Lucinschi si Snegur, cu ai lor copii la PLDM, sprijina PCDA?

aiatolahi-antiromani-0

Cele trei clanuri antiromanesti

oiteNu am spus eu ca, in spatele animatorilor Platformei DA, stau forte antiunioniste, ca orientarea PCDA este deturnarea consolidarii miscarii unioniste si, astfel, a orientarii europene, deoarece numai prin Unire ajungem imediat in NATO si UE? Iar aceste forte antiunioniste sunt ale lui Lucinschi-Filat, Snegur-Rosca si toti cei de pe linga ei. Luscinschi si Snegur, cei care cindva luptau politic intre ei, acum, avind copii ministru sau deputat, sunt cu totii alaturi de Filat si de PCDA, iar lor li se alatura si Iurie Rosca.

Alungarea altora, a unionistilor, in special, din PMAN arata unicul lor scop – un partid politic gen PLDM-4, ca sa mai amageasca – o data – lumea, care sa nu se orienteze cumva spre Romania…

Populatia nu are nicio vina, ea trebuie doar sa nu mai fie credula si sa nu se lase reinselata…

Oare „unionistilor inteligenti” din PMAN nu le este rusine de imbrincirea si alungarea tinerilor unionisti din PMAN?

Piotr Lucinschi, cel care figureaza in Raportul Kroll, este alaturi de animatorii Platformei DA? Pentru ca sa fie si el pedepsit pentru ce a facut? Lucinschi aavut mereu misiunea de la Moscova sa controleze Dreapta nationala, sa o discrediteze, sa o foloseasca pentru interesele Stingii proruse, sa omoare miscarea romaneasca, acum – si unionista.

Iar scriitorul Andrei Strimbeanu, membru al Consiliului Unirii, spune la Prime, la o emisiune cu participarea dlor Candu si Mirzenco, un lucru clar: Unica solutie este Unirea cu Romania!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

32 Comments

Add a Comment
 1. Un grup de ticalosi vrea sa dea jos un alt grup de ticalosi.
  In mizeria si saracia instalata de 24 ani de „independenta” e cel mai ticalos lucru sa prostesti a cata oara populatia care traieste in mizerie si ajungi la putere „luptand cu coruptia”.
  Ei au lichidat nu doar unionistii dar si pe neunionistul Mocanu, „nebunul satului” care de 5 ani tot striga de unul singur Jos Mafia! 🙂
  Oleg Brega cu camera lui de luat vederi e fugarit din Piata cu suturi in fund:)
  E o facatura aceasta DA.
  Prostimea isi merita soarta daca se dau pacaliti nu odata dar de zeci de ori.
  Prostimea calca pe grebla a cata oara? Cate cucuie tre sa ai in cap?
  Ai impresia ca moldovAnul in loc de cap are un mare CUCUI.

 2. P.S Deja Vu
  Am scris in blogul precedent ca din nou pute a KGB in PMAN.
  In 1982 cand ghebistul Y.Andropov a ajuns la carma URSS dupa moartea lui Brezhnev el nu avea nicio solutie sa redreseze Economia. Dar nici nu vroia. Reamintesc ca in anii 80 in URSS nu mai erau produse alimentare in magazine, razboiul in Afganistan, pretul petrolului cazut la minimum istoric, Polonia clocotea in greve pe scurt „Socialismul Prosper” era la ultima suta de metri cu o populatie disperata.
  Andropov a pornit „lupta” cu Coruptia. A arestat zeci de directori de magazine, a facut procese publice.Unul, Sokolov, seful magasinului #1 din centrul Moscovei a fost chiar condamnat la moarte si executat. A fost un proces politic. Si lichele di RSSM au facut la fel condamnand pe Vice-Ministrul de atunci si un grup de sefi, directori din comert.
  Populatia URSS-ului a fost f. entuziasta -” In sfarsit a venit messia si ne va salva de mizerie”.
  Ce a urmat, cunoasteti(or nu) cu totii. Probabil ca moldovenii cu un CUCUI in loc de cap nu cunosc nici asta.

 3. Sunt departe de tine scumpa mea Basarabie.Citind ce se intimpla,ma intristezi.Lume plina de ura,lipsa de toleranta,lipsa de bun simt.Mai mult nu se aud unii pe altii,toti cu adevarul lor si nimeni cu ale comunitatii.Un fel de „bolishevism”moldovenesc,alimentat de jmechrii cu banii furati de la cei din piata.Printre protestatari multi tortionari infiltrati,ca sa aprinda spiretele si sa discrediteze frumoasa idee de curatire de mafie,hoti si corupti.
  Printer protestatari sunt infiltrati „agenti”,bine platiti de Filat,Plahotniuk si Ghimpu.Multi postaci-comentatori,”formatori de opinii de divan”,tipa ca porcul cind e sacrificat,ca uite a venit si Rosca cu ortacii lui.Dar cine e in drept sa interzica participarea la proteste a socialistilor,comunistilor si altor partide de alta orientare? „Bolishevismul de grota moldovenesc”.Daca e Democratie,Democratie pina la capat,Ca doar in Evropa va doriti sa ajungeti.Mai multa Democratie si Toleranta si atunci vom invinge,Mafia,Hotii si Coruptia!

 4. Dna Pavlicenco.Am impresia ca in curand ve-ti fi mult mai „prezicatoare ca Vanga ori chiar Nostradamus.”Uitati-va cati va sutin…mai nimeni!

 5. In primul rind vreau sa declar ca plecati toti cu gindurile in alta parte.

  Haideti sa lasam temele istorice si culturale, toti am studiat istoria si limba romana in scoala si adevarul.

  Mai bine sa vorbim de politica din ziua de azi.
  Cer de la PNL si implicit doamna Pavlicenco
  sa ceara in presa de la Guvernul RM urmatoarele puncte
  1) Anularea contractului de achizitie a Aeroportului din Chisinau.
  2) Anularea mandatului pacificatorilor rusi in RM dat de catre OSCE cu acordul TUTUROR GUVERNELOR RM ANTERIOARE.

  Si o sa vedem cine si ce va spune si va propune.
  Merci.

 6. Sergiu

  Eu propun sa se ceara:

  Anularea Legii Atractiei Universale!

  Anularea celibatului pentru clerul catolic!

  Anularea uniformelor pentru stuardese si liceiene!

 7. Nu cucue avem in cap ci haos. Neati bagat in capul nostru NUMAI HAOS cu politicile d-stre. Numai voi le intelegeti. Cu cat mai mult ascult, citesc sa inteleg ceva, cu atit mai mult e haos. Dar una e clar: nu mai avem dreptul moral sa sustinem guvernarea care ne are in cot pe toti. Ei nu ne merita, chiar si cucueti.

 8. Am văzut imagini din PMAN şi m-am îngrozit cât primitivism si câtă lipsă de toleranţâ au dovedit susţinătorii DA faţă de tinerii unionişti. Asemenea chipuri care nu exprimau nimic omenesc ci doar ură sălbatică, intoleranţă şi exclusivism dovedesc, fără doar şi poate, faptul că Platforma DA nu are „nici în clin nici în mânecă” cu democraţia. Această structură diversionistă care se ascunde sub sloganuri populiste este de fapt o mişcare prin care se resusciteză o Moldova a anilor 60-70 când partidul unic de sorginte stalinistă nu îngăduia nici o abatere de la ideologia care susţinea la putere clica comunisto-bolşevică. În aceeaşi manieră, Platforma DA nu permite exprimarea în PMAN, care este piaţă publică şi aparţine întregii comunităţi, a altor idei decât cele ce justifică acţiunea liderilor ei de a se organiza într-un partid care, după cum se poate vedea în mod elocvent, va avea apucături tipic totalitare, absolut necesare pentru protejarea intereselor oligarhilor care au zămislit-o şi o finanţează. Luca scria mai sus că parte din moldoveni au” în loc de cap un mare CUCUI”. Eu cred că o asemenea afirmaţie nu este corectă. Poate că Luca nu a fost în situaţia de a nu avea ce da de mâncare copiilor săi sau de a fi în imposibilitate să cumpere medicamentul necesar pentru soţia sa grav bolnavă şi pe care o preţuieşte şi o stimează. Ce te faci în asemenea situaţie ? Este ştiut că de cele mai multe ori oamenii reacţionez în astfel de situaţii fără prea mult discerământ dorind să-şi poată satisface nevoile stringente şi vitale „acum şi aici”. Tocmai aceste stări emoţionale ale oamenilor sunt speculate de mentorii şi organizatorii PCDA pentru a uzurpa puterea în interesul şi folosul mafiei oligarhice stataliste. Or, în asemenea situaţie,vina oamenilor nevoiaşi înşelaţi de propaganda DA-istă este evident scuzabilă în raport cu perversitatea şi manevrele diversioniste ale mentorilor, organizatorilor şi finanţatorilor PCDA ce sunt formaţi la şcoala lui Voronin şi a celorlalţi nomenclaturişti moldovenişti statalişti. În mijlocul sau în preajma unei asemenea adunături organizată după metode staliniste exclusiviste nu pot să fiinţeze sau să se exprime idei ce presupun multă raţiune, mult discernământ şi multă preţuire pentru cei care au nevoie de libertate, de justiţie eficientă, de un trai decent pentru ei şi familiile lor.

 9. FOAIA B.U.N.-ă UNIONISTĂ – / 4
  Luna lui Răpciune/sau vinițel/-2015
  ——————————————–––––––––
  o publicație independentă bilunară on-line,
  -cronica și actualitatea unionistă
  din toată Basarabia istorică și din Bucovina de Nord,
  autori: Generația Flacăra Unionistă Anonimă
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––——
  motto:
  NUMAI RE-UNIREA CU ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ –
  VECHEA DACIE STRĂBUNĂ
  NE ESTE SALVAREA ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  – ÎN BAZA RESTABILIRII ACTULUI RE-UNIRII DIN 27 MARTIE 1918
  VOTAT DE SFATUL ȚĂRII DE LA CHIȘINĂU !
  ——————————————————————–––––––––-
  Editorial-
  EVENIMENTUL LUNII SEPTEMBRIE UNIONISTE-
  La 5 Septembrie 2015 la Chișinău s-a creat un nou partid
  -Dreapta Unionistă-
  care își propune realizarea Re-Întregirii națiunii românești
  prin RE-Unificarea juridico-politică, economică, militară,
  diplomatică și socială a Rep. Moldova cu România.
  Grupul de inițiativă – Anica Guțu
  Dorin Dușciac, Anatol Arhire, Vitalie Marinuța,
  Gheorghe Șalaru, Ilie Ilașcu, Alina Ghețiu,
  Maxim Guțu, Victor Sandu, Dan Nicu, etc.
  La deschidere a participat doamna Monica Macovei, europarlamentară de la București și fondatoarea partidulu M10, care a salutat noua formațiune unionistă și a citat din cuvântarea la Bruxelles a Patriarhului Filaret al Ucrainei care a declarat că dușmanul intern
  al Ucrainei este corupția, iar cel extern este Federația Rusă.
  Declarație care se referă și la Rep. Moldova.
  -Un alt vorbitor – liderul ecologist Alecu Reniță a menționat faptul că populația Basarabiei își mai amintește de calitatea școlii românești din perioada interbelică spre deosebire de faptul că la momentul Re-Unirii cu România din 1918 și ieșirea din Imperiul Rusesc, 90% din populația Basarabiei era analfabetă.
  La Noua Dreaptă Unionistă se așteaptă aderarea și a altor personalități unioniste din Chișinău – foștii ambasadori Tudor Panțâru,
  Ștefan Gorda, Iorgu Munteanu, Victor Guzun, ziarista Lenuța Robu,
  colonelul Ion Costaș, scriitorul Ion Druță din Moscova,
  colonel (r) KGB Nicolae Lupașcu, Dumitru Gabura și Mihai Ciubotaru de la basarabialiterara md etc.
  Notă-
  – SIS-temul KGB diversionist din Chișinău a întrerupt curentul electric din aula Universitîții Libere unde s-au ținut lucrărle
  acestui grup de inițiativă.
  – Tot SIS-temul KGB diversionist bălănist
  cu ajutorul teroriștilor de la Tiraspol și Kremlin prin metode psihotronice au creat nori chimici artificiali de-asupra Chișinăului
  ca să descurajeze populația să participe la protestele pașnice
  anti-mafiote din 6 Septembrie.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOVINA DE NORD========
  ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  Nota Noastră
  ––––––––––––
  Este imperios necesar
  – ca Dreapta Unionistă cu doamna Anica Guțu
  – și PNL cu doamna Vitalia Pavlicenco, plus Consiliul Re-Unirii,
  – plus aripa unionistă din PL cu Dorin Chirtoacă și Vicu Untilă
  – plus Forumul Democratic al Românilor din RM
  condus de scriitorul Nicolae Dabija, etc.
  să adere la Blocul Unității Naționale = B.U.N =
  o platformă unionistă creată recent acum în mai 2015,
  sub auspiciile tinerilor unioniști
  IMPERIOS !
  UNIREA TUTUROR FORȚELOR UNIONISTE !

 10. …VAI DE CURU…VOSTRU…TOT PE GREBLE CALCATI!!!…val butnaru..ACEST ” ZIARIST” CE SE ARATA INDIGNAT DE VIITORUL …TARISOAREI ” IASTAIA ”…DE LIPSA DE ORIZONT MAI INDEPARTAT …ORI APROPIAT…NICI EL NU MAI STIE BINE CU CINE SA …MEARGA…” CARE.”… „DOARECE”… .VROIA O”UNIRE” DE ALT FEL…UNA CU..”.INTELIGENTIE”… LA CARE VA TEBUI SA ADERE TOT OMUL…PROST ..SI CIT… MAI …MULT CANTITATIV…(NU SI…CALITATIV..)… E CLAR !!…TOTI CEI ANGRENATI IN ACEASTA” MISCARE” DE …FIGUTATIE REGIONALA NU MERITA DECIT UN …SUT BINE PLASAT …IN ZONA DE…EVACUARE FIZIOLOGICA…AM URMARI DE ASEMENEA SI UN FILMULET PLASAT IN CARE… UN SERGENT …IDOT… FACEA CENZURA ACTVA …ASUPRA UNOR MATERIALE …CU CARACTOR…”SUBVERSIV”… O CARTE IN LIMBA ROMANA… ASTA „DA”…CURAT MURDAR !!! – ASA ” D A R ” SI …PRIN URMARE…GRECII FAC COMERT PE…MARE– … sa fiti…iubiti !!!!

 11. Stiti de ce moldovenii traiesc in mizerie? Dumnezeu iarta pacatele, nu prostia.

  P-tru Vlad.
  Hai totusui sa facem diferenta intre Saracie si Prostie.

  Saracia te face trist, precum si intelept. B.Breht

 12. Dar eu, nu stiu de ce, nu am incredere in Pavlicenco.
  Daca ati observat nu scrie nimic despre Plohis, despre saracia oamenilor. Scrie de toate, numai nu despre ceea ce il doare pe omul de rind.
  Vorba moldovanului; face vint la …
  A trimis niste tineri in piata, dar ea singura de ce nu era printre ei? Vrea cu mianile cuiva sa ajunga iarasi la putere?

 13. Lumea s-a cam lamurit. Ca miscarile unioniste din Basarabia sunt intretinute si folosite, precum artistii de serviciu, de unul si acelasi ayatollah: masonul si asasinul Plahotniuc. Sa nu ne spuna dna Pavlicenco ( care face anticamera si la clubul Rotary, si la clubul Nobil) ca nu-i asa. Pe bune, lasati-ne in pace, ca Unirea se va face altfel.

 14. transformarea Platformei DA in partid politic era in vederile liderilor platformisti cu multa vreme inainte … balbaielile de „fete mari” pe care le vedem sunt doar de ochii lumii … liderii DA nu fac decat un joc murdar propagandistic dorind sa para ca cererea de transformare in partid vine de la … „popor” . ca ei ca niste mielusei s-au opus acestui lucru dar vointei populare cum poti sa te opui ? noua „ramurea” statalisto-stalinista falimentara nu vine cu nimic nou in nici un domeniu de activitate … populismul e sforaitor , lozincile efectiv marxist-leniniste si doar figura iubitului conducator mai lipseste din peisagiu … desi se declara ca fiind „pro-europeana” Platforma DA nu spune oamenilor decat ce doresc sa auda … nimic in schimb de faptul ca vor trebui facute sacrificii mari pentru repornirea carutei intepenita in mocirla de catre clica anti-europeana AIE 3 … ce vor face atunci liderii DA ? acum spun ca totul va fi bine si frumos , ca salariile si pensiile vor creste spectaculos odata cu plecarea partidelor oligarho-mafiotice … stim prea bine ca nu va fi asa … asa propaganda desantata am mai vazut la Syryza din Grecia si am vazut in final cum Tipras a cedat si mai mult umplindu-se de ridicol in fata propriului popor … ori tocmai pe aceasta cale a luat-o si Platforma DA . cand auziti de la cineva ca va incanta urechile cu promisiuni gugumanice pompoase singurul lucru inteligent de facut este indepartarea urgenta de emitentul ticalos …

 15. in alta ordine de idei devine tot mai ridicola si amenintatoare parada militarizata de pe scena din PMAN si din imprejurul ei … ingramadirea de uniforme si medalii militare si para-militare nu cadreaza cu un asa-zis protest pasnic , democratic si civic … ce cauta prezenta atator uniforme apartinand unor institutii ale statului intr-o manifestatie a unei Platforme …Civice ? se inmultesc la tribuna chemarile catre Armata , Politie si Servicii la dezertare si trecerea in tabara platformistilor … se doreste o indepartare pasnica a partidelor oligarho-mafiotice de la putere sau o lovitura de stat militara ? la cererea unui asa-zis „popor” … doresc liderii DA sa arate ca au conexiuni importante cu structurile de forta ale Moldovei ? ca pot folosi la nevoie si forta bruta pentru a-si atinge scopurile ? si daca maine Platforma DA se transforma in partid politic sa intelegem ca isi va face o „militie” para-militara partizana cum am mai vazut prin Liban ?

 16. FOAIA B.U.N.-ă UNIONISTĂ – / 4
  Luna lui Răpciune/sau vinițel/-2015
  ——————————————–––––––––
  o publicație independentă bilunară on-line,
  -cronica și actualitatea unionistă
  din toată Basarabia istorică și din Bucovina de Nord,
  autori: Generația Flacăra Unionistă Anonimă
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––——
  motto:
  NUMAI RE-UNIREA CU ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ –
  VECHEA DACIE STRĂBUNĂ
  NE ESTE SALVAREA ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  – ÎN BAZA RESTABILIRII ACTULUI RE-UNIRII DIN 27 MARTIE 1918
  VOTAT DE SFATUL ȚĂRII DE LA CHIȘINĂU !
  ——————————————————————–––––––––-
  2.
  Academia Cațavencu de Chișinău –

  După mai mulți ani de demagogie și fățărnicie
  iată că și Mihai Ghimpu, lider PL se declară unionist.
  Oare de ce ? Îi fuge pământul de sub picioare ?

  13 septembrie 2015
  http://infoprut.ro/41127-mihai-ghimpu-mesaj-pentru-unionistii-din-pman.html#comment-12363

  ,,Salut curajul unioniștilor veniți în PMAN! Bravo!!!
  „Vrem Țara înapoi” – spun cei din platforma DA!
  De ce, pentru ca s-o poată fura deja ei, stăpânii lor din umbră.
  Nu, aceasta nu se va întâmpla, pentru că în accepția noastră,
  a unioniștilor, „Vrem Țara înapoi” înseamnă cu totul altceva
  și anume – RE-UNIREA.

  Iată care ar trebui să fie adevăratul sens al sloganului
  VREM ȚARA ÎNAPOI !!!
  Și noi, unioniștii, trebuie să ni-l asumăm,
  nu cei, care în interes meschin, manipulează cu lumea,
  care are tot temeiul să fie nemulțumită…
  Așadar, să ne luăm Țara înapoi,
  pentru a o scăpa de trădători, hoți și nevoi!!!”,
  ––––––––––––––––––––––
  a scris președintele PL pe contul său de Facebook.

 17. REFUGIAȚII MUSULMANI ÎN EUROPA
  ȘI RE-UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA
  –––––––––––––––––––––
  Unire cu Basarabia în regim de urgență!
  Pronia cerească ne oferă cel mai bun prilej
  pentru RE-Unirea cu Basarabia!
  de Ion Coja / profesor, Universitatea din București

  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/unire-cu-basarabia-in-regim-de-urgenta-maxima/

  Excelent textul prin care dl ALEX MACHEIN
  le oferă compatrioților săi basarabeni, din Republica Moldova,
  13 argumente clare și convingătoare pentru a înțelege oricine
  cât de mari vor fi dincolo de Prut (și de Nistru!)
  binefacerile de pe urma a ceea ce oricum se va întâmpla,
  mai devreme sau mai târziu:
  RE-UNIREA CU ROMÂNIA!
  Dar, evident, cu cât mai repede, cu atât mai bine
  pentru toată suflarea omenească
  din vremelnica republică Moldova!

  Cel mai convingător mi s-a părut al 14-lea argument
  al clarvăzătorului român din Basarabia:
  Republica Moldova este o țară prea mică pentru hoții de la Chișinău… Nu le poate face față!

  Citind textul dlui ALEX, mi-am pus întrebarea firească:
  dar care ar fi argumentele care să conteze pentru noi,
  cei de dincoace de Prut?!
  De ce am dori și noi această RE-Unire?

  Și am dat să găsesc și eu măcar tot 13-14 argumente pentru care Bucureștiul, chiar așa lipsit de primar cum e,
  ar trebui să-și dorescă RE-Unirea Basarabiei la Țara Mamă!

  Și chiar în clipa următoare mi-am dat seama, iluminat, că trăim un moment istoric despre care putem spune că este cel mai propice pentru a face cât mai repede RE-Unirea,
  de azi pe mâine dacă se poate, la noapte chiar!
  Un moment de care trebuie să profităm cu graba cea mai mare!

  Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n gură!

  Pentru prima oară în ultimii ani, Bucureștiul are mare nevoie de această RE-Unire, mai mult decât Chișinăul!
  Iar noi, românii din România, e cazul să ne dăm seama că avem mult mai mare nevoie de basarabeni decât am crezut vreodată!…

  Așa le-a întors Dumnezeu, ca să ne mai mirăm odată
  cât sunt de nepătrunse căile Domnului!

  Actuala situație demografică dramatică, și mai ales cea tragică spre care se îndreaptă Europa, atât de primejdioasă pentru toți europenii, în România, în mod miraculos, poate fi contracarată printr-un act politic a cărui înfăptuire se tot amână din motive neclare, neserioase, nedemne de a mai fi luate în seamă: eliminarea ultimelor consecințe nefaste ale tratatului criminal dintre Stalin și Hiter, din 1939!

  Condamnat de toată lumea, de pe urma acestui act banditesc mai supraviețuiește, ca o sechelă nevindecată încă, ca un atavism,
  granița de pe Prut!

  Din pricina cârdășiei bolșevico-naziste, cea mai bezmetică din toată istoria lumii, noi, românii, noi, România, avem câteva milioane de refugiați cărora e timpul să le deschidem poarta întoarcerii acasă!

  Noi, domnilor de la Bruxelles,
  avem o cotă de refugiați de câteva milioane,
  care așteaptă de peste 75 de ani să revină în Patria lor,
  a străbunilor lor!

  Nu poate fi moment mai potrivit pentru efectuarea acestui gest de justiție istorică decât zilele acestea, pe care le trăim cu atâta spaimă și îngrijorare! Dumnezeu ne oferă această neașteptată ocazie ca spaima să facă loc bucuriei nesfârșite a ReÎntregirii!

  Dacă până acum au existat rețineri și argumente pentru tergiversarea RE-Unirii, acestea cad toate în fața realității
  pe care o trăim de câteva zile: suntem amenințați cu o invazie!
  O invazie pe care liderii europeni o acceptă cu o ușurință suspectă, criminală propriu zis! Dinaintea acestei invazii programate de înșiși cei invadați, noi putem să ne dăm la o parte: doamnă Merkel, noi, românii, avem o solicitare mai veche, din partea a 4-5 milioane de refugiați, care de 75 de ani sunt obligați să trăiască rupți de Țara lor! Până acum ne-ați tot împiedicat să ne regăsim sub același acoperiș!… Înainte de a ni se fixa o cotă de refugiați de ultimă generație, îngăduiți-ne să respectăm ordinea așteptării și să-i primim mai întâi pe refugiații noștri!

  Da, față de refugiați trebuie să avem toată înțelegerea!

  Dar există o listă a refugiaților, o listă de așteptare, și situația refugiaților trebuie rezolvată în timp și într-o anumită ordine! Nu cumva trebuie să începem cu cei care așteaptă nu de câteva zile,
  ci de câteva generații ca Europa să le acorde atenția
  și înțelegerea cuvenite unor refugiați?!

  Odată înfăptuită politic RE-Unirea, vor urma costurile întregirii. Costuri imense, știm bine asta din experiența Germaniei, cât a costat unirea RFG cu RDG… Toată lumea va fi de acord că aceste costuri vor fi atât de mari încât nu ne vom permite luxul de a mai cheltui și pentru refugiații altora!…

  …Iată, pe scurt, schița unui scenariu politic deloc fantezist sau utopic!

  Nu e nevoie decât de voința politică a unei clase politice care are acum ocazia de a se spăla de toate păcatele din ultimii ani! Nu e nevoie decât de analiza lucidă a pașilor care trebuie făcuți!

  Iar dacă clasa politică nu poate imagina acei pași, să lase societatea civilă să-și ia răspunderea! Adică să ia cu asalt frontiera de pe Prut, așa cum au făcut ceilalți refugiați cu frontiera, mult mai simandicoasă, mai bine apărat, a spațiului interzis Schengen!…

  Vom lua cu asalt frontiera de pe Prut din ambele direcții! O vom spulbera dintr-o sorbire, ca pe Milcovul de odinioară!

  Doamne, ajută!

  Ion Coja
  –––––––––-
  Post scriptum:
  Mai corect este să spunem Mulțumescu-Ți, Doamne!,
  pentru cum ai întors lucrurile în așa fel
  ca să putem înfăptui dreptatea pe acest pământ românesc.
  Nu ne-ai uita, Doamne!…

 18. numele noului partid STATALISTO – platformist nu poate fi decat unul … Partidul STALINISTO-HITLERIST … pentru ca actul fondator nu poate fi altul decat Pactul RIBBENTROP-MOLOTOV de la 23 august 1939 . poate pare o mare exagerare pentru unii , dar acesta e adevarul …

 19. 3.
  Minunile conitnuă –

  Adrian Candu Presedintele Parlamentului,
  /Partidul Democrat Lupoist Plahotist anti-românesc și anti-unionist/
  a condamnat altercaţiile care au avut loc în Piața Mare
  la 13 septembrie 2015.
  / ziarul timpul md 14 septembrie 2015 /
  „Nu este normal că i-au bruscat pe protestatarii unionişti,
  nici pe reporterii de la două televiziuni.
  Pretind că apără democraţia, dar acţionează contrar normelor democratice”,
  a opinat speakerul.

  Referindu-se la unionişti, Candu a spus că
  „Re-Unirea nu se face în stradă, dar prin proiecte de infrastructură.
  Dacă şi-ar dori guvernele din cele două ţări, apoi ambele ar deveni atât de dependente una de alta că oamenii la un moment dat
  nici nu şi-ar da seama cum s-a întâmplat”.
  P.S.
  Chiar așa, Candidule ?
  Declarații dubioase conjuncturiste,
  căci acest Adrian Candu face parte din conducerea mafiotă
  care l-a arestat și deportat la 13 mai 2015 peste Prut în Europa Liberă pe Georgică Simion,
  vest-moldovean din Focșani, lider unionist din Actiunea-2012.

 20. Bre Tenuta, dar iata ca Candu si guvernul nu doreste unire. Ce e de facut? Cum sa se faca unirea? Paridele si partiduletele unioniste sunt mai toate sub talpa nanasului lui Candu. Georgica Simion e la Focsani. Platforma DA nu doreste unire. Dodon si Usatii vrajesc intoarcerea spre Rusia. Ce planuri concrete de unire propui d-ta?

 21. 14 Septembrie 2015
  Nori la Berlin

  = din ciclul INVAZIA =

  Nu știu dacă domnul Victor Ponta va ieși basma curata din criza refugiaților după declarațiile sale iresponsabile și lipsite de bun simț la adresa celor care s-au arătat îngrijorați de urmările islamizării României, dar pe cerul Berlinului apar nori de furtună.

  Angela Merkel va trebui să aibă un foarte eficient paratrăznet în persoana Juncker-ului ei personal, deoarece tunete și trăznete au început să apară atât din interior cât și din exterior, iar figura sa de om politic cu viziune nu mai are nicio credibilitate cel puțin pe plan extern, iar în Germania deja au apărut personalități politice care-i contestă înțelepciunea.
  Însăși bâlbâiala cu, uite Schengen nu e Schengen, arată că lumea politică germană începe să se trezească la realitate în fața realităților sumbre de pe teren. Și un cutremur major la Berlin va pune în pericol întreg eșafodajul Uniunii Europene, dar și finanțele internaționale.

  La București, cum Victor Ponta, lipsit de orice moderație s-a arătat principalul factor care a pledat țâfnos și agresiv pentru o falsă „solidaritate europeană” și s-a arătat a fi principalul promotor al construirii, într-o țară 90% creștină, a unei moschei gigantice într-un București cu o minoritate minusculă de musulmani, nu văd cum PSD-ul, care va avea de pierdut imens la capitolul imagine publică, îl va ierta.
  Probabil, la noaptea „cuțitelor lungi” care va avea loc la preconizatul Congres PSD din toamnă, s-ar putea să asistăm la o decapitare spectaculoasă. Mai ales că pentru a refuza următoarea cotă de refugiați, premierul a găsit soluția „onorabilă” să se ascundă în spatele lui Gabriel Oprea pe care l-a „delegat „să se prezinte la JAI.

  Președintele Klaus Iohannis a semnat ca „primarul” acceptarea primului val de 1.800 de refugiați într-un secret absolut și vinovat, fără să facă publice intențiile și discuțiile intereuropene și în totală contradicție cu prevederile Constituției, dar s-a retras apoi în starea de muțenie care-l caracterizează fără să mai facă comentarii. O fi înțeles că prețul politic este prea mare?
  Iar acum, când a văzut că după degetul întins pe care i s-a pus inelul de logodnă al celor 1.800, i se cere și întreaga mână, a început să declare cu vitejie: „Basta!”

  Ideologii teoriei „europenism înaintea românismului„, au devenit purtătorii de lance ai acceptării refugiaților, pentru a dovedi „solidaritatea europeană” și atașamentul României la „valorile europene„.
  I-aș întreba pe aceștia, pe premierul Ponta, pe europarlamentarii rușinii care au votat cota a doua obligatorie pentru români ( doamnele cu „pedigris” Renate Webber, Norica Nicolai, Monica Macovei), sau pe activiștii gen madam Pippidi, unde le este atașamentul entru „valorile naționale și creștine” ale României?

  Sigur, nu soluția șantajului cu admiterea refugiaților contra intrarea României într-un Schengen deja desuet și devalorizat este soluția.
  Dar, ca întotdeauna, diplomația română se găsește cu un pas în urma evenimentelor, iar strategia de apărare a intereselor naționale nu se află în cărțile Bucureștiului care se dorește întâi capitala unei provincii europene și abia apoi o capitală de stat național suveran.

  Dacă la Berlin apare o criză, astfel încât Angela Merkel apropiată de vederile lui Vladimir Putin în privința Basarabiei, nu mai poate juca un rol important în opoziția europeană față de întregirea românească, atunci politicienii de la București și de la Chișinău trebuie să fie pregatiți pentru orice scenariu, cum ar fi și cel pe care-l propun.

  Europa are acum ochii ațintiți pe refugiați și spre granița de Sud a UE și nu este interesată de ce se întâmplă la granița sa răsăriteană.
  Cum la Chișinău se întrevede o criză majoră prin încercările de destabilizare și decapitarea totală a instituțiilor statului, UE nu va putea să intervină și în criza refugiaților, și în criza financiară posibilă în cazul unor schimbări la Berlin, și nici în această criză basarabeană.
  Atunci, rolul rezolvării europene a problemei basarabene va cădea, sau va trebui să cadă inevitabil în sarcina Bucureștiului.
  De aceea, acum ar fi momentul să se înceapă o activitate diplomatică românească pentru sensibilizarea Europei asupra intențiilor României de a se implica în stabilizarea situației din Basarabia și să trimită semnale ferme Chișinăului.

  Dar despre ce este vorba?
  Astăzi, mitingurile din PMAN au intrat într-o nouă etapă, aceea a confruntărilor deschise între stataliști și unioniști.
  Iar tabăra stataliștilor, care astăzi și-au manifestat deschis nemulțumirea față de prezența unioniștilor, are susținerile unor figuri strâns legate de interesele rusești în zonă, cum ar fi Dodon din partea socialiștilor și rusofililor sau chiar Iurie Roșca al cărui idol este ideologul Dughin al lui Putin, promotorul doctrinei Euroasia sub conducerea Moscovei.

  Și ce vor aceștia? Pur și simplu ANARHIE, prin decapitarea tuturor instituțiilor statului și crearea unui „guvern al străzii„, în timp ce susținătorii Unirii doresc și ei lichidarea acestor instituții și transferarea tuturor prerogativelor la București.

  Ce va face conducerea de la Chișinău, va rezista provocând haos și instabilitate cu pericolul ruperii unor zone cum ar fi „Republica Bălți” sau „Republica Găgăuză„, va alege demisia în corpore și va preda puterea străzii cu pericolul izbucnirii unui război civil sau va începe discuțiile cu Bucureștiul pentru stipula condițiile unirii și va convoca o Mare Adunare Națională pentru a propune poporului Unirea?
  Iată că Bucureștiul se poate afla într-un moment în care va trebui să decidă între „solidaritatea europeană” așa cum este ea acum într-un singur sens dinspre București sau „solidaritatea românească” în susținerea intereselor națiunii întregite.

  Domnilor politicieni, domnilor Ponta și Iohannis s-ar putea să trebuiască să alegeți. Și asta destul de curând.

 22. A Fi sau Nu a Fi

  Bun articol! Numai ca nu-mi vine a crede ca mafiotii de la Chisinau vor cere Bucurestiului unirea. Ei se tem de DNA. Iata, daca, li s-ar darui o „imunitate” fata de legi pe viata, atunci poate ca s-ar mai gandi. Dar Bucurestii nu pot promite asa ceva. Mafiotii vor alege mai degraba calea Rusiei, acolo nu-i paste nicio primejdie din partea legii. Trist, fratilor…

 23. Bat clopote vestind reîntregirea

  Creștinește este să-ți ajuți fratele când cade la greu.
  Statul România ajută statul Republica Moldova necondiționat de 24 ani, din prostie, din incompetență, din ticăloșia obedienței față de Moscova, din lașitate(corectitudine politică), dar și din dragoste creștinească și speranța că odată și odată vom fi împreună.
  Anul trecut, România a fost pe locul doi în clasamentul țărilor donatoare către Republica Moldova, după aliatul SUA.

  N-ar fi stricat însă ca susținerea aceasta să fi fost condiționată, pentru că, nu de puține ori, au venit apoi oameni politici care au insuflat populației ideea că „România” nu ne-a dat nici un „karandaş” după cum a făcut-o ticălosul premier Sangheli.

  N-ar fi stricat ca privatizările unor obiective precum aeroportul sau a unor bănci să se facă condiționat de România, care să aibă astfel pârghii de a sparge dominația economică rusească din Chișinău. N-am mai fi apucat să auzim din gura spurcată a lui Voronin expresia „Frate, frate, dar brânza-i cu bani” după evenimentele din 7 aprilie 2009. N-am mai fi văzut diplomați români sau cetățeni români expulzați fără motiv.

  Ca niciodată în ultimii ani, sentimentele unioniste au crescut în rândul populației. Este, în primul rând, rezultatul luptei duse de voi, cititorii acestui articol, și apoi un amestec venit din faptul că nu au mai fost interzise manifestările de orice fel, în direcția Unirii, că s-a putut sparge blocada mediatică prin Internet, că România a ajutat financiar din ce în ce mai mult, că speranțele unui viitor în statul Republica Moldova s-au năruit complet.
  Dumnezeu s-o ierte!

  Criza actuală din Republica Moldova este una structurală. Nu o mai poate salva nici o nouă guvernare, nici banii care vor veni sau nu de la FMI, nici Rusia, nici Dumnezeu! O criză structurală, odată instalată, nu face decât să ducă lucrurile din rău în mai rău.
  Soluții nu mai există, oricât de multe corturi nu s-ar instala în Piața Marii Adunări Naționale. Decât una: unirea cu Țara.

  Cine nu vrea cu România, să răspundă la următoarele:
  – Ați vrea ca DNA să gestioneze și dosarele de mare corupție din R. Moldova?
  – Ați vrea ca Banca Națională a României să își extindă jurisdicția și peste R. Moldova și să existe o singură monedă: LEUL?
  – Ați vrea ca să nu mai trebuiască să plătiți din buzunarul vostru ambasadori și consuli și clădiri pentru funcționarea lor în toată lumea?
  – Ați vrea ca armata României și cea NATO să apere și teritoriul R. Moldova de oricine ar putea s-o amenințe?

  Dacă vreți lucrurile astea, e suficient ca să ne înțelegem asupra unei soluții, dragi moldoveni. Acceptați-le cu toții și putem denumi viitoarea țară și Republica Moldova și punem poate și imnul LIMBA NOASTRĂ.

  Până atunci, va trebui să petreceți multe luni în Piața Marii Adunări Naționale ca să vă câștigați dreptul de a avea Unirea.

  Un articol de: George Simion

 24. Comentarii de pe TIMPUL

  SerjRApTOR

  Cât de evidentă și necesară este UNIREA, moldoveanul tot neagă că este frate cu românul, presupunând că românii îl vor înjosi, dar în același timp trăiește realitatea că rusu îl calcă în picioare.

  Avatar

  Iata cum ne vor injosii romanii pe noi moldovenii dupa UNIRE ?
  1. vor face salariile ca in Romania la toti bugetarii.
  2 vor face ca justitia sa functioneze ca in Romania si UE, fara magistrati corupti
  3. vor face sa putem circula si munci in UE fara restrictii
  4. ne vor da gaze si electricitate fara sa mai fim santajati de rusi sau ucrainieni
  5 ne vor desfinta Gagauzia si postul de bascan
  6 ne vor desfinta Transnistria si ii vor judeca
  pe separatisti
  7 ne vor baga politicienii corupti si hoti la
  puscarie
  8 ne vor scoate in afara legii partidele comuniste si separatiste
  9 ne vor construi autostrazi si cai ferate ca in UE
  10 ne vor baga in U. Europeana si o sa avem acces la fondurile europene
  11 ne vor baga in NATO si vom avea si noi o armata mai moderna si mai puternica in regiune
  12 o sa ne invete sa nu ne mai fie frica de Rusia
  13 o sa dispara Moldova ca cea mai saraca tara din Europa

  si multe multe altele or sa ne faca romanii aia dupa UNIRE

  Asa ca decat mandri si normali in Uniunea Europeana si NATO, alaturi de Germania, Franta, Italia, si alte tari mai bine saraci si calcati in picioare de rusi.

  Avatar

  Sa nu uitam ca acestea sunt doar efectele deznationalizarii romanilor(moldoveni) din Basarabia ocupata, ale propagandei si politicilor antiromanesti practicate metodic pe toata durata stapanirii URSS pe aceste locuri. Conform intereselor si ideologiei sovietice, moldovenii „nu sunt romani”(nici macar latini! – e bine de reamintit si acest…amanunt), iar limba pe care o vorbesc este „diferita de limba romana”. „Istoriografia” si „cultura” oficiala sovietica impusa romanilor moldoveni/basarabeni nu include(a) operele marilor personalitati ale romanilor moldoveni (M. Eminescu, D. Cantemir, N. Iorga, V. Alecsandri, M. Kogalniceanu, Hasdeu, Enescu, Sadoveanu etc). Recuperearea identitatii romanesti, nu este posibila fara cunoasterea si recuperarea propriei istorii si culturi. Nu putem vorbi de unitate politica, despre UNIRE(proces democratic consfintit prin votul cetatenilor romani si moldoveni) fara recuperarea si afirmarea identitatii romanesti in RM.

  Ma bucur ca acest interviu televizat in ROM,a ajuns si în MLD,este adevarat ca daca cetatenii moldoveni si MLD vrea UNIREA cu ROM,Rusia nu are ce sa faca,absolut nimic,dar teebuie ca la alegerile care va asteapta ,partidele ,,rusofone”sa nu fie votate,iar daca în 2-3 ani veti avea un procent de peste 50% care vreti UNIREA,Rom este fericita sa v-o ofere!
  1.Separarea totala a Ucrainei de interesele RUS,v-ar putea ajuta sa nu aveti probleme militare sau conflicte armate cu RUS!
  2.UNIREA celor 2 state,ne-ar face si mai puternici,iar ROM are are forta materiala si resursele naturale,mai mult decât suficiente în anul 2018-2020 sa avem suficiente resurse naturale Gaz-Petrol-Energie încât sa sustinem 2 tari mari cât Rom,marea diferenta va fi exportata!

  Ion Codreanu
  De ce atunci, cind Basarabia a fost „eliberata” nimeni nu i-a intrebat pe bastinasi daca vor sa fie „eliberati”, iar acum se cere referendum? De ce „eliberatorii” au dreptul de a fi intrebati ce vor, iar cei deportati cu zecile de mii si urmasii lor nu au avut acest drept? Vreti sa spuneti, ca atunci erau alte vremuri? Dar cine a creat acele vremuri? URSS cindva a rupt de la Romania o parte din trupul ei. Azi URSS nu mai exista. De ce Romania nu-si poate recupera cele ce I s-au luat cu forta (sau cu amenintare reala de a fi fortata)? In ce consta sensul existentei Republicii Moldova SUERANA si INDEPENDENTE? In aceia, ca un grup de mafioti au plodit un govern corupt si au impus floarea natiunii sa se imprastie in toata lumea pentru a-si cistiga bucatica de pine?

  Avatar

  Aveti perfecta dreptate, cei care au ocupat si anexat
  teritoriile istorice romanesti (Basarabia, Bucovina de Nord plus tinutul Hertza),
  autoproclamatii “eliberatori” au facut-o prin forta tancurilor si cu “argumentele”
  ultimatumului din 1940. Nici nu i-a interesat vreodata dorinta populatiei “eliberate”,
  consultarea populatiei, stiind bine ca nu au cum sa obtina consimtamantul
  romanilor moldoveni.

  Este foarte semnificativ ca acum urmasii ideologici ai asa-zisilor
  “eliberatori” si promotorii separatismului prorus si antiromanesc in RM sunt
  singurii care isi aroga dreptul de vorbi despre “unire” (doar cu Moscova
  fireste). In fapt , este vorba de separare teritoriala fata de o RM cu adevarat
  independent si suverana, separare care in viziunea lor este un act “democratic” de la care
  majoritatea populatiei RM este exclusa din start si careia i se poate impune orice(cred
  ei) prin santaj si prin forta “argumentelor”
  trupelor rusesti.

  Cand vine vorba de unirea cu Romania(fie despre actul
  istoric de la 1918 fie despre o viitoare unire politica liber consimtita prin
  vot democratic, urmare fireasca a identitatii ento-culturale si a istoriei comune
  romanesti a populatiei majoritare si autohtone din Romania si RM) lucrurile se
  schimba radical pentru urmasii ideologici ai “eliberatorilor” si pentru
  promotorii separatismului prorus si antiromanesc ! Unirea nu mai e un act
  democratic(la care si ei opozantii au/au avut totdeauna un drept de spus), e cica
  vorba de “anexiune”, “ocupatie”, “pierderea identitatii (care?)” adica tocmai ceea
  ce au facut “eliberatorii” sovietici in Basarabia.

  Din fericire traim in alte timpuri decat cele ale URSS,
  realitatile si istoria nu mai pot fi ignorate, ideologia minciunii nu mai poate
  fi impusa cu forta iar votul democratic/ democratia se poate impune tancurilor.

 25. Notă Importantă
  –––––––––
  RE-UNIRE !
  Se va folosi MEREU ORIUNDE ȘI ORICÂND
  termenul de RE-UNIRE !

  Basarabia s-a UNIT deja o dată cu România
  / și mai corect este – s-a RE-UNIT și atunci
  cu Moldova istorică din cadrul României /
  la 27 martie 1918 prin Actul /Re/-Unirii votat de Sfatul Țării.

  Deci acum avem nevoie de ales o Adunare Constituantă la Chișinău
  care sa Re-Stabiliească Adevărul istoric din 27 martie 1918
  întrerupt de ocupația rusească și ucrainească
  din 28 iunie 1949 și până în prezent.
  RE-VENIREA LA NORMALITATEA EUROPEANĂ !
  O propunere lansată de academicianul Ștefan Soltan în iulie 2015.
  ––––––––––––––
  Deci, RE-UNIRE !

 26. Tenuta della Tighina

  Adica, daca vom adauga un „re” la unire se va infaptui UNIREA?

  Ca tare sugubat mai esti, coane Conu Dacu.

  E ca si cum am pune compres rece la un picior de lemn!!!

 27. ANUNȚ IMPORTANT !
  ––––––––––––––––-
  UN MARȘ UNIONIST –
  Sâmbătă, 19 Septembrie, orele 17, din Piața Mare !
  –––––––––––––––––––––-
  Tinerii Moldovei
  vor organiza un MARȘ UNIONIST spre TeleRadio Moldova
  din dealul Schinoasei din Chișinău,
  la care invită să participe toate forțele unioniste
  și protestatarii din Piața Mare.
  Evenimentul va avea loc Sâmbătă, 19 septembrie, ora 17:00,
  cu plecare din Piața Mare,
  în proximitatea monumentului lui Ștefan cel Mare.

  ,,Nu mai trebuie să amăgim oamenii
  că salvarea vine prin intermediul partidelor.
  Salvarea noastră este una singură și vine prin
  RE-UNIREA cu România, acum, până nu e prea târziu.

  Îi invităm pe cei care împărtășesc această opțiune cu noi
  să vină zi de zi să se alăture corturilor Tinerilor Moldovei
  din Piață Mareși sâmbătă, la ora 17:00”,
  a declarat Vicu Prisăcaru,
  reprezentant al Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

  Revendicările imediate ale Tinerilor Moldovei
  se referă la implementarea tuturor măsurilor
  – pentru accelerarea interconectării energetice cu România,
  – aducerea Direcției Naționale Anticorupție de la București pentru lupta contra corupției din Republica Moldova,
  – trecerea operațiunilor bancare de stat în responsabilitatea
  Băncii Naționale a României,
  – precum și ridicarea interdicției abuzive aplicate vest-moldoveanului unionist George Simion din Focșani,
  arestat și deportat peste Prut în Europa Liberă la 13 mai 2015
  de către mafioții SIS-tematici
  flateliști plohiști bălăniști timoftiști neo-KGB.

  – ,,Nu dorim să ne opunem celorlalți organizatori din Piața Mare,
  am desfășurat și noi anul acesta trei mari adunări publice,
  dar acum este momentul să vedem adevărul.
  Vom iniția proteste săptămânale și chiar și zilnice
  pentru că Țara e pregătită să ne ia înapoi”,
  a precizat Nicu Capcelea,
  membru al Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

  În cadrul manifestației, coloana de protestatari din marș
  va reveni de la TeleCentru în Piața Mare.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOVINA DE NORD========
  ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 28. ADDENDUM
  ––––––––––––––––-
  P.S.
  Duminica tecută, 13 Septembrie 2015,
  după mitingul din Piața Mare,
  =Tinerii Moldovei= și-au instalat vreo 10 CORTURI UNIONISTE
  tot acolo, la care sunt așteptați toți cei care consideră
  că singura opțiune viabilă pentru ca Rep. Moldova să iasă din criză
  este RE-Unirea cu România.

  – Platforma controversată =D.A.= din Piața Mare
  a permis unor teroriști rusofoni sub comanda lui Constantin Svetlicinâi
  din gruparea teroristă a ucraineanului Grigore Petrenko aflat actualmente
  la închisoare pt. dezordinile în masă din 13 septembrie 2015,
  să controleze Piața Mare și să intimideze =Tinerii Unioniști=.

  Tot conducătorii controversați din =D.A.= au amplasat „strategic”
  corturile =Tinerilor Unionști= alături de corturile teroriștilor rusofoni.
  /jc md 15 septembrie 2015 de Luminița Corobceanu/
  Rușine !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOVINA DE NORD========
  ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 29. Intrebare: de ce nu se creaza miscari si partide unioniste de stanga? Va imaginati? Unionisti comunisti, ceausisti, PSD-isti, Che Guevarra-isti, antifascisti. Si toti sa opteze pentru Re-unirea cu Romania!!! Cum ar putea lovi in ei adeptii lui Petrenco? Asta ar insemna sa loveasca in secera si ciocan, in antifascism, in drapel rosu. Poate aceasta este solutia? Si propaganda rusofona n-ar mai numi unionistii fascisti si inaimiti ai capitalului. Proletari romani unionisti din cele doua tari romanesti- UNITIVA!

 30. liderii protestatari ai Platformei DA par sa-si piarda rabdarea si cumpatul … de la un protest pasnic se trece treptat la amenintari deschise cu o lovitura de stat para-militara si cu o destabilizare generalizata a tarii . setea de putere si inavutire rapida le-a luat mintile cu totul liderasilor de doi lei si trei parale care pozeaza in „oprimatii” regimului oligarho-mafiotic AIE … ca totul este doar un ridicol teatru de opereta il reprezinta faptul ca spre exemplu banditul Ilan Shor unul dintre pionii principali in furtul miliardului este nederanjat de platformistii insetati de sangele hotilor miliardului … mergeti la Orhei dragi platformisti caci marele bandit sta bine linistit in Primaria de acolo … ridicati si acolo un orasel de corturi si zbierati pana cade primaria peste gangster ! sau nu aveti voie sa faceti asta ?

 31. http://www.zdg.md/editia-print/editoriale/si-daca-guvernarea-cedeaza

  Petru GROZAVU: Şi dacă guvernarea cedează?

  Politica e capabilă să speculeze orice. Inclusiv adevărurile. Regretabil faptul, dar se pare că acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul protestelor de la Chişinău, relansate duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Platforma Civică „DA” („Demnitate şi Adevăr”). Şi principalul şi cel mai mare adevăr, pe care-l tăinuiesc sau, cel puţin, nu vor să-l recunoască de la microfoane şi ecrane membrii comitetului de conducere sau simpatizanţii Platformei e că „DA” este un proiect politic şi, cel mai probabil, unul din cele cel puţin 5 proiecte, pe care le are în spate cel de-al doilea preşedinte al R. Moldova, Petru Lucinschi.

  Vara a plecat. Odată cu trecerea caniculei, ne-am aşteptat să scăpăm şi de temperaturi. Din păcate, nu s-a întâmplat, chiar dacă sinopticienii au anunţat ploi. Marile temperaturi climatice, care ne-au sufocat o vară întreagă, s-au succedat cu altele, sociale, deloc mai puţin fierbinţi, şi teribile, care s-au declanşat odată cu lansarea marilor proteste de la Chişinău, iniţial sociale, iar până la urmă, totuşi, politice. Ce-i drept, lumea încă nu „fierbe”, dar, oricum, a fost pusă „pe foc”. Şi pusă masiv. Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău a fost, duminică, inundată de lume. Potrivit estimărilor făcute de unii, în piaţă s-au adunat 100.000 de oameni, conform altor măsurători, peste 100.000, în timp ce alţii nu au numărat decât 50 sau 20 de mii.

  Până la urmă, nu asta contează. Contează că lumea a venit să protesteze, contează că PMAN a fost plină de lume, contează că oamenii au fost motivaţi să lase, în zi de duminică, familiile şi casele şi să pornească la drum. Nu au venit în plimbare. Au venit să-şi ceară drepturile: pensii, salarii, preţuri la tarife, servicii şi alimente pe măsura veniturilor, indemnizaţii şi compensaţii pentru agricultură, jos corupţia, jos mafia, justiţie pentru toţi, miliardul înapoi, hoţii şi criminalii la puşcărie. Au venit să ceară ceea ce li s-a luat sau nu li s-a dat. De la microfoanele din scenă au auzit, însă, altceva: demisie pentru Timofti, demisia Guvernului, demisia Parlamentului, alegeri anticipate până cel târziu în martie 2016. Deci, revendicări strict politice. Fie. R. Moldova a fost adusă la situaţia în care orice gen de revendicare îşi are acoperire. Dar, în mod normal, trebuie să fii pregătit pentru ceea ce ceri. Risc să supăr anumită lume din cei care, de o jumătate de an, de când s-a constituit Platforma, se îmbulzesc în scenă sau în studiourile unor TV, îşi dau importanţă de „societate civilă” sau „lume politică”, iar pe 6 septembrie, nu au făcut, de fapt, decât să compromită o Mare Adunare Naţională, care trebuia să fie mare nu doar după numărul de participanţi, dar şi după prestaţia celor din tribună, importanţa deciziilor adoptate şi a unui program de acţiuni, versat şi ofensiv, din momentul în care „DA” a avut curajul să se prezinte ca o alternativă puterii şi să-i ceară demisia, deci, să intre în luptă cu ea. Să admitem că mâine guvernul cedează. Cedează şi Parlamentul, se anunţă alegeri anticipate. Ce face mai departe „DA”? Şi cu cine? Cu Ana Ursachi, care duminică de dimineaţă a defilat mai întâi pe la mitingul „ANTIFA”, a lui Gr. Petrenko, iar cu trei ore mai târziu şi în scena „DA”? Sau poate cu „tandrul” (?!) preşedinte al Asociaţiei Tineretului şi Studenţilor, care a trecut până acum prin toate scenele politice posibile din PMAN? Sau poate că V. Pleşca, care şi-a făcut averile ca şi blamaţii de Plahotniuc sau Filat? Sau… Prea multă lume profitoare în scena Adunării de duminică. Îmi dau seama că fără aceştia nu se trece. Şi, totuşi, erau prea mulţi şi prea puţini, aproape nimeni, din marea elită intelectuală. De ce oare? Să fi uitat V. Dolganiuc sau V. Năstase, cu care ne cunoaştem de la primele Mari Adunări Naţionale, că tot ce s-a făcut bine în R. Moldova s-a făcut cu concursul marilor elite? Şi la Marile Adunări Naţionale, la care s-au votat şi Independenţa, şi Tricolorul, şi Limba Română, şi Grafia Latină…, în scenă cu Ion Ungureanu, cu Ion Vatamanu, cu Nicolae Matcaş, cu Vladimir Beşleagă, cu Gr. Vieru, cu N. Dabija, cu M. Cimpoi, cu Leonida Lari, cu… O Mare Adunare Naţională fără elite e ca şi un regat fără rege. Face cine şi ce vrea. Cam aşa a şi fost duminică. S-au jucat cu microfonul în scenă şi au scandat tot ce şi-au dorit şi oricine a dorit, cu foarte mici excepţii, s-o facă. Şi acum întrebarea, deloc comodă poate: are sau nu are Platforma „DA” lider? Într-o emisiune TV, Andrei Năstase declara că la început Platforma a avut 10 lideri, iar acum îi are în jur de o sută. Personal, nu cred în armatele cu 100 de comandanţi supremi şi nici cu 10. Şi, totuşi, cine-i liderul „DA”, dacă-l are? Băieţii de la „DA” au încercat să ne convingă duminică că nu au un lider şi chiar au dat de înţeles că şi-ar dori-o în calitate de „drapel”pe Maia Sandu.

  Posibil, dar chiar şi dacă va accepta, Maia Sandu nu va fi decât o aparenţă, un lider de ochii lumii. Vorba e că „DA” are lideri, dar aceştia trebuie căutaţi în cutiuţa „secretă” a ex-preşedintelui P. Lucinschi. Platforma „DA” pare să fie un nou proiect politic al lui Lucinschi. Tot aşa cum a fost, în 1998, PDM-ul, ridicat pe ruinele PDAM, cu ex-deputatul agrarian D. Diacov în frunte. Sau PLDM-ul (2007), construit pe ruinele PPCD-ului, care după apropierea lui Iu. Roşca de V. Voronin, în 2005, a prins a se duce la fund. Cele mai multe organizaţii primare ale PPCD şi le-a „însuşit”, în consecinţă, V. Filat cu PLDM, ca partid de dreapta. Sau PLR-ul lui Ion Hadârcă (2013), care a trebuit să neutralizeze PL-ul, ca forţă politică parlamentară pro-românească, după care să fuzioneze cu PLDM-ul — lucru pe care Ana Guţu l-a şi promovat, dar nu a reuşit. În prezent îşi face partid, care s-ar putea să fie şi ăsta un proiect politic alternativ al fostului preşedinte — o altă rezervă în situaţia în care şi PDM, şi PLDM au puţine şanse să se menţină sau să revină la putere în cazul unor anticipate. Şi, desigur, „DA”. Lucinschi a avut întotdeauna în grija lui dreapta politică din Republica Moldova. Stânga și așa era la locul ei. Important era ca dreapta politică să nu se românizeze prea tare. Platforma „DA” (februarie 2015) a fost gândită, de cei care au gândit-o, ca alternativă Mişcării unioniste Platforma Civică „Acţiunea-2012”, care se activizase vizibil în Basarabia şi care trebuia neutralizată, ca să nu i-a amploare pe fundalul unei guvernări devastatoare pentru Republica Moldova. Ce a urmat? Liderul Acţiunii-2012, George Simion, este deportat, acum 3 luni, din R. Moldova, spaţiul de manevră intrând integral în posesia „DA”, care se declară singura alternativă reală actualei guvernări şi caută să vină la putere, alături de cine credeţi? De Dodon, Voronin şi, posibil, Usatîi. Urmează să vedem şi cu cine? Va fi un nou PDM, PLDM sau altceva?

 32. Platforma DA nu este decat o miscare filo-ruseasca mascata ca si AIE in haine „pro-europene” … discursurile de la tribuna principala par desprinse din manualele sovieto-staliniste de istorie … se tot face vorbire la o „unitate a poporului multietnic al Moldovei” de parca am fi asistat in ultimii ani la adevarate pogromuri in pietele publice ale minoritarilor rusofoni … sa te ti de burta de ras si nu alta ! de parca bastinasii acestor pamanturi ar fi defilat ca salbatecii cu capetele de rusofoni infipte in tepuse … clovnerie mare … lucrurile stau in realitate pe dos ! iata ca o majoritate consistenta a acestei minoritati imperiale nu cunoaste limba statului nici dupa aproape 25 de ani ! nu 2-3 ani … 25 de ani ! media rusa calca in picioare zi de zi media de limba romana … in UTAG si Balti limba romana e interzisa cu totul … in Transnistria ce sa mai vorbim ? si atunci de unde aceasta slugarnicie ridicola la platformisti ? este sau nu este acest pamant pe care il calcam cu picioarele, al nostru , al urmasilor maritului Stefan-Voda ? acesti statalisti de teapa platformistilor ne-au vindut pamantul udat de sangele si transpiratia stra-stra-buneilor nostri de la sudul republicii , bandelor fasciste gagauzo-rusofone pe nimica toata … si apoi merg sa depuna florile lor otravite de tradarea de neam la statuia lui Stefan cel Mare si Sfant la fel de fel de zile festiviste ! ajunge cu ipocrizia si fatarnicia si va recunoasteti tradarea pe care o comiteti cu cea mai mare nerusinare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *