Ce ați votat, aia aveți… – o junglă

1464659_852595261458621_1536453339923701375_nUrmăresc și mă uit cu stupoare la ce se întâmplă în viața noastră politică, dacă asta e politică, și nu reglare permanentă de conturi, ca în junglă.

Suntem mândri că noi, național-liberalii, am reușit să stăm mai departe de această mizerie generată de postcomuniștii kokoțați la Putere după 2009. Poate că Dumnezeu a vrut să ne ferească pe noi, unioniștii, de toată tevatura scârboasă și e o mare satisfacție să vedem cum am avut dreptate în toți acești ani, spunând că cei ce au ajuns – prin fals și minciună, corupere și șantaj – în Parlament nu sunt proeuropeni, ci niște filoruși șantajabili, indiferent pe ce parte a eșichierului politic le place lor să se plaseze.

În acești ani de postregim comunist, PNL și-a tot apărat în justiție dreptul la existență ca partid, valorile și crezul național-liberal, neșantajabilitatea conducerii partidului, a făcut declarații curajoase, a organizat frumoase marșuri unioniste și acțiuni de comemorare a victimelor ocupației ruso-sovietice, a sprijinit, sincer, și protestele contra guvernării – până la deconspirarea scopurilor ascunse ale unor protestatari -, ca și acțiunile unioniste organizate de alte entități. Fără prefăcătorie, fără manipulare, fără scopuri meschine sau de profit.

PNL a spus, în toate pozițiile sale publice, ce se întâmplă și ce trebuie făcut, a salutat puținele realizări ale partenerilor de dezvoltare în R.Moldova pe calea apropierii de comunitatea euroatlantică.

ÎN TOT ACEST TIMP, MULȚI ALȚII, MULȚI DINTRE CEI FOARTE CURAJOȘI AZI, LE-AU CÂNTAT ÎN STRUNĂ FARISEILOR DE LA GUVERNARE.

Și ceea ce ne miră este că cei care au greșit lamentabil, inducând în eroare electoratul neinformat, chemând să îi voteze și votându-i chiar și ei pe pretinșii europeni, se pretind astăzi cei mai mari eroi, considerând partidele extraparlamentare ce au rezistat vertical în toți acești ani ca nefurnizori de alternativă politică. Mai mult – asta în situația în care, de la dreapta la stânga, toți, cu excepția hoților de lux, spun că Republica Moldova este un stat eșuat. Păi, dacă este eșuat – de ce nu pledați pentru reunificarea firească a celor două state românești? Prin ce se deosebesc cei care se opun acerb actualilor guvernanți de exact acești guvernanți hrăpăreți, căci și ei vor construi tot un stat eșuat, nu altceva. Pentru că nu e de unde să devină stat o construcție stalinistă. Aceasta nu poate rămâne decât o făcătură bună de muls, în dauna perpetuă a oamenilor.

Suntem curioși cum se va termina dilema politică. Președintele, care a tăcut în toți acești ani și a împărțit ordine și medalii hoților de lux, acum nu știe ce să facă. Morala pentru toți este că dacă vrei să lupți pentru dreptate nu trebuie să fii implicat în mizerii de orice fel. În caz contrar, devii păpușă în mâna celui mai puternic, de care prea tare nu te deosebești, pentru că indiferent că te cheamă Maia Sandu, Vlad Filat, Nicolae Timofti, dacă vrei să te opui altui grup politic, care promovează politici criminale, trebuie să fii curat și neamestecat în luarea deciziilor ilegale după 2009, neamestecat în afaceri sau în ecuații ilegale.

Un răspuns al nostru populației nemulțumite și celor ce încearcă să folosească această nemulțumire pentru propulsarea în politică este ”CE AȚI VOTAT, AIA ACUM AVEȚI!” Și cei votați de voi – că sunt PD-iști, că sunt PLDM-iști sau PL-iști, – dar toți vădiți falși proeuropeni, vor să vă conducă, să vă reprezinte, pentru că le-ați dat acest drept. Sunteți complici cu toții la crima politică.

Dar nu toți au făcut ca voi. Și dacă populația se va lăsa manipulată și de alte speranțe false, la fel i se va întâmpla pe viitor.

Dar fiecare român adevărat și fiecare alolingv loial națiunii române știe că numai coagularea forțelor politice și civile active în jurul opțiunii unioniste ne poate ajuta pe toți să ne scurtăm calvarul, să terminăm cu mizeria politică de pe Bâc și să ne construim o viață cu Demnitate.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

49 Comments

Add a Comment
 1. http://www.cunoastelumea.ro/romania-e-singura-tara-din-europa-care-isi-are-scrisa-istoria-in-propriul-ei-aur-barbara-deppert-lippitz-cel-mai-mare-expert-in-aur-din-europa-declaratii-fabuloase-facute-de-u/

  BARBARA DEPPERT LIPPITZ, CEL MAI MARE EXPERT ÎN AUR DIN EUROPA: “ROMÂNIA E SINGURA ȚARĂ DIN EUROPA CARE ÎȘI ARE SCRISĂ ISTORIA ÎN PROPRIUL EI AUR!!!”

  “România e singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declarații fabuloase făcute de un arheolog german:
  Posted on 3 iunie 2015 by Daniel Roxin in Dezvăluiri, Istorie // 10 Comments

  Piticii culturii românești de genul unui Boia sau Patapievieci, primul remarcându-se prin faptul că îi consideră pe români un popor insignifiant în istoria și cultura europeană, fără drepturi istorice în Transilvania, iar al doilea fiind celebru prin emanații pseudointelectuale de genul “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu…” sau “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării”…, așadar, piticii culturii românești vor avea încă o ocazie să le stea vorbele în gât, cu tot cu conținutul lor filozofic, ca urmare a declarațiilor fabuloase făcute de un reputat om de știință german, doamna Barbara Deppert Lippitz, arheolog, probabil cel mai mare expert în aur din Europa.

  Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discuție, Barbara Deppert Lippitz ne spune: “Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră. ” (Marius Fincă – “Cine sunt strămoșii noștri?”)

  Ce ironie! Să vină un străin să lupte pentru daci în timp ce autoritățile științifice românești îi îngroapă, lăsând în paragină cetățile dacilor, eliminându-i din manuale…

  MINOLTA DIGITAL CAMERA
  Într-un intrerviu acordat revistei Formula As, arheologul german ne mai spune și alte lucruri extraordinare. Iată câteva extrase semnificative din acest interviu:

  “Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici dupa aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”

  “Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.”

  “Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa”

  Fără alte comentarii!

  Daniel Roxin

 2. OARE CINE SUNT ASASINII ?
  /sau ghici ciupercă ce-i ?/
  –––––––––––––––––
  martir
  -Ionică Butmalai /1964- dec.2014/.
  Primul deputat din fostul Parlament
  care s-a declarat deschis UNIONIST în sept. 2014
  la o întrevedere cu Președintele României Klaus Johannis.
  La începutul lui dec.2014 intenționa să facă o dezvăluire publică despre Securitatea RM
  și să demaște agenții Kremlinului din Guvernul RM.

  Pentru acest lucru cât si pentru pozitia lui tranșantă
  anti-mafiotică și anti-oligarhică Ionică Butmalai
  a fost împușcat la Cahul în dec.2014
  iar SIS-temul anti-uman și anti-românesc manipulează opinia publică
  cu povești de „sinucidere”, etc.
  Vladimir Gheorghe Filat, Șeful PDLM
  l-a marginalizat totalmente și SIS-tematic pe Butmalai
  în ultimii ani din cauza UNIONISMULUI.
  –––––––––––––––––––––––

  PRELUARE-
  blogul lui Valentyn-
  http://blogulluivalentyn.blogspot.be/2013/05/alexandru-tanase-complice-intr-un-nou.html

  28 mai 2013-
  Ziele trecute,
  deputatul Ion Butmalai, secretar al Comisiei Securitate din Parlament, a făcut o dezvăluire cu privire la complicitatea lui

  Alexandru Tănase şi Mihai Poalelungi

  în atacul raider asupra Băncii de Economii. Informațiile au parvenit pe adresa Comisiei și au fost oferite de persoane din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

  Imediat au încercat să iasă basma curată, Poalelungi chiar minţind cum că nu ar fi fost în RM în data de 7 aprilie 2012, atunci când s-a pus la cale schema de legalizare a unor acțiuni de tip raider asupra Băncii de Economii. Dovezile însă îl contrazic pe Mihai Poalelungi şi demonstrează că acesta a fost în RM în zilele în care s-a pus la cale atacul raider asupra BEM. Implicarea acestora în delapidarea statului, dar şi a investitorilor străini însă nu se opreşte aici. După cum bine cunoaştem cu toţii, hoţii numiţi şi raideri se simt cel mai bine atunci când în RM este haos şi instabilitate politică.

  Cele mai răsunătoare atacuri raider au fost făcute tocmai în aceste perioade, care se dovedesc a fi mană cerească pentru ei. Hotărârea Curţii Constituţionale din 22 aprilie 2013, de fapt, mai corect spus Hotărârea lui Alexandru Tănase din acea zi, dictată de Vladimir Plahotniuc, a avut menirea tocmai de a prelungi această perioadă de instabilitate politică, pentru a oferi timp lui Plahotniuc să ducă la capăt distrugerea Moldova Agroindbank. După cum bine cunoaştem, această bancă a mai fost supusă atacului raider acum doi ani şi doar intervenţia promptă a Guvernului a stopat distrugerea MAIB şi trecerea ei în proprietatea lui Plahotniuc, Platon şi ceilalţi din grupul lor mafiot.

  Cu regret, Filat a avut atunci curajul să restituie acţiunile investitorilor străini, doar datorită faptului că au fost furaţi acţionarii străini. Nu la fel a procedat şi în cazul Victoriabank, ASITO, Moldinconbank etc. Deoarece exista riscul de a le eşua atacul raider asupra MAIB, Plahotniuc a recurs din nou la ajutorul lui Alexandru Tănase, care printr-o hotărâre a CC a restrâns împuternicirile Guvernului şi Premierului interimar, astfel ca acesta să nu poată interveni pentru a stopa jefuirea MAIB, aşa cum a intervenit în 2011.

  Prin această Hotărâre, Tănase a devenit încă odată complice

  la atacul raider asupra MAIB, pe care l-a înlesnit prin lipsirea de posibilităţi şi împuterniciri Guvernul pentru a nu avea posibilitatea stopării acestui atac raider. Acest nou atac asupra MAIB a început prin luna februarie a acestui an, cunoscându-se deja mersul evenimentelor politice din RM. Deşi s-a calculat fiecare pas pentru jefuirea MAIB, se pare că insistenţa europenilor de a fi votat cât mai rapid un nou Guvern le-a cam dat peste cap planurile raiderilor, ceea ce a şi adus la mişcarea disperată din 22 aprilie 2013, când Vlad Filat a fost pur şi simplu lipsit de dreptul fundamental de a alege şi de a fi ales. Însă nu aceasta e problema asupra căreia trebuie să ne axăm acum, ci ingeniozitatea cu care s-a făcut această mişcare. Plahotniuc a mizat pe faptul că toţi vor fi oripilaţi de neconstituţionalitatea şi ilegalitatea Hotărârii CC din 22.04.2013, iar atenţia tuturor va fi axată asupra celui lipsit de dreptul fundamental de a alege şi de a fi ales.

  Trebuie să recunoaştem că planul i-a reuşit de minune. În timp ce toţi îl plângeau sau se bucurau pentru necazurile lui Filat, Plahotniuc îşi căuta în umbră şi nestingherit de nimeni de atacul asupra MAIB. Există toate şansele ca de această dată Plahotniuc să pună mâna definitiv pe MAIB. De asemenea existau şanse ca acest atac raider să aibă loc fără ca nimeni să cunoască despre el, dacă Filat nu ar fi pus condiţie votarea Guvernului cel târziu până la întâi iunie, sau în caz contrar se va merge la alegeri anticipate.

  Această situaţie neprevăzută de raideri le-a provocat panică şi au încercat grăbirea lucrurilor, ceea ce i-a făcut să comită unele greşeli. Aceste greşeli i-au demascat pe raideri, ceea ce i-a pus în gardă pe acţionarii MAIB, care au făcut publică de urgenţă această informaţie în plină noapte dintre 27 spre 28 mai. Plahotniuc la ora actuală are la mână întreg sistemul judecătoresc, Procuratura, CNA şi alte instituţii de importanţă strategică şi de forţă din RM, iar prin acapararea MAIB va pune stăpânire şi pe întreg sistemul financiar-bancar al statului. Filat la ora actuală este o legumă politică, practic nu mai contează pe scena politică. Însă, mai are şansa şi posibilitatea de a opri acapararea totală a statului de către Plahotniuc, iar odată atins acest scop, acestuia nu-i va rămâne decât să-l execute în stil mafiot şi pe Filat pentru a-l elimina total.

  Chiar în momentul în care scriu acest articol,
  din surse cunosc că la sediul PLDM se duc negocieri strânse, de data aceasta între membrii PLDM. În urma acestor negocieri, concluzia sau rezultatul trebuie să fie doar unul: alegerile anticipate, deoarece în această situaţie nu se poate de format un alt Guvern din care să facă parte aceeaşi hoţi, care nu au nicio tangenţă cu scopul declarat, cel de integrare europeană, dar urmăresc doar jefuirea statului şi acapararea criminală a afacerilor prospere, cum se întâmplă acum şi în cazul MAIB Votarea lui Iurie Leancă în fruntea Guvernului poate însemna pentru Filat şi PLDM un nou caz Tănase, Godea, Nagacevschi, care au fost cu toţii cumpăraţi de Plahotniuc, iar acum lucrează de zor la distrugerea PLDM şi a lui Filat.
  Chiar dacă Iurie Leancă pare loial acum lui Filat, nu trebuie să uităm că la fel au fost şi Godea cu Tănase, iar “puterea de convingere” a lui Plahotniuc nu a dat niciodată greş în astfel de situaţii. P.S. O condiţie pentru votarea Guvernului Leancă de către PD ar fi neimplicarea insitutuţiilor statului în frunte cu Guvernul în stoparea atacului raider de la MAIB.
  –––––––––––––––––
  Publicat de Valentin

 3. Cum îl face Alexandru Tănase premier pe Plahotniuc

  http://blogulluivalentyn.blogspot.be/

  30 dec.2015.
  Zilele trecute discutam cu câteva persoane despre mişcarea neaşteptată a lui Plahotniuc, prin care, practic a distrus PCRM-ul lui Voronin, scoţându-i pe cei 14 deputaţi comunişti.

  Mulţi probabil au văzut în ultima acţiune a lui Plahotniuc o mişcare de mare maestru şi strateg. În realitate, să distrugi un PCRM cu un Voronin total supus şi loial, care ar fi votat orice i-ai fi cerut, este o acţiunea realizată din disperare.
  Din disperarea de a demonstra că el are cea mai mare fracţiune din parlament, numeric mult peste celelalte fracţiuni şi de a încerca astfel să-şi impună candidatul preşedintelui Nicolae Timofti, dacă prin şantaj şi ameninţare cu puşcăria a membrilor familiei acestuia nu i-a reuşit.

  Şi se pare că, cel care şi-a început „businessul” traficând femei în Ţările Balcanice şi nu numai, nu s-a limitat doar la a distruge PCRM-ul, dar a făcut o altă mişcare, şi mai disperată decât prima.

  Dacă până acum Plahotniuc apela şi îşi punea în funcţie doar trepăduşii mai neimportanţi, cum sunt Ghimpu, Leancă, Voronin, Usatîi, uneori şi pe Dodon,
  de data aceasta Plahotniuc a apelat la artileria grea din subordonarea sa, Curtea Constituţională

  şi în special, la Alexandru Tănase.

  Spun artileria grea, deoarece oligarhul Plahotniuc a mai apelat la Tănase în condiţii decisive şi de extremă disperare, doar odată, atunci când lui Filat i-a fost interzis să mai ocupe vreodată funcţia de premier printr-o decizie a Curţii Constituţionale.

  Este evident, că acest individ este în agonie şi disperare. O spun acţiunile lui, jurnaliştii şi televiziunile aflate la cheremul lui. Disperarea şi frica de a eşua şi de a fi distrus de propriul sistem pe care l-a creat poate fi observat şi în modul de a acţiona al bloggerilor şi postacilor lui aserviţi, care, altădată erau reţinuţi şi destul de civilizaţi, dar care acum sunt tot mai agresivi şi mai disperaţi.

  În aceste condiţii, soarta este în mâinile noastre.
  În situaţia în care, chiar şi preşedintelui statului
  (ultima instituţie care nu era captivă şi care prin lege se putea opune)
  i s-a interzis de a-şi îndeplini împuternicirile atribuite de lege
  şi de a stopa încercarea
  de a fi instalat premier Plahotniuc sau altcineva aservit lui,
  salvarea este în noi înşine!
  Doar noi, simplii cetăţeni mai putem salva statul Rep. Moldova
  şi pe noi înşine din captivitatea lui Plahotniuc, ieşind în stradă
  pe 4 ianuarie şi cerându-le să-l voteze pe Ion Sturza, un prim-ministru pentru popor şi împotriva clanurilor mafiote din parlament!
  ––––––––––––––––––––––––––
  Publicat de Valentin

 4. Fățarnicul Mihai Ghimpu ?
  PL

  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/20367-mihai-ghimpu-condamn-atacul-asupra-celor-care-promoveaz-unionismul-i-il-d-in-judecat-pe-iulian-fota.html

  Declarația Partidului Liberal mai jos:
  11 ianuarie 2016

  3.
  Prima poziție pe care o condamnăm ține de atitudinea
  față de Unionism și românism în Republica Moldova.
  Constatăm în ultima vreme că, în presa de peste Prut,
  tot mai des apar afirmații legate de faptul
  că Unionismul și românismul sunt diversiuni în Republica Moldova,
  iar promotorii acestui curent sunt acuzați public.

  4.
  Partidul Liberal condamnă cu fermitate aceste atitudini și declarații. Unionismul și românismul nu sunt diversiuni în Republica Moldova,
  ci opțiuni politice și geopolitice care ajung să întrunească
  din ce în ce mai mulți susținători.

  Ultimele sondaje de opinie arată acest lucru tot mai clar.
  Mai mult, Partidul Liberal afirmă că, în viitor,
  în condițiile crizei prelungite din Republica Moldova,
  opțiunea integrării în Uniunea Europeană

  prin RE-Unificarea cu România

  va deveni tot mai importantă, în defavoarea vechii idei

  că RE-Unificarea cu România

  se va face prin integrare europeană.

  Partidul Liberal
  susține din punct de vedere politic
  că integrarea în Uniunea Europeană

  prin RE-Unificare cu România

  este un obiectiv strategic

  care ar trebui susținut și promovat

  pe ambele maluri ale Prutului
  ––––––––––––––––––

 5. http://moldovesti.info/cateva-glume-nerusinate-despre-mihai-ghimpu/

  Câteva glume nerușinate despre Mihai Ghimpu

  Președintele PL și-a schimbat numele din buletin. De astăzi se numește Mihai Roșca.

  La Alina Zotea în acest an nu a venit Moș Crăciun. A venit doar Moș Mișa.

  Ghimpu este de acord cu montarea monumentului lui Lenin în centrul Chișinăului.

  Vlad Plahotniuc se plânge: ”nu mi-au ajuns 10 mii de ruble și îl convingeam să spună că vrea unire cu Rusia”.

  Ghimpu s-a lăudat astăzi pe facebook că a câștigat un milion de euro la cunoscutul joc plahatron.

  De bucurie că unchiul său mai rămâne la putere, Dorin Chirtoacă a mai instalat zece buticuri în Chișinău.

  După întâlnirea cu Vlad Plahotniuc, Mihai Ghimpu s-a plâns că și-a rănit genunchii.

  Președintele României i-a retras cetățenia română lui Mihai Ghimpu: ”oricum nu a folosit-o niciodată!”

  Ministerul Sportului a stabilit că în jocul de șah piesa nebunul se va numi mai nou Mișa Ghimpu.

  Mii de moldoveni și-au stricat calculatoarele după ce au scuipat pozele cu Mihai Ghimpu de pe site-urile de știri.

  Mai nou Mihai Ghimpu a început să acuze mâna Bucureștiului.

 6. http://moldovesti.info/ghimpu-a-anuntat-ca-pl-adera-la-pd-partidul-se-va-numi-logic-pldm-filat-sa-si-caute-alt-nume/
  Ghimpu a anunțat că PL aderă la PD: ”partidul se va numi, logic, PLDM. Filat să-și caute alt nume”

  O noutate bombă vine din partea cunoscutului luptător din Moldova, Mihai Ghimpu. Acesta a anunțat oficial pe contul său de facebook că Partidul Liberal va adera la Partidul Democrat. Potrivit fostului liberal, partidul său a ales cursul euro-pean anunțat de Vlad Plahotniuc, cam 20 de lei pentru un euro.

  ”Partidul creat se va numi, logic, PLDM. Adică Partidul Liberal și Democrat din Moldova. Filat să fie bun și să-și caute altă denumire pentru partidului lui, oricum este la închisoare, iar la câți băieți buni are acolo își face alt partid. Am discutat deja cu tovarășul Voronin și alți colegi români de-ai mei și am stabilit că facem Unirea, jur pe sicriul lui Lenin”, a spus Mihai Ghimpu pentru redactorii moldovesti.info.

  Mihai Ghimpu susține că noii săi colegi din PLDM, adică Partidul Liberal și Democrat din Moldova, i-au povestit că unul dintre cei mai mari români a fost Stalin. Mihai Ghimpu crede că Stalin a vrut să refacă România Mare în Siberia. Așa că a început să-i transporte pe toți acolo, însă a murit înainte să-și ducă până la capăt visul.

 7. http://moldovesti.info/activitati-paranormale-in-cimitirul-din-colonita-gheorghe-ghimpu-se-intoarce-in-mormant-de-doua-zile/

  Activități paranormale în cimitirul din Colonița. Gheorghe Ghimpu se întoarce în mormânt de două zile

  Se întâmplă lucruri înfiorătoare în cimitirul din Colonița. Paznicii acestuia povestesc că de două zile aud hodorogeli și tot felul de sunete ciudate din mormântul lui Gheorghe Ghimpu. Se pare că acesta se învârtește în mormânt fără hodină.

  ”Și nu doar se învârtește. Se aud și niște cuvinte care vin de acolo. Se aude așa, ca un foșnet, ca o șoaptă. Nu știu exact ce este. Am stat și am ascultat, dar ne este frică să ne apropiem prea mult. Am auzit că spune: Mișa, o să iei… Dar e o să ia Mișa nu înțelegem. Înțelegem doar ultimele litere din cuvânt: zdeală. Mai mult nu deslușim. Apropo, vă rog să ne explicați cine este Mișa”, este extrem de contrariat paznicul din cimitirul Colonița.

  Și nu este singura activitate paranormală. Potrivit Mitropoliei Basarabiei, pietrele instalate cât a fost Mihai Ghimpu președinte au crăpat brusc deși nu a fost ger. Solicitat de redactorii moldovesti.info, Mihai Ghimpu a declarat ca de obicei că mâna Moscovei îl întoarce pe Gheorghe Ghimpu în mormânt și crapă pietrele în Chișinău.

 8. Unirea va fi! Cu Dstră sau fără Dstră.
  Dar acuma ce e de făcut!?
  V-aţi ascuns după gard şi-i bîrfiţi pe toţi care încearcă să facă ceva pentru tara aceasta.
  Unirea nu va veni din pod. Unirea va veni după nişte etape concrete de luptă cu oligarhii, tălharii şi toţi duşmanii acestui popor. Care-i locul Dstră în acestă luptă!?

 9. Nu mai fiti mandra dna,cand in tara este dezastru si nu fara contributia unor asa zisi „politicieni”,inclusiv cei care au fost si sunt in parlament,inclusiv si „politicienii” extraparlamentari.Ce vina au cei multi?Doar ca sunt cetateni ai acestei tari?Dati vina pe alegatori? Cum nu va este rusine,dna-tovaras?Sa nu stiti dv. cum functioneaza sistemul de numarare a voturilor?Sa nu conoasteti oare spusel lui Stalin,care zicea ca:”Nu influienteaza cine si cum voteaza,important este cine numara voturile!”

 10. foarte interesanta este pozitionarea unora fata de istorie. de exemplu am fi de acord cu modul de formare al poporului roman, respectiv unirea dintre daci si romani cu rezultat in sfera lingvistica de manifestare. Pe de alta parte ne vine foarte greu sa constatam ca suntem contemporanii unui fenomen asemanator, respectiv aparitia poporului basarabean, un amestec de romani, rusi si ucrainieni inceputurile facandu-se la 1812.Intre Prut si Nistru sunt foarte putini romani( moldoveni), marea majoritate a apopulatiei actuale fiind rezultatul secolelor de influenta slava. Nu este un repros, este o constatare,iar cei care vor independenta si statalitatea RM nu o vor obtine niciodata cu adevarat daca recurg la minciuni si jumatati de adevar in conditiile in care realitatea asumata ar fi in beneficiul lor. Cred ca alegerile anticipate sunt o necesitate pentru RM ! La buna vedere!

 11. apropo, limba basarabeana este cea care se preda la Tiraspol. La Chisinau si in celelalte orase din RM se preda intr-o limba straina etosului basarabean , in romaneste. RM apare astfel ca singura tara din lume unde limba materna a basarabenilor nu se preda si nu se invata in scoli, transnistrenii fiind din acest punct de vedere oameni parolisti . Servus bre!

 12. Ce are analfabetul „coressi” cu „istoria”??? Aceasta animala antiromana a recunoscut ca unicul lucru pozitiv, pe care l-a vazut in RM este piata de peste rusesc de la Balti!!! I-au placut pestele si rusii, acesta este nivelul intelectual al canaliei basarabiofobe coressi. Cat nu s-ar scarpina la anusul vatamat la Lubianka, „coressi” ramane un analfabet notoriu. Sa nu uitam ca pana si „numele” sau, aceasta vita incaltata l-a scris gresit timp de 2 ani: cacanarul a semnat ca „coresi” doi ani indelungati. Un analfabet nu intelege ISTORIE. Un analfabet de nivelul MAHALAGIULUI Banciu se inchina chilotilor de NAILON, ca unui FETISH, in care isi pastreaza creierii dezbatuti!

 13. Intervenţia foarte delicată coressi este înţeleasă. Dar acum e momentul de luat o atitudine serioasă faţă de situaţia creată. Este neclară(şi neserioasă) atitudinea liderului PNL Dnei Pavlicenco(mai departe textul postat anterior):
  Unirea va fi! Cu Dstră sau fără Dstră.
  Dar acuma ce e de făcut!?
  V-aţi ascuns după gard şi-i bîrfiţi pe toţi care încearcă să facă ceva pentru tara aceasta.
  Unirea nu va veni din pod. Unirea va veni după nişte etape concrete de luptă cu oligarhii, tălharii şi toţi duşmanii acestui popor. Care-i locul Dstră în acestă luptă!?

 14. Tira
  Nu exista nicio interventie delicata „coressi”. Nu mintiti poporul. „coressi” este ticalosul basrabiofob, platit cu 30 de gologani rusesti, care timp de cativa ani incearca sa denigreze romanii basarabeni, luptatorii pentru Tara si Limba din Basarabia ocupata. Nu va alaturati acestei canalii!!! Daca va alaturati lui „coressi”, sunteti si voi niste canalii.

  Sus pe muntele Ceahlau
  Sta Coressi-duhul rau
  Si vegheaza ne-ncetat
  Cum sa toarne iar rahat

  Peste randuri de romani
  Ce-s in tara lor stapani
  Peste cei ce au luptat
  La Satan nu s-au-nchinat

  Coressi urla, Coressi zbiara
  E turbat ca si o fiara
  Prin vazduh el se porneste
  Foc si para izvoraste

  Cu copita-i despicata
  Bate demonul in poarta
  Insa siruri de romani
  Ce in Tara is stapani

  Merg semet, fara de frica
  De vipera cea calica.
  Coressi urla, Coressi zbiara
  Fulgera in timp de seara

  Siruri dalbe de romani
  Nu se-nchina la pagani
  Iar Coressi- ia, priveste
  Cu venin se otraveste

  Ca o vipera strivita
  E de vant acum albita.

 15. In putina dogita fermenteaza

  O varza dupa legile chimiei:

  Coressi notiunea decimeaza

  Platind zelos tribut prostiei

 16. de multe ori actiunile doamnei Pavlicenco ca presedinte al PNL md au fost apreciate pentru stilul bataios si ferm a domniei sale in comparatie cu duplicitatea bolnavicioasa din RM.Pe de alta parte , nu are acum rost sa ne punem intrebarea ce rol are presedinta PNL in miscarea unionista pentru simplu fapt ca PNL este un partid extraparlamentar care se invarte de o buna bucata de vreme , la alegeri, in jurul procentului de 0,5%!!!!!!. Ce putere are doamna Pavlicenco cu un asemenea bagaj electoral in spatele ei? zero barat! Discutam daca PNL md era in Parlamentul RM cu o sustinere de cel putin 10%, ca sa nu fiu prea solicitant. Pe de alta parte, in democratiilt occidentale daca pierzi alegerile sau mai grav nu intri in Parlament, imediat presedintele partidului respectiv isi da demisia de onoare. Mai exista si alte variante ca presesdintele sa ramana, ca presedinte onorific de exemplu fara putere executiva. In RM acest deziderat democratic este la orizont, peste 50 de ani. Dar sa revenim si la probleme serioase.O stiti cu totii mingea unirii este in terenul basarabean unde o majoritate confortabila se pronunta impotriva. Prin urmare , intai unirea in cuget si simtiri si apoi unirea pecuniara Nu credeti!

 17. apropo, doamna Pavlicenco a avut si o propunere, uitata acum ,de realizare a unirii precum se intampla in viata civila la casatoriile de proba. \s Ceva de genul, stam impreuna o bucata de timp si vedem daca ne convine. Daca da mai stam oleaca, daca nu pa pa si la revedere! Propunerea a fost hilara, desigur nimeni nu a luat-o in calcul,.Pe de alta parte in conditiile iluzorii ca basarabenii sa fie de acord cu unirea, Romania nu este pregatita pentru acest pas istoric din toate punctele de vedere, chiar daca populatia vrea. Prin urmare, daca se vrea se va putea, dar cu eforturi conjugate de ambele parti. Servus bre!

 18. Mai coressi, mai flecare
  Cu dorinti pecuniare
  Nu mai raspandi putoare
  Sterge-o, sterge-o pe carare

 19. Pt Titus:Reiese că eu şi prietenii mei, şi cunoscuţii mei, şi colegii mei, care au o viziune comună vizavi de problema dată, suntem nişte canalii. Totodată, trebuie să ştiţi că fără mine şi fără prietenii mei, şi fără colegii mei,şi fără cunoscuţii mei unirea nu se face.
  De altfel, coresi gîndeşte foarte raţional, iar Dstră sunteţi ghidat doar de nişte sentimente exprimate printr-un limbaj departe de a fi civilizat. Totodată, trebuie să ştiţi că porin violenţă şi agresivitate unirea nu se va face.

 20. Reiese ca sunteti niste… canalii, daca va lasati mintiti de mizeria basarabiofoba coressi. Astazi el o face pe … telectualul, maine o sa va scuipe direct in fata. Aceasta canalie a declarat ca in caz de unire a RM cu Romania, el, coressi, va emigra, fiindca nu doreste sa traiasca intr-o tara cu basarabenii. Asa ca pupuati-va cu „civilizatul” coressi si… fiti canalii.

 21. Dragă Tira, Coressi şi Titus sunt pe poziţii de „război” de mai multă vreme. Eu mi-am exprimat punctul de vedere de câteva ori cu privire la acest aspect şi am considerat că amândoi sunt preocupaţi pentru menţinerea unei stări conflictuale în spaţiul pruronistrean. Ca reacţie, Coressi a fost mai diplomat şi a găsit o ieşire mai suptilă dar marcată evident de „şcoala postacilor specializaţi” pe dezinformare şi manipulare. În schimb, Titus a recurs la un limbaj suburban, insultător şi primitiv, deşi văd că are înclinaţii şi preocupări poetice, pentru care, în mod sincer, îl felicit dar doar pentru talent, nu şi pentru conţinutul catrenelor. Este posibil să mă înşel cu privire la ambii şi în realitate să fie oameni de treabă, tare mi-aş dori acest lucu, însă un lucru este cert: ESTE MULT PREA IMPORTANTĂ ŞI PROFUNDĂ, ŞI „DE A FI SAU A NU FI”

 22. Îmi cer scuze, a fost adăugat textul neterminat din greşeală.
  Continurea textului cauza pentru care purtăm discuţii şi ne exprimăm punctul de vedere ca să nu fim uniţi şi să nu cooperăm. Cu tot „realismul” pe care îl apreciezi la Coressi eu cred că ceea ce face el este greşit pentru că recurgând la stilul

 23. Intr-un comentar vipera coressi a vorbit de „decimarea notiunii de popor”…

  O vipera cu limba bifurcata

  Ce se credea desteapta si viteaza,

  Vorbea ca notiunea-i decimata

  Si se mandrea cu mintea-i-varza

  „Desteptaciunea”-i trasa de urechi

  Cand ai in loc de cap… curechi!!

 24. Cand mintea lui coressi e murata

  Ca varza dintr-o cada veche

  Atunci e “notiunea” decimata

  Stapanul “mintii” e muscat de strechii

 25. Acelaşi fenomen, nu ştiu ce se întâmplă dar constat nişte sincope în transmisia mesajului meu.
  ….său specific nu face decât să deconcerteze , să demobilizeze pe cei care au sentimente unioniste, ştiut fiind că moldovenii nu sunt chiar atât de „curajoşi şi hotărâţi”, apopo de tradiţionala mămăligă care este asociată pe nederept de această lipsă de reacţie fermă a conaţionalilor moldoveni. Spun asta pentru că este utopic a considera că eventuala unirea se va face exclusiv atunci când 50% plus 1 dintre moldoveni vor ridica mâna sus şi vor spune „dorim unirea”. Problema este mult mai complicată şi de aceea ar trebui să fim mai degrabă mobilizatori decât propovăduitorii unor idei de neîncredere care conduc la delăsare. În schimb, Titus nu s-a dezis nciodată de atitudinea fermă şi hotărâtă în suţinerea unionismului însă, aceeaşi problemă de stil şi la el. Modul în care pune problemele, cu brutalitate şi cu un limbaj neselectiv face ca mulţi cititori ai acestui site să-şi pună unele întrebări asupra calităţii şi profunzimii demersului.
  Eu am fost de bună credinţă când am remarcat aceste neajunsuri la cei doi şi drept urmare m-am trezit cu o ploaie de invective. Pentru moment mi-am zis atunci să renunţ şi să nu mai am nici o intervenţie în acest cadru dar pentru memoria tatălui, a bunicilor şi a celorlaţi din lanţul de rudenie şi identitar am hotărât să mai continui. Acesta este motivul pentru care am intervenit şi de această dată cu aceste considerente .
  În plus, aş dori să mă refer şi la modul în care d-voastră, dragă Tira, puneţi problema. Am constatat că o criticaţi mereu pe d-na Pavlicenco dar nu am văzut măcar o singură dată făcând o propunere pentru a accelera, a dezvolta sau a diversifica mişcarea unionistă, dacă sunteţi adepta unei astfel de soluţii. Remarcile d-voatră sunt voalate şi neconcludente iar cu asemenea atitudine „războiul” este pierdut din start. Este o vorbă înţeleaptă care spune: „Rău cu rău dar mai rău fără rău”. Această vorbă vrea să sublinieze că uneori este mai rău fărără rău dacă acel răul este mai mic şi stă în calea unui rău mai mare. Găsiţi alte soluţii şi acţionaţi pentru că de pe margine toţi ştiu cum e mai bine şi mai cu seamă după ce faptele s-au petrecut.

 26. Pentru „vlad”. Vorba multa-saracia omului!
  „coressi” este un basarabiofob vadit, scrie pe alte forumuri de cativa ani. Si-a facut „limba mieroasa” numai aici, incearca sa o faca pe „intelectualul”, dar in fond, tot aceeasi bruta a ramas. Cu „teorii” despre prutonistrenii care locuiesc in copaci, cu minciuni despre romanii basarabeni, cu aroganta unui „cultivat” (care arde de prostie). Asemenea secaturi ca coressi nu-si au locul printre oamenii normali. Este un provocator ieftin de doua parale si trei gologani. Ii simt sufletul negru si josnic, ii simt pana si tremurul degetelor pe tastatura.

 27. Candva Tot Acela facuse chiar si o lista a lichelilor, care, fiind romani din Tara, nu-si doresc unirea, pe motiv ca le-ar puti basarabenii. Jos lichelele. Ma mira ca „coressi” nu a fost inscris in acea lista.

 28. Voi fi de acord cu Unirea dintre cele doua state romanesti, in momentul cand va veti trezi din betie si veti vedea realitatea pe ce lume traiti! De 20 de ani va mint astia cu unirea ca sa va fure voturile si energia.

  PLAHOTNIUC sponsorizeaza in Moldova propaganda unionista, pe retele de socializare ,pe internet, etc. deoarece ii convine a consuma energia aiurea pentru tineret, pentru ca ei sa nu-si indrepte atentia catre adevaratele probleme:

  – furtul lui plahotniuc din cele 3 banci moldovenesti de aprox 1 miliard dolari(dandu-si credite siesi)
  – inflatia galopanta, prabusirea leului MLD, scumpirea preturilor ,a intretinerii
  – incapacitatea de plata a Moldovei ca stat, dupa acel jaf de 1 miliard dolari facut de plahotniuc si ilan shor KGB

  Adica Plahotniuc dupa ce v-a furat spune: Moldova e un proiect esuat, noi v-am furat tot statul, acum uniti-va cu Romania, noi suntem unionisti!

  Problema e ca NU exista nici un proiect de unire cu Romania. Cand va veti trezi din betie, o sa mai stam de vorba, pana atunci consumati-va energia aiurea in strada la proteste pentru Unire.

  Comisia Europeana din 2007 pompeaza bani in Republica Moldova si atat. Romania are o contributie nesemnificativa, zero. Comisia Europeana= Merkel!
  Fara Germania Moldova si Ucraina ramaneau in URSS inca 500 de ani. Si voi in loc sa va vedeti interesele REALE si patriotice, acelea de a va cere Euro-regiuni autonome de dezvoltare durabila, la Cahul Balti Tiraspol , asteptati ca altii sa va elibereze, asteptand ,,unirea,, ca la 1918 uitand de faptul ca azi traim in cu totul alt context istoric , cand granitele dispar in spatiul Schengen, cand statele sunt multi-nationale si sunt conduse de corporatii straine, insasi Uniunea Europeana fiind o Austro-Ungarie de acum 100 de ani.
  Puscasu Vlad spune:
  14 ianuarie 2016, la 02:02

  Prin faptul ca jegniti am impresia ca ma adresez unor persoane batute in cap, care nu vor sa iasa din tribul lor, din pestera intunecata in care se afla, si care isi imagineaza ca cineva o sa-i scoata de acolo pentru ca asa l-i s-a spus de catre altcineva, de la un simplu zvon.

  Republica Moldova are nevoie de cativa oameni curajosi care sa faca plangeri penale CNA-ului pe numele lui ilan shor

  deoarece se aude ca acest ilan shor este si sponsorul KGB al teroristilor rusi din Donbass dandu-i bani lui Vladimir Antiufeev FSB la Tiraspol pentru a inarma rebelii rusi din Donbass

  Voi aveti nevoie de proiecte si fonduri europene, si de aceea trebuie sa va cereti acum Euro-regiunile deoarece in momentul cand Moldova va semna pre-aderarea la UE vor intra fonduri europene iar raioanele sovietice se vor fortifica din cauza coruptiei, deoarece vor primi bani pe raioane falimentare, dupa modelul Romaniei pe judete falimentare.

  Daca Romania primea bani pe Euro-regiuni, si isi crea euro-regiuni inca din 2006 inainte de aderare la UE, se dezvolta enorm, deoarece Bruxelles trimitea bani si proiecte direct in euro-regiuni la Cluj la Iasi la Timisoara, fara a mai trece prin coruptia centralizata la Bucuresti, adica in buzunarul elenei udrea, sau a PSD-istilor lui ponta, si asa mai departe.

  Pe raioane sovietice veti imbogati mafia lui plahotniuc!! Voi trebuie sa va cereti Euro-regiunile in societatea civila, deoarece nimeni nu vine sa va dea voua miliarde daca nu luptati pentru ele.

  Coruptia centralizata mostenita de la URSS pe raioane si in guvernul MLD, va vor duce la un alt faliment: modelul european va fi un esec ca in Romania, pe un salar de mizerie ,pe 200 euro.

  Pe Euro-regiuni dupa modelul Cataloniei in Spania, vor intra bani si proiecte direct in Cahul,

  de aceea voi trebuie sa va cereti drepturile voastre acolo, iar prefectul vostru de Cahul sa faca cerere de unire cu inca un raion vecin sau doua, si sa faca un raion marit care sa-l proclame Euro-regiune.

  Treptat vor obliga ( in cativa ani) Politicienii sa modifice constitutia.

  Orice firma azi in UE iti face canalizare la minim 1 milion de locuitori, de aceea raioanele sunt FALIMENTARE . Vine seful din Anenii noi si se opune proiectului ca nu a luat el SPAGA, de la raionul vecin, si uite asa se duce totul dracului si firma multi-nationala nu mai face nici un proiect in Moldova de sila de atata coruptie.

  Transnistria trebuie atrasa si ea in UE dandu-i autonomie europeana regionala totala dupa modelul Cataloniei, libertate lingvistica, religioasa, adica ramane in cadrul Moldovei, intra in UE, cu legile ei autonome din banii Bruxelles-ului.

  -politia ramane moldoveneasca
  -institutiile ramane ale RM, insa ei au dreptul la multe libertati care ii vor dezvolta.

  Toti vor avea de castigat, Moldova fiind un stat atat de mic, poate sa isi dezvolte autostrazi daca detine Euro-regiuni, deoarece nu se mai bat toti sefii de raioane pentru spagi…… voi societatea civila trebuie sa schimbati lucrurile, in loc sa pierdeti timpul in strada cersind unirea de la niste corupti, sau tot soiul de securisti din bucuresti, care nu dau 2 centi pe Moldova, drept dovada ca coruptia elenei udrea sau altii au distrus judete ca Botosani Vaslui Suceava, in loc sa ii lase sa le aprobe proiectele europene, ei i-au blocat ca nu le ieseau spagile.
  Puscasu Vlad spune:
  14 ianuarie 2016, la 02:02

  PSS: daca raionul SOROCA refuza sa se uneasca cu raionul Balti ,pentru ca nu le ies lor banii din coruptie si spagi, adica nu reusesc sa fure banii si proiectele europene,

  va dati seama ce inseamna sa unesti MOLDOVA cu Romania?!?!? va dati seama in ce minciuna gogonata traiti?

  Cereti-va Euro-regiunile la Cahul, la Balti ,la Tiraspol si banii proiectele UE, ca nu mai e mult timp si Moldova va semna pre-aderarea la Uniunea Europeana si vor incepe alte proiecte europene. Cereti-va drepturile voastre, si nu mai asteptati ca altii sa va elibereze, ca nu va elibereaza nimeni decat voi va veti elibera!! Plahotniuc sponsorizeaza propaganda Unionista ca sa va consume energia aiurea!
  Puscasu Vlad spune:
  14 ianuarie 2016, la 02:02

  PSS@ cand s-a pus problema formarii Euro-regiunilor in Romania, au sarit toti in sus , ca cei din Botosani nu doreau sa se uneasca cu Suceava,cu capitala in Suceava, ca nu le mai ieseau lor banii din spagi si coruptie.

 29. Adica nu au reusit 2 judete sa se uneasca , ca sa primeasca mai multi bani si proiecte europene, adica sa se DEZVOLTE economic, sa isi faca mii de ferme agricole, turism, invatamant etc, canalizare, sosele

  si voi vreti sa se uneasca Moldova cu Romania?!?! nu vedeti in ce minciuni ordinare traiti?

 30. Ticalosul de Puscasu il citeaza aici deschis pe basarabiofobul incrancenat Banciu´. ma refer la impotenta de unire a doua judete, daramite a doua tari. E plin internetul de provocatori fsb-isti.

 31. bre Vladut, da-mi un singur exemplu cand subsemnatul a dezinformat si manipulat. Nu de alta dar sunt foarte curios de unde ai tras mataluta asemenea concluzii. Desigur, unele constatari ale mele nu convin,dar nu detin intaietatea in privinta lor. Aici pe acest blog am punctat urmatoarele: slaba constiinta de neam a populatiti basarabene, rolul nefast al Mitropoliei Moldovei in privinta slavizarii moldovenilor estici., dualitatea in idei si in decizii la nivelul factorilor de conducere basarabeni- ceva de genul sa fim smecheri sa-i pacalim si pe rusi si pe romani pe de-o parte iar pe de alta parte am remarcat ca intre Prut si Nistru nu poti sa fii niciodata sigur pe ceva- cred ca acest comportament este urmarea adaptarii seculare la cerintele lui Ivan. Pe de alta parte , sa pastrez echilibru, in partea dreapta a Prutului sunt o multime de probleme aparute dupa 1990 care deocamdata pun frana idealului de unire national. Ce-i de facut?

 32. va dau un exemplu clasic de tipologie basarabeana in privinta unirii< cazul Iurie Rosca, mare unionist pana in 2000, dupa care, dupa cum afirma!!!!!! s/a maturizat devenind din 2005 moldovenist statalist convins, antieuropean adept a lui Dughin! Fara comentarii!

 33. Canalia coressi vrea discutie cu canalia Puscas! Ha-ha-ha

  Ambii au acelas scop: Sa nu admita Reunirea.

 34. domnule Puscasu, incompetentele administrative si regionale tin de oameni si de structuri. Ele astazi sunt maine dispar ca asa este evolutia in dezvoltarea societatii umane. , fapt pentru care sa generalizezi ca unirea se bazeaza pe minciuna mi se pare o exagerare si o concluzionare neadecvata. La ceea ce ati afirmat d/voastra va pot da un contraexemplu, colaborarea dintre Timis si Bihor, exemplara de altfel in aceasta privinta, Prin urmare ajungem la concluzia ca omul sfinteste locul La buna vedere bre!

 35. domnul Titus se comporta ca un tip complexat!!!! vrea sa para mai roman decat este .Are pe bloguri rolul de cenzor, sare in sus de 10 metrii daca exista pareri deviationiste!!!!????combatandu-le dupa exemplu clasic bolsevic- pumnul in gura si compromiterea persoanei. M-am tot intrebat este sincer cand afirma unionismul sau? pentru ca a avut o evolutie a la Rosca dar pe invers pe bloguri- a inceput ca un adept infocat al moldovenismului de tip sovietic sub numele Ion dupa care peste noapte a devenit unionist. Personal ii doresc tot binele din lume , sa lase incrancenarea si sa mearga la biserica , ca tare ii mai trebuie. La buna vedere bre!

 36. coressi
  Ha-ha-ha
  Agentii KGB-ului vorbesc de biserica??? Nostim.

 37. „Istoricul” si „etnograful” coressi afirma ca intre Prut si Nistru nu exista romani!!! Acest „savant” de rahat se alatura lui Vasile Stati, moldovenistul primitiv si retardat, care afirma acelas lucru. Hudeo, coressi; Jos coressi. Vipera coressi este un agent KGB-ist, care de multi ani se screme sa dovedeasca ca in Basarabia nu exista ROMANI. Ei EXISTA si sunt MULTI. Si numarul lor nu depinde de cantitatea de ruble rusesti, aflate in buzunarul fara FUND al ticalosului coressi. Romanii basarabeni au rezistat celei mai crunte dictaturi- dictatura stalinista. Romanii din Basarabia sunt vii si nu sunt asimilati de slavi. Romanii din Basarabia elimina din corpul lor romanesc diferite corpuri straine, cum ar fi nemericii de Iurie Rosca si Mihai Ghimpu. Noi, romanii din R.M. suntem pentru Neam si Tara. Vrem Reunirea!!! Niciun coressi cacanar nu poate opri AVALANSA!!! UNIRE!!!

 38. Jos moldovenismul primitiv. Jos „cultura” de puscarias a lui Kotovski, Dodon si Voronin. Trezeste-te popor roman din Moldova de Est, inca ocupata de minciuna stalinista si barbaria putinista. Diferiti ticalosi au dorit sa te abureasca, sa te desparta de Tra ta Adevarata. Reinvie si Lupta-te pentru copiii tai, urmasi ai lui Traian. Nu te lasa amagit de lasi si misei. Unire!

 39. Ti-ai mânat prin veacuri turmele pe plai,
  Din stejarul Romei tu mlãditã ruptã,
  Si-ti cântai amarul din caval si nai.
  Dar cumplit tu fost-ai când te-au dus în luptã
  Stefan si Mihai.
  Când ti-or pune piedici dusmanii sã cazi
  Spada ta sã fie si de-acum, române,
  Fulger care-aprinde, vânt ce rupe brazi,
  Si te-ncrede-a pururi cã vei fi si mâine
  Tare cum esti azi.
  Sus ridicã fruntea, vrednice popor!
  Câti vorbim o limbã si purtãm un nume,
  Toti s-avem o tintã si un singur dor –
  Mândru sã se nalte peste toate-n lume
  Steagul tricolor!

 40. http://www.moldavie.fr/spip.php?article2778

  Un fameux acteur français à la recherche de ses origines moldaves

  L’acteur français Francois Berléand, connu surtout par le public grâce à son rôle dans la sériée télévisée Le Transporter, est venu récemment en Moldavie pour tourner un film sur ses origines moldaves, après avoir accepté la provocation des journalistes de France 2 de produire un documentaire sur sa vie.

  « Mon père et mon grand-père sont nés ici. Je marche sur les traces de mes ascendants. C’est bouleversant ! C’est très émouvant ! », a avoué l’acteur qui est disposé à fouiller dans les archives pour apprendre des détails sur son père né à Chişinău, ainsi que sur sa ligne paternelle.

  Le père de Francois Berléand est né à Chișinău, mais il a émigré en France pendant la Première Guerre Mondiale, à l’âge de16 ans.

  Le hasard a voulu que la bonne des enfants de l’acteur soit Moldave. « J’ai deux filles jumelles. Leur bonne est une dame de Chișinău. Elle s’appelle Aliona. C’est une femme adorable, aimable, absolument charmante ! », a dit l’acteur.

  Francois Berléand a reconnu qu’il avait découvert avec stupeur que plusieurs autres personnes fameuses de France ont des racines moldaves. « La comédienne Zabou Breitman est très connue en France. Son père est de Chișinău.

  Le père de Robert Badinter qui a probablement été un des plus influents ministres français de la justice, est né à Chișinău, lui-aussi.

  La grand-mère de l’épouse du premier ministre de la France, Manuel Valls, est-elle aussi originaire de Chişinău ».

  Cette première visite en Moldavie a été impressionnante pour l’acteur qui a surtout apprécié le vin moldave : « J’ai bu du très bon vin – du vin de Moldavie. Un Merlot délicieux ! ».

  Le documentaire sur les origines moldaves de l’acteur français sera diffusé vers la fin de l’année en cours.

  Le 12 janvier 2016

 41. URGENT
  pt. Președintele N.Timofte
  ==========================
  un comentariu preluat
  unimedia md
  –––––––––––-
  Harnic34 la ora: 18:16, 14 ian 2016 +2 (2)

  Va fi fost bine ca șeful statului să ceară în scris de la Plahotniuc
  cum a obținut diploma de licențiat de la Universitatea Tehnică.
  Prim-prorectorul universității Todos
  făcuse o declarație cu câțiva ani în urmă la televiziune
  că nu susținuse examenul de licență și teza de diplomă
  și nu putea, deci, să aibă diplomă legitimă a UTM.
  Cât și cui a plăiit pentru a avea în prezent diplomă legală ?
  –––––––––––––––––––––––––––-

 42. DE NE-ÎNCHIPUIT-
  –––––––––––
  Ieri, Liberalii /PL/ Mihai Ghimpu căpcăunul,
  Valerică Munteanu michiduță
  și Corina Fusu muma-pădurii
  împreună cu alte javre politice
  au mers la Președintele Timofte
  pentru a-l promova pe mafiotul Plahoi-tniuk la funcția de prim-ministru !

 43. Puascasu Vlad, în dorinţa de a-i vedea pe moldoveni în opinci precum în perioada de glorie a stalinismului, îndrugă la nesfârşit tot felul de minciuni şi scenarii ce nu au nici o legătură cu realitatea. Vinzi, omule. gogoşi cu speranţa că poate vor fi mâncate deşi le impregnezi cu somnifere şi otravă pentru a adormi spiritele şi odată adormite să poată muri în iluzia „raiului” pe care îl promovezi în mod mincinos.
  Acum să luăm spre analiză toate elucubraţiile lui Puscasu şi să vedem unde duc îndemnurile şi scenariile lui otrăvite:
  1. Pentru a exista fonduri europene, trebuie să existe o Europă şi ea există şi are nişte principii şi reguli mai detaliate ce trebuie respectate. Este logic, nu ?
  2. Pentru a accesa fonduri europene pentru dezvoltare trebuie să devii parte a UE. Este Moldova în această situaţie ? Sigur nu, iar perspectiva este sumbră dacă nu cumva îngheţată prin ţinuturi greu accesibile civilizaţiei.
  3.Pentru a exista euroregiuni, trebuie să existe o structură statală bine organizată şi credibilă care să formeze euroregiunile şi să garanteze funcţionabilitatea şi solvabilitatea lor. Este corect. nu ? Se întâmplă asta în Moldova ?Eu cred că nu.
  4. Euroregiunile nu se formează din neant şi nici după bunul plac al unora precum acest Puscasu Vlad, un agent mincinos şi slujbaj imperial. Euroregiunile trebuie să aibă o organizare riguroasă, un anumit potenţia uman şi economic, să dispună de fonduri proprii cu care să poată accesa fondurile europene, să fie credibile şi predictibile. Mai mult, euroregiunile trebuie să aibă susţinerea financiară şi logistică a statului şi mai important, să dispună şi să beneficieze de protecţia unui stat prin sistemele sale de putere, inclusiv sau mai cu seamă cel legislative şi judiciar. Cine credeţi că investeşte bani în iluzii ? Există această posibilitate în fantomaticile euroregiuni moldoveniste, din care am văzut, interesant, că nu face parte şi Chişinăul, propagate logoreic de acest Puscasu Vlad ? Eu spun că nu.
  5.Europa investeşte bani pentru dezvoltare în euroregiunile europene, în interesul acestor regiuni. În nici un caz fondurile europene nu vor îmbogăţi oligarhii estului, cum se va întâmpla în fantomaticul ţinut dintre Prut şi Nistru şi în Transnistria .Ori propaganda celor de teapa lui Puscasu Vlad, care se cred foarte deştepţi iar pe noi ne iau de fraieri pentru că avem principii, tocmai asta şi-ar dori ca acest ţinut captiv de tot felul de oligarhi, în marea lor majoritate cu rădăcini şi interese ruseşti, să înghită fonduri europene ca într-un sac fără fund în interesul lor şi nicidecum în interesul populaţiei acestui ţinut.
  Este evident că nimeni citav la cap nu poate fi păcălit de asemena baliverne pe care le promoveză agenţii de tipul lui Puscasu Vlad.
  6.Oricâte eforturi ar face Moldova, nu va putea scăpa de hegemonia Rusiei decât numai prin reunirea cu România. Dacă pentru Moldova nu există o asemena opţiune, fără nici o supărare, ar trebui să marşeze spre spaţiul euroasiatic unde se va dezvolta şi va fi tratată după regulile ruseşti care sunt bine cunoscute şi nu va fi nevoie de un “efort în plus” pentru asimilarea chinuitoarelor reguli europene.
  7. Am mai spus-o şi altă dată, România nu este ţara perfectă şi are încă de rezolvat o multitudine de probleme, dar România se dezvoltă, are potenţial mare şi recuperează încet dar cu evidenţă marile decalaje generate de sistemul communist. Diferenţa dintre România şi Moldova este atât de mare încât cine afirmă că România nu poate fi atractivă pentru Moldova este un mincinos rău intenţionat şi cu interese ostile atât României cât şi Moldovei.
  8. Moldova, este sărăcită şi destabilizată şi în mod categoric nu poate să-şi rezove problemele singură. În plus, resursele materiale foarte reduse nu pot face faţă cheltuielilor de administrare a structurilor sociale ce ţin în fiinţă un stat. Cei de la putere ţin cu dinţii de păstrarea privilegiilor şi scornesc ei înşişi sau prin interpuşi propagandişti tot felul de idei, supoziţii, scenari cu care să-i amăgească şi apoi să-i ademenască pe cei mulţi, care în marea lor majoritate sunt de bună credinţă, să-i susţină în proiectul lor statalist dar care se întrevede a fi falimentar.
  9. Consider că este de o importaţă vitală ca populaţia Moldovei să fie mult mai bine informată pentru a decide în cunoştinţă de cauză spre ce direcţie să îndrepte ţata-spre est, cu Rusia sau spre Vest, adică spre România şi cu România. Doar aşa oamenii vor înţelege că drumul trasat este dorinţa relevantă a populaţiei şi atunci vor dispărea tot felul de propagandişti ticăloşi, înzestraţi cu tolbe de minciuni şi însulte şi care urmăresc destabilizarea ţării cu risc major de confruntări, poate chiar şi sângeroase. Ştiţi foarte bine cui i-ar folosi asemenea scenariu. România în nici un caz nu acceptă ca proprii ei cetăţeni să fie călăi sau victime ale unor confruntări fratricide.
  10. România are disponibilitatea să se implice cu cele mai bune intenţii în proiectele de ţară ale Moldovei dacă aceste proiecte nu contravin intereseloe populaţiei româneşti din acest spaţiu şi, în mod evident, dacă respectivele proiecte nu contravin intereselor României.
  11. Eu sunt optimist pentru evoluţia Moldovei pentru că în spaţiul nostru românesc există încă protecţia lui Dumnezeu care ne răsplăteşte pentru credinţa şi dragostea pe care I-o purtăm şi pentru bunătatea şi ospitalitatea de care am dat dovadă de-a lungul istoriei milenare. Important est ca bunătatea să nu fie nechibzuită pentru că, în acest caz, ea este
  echivalentă cu prostia iar prostia omoară tot ce este esenţial şi nobil pentru viabilitatea unui popor.

 44. Si cand ai vrea sa cereti euro-regiuni in Moldova? cand va exploda coruptia pe raioane sovietice, si Moldova va primi fonduri europene la Guvern? la pre-aderare? La aderare?

  Eu vorbesc preventiv, ca daca nu ceri acum euro-regiunea nu o vei mai avea niciodata, asa cum Romania nu si-a cerut euro-regiunea in 2006 inainte de aderare, cand existau ceva sanse, si s-a trezit membra UE cu drepturi depline si cu fonduri europene de la guvern in Judetele falimentare.

  Si ghici ce s-a intamplat? Pe judete proiectele erau cam prea mari pentru un judet atat de mic, si coruptia si neintelegerea intre prefecti si primari au ANULAT sute de proiecte bune, nu s-au inteles la spagi.
  #
  Apoi vine un alt tavalug periculos: raioanele sunt si mai mici administrativ teritorial.

  Ce veti face cu un raion pitic cat Anenii Noi? Ce firma iti face canalizare pentru un numar atat de mic de oameni?!

  Azi canalizarea o firma serioasa o face la peste 1 milion locuitori, are Aneniii noi atata populatie? Soroca? Cahul>?

  Dumneata nu gandesti rational, Moldova isi poate dezvolta turismul la cetatea Soroca, iar cel putin orasul Balti se poate dezvolta pe euro-regiune daca-l atrageti in UE pe Renato Usatii.

  Vrajeala cu Rusia se va termina odata si odata, ca nu merge la infinit cu minciuna si cu rubla ruseasca falimentara. Sau trebuie sa fi orb de tot sa nu vezi ca intre Moldova si Rusia e un Embargo total pe comert , faliment si disperare.

  Iar Unirea cu Romania alta vrajeala e tot propaganda putinista FSB, ca nu degeaba zbera Dugin din toti bojocii ,, Romanie fa-te mare,, (eventual cu capitala la Tiraspol, Romania mare intre Volga si Berlin, cum vrea mama Rusie, sa faca o mega Transnistrie cu Moldova si Romania unite, probabil si cu UNgaria Austria Germania si Franta pe viitor!)

  Argumentele sunt subtiri in mesajele voastre, nu tin de realitatiile pe care le traim. Moldova are nevoie de un proiect realist care sa se implementeze. Nu veti cere acum Euro-regiuni in Moldova? Nu le veti avea niciodata. Acum Moldova nefiind in UE are sanse mari sa isi schimbe structura, daca nu acum ,atunci niciodata. Vreti modelul Romaniei de faliment european? Copiati-l! Pe 200 euro salar in UE e foamete pe paine. Chiria la bloc.

 45. Agentul FSB-ului Puscasu Vlad spune:

  „Iar Unirea cu Romania alta vrajeala e tot propaganda putinista FSB, ca nu degeaba zbera Dugin din toti bojocii ,, Romanie fa-te mare,, (eventual cu capitala la Tiraspol, Romania mare intre Volga si Berlin, cum vrea mama Rusie, sa faca o mega Transnistrie cu Moldova si Romania unite, probabil si cu UNgaria Austria Germania si Franta pe viitor!)”

  Si de ce ar trebui sa realizam reunirea celor doua state romanesti dupa placerea lui Dughin si Putin? De ce nu s-ar realiza Reunirea in cadrul UE, exact cum s-au reunificat Germaniile?
  Vorbesti de argumente subtiri, dar nu aduci niciun argument logic in afara de propaganda de „vatnik”.

 46. de ce nu s-ar realiza unirea in interiorul NATO si UE? pentru ca se opune NATO, se opun americanii prin Victoria Nuland ,de aceea.

  Si pentru ca Romania nu dispune de resursele de care a dispus germania de vest sa faca unirea cu estul.

 47. Victor Ponta critică dur clasa politică românească – „Pe scurt despre Republica Moldova”
  Print Marime Font

  Am preferat să nu comentez public situaţia din ultima perioada din Moldova / îi cunosc prea bine pe absolut toţi cei implicaţi ( am tot vorbit cu ei în ultimele zile în speranţa găsirii unei soluţii) / nu am vrut să pară că dau indicaţii prietenilor mei de acolo pe care îi respect şi apreciez/ şi oricum în liniştea totală produsă de cei care au acum funcţii şi responsabilităţi în România vocea mea s-ar fi auzit prea tare!

  Acum însă zarurile au fost aruncate – haosul este total , falimentul aproape inevitabil şi perspectiva acaparării puterii de cei care se declara oficial pro-Rusia şi anti -România devine o certitudine!

  Timp de mai mulţi ani România a investit enorm în Moldova şi bine a făcut – sentimente, bani, proiecte, capital internaţional şi încredere. Aşa s-a ajuns că Premierul Iurie Leancă să semneze Acordul de Asociere la UE şi România să fie principalul partener comercial şi politic al Moldovei! Gazoduct, grădiniţe, SMURD, proiecte culturale, ajutor financiar şi instituţional, zeci de milioane de Euro din banii noştri! Şi direcţia era corectă şi plină de rezultate palpabile!

  În ultimele două luni am reuşit însă să exportăm peste Prut prostia, miopia şi dezinteresul caracteristic de la Bucureşti!!! Trădarea Bucureştiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotriva unei URSS formidabil de puternic! Deci azi e pură laşitate şi prostie!

  Când cei de la Chişinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru liderii noştri politici au plecat în vacanţă!

  Situaţia e până la urmă mult mai simplă decât pare : la Chişinău pot conduce în continuare cei care (indiferent de alte defecte) sunt pro Europa şi pro România ( PD/ PL/ PLDM şi Leancă) sau cei care se declara cu mândrie că fiind ProRusia ( Dodon şi Usatai)! A treia cale pur şi simplu nu există!

  Noi am refuzat să îl sprijinim pe Leancă, (cel mai sincer şi onest proeuropean şi român) pentru că în 2014 a votat cu Ponta / am refuzat să sprijinim Partidul Liberal condus de Ghimpu şi Chirtoacă ( cei mai consecvenţi şi asumaţi unionişti) pentru că au fost prieteni şi rude prin alianţa cu Băsescu / am refuzat să sprijinim Partidul Democrat (cel mai puternic acum în Parlamentul de la Chişinău) pentru că este social-democrat şi partener al PSD/ am refuzat să sprijinim Guvernul Streleţ al PLDM pentru că a făcut şedinţa comună cu Guvernul României în septembrie la Neptun!!!!

  Rusia nu suferă de orbirea conducătorilor de la Bucureşti/ Dodon şi Usatai sunt sprijiniţi puternic şi pe faţă şi în cazul alegerilor anticipate pot câştigă şi Parlamentul, şi Guvernul şi vor alege şi noul Preşedinte (mandatul celui actual expiră în Martie anul acesta)!

  Ştiu sigur că există Cancelarii europene în care se gândeşte că mai bine să nu îl mai irităm pe Puţin şi cu Moldova şi să îi dăm această ţară mică şi neimportantă!!! Până la urmă Basarabia a fost luată României tot printr-un Pact al unor Mari Puteri. Dar ceea ce pentru alţii poate fi ” Real Politik” pentru noi este pur şi simplu trădarea interesului nostru naţional.

  Exact când era nevoie mai mare la Bucureşti şi Chişinău sunt cei mai slabi şi inadecvaţi lideri! Am văzut că Preşedintele Timofti al Moldovei ( un om de treaba şi bun la suflet dar total rupt de realitate şi influenţat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai l-a decorat pe Preşedintele Iohannis ( cel care a „contribuit” mult în ultimul an la situaţia Moldovei prin faptul că nu a făcut absolut nimic !!! ). Cred că amândoi merită să fie decoraţi de Vladimir Puţin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei ( după ce în 2014 fraţii noştri de peste Prut ajunseseră în cel mai apropiat punct de România şi Europa din ultimii 75 ani)!

  „Ghinion” ar spune unii / eu doar spun că este cea mai gravă afectare posibilă a intereselor naţionale româneşti din 1940 şi până azi! Mai sper încă în faptul că la Chişinău ( nu la Bucureşti din păcate) se vor găsi în ceasul al 13 lea nişte minţi luminate care să salveze situaţia! Dar speranţa e din ce în ce mai mică.

  Sursa: Victor Ponta

  http://www.timpul.md/articol/victor-ponta-critica-dur-clasa-politica-romaneasca–pe-scurt-despre-republica-moldova-86199.html

 48. cat de patetic si ridicol a devenit victor ponta.

  Acum ca nu mai e la putere il face pe-a marele patriot, hai mai lasa-ma cu vrajelile si patetismele, ca nu e Moldova la mila lui Victor Ponta.

  Moldova are nevoie de un guvern ca sa isi duca proiectele pe mai departe, nu de patetisme ca unul si altul e cica ,,pro-roman,, sincer si alte vrajeli, ca in politica si spionaj fiecare isi urmareste interesul.

  Interesul Republicii Moldova este sa isi continue proiectele europene, sa ia banii FMI si sa isi stabilizeze leul MLD prabusit pe inflatie.

 49. sa faci declaratii de dragoste unioniste e una, si sa faci politica si lucrurile sa se intample in realitate e alta!

  Voi inca visati la cai verzi pe pereti si puneti botul la vrajelile si speculatiile unora. Din cauza asta sunteti saraci si nu aveti nici un ban sau solutii realiste.

  Mai bine v-ati cere Euro-regiunile de dezvoltare durabila in Moldova, ar fi un proiect mult mai concret care ar atrage cu un magnet atentia oficialilor europeni!! asta ar insemna BANI BANI si iar BANI europeni, proiecte si solutii!! fara BANI in capitalism nu misti nici macar un deget! Pot sa abereze toti cu patetisme si declaratii de dragoste UNIONISTE pana fac spume la gura, ca daca nu baga bani si proiecte in Moldova nu vor face nimic, ca si pana acum. 3 gradinite doua scoli si 1 milion pasapoarte romanesti. Cu asa ceva nu faci veci unirea!! Nemtii si-au bagat 100 miliarde euro in Germania fost-comunista din est!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *