Salutam Procurorul DNA! Va amintiti de cele 18 prioritati din Programul electoral al PNL pt 30 noiembrie?

Din Programul PNL: „Crearea, la Chișinău, a unei filiale a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, – care va activa împreună cu un CNA depolitizat, în baza legislației naționale și europene, ca să fie puși la închisoare și politicienii corupți.”

Acum multi repeta, ca sa nu spunem preiau, copiaza ori plagiaza ideile din programele si platformele PNL. Republicam, pentru plagiatorii care nu au macar nobletea sa aminteasca faptul ca PNL a spus primul de DNA sau de un Minister al integrarii romanesti, de posturi vamale comune pe Prut, precum si de alte prioritati pentru Reintregirea romaneasca pina in anul 2018, in cadrul Programului electoral al national-liberalilor, lansat in alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

Pliant B5 2014 A correctatPliant B5 2014 B correctat

 

pt sageata si ca baner MY

Platforma electorală a PNL

”ÎN EUROPA – PRIN ROMÂNIA”

18 priorități până la Reîntregirea din 2018

pavlicenco-PNL REDACTATA“Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale paşnică, democratică – a celor două state româneşti, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influenţă rusească şi de accedere rapidă în NATO şi UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democraţiei.” (Din Statutul PNL)

PNL participă, cu listă proprie, la al doilea scrutin parlamentar, după cel din anul 2010, când a avut sloganul ”PNL propune Unirea cu România!”

În anul 2011, PNL a adoptat, la Congresul al III-lea, Statutul și Programul cu obiectivul strategic de Reîntregire românească.

În anul 2012, PNL a contribuit decisiv la crearea Platformei ”Consiliul Unirii” (CU), ce include partide, asociații, cetățeni din ambele state și din comunitățile românești de peste hotare. CU a redat demnitate națională, prin Marșuri unioniste de răsunet – pe 13 mai 2012  au fost comemorate victimele celor 200 de ani de ocupație ruso-sovietică.DSC_1381 MY

Pe lista PNL candidează reprezentanți ai Consiliului Unirii, care vin un Concept de Strategie privind Reîntregirea românească până în 2018 (www.consiliul-unirii.ro/). Parlamentul va asigura ireversibilitate europeană dacă unioniștii vor avea o prezență mare și vor promova integrarea românească.

PNL este unicul partid ce a propus un Bloc European, un Bloc Liberal, un Bloc al partidelor extraparlamentare, pentru evitarea revenirii la Putere a comuniștilor.

PNL, Consiliul Unirii au înaintat propuneri privind modernizarea economiei, cooperarea intraromânească, accelerarea eurointegrării. PNL a propus – după modelul Declarației de la Snagov din 1995, România, – semnarea unui Angajament al partidelor privind UE și NATO. Conducerea R.Moldova a fost, însă, mereu interesată în a se îmbogăți din fonduri publice și europene, în dauna cetățenilor.

Banner in europaR.Moldova a semnat Acorduri asociative cu UE, dar nu avansează. Grupările oligarhice cleptocratice ne vor în Europa NUMAI ÎN VORBE. Avem o corupție generalizată, o economie subdezvoltată, o societate nedecomunizată, ideologii străine. Monumentele comuniste nu au fost mutate la un Muzeu al trecutului totalitar, trecut în care a fost supusă genocidului și națiunea română.

Nu avem o Lege a Lustrației, ca în România și Ucraina, de aceea, decenii la rând, avem la putere persoane șantajabile, clanuri mafiote ce trădează aspirația de refacere a unității naționale românești prin lichidarea consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop.

O confirmare a neîncrederii partenerilor vestici în capacitatea guvernanților de a edifica aici un stat durabil sunt și declarațiile frecvente ale analiștilor și strategilor occidentali, ale înalților demnitari români și europeni privind dreptul basarabenilor de a se reuni cu România – aspirație a politicienilor care au adoptat, în anul 1991, Declarația de Independență: ”REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT SUVERAN, INDEPENDENT ŞI DEMOCRATIC, LIBER SĂ-ŞI HOTĂRASCĂ PREZENTUL ŞI VIITORUL, FĂRĂ NICI UN AMESTEC DIN AFARĂ, ÎN CONFORMITATE CU IDEALURILE ŞI NĂZUINŢELE SFINTE ALE POPORULUI ÎN SPAŢIUL ISTORIC ŞI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAŢIONALE.”

PNL a propus în 2010, propune și în 2014 societății să accepte cea mai scurtă cale de integrare în UE și NATO – Reîntregirea românească în 2018.

Anul 2018 este invocat de români, de alogenii loiali și de prezidențiabili cu șanse în alegerile din România, angajați într-un Nou Obiectiv Național ”Spre Marea Unire din 2018”– Victor PONTA, președintele PSD.

Importanți politicieni de la București au preluat propunerea PNL din R.Moldova privind semnarea unei ”Declarații Snagov pentru Basarabia” – de sprijin pentru parcursul european și pentru Reîntregire românească. Reîntregirea depinde acum de basarabeni. – ”Cereți-o, și o veți avea!” – a spusTraian BĂSESCU, Președintele României.

Conform unor sondaje, 50% dintre cetățeni cred că aspirația de Unire trebuie să fie prioritate națională pentru politicienii de la Chișinău și București. ”Drumul european al R.Moldova este încă lung, fără garanții formale de aderare la UE. A pune „reunificarea” împotriva „integrării” e greșit și inutil. „Reunificarea” este alternativa pe care doar Bucureștiul o poate oferi și doar Chișinăul o poate accepta și beneficia de ea. Dacă cetățenii R.Moldova nu doresc reunificarea, nimeni nu îi poate forța, iar dacă o doresc, nimeni nu îi poate opri să o facă” – Klaus IOHANNIS, președintele PNL.

PrintPrintRomânia, membră a NATO și UE, dar și românii proeuropeni de dincoace de Prut – aflați în apropiere de Rusia-agresoare, care a atacat Ucraina, – înțeleg schimbările din lume. Reîntregirea va consolida Statul Unitar Român, în beneficiul cetățenilor, indiferent de etnie, religie, limba maternă, orientarea politică. Cea mai bună legislație din Europa pentru minoritățile etnice este cea română. Și nimeni nu ar trebui să fie victima agresiunii militare ruse – nici noi, aflați încă sub ocupație rusă. PNL este partidul care, înfăptuind Reîntregirea, va salva populația de pericolul expansiunii din Est.

George FRIEDMAN, Stratfor, SUA: „Rusia în timp va slăbi. Europa este o iluzie. Când iluzia va cădea, veţi realiza că sunteţi români”. După care, neapărat, ne vom uni.

Cancelarul german Angela MERKEL: ”Reunificarea Germaniei pe cale paşnică poate fi un model pentru rezolvarea actualelor probleme din Europa. Noi, cei din Germania, nu le putem refuza altora ceea ce am primit noi prin reunificare – libertatea de a ne decide singuri viitorul”.

PNL, CU le explică basarabenilor avantajele revenirii la aceeași Țară și Patrie – România –, care își așteaptă fiii ACASĂ.

De aceea, vă îndemnăm ca – pentru perioada 2014-2018 – să încredințați Puterea nu mafioților, oligarhilor, contrabandiștilor, care fură statul, cetățeanul și care se tem de pușcăriile din România și din Europa, ci ECHIPEI DE UNIONIȘTI, care vor pune capăt corupției, vor reforma justiția, vor invita și specialiști din Diasporă, din UE și din SUA să aplice – până la Reîntregirea din 2018 – legea în Republica Moldova.

18 priorități până la Reîntregirea din 2018 

 1. Identificarea de aliați peste Prut pentru completarea art.1 din Constituția României, după model german, în eventualitatea “redobândirii suveranității politice și teritoriale asupra provinciilor/pământurilor rupte de la Statul Român de către Puteri străine”, cu prevederea că “schimbarea compoziției unor teritorii românești, prin deportarea băștinașilor și colonizarea acestor teritorii de către reprezentanți ai statului străin, care le-a ocupat, constituie crimă de genocid și se pedepsește ca și crimele comise împotriva umanității”.
 2. Preluarea integrală – prin adaptare – a legislației euroconforme din România – pentru evitarea cheltuielilor greu de suportat de către un stat sărac.
 3. Ieșirea din CSI, aderarea la NATO, adoptarea Legii Lustrației – condiții imperative pentru decizii independente la nivel de stat, fără presiuni asupra persoanelor șantajabile, promovate mereu în funcții înalte de Sistemul prorusesc de securitate.
 4. Formarea unui Guvern al Unirii din 11 ministere, care va pregăti Reîntregirea prin europenizare. Funcțiile ministerelor, ca organe executive de elaborare și de implementare a politicilor ramurale, vor fi detașate de funcțiile de control și reglementare, de gestionare a patrimoniului. E nevoie de profesionalizarea administrației de stat – funcția de ministru e politică, însă de la secretar de stat în jos – toți vor fi selectați prin concurs, aceasta însemnând stabilitate în funcție și independență pentru decizii legale.
 5. Delegarea treptată, prin acorduri, a unor atribuții de politică externă MAE al României – în misiunile străine ale României va fi personal mixt. România va redeveni parte în negocierile transnistrene. Promovarea unui lobby comun pe lângă cancelariile occidentale, în vederea obținerii sprijinului european și american pentru o integrare românească rapidă.
 6. Ministerul integrării românești și europene va promova omogenizarea intraromânească, va superviza și coordona reformarea justiției, va implementa reforme structurale și instituționale, va asimila transparent fondurile europene.
 7. Posturi comune ale serviciilor la frontieră în punctele de control-trecere peste Prut – pentru eliminarea contrabandei până la lichidarea vămilor.
 8. Forțe Militare moldo-române comune, pentru securitate în stânga Prutului. În perioada de tranziție – statut de aliat non-membru al NATO pentru Armata R.Moldova. Eficientizarea MAI după model românesc.
 9. Libera circulație a leului românesc, alături de leul moldovenesc, până la introducerea euro – pentru înviorarea economiei în stânga Prutului.
 10. Aderarea la Strategia națională în domeniu și la Strategia de dezvoltare durabilă ale României – pentru salvarea agriculturii, ca prioritate națională.
 11. Preluarea conceptelor eficiente ale sistemului românesc fiscal și financiar. Gestionarea patrimoniului/companiilor de stat după criterii corporatiste de manageri aleși prin concurs, pe criterii profesionale.
 12. Semnarea unui Acord interinstituțional și asociativ complex/multilateral între Patronate, Uniuni de producători și Camerele de Comerţ din cele două state românești – pentru promovarea produselor noastre în UE, SUA, în alte țări.
 13. Crearea, la Chișinău, a unei filiale a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, – care va activa împreună cu un CNA depolitizat, în baza legislației naționale și europene, ca să fie puși la închisoare și politicienii corupți.
 14. Reîntregirea românilor de pe ambele maluri de Prut în Diasporă, fără ingerințe politice din partea promotorilor moldovenismului stalinist. Condiții optime și credibile readucerii cetățenilor acasă.
 15. Difuzarea – gratis ori cu sprijinul financiar al Statului Român – de către operatorii de Televiziuni prin cablu, a posturilor TV apreciate peste Prut, pentru a contracara dominația informațională rusească.
 16. Crearea unei Universități mari românești la Chișinău – pentru formarea europeană a tinerilor basarabeni.
 17. Negocieri eficiente cu Statul Român, în vederea deschiderii pieței de muncă din România – pentru plasarea legală, cu asistență socială, a basarabenilor.
 18. Semnarea unui acord oficial între Comisia Electorală Centrală din R.Moldova și Biroul Electoral Central din România – pentru desfășurarea de alegeri corecte în stânga Prutului, având în vedere numărul tot mai mare de cetățeni români. 

De votul tău depinde realizarea acestor prevederi.

Votează PNL! Votează Săgeata! 

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. ANUNȚ FOARTE IMPORTANT !
  ––––––––––––––––—————————–
  UN NOU MARȘ UNIONIST –
  Sâmbătă, 19 Septembrie, orele 17, din Piața Mare !
  –––––––––––––––––––––————————————-
  =Tinerii Moldovei=
  vor organiza un MARȘ UNIONIST spre TeleRadio Moldova
  din dealul Schinoasei din Chișinău,
  la care invită să participe toate forțele unioniste
  și protestatarii din Piața Mare.
  Evenimentul va avea loc Sâmbătă, 19 septembrie, ora 17:00,
  cu plecare din Piața Mare,
  în proximitatea monumentului lui Ștefan cel Mare.

  ,,Nu mai trebuie să amăgim oamenii
  că salvarea vine prin intermediul partidelor.
  Salvarea noastră este una singură și vine prin
  RE-UNIREA cu România, acum, până nu e prea târziu.
  Îi invităm pe cei care împărtășesc această opțiune cu noi
  să vină zi de zi să se alăture corturilor Tinerilor Moldovei

  din Piață Mareși sâmbătă, la ora 17:00”,
  a declarat Vicu Prisăcaru,
  reprezentant al Mișcării Civice =Tinerii Moldovei=.
  Revendicările imediate ale =Tinerilor Moldovei=
  se referă la implementarea tuturor măsurilor

  – pentru accelerarea interconectării energetice cu România,
  – aducerea Direcției Naționale Anticorupție de la București pentru lupta contra corupției din Rep. Moldova,
  – trecerea operațiunilor bancare de stat în responsabilitatea
  Băncii Naționale a României,
  – precum și ridicarea interdicției abuzive aplicate vest-moldoveanului unionist George Simion din Focșani,
  arestat și deportat peste Prut în Europa Liberă la 13 mai 2015
  de către mafioții SIS-tematici
  flateliști plohiști bălăniști timoftiști neo-KGB.
  – ,,Nu dorim să ne opunem celorlalți organizatori din Piața Mare,
  am desfășurat și noi anul acesta trei mari adunări publice,
  dar acum este momentul să vedem adevărul.
  Vom iniția proteste săptămânale și chiar și zilnice
  pentru că Țara e pregătită să ne ia înapoi”,
  a precizat Nicu Capcelea din Florești,
  membru al Mișcării Civice =Tinerii Moldovei=.

  În cadrul manifestației, coloana de protestatari din marș
  va reveni de la TeleCentru în Piața Mare.
  ————————————————————————————
  P.S.
  Duminica tecută, 13 Septembrie 2015,
  după mitingul din Piața Mare,
  =Tinerii Moldovei= și-au instalat vreo 10 CORTURI UNIONISTE
  tot acolo, la care sunt așteptați toți cei care consideră
  că singura opțiune viabilă pentru ca Rep. Moldova să iasă din criză
  este RE-Unirea cu România.

  – Platforma controversată =D.A.= din Piața Mare
  a permis unor teroriști rusofoni sub comanda lui Constantin Svetlicinâi
  din gruparea teroristă a ucraineanului Grigore Petrenko aflat actualmente
  la închisoare pt. dezordinile în masă din 13 septembrie 2015,
  să controleze Piața Mare și să intimideze =Tinerii Unioniști=.

  Tot conducătorii controversați din =D.A.= au amplasat “strategic” banditește
  corturile =Tinerilor Unionști= alături de corturile teroriștilor rusofoni.
  /jc md 15 septembrie 2015 de Luminița Corobceanu/
  Rușine !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOVINA DE NORD========
  ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 2. Poporul nu mai doreste sa fie condus de cei compromisi,inclusiv de „patrioti”. „PNL este unicul partid” cum a fost si cel al bolsevicilor?Salutati Procurorul DNA? V-ati documentat bine cine este?Nu va grabiti,draga dna,pentru ca „intortochiate mai sunt caile Domnului”! Eu banuiesc ceva,ca poate fi „un as din maineca” unui pretins politician.

 3. D-na Pavlicenco,ca de obicei,inainte vorbeste si pe urma cujeta.Faceti jocul lui Candu privitor la procuroata asta controversata.Cum a spus si Ion,mai docomentativa-aveti de unde.

 4. Toată lumea îi dă înainte cu ”procurorul DNA”. Este corect enunțul lui Candu : ”procuror cu experiență DNA”. Doamna cu pricina (Mariana Alexandru) s-a pensionat de la DNA, deci nu mai este procuror DNA și a fost abilitată de UE să vină, la cererea autorităților RM.
  În ce privește ”curajul” și ”demnitatea” doamnei, informați-vă despre circumstanțele pensionării dânsei de la DNA.
  Din presa vremii:

  ”Ziarista Sorina Matei publică pe blogul său vestea că “Procurorul Mariana Alexandru, adjunctul secţiei a II-a, pleacă din DNA!”.

  Jurnalista susţine că “Deși considerat iniţial și fără un fundament foarte precis un procuror destoinic, plecarea adjunctului secţiei a II-a a DNA poate avea legătură cu o serie de suspiciuni care l-au vizat în ultimul timp în legătură cu instrumentarea corectă și tergiversarea nejustificată a mai multor dosare de corupţie extrem de importante”.

  ”Mai mult, se pare că procurorul dezvoltase în ultimii ani și o serie de legături care puteau periclita instituţia, dar și rezolvarea unor dosare de corupţie, susţin surse. De altfel, în DNA s-a dispus și un control în acest sens, rezultatele acestuia nefiindu-i favorabile procurorului”, scrie Sorina Matei pe blogul său, precizînd că cererea de pensionare a fost depusă săptămîna trecută și a fost aprobată de plenul CSM.”

 5. Sursa: hotnews.ro

  Mariana Alexandru, procuror sef adjunct al Sectiei II din DNA s-a pensionat. Ea instrumenta dosarul Gala Bute, in care ar putea fi implicata Elena Udrea

  de Red. Stiri HotNews.ro
  Miercuri, 10 septembrie 2014

  CSM a aprobat cererea de pensionare a procurorului Mariana Alexandru, adjuncta procurorului-sef al Sectiei II din DNA. Mariana Alexandru a instrumentat dosare de coruptie precum cele ale lui Catalin Voicu, Monia Ridzi sau Adrian Nastase.

  Mariana Alexandru a infirmat in decembrie 2013 rechizitoriul initial in dosarul „Gala Bute”, prin care se dispusese trimiterea in judecata doar a lui Rudel Obreja, fiind scosi de sub urmarire penala reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box. Ea a dispus reluarea cercetarilor din dosar, iar Gazeta Sporturilor a scris ca Elena Udrea ar fi vizata de cercetarile procurorilor.

  Mariana Alexandru a beneficiat de sustinerea publica a Ambasadei SUA in scandalul din octombrie 2013, cind ministrul Justitiei a incercat de schimbarea sa si a lui Lucian Papici de la sefia unei sectii DNA.

  Informatia privind pensionarea Marianei Alexandru a fost publicata initial de Sorina Matei pe blogul sau.

 6. Iaca aveti un „jurnalist” de la „Publika” tot din UE,dar care propaga multa „ambiguitate” printre cetatenii R.Moldova.Va mai trebuie si un asemenea procuror?

 7. Pt Olesea – voi aveti, noi nu avem.

 8. Iaca din momentul ista si eu am mari banuieli ca nu degeaba cineva a fost prin Cuba.Probabil ca ati auzit de Oswald,cu „sotia” lui „Mariana”,nu?Stiti ce-au facut? Acum se incearaca a pune pe altarul sacrificiului R.Moldova cu tot cu cetatenii ei.

 9. Pt Olesea

  Tema cu aceasta Cuba este deja rasuflata. Eu acolo am purtat o sarcina si am crescut o fetita , aducind=o de 11 luni. Am prezetat public toate actele institutiilor din doua state romanesti ca nu am trecut santajabil. In rest – sa faca toti si sa demonstreze ca sunt curati asa cum le-am deschis eu drumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *