Ca un act de echitate, CC ar trebui să accepte Sesizarea lui Valeriu Ghilețchi

citat-albert-einstein1Știe și s-a minunat toată lumea cum, în ce mod și cât de repede au colectat membrii servili ai partidelor parlamentare și proruse, lucinskiste, corupte, semnături pentru a-și înscrie candidații în alegerile prezidențiale.

Deși toți știu asta, realitatea a fost acceptată tacit. Totuși, există niște semne că înalți demnitari europeni nu cred în caracterul democratic al scrutinului prezidențial început.

Ca o dovadă evidentă este că s-au înghesuit să vină cu semnăturile colectate sub presiuni administrative partidele de la Putere, de pe lângă Putere, ale altor mafioți proruși sau drapați cu demagogie țambalistică proeuropeană.

Inclusiv membri ai CEC recunosc, în mod obiectiv, unele restricții și impedimente foarte antidemocratice, care nu permit, de fapt, înscrierea în cursa prezidențială decât a celor ce provin nu că ”din partide mari”, ci din partide care nu respectă legea, pur și simplu.

Anterior, noi am făcut demers la CEC și am clarificat situația cu cele 15 mii de semnături împărțite la 600, răspunzându-ni-se că vor fi luate toate semnăturile în seamă, pe lângă cele 600 valabile din 18 raioane.

De aceea, considerăm că trebuie revăzute mai multe prevederi ale legii, fiind vorba de:

  1. Restricția cu 600 voturi valabile din 18 raioane.
  2. Restricția cu limitarea localităților strict după primării, adică neamestecarea semnăturilor din diferite localități.
  3. Restricția cu ștampilarea formală a listelor la primării, unde unii primari îți bat joc de ”ceilalți”, care nu sunt ai lor, de la Putere sau ai Kremlinului.
  4. Restricția cu inadmisibilitatea votului pentru mai mulți candidați, în condițiile când nu e prevăzută legal retragerea de pe lista de subscripție a semnăturii celui care s-a răzgândit.
  5. Plasarea în listă a seriei și numărului buletinului, care se pot schimba într-o clipă.
  6. Alte aspecte.

Dacă cei din partidele administrative mafiotizate, pe listele de subscripție ale căror candidați ar fi fost puși în situația să colecteze semnături cinstit, umblând din casă în casă, ei vedeau cât este de complicată și cât durează procedura. Ei, însă, au chemat oamenii să semneze în liste ori le-au introdus datele și ei doar au semnat (și asta fiind sub semnul întrebării), amenințându-i că, în caz contrar, îți pierd jobul, profitul din traficul de influență, nu vor avea neamurile lor lemne pentru iarnă, le vor tăia telefoanele, le vor stinge lumina pe câteva zile, ca ”să schimbe becurile” și multe alte nebunii. Ei le știu mai bine.

ÎN GENERAL, așa cum am spus repetat, în Republica Moldova sunt două partide mari:

  1. PARTIDA ADMINISTRATIVĂ BUGETARĂ CORUPTĂ ȘI SATELIȚII LOR DE TOT SOIUL, CARE SE HRĂNESC DIN SISTEM ȘI CARE LUPTĂ SĂ MENȚINĂ SISTEMUL CARE ÎI HRĂNEȘTE. ACEȘTIA CONSIDERÂNDU-I PE TOȚI CEILALȚI DUȘMANI ȘI PRETENDENȚI SĂ LE SMULGĂ CIOLANUL PE CARE ÎL ROD, FIECARE CLAN CORUPT APARTE.
  2. PARTIDA NEADMINISTRATIVĂ, NEBUGETARĂ, CARE NU ARE CUM SĂ FIE CORUPTĂ – CARE SE ZBATE SĂ CREADĂ ÎN DEMOCRAȚIA DIRIJATĂ ȘI NU POATE BENEFICIA DE CONCURENȚĂ LOIALĂ ÎN NICI UN FEL DE ALEGERI.

NU INCLUDEM ÎN CELE DOUĂ CATEGORII PARTIDA PRORUSĂ, CARE NU DUCE LIPSĂ DE NIMIC ȘI CARE PROSTEȘTE LUMEA ÎNSĂRĂCITĂ CU BUNĂ ȘTIINȚĂ, PRECUM NICI CLANUL LUCINSCHI, ÎMPREUNĂ CU TOȚI PREZIDENȚIABILII LOR, CARE SUNT, CA ȘI CEI DE SUS, CU DIFERENȚA CĂ ÎNCĂ NU SUNT ACOLO.

Deputatul Valeriu Ghilețchi  a făcut o Sesizare la Curtea Constituțională în ideea de a se anula restricția cu 18 raioane a câte 600 de semnături și autentificarea la primărie a listelor de subscripție. Aceste lucruri au fost semnalate de către unii candidați la cursa prezidențială la întâlnirea ce a avut loc la CEC acum o săptămână.

Auzim din diferite zone că „un mare lider liberal”, devenit peste noapte și unionist și care a scos Unirea din sicriu și exact a făcut așa cum am spus noi – a pieptănat-o și a încălecat-o ca și cal electoral, murdărind la dreapta și la stânga pe cei care au promovat Unirea când el îl lăsa cu nepotul pe Șelin să se manifeste pe sub Arcul de Triumf contra unioniștilor și când se arăta cu dureri de cap pentru Festivalul etniilor, care nu voia să iasă din CSI când a ajuns într-un jilț nepotrivit pentru fundul, dar, mai ales, pentru puțuntica sa minte, FACE ACUM PRESIUNI ASUPRA MEMBRILOR CEC SĂ NU ”SCHIMBE, CICĂ, REGULILE ÎN TIMPUL JOCULUI” ȘI SĂ NU SOLUȚIONEZE POZITIV Sesizarea depusă de Ghilețchi.

Știm că unor membri ai CEC le este penibilă situația. Ei știu și văd ei că și UE, SUA constată caracterul compromis al alegerilor prezidențiale când numai corupții se pot înscrie în cursă.

OPINIA NOASTRĂ ESTE:

  1. Ca un act de minimă echitate politică, morală, ca un gest de minimă loialitate în concurența electorală nedreaptă, în situația când știm cum au colectat semnături partidele din Parlament, ar trebui Curtea Constituțională să anuleze restricțiile atacate în Sesizare și să se poată înscrie și candidații care nu provin din zona clanurilor politico-mafiote. Nu e vorba de schimbarea regulilor în timpul jocului electoral, precum pretinde o brută lib’rală, ci că dacă era această brută și altele să colecteze semnături umblând din casă în casă, trebuiau să care după ei o tacikă de prosoape, ca să se șteargă de scuipatul infinit al oamenilor. Noi am fost ieri la Calea Basarabiei și nu scăpam de scuipatul și nervii oamenilor la auzul numelui unor falsi liberali și unioniști, de care sunt cumplit dezamăgiți.
  2. O sugestie care trebuie spusă la ureche, nu cu voce tare, dar noi o spunem. Stimați guvernanți, care dați sfaturi și delegați membri la Curtea Constituțională! Încercați, prin rezultatul examinării Sesizării lui Ghilețchi, măcar să le lăsați occidentalilor sau ”partenerilor vestici” – așa cum vă place să spuneți, ILUZIA unui scrutin cât de cât echitabil și chiar accesibil și ”prostimii”, nu doar potentaților zilei. Ar fi chiar mai interesantă campania, nu ar fi un plictis general, ca să nu ai decât sî privești un îngâmfat, un bădăran și un antiromân…

Nici la formarea unui partid nu se cer decât 4 mii de semnături. Membri mai obiectivi de la CEC spuneau că în țări cu democrații avansate se colectează 5 mii de semnături, fără restricții, aiureli. Noi suntem aici mai cu moț, ce mai!… Ca să nu spunem mai cu ce suntem… Doar că pute…

Oare chiar să depindă deciziile CC de dorința unui primitiv de a se da drept unic unionist când a văzut că s-a prăbușit încrederea oamenilor înșelați de atâta fariseism, de dorința sa de a-și salva de la catastrofă partidul în preajma alegerilor parlamentare?

Noi facem apel la partenerii occidentali, la toate misiunile diplomatice să încerce să împiedice pozițiile și viziunile liderilor politici care se opun existenței condițiilor egale în alegeri.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *