Pentru falșii proeuropeni Sandu și Năstași… dacă existența noastră deranjează…

12417934_972997772774434_7278338611161222636_n12565623_968444056563139_8242324099718733851_nNăstașii de la PCDA-PPDA văd că tot nu îmi dau pace. Nu știu dacă va ajunge la ei acest comentariu al meu, dar Anatolie Caraman, care a oferit – împreună cu mai mulți foști combatanți – o conferință de presă, recent, nu este membru al PNL, nu este mâna dreaptă a Vitaliei Pavlicenco. El este presedintele AVR-92 Tiras-Tighina, entitate, care ca și PNL, face parte din Consiliul Unirii. Ambii și incă vreo câteva persoane suntem coordonatorii Consiliului Unirii.

Eu în general, sunt acum în Germania, din 27 decembrie până la mijlocul lunii februarie.

NU SUNT ÎN NICI O SOLDĂ a lui Plahotniuc.

12523088_971950049545873_2050757162649011250_nI-am criticat pe manipulatorii din PCDA-PPDA, în ultimul timp, pentru că spun minciuni. Iar mie nu-mi plac mincinoșii. Am să le amintesc faptul că am fost alături de PCDA, chiar dacă nu ne-au mai dat cuvântul, împreuna cu Anatolie Caraman, cu AVR-Tiras Tighina, cu PNL, cu mai mulți reprezentanti ai Consiliului Unirii, pe 5 aprilie, 3 mai, 7 iunie, dar am părăsit PMAN când au anunțat că fac partid (acesta a și fost scopul ascuns al manipulării). Pentru că noi nu avem chef să contribuim la creșterea altor PLDM-uri, nici să aducem „masovkă” la adunări manipulatoare, așa cum le-a propus Andrei Năstase pe la televizoare președinților partidelor extraparlamentare. Am adus oameni, așa cum am arătat mai sus, dar nu și dupa 7 iunie.

De asemenea, nu cred ca cei cocotați la Platforma DA – unde s-a amestecat urât elementul civic și cu cel politic, în scop meschin și de prelucrare a maselor, – sunt ”NOUA CLASA POLITICĂ”. Mai ales vorbesc de Maia Sandu, deși nu mi-aș fi dorit, care s-a apucat virtos sa dea aprecieri unioniștilor. Maia Sandu, care a participat la două Guverne corupte  ale PLDM, în primul rând, plus ale PD și PL. Care nu a ciripit niciodată nimic despre corupția guvernarilor, cât a fost ministru… O sfătuim pe Maia Sandu să își caute de treabă, că iată se bâlbâie urât de fiecare dată când e întrebată de Unire. La fel se bâlbâie Andrei Năstase. Maia Sandu trebuie să își pună întrebarea: de ce, aflându-se la guvernare, nu a f[cut ceva concret ce spune azi – căi ferate, punți de altă natură cu România, având bani publici. Nu să spună despre unioniștii extraparlamentari că nu au făcut nu știu ce și că umblă cu lozinci pe străzi…

I-aș mai aminti Maiei Sandu că nu a fost niciodată – cât a fost membru al Guvernului – pentru libertatea de exprimare, ca să îi apere pe unioniștii care erau împiedicați, în acțiunile lor, și de Filat, și de Ghimpu, și de Chirtoacă Dorinel, și de Lupu. Dacă aveți ceva contra acestora, spuneți-le, dar PL nu este unionist, cum nu sunt nici conducatorii lui fariseici. Dar nu aș intelege ce aveti cu PNL? Este altceva ca nici noi nu mai vrem atâtea PLDM-uri: PLDM1-Filat, PLDM2-Godea, PLDM3-Hadarca, PLDM4-Leanca, PLDM5-Andrei Năstase-Platforma DA, PLDM6-Maia Sandu. Va plodiți ca muștile, la rah…l falsului vostru mesaj al integrării europene.

Iar pe Andrei Năstase l-am criticat pentru că spune minciuni în legatură cu înregistrarea deciziilor pretinsului congres al partidului preluat de la Nicolae Chirtoacă. Și care vrea să obțină acest lucru cu presiune, nu respectind Legea privind partidele, care nu e deloc simplă – noi știm foarte bine cât e de greu pentru partidele extraparlamentare să facă față prevederilor legale, mai ales când nu ai bani – nici furați, care nu ne trebuie, nici curați, care nu există. Printre altele, chiar sunt curioasă de unde Maia Sandu are deja bani, ca să pună de un partid, după ce îi considera aproape că nebuni pe cei care o convingeau să facă un partid și ne spunea de câte mii de lei pe lună are nevoie o structură teritorială. Pe noi nu ne impresionează pozele cu Băsescu, pentru că și acesta i-a ridicat in slavi pe „lib’rali”, i-a decorat, s-a fotografiat cu ei în toate pozițiile, apoi a spus ca PL s-a compromis și că Ghimpu nu e, totuși, unionist.  

Nouă nu ne plac nici presiunile publice privind înregistrarea ilegală a decizilor pretinsului congres al lui Nastase-Chirtoacă, antiromânul… Pentru ca noi, PNL, am respectat legea și am fost persecutați mereu de Guvernele și miniștrii verzi ai lui Filat, din care faceau parte și Leanca, și Maia Sandu, inclusiv de cei de pe scena PCDA. De ce Nastase și Chirtoacă trebuie să fie avantajați, mai ales că au un orgoliu că sunt ”mari competenți”! Să respecte legea și ei, nu numai noi!

Atât. În rest, amintesc ce a spus regretatul Constantin Tănase – cei mai mari eurointegriști sunt unioniștii. Am fost alături de protestatari pe 5 aprilie, când ne-ați invitat, pe 3 mai și 7 iunie, când ne-ati spus să nu „mai chemam lumea, că ea deja vine singură” – asta ca să nu va simtiți obligați să ne dați cuvintul de la tribună. Și nu am mai venit, văzind că amăgiti lumea. Nu puteți voi guverna mai bine decât tilharii de azi, pentru că suneți la fel de intoleranți, penibil de răutacioși, murdari la vorbă.

Vouă nu v-au plăcut unioniștii și drapelele noastre, pentru că vouă, pretinșilor luptători contra corupției și, la fel, falși eurointegriști, vă plac filorușii. Să fiți sănătoși și să ajungeți acolo unde vă propuneți, cu lozinca ”Unire, moldoveni!” Noi suntem cu ”Unire, frati români” și suntem sprijiniți de alogenii loiali națiunii române.

Iar Andrei Năstase trebuie să părăsească scena PCDA, pentru că e deja președinte de partid, care a folosit dimensiunea civică pentru a deveni lider politic. Multe v-aș mai spune, dar nu e cazul, că nu am cui. Potoliți-vă, eu m-am săturat de atâtea procese versus antiromâni, mai ales vs lucinskiști.

Cu profund dezgust, Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

  1. Nu au nevoe de Unire, că li se ia treuca de la gură .Asa de bine au promovat Ghimpu ,Chirtoacă unirea ,ca mai apoi să să o ea ruşii pe dinainte ,Usatii ,Dodon .E ruşine că în Basarabia mintalitetul oamenilor e cam jos , să înţăleagă de fapt că sînt Români ,neavînd nimic comun cu cu Rusia, dictatura lor.

  2. Epoch Times)

    Traian Basescu: Nu poţi dărâma o ţară pentru că trebuie să plece Plahotniuc! Îi va veni şi lui timpul

    Situaţia politică extrem de complicată din Republica Moldova, o ţară măcinată de proteste de stradă şi tensiuni declanşate de învestirea noului Guvern, este unul dintre subiectele preferate în ultima vreme de fostul preşedinte Traian Băsescu.

    În Republica Moldova trebuie să existe o minimă stabilitate în aceste momente tensionate, pentru a nu arunca ţara în haos, dând ocazia Kremlinului „să se îngrijească de fosta republică unională”, este mesajul transmis luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu.

    „Alianţa dintre Platforma Dreptate şi Adevăr a domnului Andrei Năstase şi partidele domnilor Dodon şi Usatîi cer insistent demisia acestui Guvern şi alegeri anticipate. O spun cu responsabilitatea omului care iubeşte ţara asta – Republica Moldova – şi care tot timpul a privit la progresul ei către vest şi a făcut tot ce a putut să facă ca acest lucru să se întâmple – este o mare greşeală”, a declarat Traian Băsescu.

    De ce este o mare greşeală faptul că forţele pro-ruse cer, cot la cot, cu pro-europenii din Platforma DA alegeri anticipate? Din nouă motive, potrivit fostului preşedinte.

    Alegerile anticipate, o greşeală în viziunea lui Băsescu

    „În momentul de faţă, în R. Moldova partidele pro-europene sunt compromise şi împotriva lor se desfăşoară aceste manifestaţii. Deci fie că vorbim de partidul domnului Ghimpu, fie că vorbim de partidul domnului Lupu şi al lui Plahotniuc, fie că vorbim de partidul fostului premier Filat. Este nevoie de nişte structuri politice noi pro-europene. Aceste structuri politice pot fi Platforma DA a lui Andrei şi Vasile Năstase – sunt doi fraţi – sau Platforma Acţiune şi Solidaritate a doamnei Maia Sandu.

    Este ciudată alinierea acestor două platforme civice care au anunţat că se vor transforma în partide, de partidele domnilor Usatîi şi Dodon! De ce este ciudată solicitarea celor două platforme pentru demisie şi alegeri anticipate? Aceste două platforme nu sunt încă transformate în partide”, a punctat Traian Băsescu.

    Fostul preşedinte a explicat că Platforma DA a fost respinsă la înregistrarea sa ca partid săptămâna trecută pentru că nu avea toate documentele, în timp ce platforma Maiei Sandu abia este în curs de a strânge semnături.

    „Când au timp şi cum vor face faţă unor alegeri anticipate? De aceea sugestia mea şi punctul meu de vedere este că cel mai corect lucru ca măcar cele două platforme pro-europene care nu sunt încă înregistrate ca partide ar trebui să ceară să intre într-un dialog cu acest Guvern al domnului Filip pentru a stabili un program de acţiune care să corespundă revendicărilor lor.

    Ei nu cer mare lucru, platformele civice – cer o luptă anticorupţie eficientă, deci le trebuiesc nişte legi care să aducă sistemul de numire a procurorilor şi judecătorilor la o formulă similară cu cea din România. Acum la ei numirile se fac pe termen nelimitat şi se fac de către Parlament. Păi cum să speri că pot avea un Procuror General independent când îl numeşte Parlamentul?! Trebuie să pună pe picioare o legislaţie care să permită pe urmă construcţia unor structuri ale justiţiei care să fie independente”, a opinat Traian Băsescu.

    O altă problemă este devalizarea băncilor, însă, potrivit fostului preşedinte, nu-i opreşte nimeni pe moldoveni să se uite în legislaţia română şi să ia modele de acolo.

    „Au ce să ceară Guvernului Filip. Luaţi legislaţia din România. Eu nu spun că e perfectă dar s-a dovedit relativ eficientă în atingerea obiectivelor de diminuare a nivelului de corupţie, a spălării banilor, a independenţei justiţiei. Cred că cele două platforme trebuie să intre într-o negociere cu Guvernul Filip”, a adăugat Traian Băsescu.

    Moldova, între Vest şi Rusia

    „Cred că România trebuie să ajute imediat Republica Moldova pentru ca în februarie şi martie să poată fi plătite pensiile şi cred că forţele politice responsabile care vor să menţină R. Moldova pe o direcţie spre vest au obligaţia să intre în negociere cu Guvernul şi în acelaşi timp să câştige timp pentru a se putea transforma în partide.

    Pe de altă parte, este evident că Federaţia Rusă nu este insensibilă la ce se întâmplă la Chişinău şi faptul că Vladimir Putin a convocat vineri un Consiliu de Securitate pentru a analiza instabilitatea din R. Moldova, este un semnal care trebuie luat în consideraţie. În Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse să ştiţi că nu e ministrul Culturii şi nici ministrul Educaţiei. (…) Deci nu aş vrea ca stabilitatea R. Moldova să fie un motiv pentru Moscova să se îngrijească de fosta republică unională”, şi-a continuat discursul fostul şef de stat.

    Traian Băsescu susţine că aceste lucruri i le-a spus şi fostului ministru al Educaţiei, Maia Sandu, cu care a avut astăzi o întâlnire, exprimându-şi punctul de vedere legat de cum se vede R. Moldova de la Bucureşti.

    „Sunt de acord că cetăţenii R. Moldova ştiu mai bine ce e la ei acasă, dar ar trebui să ţină cont şi de semnalele date şi de UE care a salutat stabilizarea R. Moldova prin validarea acestui Guvern. Semnalul dat de SUA prin Victoria Nuland chiar la Bucureşti care a salutat instalarea noului Guvern. De bună seamă semnalele date de preşedintele României şi de primul ministru al României care astăzi a şi intrat în dialog cu premierul moldovean legat de soluţia pentru finanţarea urgentă a R. Moldova.

    Exprim speranţa, poate chiar convingerea, că şefii celor două platforme civice vor acţiona cu înţelepciune. Acolo bătălia este să plece Plahotniuc. Frate, nu poţi dărâma o ţară pentru că trebuie să plece Plahotniuc. Lui Plahotniuc îi va veni timpul când îi vine. Că la toţi în politică ne vine timpul. Dar acum este timpul unei minime stabilităţi în R. Moldova, pentru a nu arunca ţara în haos, pentru a nu prilejui intervenţia altora să le pună ordine şi aşa mai departe”, a concluzionat Traian Băsescu.

  3. Ba da, tovarasa fenomen Plahotniucenko, sunteti de ani buni in solda lui boss Plahotniuc. Acum, dupa nasirea – de catre Nasul Mafiei – a „Blatformei” – o clona odioasa – dvs., o falsa unionista care, ca si vandutul Ghimpu, va amintiti de Unire de doua ori pe an, aveti, in sfarsit, fericita ocazie, sa va forwrdati putreziciunea morala, cu varf si indesat, la pachet cu tot soiul de zvoneri, parereologi, ziarisdoni, farmazoni de opinie – toti netoti cu gura la slitul oligofrenului oligarh. Sa va fie de bine, dna unionista de tot rasul si de tot jegul!

  4. Vitalia Pavlicenco

    Pt Dragos

    la doar atit te uce capul? Putin, foarte putin…

  5. Nu am intrat pe acest blog de vre-o doi ani. Dar vad ca nimic nu s-a schimbat.
    Toti din imprejur sunt de rahat. Doar PNL (care nu poate aduna mai mult de 1% la alegeri) stie cum si ce de facut.
    Fiecare-i cu unirea sa.
    Suntem mereu mai destepti si corecti ca altii si mai comentam fiind in strainatate. 🙂

  6. Pt. dna Plahotniucenko
    Nu stiu care este viziunea dvs despre „insipide peuple” in general. Insa atitudinea dvs., destul de vadita, fata de orice „adversar” al Mafiei, cu atat mai mult fata de PCDA din PMAN, este de-a dreptul stupida. Personal, am incercat sa privesc drept in ochi realitatea. Masa aia de oameni – cetateni saraciti pana la izmene de catre liota plahotniucista – era plina ochi de romani cu acte. Ca erau „socialisti”, „renatoisti” sau de-ai nostri, nu conteaza. De ce nu sunteti ca dna Gutu, de pilda? Eleganta, principiala, verticala etc. Eu cred ca dvs suferiti f.m. si reactionati irational atunci cand aveti senzatia ca puteti face pe dracu-n patru doar pentru ca regele infernului Plaha, „omul Moscovei”, al Mafiei, mai cu seama al Lojei rusesti, al prepesteniei, va arunca un os si os si o sticla (tv).

  7. Dragos, dar Dvs realizati ca pe situl doamnei Pavlicenco puteti scrie liber tot ce ganditi, iar pe sit-ul doamnei Gutu nu este acceptat niciun comentariu?

    In privinta aflarii lui Dodon si Usatii in fata protestatarilor: Dvs, Dragos, sunteti roman, unionist? Parca in fata Dvs un oarecare Slusari a vorbit despre „cristalizarea natiunii moldovenesti”. Shic, shic, domnule Dragos. „Masele de romani” au aplaudat frenetic „Unire moldoveni”, au acceptat formarea „natiunii moldovenesti”, au urmat ca oile „conducatorii”, care i-au scos din oras si i-au purtat 20 de km pe drumuri pustii. Dar v-a placut afirmatia dodonilor sa anuleze Acordul de Asociere cu UE? Un roman nu poate face pact cu Diavolul, chiar daca acest pact este indreptat impotriva lui Plahotniuc. Domnul Val Butnaru a numit acest pact o eroare tactica. Eu zic ca acest pact a fost o eroare strategica. Si nu sunt convins ca e numai o eroare. Sa ne amintim cum platforma DA a alungat unionistii- tineretul studios din piata. Sa ne amintim de oscilatiile doamnei avocat Ana Ursachi, care se facuse membru al PLR, dar il intalnea pe Usatii la aeroport cu flori, sa nu mai vorbesc de legaturile cu Petrenco. Un unionist adevarat, Dragos, nu poate ceda idea dreptatii in scopuri tactice.
    Dvs, Dragos, actionati ca multimea care doreste „capul lui Motoc”, fara sa inteleaga ca este manipulata si ca in locul unui Motoc va veni lesne un alt Motoc. Doamna Pavlicenco are dreptate cand spune ca acum, sunt clonate pe linie de conveer partide de tip PLDM: la fel de „unsuroase”, la fel de mincinoase.

  8. dle Tituska
    Crezi ca m-am simtit confortabil? Astia, dodon si renato, nu-si ascund indragosteala beata fata de matuska, precum si-o astupa, ca pisica rahatul, Plaha-mogulul, mancurtul, mafiotul etc. Culmea absurdului, insa. Un frate protesteaza de partea „stangistilor”, un alt frate de partea Platformei Civice Demnitate si Adevar…Ba eu cred ca e o tragedie. Am petrecut Craciunul la Lyon. Amicul meu, un francez de nota 10 si un adept al Marie le Pen, imi zice: Dragul meu, daca dusmanul e unul si acelasi, de ce nu se unesc aceste forte in lupta contra lui?…

Comments are closed.