Pentru cei care nu cunosc și nici nu vor să cunoască adevărul

Într-un recent articolaș despre politicieni considerați traseiști ”am onoarea” să fiu prima în listă, fără 14054054_1116038231842277_1930239458148074694_nca să merit cumva această ”onoare”.

Am încercat să îi explic autoarei că ceea ce scrie nu este corect. Eu, Vitalia Pavlicenco, nu am părăsit AMN-ul condus de Serafim Urechean, ci am fost eliminați, împreună cu Anatol Țăranu. Pe fostul meu coleg BPC și Consiliul Național ale AMN l-au exclus pentru organizarea unor Netraseism”cluburi liberale”, iar pe mine – nici cei care m-au exclus nu prea știu oficial de ce. Iar neoficial știu mulți, nu și ziarista – pentru toate inițiativele depuse sau pe cale de a fi depuse spre examinare în Parlament, chiar conform Planului Fracțiunii al cărei viceprețedinte eram: legat de art.13, privind limba română lipsă în Constituție, privind ieșirea din CSI, privind rezilierea Acordului ”de pace” cu Transnistria, care a permanentizat trupele ruse de ocupație aici, privind rezilierea Memorandumului semnat de Lucinschi, prin care zona separatistă devine egală în negocieri cu statul R.Moldova, privind declarațiile și actele doveditoare că PCRM este, de facto, înregistrat ilegal la Ministerul Justiției, – toate pregătite sau depuse împreună cu Valeriu Cosarciuc. Pe Cosarciuc oamenii lui Urechean nu au vrut să îl excludă, chiar dacă acesta a cerut să fie supusă votului și excluderea sa. Asta – pentru că, de fapt, ciracii lui Urechean au ținut să îi excludă pe național-liberali din AMN.

Ziarista nu a acceptat faptele reale, cerîndu-mi ”acte doveditoare”, adică decizii ale BPC și Consiliului Național ale AMN precum că am fost exclusă, și că nu am părăsit de bună voie, ca un traseist profitor ordinar, formațiunea. Nu cred că dl Urechean mi-ar putea pune ACUM o copie a acelei decizii și îmi pare rău că nu am solicitat atunci, ca să i-o pun la dispoziție autoarei.

Presa vremii vedem că aici nu contează. Postăm mai jos un articol din presa vremii.

Mai știi, poate realitățile obiective vor conta mai mult, totuși, decît o opinie pretins personală într-un articol sau gen publicistic pretins ”de investigație”.

Eu m-am mai lovit de asemenea denigrări, nu e nimic nou, postez și o poză în acest sens din presa vremii de prin 1999.

Vitalia PAVLICENCO

http://www.moldova.org/data-afara-din-amn-vitalia-pavlicenco-recunoaste-filiatiile-rusesti-ale-lui-urecheanu-18923-rom/amp/

Data afara din AMN, Vitalia Pavlicenco recunoaste filiatiile rusesti ale lui Urecheanu

3 OCT 2006

Consiliului National al Aliantei „Moldova Noastra” a decis excluderea din partid a deputatilor Vitalia Pavlicenco (foto) si Anatol Taranu.

In cadrul aceleiasi sedinte si-au dat demisia Mircea Rusu, membru al Biroului Permanent al AMN, si Anatol Vidrascu, membru al Consiliului National al AMN. Totodata, a solicitat votarea demisiei sale, in sedinta din ajun a BP, Valeriu Cosarciuc. Lucrarile consiliului s-au desfasurat cu usile inchise, reprezentantii mass media neavand acces la sedinta.

Deputatul Vitalia Pavlicenco a declarat pentru Flux ca, in ajun, a avut loc sedinta Biroului Permanent al AMN, care a decis excluderea sa si a deputatului Anatol Taranu din partid.

„Si Biroul Permanent, si sedinta extraordinara au fost pregatite cu minutiozitate. Nu este altceva decat o comanda politica venita din interiorul tarii, dar, se pare, si din exterior, adica de pe la Moscova. Aici ne putem aminti de articolele publicate chiar in FLUX, inca inaintea alegerilor parlamentare, unde se arata ca inalti functionari din administratia Putin indicau conducerii Blocului „Moldova Democrata” sa nu admita pe listele electorale reprezentanti ai aripii liberale. Veaceslav Untila a fost propulsat in partid cu sustinerea lui Mircea Rusu. Dupa intrarea sa in Parlament, el a slabit dialogul cu deputatii liberali. Dupa ce a inteles ca nu-l vom mai sustine in viitor ca lider de partid, Untila a pus la cale debarcarea noastra. Motivul oficial ce mi s-a invocat a fost ca nu am dorit sa retrag initiativele legislative menite sa puna la punct problema transnistreana. In acest caz, sunt aparate interesele Moscovei si ale Tiraspolului – ale cui altcuiva?”, a precizat Pavlicenco.

„In rest, timpul va arata daca AMN isi va schimba sau nu orientarea politica. Insa dezintegrarea formatiunii inseamna distrugerea Opozitiei. Noi pledam, in continuare, pentru transparenta si deschidere. Pacat ca presa nu a avut acces la acesta sedinta extraordinara”, a conchis deputatul liberal.

Totodata, Anatol Taranu a declarat ca a fost exclus din partid pentru activitatea sa in cadrul „Clubului liberalilor”, al carui presedinte este si acum, fiind acuzat ca doreste sa formeze un nou partid liberal. „Atata timp cat am facut parte din AMN nu am intentionat niciodata sa infiintez un nou partid. Acum insa, situatia s-a schimbat. Masa rotunda ce activeaza de mai multe luni si la care participa diverse forte liberale, ONG-uri, partide politice. Exact aceasta activitate a mea a deranjat conducerea AMN, care, se pare, intelege eronat functionarea sistemului democratic. Mai mult, prin excluderea liberalilor, AMN se va transforma intr-un partid de tip agrar. A venit timpul ca soarele sa fie inlocuit cu spicusorul. Nu este nimic altceva decat o comanda politica de eliminare a aripii liberale, venita mai mult din exterior. Astfel se adeveresc zvonurile precum ca unii membri promoveaza interesele Rusiei”, a conchis Taranu.

Referindu-se la recenta vizita a delegatiei Partidului National Liberal din Romania (PNL), Vitalia Pavlicenco a regretat faptul ca PNL nu s-a edificat asupra a ceea ce se intampla cu liberalii din Republica Moldova, semnand un acord de colaborare cu AMN care, acum, abdica de la programul sau proeuropean si proromanesc, dindu-i afara pe liberalii autentici din formatiune.

AMN-ul lui Urechean a devenit partener de nadejde al PNL-ului din Romania, prin semnatura lui Teodor Melescanu. Urechean a fost si partener de nadejde al lui Adrian Nastase, care prin omul sau din fruntea DRP-ului de la acea vreme, dar si printr-o retea de ONG-uri controlata de”baietii cu ochi albastri” cu orientari pro-ruse, a finantat diversi apropiati ai lui. Ilegalitatile acelor finantari au fost cuprinse intr-un raport inaintat Premierului Tariceanu inca din 2005, dar acesta, sfatuit de “baietii cu ochi albastri” din imediata sa apropiere, adica Francu si Petrescu, ambii deconspirati de curand de CNSAS, a ascuns raportul.

Coincidenta mare este ca acela care conducea cele doua ONG-uri prin care s-au dus banii trimisi de Nastase, catre apropiatii lui Urechean, este acum actualul consilier al domnului Teodor Melescanu la Senat si mare analist politic si de curand si analist militar(!!?). Cine il impinge in fata stie oare limba rusa?

Surse ale Romanian Global News ne-au informat ca de curand raportul privind finantarile DRP-ului in anul 2004 pe zona Basarabiei a ajuns la Palatul Cotroceni, care va avea o cu totul alta atitudine fata de el decat Palatul Victoria. // Romanian Global News

 

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *