Dacă e criză, iar majoritatea parlamentară își spune ”proeuropeană”, poate și ne-antiromânească, de ce să nu proclame REUNIREA CU ROMÂNIA?

POPULAȚIA NOASTRĂ, DIN AL DOILEA STAT ROMÂNESC, ARE UN DESTIN ȘI UN VIITOR ROMÂNESC, EUROPEAN. ACEST VIITOR ESTE REUNIREA CU ȚARA-MAMĂ ROMÂNIA.

12195827_906528632734973_2308715486639220385_nNoi, unioniștii din PNL, am participat, împreună cu alte componente ale Consiliului Unirii, la acțiunile de protest dirijate de grupul animator al Platformei Civice ”Demnitate și Adevăr”, unii dintre care, în interes politic neloial au trecut, oficial, într-un partid moldovenist.

PNL a adresat numeroase apeluri clasei politice de pe ambele maluri ale Prutului, ca să demareze un program de integrare intraromânească, în paralel cu procesul de implementare în Republica Moldova a Acordului de asociere la UE.

Această poziție a PNL se regăsește în numeroase declarații, poziții, platforme electorale, programe conceptuale, făcute public, național-liberalii chemându-i pe oameni să nu voteze partidele de la guvernare, ci pentru promotorii Reunirii cu România.  

Comportamentul Puterii de la Chișinău, după 30 noiembrie 2014, a însemnat o continuare a modului nefast și antieuropean de guvernare din 2009, când s-a produs multașteptata alternativă politică după căderea comuniștilor.

Societatea este nemulțumită, cetățenii gem de sărăcie și de nedreptate, s-au ridicat la proteste. Însă cei care i-au îndemnat la manifestări antiguvernare, prin apeluri nesincere de coagulare a forțelor extraparlamentare de opoziție, par să folosească retorica anticoruptie pentru a crea o proprie ofertă politică, împărțind populația în cei ce sunt de partea noii entități civico-politice și în cei ce nu doresc înlocuirea unei grupări oligarhice prin alta – dodonistă and K.

Noi, național-liberalii, regretăm continuu votul manipulat al cetățenilor din 30 noiembrie 2014 în favoarea grupărilor politico-oligarhice aflate la Putere din 2009. Dar nu poți să nu vezi și dezastrul social-economic pe care îl poate adânci, până la colaps, aliajul unor protestatari sinceri cu Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, și cu Partidul lui Renato Usatâi, care sunt produsul guvernărilor criminale, fals proeuropene.

Speranța oamenilor că entitățile filoruse pot salva populația din stânga Prutului este falsă, la fel cum a fost falsă speranța în partidele apărute în perioada slăbirii regimului comunist, după 2008. Aceste forțe sunt antieuropene, antiromanesti, antiamericane, prorusesti și urmăresc o periculoasă cantonare a spațiului nostru românesc într-o zonă cenușie, fără viitor.

ÎNSĂ POPULAȚIA NOASTRĂ, DIN AL DOILEA STAT ROMÂNESC, ARE UN DESTIN ȘI UN VIITOR ROMÂNESC, EUROPEAN. ACEST VIITOR ESTE REUNIREA CU ȚARA-MAMĂ ROMÂNIA.

Dacă majoritatea parlamentară a instalat un Guvern despre care spune că este proeuropean, această majoritate nu are dreptul să fie antiromânească. Mai mult – are obligația să fie proromânească, ba chiar să conștientizeze că singura soluție pentru a evita un conflict social, civil, de proporție și pentru a nu rămâne sau a ajunge definitiv – mai ales prin alegeri anticipate – în sfera de influență a Rusiei, este proclamarea Reunirii Republicii Moldova cu România.  

Ambele părți implicate în conflictul STRADĂ/PUTERE se manifestă ca moldoveniste, de aceea noi, unioniștii din PNL, nu putem fi cu niciuna dintre ele.

Noi, național-liberalii, am semnat și am organizat manifestări împreună cu alte entități unioniste și chemîm continuu la coagularea eforturilor pentru a solicita împreună și a pune presiune pe Parlamentul de la Chișinău să proclame REUNIREA CU ROMÂNIA. Suntem siguri că Parlamentul de la București ar salute și aproba o asemenea decizie.

Iar în contextul adoptării Rezoluției despre Republica Moldova sugerăm europarlamentarilor români să se unească într-un demers comun și să convingă întreg Parlamentul European că numai Reunirea Republicii Moldova poate salva această populație și asigura un viitor copiilor, precum și stabilitate/securitate la estul frontierei UE.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *