CU îi cheamă pe unioniști pe 1 Decembrie în Scuarul Europei. Iar orice român demn din România să poată deveni Președinte al RM

IMG_6014DSC_4889Joi, 12 noiembrie, a avut loc ședința membrilor activi, nucleul din Chișinău, ai Consiliului Unirii, care au discutat mai multe chestiuni: bilanțul participării la Marșul pentru un Guvern comun România-Republica Moldova; programarea manifestării de 1 Decembrie, Ziua României, cu desfășurarea unui miting și cu o  depunere de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt; instituționalizarea Consiliului Unirii, logouatitudinea față de Platforma România-100, din
România, IMG_1055atitudinea unioniștilor față de eventualul referendum privind modul de alegere a Președintelui celui de-al doilea stat românesc.

Cei prezenți au salutat acțiunea dedicată solicitării de Guvern comun al celor două state românești, de la 8 noiembrie, care a avut forma unui Marș organizat de Blocul Unității Naționale și de Consiliul Unirii, cu implicarea activă a Asociației Veteranilor de Război-1992 ”Tiras-Tighina” și a Partidului Național Liberal. Unioniștii din CU și-au exprimat regretful față de lipsa de coordonare a cooperării în ziua Marșului din partea unor persoane din BUN.

În legătură cu 1 Decembrie s-a propus să fie organizat un miting în Scuarul Europei și o Depunere de flori în acea zi, la care sunt invitați toți românii care doresc să aducă un omagiu tuturor marilor români sacrificați pe altarul luptei pentru Reîntregirea neamului și care optează pentru refacerea unității naționale românești prin reunificarea celor două maluri de Prut.

În privința instituționalizării Consiliului Unirii, încă nu s-a identificat o soluție și doritori să își assume responsabilitatea pentru acest fapt.

S-a discutat despre pregătirea unei ședințe special în care Timotei Țurcanu, coordonator al CU, va informa despre conceptual proiectului ”Imperativele momentului în întreg spațiul românesc”, ședință care va avea loc pțnă sau după 1 Decembrie. Au fost difuzate tezele conceptului.

În legătură cu Platforma – ”Romania 100”, despre care unii membri ai CU au relatat, s-a decis cercetarea chestiunii și pregătirea unei atitudini, esenșa proiectului făcut cunoscut de unii unioniști din România fiind pregătirea Reîntregirii pământurilor românești și prin implicarea substanțială a diplomației de la București în discuții cu factorii geopolitici care ar putea favoriza sau împiedica Reunirea în 2018.

caramanMembrii CU din partea AVR-92 ”Tiras-Tighina”, printre care președintele, colonelul Anatolie Caraman și vicepreședintele Sergiu Tătaru, au informat despre o conferință a militarilor proromâni din R.Moldova care au decis să facă demersuri pe lângă Ministerul Educației și alte ministere, alte instituții legat de educarea patriotic a tinerei generații în spiritul identității românești a populației, teritoriului populat și a statului de dincoace de Prut. În acest sens, ofițerii basarabeni vor face presiuni publice pentru a nu se mai promova moldovenismul antiromânesc în statul de dincoace de Prut.

În contextul opțiunii unor segmente ale societății civile și a unor partide – gen PLDM și PSRM din Republica Moldova, – pentru remodificarea legislației privind Președintele în sensul votării sale de către toți cetățenii, nu de aleșii poporului, cei prezenți au sugerat și discutat despre opțiunea unioniștilor pentru un referendum prin care să se modifice și alte puncte din legislație – să se anuleze restricția pentru candidaturi, ce ține de 10 ani locuiți în Republica Moldova, și să fie prevăzut, în mod expres, că poate deveni Președinte al celui de-al doilea stat românesc orice cetățean din România, care are cetățenia română, plasând situația politică din societatea de dincoace de Prut într-un spațiu românesc reintegrat.

Mai ales că unioniștii național-liberali au optat, în cadrul referendumului eșuat, din 5 septembrie 2010, pentru un ”Președinte care să ne conducă spre Unirea cu România”.

Consiliul Unirii îi îndeamnă pe toți unioniștii pe 1 Decembrie în Scuarul Europei și să le explice prietenilor, care sunt pe cale să devină unioniști, că un Guvern unic, un Președinte unic sunt pași concreți spre apropierera Reîntregirii românești.

SP al CU

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. vad ca din cauzxddhzhuhuhu zhhhhhh,6

 2. ALERTĂ MAXIMĂ-
  ANUL 2015- TEROAREA ROȘIE MAFIOTĂ
  ANTI-ROMÂNEASCĂ ȘI ANTI-UNIONISTĂ CONTINUĂ !
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  – 11 nov.2015 – atac cibernetic terorist
  timoftist filatelist plahotist bălănist SIS-tematic KGB
  contra – www moldemi com-
  un site pro-românesc și unionist
  al activistului Gheorghe Codreanu/s.Recea/Strășeni,
  N.B.
  – În 2013 un alt site unionist,
  – http cerualbastru com-
  al jurnalistei V-na Gălușcă /s. Zubrești/
  a fost lichidat de terorismul SIS-tematic KGB din Chișinău
  ———————————————————–––––––––––––-

 3. UNIONISTICA
  ––––––––––––
  Citiți aici
  nenumărate Apeluri și semnături pro Re-Unire cu România-

  ziarul Literatura și Arta din Chișinău, 12 Nov.2015.

  https://drive.google.com/file/d/0ByA7Kci8VpxBZVRGMTVDM2FNRFE/view?pli=1

 4. Lista APELurilor pro-Re-Unire cu România
  semnate de diferite asociații din Rep. Moldova
  Oct-Nov.2015
  –––––––––-
  1.
  Apelul celor 70 de personalități marcante din Chișinău
  2.
  Uniunea Scriitorilor in Rep. Moldova
  3.
  Liga medicilor din Rep. Moldova
  4.
  profesorii și personalul auxiliar
  de la Universitatea Tehnică din Chișinău
  5.
  Alte liste și semnături particulare, etc.

 5. 16 nov.2015-
  http://www.timpul.md/articol/reunirea-cea-mai-benefica-i-rapida-forma-de-integrare-a-republicii-moldova-in-ue-82704.html

  Ţinând cont de criza din regiunea în care ne aflăm,
  haosul cu folosirea dezorganizată a armelor
  s-ar putea repeta după un secol /1918/,
  într-o variantă cu totul dezastruoasă.
  Reieşind din capacitatea managementului public,
  consecinţele pentru populaţie ar putea fi apocaliptice.
  Aşadar, să ne punem minţile şi sufletele la contribuţia RE-UNIRII.

  Acum situația externă și internă este de asemenea preponderent favorabilă, rămâne ca ea să fie valorificată.
  Dacă nu se vor găsi liderii respectivi,
  atunci ori situația va fi luată sub controlul poporului,
  ori se va produce ceva imprevizibil.
  Timpul ne presează.
  Dumnezeu să ne audă şi să ne ajute!
  –––––––––––––––––––––––
  Mihai Patraş,
  prof. univ. dr.,
  membru titular al Academiei Internaţionale de Management

 6. Bețivani finlandezi la Chișinău
  de Ion Petrescu, ex-militar din București

  http://adevarul.ro/moldova/politica/mai-Tara-barbati-statt-1_5641df61f5eaafab2c779b90/index.html

  Apropo de un anumit interes al unor occidentali,
  pentru menţinerea stării actuale de divizare a naţiunii române,
  – diplomatul finlandez Pirkka Tapiola,
  şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova,
  ar fi afirmat la o recepţie recentă, de la Chişinău,
  conform unei surse demne de încredere,

  că în cazul RE-Unirii României cu Rep. Moldova,
  ţara noastră reîntregită, pe cale democratică, ar fi exclusă din UE.

  Serios, gospodin Tapiola?

  Este adevărat că votca finlandeză are efecte stranii
  şi că unii cetăţeni ai Finlandei
  nu mai speră să îşi recapete teritoriul pierdut,
  circa 10% fiind ocupat de trupele sovietice pe timpul războiului
  de iarnă – talvisota în limba finlandeză -,
  dar de aici, până la emiterea, în spaţiul diplomatic, de la Chişinău,
  a unei asemenea inepţii, este o mare distanţă,
  pentru care nu există nicio scuză,
  fie aceasta exprimată şi pe căi neoficiale.

 7. CĂTRE ROMÂNI.

  Dacă vrem pe mapamond
  Să fim o respectată rasă,
  E necesar prin orice mod
  S-aducem Basarabia acasă.

 8. Vitalia, n-as vreau sa va demoralizez, dar dorinta, legitima de altfel, pe care o expui: „implicarea substanțială a diplomației de la București în discuții cu factorii geopolitici care ar putea favoriza sau împiedica Reunirea în 2018” nu poate gasi ecou in contextul international actual. In Statele Unite intreaga lume politica discuta si se contreaza din cauza exodului de sirieni pe care Obama doreste sa-i aduca in pofida ingrijorarii generale fata de posibilitatea sosirii de teroristi. In plus, anul viitor vor avea alegeri prezidentiale si campania electorala este in plina desfasurare.
  In Germania scena politica nu-i de loc linistita, deoarece Merkel incepe sa fie contestata.
  In Franta, Hollande considera ca tara este in razboi si toate eforturile se duc doar in directia aceasta.
  La fel in Belgia si in alte tari europene in care se intaresc masurile de securitate (pana si in Suedia).
  In Polonia este o schimbare de guvern de alta coloratura politica si o cu totul alta orientare.
  La Bucuresti este un guvern de tranzitie / avarie pana la alegerile de peste un an. Ce sa mai vorbim de brambureala de la Chisinau.
  Se profileaza o, sa-i zicem, coalitie internationala cu Rusia impotriva ISIS si orice alte probleme vor fi considerate minore. Si in aceste conditii, divergentele cu rusii vor fi inghetate, pentru moment. Iar printre acestea se afla si Basarabia.

  Deci, parerea mea este ca un mesaj trebuie trimis la momentul potrivit si in conditiile in care exista unele sanse ca sa fie auzit, perceput, inteles si eventual acceptat ca tema de discutie in spatiul international. Altfel, repetarea la infinit fara pregatirea si gasirea momentului prielnic de lansare, poate duce la ingroparea lui definitiva.
  Tot ca o parere personala, poate gresita, as sugera ca toate eforturile, mai ales in acest moment de criza internationala, dar si interna, sa fie indreptate cu prioritate spre crearea unei mase critice pro-unioniste printre cetateni. Cu alte cuvinte, sa se profite pe plan intern de situatia internationala pentru a intari fenomenul unionist si de a gasi societatea basarabeana gata sa puna pe tapet problema unificarii in momentul in care lucrurile vor intra pe fagas. Si, sunt convins, va mai trece apa pe Dambovita.

 9. Da, domnule Popescu ! Citatul care l-am luat din postarea dv. este solutia. Adica ar putea fi. Chestia e ca in actuala degringolada de la Chisinau, deruta e f .f. mare si a atins fibra unionista. Se sta si se asteapta…ce ?

  ”Tot ca o parere personala, poate gresita, as sugera ca toate eforturile, mai ales in acest moment de criza internationala, dar si interna, sa fie indreptate cu prioritate spre crearea unei mase critice pro-unioniste printre cetateni. Cu alte cuvinte, sa se profite pe plan intern de situatia internationala pentru a intari fenomenul unionist si de a gasi societatea basarabeana gata sa puna pe tapet problema unificarii in momentul in care lucrurile vor intra pe fagas. Si, sunt convins, va mai trece apa pe Dambovita.”
  Da, intr-adevar masa critica de care vorbiti ar trebui sa apara.Societatea civila basarabeana însă , cea care e chemata sa determine masa critica, incă e divizata serios pe considerente statalist independiste ,si nu se întrezareste calitativ nimic nou la orizont.Platforma DA a confiscat nucleul central al luptei anticoruptie, dar nu schiteaza niciun gest al integrarii in curentul si mai larg al unionismului.Dimpotriva ! .Va puteti imagina un UNIONISM in care CORUPTIA sa fie extirpata ca …neesentiala?Sunt sigur ca ati observat cum acelasi fenomen in cauza este si principalul cal de bataie pentru ”frontul” pro EST. Fireste ca e vorba de anticoruptie in viziune comunista. Incalecarea celor doua fronturi pe ACELAȘI… CAL ,PRODUCE IN MENTALUL COLECTIV O CONFUZIE CU EFECTE ȘI CONSECINTE NEFASTE.Morbul comunist in Basarabia este . așadar,extrem de viral.Societatea basarabeană inca nu si-a decantat si limpezit orizonturile in aceasta privinta , si nu e nici macar prin apropiere.Factorul intern este nodul gordian ce n-a fost taiat,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *