Descoperire uimitoare a Codului despre viitor din Biblie. România – centru spiritual planetar

România a fost aleasă de Dumnezeu să fie centrul spiritual al planetei în epoca ce va urma.

Aveți răbdarea și citiți întreg articolul. Nu veți regreta.

BibliaCercetările unor oameni de ştiinţă au confirmat, în ultimii ani, o ipoteză (de altfel mai veche, dar nedemonstrată) care susţinea că în Biblie există inclus, alături de informaţiile spirituale evidente şi un anumit cod secret care poate dezvălui evenimente care au avut loc cu mii de ani după ce a fost scrisă Biblia. Codul biblic a fost descoperit în versiunea originală a Bibliei, în limba ebraică, în Vechiul Testament.

Cel care a descoperit codul biblic este Dr Eliyahu Rips, care este la ora actuală unul din cei mai mari experţi din lume în teoria grupurilor, un domeniu al matematicii care stă la baza fizicii cuantice.

Eliyahu Rips este un om modest. El are, mai mereu, tendinţa de a acorda altora meritul pentru propriile sale realizări,astfel încât la prima vedere nimeni nu ar bănui că de fapt el este un matematician de renume mondial. Majoritatea ziariştilor care l-au văzut au fost tentaţi să susţină că descoperirile sale nu au nimic de luat în seamă.

Descoperirea lui Rips a fost însă confirmată de matematicieni de renume de la Harvard, Yale şi Universitatea Ebraică. Acest cod a fost verificat, de asemenea, şi de un specialist în cifruri şi coduri de la Ministerul Apărării al SUA şi a mai trecut cu succes trei expertize efectuate de specialişti la care a făcut apel o importantă revistă de matematică din SUA.

Teoria legată de codul biblic a devenit mai cunoscută în mass-media şi a fost luată mai în serios, abia după un tragic eveniment prezis cu ajutorul codului şi care, datorită faptului că nu a fost luat în seamă de persoana direct vizată, s-a adeverit mai apoi, din păcate.

Iată derularea evenimentelor: la 1 septembrie 1994,ziaristul american Michael Drosnin a plecat la Ierusalim pentru a-i înmâna lui Ytzhak Rabin următoarea scrisoare:

“Un matematician israelian a descoperit în Biblie un cod secret care pare să dezvăluie amănunte ale unor evenimente care au avut şi au loc la sute şi mii de ani după ce a fost scrisă Biblia. Motivul pentru care vă aduc la cunoştinţă acest fapt este acela că singura dată când numele dumneavoastră complet, Ytzhak Rabin, apare în Biblie, el este intersectat de expresia “criminal va asasina”. Faptul n-ar trebui tratat cu indiferenţă, deoarece atât asasinarea lui Anwar el-Sadat, cât şi atentatele cărora le-au căzut victime John şi Robert Kennedy sunt, de asemenea, codificate în Biblie.
Cred că sunteţi într-un real pericol, dar acest pericol poate fi evitat.”

La 4 noiembrie 1995, a venit cumplita adeverire: un glonţ în spate, tras lui Yitzak Rabin, de către un om care se credea investit cu o misiune divină. Aceasta era o crimă codificată în Biblie acum peste 2000 de ani.

Acelaşi ziarist – Michael Drosnin – a mai urmărit să-l avertizeze pe şeful Cartierului General al Serviciului de Contrainformaţii al Israelului despre războiul din Golf şi de intenţia Irak-ului de a lansa rachete asupra Tel-Aviv-ului.

Rips îi arătase ziaristului o secvenţă din codul biblic unde cuvintele “Hussein”, “Scud” şi “rachetă rusească” apăreau codificate împreună. De asemenea “Hussein a ales o zi” era o expresie ce apărea în acea secvenţă. Aprofundând căutările în acest sens, Rips a găsit în cod “foc în 3 Şevat” – dată din calendarul ebraic ce corespundea zilei de 18 ianuarie 1991.

Aceasta a şi fost ziua în care Irak-ul a lansat prima rachetă Scud împotriva Israelului confirmând datele oferite de cod. La întrebarea lui Drosnin “Cine poate şti cu 3000 de ani înainte că va fi un război în Golf, ca să nu mai vorbim de lansarea unei rachete împotriva Israelului pe 18 ianuarie?”, Rips a răspuns foarte tranşant: “Dumnezeu!”.

După aceste evenimente prezise de cod şi mai apoi adeverite, Michael Drosnin declara următoarele: “În mod cât se poate de limpede, codul nu este la fel ca profeţiile lui Nostradamus, nu este ceva de genul “o stea se va arăta pe cer de la Răsărit şi un mare rege va cădea” cuvinte ce pot fi interpretate ulterior, astfel încât să corespundă oricărui eveniment care se petrece în realitate. Nu, aici este vorba de detalii la fel de precise ca acelea din ştirile transmise de CNN, toate acestea fiind descoperite înainte ca evenimentul să se producă.”

Teoria lui Rips despre codul biblic consideră Biblia ca o gigantică grilă de cuvinte încrucişate. Pentru a găsi codul, Rips a eliminat toate spaţiile dintre cuvinte şi a transformat întrega Biblie originală într-un şir continuu de litere, cuprinzând 304.805 caractere. Informaţiile sunt obţinute prin selectarea a fiecărei a N-a literă, unde N are o valoare precisă şi corespunzător aleasă – de exemplu: 4,5,12,18,etc.

Un exemplu foarte simplu ar fi următorul: avem propoziţia “Cum să obţii date.”, pe care o compactăm şi ea devine “cum să obţii date” din care vom selecta, începând cu prima, fiecare a cincea literă: “cum să obţiidate” şi rezultă astfel cuvântul “cod”.

Cu ajutorul unui calculator, sunt căutate în această matrice formată de textul biblic adus în forma descrisă mai sus, cuvinte şi fraze ascunse de codurile de intervale. Se începe de la prima literă a Bibliei şi se caută pentru fiecare secvenţă de intervale posibilă cuvintele pe care noi le solicităm, care sunt descifrate cu intervale de una, două, trei litere, ş.a.m.d. până la câteva mii.

Apoi se repetă aceeaşi operaţie de căutare începând de la cea de-a doua literă şi continuând astfel până la ultima literă a Bibliei. După ce găseşte cuvântul-cheie, calculatorul începe să caute informaţii asociate aflate cât mai aproape de acesta. Astfel, de exemplu, unde a fost găsit numele Rabin, se aflau alături şi alte date: Amir (care s-a dovedit ulterior a fi chiar numele asasinului), Tel Aviv, anul ebraic 5756 care începea în septembrie 1995, toate aceste informaţii reale fiind codificate în acelaşi pasaj.

Primul indiciu modern al codificării Bibliei a fost găsit, cu peste cincizeci de ani în urmă, de către H. M. D. Weissmandel, un rabin din Praga. Acesta observase că, dacă sărea cincizeci de litere, şi apoi alte cincizeci şi apoi alte cincizeci, găsea cuvântul “Tora”, înscris la începutul “Genezei”. De asemenea , observase că aceeaşi secvenţă de intervale ortografia din nou cuvântul “Tora” în “Ieşirea”, “Numerii” şi “Deuteronom”.

Weissmandel nu a dat niciodată această descoperire publicităţii. Discipolii săi au publicat însă, ulterior, o carte cu tiraj limitat “Torat Hemed”, în 1958, în care se făcea pe scurt referire la cercetările rabinului Weissmandel în legătură cu codul, pe care acesta le efectuase în perioada premergătoare celui de-al doilea război mondial.

Unul dintre aceşti discipoli, rabinul Azriel Tauber, a relatat că în acei ani, dinaintea apariţiei calculatoarelor, Weissmandel transcrisese întregul text al Torei pe fişe cuprinzând câte 100 de litere, dispuse pe 10 rânduri de câte 10 litere, şi apoi căutase cuvinte ortografiate cu litere aflate la intervale echidistante.

Primul savant modern, omul care a înţeles mecanica sistemului nostru solar şi a descoperit forţa gravitaţiei, Sir Isaac Newton, era şi el încredinţat de faptul că în Biblie există un cod secret care dezvăluie viitorul. Newton a învăţat ebraica şi a urmărit aproape jumătate din viaţă să descopere acest cod. Isaac Newton considera acest cod mult mai important decât legea atracţiei universale.

M. Keynes, biograful lui Newton, susţine că acest cod biblic a fost o obsesie pentru marele savant. Când Keynes a văzut documentele lui Newton a avut un şoc: cea mai mare parte a lucrărilor lui Newton nu se refereau aşa cum se aştepta el, la matematică sau la astronomie ci la teologie esoterică. Acele scrieri dezvăluiau faptul că marele fizician era încredinţat că în Biblie era ascunsă o profeţie a istoriei omenirii.

Newton avea certitudinea că Biblia, de fapt chiar întregul univers, era o criptogramă alcătuită de Dumnezeu, pe care el voia să o descifreze. Newton nu a reuşit însă să descopere acest cod. Munca sa nu a dat nici un rezultat, oricare au fost formulele matematice aplicate. Descoperirea care i-a scăpat lui Newton a fost făcută de Eliyahu Rips, pentru că matematicianul israelian dispunea de un instrument esenţial pe care Newton nu-l avea: un calculator. Se pare că textul ascuns al Bibliei a fost codificat cu un fel de “zăvor” temporizat, care nu a putut fi deschis până la descoperirea calculatorului.

Cu tot scepticismul unor matematicieni, nimeni nu a putut găsi vreo eroare în demonstraţia matematică. Nimeni nu a putut să infirme cu argumente solide faptul uluitor că Biblia era codificată şi că dezvăluia evenimente care ulterior s-au petrecut după descrierea ei.

Unii oameni de ştiinţă, mai convenţionalişti, nu au acceptat codul. Un astfel de exemplu a fost cel al lui Avraham Hasofer, care a atacat codul biblic înainte ca Rips să fi publicat demonstraţia matematică. Hasofer a argumentat că este posibil ca anumite tipuri de configuraţii să existe în orice ansambluri mari de date.

La atacul lui Hasofer, Rips a replicat că este posibil ca, de exemplu, să găseşti într-un ansamblu de date suficient de mare numele lui Saddam Hussein. Dar este aproape imposibil să găseşti termenii “Scud”, “rachetă rusească” precum şi data declanşării războiului, în acelaşi loc, dezvăluite într-un mod anticipat.

Nimeni nu poate înţelege încă, modul în care a fost creat codul. Toţi oamenii de ştiinţă care au constatat realitatea codului biblic, sunt de acord cu faptul că nici cele mai rapide calculatoare de care dispunem în ziua de astăzi şi nici toate computerele de pe pământ lucrând împreună n-ar fi putut să codifice Biblia, aşa cum a fost ea codificată acum trei mii de ani în urmă.

Rips declara că:”Este vorba de o minte care depăşeşte cu mult orice imaginaţie a noastră. Informaţia inclusă în cod este probabil infinită.”

Nimeni nu ştie dacă, nu cumva, fiecare dintre noi, cu tot trecutul şi viitorul său, figurează în vreun cod de nivel superior şi încă necunoscut al Bibliei şi dacă aceasta nu este într-adevăr o “Carte a Vieţii”. Toţi marii conducători ai lumii din timpul celui de-al doilea război mondial – Roosvelt, Churchill, Stalin, Hitler – sunt menţionaţi în cod.

America, “revoluţie” şi anul 1776 apar la un loc. Napoleon este codificat alături de Franţa dar şi de Waterloo şi Elba.

“Când am folosit un calculator, am dat lovitura”, relatează Rips. El a povestit că a găsit mult mai multe cuvinte codificate decât prevedea domeniul statisticii în virtutea “legiilor hazardului”, iar atunci a fost cel mai fericit moment din viaţa sa.

Rips a elaborat un model matematic complex care, atunci când a fost implementat pe un program de calculator, a confirmat faptul că Vechiul Testament este, într-adevăr, codificat. Rips s-a împotmolit însă în drumul spre “victoria finală”, care trebuia să fie o metodă simplă şi elegantă de a dovedi realitatea codificării Bibliei. Pentru a reuşi, a fost ajutat de fizicianul israelian Doron Witzum, care a completat modelul matematic.

În rezumatul de pe pagina de deschidere a referatului asupra experimentului lor iniţial, intitulat “Secvenţe de litere echidistante în Geneză” se menţiona: “Analiza indică faptul că în textul “Genezei” sunt intercalate informaţii ascunse sub forma unor secvenţe de litere echidistante. Rezultatul este semnificativ în proporţie de 99,998%”.

Rips şi colegii lui căutaseră numele a 32 de mari învăţaţi, înţelepţi, din epoca biblică până în vremurile moderne, pentru a determina dacă numele şi datele calendaristice ale naşterii şi morţii lor erau codificate în prima carte a Bibliei. Pe de altă parte, căutaseră aceleaşi nume şi date şi în traducerea ebraică a romanului “Război şi pace”, al lui Tolstoi, precum şi în alte două texte originale ebraice. În Biblie, numele şi datele erau codate laolaltă, pe când în “Război şi pace” şi în celelalte două cărţi, nu.

Probabilitatea ca informaţiile codificate să apară datorită unor coincidenţe accidentale s-a dovedit, în cele din urmă, a fi de 1 la 10 milioane. În cadrul experimentului său final, Rips a luat cele 32 de nume şi 64 de date şi le-a amestecat în 10 milioane de combinaţii diferite, astfel încât 9 999 999 dintre ele să nu corespundă şi doar osingură combinaţie să fie corectă.

Apoi a efectuat o verificare pe calculator, pentru a vedea care dintre cele 10 milioane de combinaţii dădea cel mai bun rezultat şi a constatat că numai în Biblie numele şi datele corecte apăreau împreună. “Nici una dintre combinaţiile aleatorii nu era corectă. Rezultatele erau 0 contra 9 999 999 sau, altfel spus, 1 la 10 milioane.”

Astfel de experimente, cum este cel descris anterior au mai fost realizate folosind şi alte opere literare cum ar fi “Crimă şi pedeapsă”, de Dostoievski, un text ce cuprinde 304.805 litere, fiind deci comparabil cu şirul de litere din Biblie. Aici numele Yitzac Rabin nu apărea deloc, în nici o secvenţă de intervale. Alte nume codificate în Biblie, cum ar fi Shakespeare sau Kennedy apăreau şi aici. Cu toate acestea, în timp ce în Biblie cuvintele ce apăreau după numele lui Kennedy erau “va muri”, iar oraşul Dallas era codificat în acelaşi pasaj, în “Crimă şi pedeapsă” nu apărea nici un fel de asociaţie logică.

La fel, “Shakespeare” apărea o singură dată în romanul lui Dostoievski, dar nicidecum asociat cu numele unor opere ale sale cum apare acesta în Biblie.
“Distincţia dintre prezent, trecut şi viitor este doar o iluzie, oricât ar fi de persistentă.” Albert Einstein, 1955 codificări şi în alte scrieri l-au ajutat pe Rips să-şi susţină teoria, şi să concluzioneze:

“Fireşte că dacă s-ar căuta suficiente exemple într-o altă carte, s-ar găsi până la urmă unele cuvinte asociate logic sau apărând la un loc. Dar numai în Biblie apar informaţii asociate în mod constant şi coerent. Nimeni nu a descoperit nimic asemănător în nici o altă carte, în nici o traducere şi în nici un alt text ebraic original, cu excepţia Bibliei.”

Un criptograf veteran de la strict secreta National Security Agency din SUA, Harold Gans, era sigur că putea dovedi falsitatea demonstraţiei realizată de Rips pentru codul biblic. Gans a realizat propriul său program de calculator şi a refăcut căutările făcute de Rips în codul biblic, în legătură cu datele despre cele 32 de personalităţi care apăreau codificate în Biblie.

Spre marea uimire a lui Gans, informaţiile existau: datele la care se născuseră şi muriseră acele personalităţi, erau codificate în Biblie împreună cu numele lor. Lui Gans nu i-a venit să creadă, dar tot mai era convins că nu există nici un cod în Biblie. Astfel, el a hotărât să caute şi alte informaţii în legătură cu cele 32 de personalităţi care apăreau codificate în Biblie, în speranţa că va găsi ceva cu care să dea la iveală falsul din experimentul lui Rips, eventual chiar şarlatania matematicianului israelian.

Gans a pornit de la ipoteza că, dacă există un cod adevărat, atunci el ar trebui să conţină şi informaţii exacte despre localităţile unde s-au născut cele 32 de persoane codificate. După aproximativ 400 de ore de căutări, Gans a verificat concordanţa celor 32 de nume cu localităţile lor natale. În plus, Gans a mai realizat o căutare asemănătoare pentru alte 34 de personalităţi cunoscute, pentru care a verificat concordanţa nume-loc de naştere, iar rezultatul a fost exact.

Concluzia lui Gans a fost că în Biblie sunt codificate informaţii despre trecut şi viitor într-un mod care exclude din punct de vedere matematic, orice coincidenţă, iar acest gen de informaţii nu se găsesc în nici un alt text. După spusele lui Gans, experimentele pe care le-a realizat în legătură cu codul Bibliei l-au transformat dintr-un ateu convins într-o persoană profund religioasă.

Rips şi Wiztum au prezentat articolul lor uneia dintre cele mai importante reviste americane de matematică, “Statistical Science”. Mai mulţi matematicieni care lucrau pentru acea revistă au verificat demonstraţia matematică ce susţine existenţa codului. Teoria codului Bibliei a trecut cu succes şi toate aceste teste, fiind astfel acceptată de “Statistical Science”.

În continuare vă prezentăm unele exemple de personalităţi marcante ce apar codificate în Biblie, precum şi menţiunile despre acestea pe care le oferă codul.

Homer apare codificat ca fiind “poet grec”; Shakespeare apare codificat ca “reprezentant pe scenă”, alături fiind codificate şi unele opere a lui: “Hamlet” şi “Macbeth”. Şi Beethoven şi Bach apar codificaţi în Biblie, pentru fiecare apărând menţiunea “compozitor german”. Mozart apare şi el în cod alături de cuvintele “compozitor” şi “muzică”, iar Rembrant este codificat “pictor olandez”.

Fiecare progres al tehnologiei moderne a fost înregistrat în codul biblic. Fraţii Wright apar codificaţi alături de cuvântul “avion”, Edison este codificat cu “electricitate” şi “bec electric”, iar Marconi este codificat cu “radio”. Newton apare codificat cu “gravitaţie”. După cum am menţionat anterior, Newton intuia existenţa unui cod ascuns în Biblie, pe care însă nu l-a aflat; codul însă, “ştia” de Newton, deoarece, în codul biblic, alături de expresia “codul Bibliei” apare şi numele lui Newton.

Einstein apare codificat în Biblie doar o singură dată. Enunţul “s-a prezis o persoană cu mintea ageră” apare în acelaşi loc. Cuvântul “ştiinţă”, peste care se suprapune expresia “o nouă şi excelentă înţelegere”, intersectează numele savantului. Şi chiar deasupra lui “Einstein”, textul ascuns menţionează “el a răsturnat realitatea prezentă”. Teoria relativităţii, principala descoperire a lui Einstein, este de asemenea codificată. Este posibil ca şi teoria “câmpului unificat” să fie codificată în Biblie. Împreună cu numele lui Einstein, în matricea în care figurează unica lui menţiune, împreună cu teoria relativităţii, codul oferă şi indiciul “adăugaţi o a cincea parte”, lucru pe care l-a urmărit şi Einstein în studiile sale despre “a cincea forţă”.

În iulie 1994, lumea a asistat la cea mai mare explozie observată în sistemul nostru solar. O cometă a supus planeta Jupiter unui bombardament echivalent cu forţa a peste un miliard de megatone generând globuri incandescente de mărimea Pământului. Coliziunea cometei cu Jupiter este codificată de două ori în Biblie, o dată în Geneza şi o dată în Isaia.

Cometa “Shoemaker – Levy”, apare de ambele dăţi cu numele complet – numele astronomilor care au descoperit-o în 1993, iar impactul cu Jupiter este codificat aproape ca o reprezentare grafică. În codul Bibliei, numele cometei şi numele planetei Jupiter se intersectează de două ori, iar data impactului era menţionată anticipat: 16 iulie.

Astfel, evenimentul pe care astronomii fuseseră în măsură să-l prevadă doar cu câteva luni înainte de a se produce, a fost prezis în codul Bibliei cu 3000 de ani înainte de a avea loc.

Despre ocuparea Tibetului de către chinezi, în codul biblic apare “Şi i-a pus sub pază în temniţă”, expresie care intersecteză cuvântul “Tibet”.

Marea criză economică prin care a trecut SUA, în 1929, este codificată împreună cu prăbuşirea pieţei bursiere. “Colaps economic” şi “criză” apar laolaltă în Biblie, alături de cuvântul “acţiuni”. Anul în care s-a declanşat criza, 1929 – adică 5690 în calendarul ebraic – este codat în acelaşi pasaj. Un alt eveniment bulversant petrecut pe scena politică a Statelor Unite, căderea lui Richard Nixon în urma afacerii Watergate, este de asemenea codificat în Biblie.

“Watergate” apare împreună cu “Nixon” şi cu anul în care acesta a fost silit să demisioneze – 1974. În pasajul în care a fost codat “Watergate”, textul codat al Bibliei formează o întrebare: “Cine este el? Preşedinte, dar a fost alungat.”
De asemenea, cu şase luni înaintea alegerilor pentru preşedinţia SUA din 1992, codul a dezvăluit alegerea lui Clinton. Alături de “Clinton” apărea viitorul său titlu: preşedinte”.

Aselenizarea primei nave pământene pe Lună este codificată şi ea în Biblie. “Om pe lună” apare în cod împreună cu “navă spaţială” şi “Apollo 11″. Până şi data la care Neil Amstrong a făcut primul pas pe Lună – 20 iulie 1969 – se regăseşte în Biblie. Cuvintele lui Amstrong: “Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire” îşi găsesc şi ele ecoul în codul biblic: în pasajul unde apare data aselenizării, “Luna” este intersectată de expresia “Realizat de omenire, realizat de om”.

Cu acest gen de exemple am mai putea continua, însă cele oferite până acum sunt suficiente pentru a demonstra realitatea codului. Ar mai fi totuşi interesant să aflaţi rezultatele unor căutări în codul Bibliei ce au avut drept scop aflarea mai multor informaţii despre România.

Astfel au fost găsite informaţii impresionante despre ţara noastră, chiar dacă nu s-a folosit un program foarte performant de căutare în codul biblic. Textele biblice pe care noi le-am avut la dispoziţie pentru căutare au fost următoarele:

– textul original în ebraică al Genezei, aşa cum apare el în cea mai cunoscută ediţie a Bibliei – “Biblia de la Ierusalim”;

– o traducere în greceşte a Noului Testament, recunoscută ca fiind foarte valoroasă;

– cea mai veche şi mai importantă traducere în engleză a textului Noului Testament, ce aparţine versiunii cunoscute sub numele “King James Version”, publicată în 1611.

Chiar dacă cele mai numeroase şi autentice informaţii pot fi găsite apelând în special la textul original al Bibliei, cel în ebraică, datorită încărcăturii spirituale excepţionale pe care o are textul biblic, anumite date se pot afla chiar în cazul în care apelăm la unele traduceri inspirate ale Bibliei.

Cu toate că în cele trei surse conţinute în programul de căutare în codul biblic (menţionate mai sus) nu am avut la dispoziţie traducerea integrală a Bibliei, chiar şi o bază de date limitată a fost de natură să ofere unele informaţii profunde. Pentru traducerea în română a pasajelor din Biblie a fost folosit textul Bibliei în limba română.

În textul ebraic original al Genezei, numele României apare codificat de 17 ori. Cele mai relevante informaţii le-am considerat a fi prezente în următoarele trei exemple:

– în secvenţa de mai jos, alături de “România” (ortografierea ebraică a numelui ţării noastre este încadrată în text) apar următoarele citate: “Iată Eu (Dumnezeu) sunt cu tine şi te voi păzi pe orice cale vei merge…” şi “nu te voi lăsa până nu voi împlini toate câte ţi-am spus”. (Geneză, cap. 28, versetul 15).

– într-o altă secvenţă din originalul Genezei în care apare codificat numele “România”, textul care intersecteză numele ţării este următorul: “Şi cutremurându-se Iacov a zis: “Cât de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!” (Geneza, cap. 28, versetul 17).

– în cea de-a treia situaţie, numele codificat al “România” este intersectat de citatul următor: “Şi a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse, şi l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze şi s-o păzească.” (Geneza, cap 2, versetul 15).

În textul Noului Testament tradus în greceşte, numele “România” apare de 2 ori. Informaţii mai importante au fost găsite în secvenţa pe care o prezentăm mai jos: numele “României” este codificat mai sus cu următorul pasaj: “Zis-a lui Stăpânul: “Bine slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria Domnului tău.” (Matei, cap 25, versetul 21).

În cazul Noului Testament tradus în engleză, numele “România” apare de două ori. Vă prezentăm o secvenţă concludentă şi pentru această căutare în codul Bibliei: în secvenţa de text care va urma se observă cu uşurinţă cum expresia “His own house Jesus”, care se traduce prin “însăşi casa lui Iisus”, intersectează numele României.

Toate aceste informaţii din codul biblic vin să confirme profeţiile despre ţara noastră, şi anume că România a fost aleasă de Dumnezeu, să fie centrul spiritual al planetei în epoca ce va urma.

Majoritatea oamenilor consideră că Biblia este o simplă carte şi doar pentru o mică parte dintre aceştia, Biblia este o lucrare divin inspirată. Având în vedere informaţiile despre codul biblic, putem spune că a început un nou mod de explorare a Bibliei. Toţi cei care au avut posibilitatea să se convingă de existenţa codului Bibliei condideră acum că, ceea ce numim noi Biblie – cartea propriu-zisă – este doar primul său stadiu (nivel).

Biblia s-a dovedit a fi şi un program de calculator, nu doar o carte pe care Rips a introdus-o într-un computer, ci un program pe care autorul său l-a conceput ca interactiv şi mereu adaptabil. Codul Bibliei se prezintă ca o serie de revelaţii temporizate, fiecare dintre ele fiind programată pentru a corespunde nivelului epocii sale.

Eliyahu Rips spunea referitor la cod: “Cantitatea de informaţii din codul biblic este incalculabilă şi probabil infinită. Iar acesta nu este decât începutul, primul nivel şi cel mai simplu al codului biblic. Codul este mai puţin asemenea unui joc de cuvinte încrucişate, cât mai degrabă, asemeni unei holograme. Noi observăm doar matrice, adică tablouri bidimensionale, când probabil ar trebui să privim în cel puţin trei dimensiuni, dar încă nu ştim cum.”

 

Loading Facebook Comments ...

38 Comments

Add a Comment
 1. http://WWW.EFEMERIDE.RO/DESCOPERIRE-IMPRESIONANTA-CALATORIA-IN-TIMP-ESTE-POSIBILA

  DESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ: CĂLĂTORIA ÎN TIMP ESTE POSIBILĂ!
  Descopera
  Călătoria în timp este posibilă, cel puțin așa arată un studiu realizat de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Queensland, Australia. Chiar dacă a ceastă descoperire este una în fază incipientă, în viitorul apropiat, omul va fi capabil să revadă sau să retrăiască anumite evenimente din trecutul său.
  Descoperirea este un promițătoare și a fost posibilă pentru că au fost înțelese anumite structuri din raportul spațiu-timp. Specialiștii australieni sunt de părere că spațiul-timp prezintă anumite trasee închise, unele pe orizontală, atribuite spațiului și alte pe verticală atribuite timpului. O particulă cuantică este capabilă să treacă printr-o gaura de vierme, să urmeze un traseu și să ajungă în spațiu la poziția inițiala, dar într-o altă perioadă de timp.
  Aceasta a fost concluzia specialiștilor australieni după ce au realizat un experiment. Ei au trimis mai mulți fotoni, care au imitat foarte bine comportamentul particulelor cuantice, într-o călătorie în spațiu și timp. Interesant este faptul că acești fotoni au sărit pur și simplu granița timpului, dar s-au menținut pe culoarul spațiului fără să se deplaseze. De aici s-a ajuns la concluzia că mult dorita călătorie în timp este posibilă, dar până atunci trebuie definit cât mai bine comportamentul particulelor cuantice.
  „Proprietățile particulelor cuantice încă sunt neclare. Aceste particule uneori se comportă de parcă sfidează orice lege a fizicii. Cu toate acestea, experimentul nostru oferă noi perspective asupra comportamentului acestor particule în anumite condiții”, susține unul dintre specialiștii australieni, Tim Ralph.
  Așadar, în definiție călătoria în timp este posibilă, dar mai este mult până în clipa în care oamenii se vor putea teleporta în trecut. Cu toate acestea, numeroși specialiști invocă o limită a moralității, pentru că dacă teleportarea în timp ar fi la îndemâna tuturor atunci haosul ar domni în societatea noastră. Fiecare ar vrea să se întoarcă undeva în trecut pentru a schimba ceva și a-și face astfel viață mult mai ușoară.

  Concluzia este că umanitatea face progrese incredibile în domeniul științei și chiar dacă în prezent călătoria în timp ni se pare o utopie, urmăriți videoclipul de mai jos pentru a înțelege că au existat numeroși oameni care s-au întors în trecut chiar și fără voia lor.

 2. FOAIA B.U.N.-ă UNIONISTĂ – /2
  Gustar-2015
  ——————————————–––––––––———————
  o publicație independentă bilunară apolitică on-line,
  -cronica și actualitatea unionistă
  din toată Basarabia istorică și din Bucovina de Nord,
  autori: Generația Flacăra Unionistă Anonimă
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––——
  motto:
  NUMAI RE-UNIREA CU ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ –
  VECHEA DACIE STRĂBUNĂ
  NE ESTE SALVAREA ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  – ÎN BAZA RE-STABILIRII ACTULUI RE-UNIRII DIN 27 MARTIE 1918
  VOTAT DE SFATUL ȚĂRII DE LA CHIȘINĂU !
  ————————————————————————————————–––––––
  22.
  Concurs Unionist:
  “Cât de bine cunoști Chișinăul și limba română ?”
  organizat de TINERII MOLDOVEI UNIONISTE
  Data- 31 August 2015, orele 14,
  strada pietonală Diordiță din Chișinău/mai jos de catedrală/
  Primele 5 echipe câștigătoare – călătorii de vis în România !
  detalii și înscrieri aici –
  tinerii md
  21.
  Activități prahovene unoniste în Rep. Moldova-
  ––––––––––––––––––––––––
  După prima Ediție a Festivalului de Folclor și Tradiții
  ,,Prahova iubește Basarabia”, or. Ploiești,
  22-23 August 2015
  – Invitați- peste 150 de tineri din Rep. Moldova membri ai ansamblurilor populare din raioanele Călăraşi, Cimişlia, Leova, Basarabeasca, Hânceşti, dar şi din raionul Cernăuţi din Ucraina,

  FOARTE IMPORTANT:
  – Re-Înființarea Sfatului Țării
  a fost cerută imediat după Marșul pe Jos- Ștefan cel Mare- Chișinău-Iași din iulie 2015 în cadrul proclamației ,,Fiilor Patriei”, lansată la Ploiești, în Parcul ,,Constantin Stere”.
  /Un organism format din zeci de specialiști în domeniul culturii, al economiei și în cel politico-diplomatic, iar Re-Unirea se va produce în mod pașnic/.

  Activități prahovene unioniste în Moldova de Est-
  – Cel mai mare Unionist:
  Sergiu Artene, președintele raionului Călărași !
  – la Soroca va fi inaugurată statuia celui de-al doilea președinte al Sfatului Țării, Constantin Stere,
  – la Edineț va fi creat un nucleu al dacilor liberi
  și unde va fi amplasat un monument al lui Decebal, –
  pe 29 august, la Comrat, se va negocia cu Irina Vlah, bașcanul autonomiei găgăuze, ridicarea monumentului lui Bogdan-Vodă,
  – proiectele în Rep. Moldova vor continua cu o concentrare sporită
  asupra raioanelor Briceni, Dondușeni, Șoldănești, Glodeni și Edineț.
  / galerie foto infoprut ro 22 august 2015 /
  20.
  FĂ RE-UNIREA VIZIBILĂ-
  Tricoul Unionist costă 10 lei RO / 45 lei MD.
  Fiecare unionist e rugat să se ocupe de distribuția lor în număr cât mai mare, în rândul cunoscuților.
  Comenzile se fac pe emailul-
  contact at actiunea2012 ro
  tel:
  România / 0724 840 009
  Rep. Moldova / 068 409 970
  19.
  GERMANIA ȘI EUROPA
  sub semnul Re-Unirii iminente a Moldovei de Est cu România.
  Ziaristul Karl-Peter Schwarz de la ziarul german “Frankfurter Allgemeine Zeitung”
  se întreabă retoric de ce tot mai mulți est-modldoveni își doresc Re-Unirea cu România.
  /blogul analistului politic unionist Petru Bogatu /ziarulnational md 21 august 2015/.
  18.
  EVENIMENT UNIONIST LA CERNĂUȚI-
  – A XXVI-a ediţie a Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea română” la Cernăuți.
  – Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi
  în colaborare cu societăţile naţional-culturale româneşti din Nordul Bucovinei
  cu susţinerea Consulatului General al României la Cernăuţi vă invită
  la cea de a XXVI-a ediţie a Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea română”
  Duminică, 6 septembrie 2015.
  Din program:
  10. 00 – întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură, expoziţii de carte, apărută în perioada sep. 2014 – sept. 2015, documente de arhivă (sediul Societăţii, Piaţa Centrală,9);
  12.30 – depuneri de flori la monumentul Luceafărului din centrul oraşului Cernăuţi;
  13.00 – evoluări ale artiştilor amatori şi profesionişti din regiunea Cernăuţi, România şi Rep. Moldova
  (Palatul Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi(str F.Schiller, 11).
  Informaţii suplimentare, sugestii, propuneri de colaborare cu potenţialii sponsori –
  tel. (0038) 050-627 41 56; e-mail: vasilebycu@gmail.com.
  17.
  MESAGERII RE-UNIRII-
  SUTE DE TINERI VOLUNTARI EST-MOLDOVENI
  participă la mișcarea de rezistență unionistă
  prin inscripții stradale și graffiti afișate în toate localitățile din Rep. Moldova

  – „RE-Unirea înseamnă viitor mai bun”,
  – „RE-Unirea înseamnă Justiție eficientă, mafia la închisoare”,
  – „Re-Unirea înseamnă putere”
  – „Basarabia, pământ românesc”,
  – „Moldoveni, deci români”,
  – „Basarabia e România
  – Jos Hotarul de la Prut !
  – România Mare în Vechile Hotare
  sunt câteva dintre mesajele care apar nopţile pe gardurile şantierelor de construcţii
  ori pe zidurile unor clădiri vechi. „În total, avem vreo 20 de astfel de mesaje pe care le promovăm.
  Nu ne apropiem de clădirile istorice”, precizează Tudor.
  Un graffiti are în spate multe ore de muncă. Din grup fac parte şi câteva fete
  care au absolvit Colegiul de Arte. Împreună au conceput trafaleturi pentru o parte din mesaje.
  Cele mai multe însă sunt inscripţii de mână. Procură spray-urile din magazinele specializate din Chişinău, dar şi din România. „Cele din România sunt un pic mai costisitoare,
  dar sunt de o calitate mai bună, nu pot fi şterse uşor şi, în medie, rezistă 5 – 10 ani.
  Folosim culoarea neagră, dar dacă graff-ul e mai mare, îmbinăm culorile tricolorului”,
  /www jc md 21 august 2015/
  16.
  Autorul nemțean Lulea Marius Dorin propune pe blogul său din Adevărul ro din 17 August 2015
  o dezbatere despre posibilitatea alegerii lui Traian Băsescu Unionistu,
  ex-Președinte al României, la funcția de Președinte al Rep. Moldova
  la alegerile din 2016 pe calea Re-Unirii.
  15.
  Academicianul Petru Soltan din Chișinău propune instituirea urgentă
  a unei Adunări Constituante /din 51 de de aleși/
  care să RESTABILEASCĂ imediat ACTUL RE-UNIRII din 27 martie 1918.
  IMPERATIVUL ȘI DATORIA NOASTRĂ ISTORICĂ !
  /ziarul Literartura și Arta din 9 iulie 2015/
  14.
  Liderul unionist disident Georgică Simion din Focșani
  propune pe blogul său /Timpul md 14 august 2015/
  alegerea candidaturilor unui Nou Sfat al Țării care să Re-Stabilească Actul Re-Unirii pt. TOTDEAUNA
  a Basarabiei cu România votat de Sfatul Țării din Chișinău la 27 martie 1918
  13.
  Solidaritate Unionistă Internațională:
  Americanul Tim Schneider din Kanzas City este stabilit deja
  de câțiva ani în orășelul Ialoveni unde predă engleza.
  Un bun prieten al tuturor românilor, el intenționează să producă un film despre Dacia Străbună.
  Totodată, bunul samaritean se întreabă retoric oare de ce în Rep. Moldova
  filmele americane sunt traduse cu voce în rusește și apoi subtitrate în românește.
  Să fie oare est-moldovenii atât de handicapați și să nu poată face nici o mișcare
  fără marea limba rusă de ocupație, ne întrebăm noi ?
  /ziarulnational md 16 august 2015/
  11.
  Copiii est-moldoveni vor fi unii dintre cei mai fericiți din lume după Re-Unirea noastră cu România.
  O Asociație britanică a stabilit că copiii români sunt unii dintre cei mai fericiți din lume.
  La coadă clasându-se copiii britanici și cei sud-coreeni, destul de nefericiți !
  12.
  Decalarația lui Traian Băsescu,
  fost Președinte al României, referitor la Re-Unire:
  /la Izvorul Mureșului, județul Harghita, Universitatea de Vară, ediția a XIII-ea/
  ,,Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali, Stalin şi Hitler /Pactul ruso-german din 1939/,
  şi nu putem sta la nesfârşit aşa cum au hotărât ei.
  -Le-am spus deja președinților Voronin, apoi Ghimpu, Timofte,
  că soluția de viitor este Re-Unirea. Acum a sosit momentul Re-Unirii !”
  11.
  În asemenea mod, Bravul Marinar i-a dat replica
  noului prim-ministrul mafiotic filatelist mojic Valeriu Strelețu de la Chișinău un anti-român și anti-unionist,
  care prin declarațille sale recente anti-unioniste manipulează opinia publică.
  – Această teză falsă a pușcașilor anti-unioniști este susținută
  și de europarlamentara româncă săsoaică Renate Weber, care aplică dublul standard – ceea ce i s-a permis Germaniei în 1990- Re-Unificarea, nu i se permite României și Moldovei de Est.
  La toată această hărmălaie anti-unionistă
  se alătură și o anume Sabina Fati ungro-fila-foba de la ziarul România Liberă.
  Germania ne spune NEIN, în consecință Pactul secret
  fascisto-comunist ruso-german Ribbentrop-Molotov din 1939
  râmăne în vigoare pentru noi !
  Danke Schön, Russische Deutschland !
  –––––––––––––––––––––––––––
  10.
  un alt anti-unionist și anti-român –
  Mihai Ghimpu, lider PL, demagogul și fățarnicul –
  un comentariu preluat:
  /infoprut ro 3 august 2015/
  de Zatic Anatolieș
  Medic la IMSP Institutul oncologic Chișinău-
  „In privinta Re-Unirii:
  pe 3 mai 2015 dupa ce s-a terminat mitngul,
  am stat de vorba cu domnul Ghimpu intre sesiunile de foto cu tinerele participante la miting
  si ii sugeram idea de Re-Unire pina in 2018
  la care dumnealui mi-a dat replica –
  ca nu e momentul, ca nu suntem pregatiti,
  ca poporul nu accepta Re-Unirea,
  ca poporul vrea sa mai traiasca in rahat
  cu acesti liberali, LPDM,PDM la putere,
  ca ei sa suga de la treuca, iar poporul pe ei
  nu ii intereseaza, aceasta este parerea mea
  dupa acea discutie amicala.
  – Armele sus ! Sa infaptuim Re-Unirea !
  Unica Cale de a scapa de jugul
  care ni l-au pus tot ai nostri !
  N.B.
  Este bine de menționat faptul că din toată echipa de conducători a PL,
  doar primarul Dorin Chirtoacă a îndrăznit în această primăvară, pentru prima dată,
  să-l ignore pe moșul său mafiot Ghimpu
  și să se pronunțe deschis pentru Re-Unire,
  – urmat recent de deputatul curajos Vicu Untilă
  cu o frumoasă pledoarie de suflet pt. Re-Unire
  /ziarul timpul md 21 august 2015/
  – Ceilalți capi tari din PL – Valeriu Munteanu, Anatol Șalaru, Corina Fusu, etc.
  țin prea mult la fotoliile lor independentiste bănoase
  ca să meargă în pas cu majoritatea populației unioniste.
  – Reamintim totodată că Anatol Petrencu profesor istoric unionist
  de la Universitatea de Stat din Chișinău
  a ieșit acum câtiva ani din PL ghimpos fățarnic în semn de protest.
  – și alți foști lideri din PL – profesoara francofonă Anica Guțu, jurnalistul Valer Saharneanu,
  au plecat de acolo pt. a-și putea exprima deschis și liber opțiunile unioniste.
  –––––––––––––––––––––––––
  9.
  În presa din toată România Mare și cea Mică,
  de la Nistru la Tisa
  a fost republicat PROIECTUL UNIONIST CONCRET
  “GO FOR MOLDOVA”
  semnat de analiștii Dan Dungaciu și Petrișor Peiu
  de la Fundația Universitară a Mării Negre
  – Ideea acestui proiect coincide şi este expresia conceptului de proiect elaborat şi promovat de către Consiliul Unirii
  în „Manifestul Unioniştilor” (2012).
  Ulterior, tema a fost dezvoltată în studiul de caz
  „Planul Marshall: România–R.Moldova” (2014),
  precum și, mai recent,
  în „A doua şansă de revenire la normalitate: R.Moldova-România”
  / www consiliul-unirii ro via Doamna Vitalia Pavlicenco, PNL /
  – Consiliul Re-Unirii este o altă entitate unionistă care necesită imperios
  să adereze la Blocul Unitâții Naționale -B.U.N. !
  –––––––––––––––––-
  8.
  – B.U.N. ! B.U.N. ! B.U.N. !
  = Blocul Unirii Naționale recent creat în mai 2015 organizeazaă mai multe școli de vară
  în România pentru mii de tinerii unioniști est-moldoveni
  ghidați de liderii din Actiunea-2012 și din Tinerii Moldovei.
  – Tot B.U.N.=ul va publica în curând la Chișinău
  o Foiae Unionistă bilunară.
  -Tot B.U.N.-ul va face public numele Marelui Nou Lider Unionist
  din Basarabia și Bucovina de Nord care ne va conduce spre apropiata Re-Unire !
  7.
  Iar SIS-temul KGB din Chișinău, Parlamentul și Guvernul,
  cu toții anti-români și anti-unioniști
  mențin în continuare decizia stalinistă timofturista mafiotă din 13 mai 2015
  de arestare și deportare peste Prut în Europa Liberă
  a liderului unionist Georgică Simion, un vest-moldovean din Focșani,
  în timp ce teroriștii ocupanți rusofoni din Transnistria
  călătoresc vajnic sub escortă timofturistă prin aeroportul Chișinău
  și prin toată Rep. Molotova, independentă și neutră,
  dar cu tankurile rusești la Nistru.
  –––––––––––––––––
  6.
  Citiți aici Scrisoarea unui ieșean
  către basarabenii care luptă pt. Re-Unire !
  O epistolă scrisă de Alexandru Manoliu de 91 de ani, profesor-pensionar din Iași,
  participant la Podurile de flori Unioniste de la Prut
  din 6 mai 1990 și cel din 11 iulie 2015
  după Marele Pelerinaj Unionist pe jos între Chișinău și Iași /circa 130 de km/
  /Jurnal de Chișinău din 12 august 2015 /
  http://www.jc.md/stimatii-mei-frati-de-peste-prutscrisoare-catre-basarabenii-care-lupta-pentru-unire/
  5.
  Casa Regală a României,
  Regele Mihai I și deja fostul Principe Nicolae –
  un comentariu preluat-
  jurnal md 11 august 2015
  de Klaus Dietzmann ·
  UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” din IAŞI

  “Nici o problemă, dle principe.
  Sunteți acum liber de a Vă urma idealurile.
  Unul din ele ar putea fi Re-Întregirea Neamului,
  cea ce nu a reușit bunicul rege din mai multe motive.
  Trăind printre străini, cred că ați găsit justficarea înțelepciunii proverbului-
  Fie pâinea cât de rea tot mai bună-i în Țara mea,
  în al nostru Colț de Rai și în Grădina Maiicii Domnului…
  Metafore care ne impun să avem grijă de viitorul acestei Grădini,
  ce a stat la bazele civilizației europene…
  Ar fi bine dacă veți fi de ajutor românilor de la Est de Prut,
  care degrabă vor căuta un nou lider de stat.
  Ar fi bine dacă acest om de stat ar fi de viță regală.
  Aveți în față Istoria, ce trebuie să o făuriți împreună cu Neamul,
  pentru a avea o Românie puternică și stimată de vecinii apropiați și mai îndepărtați.
  Dumnezeu să Vă ajute” !!!
  4.
  Radio Europa Liberă de la Praga, 12 august 2015
  “RE-Unirea între discurs general și Acțiune practică”
  Un punct de vedere săptămânal cu Vitalie Ciobanu
  www europalibera org
  3.
  Lista Rușinii: anti-români și anti-unioniști răutăcioși:
  – Valeriu Strelețu – noul Prim-Ministru Filatelist rusofil
  – Oleg Bălan – Ministrul de Interne, cu studii gratis la București
  – Mihai Bălan – Directorul SIS-temului KGB post-stalinist rusofil
  – Iurie Leancă, nomenclaturist sovietic, fost Prim Ministru,
  cel acare a propus reducerea numărului tinerilor est-moldoveni la studii în România
  – Oleg Serebreanu – fost Ambasador al RM la Paris
  – Tudor Cojocariu – blogger pierdut la timpul md

  – Maia Sandu, fostă ministră filatelistă a Educației,
  cea care a închis unica școală în românește pe o rază de 60 de km
  din s.Valea-Perjei, r.Taraclia și a forțat elevii români est-moldoveni
  să meargă la școala rusofonă din sat plină cu mancurți bulgari.
  – Strigător la Cer!
  – Tot Maia Sandu a discriminat populația românească din Bălți
  cu numai 8 licee supraaglomerate în l. română,
  pe când populația rusofonă are 12 licee cu clase incomplete,
  /paritatea populației la Bălți fiind de circa 55% românofonă la 45% rusofonă/.
  2.
  Lista Unioniștilor notorii:
  – Vlad Beșleagă, scriitor
  – Mihai Ciubotaru, redactor-șef la basarabialiterara md
  – Eugen Doga, compozitor
  – Ionică Paladi, cântăreț de muzică populară
  – Nicu Țărnă, cântăreț
  – Tudor Ungureanu, rapsod popular din s. Căpriana
  – Ștefan Gorda, fost Ambasador al RM la Praga
  – Iorgu Munteanu, fost Ambasador al RM în SUA
  – Nicu Lupașcu – colonel în rezervă din fostul KGB sovietic
  – Victor Bostan, director Vinăria Purcari,fostul județ interbelic Cetatea-Albă
  1.
  Să ne amintim din când în când, să punem o lumânare de sufletul lor,
  să spunem o rugăciune ÎN MEMORIA acelor zeci și zeci de unioniști martiri,
  uciși, accidentați la comandă, otrăviți, iradiați,
  în ultimii 25 de ani de post-comunism
  și post-stalinism mafiotic imperial rusofon și ruso-fil
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOVINA DE NORD========
  ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 3. Licuricii la treaba.
  Se apropie sfirsitul „dominatiei minciunii”!
  Pentru plebeii „crestini”,se mai nascoceste cite o minciuna gogonata.
  Toate incercarile de a domina Haosul,duc la nici un rezultat.
  Deaceia se mai si scrie cite o minciuna gogonata.
  Lucrul cel mai interesant e,ca,minciuna are si conturi geografice.recent navigind prin lumea net-ului,pe un site russesc,(RUSSCAIA PRAVDA),in viziunea unor „academicieni”,pe timpuri lumea rusa,sau imperiul rus,se intindea de la oceanul Atlantic pina la Pacific!!! O minciuna,inventata de ‘academicienii”rusi(noi),pentru mingierea urechii lui Putin! Printr’un miracol,daca ar disparea Putin pe neprins de veste,minciuna scrisa de „academicieni’.ar disparea de pe toate peginile net-ului si din toate cartile,si alti ‘academicieni”s-ar apuca de treaba,ca doar stapinul „plateste”! Ca si in cazul „licuriciului”,Dr Eliyahu Rips.Daca scoatem dinnaintea numelui abrevviatura de Dr,atunci acest ‘licurici” devine si el parte a Plebei.Dar ca turma sa fie ghidata in directia dorita,se selecteaza din rindul Plebei,reprezentanti mai deosebiti,adica fara morala „biblica”,dar cu morala „torei” si hai la povesti! Ascultati ce spune mosul:-incercari zadarnice de a Domina Haosul.Chiar si nasterea noastra este rezultatul unei dorinte sexuale haotice.Maria sa Cosmosul,Universul,Natura,cum doriti asa o numiti,este de neinteles de lenevia intelectuala a „homos sapiens”. Tot asa numitii academicieni,au demonstrat ca ce-l mai „ilustru academician”,isi exploateaza masa cenusie in proportie de 2%!!! Nici eu,nici alti cititori nu suntem vesnici,chiar si „marii rabini”-cei mai iscusiti turnatori de neadevaruri.Noi nu putem sa planificam ziua de miine,dar sa mai patrunzi in trecut sau in viitor.Omul,ca animal social,trebue ghidat in directia,ceruta de ziua de azi.Adica, daca vorbim in limba politicului,sa incercam sa stapinim haosul impus de Cosmos,Univers,Natura,macar pentru o zi.Noi ne nastem dintr’o’ntimplare si murim dintr’o’ntimplare!
  Imaginati-va,pentru o clipa,ca,fiecare individ de pe Terra,isi cunoaste ziua,data si anul,cind pleaca!???? Se termina HAOSUL! Viata! dispare TOT! Morala: sa traim in Armonie si sa ne bucuram de Haos!

 4. ANUNȚ-
  ––––––-
  Campania-Concurs „Oamenii Timpului” –
  un eveniment anual regional / oct.2014-sept.2015/
  inițiat de Revista de cultură contemporană „Timpul” din Iași.
  Recunoașterea publică a unor personalități și organizații din 8 județe – Iași, Vaslui, Neamț, Botoșani, Suceava, Bacău plus Chișinău și Cernăuți din 10 domenii de activitate – literatură, arte, educație și cercetare, societate civilă, diplomație publică, memorie și istorie, jurnalism, tinere valori, sănătate, antreprenoriat.
  Propunerile pot fi trimise până la 15 septembrie 2015 aici-
  www oameniitimpului ro
  În perioada 16 oct. – 1 dec. 2015 publicul va putea vota candidații preferați prin intermediul sistemului electronic
  pus la dispoziție pe site-ul –
  www oameniitimpului ro
  Premiile se vor anunța public și se vor acorda în cadrul Galei
  „Oamenii Timpului”, care se va desfășura pe 12 decembrie 2015,
  în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.
  TRIMITE-ȚI PROPUNERILE DVS. !

 5. Nu stiu cat de adevarata poate fi aceasta teorie, dar cu siguranta romanii sont un popor credincios cu o spiritualitate inalta. Nu au nazuit niciodata sa cotromeasca alte popoare si sclavi. Traditie ce vine inca din religia zamolxiana. Poate ca ar trebui sa renastem aceasta religie si sa o protejam la nivel de stat ?
  In syria adeptii religiei Yazidi sint promiti cu bratele deschise in occident si protejati ca niste miei , de ce oare am negat koi radacinile noastre zamolxiene , de aici si confuzie in origini si atitudini. Sintem continuarea getilor, dacilor si gotilor pe acest pamint. Iar religia ii unea mereu pe oameni, azi sintem intoxicati cu pravoslavija rusq si nu mai stim ciné sintem, cred ca este un aspect important al vietii sociale si identitatii unei comunitati.
  Pina la urma de ce in Romania se distrigeau lacasurile de cult zamolxiene ? Oare nu seanama regimul national comunist a lui Ceausescu cu metoda de lucru a Statului Islamic ? Acei musulmani agresivi care distrugeau alte culturi. Deci este un moment de gindit, renasterea spirituala si unitatea nationala depinde si de tôt ce avem in comun pe pe un mal al prutului si celalalt.

 6. Exact, exact!!!
  Noi, romanii, suntem cei mai-cei mai… destepti, frumosi, logici, bine facuti si educati, inventivi si geniosi, drepti, iubiti si generosi.

  Suntem Inceputul si Sfarsitul, suntem Alfa si Omega, Plusul si Minusul, Sarea Pamantului, Sange aristocratic!!!

  Ne tragem nu din plugari ci din Maretii Zei si Titani ai Olimpului!

  Numai nu prea inteleg de ce avem mereu o tara prost administrata, hotie, curvie trupeasca si sufleteasca, tradare, coruptie si mizerie.
  Sa fi avut Zeii si Titanii olimpici vreo boala venerica, transmisa noua prin ereditare???

 7. Orice religie este opium pentru popor.
  Numai stiinta va salva omenirea si ROMANIA!
  Povestile repetate de vre’o 300-400de ani in lacasurile de cult,controlate de fanarioti,e greu de stirpit din mintea lenoasa a individului.
  regretabil ca multe minciuni sunt vociferate si de persoane care au innaintea numelui,ciite o abeviatura,gen: Doctor,Academician,Emeriti.Honoris,etc. Pina la urma totul e o banalitate biologica.Inclusiv si ce-i scris in articol. Doar nimeni din noi nu e vesnic,ca sa verifice ce-a scris un „licurici rabin”.
  Pacat ca doamna Pavlicenko,mai crede in povesti cu zmeul!
  Vorba inteleptului:-nu exista crestini,musulmani etc,exista puterea si banul!
  Adevarul e trist.Daca dispare suportul financiar-economic,se prabusesc toate constructii-le relijioase.Credinta va rezista cit va trai specia umana.
  Undei credinta,nu e ban,undei ban,e religie! Aceste doua lucruri se impaca ca apa si uleiul!

 8. Toate aceste „descoperiri” sunt fantezii,asemeni „prezicatorului Nostradamus.Ce altfel de cat prostii,pot fi considerate cele scrise aici.In curand o sa aflam ca cineva dintr-un partid politic va fi „uns” ca trimisul lui Dumnezeu.Exact ca in Biblie: ”Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.” (Matei 7:15),”… în zilele de pe urmă, se vor scula hristoși mincinoși și proroci mincinoși” (Marcu 13:22) Iar spre finele acestui mesaj va indemn sa meitati aspra celor scrise aici:” ”Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvântul Lui nu este în noi.” (1 Ioan 1: 8-10) Sa aveti o zi buna!

 9. Pentru „Titus”.Mai omule! Ori esti nebun ori te faci,nu?Tara asta de azi,care inca poarta numele de Romania este ” prost administrata, hotie, curvie trupeasca si sufleteasca, tradare, coruptie si mizerie.
  Sa fi avut Zeii si Titanii olimpici vreo boala venerica, transmisa noua prin ereditare???” nu pentru ca „…noi,romanii,suntem cei mai-cei mai… destepti, frumosi,logici,bine facuti si educati,inventivi si geniosi,drepti, iubiti si generosi.Suntem Inceputul si Sfarsitul,suntem Alfa si Omega,Plusul si Minusul, Sarea Pamantului, Sange aristocratic!!!Ne tragem nu din plugari ci din Maretii Zei si Titani ai Olimpului!” Banuiesc de ce ei in deradere pe romani,dar ca cei cu cersitul,cu siguranta nu ne reprezinta.Ei sunt de pe alte meleaguri si n-au nimic in comun cu stramosii neamului nostru.Daca si s-a ajuns unde s-a ajuns,apoi motivele trebuie de la gasit acolo „in subsolurile unde se tainuiesc comorile dacice.

 10. văru' Constantin

  Epigoni … Sau ”ce-am fost și ce-am ajuns”… conform bancului ”avem o țară minunată, păcat că-i locuită!”

  ZEFLEMEAUA

  Cînd va veni sfîrşitul lumii
  Românii nu vor fi atenţi
  Isus a spus: „Talita kumi”
  Dar nu pentru inconştienţi.

  Iar Ziua Domnului, ca hoţul
  În miez de noapte va sosi
  Femeia va dormi, iar soţul
  Reviste porno va citi.

  N-avem conştiinţa tragediei
  Şi totul luăm „à la légere”
  Noi, campionii băşcăliei
  Am compromis orice mister.

  Avem o scuză de faţadă:
  „Lasă, că merge şi aşa!”
  Trădăm la primul colţ de stradă
  Şi-apoi încălecăm pe-o şa.

  Senzaţia e de plutire
  De infinit paraşutism
  Noi am făcut mişto subţire
  Şi de marxism, şi de fascism.

  Ce Decebal şi Burebista?
  Ce patriotul cărturar?
  Trăiască Miţa Biciclista
  Şi berea rece la pahar!

  Mitică veşnic să trăiască
  Şi noi pe lîngă el, noroc!
  Filozofia chelnărească
  E tot pe loc, pe loc, pe loc!

  Întreaga drojdie se scurse
  Din mahalale de Fanar
  Şi-n loc să fim un roib de curse
  Noi am ajuns din cal – măgar.

  Pe primul loc e-njurătura
  Ea pentru toate e un leac
  Simţi cum îţi umple toată gura
  O moştenim din veac în veac.

  Noi „facem” şi „băgăm” de-a valma
  Noi suduim neîncetat
  Iar la acest popor, sudalma
  E o religie de stat.

  La treburile serioase
  Noi nu ne concentrăm destul
  Avem o somnolenţă-n oase
  Şi-o zeflemea de prost fudul.

  Ceac-pac! Dar la reluări de faze
  Parcă ne mai trezim puţin
  N-avem profil de kamikaze
  Tiparul nostru-i byzantin.

  Apocalipsa furtunoasă
  Îi sperie pe pămînteni…
  Pe noi nu ne-o găsi acasă –
  Vom fi la meci, sau la pomeni.

  Aceasta, poate, ne e soarta
  S-o tragem şi pe asta-n piepţi
  N-aveţi decît să-nchideţi poarta
  Dacă tot face ea pe moarta…
  Hai, că românii e deştepţi!

  CORNELIU VADIM TUDOR

 11. Ghita:
  Insusi faptul ca ai inceput sa insulti ,demonstreaza ca esti bolnav: nu suporti critica, esti agresiv, esti gata sa arunci vina pe oricine, dar nu te uiti atent in oglinda la propriul tau chip.
  Asteptati „miracole” in loc sa deveniti realisti!!!

 12. Motivele ticalosiei trebuie sa le cauti nu in „subsolurile unde se tainuiesc comorile dacice” ci in primul rand in tine, Ghita.
  Sa te privesti in oglinda si sa te intrebi: Dece am fost lenes, arogant, invidios, agresiv, hot, betiv, etc?

 13. Cu idiotii nu disut…Punct!

 14. Sa inteleg, vere Ghita, ca te-ai ascuns in „subsolurile unde se tainuiesc comorile dacice” si nu mai doresti sa le parasesti? Or fi cumva beciurile de la Cricova?
  Ai fi gasit acolo vreo sticla de „nectar” olimpian si savurezi placerea din plin.

 15. Apropo, vere Ghita, nu ma „iau de romani”. Fiindca sunt si eu roman. Ma iau de neajunsurile romanilor. Iar de cei, pe care ii consideri ca „nu ne reprezinta”, nu ma iau: oricum nu ne reprezinta.

 16. Pentru „varul Constantin”:

  Bucuros sa aud de Dvs, domnule „ruminu”. Ce se mai aude prin Banat?
  Suntem fruncea?

 17. pentru varu’ Constantin

  „Fecili ge astazi ”
  https://www.youtube.com/watch?v=gyMQP2YYaOs

 18. Măi Titus, tu care te dai drept român, eşti de fapt un vajnic luptător sovietic vopsit roşu din creştet şi până în tâlpi dar, de ochii lumii, ai pus şi puţin degrade de galben şi albastru. Vrei să fii subtil şi spiritual dar cuvintele tale zornăie pe ritm de Kazacioc şi te deconspiră. Ar fi mai bine să taci şi să fredonezi în surdină, doar pentru tine, imnul care te face să fii „important” şi exclusivit precum fraţii tăi din taiga.

 19. Bre vlad, te-am mai trimis de mai multe ori la origini. Nu inteleg de ce insisti in prostie!

 20. Bre vald, tu, care te dai expert de „romani”, desi esti doar un tontalau ordinar din tundra siberiana. Nu ai nicio culoare, nici rosie. nici galbena, nici albastra, esti dintr-o zona gri. Bre, tontalaule, ce mai cunosti in afara de „kazacok” ??? Art fi mai bine sa taci si sa incerci sa colorezi „lumea”, ca culoarea cenusie este buna numai pentru substanta din craniu, dar acolo tu nouo ai defel.

 21. asa in treacat…femeia asta-i bolnaviora sarmana. Stimati paminteni, se stie ca in 1862 Ioan Cuza Voda, dupa ce a pus Moldova in branci, a strans boerimea de pretutindeni si a anuntat ca vor perde mosiile daca nu intreprind masuri de creare a unui stat nou. Astea speriati au cazut de acord. Acum cum sa numeasca sstatul nou creat, un boier mai destept a propus – intrucit devenim din romani, Romania (RO de la romani si mania de la prosia si teama de asi perde avutiile0In asa mod au hotarit si sustinut prin declaratie Romania,pina atuncinic nu se pomenea roman.In asa mod sa tradat Moldova lui Stefan. Acum,as dori sa ma unesc doar numai cu Moldova de pina la Carpati, sa intoarcem Cernautii,Renii, Izmailul, Tatarbunarii,Chilia si sa terminam cu Determinarea asta National-sovinista,.

 22. Baba Vanga, înainte de a muri: „În România va veni cel promis lumii. El va fi piatra de temelie pentru omenire”
  Publicat pe 28 august 2015
  VANGABaba Vanga, pe numele real Vangelia Gushterova, a fost o celebră clarvăzătoare din Bulgaria. Ultima ei previziune, inainte de a muri, in 1996, s-a referit la Romania. Libertatea o prezintă azi integral, împreună cu interpretarea pe care i-a dat-o un specialist în ştiinţe ezoterice.

  “Românii sunt oameni speciali, dar nu mai cred în valorile lor” – acestea au fost cuvintele clarvăzătoarei bulgăroaice cu puţin timp înainte să moară în 1996.

  Vanga a înregistrat pe bandă de magnetofon previziunea despre România, pe care a încredinţat-o apoi uneia dintre nepoatele sale. Rugămintea sa, destul de ciudată, era ca această previziune să ajungă la o anumită dată la o persoană anume.

  Mesajul sună aşa: “Eu sunt foarte mică pentru ca el să vină la mine, aşa că eu transmit această veste, care mi-a venit de Sus. Să fie despachetată în luna ianuarie, ziua 24, anul 2005 şi, în cel mult o lună de zile, să fie dusă celui la care voi face referire. Dacă nu se va putea ajunge la el, să fie dată celor din preajma sa. În bucuria acestei lumi, în România va veni cel promis lumii. Se va bucura întregul Pământ de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc străbunii lui, până când va veni ceasul său. Cu puterea de Sus va fi dăruit. Pământul, Apa, Focul îi vor veni în ajutor. O dată cu venirea lui în această lume, tot ceea ce este construit pe minciună se va nărui. Toate acestea se vor petrece în anul 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primii care îl vor recunoaşte vor fi cei din poporul său, poporul din care el a ieşit. Drept răsplată, el va aduce acest popor pe cea mai înaltă culme a desăvârşirii, din întreaga lume. Acest popor va deveni o adevărată pildă pentru toate popoarele pământului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal din fier, pe care singur îl va mânui”.

  Celebrul astrolog român Stavrou, specialist în ştiinţe ezoterice, a interpretat pentru Libertatea ce ar putea să însemne mesajul lăsat de baba Vanga din punct de vedere simbolistic. Explicaţia sa este următoarea:

  Adresantul mesajului s-a născut pe 24 ianuarie 2005. Asta înseamnă zodia Vărsător, o zodie compatibilă cu cea a României. Vanga îl prezintă, în mod ciudat, ca pe un Mesia.
  Vanga pomeneşte despre un cal din fier. Calul este un animal care simbolizează războiul şi moartea. Fierul e şi el legat tot de război. E vorba despre un conducător războinic, dar iubitor de dreptate.
  Acest conducător ar trebui să ajungă la plenitudinea capacităţilor sale în jurul vârstei de 33 de ani – adică în 2038. Nostradamus a spus că în 2036 – 2038 va izbucni un nou război. Cel care va conduceRomânia atunci va fi războinicul despre care vorbeşte Vanga.
  Mai mult, pe libertatea.ro

 23. Măi Titus, eşti nu numai roşu dar şi un cretin mizerabil şi nu meriţi nici măcar să primeşti replici pentru că un cretin rămâne în întuneric pe veşnicie şi nu poate să înţeleagă absolut nimic.

 24. Cretinul vlad in vesnica turbare
  Se vrea pe-aicea grangur mare

 25. SCURGERI DE INFORMATII: În Rusia se pregătește o lovitură de stat: Vladimir Putin poate fi DEBARCAT

  La un sfert de secol după căderea Uniunii Sovietice, analiştii politicii simt „un parfum de răzmeriţă“ în Rusia, în ciuda popularităţii foarte mari a lui Vladimir Putin. Potrivit zvonurilor, elita Kremlinului analizează acum dacă Putin nu cumva ar trebui să părăsească scena, înainte de agravarea situaţiei, notează Paul Roderick Gregory pentru „Forbes“.

  Fondatorul publicaţiei ruse Kommersant prezice că la Kremlin va avea loc o schimbare dramatică şi sfătuieşte ruşii care au posibilitatea de a părăsi ţara să facă asta, timp de o lună sau mai bine, şi să-şi ia copiii cu ei.

  ”Schimbările de regim au avut loc întotdeauna în mod spontan. De exemplu, un miting în favoarea lui Nicolae Ceauşescu organizat la Bucureşti în decembrie 1989 a degenerat într-o revoluţie care a dus la schimbarea regimului în România. De asemenea, ultimele alegeri pentru Sovietul Suprem nu au putut împiedica destrămarea Uniunii Sovietice deşi au fost susţinute pe deplin de populaţie”, Vladimir Iakovlev, Kommersant.

  Eşecurile lui Vladimir Putin devin din ce în ce mai evidente, în fiecare zi. Nimeni nu neagă faptul că Rusia este un stat „cleptocrat“ ai cărui lideri au furat atât de mult din averea naţională, spune Paul Roderick Gregory, corespondent pentru „Forbes“. Însă Rusia a devenit un stat paria care încalcă legile internaţionale şi se implică în minciuni oficiale. Kremlinul lui Putin promovează şi susţine un punct de vedere asupra lumii care îi exasperează pe liderii mondiali.

  Crimeea este singura răsplată pentru sărăcie Politica economică a lui Vladimir Putin este un dezastru. În ciuda promisiunilor de diversificare, Rusia rămâne un stat aflat la mâna preţului petrolului. Naţiunea lovită crunt de scăderea preţurilor petrolului, de sancţiunile internaţionale şi de embargourile autoimpuse, are economia intrată în cel de-al şaselea trimestru de recesiune şi nicio speranţă de mai bine. Condiţiile de trai sunt din ce în ce mai scăzute, în ciuda promisiunilor lui Putin de stabilitate şi prosperitate. Se pare că doar birocraţia pare să fi supravieţuit în Rusia. Şi ce au câştigat ruşii din toate astea?

  Doar Crimeea, despre care mulţi ruşi consideră că aparţine „Mamei Rusia“. Ruşii, victime ale propagandei lui Putin Mulţi ruşi sunt o ţintă sigură pentru propaganda lui Putin potrivit căreia Occidentul plănuieşte să atace, conflictul din Ucraina fiind primul pas dintr-o strategie malefică. Ei cred transcrierile unor discuţii dintre doi presupuşi agenţi ai Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din SUA (care au un accent rusesc dubios) care conspiră să doboare avionul malaysian MH17, într-un dintre cele mai sinistre conspiraţii din istorie.

  De cealaltă parte, părinţii şi soţiile soldaţilor ruşi ucişi în Ucraina îşi îngroapă rudele în secret. Ruşii însă nu mai pot găsi uşurare nici în ideea Crimeei. Într-adevăr, Putin a anexat Crimeea fără a trage un singur foc de armă, dar peninsula costă miliarde de dolari şi se scufundă într-o mare de corupţie. Deşi susţinerea occidentală pentru Ucraina nu a avut mari efecte, ţara nu a fost abandonată şi primeşte fonduri pentru a rezista.

  Războiul lui Putin a reuşit să dea naştere unei Ucrainii unite care va urî Rusia multe generaţii de acum încolo. Aşadar ruşii ar trebui să se întrebe care e următorul pas al lui Putin şi dacă îşi permit să continue în acest mod, continuă specialistul pentru Forbes.

  Putin nu mai are opţiuni. Procesul detronării a început

  Niciuna dintre opţiunile lui Putin nu este bună. Dacă retrage armele, trupele şi susţinerea rebelilor din estul Ucrainei, forţele guvernamentale vor recuceri Donbasul, iar Putin şi ruşii lui vor fi catalogaţi drept rataţi.

  Dacă aprobă o nouă ofensivă în Mariupol pentru a-şi construi un pod terestru către Crimeea, Occidentul va impune sancţiuni care vor pune complet la pământ economia aflată deja pe moarte şi va pune în pericol averile aliaţilor lui. Mulţi prezic sfârşitul regimului Vladimir Putin, dar încă nu este clar cum va veni acesta.

  Fiind ales, Putin ar trebuie fie să demisioneze, fie să moară. Dovezile sugerează că acest proces va începe cu un atac asupra apropiaţilor lui Putin, care pare deja să se desfăşoare.

  Lovituri de presă pentru apropiaţii lui Putin

  Mai întâi, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a fost acuzat de bloggerul din opoziţie, Alexei Navalnîi că a închiriat un iaht în Sicilia pentru 500.000 de dolari pe săptămână. Negarea lui Peskov a fost combătută de imagini postate pe reţelele sociale.

  Deseori scandalurile create de Navalnîi rămân nebăgate în seamă, dar povestea aceasta a devenit viral pe website-urile ruseşti. Peskov fusese deja atacat pentru că deţine un ceas de mână în valoare de 620.000 de dolari, pe care şi-l permite din salariul său de funcţionar public. În al doilea rând, unul dintre apropiaţii lui Putin, care este şi o ţintă a sancţiunilor occidentale, Vladimir Iakunin, aflat în primul an al unui contract de cinci ani, a anunţat că demisionează din funcţia de conducere a căilor ferate ruse pentru a deveni senator din partea provinciei Kalingrad. Potrivit unor surse citate de Forbes Russia, „dacă această demisie chiar va avea loc, înseamnă că ceva foarte serios a avut loc în ultimele zile“.

  Media rusă pune accentul pe faptul că Iakunin a refuzat să dezvăluie sursele veniturilor sale deoarece aceste probleme nu se discută în conversaţii politicoase. Bloggerul Navalnîi a completat spaţiile goale cu un inventar de 14 pagini al proprietăţilor lui Iakunin, listă pe care se află şi un castel. În al treilea rând, prietenul din copilărie al lui Vladimir Putin, omul de afaceri Ghenadi Timcenko, este subiectul unei lovituri de presă în publicaţia semioficială Vedemosti.

  Articolul notează că Timcenko, „izolat de Occident din cauza sancţiunilor“, nu-şi mai poate vizita vila de pe malurile Lacului Geneva, în iahtul său Gulfstream G650 şi a ajuns astfel să locuiască în fosta locuinţă a lui Nichita Hruşciov. Mai mult, există o listă lungă de parteneri de afaceri dubioşi care şi-au desfăşurat activităţile prin giganţi ca Rosneft, Surgutneft şi Transneft. Colosul Gunvor, deţinut pe jumătate de Timcenko, înainte de impunerea sancţiunilor, reprezintă un subiect important în articol, notabil fiind faptul că Putin deţine, în mod clandestin, Gunvor, şi că ar reprezenta principala sursă a miliardelor de dolari a lui Timcenko.

  În al patrulea rând, fostul bodyguard al lui Putin şi şeful trupelor de la Ministerul de Interne, Victor Zolotov, a fost subiectul unui alt atac mediatic intitulat „Tot gunoiul într-un singur loc“ realizat de o publicaţie cu legături strânse cu serviciile de securitate. La fel ca în alte cazuri, terenurile, apartamentele şi alte averi ale lui Zolotov sunt dezvăluite detaliat. Articolul se încheie cu ceea ce pare o punere sub acuzare a şefului său, Vladimir Putin. „Dacă fostul bodyguard al lui Putin a reuşit să se îmbogăţească cu peste un miliard în cadrul serviciilor publice, ce putem spune despre omul pe care l-a păzit? Acesta este un caz în care tăcerea este de aur“, se arată în material.

  „Totul se va rezolva în săptămânile următoare“

  În Rusia are loc un fel de luptă pentru putere şi este clar că Putin este ţinta. Modelul atacului este unul clasic: prima dată loveşte în susţinătorii lui. Deşi unii susţin că un nou lider se va naşte, la fel de rău ca Putin, comentatorul rus Andrei Piontovsky susţine că este vorba despre altceva, şi anume că membri elitei ruseşti au început să trimită mesaje Occidentului că „totul se va rezolva în săptămânile următoare“. Am mai avut parte de alarme false, iar aceasta ar putea fi o alta.

  Dar cel puţin acum se poate întrezări finalul regimului Putin. Ar trebui să notăm că Putin a petrecut aniversarea loviturii de stat împotriva lui Mihail Gorbaciov, 19 august, în Crimeea. Este demn de amintit şi faptul că acolo a luat cu el patru membri-cheie ai Guvernului său care ar putea să-i aleagă succesorul. Este foarte importantă pilda: păstrează-ţi prietenii aproape şi duşmanii şi mai aproape, conchide Paul Roderick Gregory, scrie adevarul.ro.

  Sursa: stiripesurse.ro

 26. Un liberal cere demiterea directorului „Ellie Wiesel”. „A adus o gravă jignire poporului român”

  Directorul institutului ‘Ellie Wiesel’, Alexandru Florian (ziaristionline.ro ) Directorul institutului „Ellie Wiesel”, Alexandru Florian
  (ziaristionline.ro )

  Cunoscutul promotor al controversatei Legi antilegionare, directorul Institutului „Ellie Wiesel”, Alexandru Florian, a jignit românii prin declaraţiile sale potrivit cărora purtarea costumului popular de către cei care nu trăiesc în mediul rural trădează apartenenţa acestora la curente ideologice extremiste, a opinat deputatul PNL Radu Zlati, care a ridicat problema demiterii acestuia.

  „Am solicitat colegilor din Biroul Permanent Naţional să votăm o moţiune prin care să cerem demiterea directorului institutului „Ellie Wiesel”, Alexandru Florian, pentru faptul că acesta, interpretând purtarea costumului popular de către românii netrăitori în mediul rural ca apartenenţă la curente ideologice extremiste, a adus o gravă jignire poporului român, tradiţiilor şi istoriei sale.

  Alte articole

  Klaus Iohannis, de 23 august: „Vă chem, să ne amintim, cu pioşenie, de victimele regimurilor totalitare”

  Legea antilegionară loveşte dincolo de graniţe. Prima victimă, poetul erou Ion Şiugariu

  Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţilor Politici despre legea antilegionară: „Oricine poate deveni victimă”

  Avocatul Poporului, somat să denunţe neconstituţionalitatea legii antilegionare. Petiţie pe internet

  Radu Preda, preşedinte executiv IICCMER: „Legea antilegionară este de fapt o lege pro-comunistă”

  Crin Antonescu îşi încalcă propria lege şi îl laudă pe Vulcănescu

  Andrei Pleşu despre Legea antilegionară: Nu evocă sunetul justiţiei, ci pe acela al unei „înfierări” tovărăşeşti

  Alexandru Florian, legile din 1945 şi memoria victimelor

  Se pare că intervenţia mea nu a avut succes, astfel încât respectiva solicitare urmează să o fac în nume propriu”, a anunţat sâmbătă, pe contul său de Facebook, deputatul PNL Radu Zlati.

  Reacţia liberalului vine după ce Alexandru Florian ar fi declarat recent că „orice român care se îmbracă în port naţional, fără să fie ţăran, este fascist, legionar.”

  Despre respectiva afirmaţie a directorului Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Ellie Wiesel” opinia publică a aflat de la scriitorul Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România şi preşedinte al Fundaţiei „Ideea Contemporană”.

  http://epochtimes.ro/news/un-liberal-cere-demiterea-directorului-ellie-wiesel-a-adus-o-grava-jignire-poporului-roman–237531

 27. СААКАШВИЛИ ЗАЯВИЛ О НАЛИЧИИ У ПУТИНА ПЛАНА «БЕССАРАБИЯ»

  Губернатор Одесской ОГА оценивает политическую и социальную ситуацию в украинской Бессарабии как опасную.

  Глава Одесской ОГА Михаил Саакашвили заявил, что в Кремле существует план по дестабилизации ситуации на юге Одесской области, об этом он заявил в эфире украинского телеканала.

  По его словам, в украинской части Бессарабии, что на юге Одесской области, накопилось огромное количество проблем, чем пользуются антиукраинские силы, которые пытаются сформировать в этом регионе сепаратистские настроения.

  «Украинская Бессарабия – это часть от Днестра по Молдавской границе до Румынской границы, до ЕС, где самые худшие дороги в Европе, самое меньшее количество водопроводов, канализаций, элементарного развития, Богом забытое место посредине Европы. Там есть очень много социальных, и в том числе проблем, связанных с тем, что наши неприятели хотят там разжечь сепаратизм. Не дай Бог, когда они «взорвут» Бессарабию, то это будет смертельная угроза для украинского государства», — сказал Саакашвили.

  «Это регион, по которому у Владимира Путина есть план «Бессарабия» по взрыву этого региона.Руководят им прямо из Кремля Сурков и другие деятели. Там на большинстве территории доминирует российское телевидение, и украинское государство представлено очень слабо», — заявил губернатор.

  «Позавчера я был в Арцизе. У Арциза дороги нет, там катакомбы, они хороши для танков. И мы должны так сделать, чтобы дотуда танки не пришли. Но что хотят там дестабилизировать, это однозначно», — добавил Саакашвили

  Бессарабия — историческая область в Восточной Европе между реками Прут, Днестр и устьем Дуная. Большая часть Бессарабии размещена на территории современной Молдавии. Земли на крайнем севере (Хотинский район Черновицкой области) и юге Бессарабии (южная часть Одесской области) относятся к Украине

  Источникhttp://x-true.info/
  http://super-nep.ru/blog/43398625761/Saakashvili-zayavil-o-nalichii-u-Putina-plana-%C2%ABBessarabiya%C2%BB?utm_campaign=transit&utm_source=main&utm_medium=page_0&domain=mirtesen.ru&paid=1&pad=1

 28. pentru „A fi”
  Cred ca domnul Alexandru Florian a trecut masura. Purtarea unui costum national romanesc nu este un indiciu al extremismului. Este un respect pentru traditiile nationale romanesti, exact ca si la alte popoare.
  Va mai amintiti de suporterii scotieni, veniti toti in „fuste” la Chisinau, la meciul de fotbal dintre echipele nationale? Nu i-a acuzat nimeni de extremism.

 29. Domnule Titus, ma bucur că-l mai aud pe Stigian 🙂
  În Banat ”tăt normal” în afara faptului că nu mai e ”fruncea”, de când bănățenii au devenit minoritari 🙂
  În ce privește subiectul Alexandru Florian, nu este decât unul din episoadele (și unul dintre actorii circumciși) care au ca scop distrugerea identității naționale românești, capitol din ”mărețul” proiect al globalizării …

 30. pentru „ivan”
  Ivane, mie mi se pare ca bolnav esti chiar tu. Nici statul Italia nu a existat, au existat o multime de statulete, care s-au unit si au acceptat numele Italia. Nici Germania nu a existat ca un stat unic Germania, d-ar statuletele germane s-au unit intr-un singur stat. Nici Rusia ta iubita nu a fost Rossia. Nu esti logic, Ivane. Dupa cate vad, esti dornic de revizuiri de hotare, demolari de state, „uniri ridicole” cu bucati din state vecine. Tare te mai asemeni unui prostanac.

  Apropo, ati vazut ca „desteptul vlad” nu a spus nimic de ivan, a sarit la beregata mea. Oare de ce?

 31. Republica Moldova, un eșec al democrației

  Motto: Din anul 1992, Republica Moldova nu a avut o perioadă mai complicată decât este acum.

  Valeriu Streleț, prim-ministru al RM

  la întrevederea cu șefii de raioane,

  25 august 2015

  În zi de mare sărbătoare națională s-ar cuveni un editorial în care să se facă o trecere în revistă a virtuților statului ajuns la aniversare. Am face-o cu drag și recunoștință pentru cei ce s-au jertfit pentru el. Dar, așa cum majoritatea trăitorilor acestui stat își duc viață în suferință și nemulțumire, nu avem dreptul și nici etic nu este să trecem cu vederea starea generală a patriei lor.

  Nu se potrivește să ne dedăm în laude, care, pe acest fundal, ar fi mai mult decât necuviincioase. Ar fi precum am vorbi de sănătatea mortului întins pe laiță. Or, așa cum se prezintă lucrurile astăzi, în ziua celei de-a 24 aniversări a Republicii Moldova, ea abia de își mai ține sufletul. Nu o spun eu, o zice însuși prim-ministrul Valeriu Streleț. Propoziția din motto-ul acestui articol rostită de el în preajma evenimentului de azi este mai mult decât un diagnostic.

  Să încercăm să pătrundem în esența acestei fraze. Streleț afirmă, deci, că „din 1992, Republica Moldova nu a avut o perioadă mai complicată decât este acum”. În concepția lui, anul 1992 este anul de referință cu cele mai mari probleme din istoria Republicii Moldova. Streleț are dreptate. Știm că în 1992 a fost război, că în acel an priporos, Rusia a declanșat un război de agresiune chiar în ziua când Republica Moldova era admisă la New-York în Organizația Națiunilor Unite. Sute de tineri au fost mobilizați, alte sute de cetățeni s-au înscris ca voluntari în rândurile apărătorilor.

  Războiul a provocat durerea pierderilor multor ființe dragi, a declanșat lipsuri, haos în economie, grave lezări de conștiință în situația când micul stat care a îndrăznit să se declare independent se afla de unul singur în fața unui agresor înarmat până în dinți, turbat de ură, obraznic și avid de sânge.

  A urmat un armistițiu umilitor care a legiferat statuarea agresorului în rol de pacificator, aflarea lui, până astăzi, în teritoriul ocupat. Anul care a urmat după război a adus o inflație devastatoare, perioadă încheiată cu venirea la putere a nomenclaturii sovietice revanșarde.

  A fost primul eșec al democrației moldovene aflate încă în fașă. La toate capitolele – politic, economic, militar, teritorial și psihologic – Republica Moldova a avut de pierdut. Cu toate acestea, societatea nu a clacat neputincioasă în fața greutăților. Ea a păstrat vie semința speranței, și-a revenit, a restabilit mișcarea statului pe culuarul democratic.

  Puterea care a ridicat-o în picioare a venit de la înțelegerea cauzelor care au provocat greutățile: prăbușirea Uniunii Sovietice și agresiunea Rusiei. Erau cauze generate de factori externi și ținteau cea mai prețioasă avere obținută în lupta de independență de imperiul sovietic – Libertatea.

  Venirea la putere a comuniștilor în 2001 a fost mai degrabă un accident, decât un eșec al democrației, pentru că epigonii bolșevismului au revenit la cârma statului profitând de oportunitățile democrației și drept consecință directă a unei crize financiare catastrofale înttîmplate în Rusia în august 1998. Având o economie dependentă în proporție de 70% de piața Rusiei, Republica Moldova nu avea cum să nu cadă pentru a doua oară în capcanele puse în calea ei de cei o vor din nou în robie. Înțelegând că averea lor cea sacră – Libertatea – este din nou în pericol și că servitorii acestui pericol sunt comuniștii care și-au demascat esența și intențiile în aprilie 2009, moldovenii i-ai măturat de la putere. Tot atunci ei au înscăunat un conglomerat de forțe ce se declarau adevărate depozitare ale principiilor și valorilor democratice câte au putut fi cultivate vre-odată în Republiccii Moldova.

  Și iată că de șase ani statul este guvernat de aceste forțe democratice pro-europene. Trei Alianțe au deținut și țin în mână pâinea și cuțitul bunăstării. De ce atunci poporul umblă supărat, sărac și flămând? De ce nemulțumirea generală îl determină pe un prim-ministru, provenit din tagma lor, să declare că azi Republica Moldova trăiește perioada cea mai complicată? Nu din motivul că la puțin după acceptarea acestui post responsabil, Streleț și-a dat seama că statul, cel declarat în Constituție și apretat cu legi pe toate părțile, nu există în realitate? Că democrația care ar trebui să-l ajute să facă reforme pentru a scoate țara din impas și a întoarce încrederea cetățenilor, este o himeră? Că în realitate statul aparține unor clanuri politice stăpânite de anumiți oligarhi și funcționează, fără excepție, în interesul lor: puterile legislativă, executivă, judecătorească, plus cea mai influentă parte a mass-media sunt controlate de aceste clanuri?

  Ceea ce a mai înțeles Streleț este că statul pe care l-a preluat recent din funcția executivă centrală are imunitatea zero în fața molimei canceroase concrescute peste tot. Pericolele venite din afară consolidează populația în jurul forurilor diriguitoare ale statului, așa cum s-a întămplat în războiul din 1992, pe când morbul Sistemul corupt, pătruns în mădularele statului, le slăbește fatal pe ambele. Ori, furtul miliardelor de lei din bănci l-au pregătit și aranjat nu hoardele de agresori străine, nu cazacii și nici bandele de mercenari. Tâlhăria fără precedent în istoria omenirii au săvârșit-o nu străinii, este opera mârșavă a unor activiști de partid concreți, a unor funcționari publici concreți promovați de partide concrete, toți activând deschis întrun mediu autohton concret.

  Dacă nu va face lumină în acest caz de furt, devenit de actualitate politică excepțională, Streleț va sfârși, politicește, alături de șeful lui de partid care, aflat în aceeași funcție, a tărăgănat mișelește să facă lumină în alt caz excepțional de important pentru funcționarea democrației – cel legat de crimele săvârșite de guvernul comunist în evenimentele din aprile 2009.

  Acum ne dăm seama de ce a spus Streleț că trăim cea mai complicată perioadă din istorie. El a descoperit că se află în fața unei misiuni aproape imposibile: să dărâme un sistem care a făcut să eșueze democrația în Republica Moldova. Într-adevăr e foarte complicat dacă îți pui această sarcină.

  Venind de pe o poziție secundară din Sistemul zidit și cu participarea lui, Streleț s-a pomenit pe prima poziție a instituției care este obligată – de presiunea populară și de partenerii externi – să dea lovitura de grație acestui Sistem.

  El trebuie să aleagă cui își va dedica mandatul – Sistemului din care face parte ori Republicii Moldova, căreea i-a jurat credință. Pentru că problema astăzi se pune tranșant: ori Sistemul oligarhic, ori Republica Moldova.

  Ne-ar plăcea să credem că Streleț va face alegerea colegei sale, Maia Sandu și va trece de partea Republicii Moldova, chiar dacă va trebui să înceapă îndreptarea lucrurilor cu vârful oligarhic al propriului partid.

  Dacă nu o va face și va proceda în maniera precedenților prim-miniștri-colegi de partid – ezitant, egoist, prefăcut, superficial, mimat – sistemul se va consolida în continuare, iar șansele Republicii Moldova de a reporni motoarele asfixiate ale democrației se vor lăsa mult prea-mult așteptate, ca ploile acestei veri toride.

  Streleț și echipa lui trebuie să conștientizeze că Republica Moldova este astăzi un eșec grav al democrației. Ori, sărăcia face prima dovadă a acestei stări incompatibile cu democrația. Cauzele sărăciei sunt în proporție de 90 la sută de origine autohtonă. Ele sălășluiesc în corupție în proporție de 99 la sută. Corupția este tărâmul demnitarilor și funcționarilor care fac afaceri oneroase cu statul. Afaceri cu statul comit și unii judecători, procurori, polițiști care au învoirea politicului să facă din justiție o sursă grasă de îmbogățire. Luați împreună – demnitarii, funcționarii, judecătorii, procurorii, polițiștii de sub dirigenția poliiticului – formează Sistemul.

  Furtul miliardelor și reacția mai mult decât melancolică a structurilor de supraveghere ale statului este proba câ Sistemul este capabil nu doar să bage democrația în eșec, el este pornit să trimită Republica Moldova în comă. Fii om de stat, domnule Streleț.

  Valeriu Saharneanu

  27 august 2015

 32. pentru A fi sau nu a fi:

  „Republica Moldova, un eșec al democrației”

  Si atunci de ce se supara tot felul de „vlazi” cand spun ca avem o tara prost administrata?

 33. Este ncesar să nu se uite raptul teritorial săvârşit asupra Moldovei de „prietenii” moldovenilor-statalişti care de-a lungul istoriei lor nu au avut alte „obiective măreţe” ddecât subjugarea, umilirea şi distrugerea fizică şi spirituală a altor popoare.

 34. Prietenii „moldovenilor-statalisti” au fost intotdeauna asa cum sunt, nu-i schimba nimeni. Eu sunt socat de asa numitii „moldoveni statalisti”, gen Dodon, Petrenco, Garbuz, Caldare. „Moldoveanul” Igor Caldare face emisiuni TV, unde apare impreuna cu „prietenul” Pavel Gavrilov, care poarta panglica de Colorado in piept si unde ambii ochesc in telespectator din carabina ruseasca „treohlineika”, acea arma cu care NKVD-istii i-au executat pe buneii nostri. Deviza emisiunii este „Eliberarea Moldovei de neofascisti”. Adica, de bastinasii romani ai acestei tari. Li se alatuta Nicolae Pascaru, Garbuz si … fostul lider al miscarii romanesti Iurie Rosca. Acel Rosca care se declara de etnie roman. Apoi o vad impreuna cu Caldare pe doamna avocat Ana Ursachi, care „apara” actiunile domnului „moldovean statalist” Petrenco si a altui „moldovean statalist” Usatai.
  Nu suntem oare bolnavi dupa toate acestea? Cu ce sa ne mandrim?

 35. Pe lângă salutări și urările de bine pentru Stigian, în speranța că de această dată comentariul nu îmi va mai fi ”moderat” (a se citi ”șters”), voi face doar o referire la Papa Ioan Paul al II-lea, care a numit România ”Grădina Maicii Domnului”. Deci un sâmbure de adevăr ar putea fi, că ”fără foc, nu iese fum”.

 36. Studiul publicat sub semnătura lui Max Ciudin arată cu o acurateţe demnă de cele mai elevate studii ştiinţifice modul în care Rusia a răpit în mod samavolnic, cu o lăcomie specifică primitivismului hoardelor asiatice care s-au năpustit asupra Europei, bucăţi din Moldova Marelui şi Sfântului Ştefan. Merită a fi citit mai cu seamă de molovenii statalişti dar ar fi bine să ajungă şi la cunoştinţa moldovenilor cinstiţi şi iubitori de glia strămoşească. Am înserat acest studiu fără a putea introduce şi hărţile. De aceea, cei interesaţi şi care nu l-au citit pot să-l găsească la sursă.

  A mai trecut un 16 mai…
  Mulţi au vorbit, dar mult mai mulţi au tăcut. Laşii, mizerabilii, „politicii”!

  Doare de-a dreptul ticăloşia pe care o emană „conducătorii” ţării…
  Nu descreieraţii urlători care au împânzit până la sufocare mass-media, cică responsabilă, sunt cei care deranjează. Ăştia hămăie cât timp nu e cineva să-i oprească.
  Deranjează ieşirile unor aşa-zişi conducători ai Moldovei, ca Marian Lupu, care în bălmăjeala de vorbe spuse pe 11 mai 2012 a demonstrat pe lângă lipsa de demnitate (de bărbăţie) şi deficienţă de logică.

  Căci afirmând că cineva care promovează adevărul privind ocupaţia rusească din 1812 urmăreşte scopuri politice, se demască singur: fiindcă şi el, negând adevărul, la fel urmăreşte scopuri politice. Iar schimbând subiectul – de la declararea zilei de doliu, la lichidarea statalităţii – Lupu nu diferă cu nimic de indivizi ca Dodon sau Garbuz.
  Chiar va dispărea Moldova dacă se va afirma – adevărul – că Rusia a ocupat estul Moldovei în 1812?! Lipsă de logică e puţin spus…

  Celor care se lasă buimăciţi de dondăneala numiţilor anti-moldoveni le propun un exerciţiu de imaginaţie:
  Dacă hoarda de slujbaşi ai Rusiei neagă faptul ocupaţiei ruseşti din 1812, cum explică ei retrocedarea în 1856 către Moldova a celor trei judeţe sudice – Cahul, Bolgrad şi Ismail? O consideră ocupaţie? Ocupaţie moldovenească a pământurilor moldoveneşti?
  Dacă Rusia n-a ocupat estul Moldovei în 1812, reiese că nici Austria n-a ocupat nord-vestul Moldovei în 1774? Şi nici turcii n-au ocupat Chilia şi Cetatea Albă în 1484? Adică oricine năvălea peste moldoveni şi le răpea pământurile, o făcea cu acordul moldovenilor?!

  Cum s-ar fi manifestat aşa-zişii „statalişti” dacă statul de dincolo de Prut s-ar fi numit azi Moldova? (pauză de gândire)

  Răspunsul la ultima întrebare e cât se poate de simplu şi e luat din istoria de care se tem „fruntaşii” zilei: situaţia dată a existat!
  Începând cu 1812, statul de dincolo de Prut s-a numit Moldova, iar ruşii au inventat o altă ţară – Basarabia, populată desigur cu basarabeni.
  Aşa că „poporul moldovenesc” pe care se avântă să-l reprezinte astăzi tot felul de lepădături, ar fi fost azi „poporul basarabean” cu limba corespunzătoare – „basarabeană”. Oricâtă românofobie ar clocoti în indivizii în cauză, aceştia înţeleg foarte bine (sper) că de n-ar fi fost gura de aer naţional dintre anii 1918 şi 1940, azi n-am mai fi moldoveni. Demonstraţia e aproape, e dincolo de Nistru!
  ***
  Orice eveniment istoric este complex în sine. Complexitate pentru înţelegerea căreia este obligatorie raportarea şi la alte evenimente istorice (şi ele complexe în sine), la prima vedere separate, dar care relevă un tablou, peste secole, unitar.
  Hărţile de mai jos indică schimbările hotarelor Moldovei începând cu domniile urmaşilor lui Ştefan cel Mare până în prezent.
  Concluzia principală care rezultă din istoria modificărilor teritoriale prin care a trecut statul Moldova este că pe tot parcursul existenţei sale, Ţara Moldovei, în hotarele ei tradiţionale recunoscute, a avut toate pământurile libere şi conduse de moldoveni doar de patru ori (perioadele medievale sunt aproximative):
  între 1426 şi 1436
  între 1465 şi 1484
  între 1918 şi 1940
  între 1941 şi 1944
  Un total de numai 54 de ani de integritate statală moldovenească!
  Dar „idealul” născut de domniile lui Alexandru cel Bun şi Ştefan cel Mare a persistat în timp, şi, deşi istoria n-a fost deloc blândă cu Moldova, moldovenii au reuşit, pentru o scurtă perioadă ce-i drept, să aducă toate pământurile moldoveneşti în cadrul propriei ţări – România.
  Tradiţional, hotarele Moldovei sunt Carpaţii, Nistrul, Dunărea şi Marea Neagră.

  Odată cu înfrângerea de către otomani a armatei lui Ştefan cel Mare în 1484, sud-estul Moldovei începe să fie administrat direct de către turci, spre deosebire de restul Moldovei asupra căreia îşi vor manifesta doar suzeranitatea.
  Astfel, întâi ţinuturile Chiliei şi Cetăţii Albe, iar mai apoi şi cel al Tighinei sunt transformate în raiale, teritorii în care se aplicau legile otomane şi în care staţionau permanent trupe ale sultanului.
  În teritoriul rămas sub controlul domnitorilor Moldovei se aplicau legile locului, moschei nu puteau fi construite, iar prezenţa militară a turcilor nu era permanentă. Totuşi ţara era vasală, bir se plătea, iar domnii trebuiau confirmaţi de sultan.
  Sec. XVI-XVII

  La începutul secolului al 18-lea, în urma conflictelor militare tot mai dese cu Imperiul Rus, dar mai ales după trădarea din 1711 a lui Dimitrie Cantemir, Poarta Otomană formează o nouă raia, în ţinutul Hotinului.
  1715

  În 1774 Imperiul Austriac (al Habsburgilor) ocupă nord-vestul Moldovei, pe care începe să-l denumească Bucovina.

  În 1792 Rusia devine vecin cu Moldova. După ocuparea litoralului nordic al Mării Negre, Imperiul Rus începe colonizarea acestuia în special cu velicoruşi, a cărei consecinţă se resimte şi azi (sudul rusofon al Ucrainei).

  După ce în 1792 a ocupat teritoriile estice ale Statului Polono-Lituanian, Rusia ocupă în 1793 şi restul teritoriului acestuia, aflat în vecinătatea Moldovei.

  Pe 16 mai 1812 Rusia ocupă estul Moldovei.
  Intenţia Imperiului Rus a fost anexarea ambelor principate române, ca mai apoi să insiste doar pe anexarea întregii Moldove, după – pe anexarea Moldovei dintre Siret şi Nistru, iar odată cu creşterea pericolului napoleonian să ajungă să ceară doar ţinuturile moldoveneşti aflate sub conducerea directă a turcilor, adică Hotinul, Tighina, Cetatea Albă şi Chilia.
  Însă în rezultatul manevrelor diplomatice Imperiul Rus pune mâna şi pe ţinuturile aflate sub controlul domnilor moldoveni (Soroca, Orhei, Lăpuşna, Tigheci şi cea mai mare parte a ţinutului Iaşi). La fel ca în cazul anexării nord-vestului Moldovei de către austrieci, anexarea jumătăţii răsăritene a Moldovei s-a făcut cu încălcarea normelor internaţionale, prin cedarea unui teritoriu vasal (autonom).
  Spre deosebire de statutul pe care îl avea Moldova în calitatea sa de vasal al turcilor (legi proprii, limbă proprie, biserică proprie), pământurile moldoveneşti ocupate de ruşi sunt integrate complet în imperiul rus, legile locale fiind înlocuite de cele ruseşti, limba rusească devine singura oficială, biserica moldovenilor este trecută ilegal în subordinea celei ruseşti.

  În 1856, ca urmare a înfrângerii suferite în Războiul Crimeii, Rusia este obligată să retrocedeze Moldovei judeţele Cahul, Bolgrad şi Ismail.
  În 1859 Moldova şi Muntenia se unesc sub conducerea domnitorului moldovean Alexandru Ioan Cuza.

  Un lucru extrem de important pe care îl omit intenţionat anti-moldovenii aflaţi în slujba Rusiei este că Unirea din 1859 a fost făcută şi de moldovenii din stânga Prutului, din actuala Republică Moldova – Cahul, şi de moldovenii din sudul Basarabiei, din actuala regiune Odesa a Ucrainei – Ismail şi Bolgrad, dar şi de moldovenii din nordul ocupat al Moldovei, azi în regiunea Cernăuţi a Ucrainei – Herţa.
  Actul Unirii Moldovei şi Munteniei a fost expresia voinţei tuturor moldovenilor liberi şi a fost singura cale de a rezista în faţa ambiţiilor expansioniste ale ruşilor.

  În urma războiului cu turcii din 1877-1878, Rusia re-anexează judeţele Cahul, Bolgrad şi Ismail, fiind de acord cu trecerea Dobrogei sub controlul României.

  Deşi schimbul respectiv pare a fi echitabil, atât teritorial, cât şi economic, faptul că Rusia a oferit un teritoriu ce nu-i aparţinea – Dobrogea – în schimbul altui teritoriu care la fel nu era al ei, este elocvent în privinţa politicii duse de Rusia.
  În acelaşi fel Rusia a procedat şi după al doilea război mondial când a acordat Lituaniei şi Poloniei teritorii asupra cărora nu avea niciun drept.
  În privinţa celor trei judeţe moldoveneşti re-ocupate de ruşi a mai contat şi faptul că administrarea Dobrogei ca o exclavă nu era convenabilă, dar şi faptul că Rusia nu admitea retrocedarea teritoriilor pe care le-a ocupat cândva.

  După ce la 24 ianuarie 1918 Republica Democratică Moldovenească, în hotarele pământurilor moldoveneşti ocupate de ruşi în 1812, şi-a declarat independenţa faţă de Rusia (lucru la fel ignorat de ţipătorii pro-ruşi), la 27 martie 1918 moldovenii dintre Prut şi Nistru decid să se unească cu România, care la acea dată înseamna, practic, doar vestul Moldovei.
  În condiţiile în care sudul României, Muntenia şi Dobrogea, era ocupat de armatele Austro-Ungariei, Germaniei şi Bulgariei, regele, guvernul şi armata s-au retras în Moldova, Iaşiul devenind capitală. Cu atât e mai grăitoare voinţa moldovenilor din stânga Prutului de-a reveni în hotarele fireşti, cu cât situaţia în care se afla România era de-a dreptul dezastruoasă.
  Or, moldovenii basarabeni au preferat unirea cu o ţară înfrântă în război, ocupată de inamic, obligată să plătească despăgubiri, cu o societate alarmată de consecinţele pierderilor suferite, decât să rămână într-o Rusie în care bolşevicul Lenin promitea marea şi sarea.
  Iar celor care contestă Unirea din 27 martie 1918, le recomand să privească atent harta de mai jos. Moldova ocupată de ruşi s-a unit cu Moldova liberă!

  La 28 noiembrie 1918 Congresul general al Bucovinei (nord-vestul Moldovei istorice) votează „Unirea necondiţionată şi pentru vecie a Bucovinei în vechile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru, cu Regatul României”. E de remarcat menţinerea capitalei României la Iaşi, deşi trupele ocupante austro-ungare, germane şi bulgare au părăsit ţara.
  Astfel pentru prima dată după 1484, în 1918 toate pământurile Moldovei s-au unit într-un stat propriu, liber şi independent.

  În 1924 ruşii, plănuind re-ocuparea Moldovei dintre Prut şi Nistru, denumită de ei Basarabia, crează în cadrul Ucrainei sovietice aşa-zisa RASSM (Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească). A se observa teritoriul întins pe care îl avea acestă entitate în raport cu Transnistria sovietică de mai târziu şi centrul aflat la Balta faţă de Tiraspol.

  Pe 28 iunie 1940 URSS ocupă estul şi nordul Moldovei (Basarabia şi partea de nord a Bucovinei, dar şi ţinutul Herţei).
  Ocupanţii ruşi formează aşa-zisa RSSM (Republica Sovietică Socialistă Moldovenească) din fostele judeţe interbelice Soroca, Bălţi, Orhei, Lăpuşna, Tighina şi Cahul plus o fâşie îngustă de pământ de pe malul Nistrului din cadrul fostei RASSM.
  Teritoriul fostelor judeţe Hotin, Ismail, Cetatea Albă, Cernăuţi, Storojineţ şi Rădăuţi, dar şi partea estică a RASSM au fost incluse în Ucraina Sovietică (RSSU).

  În 1941 România recuperează teritoriile ocupate de sovietici în 1940, continuând să înainteze şi peste Nistru. În teritoriul dintre Nistru şi Bugul de Sud, ocupat de armata română şi de aliaţii germani, a fost instituită o administraţie românească.

  În 1944 URSS re-ocupă teritoriile moldoveneşti ocupate în 1940, modificând hotarele RSSM, dar lăsând pământuri moldoveneşti în cadrul Ucrainei.

  Pe 27 august 1991 Republica Moldova îşi declară independenţa faţă de URSS.
  Din fostele raioane ale RASSM, Tighina şi câteva sate de pe malul drept al Nistrului, Rusia formează aşa-zisa Pridnestrovie, un stat-marionetă. Câteva localităţi de pe malul stâng rămân loiale Chişinăului, atrăgând de peste 20 de ani furia separatiştilor de la Tiraspol.
  Deşi formal independentă, Republica Moldova rămâne şi azi, după 20 de la ieşirea din URSS, un stat ocupat de ruşi, atât militar, cât mai ales politic şi economic.
  Dar şi religios, prin existenţa Mitropoliei ruseşti conduse de Vladimir Cantarean. În ce priveşte această grupare anti-moldovenească de clerici trebuie precizat un amănunt: ei îşi zic Mitropolie a întregii Moldove! Conform logicii fireşti acest lucru ar însemna următoarele:

  1) Ruşii nu recunosc existenţa moldovenilor din afara Republicii Moldova, implicit nici a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, adevărata Biserică a moldovenilor, sau 2) Ruşii consideră că jurisdicţia lor se extinde până la Carpaţi, sau 3) Ruşii habar n-au de altceva decât de ei înşişi, denumind Mitropolia rusească din Chişinău după modelul moscovit (Patriarhia Întregii Rusii).
  Această uniune de preoţi, apărută odată cu ocupaţia rusească din 1812, când un cleric, G. Bănulescu-Bodoni, proslăvit azi de clericii succesori, pleda pentru ruperea din cadrul Mitropoliei Moldovei, contrar normelor canonice bisericeşti, a eparhiilor moldoveneşti ocupate de Rusia, a slujit şi continuă să slujească stăpânului-patriarh de Moscova, prin extensie – statului rus…
  Atitudinea ruşilor faţă de infima Moldovă şi faţă de istoria ei este de înţeles. Ei au istoria lor. Şi conducători care să le bage bine în cap că odată cu admiterea ocupaţiei Moldovei din 1812, vor fi nevoiţi, automat, să recunoască şi ocupaţiile din 1940 şi 1944.

  Dar ce-o fi în mintea „moldovenilor”?!!…

  Privind retrospectiv istoria zbuciumată a Moldovei se poate afirma cu certitudine că:
  de ocupaţia turcească am scăpat.
  de ocupaţia austriacă am scăpat.
  Dar când scăpăm de ocupaţia rusească?!
  Post-scriptum: Toţi cei care-şi zic „patrioţi”, „statalişti”, „pragmatici”, „roşii”, „mai roşii”, „rozi”, „de stânga” etc. şi care admit ocupaţiile ruseşti, dar cu precizarea că ruşii, pe lângă războaie, foamete, deportări, crime, deznaţionalizare, au adus moldovenilor şi foloase de genul construirii şcolilor, spitalelor, uzinelor de tot felul, pot fi numiţi oricum, dar nu moldoveni. Nici măcar mancurţi. Aceşti indivizi sunt slujbaşi conştienţi ai Moscovei. Şi nimic mai mult.
  Chiar n-au avut ori să nu fi fost moldovenii capabili să-şi construiască şcoli, spitale şi industrie dacă nu năvăleau (şi rămâneau) ruşii în 1812, în 1940 şi 1944?!…

  AUTOR: Max Ciudin

  SURSA: NATIADINURMA.WORDPRESS.COM

 37. Sunt atât de mulţi oameni minunaţi în Moldova şi este greu de înţeles cum nu pot să-şi unească forţele şi să determine pornirea şi curăţirea „carului ruginit ” care este, din nefericire, Moldova sovietizată şi capturată de clanurile mafiot-oligarhice. Un exemplu pe care îl dau cu mare drag şi recunoştinţă este Ana Munteanu, pictoriţa, care ar trebui să fie model de hărnicie, dăruire, demnitate şi civism pentru toţi tinerii Moldovei. Ana Munteanu este o doamnă în cel mai pur sens al cuvântului şi de aceea societatea moldovenească, în special, şi societatea românească, în general, au datoria să-i paveze drumul cu „pietre preţioase” pentru împlinirea ei ca artist excepţional. Când Ana Munteanu va ajunge pe culmile creaţiei, spre lauda ei, va aduce şi în viaţa noastră multă bucurie şi dovada cea mai elocventă că se nasc şi în Moldova OAMENI ce trebuie respectaţi cu pioşenie şi nominalizaţi între cei care făuresc o lume nouă bazată pe credinţă, cinste, demnitate, adevăr şi dreptate.

 38. Cand orice cetatean al R.Moldova va merge la brutarie si isi va procura o paine fara sa tremure ca nu-i ajung bani, cand orice copil al R.Moldova va avea hainute si incaltaminte sa mearga la scoala, cand orice batran din R.Moldova nu va muri inghetat de frig, atunci, noi, cu totii, ne vom aduna si vom fi fericiti sa privim tablourile doamnei Ana Munteanu. Nu ne incalzeste cu nimic, cand vre-un oligarh, care se scarnaveste cu bani, cumpara tablouri de Picasso sau Ana Munteanu!!!
  Pana ce nu avem cu ce sa ne mandrim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *