După 7 aprilie 2009, la șapte ani, e din rău în mai rău

DECLARAȚIA PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

DSC_4939Acum șapte ani, la 7 aprilie 2009, mulți tineri sinceri au fost chemați în stradă și folosiți, din cauza sentimentului lor puternic de dezamăgire, pentru a protesta și a devasta instituții ale statului – dominate, în acel moment, de comuniști.

Protestele violente au condus la alegeri parlamentare anticipate, urmare a căror grupările mincinoase ale PLDM, PD și PL au ajuns la putere și și-au asumat guvernarea, ce le-a servit drept instrument pentru a devaliza statul, a deturna fondurile publice și europene, a induce o depresie majoră și, ca urmare, a crea premize pentru o nouă manipulare a populației însărăcite.

Noi, Partidul Național Liberal, am sprijinit sincer protestele de la 7 aprilie, am sensibilizat societatea și opinia publică internațională legat de tratamentul tinerilor în subsolurile regimului comunist. Din păcate, mulți dintre cei care i-au maltratat pe tineri au fost avansați în cariera lor profesională, iar guvernarea s-a tot cuplat cu ciracii lui Voronin, debarcându-se reciproc. Nimeni nu a răspuns pentru crimele celor care au condus din umbră protestele, care le-au fructificat și i-au mutilat pe tinerii amenințați de cadre antiromânești.

La 7 aprilie, guvernarea comunistă l-a expulzat pe Ambasadorul României la Chișinău, populația a fost iarăși manipulată în spirit antinațional și antieuropean, dar ce a urmat după 7 aprilie nu a reparat acest act de ultragiu la adresa fraților români, la al căror cherem am ajuns acum din mila falşilor proeuropeni.

Acum, în acest an, ca și anul trecut, mulți dintre cei care erau de partea comuniștilor la 7 aprilie în 2009, manipulează din nou populația și o cheamă la proteste în scopuri politice nesincere, meschine.
Odată și odată, cetățenii ar trebui să își asume răspunderea pentru comportamentul, speranțele, așteptările și viitorul lor. Numai încercarea de a se edifica asupra acestui aspect îl va face să înțeleagă lipsa de perspectivă ca stat pentru Republica Moldova, precum și faptul că li se poate garanta respectarea drepturilor fundamentale numai prin unificarea cu România.

Acești șapte ani, de după 7 aprilie 2009, au însemnat două lecții – 1) oamenii nu trebuie să îi creadă pe fariseii reeditați; 2) e cazul ca cetățenii să devină unioniști pragmatici și să îi arunce la gunoi pe toți hoții proeuropeni, care vor să țină acest stat pe buza prăpastiei, la cheremul Rusiei.

Chişinău, 7 aprilie 2016

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *