Procesul politic ”Lucinschi vs Pavlicenco”. Partea II

13681014_1000393906740044_2591615494052484172_nLuni a fost o ședință de judecată despre care am scris. La ședința precedentă, din 25 noiembrie, am solicitat anexarea la dosar, ca parte a Explicațiilor mele la Cererea de chemare în judecată, a unui set de materiale, în special declarații și rezultate ale investigației presei sau oglindirea unor evenimente aferente cauzei, pe care avocații lui Lucinschi nu le vor anexate la dosar, invocînd și unele chichițe de procedură. Au adus o Expunere de Motive, bazată pe invocări ale Legii Presei, care provoacă haos și ambiguități de abordare și interpretare. Am cerut timp să pregătesc Obiecțiile la Expunerea lor de Motive, pe care o voi publica în curînd. Între timp, continuăm publicarea Poziției noastre față de cele așternute de avocați în Cererea de chemare în judecată a mea de către Lucinschi.

Partea a doua

Să nu uităm de oamenii persecutați pe timpul când Petru Lucinschi, în regimul comunist, răspundea de ideologie. Iată ce scrie, de exemplu, Wikipedia – https://ro.wikipedia.org/wiki/Sergiu_R%C4%83d%C4%83u%C8%9Banu – despre fostul rector al Universității Tehnice Sergiu Rădăuțanu:  ”Din 27.12.1972, Sergiu Rădăuțanu este ales Academician al AȘM; În octombrie 1973, „prăvălia” (conducerea de vârf) ideologică a dlui P. 14570262_1280819408628741_2006241054043205914_nLucinschi dictează că Rădăuțanu provine dintr-o familie de moșieri și nu merită să se afle în post de rector[2]”. (Anexa cu articolul pe Wikipedia despre Sergiu Rădăuțanu și autorul persecuțiilor contra lui).

Acesta o fi, așa cum ne scriu avocații,”cariera politică impresionantă” a lui Lucinschi? – cu un destin contopit cu sistemul comunist sovietic, unde el a muncit contra naționaliștilor și contra “cheaburilor”, contra copiilor lor, care, apoi, a încercat să stopeze, pe toate căile, după proclamarea Independenței, avansarea Republicii Moldova spre Europa, ca apoi, în acești ani, când tot proiectele lui politice  – PD și PLDM  – au prăbușit speranța societății, să ne vorbească EL de Europa și să înceapă EL să îi convingă pe sărmanii basarabeni manipulați să nu se teamă de Europa?

Iată lista persoanelor reabilitate, după ce le-a distrus viața regimul comunist din al doilea stat românesc, pe când Lucinschi era responsabil de ideologie. (Anexa cu Lista intelectualilor reabilitați, după persecutarea de către PCM, când Lucinschi era secretar pe ideologie).

Stimații avocați spun, în Cererea de chemare în judecată, că ”Domnul Petru Lucinschi rămâne a fi conectat și implicat în realitățile societății Republicii Moldova”. Foarte corect, doar că numai în plan nefast. Acum câțiva ani, după cocoțarea PLDM-ului său, că e proiectul lui politic, la putere, un fost purtător al Guvernului Filat, Igor Volnițchi, a lansat un volum cu articolașe despre partidele politice, unde, evident, cel mai mult spațiu era dedicat celor veniți cu Lucinschi în spate, dar și cu lozinca-minciună uriașă ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști”. L-am întrebat atunci personal pe Lucinschi, la această lansare de la Leogrand – ”Este adevărat că sunteți cel care stă în spatele AIE?” Pentru că atunci cînd te uitai la manifestările și comportamentul componentelor alianței, toate erau cu oameni de-ai lui Lucinschi în spate – așa cum există articole de investigație în presă, anexate și la dosar, – prin ASCOM, gen Șalaru, Leancă, pe alte căi, cum ar fi Diacov, Filat, ”doi fii politici” ai lui Lucinschi ș.a.” La întrebarea mea Lucinschi îmi spune franc și dezarmant – ”Păi, da, eu am încă mulți cunoscuți la Moscova, am relații, ăștia toți se consultă cu mine, iată PL oleacă mă supără, că nu mă prea ascultă…”

”Dar să vedem ce spune și presa prin articole care, la prima căutare, ne-au ieșit în cale (Anexa din Ziarul de Gardă): Şi dacă guvernarea cedează? – Un editorial semnat de Petru GROZAVU) http://www.zdg.md/editia-print/editoriale/si-daca-guvernarea-cedeaza

”Şi principalul şi cel mai mare adevăr, pe care-l tăinuiesc sau, cel puţin, nu vor să-l recunoască de la 13873092_1000403760072392_8959454952422018792_nmicrofoane şi ecrane membrii comitetului de conducere sau simpatizanţii Platformei e că „DA”, este că e un proiect politic şi, cel mai probabil, unul din cele cel puţin 5 proiecte, pe care le are în spate cel de-al doilea preşedinte al R.Moldova, Petru Lucinschi. Vorba e că „DA” are lideri, dar aceştia trebuie căutaţi în cutiuţa „secretă” a ex-preşedintelui P. Lucinschi. Platforma „DA” pare să fie un nou proiect politic al lui Lucinschi. Tot aşa cum a fost, în 1998, PDM-ul, ridicat pe ruinele PDAM, cu ex-deputatul agrarian D.Diacov în frunte. Sau PLDM-ul (2007), construit pe ruinele PPCD-ului, care după apropierea lui Iu.Roşca de V.Voronin, în 2005, a prins a se duce la fund. Cele mai multe organizaţii primare ale PPCD şi le-a „însuşit”, în consecinţă, V.Filat cu PLDM, ca partid de dreapta. Sau PLR-ul lui Ion Hadârcă (2013), care a trebuit să neutralizeze PL-ul, ca forţă politică parlamentară pro-românească, după care să fuzioneze cu PLDM-ul — lucru pe care Ana Guţu l-a şi promovat, dar nu a reuşit. În prezent, îşi face partid, care s-ar putea să fie şi ăsta un proiect politic alternativ al fostului Preşedinte — o altă rezervă în situaţia în care şi PDM, şi PLDM au puţine şanse să se menţină sau să revină la putere în cazul unor anticipate. Şi, desigur, „DA”. Lucinschi a avut întotdeauna în grija lui Dreapta politică din Republica Moldova. Stânga și așa era la locul ei. Important era ca Dreapta politică să nu se românizeze prea tare.”

O asemenea poziție îmi explică atât comportamentul dubios al Platformei ”DA” față de PNL, care a sprijinit, la început, protestele, după care eu, ca președinte al formațiunii, am văzut că ei doar în vorbe sunt pentru cooperarea cu partidele și românești, pentru că, în realitate, nu sunt, de aceea am și declarat public faptul că în spatele DA stă Petru Lucinschi. În asemenea mod, presupun, se explică interesul www.today.md de a-mi solicita un interviu despre Lucinschi. Dar, totodată, cea ce a spus Petru Grozavu în editorialul său se corelează perfect cu declarațiile și ”grija” (între ghilimele, desigur) a ”aiatolahului” centrismului, fals și iluzoriu în Republica Moldov,a față de societatea noastră, ca ”să nu rămână fără intelectualitatea care, de fapt, a colaborat – spune el – cu KGB-ul”.

Ca să nu mai spunem că aliații săi creștin-democrați, mulți conectați la sistemul ocult al KGB, au folosit, probabil – nu fără ajutorul celor inițiați în rele – acest stigmat privind ”KGB-istul” celor care nici cu spatele nu știau de nimic și nu au avut vreo legătură cu organele sovietice antinaționale, cum era și KGB-ul. Una dintre aceste persoane am fost și eu, unica cea care m-am încăpățînat să invalidez, prin toate căile posibile,  – justiție, acte ale instituțiilor abilitate din cele două state românești – stigmatul de KGB-istă, ce mi-a fost lipit de către ”falșii amici cretin-democrați”.

Dar iată și un articol semnat de MARCELA ȚUȘCĂ: http://inliniedreapta.net/falsa-neutralitate-geopolitica-o-capcana-ruseasca-pentru-republica-moldova/Falsa neutralitate geopolitică, o capcană rusească pentru Republica Moldova:”Ce să vă mai povestesc? Păi dacă mai adăugăm la referințe și „adresarea” către Plahotniuc a unuia dintre cele mai toxice personaje din mass media și politica din Moldova, Natalia Morari, (implicată alături de Mark Tkaciuk, guru ideologic al tero-socialiștilor lui Petrenko de la Chișinău, și de agentul rus Eduard Baghirov, în violențele din 7 aprilie 2009), apropiată grupului de interese al lui Petru Lucinschi (fostul Președinte al R.Moldova, sub mandatul căruia au înflorit schemele de corupție și delapidări bancare în statul moldovean la sfîrșitul anilor 90), lucrurile se limpezesc și mai bine…” Astfel, cred că asemenea învinuiri trebuiau să ducă, după logica lui Lucinschi, în modul direct la chemarea în judecată a autoarei acestor incriminări, acuzări, ”la fel de concrete” ca și reiterările, de către mine, a declarațiilor foștilor potentați ai zilei și camarazi de guvernare ai lui Lucinschi.

Se cunoaște și ce spune, despre clanurile încăierate în Moldova, avocatul Dron – Noi am audiat proba video (Anexa cu video).

Există și aprecieri explicite privind ”baietii destepti” aparținînd fostului premier Ion Sturza, demis, în 1999, prin jocurile politice antieuropene și antinaționale de către troika politică Lucinschi-Roșca-Voronin, cînd Sturza trebuia să meargă la un important for european, unde urma să se stabilească și parcursul/calendarul Republicii Moldova pe vectorul european (Anexa cu stirea): http://unimedia.info/stiri/video-sturza-as-rupe-cu-dintii-sa-aduc-miliardul-inapoi-in-tara–Ii-stiu-pe-cei-care-au-participat-la-furt-106811.html#.VoEFvNDmPS0.facebook – „Eu aș rupe cu dinții să aduc miliardul înapoi în țară. Și ar fi scopul vieții mele să pun cătușele și să bag în beci sute de oameni care au participat la acest jaf, și nu numai în noiembrie 2014, dar pe parcursul anilor. Unii băieți deștepți, care azi îmi dau lecții de moralitate, au participat pe parcursul anilor la acest jaf. Gaura aceasta s-a făcut în proporție de o treime istoric. Noi îi știm pe cei care au participat. Ei sunt cei care au jefuit și alte sectoare ale economii și azi stau bine mersi și în Parlament și în altă parte”, a menționat Sturza. „Am pierdut foarte mult timp ca activele care au mai rămas să fie dispersate. Un lucru simplu trebuia de făcut: de pus câțiva oameni în beci și să scrie nu în clădirea sindicatelor donosuri, dar în beci, nu în confort, cu secretară și cafea, dar la Penitenciarl nr.13”, a punctat acesta.

Întrebarea noastră este, în contextul acestor aprecieri: ”Poate aveți idee pe cine are în vedere Sturza, pentru că toată Familia Shor, adică Miron Sor si prietenii lui, adineaori Ilan, prieten cu Filat, deci, întreaga Familie era prietenă la cataramă cu Familia și anturajul politico-mafiot al lui Lucinschi, nu?” Este adevărat – nu era unica Familie favorizată de Regimul nefast al lui Lucinschi…

(Va urma)

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *