Acum 75 de ani, sub privirile Europei democratice, URSS a ocupat Basarabia şi Bucovina

28 iunie. De Mihai Diac.

http://www.romanialibera.ro/special/documentare/28-iunie–acum-75-de-ani–sub-privirile-europei-democratice–urss-a-ocupat-basarabia-si-bucovina-383536

cahul (1)

Unionistii la Cahul. IULIE 2012

Acum 75 de ani, la 28 iunie 1940, România a pierdut Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţei. Probabil pentru întotdeauna.

Retragerea, fără luptă, a armatei, precum şi a administraţiei civile româneşti s-a făcut conform ultimatumului primit de statul român, la data de 26 iunie 1940, din partea Uniunii Sovietice.

Ultimatumul formulat de URSS respecta, oarecum, termenii Pactului Ribbentrop – Molotov, din 23 august 1939. Prin acest document, Germania lui Hitler accepta că Basarabia poate trece sub ocupaţie sovietică.

Prin ultimatumul din 26 iunie 1940, URSS cerea României „retrocedarea” Basarabiei până pe 28 iunie precum și „transferul” părții de nord a Bucovinei către Uniunea Sovietică. Trebuie amintit faptul că nordul Bucovinei, cerut de URSS, nu figura în schema teritoriilor despre care Germania accepta să fie ocupate de URSS.

Decizia de acceptare a ultimatumului sovietic și de executare a unei „retrageri” (s-a evitat folosirea cuvântului „cedare”) din Basarabia și din nordul Bucovinei a fost luată în Consiliul de Coroană din noaptea de 27 – 28 iunie 1940.

Pe 28 iunie, la ora 9, prin comunicatul nr. 25 al Marelui Stat Major al Armatei Române, populația a fost anunțată în mod oficial despre existența ultimatumului, despre acceptarea acestuia de către Guvernul de la București și despre decizia de evacuare a armatei și administrației pe malul drept al Prutului. În conformitate cu prevederile ultimatumului, trei orașe cheie – Chișinău, Cernăuți și Cetatea Albă – trebuiau să fie predate sovieticilor până la ora 14:00. Până pe 2 iulie, noua graniță de-a lungul râului Prut a fost închisă definitiv.

Aproape patru milioane de locuitori, precum şi un teritoriu de peste 50.000 de kilometri pãtraţi au trecut la Uniunea Sovieticã.

„Chiar din primele zile de ocupaţie s-a interzis alfabetul latin, cetăţenia română, locuitorii fiind supuşi legislaţiei unui stat străin, cel sovietic. Basarabenii sunt de îndată jefuiţi, folosiţi ca braţe de muncă ieftină, apoi deportaţi, expuşi represiunilor. Cu părere de rău, nu există încă o statistică exhaustivă, completă, ce ar scoate în vileag aceste nelegiuiri”, afirma prof. univ. dr. Anatol Petrencu, într-o conferinţă ştiinţifică organizată, în iunie 2015, la Chişinău.

Imediat după iunie 1940, pentru a distruge unitatea teritoriilor rupte de la România şi coeziunea populaţiei româneşti de pe aceste teritorii, facilitând asimilarea ei, Stalin a decis fragmentarea teritoriilor ocupate. Astfel, sudul Basarabiei (Bugeacul), nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţei au intrat în componenţa Ucrainei. Separat, centrul şi nordul Basarabiei au format aşa-numita Republică Sovietică Moldovenească.

În perioada 1941 – 1944, teritoriile ocupate de URSS în 1940 au revenit sub controlul statului român, în timpul ofensivei trupelor germane şi române contra URSS.

Citeşte şi: FOTO. 22 iunie 1941: „OSTAŞI, vă ordon: TRECEŢI PRUTUL!”. România declară război Uniunii Sovietice

La 23 august 1944, în momentul în care România a ieşit din războiul contra URSS, intrând oficial în alianţă cu aceasta, Uniunea Sovietică a reocupat, din nou fără luptă, Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţei.

Sovieticii au ocupat imediat după aceea întregul teritoriu al României, dar linia Prutului a rămas frontiera dintre statul român “independent” şi Republica Sovietică Moldovenească, “unită” cu URSS.

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Rusia a facut si face rau! Secole la rind a subjugat popoare si a pradat teritorii si tari pe care apoi le-au asimilat ca si ungurii, bulgarii, iugoslavii, etc .
  Pactul Ribentrop-Molotov, anulat pentru celelalte tari cucerite, continua sa ramina activ pentru Romania. Teritoriile romanesti Basarabia, Cer-nauti, Ținutul Herta, Insula Serpilor au ramas la rusi si a ramas si acum ca o rana deschisa pentru Romania.

 2. Cine este patriot judeca dur aceasta situatie de compromis. Sute de ani bastinasii au fost fortati sa asculte de cei care ne-au ocupant!
  Ei au facut ce au vrut in Moldova. Ocupantii se alegeau intre ei sefi, fara rusine, iar moldovenii, luau pozitia de drepti, ca slugi!
  Nici in ziua de azi in Basarabia nu se doreste, sau nu este interes, sa fie tot timpul la conducere, cum este firesc, neamul nostru !?
  Cum adica, nu s-a gasit cineva din Moldova sa conduca televiziunea? Atunci care este interesul nostru?
  Cum nu s-a gasit un om, devoat, al plaiului natal sa formeze un nou edificiu de cultura bazat pe tara si neam!?
  De ce Moldova suge mereu la doua vaci, sau doua oi, si se da cu oistea in gard, pentru ca nu mai vede drumul drept si sigur?
  Cum puteti crede ca un om asimilat si educat in alta tara straina, va fi mai bun!?

 3. acum 75 de ani Europa nu era de loc democratica, majoritatea marilor puteri europene erau inca colonialiste(Anglia), sau imediat post imperialiste/colonialiste (Austria, Franta, Spania), iar Germania in general era fascista, democratia in Europa cu adevarat a fost invatata dupa al doilea razboi mondial

 4. „cirdasia de la Munchen” unde sa sacrificat Cehia – asta e Europa voastra democratica?

 5. Prostituatele politice si tradatorii de tara scuipa in sufletul nostru, a Neamului Moldovenesc numindu-ne romani si mintindu-ne copiii precum ca noi vorbim limba romana! Vom lupta prin orice mijloace pentru apararea statalitatii Tarii Republica Moldova, Limbii Moldovenesti, vom promova valorile nationale! Noi nu sintem romani! Noi purtam cu demnitate de veacuri denumirea de Popor Moldovenesc! Necatind la asemanarea limbii romane – o limba artificial create odata cu unirea unui grup de etnii intr-un stat de stransura numit – romania, cu Limba Moldoveneasca aceste limbi sint diferite iar Poporul Moldovenesc nu are nimic comun cu statul romania, din contra Poporul Moldovenesc uraste tot ce se numeste roman, lucru care-l putem demonstra si prin faptul ca din cele mai vechi timpuri la Moldoveni in Limba Moldoveneasca cuvintul roman este un cuvint de ocara prin care se intelege:
  roman – CURVA, LEPADATURA, BORATURA, LICHEA, TARFA, TIGAN, SPURCACIUNE, etc. Aici sirul sinonimelor cuvintului roman poate continua la nesfarsit cu alte ocari si injurii necenzurate pe care din mitove etice nu ne putem permite sa le mentionam! TRAIASCA REPUBLICA MOLDOVA!

 6. Nu avem voie sa ne lasam iar in mainile Rusiei care vrea sa ne fure iar de langa Romania.

 7. BISERICILE sa fie majoritatea cu PATRIARHIA ROMANIEI ca nu suntem rusi sa apartinem de Mitropolia Moscovei. Sa avem destule poduri peste PRUT.

 8. „Anonymous”, tu eşti un anonom mizerabil şi nicidecum moldovean iar înşiruirea de epitete suburbane ţi se potriveşte presum cămaşa de colhoznic rus sau rusificat. Eşti atât de înapoiat şi ticălos încât este o ruşine că un asemenea individ scrie în româneşte. Dacă aveai un dram de inteligenţă ai fi scris în chirilică pentru că asta este limba moldovenească inventată de fraţii tăi de dincolo de lume, adică sovieticii.

 9. Bai, Anonymous, faci jocul Moscovei, esti un scandalagiu mankurt. Esti orbit din cauza urii ce o porti Romaniei. Faci numai rau pe aici, intariti oamenii.
  Lumea evoluiaza, dar rusii tai stagneaza, ba mai mult, daca nu vor fi sprijiniti de Occident, involuiaza.
  Lumea toata de pe glob este in totala schimbare de la o zi la alta.

  Cum iti inchipui ca Moldova sa ramina cu rusii, care i-au ocupat acum 200 ani. Moldova impreuna cu Transnistria trebuie sa intre in UE, ca sa scape de teroarea rusilor. Asa este firesc si normal.

 10. rusia NU poate fura iar Republica Moldova ca in anii 1940-1945. VIITORUL NOSTRU ESTE CU EUROPA si slabe legaturi cu rusia.

 11. O VARĂ FIERBINTE 2015-
  EVENIMENTE UNIONISTE PRO-EUROPENE la CHIȘINĂU-
  BUN ! BUN ! BUN ! – Blocul Unirii Naționale ! – B.U.N. !
  —————————————————————————————————————————————-
  1.
  Duminică, 28 iunie 2015 – Zi de Doliu Național
  în aminitirea unei zile negre de 28 iunie 1940 – dezmembrarea României –
  și ocuparea Basarabiei și Bucovinei de Nord de către trupele comuniste rusești.
  Toată Lumea Bună va purta pe străzi drapele sau insemne tricolore cu o cordică neagră de doliu
  în memoria buneilor și străbuneilor care au trăit această dramă sfâșietoare,
  și noi la fel o mai trăim în fiecare zi.
  2.
  Semnați cu toții Listele Re-Unirii,
  căutați-i pe voluntarii BUN-i și semnați Re-Unirea noastră pe Vecie cu România pt. copiii și generațiile viitoare, zilnic la Cortul Unionist la intrarea pe Aleea Clasicilor din Chișinău. Veți obține și un cadou – materiale unioniste pentru distribuire la sate, prin autobuze, biserici, școli, magazine, etc.
  Nu mai dormiți! Deșteptați-Vă ! La Actiune ! O Campanie Unionistă de Semnături începută la 16 mai la Chișinău după cel mai Mare Miting Unionist din ultimii 25 de ani.
  /circa 25 mii de participanți/
  3.
  Veniți cu toții cu drapele și pancarte unioniste
  la Marea Adunare Națională Unionistă Europeană
  din 5 iulie 2015, orele 2-4 pe Piața Mare din Chișinău.
  Pentru grupurile de 10 persoane unioniste de la sate se va organiza transport gratis –
  – contactați-l pe Sergiu, Chișinău, tel. 06 711 5728
  – autobuze organizate și din București ( 072 484 0009 (Ștefan) și (076 334 1006 (Laura).
  /reprezentanți B.U.N.-i -Costică Codreanu, Ileana Podoleanu, Tolică Ursu,
  Vicu Prisăcaru, Dinu Plângău, Olguța Cojocaru, Irinuca Ciobanu, Oana Iovu, Lucica Stegărescu,
  Ana-Lucia Carazanu, Gina Rogote, Titi-Ana Evtodi, Petrișor Musteață, Tudor Jalbu, Olguța Crăciun,etc.
  4.
  Marșul Unionistilor pe jos sub semnul lui Ștefan cel Mare –
  pornire la 6 iulie din Chișinău apoi Ungheni la 10 iulie,
  continuare spre Iași și București.
  Veniți cu noi !
  Pregătiți-vă din timp încălțămintea sportivă confortabilă
  și rucsacul cu cele necesare.
  tinerii md
  tel. 373+ 67 69 33 38
  tineriimoldovei gmail com
  5.
  Sâmbătă, 11 iulie 2015,
  Al Treilea Pod Unionist de Oameni-
  UN MARE POD UNIONIST-LANȚ UMAN se va forma pe ambele maluri la Prut
  și pe podul feroviar Eiffel la Ungheni, la 20 km est de Iași.
  pt. a pregăti Marea Re-Unire Viitoare.
  /un Lanț Uman similar aceluia din 1989 din Țările Baltice contra ocupației sovietice.
  Primul Pod Unionist de Flori la Prut-la 6 mai 1990, al doilea Pod Unionist -la 16 iunie 1991.
  Vă așteptăm cu drag!
  /urmăriți evenimentul pe Facebook/
  6.
  Concurs Foto Unionist Vestimentar –
  www magazin romanism ro
  7.
  Concurs clip-video – Ce Înseamnă Re-Unirea !
  Priviți acest clip de Ilenuța Corcimaru – O viață mai dulce !
  Nr 1 din topul meu !
  Hohote de râs garantate !
  http unireainseamna md concurs
  8.
  Alegerile locale –
  – Lista candidaților est-moldoveni unioniști pro-europeni care au semnat
  “Pactul pentru RE-Unire. Pactul pentru Europa” –
  www pact md
  9.
  B.U.N. ! –
  – A nu confunda Organizația Civică B.U.N.-ă din Chișinău
  Cu Partidul creștin-democrat -100% B.U.N.- din București,
  reînființat în aprilie 2015, coordonator scriitorul Claudiu Tănăsescu
  10.
  Alte sloganuri pentru a fi scandate sau scrise pe pancarte
  pentru marșurile unioniste –
  – RE-U-NI-RE-PE-VE-CI-E!
  – RE-U-NI-RE-PE-VE-CI-E!
  – RE-U-NI-RE-PE-VE-CI-E!
  – RO-MÂ-NIA-MA-RE = ÎN-VE-CHI-LE-HO-TA-RE!
  – DA-CIA-STRĂ-BU-NĂ = O-MA-RE-CU-NU-NĂ !
  – SFA-TUL-ȚĂ-RII-NE-UI-TAT!
  – MIR-CEA=ȘTE-FAN=ȘI-ZA-MOL-XE!
  – MAT-COV-SCHI=LA-RI=ȘI-VI-E-RU!
  – JOS-HO-TA-RUL-DE-LA-PRUT!
  – JOS-HO-TA-RUL-STA-LI-NIST!
  – DOI-NA-ȘI-ION-CÂN-TA-TÎ –
  = EU-RO-PA-E-A-ICI!
  – LI-BER-TA-TE-LUI-GE-OR-GI-CĂ!
  ================================================
  11.
  Școli de vară în România la munte și la mare pentru tinerii unoniști din Rep. Moldova –
  peste 10 mii de tineri est-moldoveni vor călători în România.
  Înscrieți-vă aici-
  tinerii md
  actiunea2012 ro
  12.
  Chișinău, 19 iunie-5 iulie 2015, orele 11- 7,
  două corturi unioniste – unul în fața Poștei Centrale, altul în fața Magazinului Unic, care vor distribui materiale Unioniste. O Campanie Unionistă -Est-Moldovenii sunt Români !-organizată de Platforma Unionistă Civică- Onoare, Demnitate și Patrie, lider- Vlad Bilețchi. Cei mai activi voluntari vor participa în iulie la o Școală de Vară de lângă București, la Cedevia.
  tel.: 079 644 618 sau 068 888 455 sau le pot scrie organizatorilor pe pagina de FaceBook.
  13.
  După Viitoarea apropiata Re-Unire a Basarabiei istorice cu România, noua Mare Patrie se va numi DACIA –
  vechea denumire a Vetrei strămoșilor noștri,
  la propunerea B.U.N-ului din Chișinău.
  ———————————
  14.
  N.B.
  Anul 2015 –
  TEROAREA ȘI RĂZBOIUL TIMOFTIST FILATELIST
  SIS-TEMATIC BĂLĂNIST KGB contra UNIONIȘTILOR CONTINUĂ-
  – după arestarea și expulzarea peste Prut la 13 mai
  a liderului unionist Georgică Simion, vest-moldovean din Focșani,
  iată că acum, un alt Lider Unionist est-moldovean din Ungheni, Anatol Arhire, ex-deputat, a primit o citație la poliția de frontieră mafiotă comunistă voronistă moldo-stalinistă, pentru faptul că a scandat RE-UNIRE TRICOLOR pe Podul de la Prut la de la Sculeni
  sâmbătă, 6 iunie 2015, împreună cu alți tineri unioniști din Rep. Molotova. Și alți 6 Unioniști conducători de mașini au primit citații la Poliția mafiotă filatelistă timoftistă anti-românească pentru faptul de a fi strigat Re-Unire pe Podul de la Sculeni !

 12. Елена Рачева

  Специальный репортаж из Приднестровья — непризнанной республики, которая не переставала грезить о России, но только теперь оказалась нужна ее идеологам

  Приднестровье связано с Россией крепкими нитями. Одна из них — батальон российских миротворческих сил (около 412 человек), который стоит со времен войны 1992 года. В Тирасполе военные находятся официально, их существование закреплено международными документами. Но здесь же расположена войсковая часть № 13962, или Объединенная группа российских войск (ОГРВ), — три батальона, или около 1300 человек. Военнослужащие ОГРВ подчиняются российскому Министерству обороны. Их не вводили в Приднестровье специально — просто не вывели после распада СССР. По международным документам их нет, большинство приднестровцев уверены, что ОГРВ и миротворцы — это одна и та же структура.
  Все годы военные ездили в Приднестровье через дружественную Украину. Но в конце мая та денонсировала пять соглашений 1995 года о транзите через ее территорию российских военных. На самом деле их перестали пускать через границу Украины еще в марте прошлого года, и путь в Тирасполь остался один — через Кишинев. Теперь закрылся и он. В мае Молдова задержала в аэропорту и выслала назад двух российских военных. МИД России, Комитет Госдумы по обороне подняли шум, о военных написали все российские СМИ, аналитики предсказали скорую войну.
  Я навожу справки про высланных военных в Кишиневе — и узнаю, что их далеко не двое: за последние полгода Молдова не пропустила уже 60—70 человек.
  — Военные из ОГРВ начали ездить через нас еще с прошлой весны, — говорит источник в правительственных структурах Молдовы, настоявший на своей анонимности. — До этого Россия пользовалась тем, что Украина — свободная транзитная зона и не создавала никаких правовых рамок для своих военных. И оказалось, у нас нет юридических оснований их принимать. Мы подождали до осени — и начали высылать.
  Еще осенью молдавские политики вызывали на разговор посла России в Кишиневе, по дипломатическим каналам передавали в Москву, что не будут пропускать российских военных и дальше. «Мы намекали россиянам: ну подумайте, ребята. Давайте находить механизм работы. Может, начнем выводить войска? Российские дипломаты или молчат, или говорят: ну вы же все понимаете… Официальной реакции пока не было, но мяч брошен на территорию России. Мы ждем».
  Кроме проблем с ротацией военных (большинство из которых как раз жители Приднестровья с российскими паспортами) у России могут возникнуть сложности с доставкой военного оборудования. Продовольствие и обмундирование придется закупать на месте, оружия на бывших советских военных складах достаточно и, по словам правительственного чиновника, еще летом 2012 года Россия через территорию Украины провезла в Приднестровье 40 единиц новейшей военной техники. «Они чувствуют себя там как дома. Но у нас же миротворческая операция. Солдатам на посту ничего, кроме автомата, не надо», — возмущается чиновник.
  В конце мая Россия объявила, что может возить своих военных и оборудование через аэропорт Тирасполя. Правда, для этого ей придется использовать воздушное пространство Молдовы или Украины — и те вряд ли дадут разрешение на это.
  — Хотя, конечно, мы не будем эти самолеты сбивать, — уверенно говорит сотрудник правительства.
  — Почему?
  Чиновник задумывается.
  — Во-первых, у Молдовы нет ПВО…
  …Российская военная часть расположена на окраине Тирасполя. Вместо старых казарм я обнаруживаю новенький военный городок: восемь шестиэтажных кирпичных особняков под скошенной черепичной крышей, почти достроенных, но еще нежилых. По словам местных жителей, стройку начали год назад. Словно показывая: Россия останется здесь надолго.

  Российская военная часть расположена на окраине Тирасполя. Вместо старых казарм я обнаруживаю новенький военный городок
  Мода на Приднестровье
  — У вас в Москве мода, что ли, на Приднестровье?
  Депутат Олег Василатий встречает меня на ступенях Верховного совета ПМР. Советское парадное здание с квадратными арками, ступени из розового гранита, голубые ели, гигантский Ленин на высоченном постаменте и с развевающимся за плечами плаще — советский Большой стиль чувствуется сразу, словно не было последних 25 лет. Мы идем в кабинет со знакомыми с детства дверями из ДСП и начальственными столами, и депутат заговаривает именно про СССР:
  — Советская идея — в целом добрая, хорошая. Вот мы все годы и шли по пути ее развития. Помните, какое преклонение было перед Западом в 90-е? А у нас нет. Мы были и остались одними из самых развитых уголков Советского Союза.
  Василатий, глава Комитета Верховного совета по экономполитике, бюджету и финансам, — один из немногих оппозиционных политиков республики. Это не значит, что он против объединения с Россией (наоборот) или за объединение с Молдовой (таких здесь нет). Зато Василатий публично говорит об экономических проблемах, коррупции, давлении на депутатов и бизнес. На него даже завели несколько уголовных дел «за разглашение секретных сведений»: в ПМР экономическая информация засекречена.
  Я спрашиваю про рост напряжения в отношениях с Молдовой, но Василатий отмахивается и говорит, что угроза войны висела над Приднестровьем все последние 23 года и сейчас он не видит предпосылок конфликта, «кроме, извините за непарламентское выражение, майданутого на всю голову политика» (Саакашвили. — Е. Р.), потому что, «несмотря на то, что мы маленькие, но можем натворить таких делов, что не покажется мало и большой Украине».
  — Если у Молдовы есть проблемы с войсками ОГРВ, то надо было сначала решить, как они будут отсюда выходить, а потом уже применять к ним свое внутреннее законодательство. А сейчас мы видим недружественные действия, если не сказать больше. Это блокада, а блокада — один из методов войны. Просто мы пытаемся сами определять свое будущее. Россия теперь — тоже. И слава богу, что она больше ни под кого не подстраивается, не ждет указаний… Мы так никогда не делали. Сейчас начинаешь понимать Сталина, который боролся с преклонением перед Западом. Да, мы хотим торговать с ним и садиться за стол переговоров — но на равных. Не думать, что мы люди второго сорта, не ждать ни от кого указаний.
  — А от России?
  — С Россией нам бы хорошо объединиться. Мы можем быть российским форпостом и распространять российское влияние.
  — И все-таки, почему, по-вашему, в России теперь мода на Приднестровье? — спрашиваю я.
  — У России национальная идея есть? — весело откликается Василатий.
  — Не очень.
  — А у Приднестровья есть! Тот дух, тот смысл жизни, который вы пытаетесь обрести, мы обрели в 1992-м. У вас теперь ренессанс советской идеологии, — а у нас не было даже ее угасания… У вас возрождается патриотизм, который у нас и не умирал. Первый раз мода на Приднестровье появилась в политическом бомонде 3—4 года назад, когда Россия не то чтобы вошла в клинч, но начала отстаивать свое мнение перед миром. Тогда она и почувствовала, что за свое мнение могут и наказать, что ее идеологии появилась угроза. Мы знаем это давно, для нас это образ жизни.
  — То есть сейчас Россия стала жить, как вы: в кольце врагов и отстаивая суверенитет?
  — Да. И это нормально, России надо к этому привыкать. Вам легче, у вас армия. Но в остальном вы идете по нашим стопам. У вас идет приднестровизация России. И теперь вы тоже это заметили.

  P.S. На территории непризнанного Приднестровья дислоцированы части 14-й российской армии, а на военных складах в селе Колбасна Рыбницкого района хранятся свыше 20 тыс. тонн боеприпасов (ракеты,авиабомбы, снаряды, мины и гранаты, стрелковое оружие). На Стамбульском саммите ОБСЕ 1999 года Россия обязалась вывести свои войска и вооружение из Приднестровья, однако это обязательство пока не было выполнено.

  Все началось с того, что там было все оружие вывезенное ссср из Венгрии, Болгарии, Румынии, Польши, Чехословакии и ГДР. А ЭТО млрды долларов. И товарищ Сечин организовал продажу ЭТОГО оружия по всему миру. Он и в советское время ЭТИМ занимался от ГРУ. Продавал оружие странам, которым ООН запрещало. Это Африка, Арабские страны, Лат.Америка.Еще с совковых времен он „работал” с Виктором Бутом, тот создал сотни авиакомпаний в разных странах и вывозили ЭТО оружие по всему миру.Помогал им в ЭТОМ генерал Лебедь.Когда Молдова заявила о праве на оружие на своей территории-организовали войнушку и „независимость”. Лебедь, как много знавший, попал в авиаКАТАСТРОФУ, когда в вертолете, из 9 человек, погиб только он один. бут сидит. Сечин ЕЩЕ на свободе.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *