DECLARAȚIA Partidului Național Liberal cu privire la grupările politice ”noi”, cu apucături vechi

onoarea-si-patriacropped-votamPNL.pngPartidul Național Liberal, care va împlini, în decembrie 2016, zece ani de la reconstituirea sa, în a treia formulă, rămâne pe aceleași poziții, de nestrămutat, – privind un viitor comun al românilor de pe cele două  maluri ale Prutului.

Au trecut șapte ani după instalarea la putere a forțelor pretins anticomuniste și pretins proeuropene, care au generat o cumplită dezamăgire socială și politică, forțându-i pe oameni să-și părăsească baștina și să plece în lumea largă pentru a supraviețui.

Dacă societatea moldovenească avea curajul să fie sinceră în fața aspirației seculare de unitate națională românească, dacă avea lideri naționali autentici, dacă fiece român avea libertatea interioară să recunoască lipsa de perspectivă democratică, de bunăstare și prosperitate în afara spațiului românesc – în acest caz basarabenii aveau să fie alături de frații români în NATO, în UE, unde se află acum statele baltice, ieșite, și ele, din imperiul sovietic.

Pretinsele elite naționale s-au lăsat, însă, atrase, în toți acești ani, în schemele politice ale clanurilor mafiote, care au reușit să-și camufleze esența antiromânească, antieuropeană, prorusească și să stopeze mersul nostru spre lumea euroatlantică – democratică și sigură.

PNL a avertizat, în toți acești ani, asupra pericolului propulsării la putere a forțelor ce se impuneau ca proeuropene, având mesaje anticomuniste, dar care nu le-au cerut socoteală comuniștilor și derivatelor politice ale acestora pentru guvernarea coruptă de până în 2009, ci au preluat sistemul corupt moștenit și l-au folosit pentru furturi uriașe din avutul public.

Constatăm, la 25 de ani după proclamarea Independenței, că jocurile antinaționale se repetă, că falsele grupări proeuropene, ce s-au tot dezmembrat sub guvernările postcomuniste, se readună pentru o nouă înșelăciune politică, asistată de dubioase sondaje și echipe logistice, de aceeași manipulare, pe diferite căi, a electoratului.

Sloganele gen – ”să fim bine și cu Vestul, și cu Estul”, ”să plăcem și Vestului, și Estului”, lansate de noi pretinși exponenți ai poporului, apăruți peste noapte ori din chiar mijlocul hoților de la Putere sau care nu se deosebesc prin nimic de aceștia, ar putea reîndepărta perspectiva salvării populației de dincoace de Prut prin reunificarea celor două state românești.

Adevăratele slogane, de natură să ne asigure o șansă acum, în fața provocărilor tot mai dure, ce se conturează în actuala situație internațională tot mai incertă, când ultimele guvernări ne-au apropiat de prăpastie, trebuie să fie ”relații corecte cu Vestul, relații cât mai strânse cu România și demnitate în relațiile cu o Rusie agresoare”, trebuie să fie ”pentru reîntregirea neamului românesc”.

PNL, precum a declarat mereu, consideră că doar consolidarea unui pol politic național, proromânesc ar reuși să deturneze – în numele generațiilor care vin – noile planuri ale falșilor proeuropeni, pe care le clocesc acum forțele politice, care sunt expresia acelorași clanuri mafiote ce au devalizat statul, care au anulat speranța oamenilor în partide, într-un viitor civilizat și pașnic, în cadrul unei națiuni românești reîntregite.   

Biroul Permanent Central al PNL

Chișinău, 7 iunie 2016

 

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *