Pentru Ziarul de Gardă: ”Dodon este o paiață”

Ziarul de Gardă: ”Plecat în vizită la Moscova, Igor Dodon i-a asigurat pe ruşi că, în maximum 3 ani, rezolvă problema transnistreană. „În anii următori, sper în 2 – 3 ani, vom ajunge la o soluționare politică a conflictului transnistrean…Din păcate, noi am ratat posibilitatea de a soluționa această problemă la începutul anilor 2000 (Memorandumul Kozak). Credem că, în situația geopolitică actuală, apare o nouă oportunitate de a rezolva această problemă”. Declarația a fost făcută la întrevederea cu președintele Consiliului Federației Ruse, V. Matvienko.”

http://www.zdg.md/editia-print/politic/sondaj-problema-transnistreana-nu-e-doar-a-lui-dodon

Vitalia Pavlicenco, Partidul Național Liberal

14925322_1280820018628680_448814794385273042_n”Igor Dodon este o paiață, nu Președinte. Este o mostră de populism adus până la absurd. El știe foarte bine că nimic din ce a spus nu va putea realiza, pentru că populația noastră a evoluat, în pofida falsei sale victorii, și se poate mobiliza la maximum în momentele de cumpănă, așa cum s-a întâmplat când au ieșit în stradă și au stopat Memorandumul Kozak. Americanii și europenii nu vor permite federalizarea și transnistrizarea R. Moldova. Și nici Kievul, care e mediator la negocieri. Nimeni nu vrea o bază militară rusească în coasta sa… Lui Dodon și lui Putin nu le va reuși nimic, nici chiar după venirea noului președinte american Donald Trump, care nu-și va trăda aliații fideli, precum este și România, cea care a fost, este și care ne va fi mereu alături, inclusiv cu prețul unor mari sacrificii.”

RĂSPUNSUL INTEGRAL DAT pt ZdG: ”Igor Dodon este o paiață, nu Președinte. Este o mostră de populism 14632927_1282036421840373_5959062564469689910_nadus pînă la absurd. El știe foarte bine că nimic din ce a spus nu va putea realiza, pentru că populația noastră a evoluat, totuși, în pofida falsei sale victorii. De asemenea, românii noștri se pot mobiliza la maximum în momentele de cumpănă, așa cum s-a întîmplat atunci cînd au ieșit în stradă și au stopat Memorandumul Kozak de federalizare a celui de-al doilea stat românesc. Igor Dodon nu are mesaj, nu are idei, este învechit și nu repetă decît scremetele lui Voronin, care nu au dus decît la prăbușirea partidului comuniștilor.  Așa se vor prăbuși și socialiștii noștri amărîți.

În plus, noi rămînem un teritoriu disputat între Est (Rusia), și Vest (UE și SUA). Americanii, dar și europenii nu vor permite federalizarea aici și transnistrizarea Republicii Moldova. Sî nu uităm și de un Kiev cu demnitate națională, liderul Poroșenko spunînd că e gata pentru discuții în vederea unui schimb de regiuni între statele noastre. Nimeni nu vrea, totuși, o bază militară în coasta sa… Sigur, Putin e deranjat de scutul american antirachetă de la Deveselu, România, dar pentru noi asta înseamnă un scut de securitate NATO.

În concluzie, lui Dodon și lui Putin nu le va reuși nimic, nici chiar după venirea noului Președinte american Donald  Trump, care nu-și va trăda aliații fideli, precum este și România, cea care a fost, este și care ne va fi alături, inclusiv cu prețul unor mari sacrificii.”

 

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *