PNL se pregătește de congres într-o situație politică tensionată

IMG_5535Situația social-economică și politică este dificilă, este IMG_5512explozivă. O mare vină pentru aceasta o au credulii în Puterea care a deturnat continuu din 2009 mersul politic proeuropean al romanilor și al alogenilor din stânga Prutului, intelectualii care i-au tot îndemnat pe oameni să voteze greșit – pentru hoți și oligarhi. După care, deși acești intelectuali au tot greșit, tot ei ne dau în continuare lecții de opțiune politică, ne dau sfaturi și ne învață minte…

Este criminal faptul că cele întâmplate în Republica Moldova s-a făcut continuu sub lozinci de integrare europeană. În toți acești ani am spus că cei veniți după 2009 nu sunt așa cum se prezintă oamenilor. Încă din 2009 membrii PNL, care au afirmat continuu aceasta, au fost criticați, blamați, calificați drept ”detractori ai pretinsului curs european”.

Ca, după șase ani, tot greșind și greșind, tot lăsându-se manipulați, acum cetățenii să vadă că noi am avut IMG_5531dreptate. Și pentru că am priceput acest lucru încă de prin 2008-2009, am adoptat, în Delegația Politică Națională a PNL din 16 aprilie 2010, mesajul unionist ca obiectiv politic al PNL, după care Congresul al III-lea al PNL a adoptat un Statut cu acest obiectiv în 3 decembrie 2011.

Și astăzi, când au loc proteste antiguvernare – iar PNL s-a tot declarat din 2009 până în prezent în opoziție față de Puterea antiromânească – noi, național-liberalii, declarăm că NU EXISTĂ ALTĂ CALE PENTRU A SALVA POPULAȚIA DIN AL DOILEA STAT ROMÂNESC decât UNIREA cu ROMÂNIA, decât REÎNTREGIREA neamului românesc, devenind imediat parte a UE și obținând, la fel imediat, umbrela de securitate NATO. Este sloganul și mesajul politic al PNL.md.

Din păcate, populația protestatară este încă împiedicată de conectații la Putere, care dirijează protestele, să conștientizeze acest adevăr imperativ și, de aceea, masa de oameni nemulțumiți rămâne manipulată.

PNL este în proces de pregătire pentru Congresul al IV-lea al partidului. Se desfășoară conferințe în unitățile teritorial-administrative, unde se reconstituie echipele teritoriale național-liberale, ca și ședințe ale Delegațiilor Politice Teritoriale ale OT ale PNL, care, conform Statutului, își aleg delegații.

În toate OT ale PNL vor avea loc, după congres, conferințe teritoriale în decurs de un an.

În săptămâna care a trecut au avut loc mai multe întruniri statutare ale PNL în unele raioane și la Chișinău, la care vin membri de calitate ai partidului, care înțeleg foarte corect esența momentului politic.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. Tinerii Moldovei se retrag din PMAN
  by Iulian Gramațki

  În legătură cu evenimentele de azi, 4 octombrie 2015, a fost emis următorul comunicat:

  „Vrem să facem publică retragerea noastră din PMAN.

  Am rezistat aici împotriva tuturor piedicilor puse de organizatori și de alte persoane din anturajul acestora.

  Au fost împotriva tricolorului, a cărților, a mesajelor unioniste și în primul rând – au fost impotriva prezenței noastre în Piață. Ideea Unirii îi deranjează pentru că venirea DNA-ului aici sau a BNR-ului nu servește intereselor lor (nu știm care sunt acestea).

  Am vrut să rămânem pentru că am fost solidari cu oamenii care protestează, cu revendicările lor, cu tot ceea ce îi doare, chiar dacă două săptămâni am fost izolați intenționat lângă cortul celor de la Antifa, iar de pe scenă s-a tot repetat despre existența separată a românilor și a moldovenilor din md. Nici aceaste decizii nu le-am înțeles. Vom fi solidari cu protestatrii în continuare, însă nu din Piață.

  Astăzi ni s-a dat clar de înțeles că vor exista „consecințe” dacă vom aduce mesajele noastre și tricolorul la manifestație. Ne-am supus pentru că nu am vrut să fim scoși cu forța din Piață. Ne-a ajuns violența de pe 13 septembrie îndreptată împotriva noastră. Noi nu luptăm cu aceste metode, noi suntem aici doar pentru Ideal și Tinerii Moldovei vor rămâne mereu cu această imagine curată.

  Explicăm decizia de acum. Azi s-au întâmplat două lucruri care ne-au determinat să plecăm.

  1. Liderul DA și liderul PSRM s-au întâlnit și și-au strâns mâna în fața Parlamentului printr-un scenariu care se vedea de la o poștă că era regizat de când dimineață PSRM-ul a zis că stă singur în Parlament, iar de pe scena Platformei s-a anunțat că se va merge la Parlament chiar dacă nimeni nu îi așteaptă acolo (până la urmă, cineva i-a așteptat – nu știm de ce și cu ce scop și ce va urma, dar noi nu vom fi parte la așa ceva);

  2. DA-ul a anunțat astăzi crearea unei „gărzi populare a poporului” în care fiecare tânăr apt de armată sau care a trecut prin armată să se înscrie. NO COMMENT!

  Totul este cusut cu ață albă în aceată poveste și nu știm unde se va ajunge, dar soluția noastră e mereu aceeași. Nu avem nevoie de alegeri anticipate pentru președinte sau de un referendum pentru alegerea președintelui prin vot direct. Aceste lucruri, chiar și dacă vor avea loc, vor aduce alți hoți la putere până se vor epuiza toate rezervele din Moldova și toți oamenii vor pleca de aici.

  Noi avem nevoie pentru a ne salva de Unirea cu România, care se poate face într-adevăr după un referendum sau printr-o reeditare a mecanismului prin care s-a făcut Unirea la 1859 – dubla alegere a președintelui.

  Soluția există – ReUnirea, trebuie doar văzute mijloacele prin care o vom face. Cert este că acum e momentul, nu mai putem aștepta nici măcar 3 ani până în ‘18. Acum trebuie făcută. E unica soluție pentru a ieși din criza cumplită în care ne aflăm. Pornind de la această logică, vor veni următoarele noastre acțiuni pe care le vom anunța în scurt timp.

  Mulțumim tuturor susținătorilor pentru sprijin.

  Rămâneți aproape.”

 2. Acum doua zile. am primit un mesaj de la un unionist basarabean din Statele Unite care imi cerea parerea mea despre situatia din Basarabia. Printre altele imi spunea: „Referitor la tineri ei sint de acord ca trebuie de dat jos guvernarea”. Este vorba de tinerii basarabeni din America.

  In mod normal nu am putut decat sa-i dau raspunsul de mai jos, care, in urma manifestarilor de astazi, 4 Octombrie, este confirmat. Mai ales ca si „Tinerii Moldovei” au fost nevoiti sa se retraga din Piata, in timp ce socialistii pro-rusi si-au dat mana cu liderii Platformei DA, asa cum rezulta din Comunicatul tinerilor unionisti:”(liderii DA) Au fost împotriva tricolorului, a cărților, a mesajelor unioniste și în primul rând – au fost impotriva prezenței noastre în Piață […] Liderul DA și liderul PSRM s-au întâlnit și și-au strâns mâna în fața Parlamentului”.

  Iar raspunsul meu dat unionistului basarabean din America este urmatorul:

  „Nu inteleg de ce, in vremuri tulburi internationale, guvernarea trebuie data jos. Ca sa existe vremuri tulburi si in Basarabia de care sa profite, si vedem ca profita, fortele pro-ruse ale alui Usatai si Dodon? Credeti ca degeaba au ocupat acestia bulevardul principal din Chisinau si ameninta cu tulburari in toata tara? Iar DA nu sufla un cuvintel despre unire care ar fi singura solutie.
  Miscarile anarhice care vor sa dea guvernul jos nu vor face decat sa urgenteze aruncarea tarii in haos si aducerea la putere a rusofililor. Acum, pana la alegerile parlamentare, guvernul ar trebui sustinut. Daca nu, basarabenii nu mai au de ce sa se planga, vor avea ce doresc.”

  Mircea Popescu
  4 Octombrie 2015

 3. Hello tuturor !
  Prin intervenția europarlamentarei MONICA MACOVEI si a lui CATALIN PREDOIU, în desfașurarea evenimentelor din Basarabia lucrurile se vor precipita cu siguranța. Opiniile lor pot fi o sursa viabila pentru clarificarea lucrurilor si …perfecționarea tacticiilor concrete de urmat. Sa speram ca ele vor fi receptate cum trebuie atat pt. Platforma DA cat si pentru …restul jucatorilor implicați. Cea mai importanta receptivitate pozitiva e de asteptat ,dincolo de orice îndoiala,din partea publicului.
  ALEEA JACTA EST ! REINTREGIREA ROMANIEI INCEPE SA AIBA SANSE REALE DE SUCCES.!!
  DOAMNE AJUTA !

 4. FOAIA B.U.N.-ă UNIONISTĂ – (5)
  Ediție Specială
  1 Octombrie 2015
  ——————————————–––––––––————————
  ȘTIREA ZILEI:
  Forțele unioniste se coalizează pentru salvarea Rep. Moldova
  – O Declarație Unionistă
  semnată de Blocul Unității Naționale/B.U.N./, Consiliul RE-Unirii,
  Partidul Național Liberal și Partidul DREAPTA Unionistă.
  /timpul md 25 septembrie 2015/
  N.B.
  Arcadie Suceveanu, Președintele Uniunii Scriitorilor din Chișinău,
  pe unde este oare culcat strategic adormit
  și de ce nu semnează și el aceste documente importante?
  Sau solda lui de la Kremlin nu-i permite ?

  – și de ce tace și de cine se teme Aripa Unionistă
  din PL anacronic ghimpos dubios ?
  2.
  Un nou unionist declarat ieșit din partizanat –
  „Re-Unirea Moldovei cu România e mai viabilă ca niciodată.
  Unioniștii declarați rămân o minoritate în Rep. Moldova,
  dar unii pași îi recomand autorităților de pe ambele părți ale Prutului:
  o uniune vamală și una bancară”,
  – a declarat fostul prim-ministru al Rep. Moldova Ion Sturza
  în cadrul Conferinței Forbes CEE Forum din București la 22 septembrie 2015.
  3.
  Citiți aici-
  “Anul 2018. Re-Unirea Inteligentă” //
  „RE-Unirea trebuie să fie o certitudine mai întâi în mințile oamenilor și apoi în faptele lor”
  de Ilie Gulca /jc md 24 septembrie 2015/
  Interviu cu istoricul Ioan-Aurel Pop, academician, rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj

  2 citate-
  …Moldova dintre Prut și Nistru nu a fost niciodată un stat, până în 1991.
  Ocupația rusească a creat o provincie, o gubernie – adesea disprețuită, neglijată (hulită chiar de Pușkin) –

  iar regimul sovietic nu a creat un stat, ci un simulacru de stat, prezentat așa de ochii lumii.
  Statul era la Moscova, unde se decidea totul. Prin urmare, din provincie, Moldova a încercat,
  de circa două decenii încoace, să devină stat.
  Or, un stat se încheagă greu și devine organic și natural și mai greu.
  Rep. Moldova a moștenit structuri comuniste de tip sovietic,
  peste care s-au așezat câteva decalcuri din tradiția românească și anumite pastișe după instituții europene.

  De aici, nu avea cum să iasă un corp politic natural și funcțional.

  …De aceea, este greu de spus că Re-Unirea Basarabiei, mai exact a Rep. Moldova
  (numai aici este o clasă politică românească, care conduce și are putere de decizie),
  nu se poate face acum.
  Dacă tot mai mulți moldoveni de la stânga Prutului își pun nădejdea în Țara cea Mare,
  este un semn bun. Sper ca Țara să fie pregătită să-i primească frumos, cu inima deschisă.
  Românii din Țară nu trebuie să aștepte doar RE-Unirea, ci trebuie să o facă împreună cu basarabenii.

  „Realismul Re-Unirii” ține de noi, dar și de lumea în care trăim.
  Iar această lume este tot mai complexă și mai nesigură.
  Poate nu am știut să prindem clipa potrivită pentru RE-Unire, dar eu cred că timpul nu este pierdut.

  Moșii și strămoșii mei ardeleni au trăit cu toții sub străini, timp de o mie de ani
  (putere politică românească în Ardeal nu a existat de la formarea poporului român încoace!)
  și, totuși, s-au înfățișat la judecata istoriei unindu-se cu Țara,
  chiar dacă Țara nu i-a primit întru toate cu brațele deschise!
  Înainte de Unirea de la 1918, prin anumite părți vestice –
  rătăcite și ticăloșite de „atâta amar de ani” de înstrăinare –
  oamenii cântau, la biserică, după slujbă, cu popa împreună, cântece patriotice,
  ca să nu uite că sunt români (rumâni).
  RE-Unirea trebuie să fie mai mult decât o speranță, trebuie să fie o certitudine,
  mai întâi în mințile oamenilor și apoi în faptele lor.
  Deocamdată, nu este așa, nici în cazul românilor din România, nici în cazul celor din Rep. Moldova.
  Dar, câtă vreme existăm, nimic nu este pierdut!
  4.
  “Ce-ți doresc eu, ție, Basarabie iubită?!”
  Prioritatea social-politică Nr.1
  /crarea unei stângi unioniste pro-românești/
  un articol de Vasile Pastuh-Cubolteanu
  profesor la Universitatea Ion Creangă din Chișinău
  24 septembrie 2015
  http ioncoja ro

  5.
  EVENIMENT UNIONIST-
  Duminică, 4 octombrie 2015-
  Ediţia a doua a Festivalului folcloric „Frunza Nucului” din s. Bardar, Ialoveni.
  Invițați din România, rețete vechi, meșteri populari, artizanat,
  Marele Unionist Igor Tonu, etc.

  6.
  Analistul politic al Fundației Jamestown din Washington, Vladimir Socor,
  a declarat la 27 septembrie 2015 în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV
  că pentru prima oară în 20 de ani se poate vorbi
  despre Re-Unirea României cu Rep. Moldova ca opțiune realistă.

  „În Rep. Moldova aveam de-a face cu un proces de prăbușire a statului.
  Încă nu am ajuns la etapa de stat falimentar, din punctul de vedere al securității,
  dar ne îndreptăm acolo. Aș compara Rep. Moldova cu un sat fără câini.
  În Moldova s-au prăbușit sistemele instituționale.
  Cauza fundamentală e dezmățul partidelor politice.
  Instituțiile statului au fost împărțite pe criterii de partid,
  în realitate pe interese de grup și de clan (…)
  Rep. Moldova a fost o democrație până acum. Acum nu mai este.
  Nu, cred că democrația s-a prăbușit în Rep. Moldova. Democrația și statul au eșuat”,
  a explicat Socor la Realitatea TV.

  7.
  ACADEMIA CAȚAVENCU DE CHIȘINĂU-
  Lista Rușinii anti-unioniste
  și Anti-Basarabia din România
  ––––––––––––––
  Licheaua nr 1 –
  a)
  Andrei Popa · Iași
  „Ce să căutati voi in România, înapoiaților?”
  / Nemțean, 28 ani, chitarist din trupa cântăreței băcăuane Loredana Groza/
  http://infoprut.ro/41279-ion-sturza-unirea-moldovei-cu-romania-e-mai-valabila-ca-niciodata.html
  b)
  bucureșteanca Oana Serafim,
  Director, Postul de Radio Europa Liberă, Praga
  secția în limba română pt. Rep. Moldova
  c)
  Sabina Fati,
  jurnalistă la ziarul România Liberă, București
  d)
  Andreea Gheorghiu
  Lector Universitar, limba franceză, Universitatea Timișoara
  e)
  Nicolae E. Șera
  Conf.dr., limba franceză, Universitatea Cluj -Napoca
  f)
  Petru Clej
  fost redactor la Radio BBC Londra

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ஜ۩ஜ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOVINA DE NORD========
  ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ஜ۩ஜ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 5. Europarlamentarul Monica Macovei:
  „Plahotniuc e cea mai toxică persoană din RM;
  Nu renunţaţi la proteste, pentru că politicienii asta şi aşteaptă”

  http://www.jurnal.md/ro/politic/2015/10/4/europarlamentarul-monica-macovei-plahotniuc-e-cea-mai-toxica-persoana-din-rm-nu-renuntati-la-proteste-pentru-ca-politicienii-asta-si-asteapta/

  Europarlamentarul Monica Macovei îndeamnă moldovenii
  să nu renunţe la proteste.
  „Politicienii atât aşteaptă”, afirmă europarlamentarul
  care crede că oligarhul Vladimir Plahotniuc este
  „cea mai toxică persoană din Republica Moldova”.

  „Felicitări Platformei „Demnitate şi Adevăr”, care a însufleţit acest protest, şi felicitări tuturor oamenilor care ies în număr de zeci de mii în stradă. Poporul este suveran şi poate ieşi în stradă pentru a schimba şefii care nu servesc interesele poporului, iar în acest caz care au furat poporul. Şi vreau să îndemn oamenii să nu se lase, pentru că politicienii asta şi aşteaptă: că protestatarii o să se plictisească şi n-o să mai iasă”, a declarat Monica Macovei, în cadrul unei intervenţii telefonice la Jurnal TV.

  Europarlamentarul a reiterat că în primul rând trebuie demişi procurorul general şi şeful Centrului Anticorupţie, pentru că nu au făcut investigaţii reale în legătură cu jaful din sistemul bancar, acte de corupţie şi spălări de bani. În opinia Monicăi Macovei, şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, trebuie să plece din funcţie pentru că nu a avut loc nicio anchetă parlamnentară în urma celor întâmplate.

  „Republica Moldova este un stat capturat de corupţie. Există corupţie politică. Se iau decizii cu corupţia pe masă. Să ştiţi că la RM nu mai este văzută la Bruxelles aşa cum era văzută înainte, când era considerată o poveste de succes. În opinia mea, trebuie să existe negocieri între reprezentanţii protestatarilor şi Guvern, care să finalizeze cu un document semnat prin care Guvernul să se angajeze să îndeplinească revendicările oamenilor. Guvernanţii trebuie să promită în scris îndeplinirea revendicărilor înaintate, ca pe urmă să-i urmăriţi pas cu pas ce fac şi acest document să fie trimis şi la Bruxelles.

  Adică eu nu pledez pentru demiterea Guvernului, ci pentru semnarea unui document prin care să se angajeze să îndeplinească revendicările. În eventualitatea demiterii Guvernului, la putere ar putea ajunge socialiştii şi s-ar putea ca un asemenea scenariu să fie jocul tot al lui Plahotniuc, care este cea mai toxică persoană din RM”,
  a mai spus Monica Macovei.

  Europarlamentarul a menţionat că tăcerea guvernanţilor arată o laşitate foarte mare din partea acestora.

  „Singura soluţie este să continuaţi protestele, doar aşa vor fi atinse obiectivele. Şi dacă s-au ascuns pe nu ştiu unde, să vă duceţi după ei”, a punctat Monica Macovei.

 6. Fara organizare para-militara toti romanii vor fi striviti de catre pro-rusi.
  Tinerii moldovei au simtit pe pielea proprie amenintari si batjocura.
  Cand ca scriu ca sa va organizati in teritoriu si capitala nu nseamna sa atacati pe cineva sau sa aveti atitudine agresiva fata de cineva.
  Dar este clar ca o obste poate supravietui doar ptin organizare. Acesti derbedei pro rusi si DA sont creatii ale FSB ului rus si il costa o gramada de bani. Ei nu pot nvinge daca toti bastinasii vor vi uniti si se vor opune.
  Nu ste de glumit. Acea novorusie de care se vorbea ceva timp in urma nu a disparut din mintile imperialiste rusesti.

 7. De mult timp am anticipat ceea ce se petrece în prezent în Moldova. Stăpânind foarte bine psihologia turmei în condiţiile sărăciei din Moldova generată deliberat chiar de ei, ajutaţi bineînţeles de cozile de topor autohtone, ideologii pro-ruşi care se ascund sub stindardul „Demnitate şi Adevăr”urmăresc detabilizarea ţării, acapararea puterii şi orientarea ei spre Rusia. Situaţia devine tot mai complicată iar agenţii Moscovei stau la pândă pentru a intra în acţiune . L-aţi văzut pe Dodon ce sigur pe situaţie este şi pe exponenţii regimului sovietic, ieşiţi parcă din cazarmă, cum defilează prin faţa forţelor de ordine ?
  Cine îi dirijează pe aceştia ? În nici un caz oamenii de bună credinţă care respectă regulile democratice. Acţinunile de astăzi dirijate de Platforma DA împreună cu Dodon şi socialiştii lui nu au nimic în comun cu revendicările democratice într-o societate europeană. Ele sunt acţiuni tipic ruseşti de destabilizare prin recurgerea la forţă şi intimidare. Pentru a fi contracarate acţiunile destabilizatoare este necesară unirea forţelor cu adevărat democratice pentru a fi ales grâul de neghină din acest conglomert odios care este Platforma DA în care falşii proeuropeni sunt cei mai fanatici susţinători ai răsturnării guvernului proeuropean iar pro-ruşii se dau mari suţinători ai parcursului european al RM. Mai înţelege cineva ceva din această adunătură zămislită de profesionişti în organizarea acţiunilor destabilizatoare, în dezinformare şi manipularea oamenilor de bună credinţă care sunt cu adevărat îndreptăţiţi să protesteze pentru că viaţa lor este un calvar datorită sărăciei ? Paradoxul este că sărăcia a fost generată tocmai de comuniştii care au refuzat conectarea ţării la valorile europene şi au ridicat la rang de politică naţională hoţia precum şi de ideologii rusofili ai Platformei DA care sunt, nimeni alţii, decât exponenţii oligarhilor ce au capturat statul moldav şi au furat tot ce se putea fura fără pic de ruşine şi fără a lua în considerare nevoile cetăţenilor ţării.Trebuie făcu apel către cetăţeni să nu se lase influenţaţi de propaganda destabilizatoare ce nu va duce la nimic bun ci, dimpotrivă, va crea un haos de necontrolat făcând din Moldova o captură sigură a forţelor retrograde.

 8. Fiti atent la aberatiile agentului PLDM sergiu. A recunoscut ieri ca a fost prietenul de pahar al lui Valeriu Strelet. Sergiu a denigrat rolul PNL, a pus sub semnul intrebarii rolul partidelor unioniste in edificarea Unirii.

  Si iata ca acvest „sergiu” iaras apare cu ideile sale criminale legate de formarea trupelor paramilitare pe teritoriul R.M.
  Pot doar sa cred ca „sergiu” este comerciant cu armament si doreste sa-si realizeze „marfa”. O hiena care se hraneste cu cadavre.

 9. Вице-председатель ЦИК подтвердил, что выборы были сфальсифицированы и присоединился к протестующим

  Прошедшие 30 ноября 2014 года парламентские выборы, а также местные выборы, прошедшие летом, были сфальсифицированы, а прокуратура и судебные инстанции отказываются подтвердить это, затягивая рассмотрение жалоб с доказательствами фальсификаций.

  Об этом заявил в воскресенье в ходе многотысячной акции протеста на центральной площади Кишинева вице-председатель ЦИК Штефан Урыту.

  «Парламентские выборы 2014 года и прошедшие в нынешнем году всеобщие местные выборы были сфальсифицированы», – заявил вице-председатель Центризбиркома, выступая на митинге протеста.

  Урыту отметил, что говорил об этом на трех заседаниях ЦИК и неоднократно обращался в сусды и органы прокуратуры. «Еще с 16 июля, мои заявления находятся на рассмотрении в Генеральной прокуратуре, несмотря на то, что вердикт по ним должен был быть вынесен в течение трех дней», – заявил в этой связи зам.главы ЦИК.

  В этой связи вице-председатель Центризбиркома подчеркнул, что «невозможно добиться изменения к лучшему, если не будет изменен механизм действия ЦИК, прокуратуры и судебной системы».

  Вице-председатель ЦИК Штефан Урыту неоднократно ранее заявлял о политически мотивированных решениях Центризбиркома, связанных с исключением из гонки конкурентов на выборах, с ограничением голосования за рубежом, а также в связи с грубейшими нарушениями закона в ходе разработки Регистра избирателей.

 10. Dupa declaratia lui Stefan Uritu, ca alegerile parlamentare si locale au fost falsificate – spuneti-mi, cum sa intelegem cinismul membrilor grupului animator al Platformei DA cind, acceptind ce spune Stefan Uritu – si el nu e primul, a fost si Sturza, au fost mai multi – ca voturile au fost falsificate – desigur, in defavoarea partidelor extraparlamentare, ale caror voturi au fost puse in stocurile celor parlamentare – care spun ca partidele extraparlamentare ca nu sunt alternativa? Platformistii spun asta pentru ca ca stiau din februarie – cum spune George Simion care a vorbit cu Andrei Nastase – ca fac proiect politic si, de aceea, nu au chemat lumea sa voteze in locale pentru partidele extraparlamentare proeuropene, iar, ulterior, nu vor sa discute si sa coopereze cu ele, ci cu cele filoruse, ale lui Filat si Lucinschi, cei cu care Platforma politica DA este conectata indubitabil???

 11. Daca este adevarat ca: „Europarlamentarul Monica Macovei îndeamnă moldovenii să nu renunţe la proteste”, este foarte grav si ma intreb de ce dna. Macovei face jocul fortelor antiromanesti.
  De ce nu indeamna la continuarea actiunilor unioniste? Poate deoarece este anti-unionista?

 12. Macovei si nu Iohanis trebuea sa fie ales Presedinte Domnule Popescu. Care forte Unioniste? Lulea si Simion? Daca acestea sunt forte unioniste ma scuzati. Cine sta in spatele asa ziselor Unionisti? SOROS. TREZITI-VĂ. Asa se face UNIREA!? MI-I GREATĂ.

 13. Rusia pregăteşte o lovitură de stat în Republica Moldova. Unioniştii acuză

  Gest simbolic care arată adevăratele intenţii ale liderilor platformei DA Platforma DA, cea care pretinde a dori binele „poporului moldovean”, a decis înfiinţarea la Chişinău a unor „gărzi populare”. Tot astăzi, aparent întâmplător, Igor Dodon şi unul dintre liderii platformei DA şi-au dat prieteneşte mână în timpul manifestaţiei. DE ACELASI AUTOR Intervenţia militară Rusă în Siria vizează spulberarea Hegemoniei Amer… Intervenţia din Siria arată că Republica Moldova se află sub un perico… De ce Klaus Johannis a acţionat corect în criza emigranţilor Reacţia participanţilor a fost însă una foarte dură. Deşi s-a încercat introducerea pe sub mână a lui Igor Dodon, manifestanţii l-au alungat pe acesta de la eveniment. Tot astăzi reprezentanţii mişcării unioniste au declarat că se vor retrage din piaţă deoarece au suspiciunea că în Republica Moldova Rusia pregăteşte o lovitură de stat şi că scopul real al organizatorilor nu este reformarea statului ci întreruperea procesului de democratizare şi de europenizare a celui de al doilea stat românesc. „Azi s-au întâmplat două lucruri care ne-au determinat să plecăm. 1. Liderul DA şi liderul PSRM s-au întâlnit şi şi-au strâns mâna în faţa Parlamentului (sec 20 din video) printr-un scenariu care se vedea de la o poştă că era regizat de când dimineaţă PSRM-ul a zis că stă singur în Parlament, iar de pe scena Platformei s-a anunţat că se va merge la Parlament chiar dacă nimeni nu îi aşteaptă acolo ( până la urmă, cineva i-a aşteptat – nu ştim de ce şi cu ce scop şi ce va urma, dar noi nu vom fi parte la aşa ceva); 2. DA-ul a anunţat astăzi crearea unei „gărzi populare a poporului” în care fiecare tânăr apt de armată sau care a trecut prin armată să se înscrie. ???????????????? NO COMMENT!” scrie organizaţia Tinerii Moldovei pe pagina sa de Facebook. Astăzi au existat încercări de a determina escaladarea manifestaţiei în una cu violenţe. Grupuri organizate deveniseră agresive şi încercau să convingă/determine şi pe ceilalţi să le imite comportamentul. La eveniment au participat civili îmbrăcaţi în uniforma militară a URSS, aparent pentru a putea asigura ordinea manifestaţiei. În realitate aceştia cenzurau pe participanţii la manifestaţie sub pretextul menţinerii ordinii dictate de la tribună. Unioniştii au participat iniţial la manifestaţii deoarece consideră revendicările cetăţenilor ca fiind corecte. Aceştia însă se opun oricărei încercări de deturnare a evenimentului, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în al doilea stat românesc. Ba mai mult, prezenţa în stradă era o garanţie împotriva încercărilor de deturnare. Alegerile anticipate înseamnă venirea la putere a forţelor pro-ruse, ori tocmai acest lucru este cerut de cei ce se ridică pe scenă în numele poporului. Ori poporul a protestat faţă de asocierea cu Igor Dodon, aşa cum ar fi vrut agenţii Moscovei de la Chişinău. Tinerii Moldovei au mai completat: „Am rezistat aici împotriva tuturor piedicilor puse de organizatori şi de alte persoane din anturajul acestora. Au fost împotriva tricolorului, a cărţilor, a mesajelor unioniste şi în primul rând – au fost impotriva prezenţei noastre în Piaţă. Ideea Unirii îi deranjează pentru că venirea DNA-ului aici sau a BNR-ului nu serveşte intereselor lor (nu ştim care sunt acestea). Am vrut să rămânem pentru că am fost solidari cu oamenii care protestează, cu revendicările lor, cu tot ceea ce îi doare, chiar dacă două săptămâni am fost izolaţi intenţionat lângă cortul celor de la Antifa, iar de pe scenă s-a tot repetat despre existenţa separată a românilor şi a moldovenilor din md. Nici aceaste decizii nu le-am înţeles. Vom fi solidari cu protestatarii în continuare, însă nu ne vom afla în Piaţă. Astăzi ni s-a dat clar de înţeles că vor exista „consecinţe” dacă vom aduce mesajele noastre şi tricolorul la manifestaţie. Ne-am supus pentru că nu am vrut să fim scoşi cu forţa din Piaţă. Ne-a ajuns violenţa de pe 13 septembrie îndreptată împotriva noastră. Noi nu luptăm cu aceste metode, noi suntem aici doar pentru Ideal şi Tinerii Moldovei vor rămâne mereu cu această imagine curată.” Rusia profită de nemulţumirea generalizată din al doilea stat românesc pentru a schimba vectorul românesc pro-european. Agentura rusă de la Chişinău este principala vinovată de raptul a mai bine de un miliard de euro, băncile ruseşti fiind cele prin intermediul cărora s-au făcut tranzacţiile. Binenţes că pentru acest lucru s-au folosit de slăbiciunile statului, de corupţia generalizată şi de agenţii infiltraţi în structurile statului.

  Citeste mai mult: adev.ro/nvpmff

 14. Lucian Mândruță: Scrisoare către moldoveanul care crede că are o țară
  Print Marime Font
  Dragi moldoveni,
  in acest text o sa va spun cateva lucruri care o sa va doara. Daca va doare tare, e bine: exact asta se intampla atunci cand tragi cu clestele dintele cariat afara, fara anestezie. Durerea e primul semn ca ai undeva in fata orizontul vindecarii. Iar in cazul vostru, dintele cariat care va provoaca atata probleme e o idee simpla si gresita:

  Voi credeti ca aveti o tara. Si nu-i adevarat.

  Acum, inainte sa va enervati pe bucuresteanul arogant care le stie pe toate, cititi macar inca vreo cateva paragrafe, ca sa intelegeti ce vreau sa zic.

  In primul rand, voi insistati sa aveti o tara, cand teritoriul vostru si populatia va indreptatesc doar la a face parte dintr-una. Insistati intr-o idee gresita din punct de vedere economic, si de-aia o duceti atat de prost de atata vreme: cheltuiti bani cu un guvern, un presedinte, ministere si ambasade, basca oligarhi, cand resursele voastre va ajung pentru maxim doua resedinte de judet.

  De unde stiu asta? Foarte simplu. Am 48 de ani si imi aduc aminte. Pe vremea fostei Uniuni Sovietice, guvernarea Moldovei se facea cu cel putin jumatate din personalul de acum. Apararea, internele, poltitica externa erau toate centralizate la Moscova. Inaltii functionari, aia cu adevarat bine platiti, isi luau banii din taxe stranse din toata Uniunea. Pe cap de moldovean, practic, efortul financiar era cu mult mai mic, nu mai zic de faptul ca regiuni mai bogate subventionau pe cele mai sarace…

  Cati oameni obisnuiti, un profesor si-o asistenta medicala, sa zicem, isi puteau cumpara in 1978 o masina Jiguli 1200? Va spun eu, ca am avut rude acolo si stiu povestea voastra: cu mult mai multi decat isi permit azi un Renault Symbol. Moldova din anii ’80 era cu mult mai prospera decat Moldova de azi.

  E un fapt, si asta nu poate sa nege nici un roman cu mintea la el. Moldova o duce acum mai prost, in democratie, decat a dus-o in socialism!

  De ce? Simplu: pentru ca democratia – chiar si aia simulata! – e scumpa. Pentru ca e un produs de lux, care pur si simplu cere tari mai mari si state mai puternice.

  De aici vi s-a tras saracia: din faptul ca acum, putini cati sunteti, trebuie sa duceti in spate un guvern la fel de mare ca al unei tari de dimensiuni medii. Basca o multime de oligarhi care, ca se faca grasi la portofel, trebuie sa fure mai mult de la cati ati mai ramas in tara. Practic, insistenta voastra de a ramane o tara independenta v-a adus in sapa de lemn.

  Ce e de facut?

  Foarte simplu: trebuie sa va alegeti o tara. Serios.

  Nu sunt multe optiuni. De fapt, sunt doar doua. Rusia si Romania.

  Si ce sa facem? o sa ma intrebati. Si mai brutal si mai simplu: sa cereti alipirea la una dintre ele. Sa deveniti parte a unei tari mai mari, in care sa impartiti costurile statului si eventual sa beneficiati de solidaritatea celorlalte regiuni.

  Acum sa vedem care tara. Rusia are de partea ei banii: poate investi in Moldova, ca rasplata, sume importante. Multi din tinerii vostri lucreaza acolo: n-ar mai avea nici o problema cu actele. Vorbiti limba, nostalgicii Uniunii ar plange pana a doua zi de dimineata de fericire. Sigur, ar fi o idee buna sa vedem cum o duce Crimeea acum – trebuie sa intrebati si ceva rude de la Sevastopol sa va spuna ele. Dar Rusia e o solutie de inteles. E locul din care ati plecat. Daca are noroc, o sa distruga pana la urma Uniunea Europeana. O sa fiti, impreuna, stapanii continentului. Stiti propaganda asta. Poate ca se va implini, cine stie?

  A doua alegere ar fi Romania. E cam leftera, dar chiar si asa saraca, stiti bine ca la noi gasim de-o mamaliga s-o impartim. O facem deja, cu copiii vostri care invata aici. Fata de Rusia, avem mai multi procurori decat avioane de razboi. Desi la noi, astia se ocupa sa lege politicienii care ne-au tradat, in vreme ce in Rusia procurorii alearga dupa cetatenii care isi tradeaza politicienii.

  Veti fi o provincie mare a unei tari mici. Da, dar veti avea in Parlamentul de la Bucuresti un cuvant mai important de spus decat ati putea vreodata sa aveti la Moscova, unde nimeni nu-si da cu parerea fara ucaz de la stapanire. Avem o democratie slaba, dar un popor care isi face cheful la fiecare 4 ani si isi alege alti clowni de care sa rada. O fi bine asa, sau o fi mai bine sa fim cu totii seriosi si sa ne ridicam in picioare cand vine vorba de Tatuc?

  Nu stiu. Stiu doar ca economia noastra a inceput sa se ridice. Nu mai avem cine stie ce petrol, dar nemtii ne dau sa facem volane de masini si americanii au incredere in noi sa le scriem softul. Salariul e mic in Romania, dar mall-urile sunt pline. Nu stiu daca asta e un indicator de fericire, dar macar nu e un indemn la disperare. Suntem europeni? La Bucuresti se mananca mai multa saorma decat hamburgeri. Suntem orientali? Daca te uiti in program la Festivalul Enescu ai zice ca suntem deja o tara occidentala.

  O vorba si pentru rusii din Moldova: la noi, maghiarii, cea mai mare minoritate din acest moment, sunt la guvernare de vreo 20 de ani. Ne mai certam din cand in cand, dau au scoli, placute bilingve si cetatenie. Nu va trebui sa deveniti romani daca nu vreti.

  Deci, dragi moldoveni, cam asta e. Rusia? Sau Romania?

  Orice ati alege, trebuie sa o faceti. Bateti pasul pe loc de doua generatii, inspirati de un ideal inventat de altii, ca sa va tina ezitand, in baltoaca: acela al Moldovei independente.

  E o fictiune. Moldova suntem noi.

  Ma auziti? Moldova suntem noi. Si eu, si voi. Si-acum, ca in orice cuplu care are o relatie la distanta, a venit vremea sa alegem: punem punct.

  Sau ne punem soarta la comun.

  Sursa: http://lucianmindruta.com

 15. Maaaari lichele mai are teritoriul ăsta poreclit RM.
  Dar nimeni nu-i bate pr Campionii Mondiali la Lichelism gaşca Lucinschi-Filat-Dodon.
  Valoghia Filat acum bate palma cu toti de frica lui Plahotniuc care il santajeaza cu dosare penale.
  Bate palma cu Topii, cu Dodonii, cu toti banditii de toate culorile si cu Dracu’ bate palma visand salvarea de puscarie.

 16. Doamna europarlamentară Monica Macovei este unionistă.
  În septembrie 2015 a participat la Chișinâu
  la înființarea noului partid Dreapta / Unionistă a doamnei Anica Guțu
  și a ținut un mic discurs pro-Re-Unire.
  Are dreptate când declară că Plahotniuk este marele mafiot
  și marele rău din Rep. Moldova.
  Dar doamna Macovei nu cunoaște toate subterfugiile licheiste de la Chișinău și încă nu realizează că DA -ul năstăsist din Piața Mare,
  cel care fugărește unioniștii dar se pupă cu dodoniștii rusofoni,
  este un PLAN rusesc de la Kremlin contra Europei
  și Re-Unirii noastre cu România.

 17. Despre europarlamentara Monica Macovei care a votat in Parlamentul European pentru aprobarea cotelor obligatorii de islamisti ce vor fi trimisi in Romania, dar NICIODATA n-a vorbit despre necesitatea REINTREGIRII, nu mai am ce comenta. Ii las pe cei care au ochelari de cal s-o faca.

 18. Domnul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, a divulgat un secret intim din viata domnului presedinte PL Ghimpu.

  Munteanu: Ghimpu este un pescar înflăcărat, el prinde peștii, îi sărută și îi lasă înapoi în apă…

  No comment…

 19. Atenție Mare !
  –––––––––
  Toți marii Unioniști din ultimii 25 de ani
  au fost omorâți prin otrăviri, iradieri sau accidente la comandă
  de către teroriștii voroniști dodoniști usatiști roșkiști lucinskiști sneguriști
  din SIS-temul KGB de la Chișinău în tandem cu cel de la Tiraspol.
  Cântăreții Doina și Ion Aldea Teodorovici cântărețul Vlad Gheorghelaș,
  compozitorul Petre Aldea-Teodorovici, etc. vă spun ceva ?
  Actualmente cei mai mari unioniști sunt dirijorul Nicolae Botgros și tânărul Ion Paladi.
  Deci iată că din nou teroriștii rusofoni și trădătorii l-au otrăvit și iradiat de la distanță
  pe marele Nicolae Botgros. Medicii nu pot depista adevărata cauză a maladiei
  căci SIS-temul KGB de ocupație operează cu cele mai sofisticate metode de asasinare,
  metode indepistabile.
  Tot în asemenea mod teroristii i-au calicit pentru toată viața
  pe actorii Gheorghe Urschi și Gheorghe Pârlea, cântăreața Nina Crulicovschi, etc.
  Președintele adormit Timofte știe toate acestea
  dar nu face nimic pentru a salva Marii Unioniști.
  –––––––––––––––––––––––––
  Dacă avem Minte să luăm Aminte la ceea ce vă scriu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *