Suntem prima familie în RM, care și-a restabilit identitatea românească în actele oficiale moldovenești

SP nastereÎn mandatele mele de deputat am tot încercat să obțin dreptul cetățeanului celui de-al doilea stat românesc la autoidentificare, dar nu s-a reușit din cauza majorității parlamentare comuniste și a colaboraționiștilor acesteia.

După 2009, logic, având, parcă, neoficial, necomuniști la Putere, s-au putut face cu mult mai multe lucruri și legat de aceasta. Bine că măcar ceva „s-a permis”, pentru că procesul de redobândire a identității românești pentru moldoveni și statul ăsta artificial, BP nasterecare este al doilea românesc, sporește. 

VP NastereAcum câteva luni scriam despre faptul că suntem 
prima familie din RM (soțul, fiica și cu mine), care ne-am autoidentificat drept români conform modificărilor legislative care au permis faptul. Acest lucru nu l-au făcut nici măcar cei care au promovat modificările la lege.

Procedura este anevoioasă, tocmai de aceea sunt puține șanse ca mulți să o facă. Dar dacă România, la primirea actelor pentru cetățenia română, ar pune condiția ca fiecine să aibă trecută în certificatul de naștere moldovenesc, de la care derivă celelalte acte și înscrisuri – naționalitatea de român, procesul ori ar fi simplificat, ori ar fi mai intens, deși e încă greoi.

Împreună cu soțul am făcut aceasta când instituțiile statului încă nici nu știau cum să aplice legea, nu mai spunem că nu erau încă tipărite noile certificate de naștere, cu rubrica ”naționalitatea”. A se vedea aici – http://www.pavlicenco.md/2014/05/20/conform-noii-legi-doar-doi-romani-s-au-autoidentificat-ca-atare-in-rm-pavlicenco-sergiu-si-vitalia-vedeti-procedura/

Am discutat cu responsabili de la ministere, servicii și a fost demarat procesul. Deși pentru noi, cei născuți în perioada sovietică, el este ceva mai complicat. Este vorba că trebuie să modifici înscrisurile primare în registrele în care îți este trecută nașterea, apoi căsătoria… 

Este, totodată, adevărat că oficiile de stare civilă încep a merge ca ceasul în procesul de perfectare, în toate registrele cu înscrisuri, a identității românești pentru cine are această demnitate și aici își are rolul pozitiv tehnologizarea.

Pentru că avem, cu soțul și fiica, cetățenia română din 1992, am ținut să ne facem regulă la capitolul ”naționalitate română” și în actele moldovenești, pentru ca atunci când nepoțelele noastre, născute nemțoiace, vor fi duse la Consulatul României de la Berlin pentru acte de stare civilă și pașapoarte românești, să se vadă că mama și bunicii sunt români și în actele celui de-al doilea stat românesc.

Totodată, de exemplu, prima nepoțică, cea care este în Republica Moldova – decizie ce va fi aplicată și în cazul gemenelor – deține deja certificat de naștere moldovenesc, în care e trecută naționalitatea mamei ca româncă, deține buletin de identitate și pașaport ale RM, pentru a căror perfectare în baza de date, ca și în certificatul de căsătorie al părinților, sunt trecute înscrisurile corecte legat de naționalitatea română.

Vitalia PAVLICENCO

ASTA PUBLICAM LA 20 MAI 2014

Conform noii legi, doar doi români s-au autoidentificat ca atare în RM – Pavlicenco Sergiu și Vitalia. Vedeți procedura…

http://www.pavlicenco.md/2014/05/20/conform-noii-legi-doar-doi-romani-s-au-autoidentificat-ca-atare-in-rm-pavlicenco-sergiu-si-vitalia-vedeti-procedura

Certificat explicativ SergiuDe o lună ne ocupăm și de verificarea funcționării, pe propriul exemplu și cu Certificat explicativ
propria implicare, a noii legi privind autoidentificarea națională a cetățenilor. Astfel, după ce am mers la Oficiul de Stare Civilă căruia îi suntem arondați, după ce am completat declarații respective de autoidentificare etnică, au fost anunțate OSC raionale, în cazul nostru – Râșcani și Anenii-Noi. Apoi am așteptat să vină de acolo confirmarea că, în baza declarațiilor noastre, au fost făcute modificările respective în cărțile de naștere unde ne-am născut, ca de fiece dată când mai vrei să faci un nou act să fie trecut acolo pe veci identitatea declarată, asumată, de care am fost lipsiți noi, românii, fără voia noastră, de către  autoritățile sovietice comuniste. După ce a venit confirmarea, expusă în formă liberă, că s-a făcut modificarea, documente ce se cheamă ”certificate explicative”, le-am ridicat și am mers la Registrul populației, să facem modificările respective în baza de date. Acolo ni s-a refuzat acest lucru, deși avem buletine de identitate noi, pașapoarte biometrice, dar în ele nu este indicată naționalitatea. Ni s-a sugerat să mergem să facem certificate de naștere noi, unde să trecem naționalitatea titularului. Dar asemenea formulare încă nu există, poate vor apare la sfârșitul acestei luni – începutul lunii iunie.

Adică, a rezultat că nu avem ce face cu aceste certificate. Am sunat înapoi la OSC-Buiucani, apoi la conducerea republicană a OSC, unde mi s-a spus că se va căuta o soluție. Am așteptat un timp, am vorbit cu ministrul Pavel Filip. Apoi, după discuții interdepartamentale, s-a decis ca aceste certificate să fie luate în seamă și în temeiul lor să fie introduse modificări în baza de date a Registrului populației, în acest sens am discutat și cu dl Ursu, care ne-a spus că legea devine funcțională din mers, odată cu primele solicitări, care sunt ale Familiei Pavlicenco.

Nu vreau să îmi exprim mirarea legat de faptul că deputații care au promovat această lege nu au încercat să vadă și dacă funcționează. Nu funcționa, dar începe să se aplice. Va fi emis un formular-tip pentru răspunsurile legat de schimbările în cărțile de naștere pentru certificatele explicative și se va da un ordin intern în Ministerul dezvoltării informaționale, care va permite modificarea bazei de date în Registrul populației și în baza certificatelor explicative, nu doar în baza noilor certificate de naștere, unde, spre deosebire de actualele, unde nu este trecută naționalitatea titularului, ci doar a părinților, în cele noi va fi și naționalitatea titularului de certificat. Desigur, pot fi minunății – tata moldovean, mama – moldoveancă, iar copilul – român. Așa cum sunt trecuți și părinții noștri în certificatele de naștere ale noastre, copiilor, iar bunicii noștri aveau linie în loc de naționalitate… Dar astea sunt sechelele trecutului antiromânesc.

Ministrul Pavel Filip mi-a răspuns legat de autoidentificarea etnică: ”Da, se poate.E din 2012. Acum fiecare poate să meargă la oficiul stării civile și să se declare român, vine la noi cu acest certificat și noi schimbăm în Registrul populației”.

O concluzie. Nu e simplă procedura, dar trebuie urmată. Găsiți timpul și o faceți, ca un gest de demnitate națională, ca să știe și copiii voștri, dacă părinții nu mai pot ști, că ați restabilit un adevăr călcat în picioare – că Noi suntem Români și Punctum!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Astfel ar trebui să procedeze orice cetățean din stânga Prutului, cu origini etnice românești, treaz la minte.Interesant, cu ce se ocupă Forumul Românilior din R.Moldova?

 2. Am sa obtin cetatetia romana numai atunci cand si pamantul stramosilor de sub picioarele mele va avea aceiasi soarta. Spun asta trist dar cu mare nadejde, ca ne vom uni noi intai aici, in Basarabia, ca apoi sa facem si o Mare Reunire a statului Roman.

 3. FOAIA B.U.N.-ă UNIONISTĂ – /5
  Ediție Specială
  1 Octombrie 2015
  ——————————————–––––––––————————
  ȘTIREA ZILEI:
  Forțele unioniste se coalizează pentru salvarea Rep. Moldova
  – O Declarație Unionistă
  semnată de Blocul Unității Naționale/B.U.N./, Consiliul RE-Unirii,
  Partidul Național Liberal și Partidul DREAPTA Unionistă.
  /timpul md 25 septembrie 2015/
  1.
  O ÎNTREBARE CRUCIALĂ –
  –––––––––––————–
  Nu prea se înțelege bine,
  dacă B.U.N.-ul este un BLOC al UNITĂȚII Naționale,
  de ce Consiliul Re-Unirii, PNL și Dreapta Unionistă
  se delimitează separat
  și nu vor să facă și ele parte din acest
  BLOC PAN-UNIONIST al Unității Naționale -B.U.N. din Chișinău?
  /deci atenție la cuvântul BLOC și nu partid/

  Această întrebare s-a pus și în mai 2015
  la constituirea B.U.N.-ului,
  dar PNL/Consiliul Re-Unirii a ignorat această întrebare crucială.
  Este nevoie de claritate în Acțiunile Unioniste, fără șiretlicuri !

  Deci, intrebarea –
  Face oare Consiliul Re-Unirii și PNL parte din B.U.N. sau nu ?
  Cine poate răspunde la această întrebare ?

  în aceaste condiții de stare excepțională în Rep. Molotova,
  ce prevalează,
  Ideea Națională de Re-Unire
  sau partizanatul partinic și ambițiile personale ?
  –––––––––––––––––––—————————————-
  N.B
  – Somnorosul Arcadie Suceveanu de la Uniunea Scriitorilor,
  pe unde este oare culcat strategic adormit
  și de ce nu semnează și el aceste documente importante?
  Sau solda lui de la Kremlin nu-i permite ?

  – și de ce tace și de cine se teme Aripa Unionistă
  din PL anacronic ghimpos șalarist dubios ?
  2.
  Un nou unionist declarat ieșit din partizanat –
  „Re-Unirea Moldovei cu România e mai viabilă ca niciodată.

  Unioniștii declarați rămân o minoritate în Rep. Moldova,
  dar unii pași îi recomand autorităților de pe ambele părți ale Prutului:
  o uniune vamală și una bancară”,
  – a declarat fostul prim-ministru al Rep. Moldova Ion Sturza
  în cadrul Conferinței Forbes CEE Forum din București la 22 septembrie 2015.

  3.
  Citiți aici-
  “Anul 2018. Re-Unirea Inteligentă” //
  „RE-Unirea trebuie să fie o certitudine mai întâi în mințile oamenilor și apoi în faptele lor”
  de Ilie Gulca /jc md 24 septembrie 2015/
  Interviu cu istoricul Ioan-Aurel Pop, academician, rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj

  http://www.jc.md/2018-unirea-inteligenta-unirea-trebuie-sa-fie-mai-mult-decat-o-speranta-trebuie-sa-fie-o-certitudine-mai-intai-in-mintile-oamenilor-si-apoi-in-faptele-lor/
  2 citate-
  …Moldova dintre Prut și Nistru nu a fost niciodată un stat, până în 1991.
  Ocupația rusească a creat o provincie, o gubernie – adesea disprețuită, neglijată (hulită chiar de Pușkin) – iar regimul sovietic nu a creat un stat, ci un simulacru de stat, prezentat așa de ochii lumii.
  Statul era la Moscova, unde se decidea totul. Prin urmare, din provincie, Moldova a încercat,
  de circa două decenii încoace, să devină stat.
  Or, un stat se încheagă greu și devine organic și natural și mai greu.
  Rep. Moldova a moștenit structuri comuniste de tip sovietic,
  peste care s-au așezat câteva decalcuri din tradiția românească și anumite pastișe după instituții europene. De aici, nu avea cum să iasă un corp politic natural și funcțional.

  …De aceea, este greu de spus că Re-Unirea Basarabiei, mai exact a Rep. Moldova
  (numai aici este o clasă politică românească, care conduce și are putere de decizie),
  nu se poate face acum.
  Dacă tot mai mulți moldoveni de la stânga Prutului își pun nădejdea în Țara cea Mare,
  este un semn bun. Sper ca Țara să fie pregătită să-i primească frumos, cu inima deschisă.
  Românii din Țară nu trebuie să aștepte doar RE-Unirea, ci trebuie să o facă împreună cu basarabenii. „Realismul Re-Unirii” ține de noi, dar și de lumea în care trăim.
  Iar această lume este tot mai complexă și mai nesigură.
  Poate nu am știut să prindem clipa potrivită pentru RE-Unire, dar eu cred că timpul nu este pierdut.

  Moșii și strămoșii mei ardeleni au trăit cu toții sub străini, timp de o mie de ani
  (putere politică românească în Ardeal nu a existat de la formarea poporului român încoace!)
  și, totuși, s-au înfățișat la judecata istoriei unindu-se cu Țara,
  chiar dacă Țara nu i-a primit întru toate cu brațele deschise!
  Înainte de Unirea de la 1918, prin anumite părți vestice –
  rătăcite și ticăloșite de „atâta amar de ani” de înstrăinare –
  oamenii cântau, la biserică, după slujbă, cu popa împreună, cântece patriotice,
  ca să nu uite că sunt români (rumâni).
  RE-Unirea trebuie să fie mai mult decât o speranță, trebuie să fie o certitudine,
  mai întâi în mințile oamenilor și apoi în faptele lor.
  Deocamdată, nu este așa, nici în cazul românilor din România, nici în cazul celor din Rep. Moldova.
  Dar, câtă vreme existăm, nimic nu este pierdut!
  4.
  “Ce-ți doresc eu, ție, Basarabie iubită?!”
  Prioritatea social-politică Nr.1 /crarea unei stângi unioniste pro-românești/
  un articol de Vasile Pastuh-Cubolteanu
  profesor la Universitatea Ion Creangă din Chișinău
  24 septembrie 2015
  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/ce-ti-doresc-eu-tie-basarabie-iubita/

  5.
  EVENIMENT UNIONIST-
  Duminică, 4 octombrie 2015-
  Ediţia a doua a Festivalului folcloric „Frunza Nucului” din s. Bardar, Ialoveni.
  Invițați din România, rețete vechi, meșteri populari, artizanat,
  Marele Unionist Igor Tonu, etc.

  6.
  Analistul politic al Fundației Jamestown din Washington, Vladimir Socor,
  a declarat la 27 septembrie 2015 în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV
  că pentru prima oară în 20 de ani se poate vorbi
  despre Re-Unirea României cu Rep. Moldova ca opțiune realistă.

  „În Rep. Moldova aveam de-a face cu un proces de prăbușire a statului.
  Încă nu am ajuns la etapa de stat falimentar, din punctul de vedere al securității,
  dar ne îndreptăm acolo. Aș compara Rep. Moldova cu un sat fără câini.
  În Moldova s-au prăbușit sistemele instituționale.
  Cauza fundamentală e dezmățul partidelor politice.
  Instituțiile statului au fost împărțite pe criterii de partid,
  în realitate pe interese de grup și de clan (…)
  Rep. Moldova a fost o democrație până acum. Acum nu mai este.
  Nu, cred că democrația s-a prăbușit în Rep. Moldova. Democrația și statul au eșuat”,
  a explicat Socor la Realitatea TV.

  7.
  ACADEMIA CAȚAVENCU DE CHIȘINĂU-
  Lista Rușinii anti-unioniste
  și Anti-Basarabia din România
  ––––––––––––––
  Licheaua nr 1 –
  a)
  Andrei Popa · Iași
  „Ce să căutati voi in România, înapoiaților?”
  / Nemțean, 28 ani, chitarist din trupa cântăreței băcăuane Loredana Groza/
  http://infoprut.ro/41279-ion-sturza-unirea-moldovei-cu-romania-e-mai-valabila-ca-niciodata.html
  b)
  bucureșteanca Oana Serafim,
  Director, Postul de Radio Europa Liberă, Praga
  secția în limba română pt. Rep. Moldova
  c)
  Sabina Fati,
  jurnalistă la ziarul România Liberă, București
  d)
  Andreea Gheorghiu
  Lector Universitar, limba franceză, Universitatea Timișoara
  e)
  Nicolae E. Șera
  Conf.dr., limba franceză, Universitatea Cluj -Napoca
  f)
  Petru Clej
  fost redactor la Radio BBC Londra

 4. RASPUNS Pt Tot-Acela, care nu ajunge la Tot-Acela din motive necunoscute noua

  Raspunsul este ca BUN nu accepta partide in cadrul sau. PNL a vrut sa adere, dar nu a fost acceptat. Nu stiu daca aceasta atitudine se mentine sau se schimba din partea BUN. Cit priveste Consiliul Unirii, el contine foarte multe componente si nu este logic sa intre Consiliul Unirii cu o gramada de componente in alta Platforma/Bloc. In afara de asta, PNL si Tiras-Tighina, din Consiliul Unirii, sunt semnatare ale Declaratiei comune. Iata componentele Consiliului Unirii:

  Lista aderenţilor la Consiliul Unirii: Aici sunt și mesajele ce însoțesc Adeziunile.

  http://www.consiliul-unirii.ro/organizatii-si-persoane-afiliate/

  Mircea Druc, membru-fondator şi preşedintele CNU-CNR (Chişinău-Bucureşti1991- 1992), fondat la 1 decembrie 1991, ca act de voinţă a unui grup de parlamentari de la Chişinău şi Bucureşti MESAJ: ”Eu, Mircea Druc, sunt aderent la CU-2012 “prin definiţie”, alături de toţi ceilalţi unionişti.”

  Ştefan Maimescu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, preşedintele Asociaţiei socio-culturale ”Maluri de Prut” din Italia, Republica Moldova

  Vladimir Beşleagă, ex-deputat, membru al Uniunii Scriitorilor, membru-fondator al Consiliului Naţional al Unirii-1991, Republica Moldova

  Ion Mărgineanu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Lidia Dicusar, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Marin Beleuţă, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Valentin Dolganiuc, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Vasile Sajin, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Ion Madan, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Tudor Negru, ex-deputat, doctor în drept, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Ion Munteanu, doctor în filozofie, ex-deputat, membru-fondator al Consiliului Naţional al Unirii-1991, Republica Moldova

  Gheorghe Slabu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Mihai Druţă, ex-deputat, membru al ”Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Ion Tănase, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al unirii1991, Republica Moldova

  Alexandra Raiu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ”Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Mihai Dimitriu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ”Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Nicolae Misail, ex-deputat, membru al ”Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

  Valentin Mîndîcanu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii- 1991, Republica Moldova

  Zăinescu Cristian Constantin, ex-deputat de Iaşi (prima legislatură), ex-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (1990-1992), membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, Iaşi, România

  Anatol Caraman, Sergiu Tătaru, AVR-1992 ”Tiras-Tighina”, Republica Moldova

  Vitalia Pavlicenco, ex-deputat, preşedintele PNL, decorată cu Ordinul Naţional al României “Pentru Merit”, în Grad de Comandor, Anatolie Revenco, medic, vicepreședinte al PNL, Alexandra Can, vicepreşedinte al PNL, ex-ministru, decorată cu Ordinul Naţional al României ”Serviciul Credincios” în Grad de Comandor, Iuri-Apostol Andrei, ex-deputat, membru al BPC al PNL, Republica Moldova

  Alexandru Moşanu, membru de onoare al Academiei Române, preşedintele Parlamentului care a proclamat Independenţa, redactor-şef-fondator al revistei de istorie şi cultură ”Destin Românesc”, Republica Moldova

  Valeriu Ciubotaru, preşedinte, Partidul Naţional Român, Republica Moldova

  Mircea Rusu, ex-deputat, preşedintele Asociaţiei ”Libera iniţiativă”, Republica Moldova

  Eugen Mihalache, vicepreşedinte, Partidul Poporului-Dan Diaconescu, România

  Mircea Popescu, Consilier Onorific al Preşedintelui Comisiei de Politică Externă a Senatului României, fost preşedinte al Consiliului Mondial Român, decorat cu Ordinul Naţional al României ”Pentru Merit” în Grad de Comandor, California, SUA

  Constantin Tănase, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii ‘91, membru al Asociaţiei “Parlamentul ‘90”, decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în Grad de Ofiţer, Republica Moldova
  Val Butnaru, publicist, scriitor, director al portalului http://www.union.md, decorată cu Ordinul Naţional al României ”Pentru Merit” în grad de Comandor, Republica Moldova

  Valentina Butnaru, publicistă, preşedintele Societăţii ”Limba Noastră cea Română”, Ordinul Naţional al României ”Pentru Merit” în Grad de Comandor, Republica Moldova

  Sergiu Laşcu, preşedintele Mişcării Naţional-Creştine, Republica Moldova

  Gheorghe Viţă, preşedintele Uniunii Românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, Republica Moldova

  Palade Gheorghe, doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Republica Moldova

  Anton Moraru, doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Republica Moldova

  Alexei Paluţa, preşedintele Asociaţiei ”Tighina”, România

  Dumitru Ilinca, preşedintele Asociaţiei moldo-române ”Maluri de Prut”, Italia

  Strîmbeanu Andrei, ex-deputat, membru al Uniunii Scriitorilor, Republica Moldova

  Traian Vasilcău, membru al Uniunii Scriitororilor din România și Republica Moldova

  Anatol Vidraşcu, directorul grupului editorial ”Litera”, decorată cu Ordinul Naţional al României ”Serviciul Credincios” în Grad de Comandor, România-Republica Moldova

  Bagiu Ovidiu Ilie, preşedintele ”Asociaţiei ”FAPTE”, România

  Iulia Deleu, avocat, directorul Fundaţiei ,,Dreptul şi Democraţia”, Republica Moldova

  Mîndîcanu Virgil, profesor universitar, doctor habilitat, Republica Moldova

  Sergiu Afanasiu, preşedintele Asociaţiei Ziariştilor Liberi, Republica Moldova

  Ludmila Bolboceanu, preşedintele ”Mişcării femeilor dinMoldova pentru combaterea sărăciei”, Republica Moldova

  Liliana Pagu, preşedintele Asociaţiei Femeilor din România

  Alexandru David, preşedintele Comunităţii regilioase ,,Filiala Floreni a Frăţiei ortodoxe Române”, Republica Moldova

  Tatiana Balacci, preşedintele Asociaţiei ”Realitate şi Adevăr”, Republica Moldova

  Dan Ioan Mariuţa, preşedintele Asociaţiei ”Realitate şi Adevăr”, Alba Iulia, România

  Mihai Ciubotaru, preşedintele ”Societăţii scriitorilor români din Basarabia, Republica Moldova

  Viorel Patrichi, membru în conducerea CNU-CNR, fondat in 1991, jurnalist, scriitor, românia

  Ovidiu Creanga, scriitor basarabean, Toronto, Canada

  Eugenia Duca, preşedintele ”Asociaţiei femeilor de afaceri”, Republica Moldova

  Vlad Ciorici, preşedinte, Gheorghe Mârzencu, membru ai Asociaţiei obşteşti ”Memoria victimelor regimului totalitar comunist”, Republica Moldova

  Maxian Gheorghe, ”Asociaţia oamenilor de ştiinţă, cultura şi artă din Orhei”, Republica Moldova

  Victor Zugravu, preşedintele Mişcării Populare ”Solidaritatea”, Republica Moldova

  Timotei Ţurcanu, inginer, Republica Moldova

  Ion Stafi, istoric, Republica Moldova

  Oleg Brega, jurnalist, activist civic, Republica Moldova

  Ghenadie Brega, activist civic, Republica Moldova

  Ţărnă Nicolae, actor, muzician, Republica Moldova

  Vasile Iovu, artist al poporului, naist, Republica Moldova

  Sergiu Pîrgaru, Accent TV, Republica Moldova

  Luminiţa Dumbrăveanu, Asociaţia ”Justice-Studio”, Republica Moldova

  Bogdan Ţicală, reprezentantul Asociaţiei „Eternul Maramureş”, România

  Tudor Ionescu, reprezentantul Asociaţiei „Noua Dreapta”, România

  Constantin Rusanovschi, preşedintele Asociaţiei ”Pro Basarabia şi Bucovina”, Filiala Oneşti, România

  Ioan Seniuc, preşedinte de onoare al Asociaţiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, Bacău, România

  Dacian Dumitrescu, ziarist independent, consilier de presă la “Asociaţia culturală PRO Basarabia si Bucovina”, http://www.probasarabiasibucovina.ro şi administrator al site-urilor http://www.romaniacarnavalului.com şi http://www.romaniataranoastra.eu, România

  Ion Măldărescu, Revista ART-EMIS, România

  Istrate Ioan Emilian, fotoreporter independent, Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, România

  Dembiţchi Mihai, pensionar M.A.I., Republica Moldova

  Iurie Fortuna, reprezentantul Noii Drepte, Italia

  Moisei Iurie, pensionar militar, Republica Moldova

  Marin Anatol, profesor de istorie, Republica Moldova

  Protoiereul Ioan Eşanu, Parohia Sfîntul Nicolae, Mitropolia Basarabiei, Călăraşi, Republica Moldova

  Virgil Ciucă, inginer, poet, preşedintele “Asociaţiei Americanilor de Origine Română”, New York, SUA

  Napoleon Săvescu, preşedintele Dacia Revival International Society of New York, Romanien Medical Society of New York, Statele Unite ale Americii, MESAJ: “Felicitari, Sunt alaturi de dumneavoastra si, daca considerati ca va pot/putem fi de folos, va fi un privilegiu pentru mine/noi”.

  Geo Stroe, preşedinte-fondator al Fundaţiei Academia Dacoromână TDC şi Partidul României Europene – P.R.E. MESAJ: “FUNDATIA ACADEMIA DACOROMANA TDC si PARTIDUL ROMANIEI EUROPENE -P.R.E.SUSTIN IMPREUNA INTRU TOTUL ACEASTA ACTIUNE UNIONISTA.”

  Gheorghe Gavrilă Copil, preşedintele Societăţii CulturaleBucureşti-Chişinău. MESAJ: “Dragi români din Consiliul Unirii, consideraţi Societatea Cultural Bucureşti-Chişinău ca fiind împreună cu dumneavoastră pe calea Reîntregirii României! Unirea românilor într-un singur stat s-a facut prin ei înşişi, imperiile fiind puse asupra faptului împlinit. Crezând te respecţi pe tine şi vom reuşi! Unirea de la 1 Decembrie 1918 este activă în sufletele românilor şi vom ajunge, neîndoielnic, în România noastră Reîntregită! Această stare sufletească o dorim tuturor românilor, de 1 Decembrie, de 15 ianuarie, de 24 ianuarie, de Paşti, de 15 iunie, de Crăciun, de Anul Nou şi zi de zi, până la împlinirea acestui ideal sacru!”

  Octavian Căpăţină, cercetător principal la Institutul de proiectări pentru automatizări, Cluj Napoca, România

  Şerban Tudor, pensionar M.Ap.N, România

  Şerban Liuba, pensionar M.A.I., Republica Moldova-Romania

  Ion Neaga, maior de poliţie în rezervă, Republica Moldova

  Andrei Begu, rezident acum în Spania, Republica Moldova, MESAJ: “Sustin ideea unirii Basarabiei cu Romania. Voi promova aceasta idee asa cum voi putea prin diferite metode chiar si de aici din Spania. Sa ne ajute Dumnezeu! Traiasca Romania Mare!!!”

  Ţurcan Vasile, colonel în rezervă, ex-comisar de poliţie Grigoriopol, ex-comisar Hânceşti, participant la conflictul militar din 1992, cavaler al Ordinului ”Credinţă Patriei de gradul I”, Republica Moldova

  Dumitrascu Viorel-Artur, inginer, Braşov, România

  Cătălin Vasile, cadru militar (activ), subofiter-pompier militar, Galati, România. MESAJ: ”Calitatea mea de cadru militar activ m-a impiedicat sa specific inca de la bun inceput profesia si ocupatia, nu din teama, – caci imi asum responsabilitatea pentru afirmarea credintei si a principiilor care ma calauzesc -, ci pentru a nu adauga si alte probleme la cele deja existente din partea dusmanilor REINTREGIRII si a slujitorilor acestora, care va aduc atingere. Domnul sa ne ajute sa vedem Reintregirea infaptuita, cu adevarat pe vecie de aceasta data! Cu respect”

  Iulian Moldovanu, bibliotecar, secretar al filialei Botoşani a Asociaţiei Culturale ”Pro Basarabia şi Bucovina”, România MESAJ: ”E NEVOIE URGENTA DE UN LIDER!!!! Gasiti un lider incoruptibil si puneti-l in fruntea miscarii. Altfel va vor risipi repede”.

  Ion Dumbrăveanu, doctor habilitat-romanist, profesor universitar, Republica Moldova

  Albina Dumbrăveanu, doctor în filologia română, Republica Moldova

  Neculai Popa, Consiliul Român American, SUA

  Tatiana Valica, cetăţeană a României, domiciliată în Republica Moldova

  Vera J Luchian-Patton, editor-in-chief al publicaţiei Clipa Magazine, cea mai veche publicaţie de limbă română de pe continentul american, SUA

  Dwight B Luchian-Patton, director, Clipa R Magazine, cea mai veche publicaţie de limbă română de pe continentul american, SUA

  Nicolae D Rusu, economist, pensionar, SUA

  Vasile Bechis, Evergreen Pl. Costa Mesa Ca.92627

  Talos Mircea, manager, studii superioare tehnice și economice, implicat în activitatea politica a PNCCD din ianuarie 1990, adeziunea e semnată în nume propriu, Bistriţa, jud. B-N, România

  Cezar Adonis Mihalache, director editorial şi redactor-şef Ziarul ”Naţiunea” http://www.ziarulnatiunea.ro), Bucureşti, România

  Cantoreanu Daniel, student, membru al unui SiSC – Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, București, România

  Serpoianu Mihai, Constanţa, România

  Alexandrin Moiseev, redactor emisiune ”Romania inconjurata de Romani”, Radio Neptun Constanta (www.radioneptun.ro), director executiv ONG Romania Dacia Casa Noastra, blogger http://moiseevalexandrin.wordpress.com/, Constanta, Romania. In R.Moldova – Stefan Voda

  Firica Popa, Inginer/prestari servicii in afaceri si management , Membru fondator al Asociatiei culturale ,,Pro Basarabia si Bucovina,, filiala Teleroman, Membru fondator al ,,Partidului reantregirii optiunea daco-latina,, filiala Teleorman-România. MESAJ: ”Mi-am propus inca din 1991 sa urmez consecvent toate initiativele si demersurile care privesc reantregirea neamului romanesc promovate de dl Micea Druc, singurul lider roman autentic in promovarea intereseor nationale ale tuturor romanilor, Dumnezeu sa binecuvanteze neamul romanesc!”

  Mihai Bogdan Bicsi, fizician, Suceava, România

  Vasile Tudose, mecanic-auto, Iasi, România. MESAJ: ”Nu fac parte din nici un partid politic, din Romania si nici din Basarabia…”

  Harconita Nicolae, pensionar, Chisinau, Republica Moldova

  Lilia Sievers, temporar neangajata,Germany MESAJ: ”Sunt total pt Unire pentru cä suntem pur si simplu romäni, ne place sau nu, dar Patria, pärintii sau copiii nu se aleg. Chiar nu avem nevoie sä ducem in spate 101 hoti-parlamentari si multi treucari-functionari si pe cumätrii lor. Moldova poate fi dupä exemplul Gremaniei o regiune cu un simplu ministru-prezident si un mic Guvern, o regiune infloritoare. Vä doresc si ne doresc succes, sä ne ajute Domnul!”

  Petru Catricio, artist plastic, Franța

  Anastasia Calistru, matematiciana, asistentă, Germania

  Valentina Sturza, presedintele Asociatiei Fostilor Deportati si Detinuti Politici din R.Moldova, Chisinau MESAJ: ”Din asociatie fac parte circa 5 mii de persoane, peste 60% dintre ele sunt nascute in Romania interbelica, restul fiind nascuti in locurile deportarii. Ababsoluta majoritate dintre toti membrii Asociatiei pledeaza pentru Re-Unirea Basarabiei (R.Moldova) cu România.”

  Fioghin Calistru, pictor liber, Germania

  Daniel-Octavian Niculescu, traducător autorizat, București

  Jordan Barbu, inginer, Tulcea-România MESAJ: ”DORESC REUNIREA CELOR DOUA STATE”

  Valentina Galuscă, jurnalist, Republica Moldova MESAJ:”Sustin Declaratia Consiliului Unirii! Traisca Romania Mare, in vechile hotare!” “Scumpii mei compatrioti, din Consiliul Unirii, sunt, din anul 1991, membra a Uniunii Jurnalistilor din Republica Moldova. In activitatea mea de jurnalist am lucrat redactor la Radio Moldova (anii 1985-1990), redactor de sectie la ziarul pentru copii Florile Dalbe (1990-2000), redactor-sef la revista catolica Providenta Divina (2000-2002), secretar responsabil la ziarul Gazeta Bibliotecarului 2002-2004, redactor de sectie la revista „Moldova” 2004-2006. Acum sunt la pensie, colaborez in baza de contract, scriu articole despre asistenta sociala. Nu reprezint nici o organizatie, intentionez sa infiintez un studiou de producere a filmelor documentare si cu desene animate. (In acest sens am fost la traininguri la ECCC – Centrul European pentru Cultura si Comunicatii, cu sediul in Varsovia, Polonia pe 24 de zile in anul 2000, si apoi in 2004 cu temele Filme…). Posed limba engleza destul de binisor (am invatat la cursuri intensive), franceza (in scoala si la Universitatea de stat). Am invatat italiana fara profesor, cand lucram la revista catolica, caci trebuia sa traduc unele articole din italiana… si, evident, stiu si rusa. Deja lucrez la un subiect pentru un film documentar despre deportati… va fi un film de investigatie cu o deplasare in zona unde au fost deportati moldovenii si lasati si uitati de toata lumea… am un subiect destul de interesant si am contactat persoane din localitatea respectiva… As putea sa contribui si eu cu ce pot pentru UNIREA cu Patria. Daca va pot fi de folos, ma puteti contacta. Cu placere voi raspunde, la chemare. Cu mult respect.”

  Paul Zahariuc, profesor, Vaslui, România MESAJ: ”Bună dimineaţa, fraţi români! Cred că vă daţi seama că noi, cei din dreapta Prutului, nu putem face prea multe şi că iniţiativa trebuie să vină din partea voastră, a celor din stânga numitului râu. Partea proastă este că aveţi un puternic partid pro-rus, cel al nemernicului voronin, care va pune numeroase piedici în calea idealului naţional: UNIREA. Dacă îl veţi marginaliza democratic, în faţa urnelor de vot, atunci totul va fi posibil. Succes tuturor!”

  Constantin Mateescu, student, Bulevardul Chisinau, Bucuresti, România

  Grigore Vulpe, președintele ONG “Basarabia & Bruxelles”, Bruxelles, Belgique Belgique MESAJ: ”Alaturi cu trup si suflet in cuget si simtire”

  Dumitru Vigu, Canada

  Victor Sula, Canada, Ontario, Toronto MESAJ: ”Pentru adevarul istoric”

  Iulian Gramatki, student la Universitatea americană Saint Louis University, specialitatea Business Internaţional şi Ştiinţe Politice, Madrid

  Vasile Gavrilan, student la litere, redactor, Milestii Mici, Ialoveni

  Ioan Rosca, luptator pentru reunificare, Piatra Neamt (Montreal), http://www.ioanrosca.com, http://www.procesulcomunismului.com, http://www.piatauniversitatii.com

  Vlad Irimie Puscasu, absolvent al Facultății de Studii Europene, membru al Organizației Provita din Cluj, colaborator al organizației umanitare ”Carpe Diem” din Republica Moldova MESAJ: ”Traiasca Romania!”

  Vitalie Buzdugan Vitalie, antreprenor, Chisinau

  Mihai Turcanu, Peresecina-Orhei, R.Moldova

  Ileana Faur, Targoviste. Jud. Dambovita

  George Coşbuc, judeţul Bistriţa-Năsăud MESAJ: ”Rog promovaţi un proiect de lege privind interzicerea publicaţiilor cu caractere chirilice pe teritoriul Republicii Moldova. Rusnacii să inveţe să scrie şi să citească cu caractere grafice latine, ca în toată lumea şi Europa. Aşa cum au renunţat germanii la caracterele gotice, de ce nu ar face acelaşi lucru slavonii? Publicaţiile existente ar trebui fie distruse fie returnate la Moscova. Cine locuieşte într-un spaţiu latin trebuie să se adapteze regulilor locului. Este o chestie de respect faţă de gazde”.

  Dorel Duceac, inginer, Iasi, România. MESAJ: ”DECLAR CA SUNT DE ACORD SI SIMT DIN TOATA PUTEREA SI DIN ADINCUL INIMII, DECLARATIA CONSILIULUI UNIRII SI MA ANGAJEZ SA PROMOVEZ IDEALURILE ACESTEI DECLARATII PINA LA VICTORIA FINALA-ROMANIA REINTREGITA. SUNT MEMBRU, INCA DIN 1991, AL CONSILIULUI NATIONAL AL UNIRII, FONDAT DE DOMNUL MIRCEA DRUG, SI AM FOST MEMBRU AL PARTIDULUI NATIONAL AL REINTREGIRII FONDAT TOT DE DOMNUL MIRCEA DRUG. AM ACTIVAT IN IASI SI IN ZONA MOLDOVEI, IN CADRUL ACESTUI PARTID DESFIINTAT LA PRESIUNEA UNOR ORGANISME UCRAINIENE SI ROMANE. CU DEOSEBITA CONSIDERATIE.”

  Ionel Ilinca, Constanta, România

  Petru Rasu, Chisinău MESAJ: ”Ader şi susţin Consiliul de Unire cu Ţara”

  Grigore Ionas, moldovean/roman basarabean, 49 ani, Republica Moldova

  Mircea Ivănoiu, urmaş al unor refugiaţi basarabeni din Bălţi, in 1944. Locuiesc la Braşov, România

  Victor Furnica, Chisinau

  Pusa Becker-Brindea Pusa, Marele Ducat de Luxemburg

  Liviu Petrina, presedintele Asociatiei Casa GRATIS PRO DEO, România

  Valeriu Boțan, Hâncești, Republica Moldova

  John Onoje, Chisinau, Republica Moldova

  Mihai Stan, președintele Consiliul Mondial Roman, SUA

  Cristinel Popa Stoica, student la Harvard University in programul de Master in Politica Publica., absolvent al Stanford University, Stiinte Politice, Cambridge, USA. Adresa Romania: com.Chiscani, Jud. Braila

  Nicolai, fermier, Chisinau, MESAJ: ”Sa ne ajute Domnul, ca e un lucru sfint!”

  Mircea Comaneci, Botosani, România. MESAJ: ”De acord cu aceasta initiativă”

  Gheorghe Ţeavă, inginer, fondator al „Mişcării Dacia”, Drajna – Prahova, România

  Valentina Mircea, Republica Moldova

  Triboi Ion, inginer-electronist, Chişinău, Republica Moldova

  Cucuietu Călin, manager, Accent TV, Chişinău, Republica Moldova

  Remus Tanasa, Redactor sef revista ”Foaie Nationala”, Botosani, România, dom.actual – Perugia, Italia

  Paul-Mircea Iordache, inginer proiectant instalaţii electrice, preşedinte al Filialei Judeţene Botoşani a Uniunii Vatra Românească, redactor al revistei “Vatra Noastră Românească”- periodic, apărut în 2001, al Fil. Botoşani U.V.R., Botoşani, ROMÂNIA.

  Anisor Barbu, inginer fizician, Alexandria, jud. Teleorman, Romania MESAJ: “Am avut initiativa infiintarii si am fost seful filialei Teleorman a Partidului National al Reintregirii, ulterior POD. Astept de mult sa mai facem ceva. Va salut , dle Mircea Druc!”

  Ivan Dicusar, economist, Criuleni, R.Moldova

  Iacob Cazacu-Istrati, prim-vicepresedinte al “Worldwide Romanian Forum”, Florin Carlan, vicepresedinte al “Worldvide Romanian Forum”, Canada MESAJ: “Sa nu uitam ca la aceasta miscare au aderat romani din intreaga lume, nu numai din Basarabia, deoarece problema reintregirii Romaniei este o problema a tuturor romanilor. Aceasta lupta pentru Unire este a intregului neam romanesc, nu a unui grup. De aceea, “Worldwide Rumanian Forum” (Forumul Romanilor de Pretutindeni), ca organizatie de baza a Miscarii Unioniste din intreaga lume cere, ca, in recent fondatul Consiliu al Unirii, FRP (“Worldwide Rumanian Forum”), sa fie recunoscut ca unul dintre membrii fondatori al Consiliului Unirii si inscrise ca Membri ai Consiliului de Unire urmatoarele persoane: Florin Cârlan (New York), Ovidiu Creangă (Toronto), Dumitru Răchitan (Hamilton), părintele Dumitru Ichim (Kitchener), Iacob Cazacu-Istrati (Toronto), Alexandru Goţea (New York), Romulus Ioniţă (New York), Nicolae Dabija (Republica Moldova), Liviu Cananău (Kitchener), Ilie Vasilev (Quebec), Doru-Cioată (Toronto), Alexandru Mursa (Toronto), George Filip (Montreal), Mircea Popescu, Ionel Gheorghina (Hamilton), Ştefan Străjeri (Detroit, SUA), Alexandru Tomescu (Toronto), Virgil Păun (Târgovişte, România), Sanda Devis (Burliington), Octavian Melenciuc (Toronto), Nicolae Dima (SUA), Alexandru Revencu, (Toronto), Victor ia Sarban (Edmonton, Canada), Victor Cazacu (Toronto), Victor Onofrei (Montreal), Mircea Pânzaru (Ottawa), Alex Cetăţeanu (Montreal), Victor Căpăţină (Toronto), Marian Costache (Hamilton).”

  Tudor Iaşcenco, directorul săptămînalului regional “CUVANTUL”, Rezina, Republica Moldova

  Colonel (r) dr. Anatol Munteanu, combatant al războiului de pe Nistru, București, România

  Corneliu LEU, Journalism and Foreign Languages, European Association for Pluralism, Europe’s Oecumenical think-tank, Coexistence Initiative, International Jacques Maritain Institute, Writer’s Union, Cinematographers’Union, Journalists’Union, Broadcasters’Association. President of the Mouvement for the Romanian Villages’ Progress; Editor of the weekly “Albina romaneasca”, the thrimonthly “Pluralitas”, the online Portal Carte si Arte (Books & Arts Portal) and “Realitatea – Publishers”. Bucureşti România

  Mihai Nicolae, avocat, președintele Institutului Fratii Golescu pentru relatii cu romanii din strainatate, România

  Petru Borodi, pensionar, Cluj, România

  Elena Condrei, Botoșani, România

  Maxim Casian, profesor

  Vitalie Florea, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

  Petru Florea, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

  Maria Florea, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

  Alexandru Andronovici, student, Iași, România

  Petru Andronovici, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

  Alexandru Andronovici, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

  Maria Andronovici, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

  Svetlana Neaga, translator-interpret, Chișinău, Republica Moldova

  Alexandru Neaga, student, Chișinău, Republica Moldova

  Tania Florea, Italia/Ialoveni-Republica Moldova

  Cheptea Roman, Republica Moldova

  Petru Bet, artist plastic, membru la “Maison des Artistes” din Franţa, deţinătorul distincţiei “La Toile d’or de l’an 2010, 2011″, acordat de Federaţia Naţională a Culturii Franceze, refugiat politic (din cauza persecuţiilor comuniste din 2002), Franța

  Olariu Sorin, inginer, vicepreședinte al partidului ”TOTUL PENTRU TARĂ, FUNDATIA I.G.OGORANU-SIBIU MESAJ: ”In numele meu personal si in calitate de vicepreședinte, ne exprimăm deplina adeziune la jertfa si lupta românilor pentru unitate națională și păstrarea identității naționale și creștine a neamului românesc. TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE. Sper să ne întâlnim la cât mai multe acțiuni concrete”. România

  Gică Manoil, profesor de istorie , Preşedintele filialei Botoşani a Asociaţiei Culturale Pro Basarabia şi Bucovina, România

  Alexandru Tataru, Milano, Italia-Republica Moldova

  Stefan Tiron, profesor, Republica Moldova

  Malai Iulian, student. MESAJ: “Numai impreuna vom fi puternici. UNIRE!!!”

  Ion Darie, jurist, Republica Moldova

  Andrei Panait, informatician, Londra, UK

  Ion Margine, istoric, jurist, antreprenor, specialist in administratia publica, colonel de politie in rezerva. MESAJ: Tatal – Margine Vasile, fost veteran al Armatei Române, subofiter in Garda de Onoare a Regelui Mihai I, Republica Moldova

  Mihail Bandalac, medic, “Eurodent bp srl”. MESAJ: “DEMNITATEA-I PAINEA INVIERII,UNA-I TARA,UNU-I SFATUL TARII! GRIGORE VIERU”, România

  Ion Sava, Orhei, Republica Moldova

  Valentin Berca, inginer. MESAJ: “Culoarea politică a UNIRII trebuie să fie una singură: “ROŞU, GALBEN ŞI ALBASTRU”! Orice român, oriunde s-ar afla, trebuie să o poarte cu mîndrie în inimă!”, Craiova, România

  Vitalie Macovei, inginer, Republica Moldova

  Morosan Vitali, medic, Republica Moldova

  Ioan Popescu, jurnalist independent, MESAJ: ”Ader, cu toată inima!”, Ploiești, România

  Smaranda LIVESCU, profesor, USA

  Vasile Şimilovici, profesor, Edineţ, Basarabia

  Alexe Lupu, profesor, Edinet, Republica Moldova

  Morosan Vitalie, medic, Chisinau, R.Moldova

  Partidul Totul pentru Tara (Pentru Patrie). Prin presedinte executiv Florin Dobrescu, Bucuresti, Romania MESAJ: “Conducerea Centrala a TpT a hotarat alaturarea intregii organizatii la Consiliul National al Unirii. Traiasca Romania Mare!”

  Fundatia Ion Gavrila Ogoranu, ONG. Prin președinte Coriolan Baciu, Bucuresti, Romania.

  Mariana Vass, profesoara, Eforie-Nord, Constanta MESAJ: Bunul Dumnezeu ne ajuta si ne va ajuta! Sa IL cautam din toata inima! NUMAI CU DUMNEZEU REUSIM!

  Dragan Gabriel, profesor

  Eriomenco Boris

  Golan Ion

  Valeriu, Cahul, Republica Moldova

  Silvia Neceaev, Chisinau

  Cotruţa Constantin

  Daniela

  Mihai Mircea Totpal

  Chiosa Eugenia, neangajata, Republica Moldova

  Cornel Todirică, economist (momentan, student la doctorat la Central European University) MESAJ: ”Va multumesc pentru initiativa si deranj!” Fălticeni-Suceava-Bucureşti-Budapesta

  Marcel Rimbu, agent ghid turist Creta. MESAJ: LUCREZ LA O FIRMA DE TURISM ROMANO-ELENA. NASCUT PE MALUL PRUTULUI LINGA STINCA-COSTESTI. DORESC UNIREA DE CIND AM INCEPUT SA VORBESC. ATUNCI IMI STRIGAM RUDELE DE PE MALUL CELALALT DE PRUT DIN MOLDOVA DE EST DIMINEATA SI SEARA SI NE SALUTAM. PARTICIP CU PLACERE LA ACTIVITATILE DEDICATE REUNIRII SI AM FORMATA O ARMATA DE UNIONISTI IN LOCURILE NATALE SI PE FACEBOOK.

  Botoșani, România

  Tatiana Chitoroga, bucatareasa, Portugalia

  Oleg Vlos, jurist, master în drept , vicepreşedinte al ONG-ului ”Protecţia drepturilor omului, de consumatori şi a persoanelor cu handicap”. MESAJ: ”Încet mor din cauza lipsei de medicamente şi bani pe ele! Managementul nostru a decis să anuleze medicamentele gratuite de salvare”, Bălți, Republica Moldova

  Arcadie Romanciuc, elev MESAJ: ”Sunt pentru limba română si pentru reintregirea spatiului românesc!” Strășeni-Republica Moldova

  Ion Dascalescu, avocat MESAJ: ”Va multumesc ca va considerati romani, si nu moldoveni, care vorbesc ”limba moldoveneasca”. Aveti toata stima mea. Pledez si sustin Unirea grabnica, pasnica si, in noul context al cerintelor europene, a tuturor teritoriilor romanesti din afara granitelor romanesti, cu Patria-mama. Daca voi o cereti, noi va sustinem. Solicitarile si implicarea trebuie sa vina de la voi. Noi nu facem decat sa va sustinem si sa va ajutam. Unirea nu se poate face cu forta. Pana la acest moment sunteti romani din Diaspora, ca si noi.” Reggio Calabria/Italia

  Petro Gilca, reponedor (comert) Barcelona, Spania

  Florea Anitei, economist, financial broker, roman moldovean din Veresti-Suceava-Romania, MESAJ: “In acest an, 2012, se implinesc 200 de ani de la rapirea Basarabiei de catre Imperiul Rus. Sa marcam acest an prin manifestatii de mare amploare impotriva anexarii acestui pamant romanesc. Unirea Basarabiei cu Patria-mama va deschide un nou capitol in Istoria Romaniei si va aduce fratii nostri mai repede in Europa ferindu-i de pericolul real al inglobarii acestora in spatiul euro-asiatic al tiraniei ruse. Fratii nostri moldoveni din Basarabia sunt europeni, sunt romani ca si noi si locul lor este in Europa. Acest an sa fie marcat de mari manifestatii pentru Unire.” SUA

  Alexei Cujba, Republica Moldova

  Vitalie Lisnic, operator video, blogger MESAJ: “Toţi spun: “Unirea va fi, mai devreme sau mai târziu!”. Eu zic: “Mai bine mai devreme!” Chișinău, Republica Moldova

  Sergiu Petrovici, inginer constructor, Teleneşti, R. Moldova

  Popa Tamara, director comercial, Ungheni, Republica Moldova

  Iurie, invatator, MESAJ: ”Sunt pentru Unirea Republicii Moldova cu România”, Slobozia, Republica Moldova

  Eduard Roman, farmacist, Bălți, Republica Moldova

  Dr.Constantin Burlacu, jurnalist, presedintele Ligii Apararii Nationale MESAJ: ”Am fost si sunt pentru reunirea Moldovei de peste Prut cu Romania. Traiasca Romania Mare, libera, independenta si suverana de la Nistru si pana la Tisa, a romanilor si numai a romanilor. 464 Woodward Ave. Apt.2L, Ridgewood, NY 11385 SUA

  Familia Calancea, români moldoveni, MESAJ: ”In amintirea parintilor nostri /apicultor Gheorghe Leon Calancea /1887-1975, s.Tataresti/, Pantelimon si Tina Calancea /spitalul din s.Zubresti/, Serghei Gh. Calancea /1924-1996/, invatator de geografie, si Eugenia V.Calancea/ 1929-2008/, invatatoare de biologie, s. Zubresti, care prin luna decembrie 1980, când o ruda prin alianta, Ion Moldoveanu, ne-a adus o antena mai moderna, au stat o prima zi de duminica tot privind cu nesat de dimineata pâna seara TV Româna, cu dulcea noastra limba, dupa care am tânjit atâta amar de vreme…”, s.Zubresti, judetul Lapuşna

  Victor Cobăsneanu, redactor-șef, ”Observatorul de Nord”

  Ion Daghi, plastician, doctor in pedagogie, conferențiar universitar UTC, Chișinău, Republica Moldova

  Liviu Raischi, primar, Slobozia Noua, jud.Soroca

  Veronica Alexa, economist, MESAJ: “Ader la Consiliul Unirii din suflet. Caut în România pe Roşca Mircea, născut în Basarabia în 1939-1942, fiul lui Fiodor sau Tudor Roşca, născut la Rădeni-jud.Orhei, în 1903-1906. A fugit din Basarabia de teroarea bolsevică în 1940 sau în 1944. A lucrat ca profesor la Focşani. Mircea Roşca fiul lui Fiodor sau Teodor, dacă eşti în viaţă, te caută verii din Basarabia, satul Rădeni Efimia şi Dumitru Roşca, la Chişinău. Valerian Roşca”. Chișinău, Republica Moldova

  Arcadie Chirosca, programator, MESAJ: “Doamne Ajută”, România-Republica Moldova

  Grati Tamara Nicolae, istoric, Chișinău, Republica Moldova

  Apostol Valeriu, inginer automatist, Galaţi, România

  Lucian Livescu, Journalist/inginer M.S./Profesor Matematica Dekalb District Georgia USA

  Morozan Dorin, MESAJ: “Sunt din Chişinău, am 18 ani, sunt un naţionalist înflăcărat şi vreau să fiu şi eu membru al Consiliului Unirii”. Anenii Noi , Republica Moldova

  Veagu Gheorghe, scriitor, redactor-şef revista “Oglinda Literară” “Calvar al Literaturii române”, cetăţean de onoare al oraşului Panciu şi com.Trifeşti Neamţ, Focşani, jud.Vrancea, România

  Lilea Ion, pensionar, MESAJ: “Unirea reprezintă o REPARAŢIE, cu mare Întârziere, a ceea ce trebuia să fie România: o ţară puternică, unită, normală, aşa cum au croit-o marii noştri înaintaşi. M-aş bucura foarte mult ca lucrurile să intre în normalitate, în sfârşit.”, loc.Rimnicu Vîlcea, Jud.Vîlcea, România

  Ilie Valentin Mihai, economist, Bucureşti, România

  Rusnac Mihai, întreprinzător, Soroca, Republica Moldova

  Rinciog Dumitru, ofiţer în rezervă/şef secretariat, MESAJ: “Felicitări şi mulţumiri pentru toate demersurile pe care le faceţi pentru aducerea românilor instrăinaţi la patria mama!
  Încet, încet, ideea începe să prindă contur practic şi să aiba adeziune la cei mulţi. Unirea a făcut şi va face, de-a pururi, Puterea!”, Bucureşti, România

  Dascalu Traian, pensionar militar, Maramureş, România

  Aurelia Bruma, consilier vînzări

  Serafim Florea, avocat, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Comunitătilor Unite ale Moldovei, director executiv al Fundaţiei Comunison, fondator Revista Pro-Diaspora, fondator Partidul Comunitar Democraţia Acasă şi preşedinte al filialei Londra, Ordinul “Meritul Civic” al Republicii Moldova 2010, Ordinul “Ambasador al Păcii” 2008 Universal Peace Federation, London, Marea Britanie

  Maria Saharneanu, jurnalistă, directoare de programe la postul de radio Vocea Basarabiei, Chişinău, Republica Moldova

  Gabriel Sandulescu, student, MESAJ: “Şi eu vreau Unire!”, Bucureşti, România

  Hropaciov Bogdan, inginer constructor, MESAJ: “Doresc Unirea Basarabiei cu România.” Judeţul Teleorman,România

  Petrenici Dorin, Orhei/Chişinău, Republica Moldova

  Iambarțev Dan, programist, Chişinău, Republica Moldova

  Iambarțev Viorica, cercetător științific, Chişinău, Republica Moldova

  Eugenia Bulat, membu al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova și România. MESAJ: “Aderent ”prin definiție”, cum bine s-a exprimat Dl Mircea Druc. // ”Istoria cugetă, desi încet, însă sigur si just”, spunea marele Eminescu. Sper ca aceste eforturi să emane, într-un final, structura care să dea Cauzei Naționale o altă dinamică, conturând finalitatea salvatoare pentru Basarabia: REalipirea la Țara-Mamă. Doamne ajută.” Venezia, Italia

  Ardeleanu Nona, inginer pensionar, Bacău, România

  Ilarion, afacerist , MESAJ: “Deţin cetăţenia României din 2001 cu toata familia.”, Chişinău, Republica Moldova

  Elena Negara, profesoară, translatoare, Orhei, Republica Moldova

  George Rusnac, dr. în filologie, conferenţiar universitar, profesor la Institutul de Studii Europene, Chişinău, Republica Moldova

  Tamara Negara-Rusnac, profesoară, poetă, Chişinau, Republica Moldova

  Evelina Negara, Orhei, Republica Moldova

  Ţeavă Gheorghe, MESAJ: “Administrator al Mişcării Dacia, reprezentată pe Facebook de grupul „Mişcarea Virtuală Dacia” http://www.facebook.com/groups/141387601036/
  În numele celor peste 2200 de aderenţi ai Mişcării Dacia, sprijinim fără doar şi poate această iniţiativă ! Doamne ajută!!!”, Rimini – Italia

  Dorin Dusciac, fizician, activist civic, Preşedintele Clubului Liberal Franţa, MESAJ: “Pentru vechile hotare, pentru Romania Mare!”

  Zinaida Gane, ziaristă, Trieste, Italia

  Valeriu Gane, arhitect, Trieste, Italia

  Ovidiu Fecioru, arhitect, Botoşani, România

  Alex Mursa, Toronto, Canada

  Kemecsei Ioana, economist, Timişoara, România

  Laurentiu Razvan MESAJ: “Buna ziua. Sunt foarte necesare proiectele de conectare dintre cele doua tari cum sunt : poduri peste Prut, cale ferata de tip european, conectarea retelelor de energie si conducta de gaze naturale. In acelasi timp in Republica Moldova nu trebuie sa ramana doar minoritatii care sa impiedice unirea si pentru asta ROMANIA SA OFERE CETATENIA EI SI CELOR CARE NU CUNOSC LIMBA ROMANA. MULT SUCCES.”

  Vlad Pop, asistent medical, Torino, via Chisola 6, Piemonte, Italia

  Valeriu Ciocan, liber profesionist MESAJ: “Traiasca Romania Dodoloata!”, Onesti-Bacau Romania

  WEB-ul http://www.cetatenie.primesc.eu. MESAJ: “Noi am lansat recent site-ul http://www.cetatenie.primesc.eu, cu scopul de a informa cat mai bine pe cei care doresc sa-si redobandeasca cetatenia romana. In urma unei analize detaliate a site-lui Dvs., avand in vedere scopurile commune, venim cu propunerea de a face un schimb de banere si link-uri a site-urilor, pentru o informare mai buna a persoanelor interesate, si o cautare mai simpla a informatiei necesare.”

  Ion Marincas, membru fondator al Asociatiei “Dreptate si Adevar”-Alba Iulia si al Partidului Poporului-Dan Diaconescu,Organizatia Judeteana Alba, Alba Iulia Str.Ioan Alexandru nr.37 C ap.10,etj.2, România

  Unirea, ziar dinAlba Iulia, Mesaj: Ziarul Unirea apare in 1891, ca foaie culturală şi bisericească, întemeiată de un grup de intelectuali şi preoţi patrioţi si luminaţi. A fost şi a ramas un ziar de luptă pentru unitatea şi prosperitatea românilor, militând pentru Marea Unire din 1918, unitatea şi prosperitatea neamului. A apărut până în 1948, când a fost interzis. Reapare în 1968, la Alba Iulia, odată cu înfiinţarea judeţului Alba. Este un ziar independent, echidistant politic, în slujba cetăţeanului, fiind ziarul cu cel mai mare tiraj din Transilvania., Alba Iulia, România

  Gabriel Harapu, muncitor în consrucţii

  Costi Ionescu, econimist

  Minca Constantin Cosmin, cadru militar rezervă , membru Noua Dreapta – filiala Constanţa, Constanţa, România

  Tatiana Ciobanu, profesor, Roma, Italia

  Vitalie Ciobanu, Preşedintele Asociaţiei “Dacia”. MESAJ: Idealul Unirii a fost si ramane sfant pentru romanii cu constiinta si spiritul viu. Sa ne ajute Dumnezeu. Roma, Italia

  Nina Midrigan, designer grafic

  Mihaila Vasilica, economista. MESAJ: “Dusmanii nu ne vor uniti, insa noi vom reusi unirea cea mare. Imi vreau tara inapoi! Traiasca Romania MARE!” Bucuresti

  Stanculeanu Bogdan, economist, MESAJ: “Traiasca Romania Mare!” Pitesti, Arges, Romania

  Hropaciov Iulia, pensionara, Com.Olteni, str.Marin Preda nr.16, Jud.Teleorman, Romania.

  Victor Cristian, liber profesionist, loc.Buturugeni, jud.Giurgiu

  Guriuc Liviu, muncitor, loc. Amelia, Italia

  Serafim Florea, reteaua de Asociatii Media A.O. Pro-Diaspora (London-Bruxelles-Chisinau), Director Executiv, Comunison RC Foundation, Presedinte, L’ACUM Association des Communautes Unies de Moldova Asbl, Coordonator, A.O./Revista Pro-diaspora, London-Bruxelles-Chisinau, http://romanimoldoveni.blogspot.co.uk, http://pro-diaspora.org, http://comunison.org

  Gheorghe Ionaşcu, Conf.univ.dr.arhitect. MESAJ: “Unirea Romaniei cu R. Moldova si cu celelalte teritorii romanesti, aflate vremelnic in alte tari adiacente Romaniei, este un act legitim si firesc de intrare in normalitate. Pactul Ribentrop-Molotov a fost anulat demult de jure, dar inca nu si de facto. Romania inca are probleme pentru a intra in normalitate si asta e problema romanilor – oriunde s-ar afla! Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, Bucuresti, România

  Liviu Laurentiu Lipot, manager, presedinte al Uniunii Democratice a Romanilor din Italia (UDRI). MESAJ: “Am fost si raman alaturi de dumneavoastra pentru realizarea reintregirii nationale. Cu noi sunt multi romani de pe ambele maluri ale Prutului care traiesc in Italia! Doamne ajuta!”, Bologna, Italia

  Cornel Stinan Cornel, informatician, Alba Iulia, România

  Iorgu Iordache, om de afaceri, presedinte al Asociatiei “Europa”, cu filiale in Romania si in Italia România, MESAJ: EU II SUSTIN PE CETATENI ATAT PERSONAL CIT SI ASOCIATIV (VALORI EUROPENE)

  Bazavan Adrian, student, Bucuresti, Romania

  Turcu Cristi Marius, student, Teleorman, România

  Matei Mirel, lucrator comercial, Brasov, Romania

  Petrescu R. Florin, inginer/profesor, Barlad, Romania

  Eduard Pascal, Administrator. MESAJ:”Nutresc speranta si cred cu adevarat ca romanii din cele doua state romanesti vor gasi calea comuna, impreuna. Sangele apa nu se face!” Bacau, Romania

  Panaghiu Igor, designer. MESAJ: “Pot sa va ajut in domeniul multimedia (foto, video, colaje, brosuri, banere)”. Chisinau

  Dorobat Ilie-Cristian, economist (domeniul contabil), presedintele Filialei Asociatiei Noua Dreapta, Bacau, Romania

  Col. (rtr.) Constantin Chiper, vicepresedinte ANCE, Asociatia Nationala “Cultul Eroilor”, Bucuresti

  Budisteanu Alexandru, Doctor arhitect, Presedintele Emerirt al Filialei din Romania a Uniunii Internationale a Vorbitorilor de Limba Engleza (ESU). Membru in Consiliul Stiintific al Institutului National pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Romane. MESAJ: “M-am nascut la 11 august 1928 in com.Parlita, jud. Balti. Sunt doctor arhitect urbanist specializat in amenajarea teritoriului. In perioada 1967-1972, am fost functionar international, reprezentand ca arhitect Romania in cadrul secretariatului ONU de la New York. In perioada 1977-1983 am fost Arhitect-Sef al orasului Bucuresti. Sunt doctor Honoris Causa al Universitatii “Alecu Russo” din Balti. Am infiintat Premiul “Alexandru Budisteanu”, pe care il confer anual Premiantilor de Onoare ai Liceului “Ion Creanga” din Balti, incepand din anul 1996. In perioada 2007-2008 am fost Presedintele Consiliului International al Uniunii Internationale a Vorbitorilor de Limba Engleza (ESU).” Bucuresti, Romania

  Pintilie Țurcanu, Kuressaare, Estonia

  Lt.cdor(r.) Oprea Liviu

  Dan Dascalescu, medic, Ontario, Canada

  Blănaru Matei, traducător, Târgoviște, România

  Marius Constantin, marketing, MESAJ: Am auzit de voi la postul de radio Vocea Basarabiei. Va sustin si trebuie sa se realizeze Unirea Basarabiei, inclusiv a Basarabiei de sud cat si a nordului Bucovinei si a Tinutului Hertei, cu Romania. Este normal si firesc.
  Nu stiu cum va pot ajuta; daca stiti cum…va rog anuntati-ma. Ce pot face eu acum este sa raspandesc adevarul istoric. Bronx, NY SUA, rezident temporar Bururesti, Romania

  Budişteanu Ileana, arhitect, conferentiar universitar doctor, Bucureşti, România

  Mateescu Monica, inginer, Bucureşti, România

  Ursu Tatiana, studentă, Timişoara, România

  Ursu Valentina, epidemiolog, Balţi, Republica Moldova

  Ponomarciuc Victor, învăţător, Chişinău, Republica Moldova

  Efros Mihai, student. MESAJ: Lupt pentru cauaza nationala – UNIREA!
  Magdacesti-Criuleni, Republica Moldova

  Ghenadie Schiopu, antreprenor, Soroca, Republica Moldova

  Veronica Bâncă, istoric literar. MESAJ: “Funciar sunt aderentă ideii de unire.” Chisinău, Bucureşti

  Vitalie Leca, designer. MESAJ: “Lupt pentru Unire din 1989″. Chisinau

  Sonea Constantin, farmacist. MESAJ: “Stranepotul prof. Marcu Valuta, director al liceului de baieti din Bolgrad – 1919-1929 si al liceului Ion Creanga din Balti – 1929-1939 si presedinte al instructiunii publice din Basarabia”, jud. Ilfov, Romania

  Dumitrescu Marius, Jurist, România

  Motoc Radu, inginer. MESAJ: “Trebuie promovate actiuni de coaborare intre institutiile statului asa cum a inceput presedintele Basescu si a continuat primul ministru M.R.Ungureanu. Dupa semnarea unor protocoale de colaborare intre diferitele ministere sunt necesare in mod obligatoriu o colaborare intre Academii, Universitati, Uniunea Scriitorilor, Muzee nationale si judetene, Consilii judetene, etc. Sunt convins ca Unirea exista in sufletul romanilor, ramane sa fie si in hartiile administratiilor. Cu plecasiuni moldave. Republica Moldova

  Popovici Cristian, România

  Gheorghian Leonid, medic/pensionar, Bensheim, Germania

  Claudia Homutescu, profesor, Iaşi, România

  Gheorghian Verona, asistenta medicala/pensionara, Bensheim, Germania

  Gheorghe Gavrilă Copil, MESAJ: Link permanent la vedere – http://www.noidacii.ro

  Cuciuc Nina, profesoara, Iasi

  Dami, programator, Iasi, Romania

  Morar Razvan, istoric. MESAJ: “Imi doresc foarte mult sa reusiti a va duce la indeplinire obiectivul de “UNIRE a REPUBLICII MOLDOVA cu PATRIA MAMA”. Va asteptam cu drag in ROMANIA” Intotdeauna mi-am dorit o ROMANIE MARE, care sa nu mai plece capul la orice comanda venita din afara. Spun asta, deoarece secole de-a randul am tinut “CAPUL PLECAT”, deoarece spuneam noi “SABIA NU-L TAIE”, fara, insa, sa ne dam seama ca, de multe ori, “CAPUL PLECAT LANTUL IMPRESOARA”. Avem indeajuns de multe resurse, atat umane cat si naturale sau materiale, pentru a ne cladi un stat puternic cu noi si pentru a ne putea creste copiii langa noi, fara sa mai fie nevoiti sa se pustiiasca de acasa. Din pacate, in ultimii 22 de ani, atat de o parte, cat si de cealalta, au existat interese obscure, care au favorizat un grup restrans de oameni dornici de inavutire si care au uitat practic de oamenii simpli. Insa, exista speranta : la Bucuresti, guvernul portocaliu al PDL-ului a picat. USL -ul “UNIUNEA SOCIAL LIBERALA” este acum la putere si sunt convins de faptul ca PNL-ul “PARTIDUL UNIONIST” dupa cum i se spune in Republica Moldova, va avea o colaborare indelungata cu USL – ul, numai prin simpla infratire a acestor doua formatiuni referindu-ma la cuvantul LIBERAL. “Bineinteles, eu sper sa fie mai mult de atat pentru oameni”. Vom pune oamenii potriviti la locul potrivit, “II VOM ALEGE DINTRE OAMENI SA VORBEASCA PENTRU OAMENI” si intrun final “NE VOM GASI LOCUL IMPREUNA ASA CUM INTOTDEAUNA AR FI TREBUIT SA FIM UNITI !!!
  Romania – Hunedoara – Deva

  Ruginosu Daniel, inginer mecanic. MESAJ: “Basarabia ESTE Romania!”, Iasi

  Mariana Cristescu, jurnalist, MESAJ: “Sunt unionista convinsa”, judetul Mures, Targu-Mures, Romania

  Camelia Nicoleta Homutescu, functionar in asigurari, Italia

  Sergiu Grosu, elev, Chișcăreni, Bălți

  Ilascu Ion, electronist, Botosani, Romania

  Marilena Vasile, tehnician, Bucureşti, România

  Claudiu Danila, inginer-mecanic, Iasi, Romania. Mesaj: Unirea va veni negresit, toate profetiile zic asta; depinde doar de noi sa grabim acest moment de gratie dumnezeiasca! Doamne-ajuta si fruntea sus, romani de pretutindeni!

  Flori Balanescu, istoric, Bucuresti, Romania

  Livadariu Eugen, electrician, Botosani, Romania

  Adam Bogdan, economist/functionar public, Bacau, Romania

  Caraiman Lilian, vanzari, Barsanesti, Bucuresti-Romania

  Lucian Tanase, specialist, autorul blogului sosbasarabia.wordpress.com, Belgrave St, Kogarah, NSW, 2217, Australia

  Camelian Propinatiu, scriitor. Mesaj: Camelian Propinaţiu este nepotul preotului Grigore Constantinescu, profesorul de limba noastra cea româna, la Seminarul din Chisinau, al poetului Alexei Mateevici. Carti online: http://www.scribd.com/propinatiu/shelf, Bucuresti, România

  Dumitru Statchevschi, student. Mesaj: Traiasca Romania Mare!

  Ilascu Ovidiu-Ciprian, operator comercial: Mesaj: “CU CE PUTEM FI DE FOLOS?” Botosani

  Pintilie Țurcanu, Kuressaare, Estonia. Mesaj: “Sunt cu Dvs. fraților! Susțin lupta pentru Reunirea poporului romînesc într-un stat unitar. Vă expediezi răspunsul meu pentru rusofoni și mancurți cu ocazia ,,9 mai”

  Valentin Rojco, Cluj-Napoca, Romania

  Veaceslav, student. Mesaj: “Suntem Romani si punctum!”

  Mihai Dascal, muzician, Mesaj: “Doresc sa ma inscriou in lista celor adera la ideea de reitregirea tarii noastre Romania” 1454East13TH.str apt .4D Brooklyn NY.11229 USA.

  Maria Cot, cadru didactic. Mesaj: “Doresc sa ma inscrieti in lista de adeziuni la Consiliul Unirii” 1654 East 13TH str.apt .4D Brooklyn NY 11229 USA

  Marius Valentin Săceanu, economist. Mesaj: “…o ţară, atâta timp cât îşi va avea hotarele ştirbite, va sângera mereu.” Giurgiu, Romania

  Teodor Cojocaru, inginer, Raasiku, Harju, Estonia

  Nicu Chipaila, zugrav. Mesaj: “Sunt un unionist pana in adancul inimi, traiasca Romania Mare!” Focsani, Vrancea

  Constantin Padure, liber profesionst. Mesaj: “Originar din dreapta Prutului, “m-am maritat” in Basarabia , si cu Basarabia : Momentan in Danemarca, ulterior in Suruceni, Basarabia”

  Ionel Gherghina, inginer, Toronto – Canada.

  Sergiu Moga, învăţător, limbi străine. Mesaj: “Unirea face puterea!!!”, Tighina, România.

  Preda Cătălin, medic, Constanţa, România

  Paun Octavian, Director Adj. Agentia de Stiri*Centrul Informational METAFORA din Seattle,WA/U.S.A Ziarul/Radio online: http://www.radiometafora.ro si VicePresedinte AMJRP-Asociatia Mass-media&Jurnalistilor Romani de Pretutindeni, Quebec,Montreal/CANADA

  Catalin Hulea, programator PHP, Mesaj: Sustin Actiunea 2012 si Consiliul Unirii, Bucureşti, România

  Dan Nicu, Masterand, Mesaj: Sustin refacerea integritatii teritoriale a Romaniei prin unirea Republicii Moldova cu Romania, atat in spirit, cat si in scris, dar imi doresc sa pot face si ceva mai mult decat atat. Cu respect, Dan Nicu, masterand in stiinte politice la Bucuresti, absolvent in 2012, Chisinau, R.Moldova, Pantelimon, Ilfov, Romania

  Itul-Toderesc Emil, profesor de istorie, Bucureşti, România

  Moiseev Vasile, liber profesionist, Braşov, România

  Grebenscikov Victor, filolog, Chişinău, Republica Moldova

  Osipov Dumitru, Asociatia Pro Basarabia si Bucovina

  Ioan Alisa, Profesoara

  Ciobanu Mihail, student, Nisporeni, Republica Moldova

  Cretu Dumitru, profesor, temporar neangajat, Telenesti, Republica Moldova

  Luca Ion, elev, Nisporeni, Republica Moldova

  Mişcarea România Altfel, asociație civică militantă, București, România

  Mișcarea Culturală Naționalismul și Arta – MECENA, asociație civică, București, România

  Romeo Tarhon, Jurnalist, patron asociat și redactor-șef adj/ Ziarul Națiunea, București, România

  Mihai Ioan Roșca, cadru didactic ASE Bucuresti, mesaj: Luptator pentru unirea pasnica in vechile hotare din 1989. Unire inseamna putere, Bucureşti, România

  Bogdan Sile, it manager, Bucureşti, România

  Suciu Macedon, pensionar, Nasaud, România

  Dumitru Rareș, elev / Redactor la Pro-national.ro, Braşov, România

  Domnica Lazăr, Dublin, Irlanda

  Doru Dendiu, jurnalist, Chişinău, Republica Moldova

  Marza Teodor-Ioan, Presedintele Organizatiei judetene de tineret a Partidului Ecologist Roman Bistrita-Nasaud Beclean, Inginer constructor, jud. Bistrita-Nasaud, Romania

  Ricky Ardezianu, interpret de muzica usoarta, jurnalist, moderator TV., compozitor, Artist al Poporului, Chişinău, Republica Moldova

  Asea Andruh-Scorpan, profesoara arta teatrala. MESAJ: “Pe 1 octombrie 1970 – 40 de lozinci antisovietice întru susţinerea ideii unificării şi consolidării neamului românesc care au zguduit temelia regimului totalitar comunist, despre care Gr.Vieru a spus: “Voi aţi făcut ceea ce trebuia să facem noi…” Trăiască Neamul şi Ţara!” Chişinau, Republica Moldova

  Lilia Neagu-Pîrgari, electromecanic. MESAJ: “Pe 1 octombrie 1970 – 40 de lozinci antisovietice întru susţinerea ideii unificării şi consolidării neamului românesc care au zguduit temelia regimului totalitar comunist, despre care Gr.Vieru a spus: “Voi aţi făcut ceea ce trebuia să facem noi…” Trăiască Neamul şi Ţara!” Chişinău, Republica Moldova

  Danciu Angelica, profesor, Medgidia, Jud. Constanta, Romania

  Bodale Marin, expert în fizica medicalĂ, Iaşi, România

  Nicu Chipaila, tehnician, zugrav, mesaj: orice roman adevarat isi doreste intregirea tarii!, Roma, Italia

  Axente Doru Valentin, mecanic auto, Bucureşti România

  Liviu Guriuc, provincia Terni ,Italia

  Silviu Nedelcu, security services, Utah, USA

  Şumleanschi Iosiv, pensioner, Chişinău, Republica Moldova

  Gheorghe Bobeica, jurnalist independent acreditat la CoE, directorul sitului internet http://www.neodacii.com, Strasbourg , FRANCE

  Dumitru Ichim, Ontario, SUA

  Valentin Ciocan, Istoric; profesor de Istorie. Mesaj: Sustin actiunile care urmaresc revenirea Basarabiei si a tuturor teritorilor romanesti in granitele firesti, in granitele Romaniei. Doresc sa fac parte, daca este posibil (nu cunosc statutul Consiliului), din Consiliul Unirii. Am avut privilegiul sa fiu coleg cu patriotul Ilie Ilascu in Senatul Romaniei – 2004 (Ilie Ilascu a fost senator al Romaniei, nu deputat asa cum apare in lista Consiliului Unirii publicata de dvs.). Romania, Horezu, Valcea

  Ivanov Nicolae, contabil, R.Moldova

  Paul Munteanu, Asistent Medical, BARLAD ROMANIA

  Mihai Beșliu, Elev, mesaj: Bunica mi-a insuflat dragostea de țară și neam și sunt patriot până în măduva oaselor. Pot ajuta pe partea de fotojurnalism, jurnalism, prelucrare foto-video, totuși, sunt oarecum limitat de faptul că sunt încă la liceu. Mergând pe principiul “vorbă multă sărăcia omului” și pentru că nu știu ce informații v-aș mai putea da, mă opresc aici. TRĂIASCĂ ŞI-NFLOREASCĂ MOLDOVA, ARDEALUL ŞI ŢARA ROMÂNEASCĂ, Romania, jud. Buzau

  Octavian Nicolae, inginer maritim, Constanţa, România

  Avram Mariana, consilier juridic, Constanţa, România

  Sava Cristian, asistent social, Iaşi, România

  Verlan Veaceslav, pictor , veteran de razboi ex-comandant grupului de destinatie speciala “Scorpion”, Chişinău, Republica Moldova

  Gherman Oleg, bloger, or. Ştefan Vodă, Republica Moldova

  Lucreția Berzintu, membru fondator al Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni cu sediul în Canada. Mesaj: “Vă apreciez pentru ceea ce faceți în scopul Unirii celor două state româmești. Mult succes în continuare! Vă rog să mă înscrieți ca membru în Consiliul Unirii.
  Sunt publicistă, Mulțumesc! Cu respect. Domiciiliu stabil în România, Municipiul Iași,

  Constantin Codreanu, traducător, com. Biliicenii Vechi, Sângerei, Republica Moldova

  Corneliu Gandrabur, jurist, Soroca, Holoșnița, Republica Moldova

  Popescu Mihaela, licentiata in comunicare politica, Mun.Chisinau,str.Teilor nr.5, apt.15

  Druta Petrica, elev in Iasi, Republica Moldova, Chisinau, str Dumitru Riscanu nr.33, bl.1, apt.71

  Viorel Ungureanu, conducator auto. Mesaj: “Atunci cand se va reuni Basarabia cu Romania va fi cea mai fericita zi din viata mea”.

  Gabriel Talpalaru, economist/reprezentant vinzari, Suceava, Romania

  Surdu Ion, vinzator-consultant, s.Cuhurestii de Sus, Floresti, R.Moldova

  Dinu Ciobotaru, inginer constructor, Bucureşti, Romania

  Janeta Torok, psiholog, Carei, Satu Mare, Romania

  Popa Savin, Securitate, un ardelean luptator pentru dreptate. MESAJ: “Ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc”, Gheorghe GHIMPU

  Nicolae Pascal, inginer-manager, Cahul, R. Moldova

  Sergiu, elev clasa 11, mesaj: Sunt unionist, ma consider roman,Traiasca Romania Mare!, S.Braviceni, r.Orhei, Republica Moldova

  Zaharescu Nina, Mesaj: as vrea sa fac parte din aceasta organizatie ,sunt moldoveanca (adica nascuta acolo),dar acum locuiesc in Romania ,am crescut cu granita in nas ,scuzati expresia de vre-o 3 ani au luat-o ,adica nu mai este dar tot este interzis sa te apropii de raul Prut .Vreau sa fim liberi sa nu mai fie nevoie de acte de hartii de tampenii pe care le inventeaza guvernantii numai sa ne desparta si sa ne invete istoria care o vor ei ,care le convine ,sunt pentru unire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Stanculeanu Bogdan, economist, Pitesti, Arges, Romania

  Potroghiru Alexandru Marian, elev, Jud. Bacau, Comuna Margineni, Romania

  Ghita Cristian, Militar, Mesaj: VA IUBESC si ma bucur ca existati, Romania

  Nicolae Tocarciuc, mesaj: Pe parcursul anilor 1979 /septembrie 1991 pe linba sectia de informatii a unitatii militare 2134 CGB graniceri a fost fondata punctul operativ,de pe strada Petricani din municipiul Chisinau.Punctul operativ se ocupa cu spionaj impotriva Romaniei.Datorita unor imprejurari eu am avut functia de instructor superior in acest punct.Doresc ca prin intermediul Dumneavoastra ca toti romanii sa cunoasca lucruri importante

  Comaneci Mircea, “COL(R) VICEPRESEDINTE ZONA NORD EST AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILZATE (SCMD), PRESEDINTE FILIALA 1 BOTOSANI A SCMD, VICEPRESEDINTE FILIALEI ASOCIATIEI “VATRA ROMANESCA: BOTOSANI
  AM PARTICIPAT LA MARSUL UNIRII DIN 27 MARTIE 2012 DE LA CHISINAU IMPREUNA CU O DELEGATIE DIN PARTEA ACESTOR ASOCIATII.”, Botoşani, România

  Goangă Bogdan, elev, Alba Iulia

  Chelsoi Petrisor, admin SRL, Bacau, România

  Bîliș Ion-Iustin, Economist MBA, Membru al Mișcării Dacia, Bacău, România

  Cucoş cristian, Geograf, MESAJ: rezolvarea problemei transnistrene eventulal prin schimb de teritorii,fara cap de pod rusesc la Tighina, Galaţi, România

  Balacci Veaceslav, Realitate şi Adevăr, Chişinău, R.Moldova

  Buzatu Victor, profesor, Chişinău, R.Moldova

  Ionaşcu Ilie, Chişinău, R.Moldova

  Ciucescu Doru, profesor universitar, Bacău, România

  Şchiopu Tamara, Medic, ONG ”ONLUS”, Chişinău, R.Moldova

  Caraman Nicolae, pensionar, Chişinău, R.Moldova

  Marticarova Ana, pensionară, Chişinău, R.Moldova

  Paladi Alexandru, liber profesionist, Chişinău, R.Moldova

  Crut Sorin, inginer, Bucureşti, România

  Stîngu Costin-Constantin, elev, Tîrgu Neamț, România

  Derscanu Dumitru, Ofiţer de poliţie în retragere, Bucureşti, România

  Mocanu Igor, agent imobiliar, Chişinău, R.Moldova

  Roman, elev, R.Moldova

  Daniel Ignat, specialist IT, Anenii Noi, R.Moldova

  Vlad Hodinitu, Cahul, R.Moldova

  Tonu Igor, Cameraman, Luisiana, SUA

  Hropaciov Iulia, contabil pensionar

  Ion Ţurcanu, şomer

  Viorel Visarion IPATI, preot, mesaj: Dumnezeu sa randuiasca UNIREA caci “ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună! …. că unde este unire acolo a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa până în veac.” (Psalm 132). Dumnezeu sa ne ajute!, Klagenfurt, Austria

  Teodor Raducan, Arhitect, mesaj: doresc unirea Basarabiei cu Ţara Mama., Bucureşti, România

  Roxana B, Psiholog Clinician, Iaşi, România

  Tudor Doros, inginer-mecanic-auto, mesaj: Acum lucrez deja 11 ani în Grecia, muncitor de rând. Pânà a veni în Grecia am lucrat ca îvàtàtor si profesor în liceul teoretic din Peresecina si fostul colegiu(sc.) tehnic din Peresecina. Am fost membru în partidul lui Rosca(88-92), a lui Val. Matei…, apoi m-am dezamàgit în toti! Acuma vin rar în RM, dar và urmàresc regulat si sunt un adept credincios al PNL si a d-nei V. Pavlicenco. Am 61 ani si mi-as consacra restul timpului vietii mele, doar acestei cauze sacre de desteptare nationalà, de RE-UNIRE la Patrie! Fie si în vis., Atena, Grecia

  Bucureşteanu Octavian Florin, mesaj: “Nimeni si nimic, pana la sfarsitul veacurilor, nu ma va impiedica sa-mi iubesc fratii de peste Prut; santem din acelasi aluat si avem acelasi sange. Fratilor, sa nu uitati niciodata, NIMENI NU NE POATE PACALI: moldoveni(din estul sau vestul Prutului), bucovineni, maramureseni,criseni, ardeleni, banateni, olteni, munteni, dobrogeni avem in comun un lucru: TOTI SANTEM ROMANI. Cum ar fi sa spunem unui roman din Floresti sau Stefan Voda ca nu este roman moldovean ci ca este “florestean” sau “stefan vodean” care vorbeste limba “floresteana” sau limba “stefan vodeana”. Ar rade toate curcile la un loc. Frati romani de peste Prut, nu uitati: sangele apa nu se face; iubirea de frate ne-o va scoate nimeni din piept. “UNIRE, IUBIRE, DEMNITATE, RESPECT! IMPREUNA CU FRATII VOM IUBI CARPATII.” Montreal, Canada; Iaşi România

  Bogdan Diaconu, parlamentar din România, vicepreședinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

  Calugareanu Florin, Economist,

  Stefanescu Nicolae Madalin, “Buna ziua , din anumite motive am dorit sa pastrez confidentialitatea privind date despre mine.
  Ceea ce cred ca este important sa stiti este ca eu sunt descendentul si mostenitorul dinastiei contelui Caravasile , proprietarii judetului Cahul si cunoscuti ca fiind mari unionisti decizand chiar alegerea lui Alexandru Ioan Cuza.
  Luand in considerare familia pe care o reprezint doresc sa va aduc la cunostinta ca sustin orice miscare unionista (pacat ca nu exista niciuna care sa-i poarte numele lui Dimitrie Caravasile) si ca imi arat interesul de a face parte din Consiliul Unirii.
  Va multumesc.”, Bucuresti , Romania

  Doru, Dumnezeu să binecuvânteze Unirea Basarabiei cu Țara și reîntregirea Neamului Românesc!, Lausanne, Elveția

  Racila Catalin, Inginer, Scriitor / Poet, militez pentru reintregirea tarii prin toate actiunile mele. (infiintare si activitate in cenacluri literare si artistice, asociatii culturale, publicare articole si volume poezie). Imi doresc sa pun umarul la miscarea pentru Reintregirea Romaniei!, Sibiu, Romania

  Vasile Calistru, Elev, mun.Balti, R.Moldova

  Nistor Silviu Daniel, Student/Masterand, Doresc revenirea la hotarele Romaniei de dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial!!!, Bucuresti, Romania

  Calugareanu Florin, Economis/Dir.Vanzari, Brasov, Romania

  Voinea, inginer militar, Bucuresti,str.Oboga nr.5
  Asociația obștească ”Centrul pentru Informare și Promovare a Securității și Artei Militare”, președinte Victor OLEINIC, Chișinău, Republica Moldova

  Efim OANȚA, combatant în războiul de rezistență de la Nistru, Sipoteni, Călărași

  Asociația Liga Unității și Dreptății din Moldova, președinte – Ilie Dabija, președinte de onoare – Isidor Doctoreanu

  Asociația obștească ”Darurile Domnului”, președinte – Cazimir CAZAC

  Danila NECULAI, ofiter in rezerva, Husi, Romania. Mesaj: ”Am absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1992. Am intocmit lucrarea de licenta “Campania armatei romane pentru eliberarea Basarabiei si Bucovinei de Nord”, (181 pagini) sub indrumarea stiintifica a dlui prof. univ. dr. Ioan Scurtu, in memoria bunicilor mei care au luptat in primul razboi mondial si al tatalui mea care a luptat in Campania din Est (22 iunie 1941 -23 august 1944).”

  Vasile NOGAI, expert, consultant în domeniul învăţământului tehnic-profesional, ex-director al Departamentului Instruire şi Pregătire profesională, Ministerul Educaţiei. Mesaj: ”Susţin categoric reunirea necondiţionată a Moldovei din stânga Prutului şi a tuturor teritoriilor româneşti rupte din trupul României”.

  Asiociația Obștească ”Tirageția”, secretar general – George Buzu

  Platforma civică ”Garda Naționalistă”, președinte – Radu Ciubotaru

  Galina MARTEA – scriitoare, poeta, publicista, cercetator stiintific in domeniul managementului educational si financiar, licentiata in economie, doctor in stiinte economice. Olanda, Amsterdam

  LISTA RĂMÎNE DESCHISĂ

  Fiecare se poate înscrie expediind un e-mail pe adresa consiliulunirii@yahoo.com, sau completind formularul de la ADEZIUNI, pe site-ul http://www.consiliul-unirii.ro

 5. Ion Sturza: „Unirea Moldovei cu România e mai valabilă ca niciodată”

  Fostul premier de la Chişinău Ion Sturza afirmă că „unirea Moldovei cu România e mai valabilă ca niciodată”.

  „Unioni știi declara ți rămân o minoritate în Republica Moldova, dar unii pa și îi recomand autorită ților de pe ambele păr ți ale Prutului: o uniune vamală și una bancară” , a declarat fostul premier în cadrul Forbes CEE Forum, potrivit Mold-Street .

  În cadrul evenimentului, Sturza şi-a exprimat încrederea în privinţa cooperării economice dintre cele două state, în special în domeniul IT, precizând că există o “emergen ță care trebuie încorporată în spa țiul românesc” şi că sectorul tehnologiei informaţiei are două probleme în Republica Moldova, şi anume lipsa drepturilor de protecţie şi securitatea informaţională.

  În ultimele luni, pe fondul veritabilei come economice în care a picat Republica Moldova după momentul crucial al “jafului secolului”, tema unionistă – având ca vârf de lance non-guvernamental Platforma Unionistă Acţiunea 2012 – a căpătat o adeziune din ce în ce mai răspândită, atât în discursul analiştilor, cât şi în rândul societăţii.

  Citiţi aici o analiză elaborată de departamentul geoeconomic al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN), coordonat de expertul Petrişor Peiu, privind costurile reunificării Republicii Moldova cu România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *