Grupul de inițiatiavă a depus la CEC actele pentru înregistrare în sprijinul Vitaliei PAVLICENCO

IMG_0023Duminică, 4 septembrie, membri ai mai multor entități politice și asociative, au constituit grupul de inițiativă în vederea colectării de semnături în scrutinul prezidențial.

Grupul de inițiativă s-a întrunit duminică, după ce reprezentanți a cinci formațiuni IMG_0024politice au identificat, prin vot secret, pe președintele PNL.md, drept candidat independent în alegerile prezidențiale. S-a convenit candidatul să fie independent, pentru a întruni, ulterior, prin declarații, sprijinul mai multor entități care au participat la dialogul politic.

Membrii grupului de inițiativă au vorbit despre necesitatea unei bune mobilizări, în situația cînd condițiile pentru colectarea de semnături nu este egală pentru candidații independenți sau partidele extraparlamentare față de partidele de la Putere, care sunt partide administrative și folosesc toate pârghiile administrative pentru atingerea unor scopuri de partid.

IMG_0016Luni, 5 septembrie, candidatul Vitalia Pavlicenco a depus întreg pachetul de acte la CEC, urmând să fie examinate și aprobate, apoi, dacă s-a respectat legea, își vor obține carnetele colectorii care vor coelcta semnături.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *