în vinerea neagră, persoane publice și mai puțin publice, împărtășind diferite viziuni. Acest lucru este firesc, însă este important ca dialogul să fie civilizat, serios, la obiect – adică despre oportunitatea ori inoportunitatea schimbării sistemului electoral -, ȘI NU O OBRĂZARE DE CĂTRE UNII A CELORLALȚI, CARE VĂD ALTFEL ASTĂZI LUCRURILE.

IMG_1627
IMG_1626
Intoleranța unor persoane prezente la Dezbateri față de pozițiile invitaților care predează pentru alte opțiuni legate de sistemul electoral a compromis scopul și esența acestui dialog în Legislativ.  Invitații sunt acolo pentru a-și exprima pozițiile, a face schimb de opinii, nu pentru a fi ”puși la punct”, mai ales ca reprezentanți ai unor partide extraparlamentare, așa cum s-a întîmplat astăzi.

Exact acest lucru l-am subliniat în debutul primei mele intervenții, dar și în replica pentru care am solicitat și eu două minute. Poziția exprimată de mine este în acest video.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *