Cu minciuna lor gogonată, ”proaspeții unioniști” riscă să se autodesființeze

cezar-petrescu-638x338Ne bucurăm că apar partide unioniste. 

Ne bucurăm că am putut  – în 2012 – deschide calea prin justiție și prin Curtea Constituțională spre înregistrarea Statutelor și a Programelor unioniste.

Ne simțim incomod NOI – dacă nu se simt CEI care spun 12924398_1032671613435608_7194820074572439845_nminciuni, – că EI sunt ”unicul partid unionist prin Statut și Program în RM.” Nouă ne e rușine pentru voi! Vouă – nu vă este rușine?

Poate ați uitat că atunci când minciuna e prea gogonată se întoarce împotriva-vă… 

NOI SUNTEM PRIMUL PARTID UNIONIST. Vor apare partide unioniste, așa cum au apărut o puzderie de partide liberale, după PNL-ul care există, în a treia formulă, de 25 de ani.  În ultima formulă – de zece ani.

Și ați văzut unde ajung toate clonele liberale. Acolo vor ajunge și clonele unioniste, dacă îl supărați pe Domnul… Adică dacă mblați cu minciunile și cu dezbinările. Noi nu vrem să participăm la diferite mânării politice, ne considerăm oameni cumsecade, nu escroci.

Și, pentru informare, – postăm fragmente din Statutul și Programul PNL.md, în special PENTRU CEI CARE:

  1. Ba se bucurau când Ministerul Justiției nu înregistra în 2012 Statutul și Programul unioniste ale PNL.md, stând bine sus, la cald, lângă hoții de lux din al doilea stat românesc.demerspl-2012
  2. Ba au tot încercat să ne preia Sigla și Simbolul politic și electoral pe cale ”raider!, acțiune urâtă de tot, care – normal – a eșuat și așteptăm despăgubiri morale pentru prejudicii materiale (ca să nu mai zicem că actualele lor simboluri sunt înregistrate nelegal la MJ, dar le-am iertat ilegalitatea).
  3. Ba fac declarații că sunt unica grupare politică unionistă, alias partid…
  4. Ba că … ne oprim aici.  
  5. Ne oprim pentru că nu vrem să semănăm cu alții – cu cei care sunt clone pe care le suportăm, în timp ce ele uneori se suie cu totul în cap… Nu e frumos…. 
  6. Din Statutul PNL:

    Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale paşnică, democratică – a celor două state româneşti, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influenţă rusească şi de accedere rapidă în NATO şi UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democraţiei.

    Din Programul PNL

    Prin tradiţia istorică, limbă şi cultură, populaţia majoritară e parte inalienabilă a spaţiului etnocultural românesc. În plan identitar, PNL o situează în spaţiul etnocultural român şi promovează obiectivul politic al Reîntregirii neamului românesc de pe ambele maluri ale Prutului.

    Partidul acordă prioritate absolută procesului de pregătire pentru integrarea euratlantică, ce include aderarea plenară la structurile politice, economice şi de securitate ale Europei – sarcină ce se poate realiza cel mai lesne prin Unirea cu România, prin regăsirea cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului într-un spaţiu cultural şi de limbă comun. Perspectiva regăsirii “într-un spaţiu comun” este valabilă şi pentru alogenii din Republica Moldova, ce se vor integra în societatea celui de-al doilea stat românesc.

    Astfel, Partidul pledează univoc pentru Unirea cu România, prin lichidarea imperativă şi imediată a consecinţelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop şi repararea întregului prejudiciu, pricinuit poporului roman, pentru restabilirea adevărului istoric privind unitatea poporului roman.

     

    PNL va continua demersurile de solicitare a unui sprijin susţinut – în procesul de sensibilizare asupra imperativului de unificare a celor două state româneşti – din partea Uniunii Europene şi, în special, a Germaniei, care şi-a asumat, în cadrul Comitetului UE-Rusia, rolul de avocat al Republicii Moldova în rezolvarea problemei transnistrene şi retragerea trupelor ruseşti, staţionate ilegal peste Nistru, – impedimente create special de Rusia pentru a împiedica viitorul românesc şi euratlantic al acestui teritoriu istoric al României.

    PNL se pronunţă pentru părăsirea de către Republica Moldova a cadrului juridic şi politic al CSI. Totodată, PNL pledează pentru relaţii eficiente, echitabile şi corecte cu un asemenea partener economic important – Rusia, reiterînd necesitatea retragerii militare ruse, necondiţionate şi complete, de pe teritoriul nostru şi a renunţării de către Rusia la politica de sprijinire, directă sau indirectă, a regimului separatist din zona de est a Moldovei. Partidul apreciază evenimentele din raioanele din stînga Nistrului, produse la confluenţa anilor ‘80-‘90 ai secolului trecut, drept o rebeliune a unui regim anticonstituţional, susţinută prin elemente de agresiune militară externă.

    Vitalia PAVLICENCO

 

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *