Ambasadorul SUA: Anul 2015 a fost unul tragic pentru poporul din Moldova

CÂTĂ RĂBDARE MAI AU ȘI AMERICANII CU NOI!…

http://www.topnews.md/md/news/2556Ambasadorul SUA: Anul 2015 a fost unul tragic pentru poporul din Moldova

”Din păcate, a fost un an cu multe provocări, am fost martorii multor lucruri, pe care, vorbind direct, le consider tragice pentru poporul din Moldova – unul este pierderea enormă în scandalul bancar, altul este instabilitatea în guvern”. Astfel a definit Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, James Pettit, anul 2015 pentru Republica Moldova, într-un interviu pentru Europa Liberă.

600367_1006805549380381_7263705283872827249_nAmbasadorul este de părere că soluțiile pentru Moldova trebuie să vină din interior: ”Partenerii internaționali de dezvoltare sunt aici pentru a ajuta, pentru a ajuta la facilitarea reformelor și a progresului în această țară, din punct de vedere politic și economic, dar dorința trebuie să vină din partea poporului Moldovei și trebuie să fie reflectată în ce face guvernul pentru poporul Moldovei”.

Întrebat despre care ar putea fi costul pentru întârzierea, tergiversarea aplicării adevăratelor, veritabilelor reforme în Republica Moldova, ambasadorul a răspuns: ”Costul pe care îl plătește poporul Moldovei pentru lipsa reformelor este evident. Moldova din păcate este considerată cea mai săraca țară din Europa. Nu sunt motive pentru aceasta, deoarece alte foste republici sovietice se descurcă foarte bine și deja sunt în Uniunea Europeana. Neimplementarea reformelor va duce la continuarea corupției masive, a furturilor masive, fapt ce nu va permite dezvoltarea economica a Moldovei, si astfel va face imposibila atragerea investițiilor atât din exterior cât din interior. Nu-mi pot explica de ce varietatea de guverne, care au fost la putere numai anul acesta, nu au reușit să implementeze reformele de baza – și anume: reforma în sectorul financiar pentru a preveni repetarea furtului bancar, eliminarea efectiva a corupției și a oportunităților pentru corupție, precum și avansarea în implementarea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere cu UE”.

La capitolul provocări pentru 2016, pentru acest stat, dar și pentru cetățeni, James Pettit a spus: „E complicat de identificat o problema cu care Moldova se va confrunta anul care vine, deoarece sunt numeroase probleme. Dar trebuie urgent de făcut ceva pentru a implementa reformele care ar duce la eliminarea corupției, de a preveni situația când instituțiile de stat cheie sunt controlate de un cerc restrâns de interese, și trebuie de început lucrul dificil, dar necesar, de îmbunătățire a economiei și a culturii politice”. Sursa: www.realitatea.md

Loading Facebook Comments ...

27 Comments

Add a Comment
 1. Cine suntem noi ?
  –––––––––-
  Pentru populația mioritică românească majoritar zombată
  bolnavă de sindromul Stockholm,
  mancurtizată rusificată prostită mafiotă coruptă din RM,
  doar Re-Unirea cu Patria-Mamă Romania Mare Europeană
  ne este Salvarea și Re-Venirea la Normalitate !

 2. Transnistria, rusofonii in numar mare din Republica Moldova impreuna cu rusia OPRESC dezvoltarea tarii, si voteaza PARTIDE PENTRU rusia SI care nu vor cu EUROPA.

 3. La Multi Ani!cred ca alegerile anticipate vor solutiona problemele devenite critice din societatea prutonistreana. Nu trebuie sa facem o tragedie din faptul ca basarabenii in majoritatea lor vor cu Ivan. Foarte bine alegerea lor, mai mult ca sigura poate va determina clasa politica de la Bucuresti sa se trezeasca din betia actuala si sa detrmine o alta priotizare a politicii externe romanesti. Bre, intre Prut si Nistru sunt foarte putini romani, cei mai multi sunt un amestec de romani cu rusi cu ucrainieni care isi spun moldoveni!!!!!! ha,ha ha! desigur nu din vina lor, ei fiind practic rezultatul politicilor tariste si sovietice de asimilare. Prin urmare, cu cine sa ne unim bre? nu mai bin e fiecare sa-si vada de drumul propriu asa cun vrea poporul sa-l parcurga. La buna vedere bre !

 4. Florin Chilian îl acuză pe Klaus Iohannis, într-o postare pe pagina sa de facebook, de moartea celor din Colectiv:

  “A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta” a spus Klaus Iohannis pe 1 noiembrie 2015. In limba romana ce a spus Iohannis inseamna ca pentru a schimba Guvernul Ponta, el Iohannis a trebuit sa apeleze la o varianta de a provoca demisia lui Ponta, varianta pregatita de multa vreme: Sa ucida tineri si copii. Sa ordone uciderea unor oameni nevinovati. Eu unul il cred in stare de asa ceva. A luat el zeci de ani bani pe urma caselor luate cu acte false, de ce sa nu si ucida?!. Este potrivit caracterului sau. Nu avea de ales intre puscarie si presedintia romaniei. De aici trebuia sa se asigure ca face totul ca “Guvernul lui” sa fie pus, sa slujeasca interesele celor care l-au pus presedinte si care astfel l-au asigurat ca nu intra in parnaie pentru ilegalitatile facute si pentru dosarele tinute la sertar la DNA de Laura Codruta Kovesi – o veche prietena dar si ubita dupa unele surse, care I-a ascuns mereu problemele penale. Conform agentia.org
  Conform dictionarului explicativ al limbii romane acest verb, “A trebui” este un imperativ care nu inseamna nimic altceva dect:
  A TREBUÍ pers. 3 trébuie intranz. 1) (despre persoane, lucruri) A avea ca necesitate; a-i fi necesar. 2) A constitui o necesitate. ◊ Cum trebuie cum se cuvine; cum se cade; bine. 3) A fi dator; a avea obligația…
  Nu puteti cautiona o declarative oficiala a presedintelui Romaniei cu sintagme de genul, nu stie sa vorbeasca romaneste saracul, are limba materna germana. Este o prostie.
  Un om nascut si crescut in Romania, om care s-a format in limba romana, a facut studiile in limba romana, a fost profesor si primar in romania… Un astfel de om sa nu stie limba romana?!
  Nu cumva l-a luat iar gura pe dinainte asa ca in campania electorala, atunci cand declara ca profesorii care nu au ‪#‎6case ca el au ‪#‎ghinion. Vi s-a parut voua ca nu stie, ca nu cunoaste valentele limbii roamane atunci sau doar ca isi bate joc de cei mai putin “descurcareti” decat el?

  Repet, aceasta este o DECLARATIE oficiala a Presedintelui romaniei, de la tribuna institutiei Presidentiei Romanei, nu un sofism lingvistic.

  Adevarul este mereu ascuns chiar in fata ochilor nostri. In lumina noilor marturii ale ofiterului activ, colonel Stefan Enache în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului Ciolos, Klaus Iohannis trebuie anchetat pentru crima!
  „Eu coordonez tot ce înseamnă activitatea de stenograme, documente secrete, bruiaj. Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo.
  Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost…specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…
  Ce vorbeşti…Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.”
  Stefan Enache, ofiţer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data crimei din Clubul Colectiv.
  Am refuzat pana acum sa public acele fotografii facute in clubul Colectiv. De astazi nu o mai fac. Voi trebuie sa stiti si sa vedeti ce s-a petrecut cu adevarat acolo, sa vedeti cu ochii vostrii ce au vazut parincii copiilor plecati acolo la Colectiv asa ca am sa preiau dintr-un post al unui tata Iancu Eugen Eugen, ce si-a pierdut baiatul acolon la Colectiv.
  Daca el, ca tata, a publicat aceste fotografii preluate dintr-un articol in care apare marturia terifianta a unui pompier in cazul crimei de la Colectiv, atunci noi ceilalti, nu avem dreptul sa inchidem ochii sau sa intoarcem capul in alta parte si sa nu vedem.

  mai multe pe chilian.ro

  http://fn24.ro/9422-2/

 5. Coressi este un DOBITOC. El este pupincuristul lui Banciu.
  In RM exista o multime de ROMANI devotati Tarii si Limbii.
  Cacanarul puturos care semneaza ca „coressi” este un agent kominternist, o javra care latra pentru 30 de tetradrahme kgbiiste. Tipul a fost violat de rusi la Lubianka si apoi a semnat hartia ca va lucra pentru FSB-ul rusesc.
  Coressi, te mai ustura „locul” violat???

 6. bre Titus, la multi ani sarbatori fericite pe vechi Anul nou sa-ti aduca multa sanatate si indeplinirea dorintei tale arzatoare- coborarea din copac- sa sti ca te voi sustine crengile pe care stai acum fiind destul de putrede Servus bre!

 7. Arestarea extremiștilor maghiari
  anunță RE-Unirea Basarabiei cu România?
  Care sunt jocurile geostrategice?

  de Daniel Roxin, București
  http://adevaruldespredaci.ro/arestarea-extremistilor-maghiari-anunta-unirea-basarabiei-cu-romania-care-sunt-jocurile-geostrategice/#comment-140033

  Cu toții am fost surprinși în ultima lună de acțiunile DIICOT
  împotriva extremismului maghiar, acțiuni care au dus la arestarea
  a doi lideri ai grupării “64 de Comitate”, acuzați de terorism.
  În același timp, tot în această perioadă au fost trimiși în judecată
  alți doi maghiari – Csibi Barna, ciumpalacul extremist
  care l-a spânzurat ritualic pe Avram Iancu,
  și liderul unei formații rock cu mesaje anti-românești…

  Spun că am fost surprinși pentru că acțiunile extremiste ale unor maghiari sunt cunoscute de peste 20 de ani și nimeni nu le-a făcut nimic. Ba, mai mult, autoritățile s-au prefăcut că nu există și au pupat UDMR-ul în fund cu orice ocazie. De ce acum e altfel? – Pentru că avem un context internațional diferit, iar României I S-A DAT VOIE să își facă ordine în ogradă! Nu din umanism, ci pentru a fi mai de folos unor interese geostrategice foarte mari care presupun ca țara noastră să fie puternică și stabilă. Tot din această perspectivă ar trebui pivite și acțiunile DNA care decimează clasa politică… Asta înseamnă că, paradoxal, pentru noi există o fereastră de oportunitate pe care, dacă o folosim cum trebuie, ne vom putea dezvolta rapid.

  Privind contextul internațional în care ne găsim trebuie să recunoaștem că suntem între ciocan și nicovală. Pe de o parte, Rusia (respectiv Imperiul Țarist și apoi Uniunea Sovietică) s-a dovedit de 200 de ani unul dintre principalii noștri dușmani – ne-a jefuit de resurse, ne-a furat teritorii, ne-a ucis elitele, a făcut tot posibilul să ne distrugă identitatea.

  Oricât de creștin ortodoxă se pretinte astăzi, până când nu își ia mâinile de pe Basarabia, nu ne returnează întregul tezaur și nu recunoșate public toate măgăriile pe care le-a făcut împotriva românilor, nu putem avea încredere în ea. Pe de altă parte SUA, principalul aliat al României, este preocupată să se folosească de noi ca tampon în fața Rusiei și desigur, vrea să pună mâna pe resursele noastre. Pe multe a și pus… Cu alte cuvinte, oricum ar da-o, românii nu pot să-și folosească la maxim resursele în propriul interes și nu se pot dezvolta cum ar vrea pentru că alții, mai puternici, fac regulile jocului.

  Și totuși, în acest moment există o fereastră de oportunitate care ne va permite să ne dezvoltăm până la un punct, să ne facem ordine în țară și să aducem Basarabia acasă… Iar în acest context, decapitarea extremismului maghiar pregătește și anunță
  RE-Unirea Basarabiei cu România!
  Haideți să vedem de ce…

  Poate ați observat că ori de câte ori s-a pus mai serios problema
  Re-Unirii Basarabiei cu România,
  în așa-zisul ținut secuiesc apăreau acțiuni destabilizatoare ca un avertisment ce ne spunea: dacă faceți unirea, o să pierdeți Transilvania, lucru care arăta înțelegerile care existau și există încă între Rusia și Ungaria. Teama pierderii Transilvaniei a blocat mereu acțiunile ferme realizate în vederea unirii. Mai mult decât atât, nu ne-am putut atinge de extremiștii maghiari, din aceleași motive – riscam destabilizarea țării, în regia Rusiei și Ungariei.

  Ce s-a schimbat astăzi? E vorba de noul Război Rece generat de intervenția americanilor în destabilizarea Ucrainei și apoi de intervenția Rusiei și ocuparea Crimeii, iar mai recent, de intrarea Rusiei în Siria și sprijinirea lui Al-Assad împotriva intereselor americane care vor să-l îl dea jos pe președintele sirian…

  Asta face ca americanii să aibă nevoie de o Românie puternică și stabilă, pentru a-i sluji mai bine interesele la granița cu Ursul Rusesc. Iar o Românie puternică și stabilă presupune eradicarea corupției (în special a celei care face servicii Rusiei) – așadar undă verde pentru DNA, eliminarea factorilor de destabilizare etnică internă,

  pentru a pregăti terenul Re-Unirii cu Basarabia –
  așadar undă verde pentru DIICOT împotriva extremismului maghiar, creștere economică reală pentru a susține mai bine efortul militar în parteneriatul cu NATO – așadar mai multe investiții străine dar și o dezvoltare a afacerilor românești. Peste toate, sentimentul meu este că acest context va fi favorabil și pentru demolarea unei părți din falsurilor istorice care ne otrăvesc trecutul.

  În ceea ce privește Re-Unirea Basarabiei cu România,

  o confirmare a acestor concluzii este dată de agenția americană Stratfor, condusă de George Friedman, care vorbește în aceste zile cât se poate de direct despre această posibilitate dar și de presa europeană (vezi spre exemplu ziarul german
  “Frankfurter Allgemeine Zeitung”) care alocă spații tot mai largi dorinței moldovenilor de a se uni cu România și care le explică
  restului europenilor că Basarabia este pământ românesc.

  Să ne înțelegem – dacă vom fi lăsați să ne dezvoltăm
  și să ne RE-Unim cu Basarabia,
  nu este pentru că americanilor
  (nu mă refer la poporul american, ci la cei care îi controlează destinul) sau liderilor europeni le pasă de noi în mod special,
  ci pentru că în acest fel le suntem mai de folos!
  Indiferent de motivul lor însă, trebuie să profităm de această situație și să ne refacem țara teritorial, economic și spiritual!
  Astfel de oportunități nu sunt prea dese în istorie…
  –––––––––––––––––––
  Daniel Roxin

 8. Daniel Roxin este un diversionist, care face jocul rusilor. Dupa Roxin, romanii nu provin din romani ci din daci si nu au nimic cu latinitatea. Trebuie sa mentionez, ca moldovenistii primitivi din RM s-au apucat de aberatiile lui Roxin cu ambele maini. Acest pseudosavant Roxin face mai mult rau romanismului decat Pascaru, Garbuz si Vasile Stati. Minciunile spuse de catre Roxin despre limba romana sunt niste aberatii analfabete, bazate pe mituri si scorneli. Dacopatii si dacomanii nu merita respectul romanilor.

 9. MAICA NOASTRĂ SFÂNTA ROMÂNIE

  dacism=moldovenism=RUSIFICARE

  Călăii OCUPANȚI RUȘI au o strategie ÎN DOI PAȘI.

  ”moldovenism”:
  Pasul 1: ATACAREA ORIGINII ROMÂNEȘTI căreia i se opune FALSA IDENTITATE ”moldovenească”.
  Pasul 2:odată ROMÂNISMUL eliminat urmează evidențierea ”ORIGINII COMUNE SLAVE”,a ”moldovenizaților” și rușilor,
  adică RUSIFICAREA.

  ”dacism”:
  Pasul 1:
  ATACAREA ORIGINII ROMANE prin exacerbarea originii dacice PURE,prin NEGAREA TOTALĂ A ROMANIZĂRII dacilor
  (manipularea”Noi NU suntem urmașii Romei”).
  Pasul 2:
  odată ROMANISMUL eliminat prin ”dacizare”-”TOTUL TREBUIE DACIZAT”(deci și SFINTELE NUME ROMÂNIA,ROMÂN,ROMÂNESC) urmează evidențierea ”ORIGINII COMUNE SLAVE” a “dacizaților” și rușilor,
  adică RUSIFICAREA.

  Cine a analizat cuvânt cu cuvânt ROLUL INTERPRETAT DE ACTORUL toxinKGB a identificat imediat CUVINTELE CHEIE ale manipulării.
  Imediat după ce a fost lansată INTOXICAREA ”noi NU suntem urmașii Romei” a apărut și FIRUL ROȘU care LEAGĂ ”daciștii” de RUSIA:

  ”ORIGINEA traco-SLAVĂ”

  În plus manipulatorii OCUPANȚILOR RUȘI au deja pregătit glonțul final pe țeavă pentru A-I EXECUTA PE NAIVII ”dacizați”:
  Ocupanții RUȘI și-au ”aranjat” un dosar ”greu”:
  istoricii lor sunt gata să demonstreze că RUȘII SE TRAG DIN…DACI

  Pe la posturile moscovite rușii se auto-proclamă DACO-ruși DIN CARPAȚI !!!

  Și punctum!Parcă-i și văd pe ”dacizații” cei ”pravoslavnici” cum strigă spre RUSIA:

  ”FRAȚI RUȘI pravoslavnici,
  ce bine că v-am regăsit!
  Ce bine că NE ELIBERAȚI DE ROMÂNIA și de OCUPANȚII ROMANI!”

  Și ”moldovenizații” i-au întâmpinat pe Călăii OCUPANȚI RUȘI cu flori în 1940 și 1944.Chiar și acum depun flori la STATUIA LUI LENIN și a soldaților ”ELIBERATORI” ruși.
  ”moldovenizații” ÎI URĂSC pe frații noștri români de peste Prut.
  Pentru ei FRAȚII ROMÂNI SUNT OCUPANȚI.

  Citiți atent ce aberații scriu cei din SECTA ”dacizaților”:
  Pentru ei STRĂMOȘII NOȘTRI ROMANI sunt ocupanți!

  Ce dacă îi poartă în sânge,în limbă,în colinde,
  ÎN NUMELE SFÂNT AL ROMÂNIEI.
  Sunt complet orbiți de manipularea ”dacizantă”.

  Fiți atenți la PROPAGANDIȘTII RUȘILOR,foarte activi internet.
  Ăștia pentru ruși ȘI-AR CĂLCA ÎN PICIOARE TOȚI FRAȚII ROMÂNI.

 10. MAICA NOASTRĂ SFÂNTA ROMÂNIE

  „Dacismul” și ”moldovenismul”,
  ”rumunismul” și ”valahismul”
  SUNT FĂCĂTURI RUSEȘTI de Lubyanka.

  Lista minciunilor sfruntate și a MINCIUNILOR PERFIDE PRIN OMISIUNE:
  Așa arată FAȚA HIDOASĂ a „Dacismului-moldovenist” clocit de KGB la Moscova.

  1)daniel toxin A MINȚIT când l-a citat pe Eminescu
  2)daniel toxin A MINȚIT când l-a citat pe Hașdeu
  3)daniel toxin A MINȚIT când l-a citat pe Stolnicul CANTACUZINO
  4)daniel toxin A MINȚIT când ”I-A UITAT” pe TOȚI CRONICARII ROMÂNI
  5)daniel toxin A MINȚIT când l-a citat pe Lactantius în problema Împăratului DACO-ROMAN Gaius GALERIUS Valerius Maximianus Augustus
  6)daniel toxin A MINȚIT când a vorbit despre ”Împărații DACI ai Romei”
  7)daniel toxin A MINȚIT când a vorbit de așa-zisele ”cercetări paleogenetice”
  8)daniel toxin A MINȚIT când a îndrăznit să spună că Împăratul Nostru TRAIAN a cucerit ”DOAR 14%” din Dacia.

  9)daniel toxin A MINȚIT când a spus că LEGIONARII ROMANI NU ȘTIAU LATINA
  10)daniel toxin A MINȚIT când a vorbit de Împăratul Nostru Constantin cel Mare
  11)daniel toxin A MINȚIT când a afirmat că pe ”Tăblițele de la Sinaia” sunt texte scrise ÎNTR-O FORMĂ DE LATINĂ
  12)daniel toxin A MINȚIT când a afirmat că ROMANIZAREA NU PUTEA AVEA LOC ”uitând” de contraexemplele etruscilor,egiptenilor,sumerienilor și chiar ale tracilor sud-dunăreni
  13)daniel toxin A MINȚIT când NU A SUFLAT O VORBĂ despre numărul uriaș de INSCRIPȚII LATINE descoperite în ROMÂNIA(Dacia TRAIANA)
  14)daniel toxin A MINȚIT când ”A UITAT” de ”Plugușorul Românesc” și de BĂDICA TROIAN-TRAIAN al nostru.
  15)daniel toxin A MINȚIT când A FĂCUT ”UITAT” dicționarul de PLANTE CU NUME DACICE al lui DIOSCORIDE,medicului lui Traian,care demonstrează că APROAPE NIMIC din limba dacilor nu s-a păstrat până azi.
  16)daniel toxin A MINȚIT când A FĂCUT ”UITATE” COHORTELE DACILOR din Britania Romană,care demonstrează ROMANIZAREA DACILOR
  17)daniel toxin A MINȚIT când a vorbit despre Împăratul DACO-ROMAN REGALIANUS.
  ”A UITAT” să spună că era UN DAC CU PRENUME ROMANE,căsătorit cu O ROMANĂ chiar din ROMA,Sulpicia DRYANTILLA,fiică de SENATOR ROMAN,Pollio Sulpicius,fost GENERAL DE LEGIUNI ROMANE căsătorit și el tot cu o femeie ROMANĂ,Claudia Dryantilla.
  O DEMONSTRAȚIE CA LA MANUAL DE ROMANIZARE A UNUI DAC ”din neam cu însuși Decebal”
  Mai evident de așa nici nu se putea.
  18)daniel toxin A MINȚIT când ”A UITAT” să citeze ZECI DE CRONICI STRĂINE,antice și medievale,înșirate pe 1900 de ani,de la CRONICARII ROMANI la cei bizantini,greci,italieni,germani,polonezi,turci,ruși,francezi.
  19)daniel toxin A MINȚIT când ”A UITAT” să citeze descoperirea sarcofagului cu inscripția ”Marcus Ulpius Celerinus INTERPREX DACORUM” .
  Celerinus TRADUCĂTORUL dacilor!
  20) daniel toxin A MINȚIT când l-a citat pe poetul roman OVIDIUS Publius Naso
  21) daniel toxin A MINȚIT când l-a citat pe poetul George Coșbuc
  22) daniel toxin A MINȚIT când a afirmat,de zeci de ori,că ”dacii AU FOST SCOȘI din manualele de istorie”
  23)daniel toxin A MINȚIT când a afirmat că podul de la Drobeta a fost construit de Burebista când de fapt a fost construit de arhitectul ROMAN Apollodor din Damasc la ordinele Împăratului Nostru TRAIAN.
  24)daniel toxin A MINȚIT când a scris că STATUILE DE PRIZONIERI DACI de la Roma au fost sculptate de daci și au fost luate ca pradă de război de strămoșii noștri romani.În realitate sunt SCULPTURI ROMANE.

  MINCIUNILE ORIBILE enumerate mai sus sunt MINCIUNI DOVEDITE,parte a unei MANIPULĂRI EXTREM DE COMPLEXE și INSIDIOASE pe care am demascat-o CU PROBE INCONTESTABILE.
  Probe provenite în majoritate CHIAR DIN SURSELE pe care daniel toxinKGB le-a CITAT MINCINOS PRIN OMISIUNE.
  După ce I SE DEMONSTREAZĂ că a fost mințit,înșelat,practic ESCROCAT ca la ”Alba-Neagra” și deci MANIPULAT GROSOLAN,orice român nu poate avea decât o reacție de apărare și de respingere totală a intoxicării.
  daniel toxinKGB vopsit în ipostaza de ”MARE PROTECTOR” de sit-uri arheologice ESTE O STRATEGIE DE IMAGINE pentru păcălirea naivilor.
  POZÂND în mare ”dacist” el nu are decât o țintă:câștigarea ÎNCREDERII ROMÂNILOR pentru a-i putea ESCROCA și MANIPULA în continuare.

  Scopul:
  să-i determine pe români SĂ-ȘI NEGE ORIGINILE ROMANE prin exacerbarea celor dacice și prin INDUCEREA URII RUSEȘTI ”DACISTE” împotriva a tot ce ține de MAMA NOASTRĂ ROMA.

  Țintele sunt geneza poporului nostru,SFINTELE NUME DE ROMÂNIA,ROMÂN și NUMELE LIMBII NOASTRE:LIMBA ROMÂNĂ
  (pe care Călăii OCUPANȚI RUȘI de 200 de ani o vor…”MOLDOVENEASCĂ”)
  daniel toxinKGB o vrea…”DACICĂ”.

  SECTA „dacistă-moldovenistă” pur și simplu REFUZĂ SĂ CITEASCĂ ce au scris cu sute de ani în urmă cronicarii români și străini.

  REPETITIO MATER STUDIORUM EST.

 11. MAICA NOASTRĂ SFÂNTA ROMÂNIE

  Doamna Vitalia Pavlicenco,
  ce ar fi dacă ați posta ”Plugușorul ROMÂNESC”
  pe site-ul dumneavoastră?
  Da,acea colindă veche de 2000 de ani,aceea despre Împăratul Nostru TRAIAN,Bădica TROIAN!

  Ar fi ca o scuză față de NOI,ROMÂNII,după ce acum un an NE INTOXICAȚI cu aberațiile și MANIPULĂRILE ”Sectei dacizatorilor” DE MOSCOVA.

 12. MAICA NOASTRĂ SFÂNTA ROMÂNIE

  ”TRAIAN
  S-A PĂSTRAT ÎN CULTURA MITICĂ A ROMÂNILORCA UN FEL DE ZEU
  ,
  legat de ritualul Anului Nou, când se serba primăvara”
  Victor Kernbach-Dicționarul de mitologie
  generală, Miturile esențiale , Universul mitic al ROMÂNILOR

  Dar de unde știe asta creierele spălate cu detergentul rusesc ”Dac pur”?
  ”daciștii” de Moscova AU MINȚIT când ”AU UITAT” de
  ”Plugușorul Românesc” și de ”BĂDICA TROIAN” adică de Împăratul Nostru TRAIAN GLORIFICAT în colinde de 2000 de ani de STRĂMOȘII NOȘTRI până astăzi!

  Colindele noastre străvechi spulberă ABERAŢIA RUSEASCĂ ANTI-ROMÂNEASCĂ numită « Noi NU suntem urmaşii Romei”.

  Soluţia „dacizatorilor” de Moscova?
  Aţi ghicit…”daciștii” de Moscova „AU FĂCUT UITAT” şi „Pluguşorul”
  Şi unde este cel mai popular şi azi „Pluguşorul”?
  În ESTUL ROMÂNIEI.
  Ca să vezi.Tocmai la…”dacii liberi”,geţi, costoboci, carpi,roxolani.
  Aceia pretins„puri”genetic, ”neocupaţi”,”neasimilaţi”, ”nelatinizaţi”, ”neromanizaţi”.
  Probabil tocmai cei ai căror strămoşi locuiau în acei
  închipuiți 86% din Dacia pretins „neatinşi” de Roma Bunelului NOSTRU Traian.

  PLUGUȘORUL ROMÂNESC

  Aho, aho copii şi fraţi,
  Staţi puţin şi nu mânaţi,
  Lângă boi v-alăturaţi.
  Şi cuvântul mi-ascultaţi.
  Ia mai mânaţi, măi, hăi, hăi…
  S-A SCULAT MAI AN,
  BĂDICA TRAIAN

  Şi-a-ncălecat pe-un cal învăţat,
  Cu şeaua de aur,
  Cu nume de Graur,
  Cu frâu de mătase,
  Împletit în şase,
  Cât viţa de groasă,
  El în scări s-a ridicat,
  Peste câmpuri s-a uitat,
  Să aleagă-un loc curat,
  De arat şi semănat.
  Şi-a pornit într-o joi,
  Cu un plug cu doispreceze boi.
  Boi boureni,
  În coadă codălbeni,
  În frunte ţintăţei,
  Ia mai mânaţi, măi, flăcăi, hăi, hăi…
  La lună, la săptămână,
  Îşi umplu cu aur mâna.
  Şi el vru să vadă,
  De-i dete Dumnezeu roadă.
  Era-n spic cât vrabia,
  Era-n bob cât trestia.
  Ia mai mânaţi, măi, hăi, hăi…
  TRAIAN IUTE S-A ÎNTORS
  Şi din grajd alt cal a scos,
  Un alt cal mai năzdrăvan,
  CUM ÎI PLACE LUI TRAIAN,
  Negru ca corbul,
  Iute ca focul,
  De nu-l prinde locul.
  Cu potcoave de argint,
  Ce dau sporul la fugit.
  TRAIAN IUTE A-NCĂLECAT,
  La Ţinchin a apucat
  Şi oţel a cumpărat,
  Ca să facă seceri mari,
  Pentru secerători tari.
  Şi-altele mai mititele,
  Pentru fete ocheşele
  Şi neveste tinerele.
  De urat, am mai ura,
  Dar mă tem că va-nsera,
  Pe aici, pe la dumneavoastră,
  Departe de casa noastră.
  Şi ne-aşteaptă şi-alte case,
  Cu bucate mai gustoase,
  Cu pâine caldă pufoasă,
  Cu vinul de viţă-aleasă,
  Cu Cotnar de Drăgăşani,
  La anul şi la mulţi ani!

  În LATINA STRĂMOȘILOR NOSTRI ROMANI urarea
  ”La Mulți Ani” se spunea ”AD MULTOS ANNOS”.
  Română:”La Mulți Ani !”
  Latină:”AD MULTOS ANNOS !”.

  “Pluguşorul ROMÂNESC” este reiterarea unei binecuvântari de început Callendae/ Carinda, Corindă, Cărindar,Calendar.

  ÎNCEPUTUL STRĂMOȘILOR NOȘTRI ROMANI în Dacia odată cu Împăratul Nostru TRAIAN.

  Un TRAIAN ÎNTEMEIETOR, Descălecător (vezi Miron Costin),
  Un TRAIAN PĂRINTE AL PATRIEI -”Pater Patriae”.
  Un TRAIAN Împărat,BUN DOMN
  (vezi Cantacuzino)-”Optimo Principi” şi
  Mare Preot (”Pontifex Maximus”).

  El trage PRIMA BRAZDĂ peste Dacia TRAIANĂ ,
  Dacia ROMANĂ.

  O face DUPĂ RITUALUL STRĂVECHI,
  CU DOISPREZECE BOI ,
  în numele lui “Iuppiter Optimus Maximus”,
  chiar ÎN ZIUA LUI JUPITER.
  ÎNTR-O JOI .

 13. MAICA NOASTRĂ SFÂNTA ROMÂNIE

  @Titus:
  nu uita ce a spus ROMÂNUL ABSOLUT Mihai Eminescu:
  Biserica ORTODOXĂ ROMÂNĂ
  este MAMA Neamului Românesc.

  Și “CINE-O COMBATE PE EA ŞI RITUALURILE EI NUMAI ROMÂN NU E !” (Mihai Eminescu)

  “Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre.
  Ea a stabilit şi A UNIFICAT LIMBA NOASTRĂîntr-un mod atât de admirabil încât suntem singurul popor fără dialecte propriu- zise ;
  EA NE-A FERIT în mod egal DE ÎNGHIŢIREA printre poloni, unguri, tătari şi turci,
  EA ESTE ÎNCĂ ASTĂZI SINGURA ARMĂ DE APĂRARE şi SINGURUL SPRIJIN A MILIOANE DE ROMÂNI cari trăiesc dincolo de hotarele noastre.
  CINE-O COMBATE PE EA ŞI RITUALURILE EI poate fi cosmopolit, socialist,republican universal şi orice i-o veni în minte,
  DAR NUMAI ROMÂN NU E.”

  (M. Eminescu,
  Liber-cugetător, liberă-cugetare, “Timpul”,2.02.1879, în « Opere »,1989, vol.X, p. 187)

 14. MAICA NOASTRĂ SFÂNTA ROMÂNIE

  @Titus:

  ”FĂRĂ DUMNEZEU,

  OMUL RĂMÂNE UN BIET ANIMAL raţional şi vorbitor,
  care VINE DE NICĂIERI şi MERGE SPRE NICĂIERI.

  Aşa am încheiat la un interviu, la televiziune.
  Dar asta n-a apărut la televiziune. S-a redus.”

  Petre ȚUȚEA,PATRIOT ROMÂN,
  13 ani de martiraj ca DEȚINUT POLITIC în închisorile comuniste.

  Este cel care în timp ce era BĂTUT și TORTURAT de slugoii Călăilor Ocupanți Ruși spunea:

  ”PUTEȚI SĂ-MI SCOATEȚI ȘI OCHII și tot n-o să spun niciodată că Basarabia nu e pământ românesc !”

 15. MAICA NOASTRĂ SFÂNTA ROMÂNIE

  @Titus:
  vă rog nu mai atacați SFÂNTA noastră Biserică ortodoxă română,MAMA Neamului Nostru Românesc.

  Exact asta își doresc BRUTELE RUSE.
  Și nu confundați ”biserica KGB” a SATANELOR ÎN SUTANĂ ,chirill și cantarean cu Biserica Ortodoxă ROMÂNĂ!
  Îl demascați pe PROVOCATORUL KGB ”coressi” dar fără să vă dați seama ,ATACÂND ORTODOXIA ROMÂNĂ îi faceți jocul .
  Mankurții și SATANIȘTII neo-bolșevici din haita ”progresist”-globalist-europenist-soroșistă își freacă ghearele de bucurie când vă citesc.
  Atenție deci!

  MIHAI EMINESCU:

  “Despreţuind Biserica noastră naţională şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională;

  dispreţuind limba prin împestriţări şi prin frazeologie străină, au lovit un al doilea element de unitate; despreţuind datinele drepte şi vechi şi introducând la noi moravurile statelor în decadenţă, ei au modificat toată viaţa noastră publică şi privată în aşa grad încât românul ajunge a se simţi străin în ţara sa proprie.

  Odinioară o Biserică plină de oameni, toţi având frica lui Dumnezeu, toţi sperând de la El mântuire şi îndreptându-şi vieţile după învăţăturile Lui.
  Spiritul speculei, al vânătorii după avere fără muncă şi după plăceri materiale a omorât sufletele…

  Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului, ea care
  domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat
  , ce va deveni ea în mâna tagmei
  patriotice?
  Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul,cultura secolului(PROPAGANDA SECULARISTĂ-nota mea), mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine.”

  (MIHAI EMINESCU , „Timpul”, 14 aug. 1882)

  „Şcoalele primare nu sunt institute pentru propagarea ştiinţei, ci institute de creştere (educaţiune).
  Pe de altă parte,
  Biserica este asemenea un institut de
  creştere şi influenţa ei asupra şcolii primare este cea mai folositoare…

  Ştiinţa începe abia acolo unde judecata e coaptă, disciplina caracterului deplină, înainte de această epocă nu există decât creştere prin deosebite mijloace, din cari religia este cel mai puternic.
  Partea pur dogmatică a religiei se pierde cu vremea, dar sâmburele ei moral rămâne şi formează tăria caracterului”

  (MIHAI EMINESCU, „Timpul”, 11 oct. 1878)

 16. INCREDIBILA PĂŢANIE
  A UNUI CONSULTANT POLITIC ROMÂN LA CHIŞINĂU!

  25 august 2014
  http://tribuna.md/2014/08/25/incredibila-patanie-a-unui-consultant-politic-roman-la-chisinau/

  Radu Popescu,
  un consultant politic din România, care activează în Rep. Moldova,
  a publicat un material în Ziarul de Iaşi în care relatează
  despre o întîmplare ce a avut loc recent la Chişinău.
  Deoarece materialul n-i s-a părut destul de interesant,
  am decis să-l preluăm integral.
  –––––––––––––––––––––––––
  English? French? Deutsch?

  De multe ori m-am întrebat care este limita dintre toleranţă
  şi atitudine, până unde merge respectul faţă de o anumită minoritate etnică sau lingvistică şi de unde începe aroganţa celui care,
  deşi minoritar, îşi arogă dreptul celui mai puternic.

  Mă urc într-un taxi acum câteva seri, după o cină prelungită cu nişte prieteni buni din Chişinău, şi îl rog pe taximetrist să mă ducă spre casă. Tânărul de la volan îmi zâmbeşte larg după care îmi dă de ştire, zâmbind cu voluptate, că sunt în ofsaid: ”Ne gavarit pa rumiinski!”. Brusc m-am simţit ca în copilărie când mă uitam cu tata la meciurile de fotbal la ”Moscova 2” (aveam ditamai antena montată pe bloc) şi, deşi parcă intuiam ce spuneau comentatorii lor acolo, parcă nu aş fi pus mâna în foc că am înţeles corect. Cum internetul în roaming este teribil de scump în Republica Moldova, am încercat mai degrabă să silabisesc cât mai clar numele străzii decât să deschid Google Maps ca să îi arăt exact Schumacher-ului moldav unde ar trebui să ajung. Acesta însă, întocmai precum Seherezada, tăcea sfios şi mă privea cu interes fără să urnească maşina de pe loc. ”Dacă-i bal, bal să fie”, mi-am zis şi am încercat să găsesc, în joacă, o altă soluţie. ”Do you speak english?”, îl întreb eu doar ca să mă dau deştept. ”Yes, of course”, îmi răspunde tânărul. Culmea, pronunţată în limba engleză, strada ”Vieru” suna mai clar pentru el decât îi sunase cu două minute mai devreme în limba română, aşa că am reuşit să ne înţelegem unde vreau să ajung şi, drept urmare, am purces la drum. ”Mais vous parlez aussi français, Monsieur?”, mă măcină pe mine o curiozitate uşor răutăcioasă după câteva sute de metri de mers. ”Mais bien sûr!”, parează precum D’Artagnan junele taximetrist. Mă conducea deja cu 2-0 fără să fi făcut nici măcar un kilometru cu taxiul adaptat pe gaz în drum spre casă.

  Mai mergem puţin şi mă hotărăsc brusc să îl întroduc pe Beckenbauer pe teren, măcar pentru golul de onoare: ”Sprechen Sie Deutsch?”, îl întreb, de data asta cu satisfacţia celui care îşi lasă la urmă cea mai bună înghiţitură din ştrudel. ”Aber natürlich”, îmi dă reverul Boris Becker-ul din Chişinău. 6-0! Clar, simplu, copleşitor, fără drept de apel. Năuc, de parcă eram la camera ascunsă, îl întreb înainte de a mă da jos din maşină în faţa casei: ”Măi omule, ştii rusa, engleza, franceza şi germana, trăieşti şi munceşti în Chişinău, în Republica Moldova, şi totuşi nu ştii limba română. Cum se poate aşa ceva?”. De parcă atât ar fi aşteptat, numărând restul, tânărul îşi etală din nou toată dantura şi mă lămureşte cu sânge rece: ”Păi, la ce mi-ar folosi?”. Game, set, match! 6-0 6-0. Umilinţă totală.

  Ca nevorbitor de limbă rusă îmi dau seama, poate, mult mai uşor atunci când o vânzătoare refuză să îmi răspundă în limba de stat, în limba română. Întocmai ca în legendele anilor ’90 când se zicea că dacă cereai în limba română o pâine în Harghita nu primeai în schimb decât un zâmbet şi cam atât, aşa şi la Chişinău! Poţi avea surpriza să ceri o sticlă de apă de la un chioşc (culmea, apă ”Dorna”), iar vânzătoarea să se uite la tine senină, precum un curcan toropit de căldură, şi să ridice din umeri a neputinţă de comunicare. Sau nepăsare. Nu o dată am păţit ca, fiind în oraş cu prietenii mei din Chişinău, toţi vorbitori de limbă română, să se aşeze la noi la masă un vorbitor de limbă rusă, iar din acel moment, ca printr-o magie, toată discuţia să se poarte în limba lui Ivan.

  Când i-am întrebat pe prietenii mei de ce procedează astfel, răspunsul a fost că ”vrem să le arătăm ruşilor că suntem toleranţi”. Însă nu cred că e cazul să mai zic că într-o situaţie diametral opusă, la o masă plină de vorbitori de limbă rusă, apariţia unui vorbitor de limbă română nu va avea niciodată parte de aceeaşi ”toleranţă”. Interesant este că dacă aduci vorba despre baltici, care au avut curajul să taie în carne vie şi să impună minorităţii rusofone folosirea limbii de stat pentru a putea fi recunoscuţi drept cetăţeni cu drepturi depline în ţara în care trăiesc, lumea îţi va spune că ”da, balticii sunt tari, bravo lor!”. Însă atunci cund jurnalista de la ProTv Chişinău îl întreabă pe un cetăţean de pe stradă ceva în limba română, iar el răspunde în limba rusă, reacţia este de genul ”ei, vezi, e mai bine să nu îi stârnim pe ruşi, trebuie să fim atenţi cu ei”. Îi apreciem şi îi încurajăm pe profesorii de limba română de la Tiraspol care se expun unor riscuri nebune doar pentru că vorbesc în limba de stat într-un teritoriu controlat conjunctural de nişte putinoizi însă în centrul Chişinăului, când mergi la un restaurant mai acătării, nu pare a fi o problemă atunci când meniul este scris doar în limba rusă. Sau, dacă insişti, poate se găseşte şi ceva tradus în engleză, dar nu şi în limba română.

  De multe ori m-am întrebat care este limita dintre toleranţă şi atitudine, până unde merge respectul faţă de o anumită minoritate etnică sau lingvistică şi de unde începe aroganţa celui care, deşi minoritar, îşi arogă dreptul celui mai puternic. Şi bădăran, desigur. Ceea ce a părut ca o joacă, discuţia cu un taximetrist rusofon căpos care nu dădea doi bani pe limba de stat aţării în care trăieşte, ascunde, de fapt, o problemă de atitudine.

  Atât timp cât moldovenii vor transla discuţia din română în rusă
  doar pentru a-i fi pe plac unuia care pur şi simplu nu are chef
  să vorbească în limba de stat, nu va trebui să ne mire că indivizi precum Rogozin îşi permit să vină în Moldova
  şi să persifleze un întreg stat, precum golanii
  care îţi zgârie maşina cu un cui chiar în faţa curţii tale.

  Republica Moldova, după părerea mea, poate să fie cu uşurinţă în topul mondial al flash mob-urilor făcute doar de dragul de a fi evocate într-o gazetă de perete: de la apărarea liliecilor de stepă din Noua Caledonie, trecând pe la călugării tibetani şi până la salvarea Roşiei Montane (pe care mulţi dintre cei de aici, vai!, încă o confundă adeseori cu Vama Veche), hipsterimea moldoveană este gata oricând să se sacrifice pentru o cauză globală. Aştept însă cu interes primul flash mob naţional prin care să se răspundă doar în limba de stat oricărui mitocan care se preface a nu şti decât limba rusă.

  Şi, dacă am pornit cu taxiul în povestea noastră, să o încheiem tot cu un taxi. Recunosc că de fiecare dată când am nevoie, sun la o firmă de taxi unde, invariabil, îmi răspunde o operatoare vorbitoare doar de limbă rusă. Oricât de mult s-ar ambiţiona să mi se adreseze doar în rusă, în momentul în care îi spun doamnei respective ”Sărut mâna!”, scorpia este ca şi îmblânzită.

  Chicotind zglobie ca o vrăbiuţă,
  doamna îmi dă invariabil acelaşi răspuns:
  ”hi hi hi, domnule, la fel şi dumneavoastră!”,
  lucru care, de ce să nu recunosc,
  îmi face dimineţile mult mai frumoase.

 17. rezeste-te, Moldova si-aduna-ti patriotii
  Sa alungam din tara jigodiile si hotii
  Destul cit am rabdat,spuneti-va cuvintul
  Ca ne-au ingenunchiat si graiul si pamintul
  Acum ori niciodata sa le luam din ghiare
  Tot ce-au reinviat Vieru si cu Lari
  Matcovschi, Vatamanu, Tanase si Istrate
  Si multe alte nume ce-au fost demult uitate
  Nu vreau razboi cu arme, vreau unul de cuvint
  Nu vreau copii sa plinga deasupra la mormint
  Ridica-ti fruntea, Tara si nu lasa pe unii
  Sa fure ca o fiara ce-au mostenit strabunii
  Eu stiu ca neamul nostrum mai are si barbati
  Ce vor si ei ca mine sa scape de ,,ratati,,
  Avem nevoie astazi sa stam la straja tarii
  Sa stim noi adevarul si de la fundul marii!!!
  REINTREGIREA TARII ESTE INEVITABILA!!!
  TRAIASCA ROMANIA MARE !!! ✌

 18. Ovidiu- poetul latin, spune ca nu intelege limba getilor:

  Surgiunindu-mă, mi-ai poruncit să văd regiunile Pontului
  Și să despic cu nava marea scitică.
  Supunându-mă poruncii am venit pe țărmurile urâte ale Euxinului.
  Ținutul acesta se află sub polul cel înghețat.
  Nu mă chinuiește atât clima mereu friguroasă
  Și pământul veșnic ars din pricina gerului alb,
  Nici faptul că barbarii nu cunosc limba latină,
  Iar limba greacă a fost învinsă de limba getică,
  Dar mă îngrozește faptul că sunt amenințat din toate părțile
  De Marte, care se află foarte aproape de mine,
  Iar zidul mic cu greu ne poate apăra de dușman.”

 19. Ovidiu spune:
  De-abia suntem apărați de întăritura făcută și chiar înăuntrul cetății
  Gloata barbarilor, amestecată cu greci, provoacă teama;
  Căci ei locuiesc împreună cu noi, fără deosebire,
  Și ocupă cea mai mare parte din case.
  Chiar dacă nu ți-ar fi frică de ei, i-ai putea urî, văzându-le
  Trupurile acoperite cu piei și părul lung.
  Și acei pe care îi crezi că se trag din orașe grecești
  Se îmbracă cu pantaloni persani, în loc de portul străbun.
  Ei vorbesc între ei o limbă pe care o înțeleg;
  Dar eu trebuie să mă înțeleg prin semne.
  Eu sunt aici barbarul, căci nu sunt înțeles de nimeni:
  Când aud cuvinte latinești, geții râd prostește;
  Cu siguranță că deseori vorbesc rău despre mine pe față;
  Poate îmi reproșează că sunt surghiunit;
  Și dacă, așa cum se întâmplă, eu fac vreun gest de dezaprobare sau aprobare,
  Când vorbesc ei ceva, îl răstălmăcesc împotriva mea.”

 20. Ce-aș putea face mai bun eu, care sunt părăsit aici pe țărmuri singuratice?
  Ce leac să încerc pentru a-mi ușura necazurile?
  Dacă privesc acest loc, el îmi apare neprietenos și nicăieri,
  În toată lumea, nu poate fi altul mai trist.
  Dacă privesc oamenii, căci abia sunt vrednici de acest nume,
  Văd la ei mult mai multă cumplită sălbăticie decât la lupi.
  Nu se tem de legi, ci dreptatea cedează în fața forței
  Și zace la pământ învinsă de sabia cu care se duc luptele.
  Se apără împotriva frigului năpraznic cu piei de animale și cu pantaloni largi,
  Iar fețele lor aspre sunt acoperite cu păr lung.
  La puțini dintre ei se mai păstrează urme ale limbii grecești,
  Iar aceasta a devenit și ea barbară din pricina accentului ei getic.
  În această mulțime nu-i nimeni care întâmplător să știe latinește
  Și care să poată rosti măcat câteva cuvinte.
  Chiar eu, poet roman – iertați-mă Muzelor! –
  Sunt silit să vorbesc de cele mai multe ori după obiceiul sarmatic.
  Iată, mi-e rușine, dar mărturisesc: din cauza dezobișnuinței îndelungate,
  Chiar mie îmi vin cu greu în minte cuvintele latine.
  Nu mă îndoiesc că în astă cărțulie s-au strecurat multe
  Din limba barbarilor: nu-i vina omului, ci a locului.”

 21. Dacopatii mai vorbesc de „Murus Dacicus”- zid dacic, un fel de „constructie revolutionara” a dacilor de pe acele timpuri. Si aduc ca exemplu niste ziduri grecesti simplificate. De altfel, pietrele acelor ziduri „dacice” sunt marcate cu litere grecesti, drept dovada ca au fost construite de mesteri greci…

  E teribila si afirmatia lor despre masageti si dahoi- niste triburi iranice, care locuiau in regiunea Marii Caspice. Dacopatii afirma cum ca ar fi si ei daci, ca dacii au existat din China pana in Scandinavia. Parintele istoriei Herodot ii descrie pe masageti ca pe niste barbari crunti, care aveau obiceiul sa-si ucida batranii si sa consume carnea lor fiarta in ceaune. Ne tragem, oare, din asemenea popoare?

 22. Au venit pe acest forum atacuri la dacoromânii creștini autohtoni care-și caută rădăcinile adevărate ,dar NU cele impuse de Invadatorii minciunoși,mai ales urmașii lor:italo-vizigoto-arabii,ruso-mongolii unde emigrează în țările lor cu milioane de expartiați Român de pe ambele maluri ale Pyretusului/Prutului! Dar mulți au uitat că Principatele Dacoromane Nord-dunărene au fost sub protectorat turco-otoman multe secole,iar termenul Român,în limba arabă sau arabo-turca semnifică Creștin ortodox!Creștinii din Orientul Mijlociut(Irak,Siria,Liban,Egipt,Jordania)sunt numiți cu toții Al-Rumi,fiind discriminați ,persecutați de secole,pentru că rămân fideli lui Hristos! Iar noi,Dacoromanii sau Daco-creștinii suntem speranța lor!Incetați cu diviziunile sterile moldoveni sau români,când zilnic zeci de creștini sunt exterminați în Orientul Mijlociu,Africa(Etiopia) doar pentru că sunt Creștini!

 23. Roman vine de la Cetatea Eterna- Roma, orasul celor 7 coline. Bolboroselele dacopatilor sunt niste actiuni analfabete care au un singur scop- sa castige bani si faima, publicand niste scorneli, in care nu cred nici ei. Dacopat inseamna analfabet, inseamna un dusman al romanismului, un adept al daco-slavilor.

 24. Cititi la Roxin: Deacum si ducii de Normandia din sec.X invatau limba daca. Shic, shic… Chiar ca imi vine sa rad in hohote. Roxin incurca ducii cu dacii. Dar pentru prosti merge…

 25. cum adica cata rabdare au americanii cu voi?

  dar nu vedeti ca americanii si FMI au blocat finantarea pentru Moldova si ca ati ajuns in incapacitate de plata?

  Fratilor nu americanii sunt buricul pamantului, si nu va mai inchinati la altii, deoarece solutiile sunt la noi, la Moldova noastra.

  Noi trebuie sa cautam fondurile europene, solutiile sa deblocam situatia.

  Moldova are nevoie de un Guvern functional care sa poata debloca proiectele si fondurile.

  De ce Sturza a tras de timp , stiind clar ca nu are majoritate in parlament sa faca un Guvern?

  Stiti ca Moldova risca sa sara in aer la propriu pe un razboi civil real? fiind in colaps, si in incapacitate de plata? iar KGB-istii lui Dodon sunt in sondaje lideri pe locul 1?

 26. 2016-01-11 / Declaraţie a şapte deputaţi PLDM

  Declaraţie

  Republica Moldova se află într-o criză fără precedent. Criza financiar-bancară s-a transformat în una politică și socială și riscă să aibă în perioada imediat următoare efecte dezastruoase asupra ţării. Totodată, ţinând cont de luptele geopolitice din regiune, continuarea crizei politice ar putea stopa pentru totdeauna direcţia de integrare europeană a ţării sau cel puţin pentru perioade nedeterminate.

  Partidele politice care se opun vectorului european și pledează pentru avansarea cu pași rapizi spre est, pentru integrarea Moldovei într-o Uniune Vamală compromisă, dar și pentru federalizarea ţării, își doresc aruncarea imediată a Republicii Moldova în alegeri anticipate și formarea ulterioară a unei noi majorităţi anti-europene. Federalizarea ţării și întreg scenariul care se dorește a fi pus în aplicare ar însemna o catastrofă pentru cetăţenii ţării noastre.

  Credem că în acest moment crucial Republica Moldova are nevoie de stabilitate mai mult ca oricând. Aceasta ar permite implementarea Agendei de Asociere la Uniunea Europeană, dezgheţarea relaţiilor cu partenerii externi, deblocarea resurselor financiare, atât de necesare pentru depășirea crizei economice, și, cel mai important, onorarea promisiunilor făcute cetăţenilor Republicii Moldova.

  În interiorul Partidului Liberal Democrat din Moldova, opiniile s-au divizat, cu regret, în două: o parte care susţine scenariul opoziţiei și al unor eventuale alegeri anticipate și o alta, care consideră că trebuie să participe la formarea majorităţii parlamentare.

  Ţinând cont de angajamentele făcute în timpul campaniilor electorale anterioare, inclusiv din 2014, de crizele politice fără număr din ultimii șase ani, dar și de recomandările partenerilor externi, declarăm că susţinem formarea unei majorităţi parlamentare în scopul implementării Agendei de Asociere și continuării cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

  Conștientizăm divizarea opiniei publice la acest subiect. Însă, considerăm că oferirea unei stabilităţii politice ar permite Republicii Moldova depășirea ciclurilor continue de crize politice din ultimii ani, implementarea promisiunilor făcute, readucerea ordinii în structurile de stat, dar și oferirea unei speranţe de dezvoltare pentru Moldova.

  Momentul politic actual impune politicienii mai mult ca niciodată să plaseze cu adevărat interesele și a bunăstarea oamenilor deasupra interesului politic și de partid.

  Suntem convinși că Republica Moldova trebuie să aibă un guvern format. Doar participând la această majoritate putem influenţa deciziile privind direcţia de dezvoltare a ţării. Dincolo de interesele politicianiste, de jocurile de imagine și de poziţionarea politică, de încercările precedente, din start știut eșuate de formare a unui guvern, cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de stabilitate, siguranţă și de speranţa unei schimbări reale spre mai bine.

  Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ștefan Creangă, Nae-Simion Pleșca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spatari, Aliona Goţa

 27. Dan Fungaciu repeta constant mesajele PNL.md, fara sa recunoasca.
  D.Dungaciu România trebuie să se ducă şi să facă investiţii clare în R. Moldova
  Jurnal de Chișinău.11.01.2016
  În cadrul unui interviu acordat pentru ziare.com, Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, menţionează că, în conjunctura politică actuală, R.Moldova nu se mai bucură de atenţia partenerilor euroatlantici ca odinioară şi singurul lucru care i-a rămas este sprijinul României. În context, omul de ştiinţă sugerează Bucureştiului şi Chişinăului să elaboreze un parteneriat strategic privind integrarea europeană. Totodată, Dungaciu insistă ca Bucureştiul să facă investiţii în Republica Moldova.
  „Lipsa de atenţie pentru R. Moldova este din ce în ce mai evidenţă la nivelul partenerilor euroatlantici ai României. Ce trebuie să facă România care are în relaţia cu R.Moldova, indiferent ce s-ar întâmpla dincolo de Prut, o misiune, o obligaţie specială? Cred că va trebui să intre într-un parteneriat strategic care să însemne pentru prima dată valorificarea declaraţiilor din 2010 ale celor doi preşedinţi Mihai Ghimpu şi Traian Băsescu în care se vorbea despre un parteneriat strategic pentru integrare europeană”, afirmă Dungaciu. „Nu va fi vorba despre integrare europeană pe termen scurt şi mediu, ea a căzut demult de pe agendă, dar va fi vorba despre reducerea decalajelor dintre cele două maluri ale Prutului şi menţinerea R. Moldova pe o traiectorie prooccidentală. Asta înseamnă parteneriate de alt tip decât cele care s-au făcut până acum. Nu cu bani gratis, nu cu România care face ce trebuie, deşi R.Moldova face ce vrea, cu condiţionalităţi, cu investiţii româneşti în domeniile strategice, în primul rând energetice, şi cu implicarea companiilor româneşti în R. Moldova.”„Avem în acest moment companii româneşti care stau pe sute de milioane, cu bani în bănci, la nişte dobânzi ridicole. Suntem într-un moment în care împrumuturile sunt cele mai ieftine. Este momentul pentru investiţii. Pe de altă parte, în R. Moldova, unde există încă şanse pentru constituirea unui guvern pro-european, situaţia e atât de gravă încât nu va exista niciun alt partener care să ajute R. Moldova cu excepţia României. Nu înseamnă doar împrumuturi pentru supravieţuire, ci şi investiţii. Asta trebuie să fie proiectul României de aici înainte. Indiferent că e la modă, că nu e la modă R. Moldova, această este o temă presantă pentru România şi oricât ar părea de paradoxal ce spun, astăzi, sau mâine, după ce se va fi instituit un guvern proeuropean, într-un fel sau altul, la Chişinău este cea mai bună oportunitate de investiţie românească în R.Moldova de la constituirea ei că stat. Indiferent că nu mai e la modă chestiunea, fără să mestecăm aceleaşi vorbe, perimate astăzi, ale integrării imediate a R. Moldova, România trebuie să se ducă şi să facă investiţii clare, concrete, să se înşurubeze în viaţa socio-economică a R. Moldova pentru prima dată.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *