În patru raioane echipe PNL au informat despre procedura de vot pentru Parlamentul de la București

La Leova, Cantemir, Cimișlia și Cahul echipe PNL au informat grupuri de cetățeni români din RM despre modul de înscriere pentru votul din noiembrie.

1În luna noiembrie vor avea loc alegeri pentru Parlamentul de la 4București. Național-liberalii din al doilea stat românesc au declanșat o campanie amplă de informare a deținătorilor de cetățenie română despre modul de înscriere în Registrul electoral pentru votul din toamnă.

Sâmbătă, 28 mai, echipa PNL, înarmată cu formulare de cereri pentru înscriere, cu plicuri timbrate și cu adresa misiunii consulare aplicată, cu tocuri, imprimantă xerox s-a deplasat în trei centre raionale pentru a-i ajuta pe cetățenii români să perfecteze cererea către Ambasada României în RM, însoțită de copiile actelor de identitate românesc și moldovenesc, pentru a putea vota în scrutinul pentru Legislativul de la București.

IMG_8761Explicații ample despre procedura de pregătire a românilor din 2afara frontierelor României pentru alegerile din noiembrie au oferit reprezentanți ai structurii PNL.ro-Diaspora, care au răspuns la cele mai diferite întrebări ale românilor basarabeni.

Echipe din raioane s-au angajat să contribuie la propagarea modului de înscriere a românilor cu cetățenia Statului Român în Registrul electoral, indiferent că au buletine românești de identitate sau nu.

IMG_8721La întâlniri au fost cetățeni români care au diferite opțiuni politice în Republica Moldova, care au salutat această campanie de informare.

Persoanele prezente la întâlniri – cu cetățenie română și fără cetățenia română – s-au angajat să informeze pe cât mai mulți cetățeni români de dincoace de Prut cum să completeze cererile pentru a putea vota inclusiv la locul de trai, fiind vorba de centrele raionale, dacă de acolo se vor depune minimum 100 de solicitări conform legii.

În holul Casei de cultură ”Nicolae Sulac” din Cantemir cei veniți la întâlnire au avut și ocazia să ia cunoștință de expoziția de lucrări ale Centrului de creație pentru copii din Cantemir.

PNL din Republica Moldova a declarat că este unul dintre partidele de dreapta, românesc, național, care și-a propus să sprijine această campanie și va face campanie electorală în perioada afectată legal pentru agitație în favoarea PNL.ro.

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *