Național-liberalii din R.Moldova au început mobilizarea pentru alegerile din România

IMG_8548Pe 15 mai, duminica, mai multi national-liberali au participat la o intilnire cu reprezentanti ai PNL din Romania, care a avut loc la Chisinau. Discutiile s-au axat pe situatia social-politica din Romania, pe pregatirea PNL.ro pentru alegerile locale din iunie si cele parlamentare din noiembrie 2016, pe viziunile national-liberalilor de peste Prut asupra cooperarii dintre Romania si Republica Moldova. S-a mentionat si oportunitatea, rationalitatea coagularii fortelor politice romanesti pe o platforma national-liberala.


1A fost abordata si tratata in detalii chestiunea mobilizarii romanilor basarabeni pentru inscrierea in Registrul electoral pentru votul in strainatate la alegerile parlamentare. In acest sens, doritorii de a contribui la aceasta mobilizare sunt invitati sa consulte site-urile MAE si ale partidelor din Romania, dar si site-ul www.pnl.md, care a postat in stinga site-ului, la Alegeri Romania 2016, modelul de cerere, un ghid pentru cetateanul roman aflat in afara frontierelor Romaniei si un video explicativ. In curind, pe site-ul www.pnl.md vor fi postate si alte Instructiuni privind completarea cererii de inscriere in Registrul electoral.


2Mai multi membri ai PNL.md, ai Consiliului Unirii, invitati la intilnirea cu Victor-Lucian Ionescu si Lucia Gurduza au manifestat interes pentru calitatea de membru al PNL.ro si au adresat o serie de intrebari. In unele unitati administrative, activistii PNL.md deja ii mobilizeaza pe basarabenii cu cetatenie romana sa se inscrie pentru votul din noembrie, in parlamentarele din Romania. In acest sens, reprezentanti si coordonatori ai PNL.md se vor deplasa – pe alocuri cu reprezentanti ai PNL.ro – in centrele territorial-administrative, pentru a-i mobiliza pe romanii din al doilea stat romanesc in exercitiul de inscriere ca sa voteze in toamna prin corespondenta sau solicitind crearea unei sectii de votare, daca se aduna cel putin 100 doritori de a vota in viitorul scrutin.

Conducerea PNL.md ii indeamna pe toti detinatorii de pasapoarte romanesti sa manifeste raspundere si solidaritate cu romanii de peste Prut, sa se informeze cum se face inscrierea in Registrul electoral, pentru a-si onora obligatia civica si a-i ajuta pe ceilalti sa nu ramina indiferenti fata de dreptul de a-ti alege reprezentantii in Forul Legislativ Suprem de la Bucuresti.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *