Declarația PNL despre falsa Independență, care încă nu a devenit oportunitate pentru Reîntregirea cu România

_DSC0124Național-liberalii, care marchează, în decembrie, zece ani de luptă instituțională pentru unitatea națională românească, au spus mereu că Independența celui de-al doilea stat românesc este una ratată. Glorie parlamentarilor care au avut privilegiul să o voteze ca instrument de desprindere de imperiul sovietic, însă proiectul politic a înțepenit în prima fază.

Cei 25 de ani de independență formală – consecință postsovietică a Pactului criminal Molotov-Ribbentrop – s-au soldat cu o statalitate eșuată, care a condus, continuu, la depopularea acestui pământ românesc, la o depresie devenită endemică, la decredibilizarea cumplită a clasei politice de la guvernare.

Eforturile de a reanima o societate debusolată, de a o așeza pe pârtia normalității nu se vor solda cu nimic, pentru că Puterea, conștientă de inconsistența și lipsa unei perspective autentice de edificare a unui stat artificial, s-a dedat unei corupții înfricoșătoare și unei injustiții nemaivăzute – în pofida avansurilor foarte loiale, dar nemeritate, ale partenerilor vestici față cu sfidarea continuă din partea guvernanților.

DSC_6633-300x199Chișinăul care are o neutralitate militară ridicolă în Constituția votată de un Parlament antiromânesc, nu este stăpân nici astăzi pe teritoriul şi frontierele sale – în stânga Nistrului staționează și azi trupe rusești de ocupaţie bine dotate. Situația în zona vecină din răsărit este instabilă. Altfel spus – pericolele din Est rămân, chiar dacă sunt răsmanipulate propagandistic în fiece campanie electorală. încrederea Occidentului nu sporește, al doilea stat românesc rămânând la mila primului.

Republica Moldova este cel mai sărac stat din Europa, statul nefericește populația și mutilează tânăra generație. Decalajul standardului de viață dintre frații români pe cele două maluri de Prut este între 4 și 6 ori și se mărește.

Partidele politice corupte de la guvernare serbează în mod rușinos falsa Independență moldovenească, în timp ce Declarația sacră – deși făcută scrum, dar renăscută, totuși, – permite populației din stânga Prutului, strivite moral și economic, să fie cu adevărat liberă și ”să-și construiască prezentul şi viitorul în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale”. Adică să contribuie la refacerea unității naționale românești și să revină în România Mare, reparând ucigașa ocupaţie sovietică din 1940!

Din păcate, al doilea stat românesc, după proclamarea Independenței, controlată mereu, prin persoane șantajabile, de Kremlin, nu a avut patrioți români la conducere. Patrioți care să fie curajoși, să pledeze deschis pentru Unirea cu România și să țină piept atacurilor murdare concertate din toate părțile, inclusiv din partea celor conștienți de identitatea populației și de obiectivul național al Reîntregirii cu Țara-mamă, lichidându-se – odată și pentru totdeauna – consecințele Pactului criminal Hitler-Stalin.

Sloganul și Programul electoral al PNL din 2014 – ”În Europa – prin România” – rămâne unicul valabil și credibil, pentru că șansa Basarabiei de a intra ca un colț de țară în comunitatea europeană nu mai există. Corupția, injustiția, furturile de miliarde și lipsa reformelor într-un stat acaparat de structuri oligarhice au îndepărtat-o ireversibil, în timp ce adevărații proeuropeni, care sunt proromânii, așteaptă, de ani buni, ca orientarea proeuropeană să devină ireversibilă. De aceea, doar reunificarea celor două state românești mai înseamnă acum un viitor comun, democratic, civilizat într-o comunitate de state cu adevărat libere, sub un scut NATO incontestabil. Dar dacă și în Europa lucrurile se complică, basarabenii, alături de toți românii, se vor regăsi, definitiv, într-un stat românesc având munți și mare, bogății naturale, oameni deosebiți, un trecut glorios și un viitor comun cert.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova și alegerile parlamentare din România sunt o încă o oportunitate, care nu trebuie ratată, pentru coagularea forțelor naționale, românești, unioniste, care să apropie momentul X al Reîntregirii.

PNL reia apelul național-liberalilor din anul 2010, prin care i-a invitat pe toți unioniștii sub stindardul comun al Reîntregirii în România Mare, și afirmă un adevăr incontestabil – Unirea face Puterea!

Partidul Național Liberal,
Chișinău, 26 august 2016

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *