CAZ ȘOCANT! Tineri întorși acasă de la Acad.Milit. ”Alexandru cel Bun” pt că au și cetățenia română…

kgb-247x164Patru tineri, aproape ca incadrati in Academia Militara „Alexandru cel Bun” (!!!!!!!!!) sunt trimisi acasa din cazarma pentru ca AU CETATENIE DUBLA!!! Adica, au si cetatenia romana.

Nu mai spunem ca acesti copii au trecut toate probleme, testele, controalele, ca s-au cheltuit parintii cu, cel putin, 2000 de lei pt un tinar, precum ni s-a spus…

Am discutat cu ministrul Salaru, care mi-a confirmat ca asa prevede legea. Si ca nu se poate nimic de facut. Ca, in caz contrar, Procuratura isi face treaba fata de cei care incadreaza tineri avind si cetatenia romana, ca a doua.

MA INTREB – De ce pina acum nu s-a facut o initiativa legislativa pentru a modifica acesta ineptie in toate sensurile!? Si, daca Parlamentul nu accepta, atunci trebuiau sa faca mare tam-tam romanii, daca exista in Parlament si in Guvern???

Adica, putem avea persoane cu cetatenia romana peste tot, inclusiv in SIS, MAI, la Curtea Constitutionala, dar nu putem avea militari in Armata? Frumos stat antiromanesc, desi exista Hotarirea CEDO in aceasta privinta, pe care a depus-o (pe noi, care am facut aceasta galagie mare cu decizia comunistilor, ne-au evitat) – chiar Sandu Tanase si Dorinel Chirtoaca…

De la Ministerul Apararii mi s-a precizat care articole prevad aceasta enormitate – Legea 162, din 22.07.2005, Cu privire la Statutul militarilor, art.28, alin.6, litera e.

Si art.35, alin.3, lit.c, Cu privire la eliberarea militarilor la redobindirea celei de-a doua cetatenii.

DA, KGB-ul rusesc isi face treaba pe unde apuca… Acest stat se incapatineaza sa fie romanesc, se vrea rusesc.

SFATUL MEU, pe care i l-am dat unei mamici: sa obtina un refuz oficial de incadrare a copilului, sa atace in justitie si sa mearga pina la CEDO.

Si mai am un sfat – vazind ca se prabuseste si intreg sistemul bancar, UNIREA este aproape. Dragi tineri, luati-va cetatenia romana si nu veti avea nicio treaba cu armata moldoveneasca, cea care a fost carne de tun electoral in toti anii…

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *