Ce am spus și ce aș mai fi spus la Publika TV despre manipulările DA, alte aspecte…

PNL alături de PLatforma DA pe 7 iunie 2015

Ceva am spus și ceva nu am spus din acest text la Publika TV

Daca imi permiteti, vreau sa fac o declaratie la inceput. Am reprosuri si intrebari de ce merg la televiziunile lui Plahotniuc. Vreau sa raspund la asta. Eu nu stiu ce televiziuni si ale cui sunt, dar am un principiu – merg unde ma invita. Sunt presedinte al unui partid si, daca am ocazia sa spun punctul de vedere intr-o problema, o fac. Indiferent de televiziunea,care ma invita, eu imi spun acelasi punct de vedere, nu in functie de televiziunea de la care va vorbesc. 

Sau daca nu ne cheama Televiziunile lui Lucinschi, sa nu ne ducem la cele ale lui Plahotniuc, adica sa stam acasa sa nu ne auda nimeni?

Am fost in ultimul timp la TVM, TVR-Moldova, Realitatea TV, Radio Moldova, Prime TV, Publika TV.

Dar daca cineva stie ale cui sunt televiziunile Jurnal TV, N 4, TV 7, PRO TV Accent TV, Vocea Basarabiei, la care nu sunt invitata, va rog sa imi spuneti sau sa ii intrebati de ce? Eu am vorbit cu ei, am avut discutii, in afara de Natalia Morari, despre care am auzit ca ar fi spus ca e suparata si nu invita sa ne spunem opinia pentru ca am fi reprosat ca TV 7 e televiziunea lui Lucinschi – dar oare nu este?

Ne-a invitat cumva, din 2009 incoace, PRO TV, pentru care am protestat pe timpul comunistilor in strada, vreo emisiune cu partidele extraparlamentare? Si asta in timp noi, PNL, suntem primul in top dupa cele corupte de la guvernare si cele proruse. Pai, cum sa afle lumea despre alternative politice prin partidele extraparlamentare, daca nu ne invitati si nu ne ascultati?

Ni se mai spune ca Plahotniuc foloseste unionistii contra Platformei DA. Cum asa? Noi, PNL-ul unionist, noi, Consiliul Unirii, unionist, evident, am aparut oare de numai doua zile? Nu am tot facut din 2012 actiuni unioniste, ca sa nu spun si de 2008, cind am organizat Ziua Europei cu Hora Unirii, un Lant viu intre Parlament si Sfatul Tarii…

Si-apoi, voi, Platforma DA, la care am venit cind ne-ati invitat, nu ne-ati spus sa dam tricolorurile jos? Noi fiind si cetateni romani ai Statutului Roman, nu doar ai RM, de ce nu cooperati frumos cu toti, ci doar cu partida antiromaneasca a lui Lucinschi? Sau e adevarat ca si voi veti deveni unionisti – am auzit si asta – doar sa vedem si cit de sinceri veti fi in asta…

Mi se mai spune ca, iata, in interventiile mele, Plahotniuc nu e criticat. Ca el controleaza institutiile statului. Dar de ce i-ati permis asta? De ce nu ati facut reforme institutionale, inclusiv in justitie, sa o smulgeti de sub vreun control?

Noi, PNL, am fost corecti cu Platforma DA. Chiar supercorecti, pe 7 iunie, de exemplu, m-a sunat personal Andrei Nastase si mi-a multumit ca am fost organizat linga ei. Dar cind au spus ca fac partid, noi, calm, ne-am retras.

Nu de partide avem nevoie, ci de caractere, de persoane nesantajabile și ferme, curate, necorupte, care sa faca reforme. Noi – pt ca PNL s-a retras pe 29 iulie 2009 din cursa pt Parlament, cind s-a restructurat electoratul pe atasamente fata de partide, i-am trimis in Parlament pe ”cei cu sanse” sa asigure avansarea – prin decizii impopulare – spre UE  sau sa se desfaca intr-o turma de peledemeuri?

Legat de ce i se incriminează lui Plahotniuc – publicați toate actele ce au furat cei de la PD si Plahotniuc. Am spus eu ceva concret ce a furat Filat? Ce a furat el? Nu am spus de IPTEH, nu am spus de Caravita, am spus de prabusirea viitorului si a sperantei oamenilor, avind premieri PLDM.

Stiti ce faceam eu in locul premierilor PLDM? Ieseam, ca premier, in fiece zi, la conferinta de presa si spuneam cine si impotriva la ce reforme este… Ca sa ii fortez pe ceilalti sa spuna de ce se situeaza pe o pozitie sau alta si inaintam initiative legislative in spriritul Acordului de asociere cu ue si al propierii de Romania, sa vad cine avea sa le respinga…

Si-apoi, dupa ce ni s-au furat si noua, PNL, voturile in alegeri, acum ne spun unii ca PNL nu e in negocieri. Pai, noi am avut un congres, am difuzat Manifestul-Apel de solidariuzare nationala pentru Unire, O declaratie a Consiliului Unirii pentru Unire – de ce nu chemati unionistii sa discutam despre asta, despre Declaratiile Uniunii Scriitorilor, ale altor persoane semnatare ale unor declaratii proUnire?

Si, iarasi, despre grupul animator al Platformei DA. Cum asa? Jos Filat, Jos Plahotniuc, apoi Platforma cu Josul se coalizeaza cu un partid corupt, care isi apara liderii corupti? Nu am spus corect ca a fost conectat, de la bun inceput, cu o parte din Putere si acum, iata, s-a developat?
Pai, cine sa va creada ca voi nu veti fi ca si cei cu care va coalizati?

Dar sa vedem si ce a spus fostul ministru Valeriu PASAT:

”Părintele corupţiei moldoveneşti este Petru Lucinschi. Acuzaţia a fost lansată de către fostul şef al Securităţii, Valeriu Pasat. Declaraţiile au fost făcute în timpul unei prelegeri la Universitatea Alecu Ruso din Bălţi – că fostul şef al statului ar fi pus bazele sistemului defectuos care ameninţă Republica Moldova, relatează Mesager.

Potrivit lui Valeriu Pasat, după 1991 au apărut două categorii de oameni, unii care muncesc şi alţii care sunt şmecheri. „Gașca băieţilor şmecheri, băieţilor deştepţi, care au fost aduşi pe timpul lui Petru Lucinschi şi puşi în funcţie. Unul dintre ei este cel care este astăzi în detenție – Vladimir Filat.

Adus şi pus la privatizare, iar rezultatul îl vedem astăzi”, a menționat Valeriu Pasat.”

Ce sa credem noi acum despre cei care il depling pe Filat?

Dar ce sa credem despre cei care sprijina grupul Platformei DA si care terfelesc, intr-un hal fara de hal, unionistii, calificindu-i ca ”unioniști neinteligenți”, ”țipălăi patriotarzi periculoși”, ”proști și analfabeți”, ”unioniști falși”, ”tergiversatori ai Unirii”, ”unioniști plătiți de corupți, hoți, de Mafie”, ”idioți utili”, ”scandaliști agresivi și timoratori”, ”compromițători ai ideii reunificării”, ”cei care știrbesc imaginea adevăraților unioniști”;

Național-liberalii, membri ai unicului partid cu Statut unionist în Basarabia în 203 ani de după ocupația ruso-sovietică – cea care încă nu s-a încheiat -, aderă la poziția că ”cel care lovește într-un unionist nu mai este unionist”.

Si, legat de ”partid de sacrificiu”, precum se anunta viitorul partid emanat din Platforma DA: Exista guvernare de sacrificiu, nu partid de sacrificiu, asa cum este PNL, care promoveaza sincer, si nu pe banii Statului Roman, UNIREA. O guvernare de sacrificiu ar trebui sa vina sa faca reforme impopulare, care sa conduca la iesirea din defoltul pe fata. Va face asta vreun partid la noi? NU! Solutia e doar Unirea. Nici referendumul pentru alegerea Presedintelui de toata populatia nu va salva situatia, decit daca vom accepta un Presedinte cu cetatenie romana, de peste Prut, inclusiv fara cetatenia RM, care sa apropie si sa unifice cele doua state romanesti.

Sloganul PNL din referendumul de la 5 septembrie 2010 ”Avem nevoie de un Presedinte care sa ne conduca spre Unirea cu Romania” este mai actual ca niciodata, daca se insista pe un Presedinte, pentru ca, in Statutul PNL optam pentru a nu avea un Presedinte si mandatul actualului Presedinte, ca o stralucita absenta in spatiul politic si public ne confirma din plin justetea pozitiei PNL.

Mai jos, republicam Aici aveți un articol publicat acum ceva timp în urmă.

PC ”DA” – mai multe întrebări decât claritate

PC ”DA” – mai multe întrebări decât claritate

Publicat la 15 septembrie 2015; 775 afişări; | Edit

Partidul Național Liberal a fost, în mod organizat, alături de populația venită în PMAN la chemarea animatorilor Platformei DA din februarie până la 7 iunie. În mod individual, membri ai PNL, adepți și simpatizanți ai Consiliului Unirii, sunt alături de populația deznădăjduită, ajunsă la limita răbdării din cauza traiului greu creat de guvernările corupte din toți anii de după proclamarea independenței. Este, însă, adevărat, că populația a fost prea credulă când a mai acordat un vot de încredere nemeritat, pe 30 noiembrie 2014, hoților, crezând că ei sunt proeuropeni.

PNL a venit atunci cu un Program de pregătire a Reîntregirii din 2018 și a spus că liderii partidelor parlamentare corupte nu vor permite Unirea cu România sau integrarea europeană, ca să nu ajungă la pușcărie.

PNL și partenerii din Consiliul Unirii știu ferm: singura garanție ca societatea noastră să meargă spre un obiectiv corect istoric, realizabil și benefic este reunirea cu România, fapt conștientizat de tot mai multă lume, indiferent de vârstă, etnie, limbă, religie.

În acest sens, PNL a demonstrat consecvență instituțională și politică, a fost prezent cu mesaje unioniste și tricoloruri românești la acțiunile proprii, dar și la cele organizate de alte platforme.

În R.Moldova, însă, e nevoie de o delimitare obligatorie a forțelor proeuropene de cele antieuropene și de semnarea unei ”Declarații Snagov” proUE și NATO.

Din categoria proeuropenilor fac parte, în primul rând, unioniștii – cei care sunt eurointegriști autentici, care au cerut Platformei DA să se desolidarizeze de forțele antinaționale.. Organizatorii Platformei DA s-au desolidarizat, într-adevăr, într-o conferințăde presă, de elementele politice prorusești. Asta, însă, nu înseamnă că nucleul responsabil al Platformei DA și-a asumat principiile democratice ale libertății de exprimare și pluralismului de opinii, pentru a accepta promovarea Unirii de către unioniști în fața oamenilor, care trebuie să audă diferite opțiuni europene privind căile de salvare a populației din dezastrul actual.

Astfel, evoluțiile din PMAN provoacă mai multe nedumeriri în legătură cu aspecte prezente în procesul politic protestatar denumit ”Platforma DA”, printre care:

 • încălcarea angajamentului ferm de a nu crea un partid politic. După anunțul contrar, din 13 septembre, desigur că partidele extraparlamentare nu pot contrbui la mobilizarea oamenilor pentru un partid în formare, care, în plus, își începe activitatea prin minciună;
 • aderarea la acțiunea protestatară a elementelor antieuropene, prorusești, produghiniste, care au înșelat speranțele de bine ale oamenilor, fiind, până acum, în partide antinaționale sau fals naționale și aducând societatea la dezmățul oligarhic;
 • alungarea din PMAN a adepților organizați ai Unirii, care au venit cu sincera doleanță de a le explica oamenilor că refacerea politică a unității naționale românești este singura garanție de a ajunge în spațiul euroatlantic, unde există justiție și se combate corupția;
 • atacarea în spațiul mediatic afiliat animatorilor Platformei DA a membrilor entităților unioniste, care, în toți acești ani, în special din 2008 și din 2012, au promovat sincer – prin concepte, planuri, strategii, manifeste, declarații, conferințe de presă, site-uri, mese rotunde, cărți, pliante, acțiuni stradale – dezideratul Unirii, fără să fi tocat banii Statului Român. Aceștia sunt acum denigrați și calomniați de către promotorii – pretins unioniști – ai Platformei DA, prin calificative gen ”unioniști neinteligenți”, ”țipălăi patriotarzi periculoși”, ”proști și analfabeți”, ”unioniști falși”, ”tergiversatori ai Unirii”, ”unioniști plătiți de corupți, hoți, de Mafie”, ”idioți utili”, ”scandaliști agresivi și timoratori”, ”compromițători ai ideii reunificării”, ”cei care știrbesc imaginea adevăraților unioniști”;

Național-liberalii, membri ai unicului partid cu Statut unionist în Basarabia în 203 ani de după ocupația ruso-sovietică – cea care încă nu s-a încheiat -, aderă la poziția că ”cel care lovește într-un unionist nu mai este unionist”. Totodată, amintește că lovesc în unioniștii sinceri reprezentanți a trei categorii de falși unioniști, printre care: ”românii de profesie”, care au tocat bani prin programe și proiecte finanțate de Statul Român; ”unioniștii de salon”, care vorbesc doar în spațiu închis despre Unire; ”unioniștii latenți/ascunși”, care, politic, ba sunt, ba nu sunt unioniști. Îi cunoaștem pe toți, vedem ce au făcut, dar, mai ales, CE NU AU FĂCUT în anii de după Independență, luând bani de la Statul Român și servind clanurile criminale de pe ambele maluri ale Prutului, în special în stânga Prutului, clanuri rămase și azi la putere – Clanurile Snegur, Lucinchi și Voronin.

Noi, unioniștii din PNL, din Consiliul Unirii, sprijinim promovarea de către oricare unionist – oriunde și oricând – Mesajul Unirii, pentru că oamenii au un drept fundamental – cel al libertății de exprimare. Bunul Dumnezeu va dispune când se va face Unirea, El fiind alături de cei curajoși și consecvenți.

Vitalia Pavlicenco

 

Un editorial interesant semnat de Petru GROZAVU:

http://www.zdg.md/editia-print/editoriale/si-daca-guvernarea-cedeaza

Şi dacă guvernarea cedează?

Politica e capabilă să speculeze orice. Inclusiv adevărurile. Regretabil faptul, dar se pare că acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul protestelor de la Chişinău, relansate duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Platforma Civică „DA” („Demnitate şi Adevăr”). Şi principalul şi cel mai mare adevăr, pe care-l tăinuiesc sau, cel puţin, nu vor să-l recunoască de la microfoane şi ecrane membrii comitetului de conducere sau simpatizanţii Platformei e că „DA” este un proiect politic şi, cel mai probabil, unul din cele cel puţin 5 proiecte, pe care le are în spate cel de-al doilea preşedinte al R. Moldova, Petru Lucinschi.

Vara a plecat. Odată cu trecerea caniculei, ne-am aşteptat să scăpăm şi de temperaturi. Din păcate, nu s-a întâmplat, chiar dacă sinopticienii au anunţat ploi. Marile temperaturi climatice, care ne-au sufocat o vară întreagă, s-au succedat cu altele, sociale, deloc mai puţin fierbinţi, şi teribile, care s-au declanşat odată cu lansarea marilor proteste de la Chişinău, iniţial sociale, iar până la urmă, totuşi, politice. Ce-i drept, lumea încă nu „fierbe”, dar, oricum, a fost pusă „pe foc”. Şi pusă masiv. Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău a fost, duminică, inundată de lume. Potrivit estimărilor făcute de unii, în piaţă s-au adunat 100.000 de oameni, conform altor măsurători, peste 100.000, în timp ce alţii nu au numărat decât 50 sau 20 de mii.

Până la urmă, nu asta contează. Contează că lumea a venit să protesteze, contează că PMAN a fost plină de lume, contează că oamenii au fost motivaţi să lase, în zi de duminică, familiile şi casele şi să pornească la drum. Nu au venit în plimbare. Au venit să-şi ceară drepturile: pensii, salarii, preţuri la tarife, servicii şi alimente pe măsura veniturilor, indemnizaţii şi compensaţii pentru agricultură, jos corupţia, jos mafia, justiţie pentru toţi, miliardul înapoi, hoţii şi criminalii la puşcărie. Au venit să ceară ceea ce li s-a luat sau nu li s-a dat. De la microfoanele din scenă au auzit, însă, altceva: demisie pentru Timofti, demisia Guvernului, demisia Parlamentului, alegeri anticipate până cel târziu în martie 2016. Deci, revendicări strict politice. Fie. R. Moldova a fost adusă la situaţia în care orice gen de revendicare îşi are acoperire. Dar, în mod normal, trebuie să fii pregătit pentru ceea ce ceri. Risc să supăr anumită lume din cei care, de o jumătate de an, de când s-a constituit Platforma, se îmbulzesc în scenă sau în studiourile unor TV, îşi dau importanţă de „societate civilă” sau „lume politică”, iar pe 6 septembrie, nu au făcut, de fapt, decât să compromită o Mare Adunare Naţională, care trebuia să fie mare nu doar după numărul de participanţi, dar şi după prestaţia celor din tribună, importanţa deciziilor adoptate şi a unui program de acţiuni, versat şi ofensiv, din momentul în care „DA” a avut curajul să se prezinte ca o alternativă puterii şi să-i ceară demisia, deci, să intre în luptă cu ea. Să admitem că mâine guvernul cedează. Cedează şi Parlamentul, se anunţă alegeri anticipate. Ce face mai departe „DA”? Şi cu cine? Cu Ana Ursachi, care duminică de dimineaţă a defilat mai întâi pe la mitingul „ANTIFA”, a lui Gr. Petrenko, iar cu trei ore mai târziu şi în scena „DA”? Sau poate cu „tandrul” (?!) preşedinte al Asociaţiei Tineretului şi Studenţilor, care a trecut până acum prin toate scenele politice posibile din PMAN? Sau poate că V. Pleşca, care şi-a făcut averile ca şi blamaţii de Plahotniuc sau Filat? Sau… Prea multă lume profitoare în scena Adunării de duminică. Îmi dau seama că fără aceştia nu se trece. Şi, totuşi, erau prea mulţi şi prea puţini, aproape nimeni, din marea elită intelectuală. De ce oare? Să fi uitat V. Dolganiuc sau V. Năstase, cu care ne cunoaştem de la primele Mari Adunări Naţionale, că tot ce s-a făcut bine în R. Moldova s-a făcut cu concursul marilor elite? Şi la Marile Adunări Naţionale, la care s-au votat şi Independenţa, şi Tricolorul, şi Limba Română, şi Grafia Latină…, în scenă cu Ion Ungureanu, cu Ion Vatamanu, cu Nicolae Matcaş, cu Vladimir Beşleagă, cu Gr. Vieru, cu N. Dabija, cu M. Cimpoi, cu Leonida Lari, cu… O Mare Adunare Naţională fără elite e ca şi un regat fără rege. Face cine şi ce vrea. Cam aşa a şi fost duminică. S-au jucat cu microfonul în scenă şi au scandat tot ce şi-au dorit şi oricine a dorit, cu foarte mici excepţii, s-o facă. Şi acum întrebarea, deloc comodă poate: are sau nu are Platforma „DA” lider? Într-o emisiune TV, Andrei Năstase declara că la început Platforma a avut 10 lideri, iar acum îi are în jur de o sută. Personal, nu cred în armatele cu 100 de comandanţi supremi şi nici cu 10. Şi, totuşi, cine-i liderul „DA”, dacă-l are? Băieţii de la „DA” au încercat să ne convingă duminică că nu au un lider şi chiar au dat de înţeles că şi-ar dori-o în calitate de „drapel”pe Maia Sandu.

Posibil, dar chiar şi dacă va accepta, Maia Sandu nu va fi decât o aparenţă, un lider de ochii lumii. Vorba e că „DA” are lideri, dar aceştia trebuie căutaţi în cutiuţa „secretă” a ex-preşedintelui P. Lucinschi. Platforma „DA” pare să fie un nou proiect politic al lui Lucinschi. Tot aşa cum a fost, în 1998, PDM-ul, ridicat pe ruinele PDAM, cu ex-deputatul agrarian D. Diacov în frunte. Sau PLDM-ul (2007), construit pe ruinele PPCD-ului, care după apropierea lui Iu. Roşca de V. Voronin, în 2005, a prins a se duce la fund. Cele mai multe organizaţii primare ale PPCD şi le-a „însuşit”, în consecinţă, V. Filat cu PLDM, ca partid de dreapta. Sau PLR-ul lui Ion Hadârcă (2013), care a trebuit să neutralizeze PL-ul, ca forţă politică parlamentară pro-românească, după care să fuzioneze cu PLDM-ul — lucru pe care Ana Guţu l-a şi promovat, dar nu a reuşit. În prezent îşi face partid, care s-ar putea să fie şi ăsta un proiect politic alternativ al fostului preşedinte — o altă rezervă în situaţia în care şi PDM, şi PLDM au puţine şanse să se menţină sau să revină la putere în cazul unor anticipate. Şi, desigur, „DA”. Lucinschi a avut întotdeauna în grija lui dreapta politică din Republica Moldova. Stânga și așa era la locul ei. Important era ca dreapta politică să nu se românizeze prea tare. Platforma „DA” (februarie 2015) a fost gândită, de cei care au gândit-o, ca alternativă Mişcării unioniste Platforma Civică „Acţiunea-2012”, care se activizase vizibil în Basarabia şi care trebuia neutralizată, ca să nu i-a amploare pe fundalul unei guvernări devastatoare pentru Republica Moldova. Ce a urmat? Liderul Acţiunii-2012, George Simion, este deportat, acum 3 luni, din R. Moldova, spaţiul de manevră intrând integral în posesia „DA”, care se declară singura alternativă reală actualei guvernări şi caută să vină la putere, alături de cine credeţi? De Dodon, Voronin şi, posibil, Usatîi. Urmează să vedem şi cu cine? Va fi un nou PDM, PLDM sau altceva?

 

Loading Facebook Comments ...

25 Comments

Add a Comment
 1. Deatita si nu va invita aceste numarate televiziuni,fiindca stiu,ca-l aparati pe cel,ce a acaparat toata puterea in stat si pe cei ce vorbesc moldoveneste.Ne pare destul de straniu,ca sinteti pentru unire,dar sustineti adversarii unirii ori poate,ca de la ei nu puteti rupe electorat ? Deatita ii sustineti ?

 2. Platforma DA niciodată nu V-a atacat, lăsaţi-i în pace să-şi realizeze acţiunile foarte curajoase, şi intenţiile foarte bune şi nobile. Nici nu Vă mai înţelegem ce urmăriţi Dstră prin aceste atacuri neruşinate!

  Da Dstră aţi semnat Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România a Dreptei?

 3. ALERTĂ MAXIMĂ-
  ANUL 2015- TEROAREA ROȘIE MAFIOTĂ
  ANTI-ROMÂNEASCĂ ȘI ANTI-UNIONISTĂ CONTINUĂ !
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  – 11 nov.2015 – atac cibernetic terorist
  timoftist filatelist plahotist bălănist SIS-tematic KGB
  contra – www moldemi com-
  un site pro-românesc și unionist
  al activistului Gheorghe Codreanu/s.Recea/Strășeni,
  N.B.
  – În 2013 un alt site unionist,
  – http cerualbastru com-
  al jurnalistei V-na Gălușcă /s. Zubrești/
  a fost lichidat de terorismul SIS-tematic KGB din Chișinău
  ———————————————————–––––––––––––-

 4. @Tira
  Candva Petka l-a intrebat pe Ciapaev: Vasili Ivanovici, dar Dvs cu cine tineti? Cu comunistii sau bolsevicii?
  „Scopurile nobile” ale Platformei DA ma fac sa rad in hohote.
  Platforma DA este o continuare a hotilor din PLDM.

 5. Pt . Tira.
  Nu cred , că dacă cineva , inclusiv D-na Pavlicenco va spune ceva despre DA, ei nu-și vor atinge scopurile. Pur și simplu scopul lor, nu cel declarat inițial la primele proteste, a devenit public, și deaceia este criticat nu numai de Pavlicenco , ci și de mulți alți politicieni și analiști politici, Mocanu, Socor ș.alții din motivul , că noi toți am crezut în intențiia lor nobilă și am participat cu toții masiv la aceste proteste, însă noi nu aveam degînd să participăm la formarea unui partid. În aceste condiții cei de la DA adică cei cu DEMNITATE ȘI ADEVĂR trebuiau din start să-și manifeste intențiile și să nu ducă alte partide în eroare și să le cheme să participe cică la proteste civile, mă refer la PNL. Jos mafia.
  Părerea mea este că , nu-s probleme că se mai formează un partid de dreapta, este dreptul lor constituțional, problema constă în alt ceva. Ei prin șmecherie neau dus în eroare să aducem oamenii noștri la proteste , și spre final crează un partid la baza căruia stă sloganul DA, adică DREPTATE ȘI ADEVĂR. Lumea a crezut în sinceritatea lor, inclusiv și noi, deoarece am participat, însă problema constă despre care DREPTATE ȘI ADEVĂR merge vorba. Deoarece țiai luat asa slogan , atunci îrice acțiune trebue să se solidarizeze numai cu adevărul, da ei din start încep cu minciunile.
  Un mic exemplu proaspăt. La una din emisiuni Dolganiuc declară,că ei o să activeze fără bani, o să adune cîte un leu, pentru o conferință de presă personal a scos 560 de lei din buzunar și a achitat, și eu îl cred că ei pînă ce nu au mai mulți bani.
  Da uitațivă cum stau lucrurile.
  Cînd a fost întrebată Maia Sandu dacă vrea să se implice în politică ea a declarat, că pentru un proiect politic trebue foarte mulți bani, și sînt două căi , sau folosești banii murdari , sau pe ai tăi proprii, da ea nu are așa bani, da bani murdari nu vrea să folosească.
  Și ea spune un adevăr.
  Platforma DA o simpatizează pe Maia Sandu și chiar ar fi văzuto în conducerea viitorului partid, da la întrebarea cum veți întreține partidul , și mai ales în campaniia electorală, care necesită foarte multe milioane dacă vrei să treci pragu,( vezi finanțările alegerilor precedente), ei declară că nu au nevoie de bani și se vor discurca cu cîte un leu de la fiecare. Și ei tot consideră că spun un adevăr.
  Însă aceste dpuă adevăruri se bat cap în cap, și atuci îți pui întrebare, cine are dreptate Maia Sandu sau viitorii politicieni ai viitorului partid. Precis că careva minte. Dar cineva își asumă să se lupte pentru DREPTATE ȘI ADEVĂR. Cum ?. Prin înșeleciune ? Asta și nu le face față și au devenit obiect de discuții, fiindcă cînd spui o minciune, î-l ofensezi pe cel ce i-o spui, și dacă ai amăgit pe Pavlicenco si membrii PNL sau pe MOcanu și membrii lui asta e o problemă , însă teama ne este să nu rămînă dezamăgit acei 100000 de manifestanți de la acel protest precum și o țară întreagă.
  Noi toți ne dorim o guvernare cinstită , cu onoare și demnitate, care să manifesteze numai dreptate și adevăr, deaceia orișice bănuială de manipulare , sau eschivare de la acest adevăr trebue din start curmată, deoarece ei vor deveni guvernarea , iar poporul tot una va fi opozițiia , care trebue să critice, să vegheze, să ceară, și să no pățim ca și cu partidele precedente de la guvernare, care tot așa au început calea, și tot noi iam criticat, și tot voi ne-ați criticat pentru căi criticăm pe ei, și astăzi nu mai aveți ce spune da încercați să idealizați iarăși pe altii, care se pare că tot așa o încep, Dă Doamne să nu avem noi dreptate, că tare neam mai săturat a cîta oară să cădem în aceiași groapă. Doamne, dă minte moldovanului….

 6. UNIONISTICA
  ––––––––
  Citiți aici
  nenumărate Apeluri și semnături pro Re-Unire cu România-

  ziarul Literatura și Arta din Chișinău, 12 Nov.2015.

  https://drive.google.com/file/d/0ByA7Kci8VpxBZVRGMTVDM2FNRFE/view?pli=1

 7. platforma DA a scos in strada zeci de mii de oameni, prin urmare este o acţiune cu priză la public. PNL -RM când face diferite acţiuni unioniste dacă reuşeşte să scoată 200, 300 de adepţi, marea lor majoritate pensionari bolnavi care după o oră. două de stat prin piaţă fug repejor acasă că au uitat oala cu ciorbă pe foc!!???. Trageţi singuri concluziile.! Ori pe basarabeni îi doare în cot de unire, ori strategia PNL-RM este deficitară! Servus bre!

 8. Platforma DA a profitat de nemultumirea cetatenilor de guvernati, ca sa-si faca partid propriu. Au inceput ca platforma civica, adica nu a admis niciun partid, au declarat ca nu-s interesati de a veni la putere, ca apoi sa iasa cu propriul partid. L-a inceput i-au folosit pe oameni, acum doresc sa vina la putere ca partid. Sa nu mai spun ca au fost masiv finansati, au televiziuni, jurnalisti. In fond, scopul lor este de a prelua votantii PLDM. In rest, au aceeasi ideologie duplicitara a PLDM-ului. Nu au nimic cu unionismul. Insa mare succes nu au, sondajele arata ca numai 8% de alegatori ar da votul pentru ei, exact cat ar obtine partidul comunistilor muribund al lui Voronin.

 9. Lista APELurilor pro-Re-Unire cu România
  semnate de diferite asociații din Rep. Moldova
  Oct-Nov.2015

  https://drive.google.com/file/d/0ByA7Kci8VpxBZVRGMTVDM2FNRFE/view?pli=1
  1.
  Apelul celor 70 de personalități marcante din Chișinău
  2.
  Uniunea Scriitorilor in Rep. Moldova
  3.
  Liga Medicilor din Rep. Moldova
  4.
  profesorii și personalul auxiliar
  de la Universitatea Tehnică din Chișinău
  5.
  Alte liste și semnături particulare, etc.

 10. Nu Platforma DA a scos oamenii dezamagiti in strada, ci Jurnal TV. Daca nu era pusa o TV in serviciul grupului manipulator, nu iesea lumea in strada. Lumea nici nu ii stia pe cei de-ai lui PPCD si Lucinschi ce formeaza grupul animator al PCDA. Asa ati manipulat de prin 2008-2009 cu Filat, acum mergeti pe exact aceeasi cale. Pavlicenco va spune ce nu va place. Ziceti ca PCDA nu a atacat PNL? Cum nu a atacat cind spune la toate televiziunile ca partidele actuale extraparlamentare nu sunt o alternativa politica. Intrebati daca a semnat cineva Declaratia Dreptei? PNL si Consiliul Unirii au facut inaintea lor declaratii de Unire, ei nu semneaza nimic a altcuiva.

 11. Lui Tot-Acela

  http://pnl.md/?p=3860

  Declarația privind necesitatea declanșării procesului de Reunire a celor două state românești, din 29 octombrie 2015

  Apoi

  http://pnl.md/?p=3806

  Manifest-Apel al PNL din Republica Moldova ”În EUROPA – prin ROMÂNIA” privind imperativul solidarizării naționale pentru Refacerea unității românești, din 25 octombrie, la Congresul al IV-lea al PNL a fost readoptat, dupa ce a fost adoptat pe 3 martie 2007!!!!!!!!!!!!!

  Acest document, adoptat la 3 martie 2007 de DPN a Partidului Național Liberal, a fost remis Președinției DSC_4922și Guvernului din România și este readresat partidelor, ce se revendică drept naționale, de pe ambele maluri ale Prutului. Documentul este completat cu prevederile concrete de demarare a procesului de înfăptuire a Reîntregirii, incluse în Platforma electorală a PNL din noiembrie 2014.

 12. gangsterul Filat a prevazut prabusirea constructiei politice PLDM cu destula vreme in urma … stia ca adevarul despre jaful miliardului se va afla pina la urma , iar itele vor duce la el , adica la faptas … asa a aparut varianta de rezerva numita Platforma DA , care avea menirea sa zapaceasca lumea si sa impinga nemultumirea populatiei catre celalalt mare gangster Plahotniuc … in plus exista posibilitatea ca aceasta Platforma DA odata transformata in partid politic sa preia mare parte din electoratul nemultumit al PLDM , venind sa spuna oamenilor ca iaca a aparut un nou partid mai curat si mai cinstit ca toate celelalte la un loc … aceeasi Marie dar cu o alta palarie filatista . si vedem astazi cum Platforma DA apare ca partid prin toate sondajele de opinie desi nu e partid … iar cele 7-8 % din procentele cu care sunt dati in sondaje vin cel putin 80-90 % dinspre … PLDM .

 13. Lucian Mindruta – Chiar, ce-aș face eu cu Republica Moldova, această mireasă cu doi logodnici care nu se poate hotărî dacă să-l ia pe băiatul cu mușchi sau pe ăla cu ochelari?
  Foarte simplu: le-aș da moldovenilor 6 luni să se decidă să se unească cu România.
  Le-aș spune clar că oferta expiră definitiv în iunie 2016. Și le-aș explica simplu că țara lor e o ficțiune și că de-aia o și duc așa de prost: pentru că din munca a patru județe trebuie să țină un aparat de stat și-o capitală ca de țară normală. N-ai cum să prosperi în felul ăsta.
  Le-aș spune mai apoi că nu vor avea drepturi speciale în România. Doar pe cele normale ale omului obișnuit aici: dreptul de a nu fi conduși de rackeți și mafioți, dreptul la DNA când mogulimea devine prea obraznică, dreptul la facebook și la emisiuni foarte proaste la TV. Dar de asemenea, dreptul de a fi mândru cu o țară adevărată, care nu poate fi parcursă cu mașina într-o după amiază – și nici măcar în trei după amieze, la cum stăm cu drumurile.
  Aș vorbi și cu rusii de acolo. Le-aș explica, cu exemple din Lituania și Letonia, ca cei mai prosperi și liberi rusi din lume sunt ăia care nu sunt conduși de alți ruși. Sigur, treaba asta e valabilă și pentru românii din Italia sau Spania, dar, na, asta nu știrbește cu nimic argumentul. Le-aș mai spune că aici, cu ceva educație, nu îi va opri nimeni să facă bani și să fie fericiți, pentru că pur și simplu, spre deosebire de Putin, nouă ne e foarte lene să persecutăm pe cineva.
  Cu clasa politică din Moldova n-aș negocia. I-aș spune doar că în loc să-și reprezinte electoratul la Chișinău, ar avea șansa s-o facă într-un oraș cu 100 de mall-uri și nici o blibliotecă frecventată de altcineva în afara de Ion Cristoiu, care oricum nu învață nimic din ce citește. Altfel spus, le-aș arăta cu degetul pe șmecherii de parlamentari din Iași și Suceava, care fac naveta cu avionul la București și nu le cade nici rangul și nici portofelul plin din buzunar.
  Tuturor moldovenilor le-aș spune așa, simplu: mai țineți minte când erați mici și ceilalți copii aveau mereu jucării mai frumoase și mai multe ca ale voastre? Da?
  Ei bine, ceilalți copii sunt celelalte țări. Și noi suntem aia doi frați care refuză să-și pună jucăriile împreună, de frică că ălalalt ar putea să se distreze mai bine cu jucăriile lui.
  Dragilor, nu ne interesați de asta, pricepeți odată! Sunteți prea săraci să va luam din interes. Suntem prea săraci să va cumpăram cu totul, cu conștiințe și afaceri și bănci, cum fac rușii. Singurul lucru pe care putem să-l facem e să vă rugăm frumos. Încă șase luni.
  De 25 de ani vrem să vă facem un bine și voi nu și nu, avem mândria noastă, bla, bla, bla. De 25 de ani vrem să vă luăm unde e mai bine (chiar dacă încă destul de rău), în vreme ce voi insistați cu ficțiunea unei patrii, inventate ca să vă facă să uitați de patria adevărată, pe nume România.
  Nu puteți să vă desprindeți de iluzia asta? Nu-i nimic, nu vă forțăm. Da’ să nu veniți după aia la noi să vă luați pașapoarte, burse și buletin de București.
  Astea o să fie toate doar pentru români.

  http://deschide.md/ro/news/opinii/21148/Lucian-M%C3%A2ndru%C8%9B%C4%83–Ce-as-face-eu-cu-Republica-Moldova.htm

 14. Nota 10 pentru demnitate prim-ministrului australian Kevin Rudd

  Kevin Rudd
  POSTED BY: EXPUNERE.COM NOVEMBER 14, 2015
  Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.

  Citat:
  “IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.

  “IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.

  Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.

  Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!

  Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.

  Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in ar moni e si bucurie pasnica.

  Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.

  Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”
  Prime Minister Kevin Rudd – Australia

  Sursa: cotidianul.ro

 15. (VIDEO) Djuvara: Musulmanii sunt o primejdie pentru că vor să impună credința lor lumii întregi. Populația Europei se va schimba și eu spun bogdaproste că nu mai am decât un an sau doi de trăit, să nu văd această calamitate

  neagu-djuvara
  POSTED BY: EXPUNERE.COM OCTOBER 18, 2015
  Musulmanii sunt o primejdie pentru că vor să impună credința lor lumii întregi, este de părere Neagu Djuvara. Acesta a mai spus în emisiunea ”Lumini și umbre”, de pe B1 TV, că populația Europei se va schimba.

  ”Musulmanii prezintă o primejdie. E cea mai mare primejdie, pentru că au de gând să impună credința lor omenirii întregi. Așa că sunt un pericol. Că peste tot unde intră, nu intră ca să se asimilieze cu locul de acolo, ci ca să mănânce țara aceea! În sensul ăsta sunt foarte pesimist pentru viitor.

  Nu poți să stopezi mișcările astea populare! E ca și cum ai face un mal de pământ și valul apei îl distruge! Eu sunt foarte pesimist. Intră un val de populații, dar este mai grav decât ce s-a întâmplat în Evul Mediu după căderea Romei. De ce? Pentru că populațiile care au intrat peste Imperiul Roman erau, totuși, din aceeași familie. Ori, în momentul de față, ăștia care ne invadează, care năvălesc peste Europa, sunt cu totul alte nații. Sunt arabi, turci, sunt kirkizi, sunt dracu’ să-i ia! Lifte păgâne! Asta înseamnă că se schimbă populația Europei! Peste o sută sau două de ani, cei care vor fi locuitorii Franței, Germaniei sau Angliei vor fi complet diferiți de cei de astăzi! Și asta mă îngrozește, încât spun bogdaproste că nu mai am decât un an sau doi de trăit, la 99 de ani, să nu mai văd această calamitate. Adică să văd Europa pe jumătate turcă…, poate și chineză, trebuie să știți că și aici e un pericol mare, cred. Una din marile primejdii pe care le trăiește Europa acum este, încet-încet, cum spun nemții, năvălirea chinezilor”, a afirmat istoricul în emisiunea moderată de Dan Andronic.

 16. Acesta va fi un Guvern national romanesc ce va face Unirea? Premierul Dacian Cioloș a prezentat ”guvernul meu”. Nume de miniștri legați de SRI, SIE, Soroș și directori de multinaționale

  http://ioncoja.ro/textele-altora/guvernul-meu/

  Premierul desemnat Dacian Ciolos a anunțat componenta Cabinetului său. Urmează ca, luni, miniștri să fie audiati in Parlament, iar marti va fi votul de investitura și depunerea juramantului.

  ”Sunt în măsură să vă prezint astăzi lista membrilor Guvernului pe care o să o propun Parlamentului. Am urmarit sa aleg oameni cu competenta, experienta pe domeniul pe care l-am propus sa-l conducă. Am urmarit sa avem si un echilibru de genuri, cred ca este unul din rarele propuneri de Guvern al Romaniei care a re o treime din membrii propusi femei. Am urmarit sa fie oameni profesionisti, integri, deschisi spre dialog” a declarat premierul desemnat.

  Costin Grigore Borc – viceprim-ministru si ministru pentru Economie

  Vasile Dancu – Viceprim ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale

  Mihnea Motoc – Ministerul Apararii

  Petre Toba – Ministrul Afacerilor Interne

  Lazar Comanescu – Ministerul Afacerilor Externe

  Anca Dragu Paliu – Ministerul Finante Publice

  Cristina Guseth – Ministerul Justitiei

  Ministerul Educatiei Nationale – Adrian Curaj

  Marian Costescu – Ministerul Trabsporturilor

  Ministerul Muncii – Claudia Ana Marcos

  Andrei Baciu – Ministerul Sanatatii, un tanar medic chirurg

  La ministerul Ahriculturii – Achim Irimescu

  Ministerul Energiei – Victor Vlad Grigorescu

  Fonduri Europene – Aura Carmen Raducu

  La ministerul Mediuliu – Cristiana Pasca Palmer

  La ministerul Comunicatiilor – Marius Raul Bostan

  Ministerul Culturii – Vlad Alexandrescu – a fost si ambasador al Romaniei in Luxemburg

  Ministerul Tineretului si Sportului – Elisabeta Lipa

  Violeta Alexandru – ministru delegat pentru consultare publica,se va ocupa de dialogul social clasic dar as vrea sa mergem dincolo de asta si sa am un minister care sa discute cu societatea civila organizata

  Seful cancelariei primului ministru – Ioan Dragos Tudorache, jurist de profesie

  Numeroase nume de miniștri sunt legate de SRI, SIE, Soroș și directori de multinaționale sau de aparatul administrativ de la Bruxelles.

 17. in fata pericolelor mai vechi – imperialismul rus , ultra-nationalismul ucrainean si revizionismul maghiar – dar si a celor mai noi – ca cel al fundamentalismului islamic global de astazi – nu exista o alta cale de a intari natiunea noastra de pe ambele maluri ale Prutului , decat calea reunificarii statale intre Moldova si Romania ! cei care au luat-o pe calea aventurismului statalicesc „moldovenesc” nu au facut decat interesele puterilor straine si nu ale neamului nostru intreg . aventura lor statalista a dat un faliment rasunator in lume si a impiedicat ridicarea nivelului de viata a oamenilor simpli traitori in Moldova … gubernia-bantustan R.M. este la ora actuala la voia imperialistilor rusi si a coloanei a cincea pro-ruse din tara … dar si a cercurilor mafioto-oligarhice locale . falimentul , coruptia si deznadejdea au cuprins tara pina in maduva oaselor … iata ca avem peste 20 de ani pierduti in van pentru ca lumea s-a luat dupa cantarile de sirene ale statalistilor aventurosi si falimentari . astazi cand scadenta promisiunilor lor neindeplinite se apropie , inventeaza noi constructii „politico-civice” de tipul Platformei DA in speranta ca poporul va mai fi prostit un timp cu noi si noi promisiuni desarte … mai mult , clica pseudo-europeana AIE a adus in asa hal tara ca te intrebi daca totul nu face parte dintr-un plan bine ticluit la Moscova …si iata ca astazi pe acest val de furie populara indreptatita , se catara slugoii lui Putin – Dodon si Usatii – cei care merg lunar in Rusia sa-si ia banii si indicatiile pretioase …

 18. Scriitorul Eugen Mihăescu îl spulberă pe Cioloș: E OMUL LUI BĂSESCU. Nu e un tehnocrat, ci un birocrat trimis de Înalta Poartă ca să ne ia şi băşica din fereastra bordeiului!

  Eugen Mihăescu
  POSTED BY: EXPUNERE.COM NOVEMBER 13, 2015
  Degeaba îl caută profesorii de religie pe Scaraoţchi printre elevii de şcoală amatori de muzică rock! Mai bine s-ar duce în strada Gogol, unde stă ascuns necuratul şi pândeşte ca să se întoarcă la putere prin guvernul de paţachine condus de Dacian Cioloş. La Cotroceni ne-am lămurit cine este tartorul după ce i-a sărit Băsescu în cap “Dulapului Săsesc”, săptămâna trecută, că îndrăzneşte să întârzie numirea premierului pe care el îl indicase. Acum, toată lumea tace aşteptând să vadă pe cine pune Cioloş în echipa de guvernare. Să aşteptăm cum am aşteptat să fie desemnat premierul? Sau să ciulim urechile şi să reacţionăm aşa cum ar fi trebuit să o facem când îl lua pe Rareş Bogdan gura pe dinainte la radio Realitatea FM Cluj, pe 22 octombrie, declarând că România “va avea un nou prim-ministru, un tehnocrat, fostul comisar european Dacian Cioloş!”. Dar de ce să ne ferim să pronunţăm numele deja vehiculate pe bloguri? Mihnea Motoc, “diplomat de carieră”, la Armată, Laura Ştefan, premiată de Freedom House/CIA, umbra Monicăi Macovei pe vremea când era ministru băsist, la Justiţie. Lista e lungă, numai unul şi unul, şi putem deja trage concluzia că Scaraoţchi Băsescu retrage în umbra politicienii – ofiţeri acoperiţi şi îi împinge în faţa scenei pe ofiţerii “tehnocraţi”. Cu toţii se pregătesc să joace ţonţoroiul pe noi.

  Te umflă râsul când îi vezi pe “analiştii” politici sau pe chibiţi vorbind de “dreapta” care se pregăteşte să revină la putere îndepărtând “stânga”. Care stângă şi care dreaptă? Două clanuri de hoţi care nu vor să lase ciolanul din mână! Cred că Băsescu şi ciracii lui pedelişti vopsiţi liberali au făcut bătături bătând pasul pe loc aşteptând să revină la butoane. Alţii spun că în România se află în plină desfăşurare un război geopolitic: Germania şi Franţa vor să pună gheara pe ţară luându-i faţa Unchiului Sam! Nu e însă un război între Europa şi America. E un episod al războiului dintre societăţile multinaţionale şi popoare. Chevron mai e o firmă americană atunci când îşi lasă concetăţenii fără apă sau Monsanto atunci când distruge micile ferme? BASF mai e germană când îşi otrăveşte conaţionalii? “România este într-un moment de cumpănă şi trebuie să treacă un test”, îmi spunea un amic. Adică după ce am fost furaţi, vânduţi şi cu banii luaţi mai trebuie să stăm şi într-un picior? Să-l acceptăm pe fostul comisar care, cât timp a fost la guvernarea Uniunii Europene, a reuşit să scoată de pe lista interdicţiilor mai multe organisme modificate genetic şi a făcut să avanseze negocierile pentru secretul Tratat de Liber Schimb între UE şi SUA. Se grăbeşte oare să umple Piaţa Obor de pui dezinfectaţi cu clor şi “pink slime” – clisă roz care descrie pasta din ciolane şi zgârciuri ce se vinde deja în Europa sub eticheta de “carne tocată”? Nici nu mă interesează dacă Dacian Cioloş este nepotul lui Virgil Ardelean zis “Vulpea” şi nu are importanţă dacă nevastă-sa, franţuzoaica, fata nu ştiu cui, este nepoata fostului ministru de Externe şi comisar desemnat de Franţa în Comisia Europeană Michel Barnier. Grav e că domnul Cioloş, OMUL LUI BĂSESCU, nu este un tehnocrat, ci un birocrat trimis de Înalta Poartă ca să ne ia şi băşica din fereastra bordeiului!

  Se aud glasuri care spun împăciuitor că Cioloş şi guvernul lui “apolitic” nu vor avea timp să facă mare lucru, dar vor garanta, la anul, alegeri parlamentare corecte. Folosind reţeta băsistă: softuri virusate care “citesc” cifrele din procesele-verbale după vorba lui Stalin “nu contează cine şi cum votează, ci contează cine numără voturile”! Victoria tartorului va fi totală!

  Fenomenul nu este singular. În întreaga Europă, clasa politică este compromisă şi trăieşte într-o lume paralelă. “Elitele” sunt revoltate că popoarele votează cu formaţiunile naţionaliste, eurosceptice. Din nenorocire însă, românii nu sunt ca francezii ca să iasă în stradă şi să facă grevă una-două. În România poporul este docil şi prea mulţi au o singură agendă: să plece cât mai curând încotro văd cu ochii ca să apuce covrigii din coada câinelui occidental.

  Poate doar acum să se schimbe ceva — când tinerii au văzut că politicienii români sunt în stare să calce la propriu pe cadavre ca să-şi atingă scopul — şi cei care vor ieşi în stradă nu se vor mai lăsa manipulaţi. Pentru că trebuie ca tineretul să iasă din nou şi să pună întrebări. Ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea de 30 octombrie la clubul “Colectiv” şi CINE ESTE VINOVAT cu adevărat de tragedie?

  Articol preluat de pe cotidianul.ro

 19. Iata daca nu spunea-ti ca „Eu nu stiu ce televiziuni si ale cui sunt, dar am un principiu – merg unde ma invita…”,poate ca mai aveati ceva credibilitate,dar ca toate femeele,v-ati dezvaluit ca scrieti minciuni.Nu stiti ai cui sunt? Ipocrizie ,nimic altceva!

 20. eu tin sa spun intregului popor al Moldovei , ca unirea nu trebuie facuta din cauza ca vedem astazi falimentul absolut pe toate planurile al statului R.MOLDOVA … UNIREA nu o facem ca rezultat al esecului statalitatii falimentare a Moldovei ! pe nimeni nu bucura saracia in care se scalda tara astazi … pe nimeni nu bucura milioanele de frati fugiti din tara din cauza saraciei … pe nimeni nu bucura saracia crunta in care se zbat semenii nostri … pe nimeni nu bucura necazul tuturor fratilor nostri iubiti … UNIREA o facem pentru noi toti , saraci sau bogati , necajiti sau fericiti , o facem pentru toate cohortele de moldoveni imprastiati in patru zari … ca sa stie ca exista cu adevarat o PATRIE acolo undeva in urma care ii apara si ocroteste … Dodon si Usatii ? vor trece asa cum au trecut hoardele tatare … NEAMUL si TARA vor ramine ! Moldova sa traiasca si Romania intregitoarea de neam sa traiasca … avem o singura Moldova … Moldova noastra nu poate fi decat ROMANA caci buneii nostri valahi au cladit-o si aparat-o , iar orice statalitate anti-nationala nu poate fi venita de la cel necurat , caci Domnul a zis clar noua ca neamurile sa se tina aproape …si nu departe ! o Moldova slaba cum este acum nu poate sa bucure decat pe inamicii neamului nostru … revansa noastra este intr-o Romanie Mare si puternica de maine .

 21. Mihai Purici
  Către
  vpavlicenco@yahoo.com
  Astăzi la 8:53 PM

  Unire frați români
  De ce e vamă între țări române
  De ce tot Prutul este-nlăcrimat
  De ce umblăm noi printre țări străine
  Și poporul mai este despicat

  Și n-avem noi nicio vină
  C-am fost înebuniți și ocupați
  Că ocupantul tot ne mai dezbină
  Și suntem despărțiți de-ai noștri frați

  Avem o singură țară
  Și suntem un singur popor
  Trăim cu toții o viață amară
  Și vrem împreună să fim pe viitor

  Vrem țara România Mare
  Și nu mai vrem să trăim printre străini
  Vrem tricolorul să-l vedem în zare
  Unire,unire,unire frați români.

  Nu plânge!
  Unde-i țara noastră dragă
  Unde-i sfântul a nost’ pământ
  De ce nu o avem întreagă
  Căci mai avem un legământ

  Țara noastră iarăși plânge
  Că suntem despărțiți în două părți
  Și s-a vărsat pentru ea atâta sânge
  Ca astăzi să fim rupți în două jumătăți

  Nu plânge,scump pamânt,
  Că Basarabia ne vine,
  Ea vine-n lacrime și-n cânt
  Ea vine după lungi suspine

  Ne vine după noaptea-ndelungată
  În care adormit-a-fost când nu a vrut
  Și nici acum nu este împăcată
  Cu gândul că înstrăinarea a durut.

  Scumpă țară-ntreagă

  Până azi eu am avut
  Doar o țară ruptă
  De la Nistru pân’la Prut
  Viața este cruntă

  Țara noastră nu-i întreagă
  Ea e ruptă-n șapte părți
  Dar ideea ce ne leagă
  Nu ne lasă-n aste bălți

  Basarabia-i furată
  Cântul ei ne este dulce
  România-i fărâmată
  -Vino frate ș-om aduce

  Biata orfană acasă,
  În floarea ce ne leagă
  Ca să stăm cu toți la masă
  În scumpa țara-ntreagă.

  Adresare Basarabiei
  Basarabie,un cuvânt și-atâta suferință,
  O țară dezbinată ținută-n umilință
  De șaptezeci și cinci de ani înstrăinată
  Bătută de vânt,de hoți măcinată
  Tot nu te poți desprinde de fratele rus!
  De „eliberatorul” ce ocupanți ți-a adus
  Ce te-a rănit și te-a-mpușcat
  Că nu vrei război,că nu vrei dicat,
  Că vrei să faci parte din trupul patriei-mumă
  Și nu din nebuna sovietica turmă,
  Dar ai fost urcată pe cruce
  Eliberatoru-n pamânturi străine te duce
  Și n-ai tu scăpare,nimic nu poți face
  Poți doar să te rogi și să trăiești ca pe ace
  Dar,rămâi o icoană,o lacrimă vie,
  Căci rana țării sângerează pustie
  Fără tine și țara nu-i țară,
  Fără tine și pâinea-i amară,
  Ridică-te Basarabie!unește-ți tu țara!
  Că te-așteaptă frații,te-așteaptă și mama
  Cu capu-n sus și tricoloru-n mâini
  Să facem o țară făr’de păgâni
  Să facem o țară,o țară de frați
  Cu Nistru și Tisa și munții Carpați.

 22. CAND O SA VEDEM ASTA IN ROMANIA? – Noul premier al Poloniei i-a zburat din functii pe sefii serviciilor secrete, la cateva zile de cand Partidul Lege si Justitie a preluat puterea. Ministrul polonez de Externe: „De-a lungul anilor, ABW s-a comportat mai mult ca o politie politica fata de politicienii polonezi decat ca o institutie insarcinata sa apere interesele Poloniei”. Fostul coordonator al serviciilor speciale poloneze acuza: „O lovitura de forta nocturna”
  Joi, 19 noiembrie 2015 18:40 | Scris de Alex PUIU | pdf | print | email
  Institutii – Servicii Secrete
  Decizie-bomba in Polonia, la nici o saptamana de la venirea la putere a partidului conservator Lege si Justitie (PiS). La propunerea premierului Beata Szydlo (foto), sefii celor patru servicii de informatii si contrainformatii din Polonia au plecat din functii. Anuntul a fost facut joi, 18 noiembrie 2015, de seful comisiei parlamentare responsabile cu supravegherea acestor institutii, Marek Opiola, la trei zile de la instalarea noului guvern eurosceptic, transmite AFP, citata de Agerpres.

  Reunita in cursul noptii de miercuri spre joi, comisia parlamentara de control asupra serviciilor a aprobat propunerea, prezentata de noul prim-ministru Beata Szydlo, de plecare din functii „la cerere” a celor patru responsabili vizati: sefii celor doua servicii civile, Agentia de Informatii (AW) si Agentia de Securitate Interna (ABW), si sefii celor doua servicii militare, Serviciul de Informatii Militare si Serviciul de Contraspionaj militar.

  Ministrul de Externe al Poloniei: „Nu este vorba despre o razbunare, ci despre o despartire de oameni care nu si-au dovedit eficienta”

  Intr-o declaratie data in urma cu cateva ore postului de televiziune privat TVN24, noul ministru de Externe Witold Waszczykowski ar fi spus despre activitatea capilor serviciilor secrete destituiti ca reprezenta o amenintare chiar mai mare decat aceea venita din exterior si ca, in ultimii ani, Agentia de Securitate Interna a facut politie politica: „Munca responsabililor demisionari in functiile lor constituia o amenintare mai importanta decat amenintarile venite din strainatate… Nu vorbesc despre toti, dar, de-a lungul anilor, ABW s-a comportat mai mult ca o politie politica fata de politicienii polonezi decat ca o institutie insarcinata sa apere interesele Poloniei impotriva actiunilor din exterior”. Conform surselor citate, acelasi Witold Waszczykowski ar fi tinut sa sublinieze ca „nu este vorba despre o razbunare, ci despre o despartire de oameni care nu si-au dovedit eficienta”.

  De partea cealalta, o reactie ar fi venit din partea fostului coordonator al serviciilor speciale, Marek Biernacki, care ar fi denuntat „o lovitura de forta nocturna impotriva serviciilor speciale”, care „a creat o situatie periculoasa pentru stat”.

 23. Iulia, Irina, Tira, voi cu cine votaţi ? Pun această întrebare doar de curiozitate. Dacă aveţi „puterea” de a fi sincere, sub acest aspect, nu se va întâmpla nimic ce vă poate dăuna pentru că secretul votului nu va fi afectat. Pe acest site nu vă cunoaşte nimeni. De altfel, sunteţi oricum nişte necunoscute pentru că nu aveţi curajul să participi la viaţa comunităţii cu nume şi prenume, adică să vă asumaţi identitatea şi apoi să afirmaţi „tot la fel de sincer” precum dna Pavlicenco, spre exemplu, că nu-i cunoaşteți pe Voronin, Dodon ori Usatîi, deşi votaţi pe rând cu aceştia, spre fericirea neamului moldovenesc. De asemenea, asumarea identităţii v-ar face mult mai credibilă critica severă pe care o aduceţi unui politician care are o orientare politică neconformă cu aspiraţiile voastre.În speranţa că ne veţi lămuri cumva, să auzim numai de bine.

 24. Lui „mot”…M-ati amuzat,dar nu ca a-ti scris ceva bun,ci pentru ca scrieti prostii.Iata si perla „fatata din gandirea ta exceptionala”:”… De altfel, sunteţi oricum nişte necunoscute pentru că nu aveţi curajul să participi la viaţa comunităţii cu nume şi prenume, adică să vă asumaţi identitatea…”

 25. Perla scrisă de mine contravine „perlelor” tale politice obscure şi cu siguranţă duplicitare, cum vă este structura? Vai de voi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *