Timotei Țurcanu: ”Mişcarea civică pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC) promovează stârpirea corupţiei”

CIMG5561Domnule Timotei Țurcanu, s-a încheiat primul tur al alegerilor locale. Ați participat, în calitate de candidat la funcția de Primar al Chișinăului din partea PNL, la maratonul dificil al concurenței neloiale, fapt pentru care PNL vă este foarte recunoscător. Ce ne puteți spune acum, după primul tur de scrutin?

DSC_4869-200x300În primul rând, aş menţiona atuurile echipei PNL, care au stat la baza deciziei pentru a participa la această competiţie electorală. PNL este unicul partid care are Viziuni, Strategii şi un Proiect de Ţară/o Idee Naţională, elaborate şi promovate în baza „alegerii grâului de neghină” şi a altor valori universale, precum: ADEVĂRUL, DREPTATEA, ORDINEA, MUNCĂ, CREDINŢA şi DEMNITATEA. PNL, prin declarații, prin conceptele programatice, prin acţiunile sale pledează permanent pentru aderarea R.Moldova la UE prin Unirea cu România – calea cea mai scurtă spre acest obiectiv major, dar şi puţin costisitoare. Posedând un astfel de capital intelectual, de care nu dispune nicio formaţiune politică din republică, echipei PNL nu i-a fost deloc dificil să elaboreze un PROGRAM realist, cinstit (nu populist sau demagogic, spre deosebire de alţi concurenți electorali), care propunea nu numai rezolvarea problemelor acumulate de ani de zile, dar şi soluţii, proiecte pentru asigurarea unui salt pentru dezvoltarea şi modernizarea Municipiului Chişinău.

Pentru noi acest lucru este principial. Despre aceasta vorbeşte şi sloganul nostru : „Noi suntem ALTFEL: cinstiţi şi curajoşi!”

Cu părere de rău, în situaţia în care ne aflăm, miza electorală a fost nu alegerea onestă a unui candidat cu potenţial, adecvat dezvoltării şi europenizării Municipiului Chişinău, ci lupta neloială pentru Putere, care permite accesul la posibilitatea de îmbogăţire pe baza patrimoniului neevaluat al Municipiului. În acest scop, clasa politică oligarho-cleptocratică, dar şi alte formaţiuni, susţinute financiar de Federația Rusă, au supus populaţia unor mari presiuni și manipulări: o publicitate costisitoare şi agresivă, o mass media de buzunar, promisiuni deşarte populiste, utilizarea resurselor administrative, şantaj geopolitic etc.

Sesizând această situaţie, am încercat să pun accentul pe developarea minciunii din programele unor contracandidaţi. Dar, iarăşi, spre regretul nostru, Dezbateri publice directe cu PD, PLDM, PCRM, PSRM, PL personal nu am avut, fiindcă nu se prezentau la emisiuni. Probabil că evitau întâlnirea publică cu ADEVĂRUL. Şvabii se tem de lumină.

Dar nici moderatorii de la posturile de televiziune împiedică libera exprimare, te încorsetează în întrebări, uneori excesiv de punctuale, având menirea să facă dezbateri formale și să consume timpul, ca să nu îți permită să explici pe înțelesul oamenilor sensul Programului şi viziunile conceptuale sau abordările concrete.

turcanutv7Dar cum apreciați prestația celorlalți candidați și programele, conceptele anunțate de ei în această campanie? În ce măsură, credeți, populația a înțeles mesajul PNL, formulat prin programul prezentat de Dvs. în fața oamenilor?

În linii mari, programele acestor candidaţi confirmau scopurile/miza: presiunile populiste, manipulări nerușinate, nesprijinite financiar, logistic sau legal. Şi, bineînţeles, lipsa de acţiuni concrete (în afară de concedierea tuturor funcţionarilor din Primărie), pentru a nu permite generarea şi dezvoltarea corupţiei în Primărie. Bineînţeles, cetăţeanul simplu, puţin informat, dă crezare și acestor promisiuni populiste, deghizate, căzând pradă modului lor de promovare.

Niciun candidat nu a putut da un răspuns argumentat la întrebarea: Cu ce investiţii veţi susţine realizarea programelor propuse?

Niciun candidat nu a propus un program complex şi viabil pentru dezvoltarea localităților afiliate, fără de care Chişinăul nu va căpăta niciodată aspectul european mult visat de toţi.

la spitalDacă persoana unui primar se asociază cu un bun gospodar, atunci cetăţeanului simplu trebuie să îi explicăm calităţile principiale ale unui „bun gospodar” (fără de care acest Primar va fi bun doar pentru sine, pentru partid, pentru apropriaţii săi) : integritatea morală, competenţa în domeniile de infrastructură urbană şi construcţii, experienţa managerială. Din păcate, acest aspect este, practic, neglijat de societate.

Cu părere de rău, Mesajul PNL, formulat prin Programul nostru electoral, nu a avut mare ecou în societate din lipsa de mijloace mediatice şi financiare. Cu un simplu pliant, e greu să faci campanie electorală. Cu atât mai mult cu cât toate celelalte partide urăsc unionismul proromânesc şi sperie populaţia cu Unirea, iar PSRM (Dodon), chiar își anunţă intenția de a interzice unionismul.

Însă noi suntem cinstiţi şi curajoşi, vom continua cauza neamului românesc!

Care vor fi rezultatele acestui scrutin pentru Chişinău: Greceanîi sau Chirtoacă? Care sunt aşteptările electoratului pentru următorii 4 ani?

Indiferent de cine va intra câştigător în Primărie – fie Greceannîi, fie Chirtoacă, – lucrurile nu se vor schimba. Vor rămâne dezamăgiţi atât susţinătorii unuia, cât şi ai celuilalt. Chirtoacă – ştim – dansează sub muzica moşului şi – sub pretextul compromisului în interesul cetăţeanului – întră uşor în cârdăşie şi cu necuratul. Iar ”faptele concrete” sunt arhicunoscute.

Greceanîi, la cheremul capriciilor arogante ale şefului Dodon, se va împotmoli în lupta contra Clanului Chirtoacă, rămas să supravieţuiască în Primărie, cu o majoritate șubredă în CMC. Pentru îndeplinirea promisiunilor populiste nu-i vor ajunge mijloace financiare şi va da din nou vina pe factorul geopolitic nefavorabil. Şi tot aşa… În primărie va domina mai mult politicul, cu aceeași corupţia în floare, iar dimensiunile economică şi socială vor deveni secundare. Nu văd premize reale pentru a se schimba ceva în Danemarca noastră.

Ce credeți despre acțiunile și mișcările de mai departe ale Consiiliului Unirii, inclusiv în întreg spațiul românesc?turcanu.protv

Consiliul Unirii, mişcare unionistă, fondat pe 29.02.2012, care întruneşte partide politice, organizaţii din segmentul asociativ şi persoane cu poziţie civică, participă, pas cu pas, la Opera de Reîntregire a Ţării Româneşti. Procesul este unul obiectiv, de interes naţional, are calea trasată de Declaraţia de Independenţă a R.Moldova din 27 august 1991. Până în prezent CU a organizat şi a realizat un şir de acţiuni şi manifestări publice, inclusiv cu participarea noastră, a mea, ca membru coordonator al CU, la alegerile pentru funcţia de Primar General al Mun.Chişinău, candidatură înaintată de PNL, membru al CU. În această perioadă de timp CU s-a consolidat ca unica mişcare unionistă, care are un Porgram vizionar (Manifestul Unioniştilor), iar pentru promovarea dezideratului naţional de aderare la UE, utilizând calea cea mai scurtă, eficientă şi puţin costisitoare, a propus Proiectul de Ţară – Reîntregirea şi Modernizarea Ţării prin implementarea Planului Marshall: România-R. Moldova 2018.

Modelul de Plan Marshall este elaborat în cadrul CU şi prevede implementarea sa printr-un, efort investiţional comun din partea României + R. Moldova + UE + SUA + a altor parteneri de dezvoltare + voinţa politică a elitei şi poporului R. Moldova şi României. Noi pledăm pentru semnarea unui „Pact pentru modernizare”. Suntem siguri că acest deziderat şi Proiect de Țară vor rămâne, în continuare, punctul de referinţă al CU şi steagul simbolic al unionismului.

Dvs. vorbiți foarte serios și consistent despre Mișcarea pentru o nouă Constituție a României, cum credeți că ar trebui să ne includem noi, unioniștii?

 Fiind implicat în procesul politic, analizând mereu eşecurile în evoluţia/involuţia(?) a R.Moldova, ca stat, am ajuns la o ultimă concluzie, de ordin general, exprimată printr-o metaforă : Un imobil edificat într-o zonă seismică activă, pe o fundaţie necalitativ proiectată şi executată (şubrezită), are mare şansă de a se prăbuşi în orice moment!

Aşa stau lucrurile şi în societăţi /state. Mă refer la ambele state româneşti. „Fără o Constituţie cu adevărat TurcanuDemocratică, de calitate, creată şi aprobată prin implicarea nemijlocită a poporului, „fundamentul” pe care se sprijină statul,….naţiunea română se stinge” (Dr Florin Colceag).

În România, acest fapt este conştientizat de o parte a societăţii, cristalizată într-o Mişcare civică pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC), promovând scopul stârpirii corupţiei. Primele bariere funcţionale în calea corupţiei şi a hoţiei din economia R.Moldova şi a României poate fi doar Nouă Constituţie a Cetăţenilor (autor Dr C.Cojocaru).

Prin iniţierea presiunilor (strângerea semnăturilor cetăţenilor pentru Proiectul Constituţiei; a seminarelor, conferinţelor; a acţiunilor stradale; etc.) asupra clasei politice de la guvernare,  MCC impune votarea prin referendum şi adoptarea, în 2016, a Noii Constituţii a Cetăţenilor  (pentru noi, preferabil, identice – pe ambele maluri ale Prutului, cu unele diferenţe specifice ?!).

Turcanu Timotei2Tot Noua Constituţie va reda legimitate proceselor prioritare de reîntregire şi redare a cetăţeniei românilor din stânga Prutului. În baza acestei Constituţii va fi replicat exact modelul german de unificare a statelor divizate de forţe externe.

Aducerea la cunoştinţa cetăţenilor R. Moldova a conţinutului proiectului Noii Constituţii a Cetăţenilor, aderarea la MCC şi o campanie de strângere a semnăturilor persoanelor cu cetăţenie română, pentru acest proiect, ar trebui să devină acţiunea de bază a Mişcării unioniste din R. Moldova pe perioada următoare.

Pentru sincronizarea acestor procese cu cele din România, ar fi bine venită şi presiunea organizată a cetăţenilor R. Moldova asupra guvernanţilor actuali, bunăoară Platforma DA, BUN-ul unioniștilor –, despre care și PNL a vorbit cu ani în urmă.

Pentru site-ul www.pnl.md și www.consiliul-unirii.ro

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. PREVIZIUNE-ŞOC! Încă din 2000, România a AVERTIZAT că Rusia va anexa Crimeea1222 afisari23-06-2015 de Claudia Marcu Pare incredibil, dar ţara noastră a fost cea care, în 2000, a prevăzut şi a înștiințat forţele armate americane despre conflictele care au loc acum în Ucraina. Americanilor nu le-a venit să creadă şi au considerat simularea analiştilor militari români având doar o probabilitate de sub 1%. După 15 ani, generalul Mircea Chelaru, fost şef al Statului-Major General al Armatei Române, a decis să ne dezvăluie lucruri şocante, din culise, pe care foarte puţini le cunoşteau. Astfel, aflăm acum că, în 2000, reprezentanţii Armatei Române au prezentat Pentagonului o simulare bazată pe analize militare şi socio-politice care arăta că Rusia va anexa Crimeea. ”Toţi, inclusiv şeful Statului-Major al Armatei SUA, au obţinut CD-ul cu simularea noastră. Noi aveam date importante atunci, şi din ultima analiză a Institutului de Studii Strategice şi Sondare a Opiniei publice de la Kiev, un plan în care rămânea numai Ucraina kieveană, rezulta că partea vestică ar fi trebuit să plece în lumea catolică, a Poloniei, iar partea estică urma să treacă la Rusia. Aveam informaţii încrucişate şi, pe lângă ceea ce noi cunoşteam ca atare, serviciile noastre au fost foarte bine puse la punct şi am cunoscut din timp toate astea. Am prezentat planul în timpul briefingului în cadrul Pentagonului. Reacţia americanilor după prezentarea simulării a fost că au vizitat România, iar cel care i-a însoţit a fost nimeni altul decât preşedintele Comisiei de Apărare din cadrul Congresului american, senatorul John McCain, care a şi spus: «Să ne ia dracu’ pe toţi, asta gândesc, dar suntem orbi». Mai mult nu vă pot dezvălui despre această vizită. Atunci le-am spus că noi trebuie să renunţăm fulgerător la Transnistria, care este piatra de moară de gâtul Republicii Moldova, care niciodată nu va putea intra în Uniunea Europeană ca republică şi că este frâna eternă, executorie, contrabalansul funiei spânzuratului pentru noi şi pentru Republica Moldova în cazul unirii”, ne-a declarat generalul Mircea Chelaru. “Nu ne-au luat în serios” Fostul şef al Statului-Major General al Armatei Române ne spune că reacţia americanilor nu a fost una de îngrijorare. “Lucrurile au fost tratate ca fiind jocuri de război, scenarii imaginare a căror probabilitate de incidenţă cu realitatea era considerată sub 1%. Eu am tratat-o cu seriozitate pentru că am cunoscut modelul de gândire şi timpii de operaţionalizare în mentalul celor de la Moscova. Nu ne-au luat în serios pentru că părea un SF sau o aberaţie, un fel de nebunie, pentru că relaţiile la acea vreme, peste capul Europei, între SUA şi Rusia, erau cât se poate de amiabile, se împărţiseră zonele de influenţă, stabiliseră cine şi cui rămâne pe mai departe hegemonia. Între timp, sosirea lui Bush după 2000 a dat peste cap toată această fraternitate globală”, ne-a precizat generalul Mircea Chelaru. România, în pericol Generalul Mircea Chelaru atrage atenţia că transferul de armament greu al NATO pe teritoriul României poate pune în pericol ţara noastră. “În doctrina militară de securitate a Federaţiei Ruse, din 1996, se atrage atenţia că vor folosi lovitura preventivă, inclusiv arma nucleară, împotriva statelor nonnucleare care deţin pe teritoriul lor armament, muniţie, tehnici, trupe ale unui stat posesor de armă nucleară”, a mai afirmat generalul Chelaru. “Ucraina trebuia să rămână neutră, nu trebuia să procedeze la nicio balansare către Vest pentru că se ştia că, în momentul în care face pasul ăsta, Rusia va reacţiona zdrobitor.”, General Mircea Chelaru “În anul 2000, când s-au făcut sondaje de opinie, 72% din populaţie era pentru intrarea în NATO. În schimb se uită că toate sondajele de opinie dădeau un procentaj în jurul lui 75% în care românii au spus nu bazelor militare pe teritoriul României. Potrivit prevederilor Constituţiei, orice bază militară pe teritoriul României, pentru că este transfer de suveranitate, trebuie făcută prin referendum, lucru care nu s-a făcut. Baza militară odată pusă pe teritoriul României nu mai este sub jurisdicţia statului român”, gen. Mircea Chelaru “În opinia mea, tendinţa de exapansiune a Rusiei care se tot vehiculează este alimentată într-un mod subversiv. Se ştie că ruşii, dincolo de capacitatea lor de a menţine sub control rezonabilitatea, sunt foarte emoţionali. Şi dacă le induce cineva treaba asta s-ar putea chiar să o facă. Mă tem eu că escaladarea este în oglindă, cu cât se urlă mai mult că vin Ruşii peste noi, cu atât ruşilor le deschide apetitul de a o face, chiar dacă nu le-a trecut prin minte aşa ceva. Dar nu este exclus ca ambele interese să fie suficient de bine alimentate în escaladarea încordării pentru a-şi justifica trecerea la cheltuieli în domeniul militar care intră în beneficial altora”, gen. Mircea Chelaru “Trebuie să ramânem în interiorul sistemelor de securitate a căror valori fundamentale pun omul în centrul acţiunii, rămânem aici, dar nu ne transformăm de dragul nu ştiu cărui test global în muştiuc fără trompetă. Nu îi iubesc pe ruşi, dar asta nu mă opreşte să îi respect. Suntem un partener perfect al Aliantei, dar asta nu inseamnă că trebuie să fim provocatori împotriva cuiva”, gen. Mircea Chelaru

  Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul „ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/260731/2015/PREVIZIUNE-SOC-Inca-din-2000-Romania-a-AVERTIZAT-ca-Rusia-va-anexa-Crimeea

 2. În acest articol voi fi cît se poate de laconic și clar. Să-mi fie înțeleasă poziția, nu vreau să fac atac la persoană, vreau doar să arăt în ce hal am ajuns și unde este limita la toate acestea.

  Este un primar care a dat dovadăde incompetență și necunoașterea problemelor din prima zi și pînă în ultima zi din cei 8 ani de mandat. Nici nu a încercat vre-odată să intre în estnța problemelor capitalei. De fiecare dată problema principală era căutarea de scuze plauzibile decît de soluții concrete, ba puterea centrală e de stînga, ba Consiliul Municipal nu este cumtrebuie sau cel mai des era Mîna Moscovei cea mai vinovată.
  A folosit pretextul politic și unionist în scop electoral și a prejudiciat atît ideea europeană cît și cea unionistă, de fapt nu a inut de nici una din acestea ci doar a făcut fățărnicie ca să placă publicului.
  A devenit un narcisist cu vădite semne de boală, iubirea sa de sine și de PR întrece orice măsură. Chiar și unui primar care a făcut multe într-un oraș nu i-ar sta bine atîta auto-reclamă și laudă de sine, dar cu atît mai mult unui edil mediocru. El a fost primul care a blocat PMAN-ul cu troleibuzele noi cumpărate pe bani municipali, tot el a fost primul care a urcat la volanul lor neavînd carnet de categoria respectivă. Tot el a fost acel care a urcat la volan în fața presei la mașinile de dezăpezire, iarăși neavînd carnet. Iară Chirtoacă a fost acel care a ținut cu mîna lui să închidă robinetul de clorare atunci cînd s-au produs schimbări la stația de epurare, linia verde la semafoare etc., exemplede PR prostesc nu contenesc, mai ales în ultimile 2 săptămîni cînd și în canalizare a coborît de fața presei. De ce nu afăcut-o fără presă și fără laude și în acești 8 ani nu știu. Pokazuha este una din slăbiciunile lui Chirtoacă. Uneori nu este decît un populism ieftin și nici măcar de calitate nu este.
  A adus orașul acesta într-un hal fără de hal. Gropi în șosele și trotuare sparte, drumuri reparate cu milioane (cu peste 2 ori la prețu mediu european) care nu țin nici jumătate de an și se surpă. Scuaruri în centrul capitalei care au rămas de rîsul lumii. S-a dovedit a fi nu doar el un incompetent dar și echipa lui de oameni luați pe blat-uri la lucru.
  Este un om care a adus corupția și șpaga în capul mesei. Întrebați orice firmă de construcție, orice proprietar de restaurant sau local în oraș cum se obțin documentele de la primărie. Există scheme întregi prin care procente concrete și apartamente noi din casele construite sînt puse deoparte pentru „echipa primarului”. În transportul public a anulat sau a făcut imposibilă existența unor rute de microbuze și lăsînd neatinse sau dînd rute noi colegilor de partid și oamenilor de înncredere, care apoi circulau cu mutra lui Chirt peautobuze prin tot orașul. De unom mediocru foarte ușor se folosesc lingăii și corupții, dar de aceștia e plin PL-ul.
  A adus orașul în topul celor mai urîte capitale din lume, nu există nici un planstrategic de dezvoltaare urbanistică decît niște sclipiri de PR și niște fonduri scăpaate în capitală. Și asta în timp ce în ultimii ani practic a plouat cu bani peste Chișinău din diferite donații și fonduri. Îmncă niciodată Chișinăul nu abeneficiat într-o perioadă atît de scurtă (6 ani) de atîtea fonduri internaționale.
  Acest primar este unul neadecvat și cu evidente carențe psihice la limită cu bolile mintale. Se observă din discuțiile cu acesta și din atitudinea sa față de probleme. Dacă a început fugea de problemele orașului în București la serate și banchete acum a devenit chiar inadecvat și agresiv. De fiecare dată cînd este pus în fața unei pprobleme la care se cere o soluție acesta devine extrem de arogant, poreclește petoți în jur și unicul argument care îi rămîne este Mîna Moscovei pe care o vede el și gașca lui peste tot unde sînt probleme în oraș. Acest om seamănă cu struțul caare se ascunde cu capul în nisip de probleme iar dacă insisști riști să fii poreclit și turnat cu zoi în cap.
  În plus, mai cred că dacă se schimbă edilul capitalei, oricare ar fi acesta, lucrul dat va fi ca o baie rece acestei guvernări care va înțelege că dacă se va comporta și mai departe așa de iresponsabil va pierde întreaga țară. În plus schimbarea vîrfului de piramidă de obicei rupe tentaculele mafiotice și de corupție, va fi greu și practic imposibil cuva din opoziție să facă asemenea prostii cum făcea PL-istul fără să fie observat.

  Nu voi vota iarăși prostia, să riscăm oameni buni, să dăm Chișinăului o șansă la un om adecvat și normal!

  Mai bine nu votez deloc decît așa o gospodărire și mai departe.

 3. Ultima mea postare politică
  Ultima mea postare politică înainte de „ziua tăcerii”.

  Îmi cer scuze de la toți prietenii mei că nu susțin candidatul pro-european Dorin Chirtoacă, chiar dacă înainte eram un susținător înflăcarat al lui. Nu pot să calc peste conștiința mea, nu pot să votez hoțul, care este conștient că trăiește într-un apartament furat. Am scis pe blog mai multe pretenții, dar totuși asta cu apartamentul este cea mai mare.
  Nu vă faceți griji, nu votez socialiștii, căci n-am ochi să văd incultura moldovenească și rusofonii ce nu au stimă de poporul băștinaș și nu vor să se integreze în societate. Lui Dodon mereu i-am făcut cântece și caricaturi, pentru declarațiile politice, însă pe Grecianîi nu o acuz atât de dur cum unii din voi. Da, e „șoarecele sur” ce se ocupă doar de contabilitate și cifre, dar pentru această profesie, merită respect.
  Dacă a furat milioane de la BEM, să se ocupe serviciile competente și să fie învinuită oficial, măcar după 8 ani.
  Iar ceea că a zis: „Nu ieșiți în piață că poliția poate folosi armele” cred că nu are nici o vină, căci aceste cuvinte au oprit devastările Parlamentului, poate chiar au salvat vieți. Iar că voi ați făcut din asta o glumă, rămâne pe conștiina voastră.
  Mâine am să vă aduc imaginea unde i-am votat pe amândoi: „Baba Zina și Necuratu”.
  Sper că „Necuratu” să învingă și să se calmeze spiritele.
  Succese !

 4. De ce mă abțin și nu votez: „Chirtoacă”.
  – Nu a oprit corupția din Primărie.

  – Nu a numit vice primari în toată perioada de 4 ani.

  – Participă la toate sărbătorile credincioase alături de Mitropolitul ce se supune direct Rusiei.

  – Nu este naționalist și nu a contribuit nici într-un fel la reducerea școlilor sau grădiniților rusești.

  – Numai în 2015, de 9 mai a dat la veterani și rudelor lor: 8.108.000 lei

  – A plătit din bugetul municipal drumul pentru ca veteranii ruși să plece la parada de la Moskova.

  – Nu dorește reamplasarea monumentelor sovietice.

  – Nu dorește tăierea plopilor din cauză căror mii de oameni au probleme de sănătate.

  – A autorizat concertul „День победы” pe PMAN.

  – Și-a pus în piept panglica ocupanților ruși.

  – A interzis marșurile unioniste, apoi le-a acceptat, dar schimbându-le traseul.

  – Nu a participat la nici un mars unionist, ci doar pentru a face câteva fotografii cu patricipanții.

  – A ocupat PMAN pe 110 ani și alte partide nu sunt acceptate la sărbătorile naționale.

  – S-a dezis de Unire și promovează doar integrarea europeană.

  – La nici o sărbătoare organizată de PL nu a fost prezent fost drapelul Romaniei, inclusiv la 1 decembrie.

  – A schimbat traseele microbuzelor creînd o dezordine totală. Inclusiv a mea: 155, de pe Milescu Spătaru și sunt nevoit să merg pe jos 1 km pentru a merge cu troleibuzul.

  – Am fost de 4 ori la Primărie ca să organizez o întâlnire cu un consilier raional din Criuleni, atunci când eram membru PL. N-am reușit să organizez întâlnirea.

  – Printr-un atac raider, fără vreo decizie de judecată, a pus stăpânire pe întreg teritoriul „Bucium”, unde activa „Studioul de Filme Folclorice” și unde acum se fac „discoteci”.

  – A dat loturi la preț foarte redus pentru avocați și procurori municipali.

  – Trăiește în apartamentul lui Igor Gamrețchi, știind sigur că acest apartament este unul furat. Cumpărat din banii lui Vladimir Ciolacu, dar înscris după numele lui Gamrețkii.

  – A făcut ultima ședință a Primăriei deja în perioada electorală, la care s-au votat proiecte dubioase.

  – Nu a coalizat dreapta și crede PNL-ul ca fiind dușman, nu aliat.

  – O numește pe Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, KGB-stă, neavând nici un argument.

  – A împânzit Chișinăul cu panouri electorale, nefiind clară sursa banilor pentru aceste panouri.

  – Orice site ce are publicitate google îmi arată chipul lui Chirtoacă, care de fapt nu are nevoie de promovare, căci toată lumea îl cunoaște.

  – Nu mai are dubii nimeni în legătura cu Plahotniuc. Dovezi fiind foarte multe: Corneliu Ghimpu, vărul lui Chirtoacă este vicepreședinte la Victoria Bank. Mama lui Chirtoacă este economist principal la Victoria Bank. s.a.

  – A organizat o contamanifestație împotriva platformei „DA”, care aveau un singur mesaj: „Jos corupții”.

  – La paști, a donat 1 mln de lei din Fondul de Rezervă al Primăriei pentru reparația bisericii ce aparține patriarhiei ruse.

  – Parcul primăriei a cumpărat mereu motorină de la o singură stație de alimentare, care aparținea lui M.Ghimpu.

  – A angajat în primărie oameni fără concurs și cunoștințe în domeniu.

  – În primărie au făcut alianță cu PCRM votând proiecte de interes comun.

  – Arhitectul principal N.Grozavu, unul din cele mai corupte persoane in R.Moldova.

  – Și-a făcut un clip electoral, care îl repetă la 80% pe cel de 4 ani în urmă.

  – A dat 3 apartamente gratis pentru lucrătorii Primăriei.

  – PL va face coaliție cu PLDM și PD și fug de anticipate ca dracul de tămâie.

  – Cred că dacă nu câștigă alegerile, PL va slăbi, iar PNL va putea intra pe dreapta ca partid deschis unionist. La următoarele alegeri, dacă accedem împreună, luăm mai multe voturi din cauza redistribuirii și PL nu va fi obligat să facă alianțe cu partidele de centru.

  – Dacă pierde, va fi nevoit să lupte deschis contra PLDM și nu să facă alianțe cu el.

  – La preșidenție e validă forma de 2 mandate maxim, dar aici nu ? De ce ?

  – Nu cred că dacă câștigă Grecianîi va putea face ceva împotriva cauzei naționale la funcția pe care o va deține. Și nici nu cred că va da Rusia credite, ca să facă mare treaba în Chișinău.

  – Eu in Grecianîi am să pot bate după alegeri, (dacă învinge) dar voi veți sta și vei tolera hoția în continuare.

  – Mă deranjează viața lui personală și cred că dacă nu câștigă va avea timp să-și creeze o familie și să revină cu noi forțe.

  …. și altele, care mi le voi aduce aminte pe parcurs.
  Dacă ceva nu e corect, corectați-mă, nu mă supăr.

 5. Ăștia nu sunt ”de-ai noștri”

  Și iarăși s-a ajuns în pragul șantajului politic din partea fariseilor. Să îi votăm pe liberali – că vine Greceanîi… Unde să vină? Oare nu a fost Greceanâi comunistă, iar liberalii au colaborat până în ultima ședință a CMC cu bolșevicii? Oare pe lista liberalilor nu sunt o grămadă de foști consilieri comuniști, care merg unde miroase a bani murdari? Oare a vota pentru falși iliberali nu înseamnă a vota pentru adoptarea, mână în mână cu PCRM, a unor decizii ce aduc prejudicii, de exemplu, de 1 miliard și 200 de milioane prin înstrăinări abusive neatacate în instanță sau netrecute prin licitații publice, din averea publică municipală?
  Pentru noi, colegii din PNL, hoții nu au culoare. Când cei ce se pretind de Dreapta fură mai dihai ca cei de Stânga, când populiștii pretinși proromâni se pupă cu bolșevicii și își atribuie sedii euroreparate pe bani publici – asta cum vine? Iar PNL, un partid cu oameni de convingeri, sinceri unioniști, așteaptă din 2007 un răspuns la o cerere de sediu. Ce motiv ar avea PNL să îi considere pe liberalii stataliști ca ”de-ai noștri”? Niciun motiv.
  Dar au oare falșii liberali nevoie de sprijinul PNL? La sigur nu. Pentru că atitudinea a fost mereu urâtă din partea conducerii PL. Iar PNL nu contează și nici nu trebuie să conteze pentru duplicitarii care îi persecută mereu pe unioniști.
  Cei care procedează așa nu sunt de dreapta, ei nu sunt ”de-ai noștri”. ”Ai noștri” ar fi răspuns zecilor de îndemnuri de coagulare a forțelor naționale în fața ofensivei forțelor prorusești, pentru a nu ne pomeni cu alternative gen zine-carabine. Dar oare această situație nu este exact din vina egoiștilor, care nu și-au pus niciodată problema consolidării forțelor naționale? Dacă fac parte cumva și liberalii ei din acestea, că nu e prea sigur… Dar oare neconsolidarea Dreptei nu înseamnă cumva o poarta deschisă pentru ofensiva rusă? Înseamnă. Cine a avut interesul să o lasa mereu deschisă? Inclusiv falșii liberali.
  Sau, poate, e cazul să recunoaștem că, de fapt, s-a și dorit o alternativă roșie – ca o mană cerească pentru liberalii stataliști și populiști – ca singura șansă pentru a câștiga turul doi? Alături de stataliștii dodoniștii, lupiști, filați, lenci, renați, șori și alți stataliști?
  Sau poate, la mijloc, este frica viscerală a liberalilor de venirea altui primar, care să descopere toate fărădelegile și abuzurile din 2007?
  Oare suntem atât de naivi încât să nu înțelegem că al doilea mandat al actualului primar al Chișinăului nu a fost, de fapt, câștigat în 2011, dar i-a fost atribuit prin controlul justiției de către unii prieteni care au favoruri din asta? La fel cum poate fi și în acest an?
  Oare sunt ”ai noștri” cei care lovesc mereu, de la apariția PNL (după discuții eșuate cu liderul liberal), în acest partid cu oameni de convingeri? Oare pot fi ”ai noștri” cei care denigrează, fără argumente, alte partide românești, în locul unei coagulări politice? Cei care au propus mereu, de-a lungul anilor, PNL, doar să se dizolve, să nu participe la alegeri sau să își retragă candidații, în loc să accepte consolidarea segmentului politic național? Și asta – prevalându-se de sprijinul fostului Președinte al României, care nu se vede azi din dosare, etapă ce va exista și în R.Moldova când fariseii și populiștii vor dispare de pe firmamentul politic…
  Oare e atât de ușor să uităm atacurile murdare rudimentare și primitive împotriva marșurilor unioniste din partea liberalilor – marșuri al căror motor principal a fost PNL, în anii 2012-2014?
  Oare pot fi ”ai noștri” cei care denigrează continuu, de opt ani, conducerea național-liberalilor, ajungându-se la procese de judecată contra liderului liberal și contra Primăriei, ce a rezervat toate locurile de interes public pentru acțiuni stradale pe 110 ani înainte? Care a pus mereu piedici în desfășurarea manifestărilor PNL, dar care a dat Arcul de Triumf pentru acțiune publică – pe 16 septembrie 2012 – social-democratului favorizat de Primărie și cu piața de flori de pe Bănulescu-Bodoni, – Victor Șelin, cu doi proruși în cruce?
  Sunt oare ”ai noștri” cei care au spurcat PMAN cu nesuferitul si sfidătorul antiromân Rogozin, după care Consiliul Unirii a sfințit acesată PMAN?
  Oare pot fi ”de-ai noștri”, ca să îi și votăm, cei care se pretind români, dar care își pun, de dragul votului, panglica ocupantului în piept și ”se zbat” pentru Festivalul etniilor în PMAN, în locul unei acțiuni unioniste, festival ce avea loc mereu în altă parte?
  ĂȘTIA NU SUNT ”DE-AI NOȘTRI”!
  La fel cum NU SUNT ”AI NOȘTRI” socialiștii, comuniștii, democrații, liberal-democrații, renații, șorii și lencii – toți cei care își spun ”stataliști” doar pentru a avea privilegii din accesul la troaca publică, de unde papă bine-mersi împreună de pe spinarea cetățeanului.
  Noi nu respectăm voturile date pentru populism, șantaj politic, dezbinarea națională. Pentru că aflarea liberalilor, în continuare, la troacă nu înseamnă decât dezbinare românească, minciună, deturnare și compromitere de politici liberale, precum și totul ce cade sub decizii patrimoniale.
  Trebuie să avem curajul să recunoaștem că democrații la noi nu sunt democrați, că liberal-democrații nu sunt nici ei cum își spun, că liberalii care colaborează cu bolșevicii sunt liberal-comuniști, că renații, șorii și dodonii au ajuns unde au ajuns pentru că cei liberali și democrați, cei democrați și liberali sunt proruși și scopul lor nu este Europa, nu este România, ci este STATUL Republica MOLDOVA – ca vacă de muls, exact așa cum o tratează forțele prorusești.

  Numai Uniea cu România ar pune capăt fățărniciei, șantajului geostrategic, populismului, manipulării.
  Cât timp se va vota geostrategic în R.Moldova, inclusiv la Chișinău, vom sta în mizerie și depresie – atmosferă și stare de lucruri perfecte pentru prosperarea hoților de toate culorile.
  Oare suntem chiar atât de naivi să credem că Primăria e condusă de neisprăvitul Chirtoacă? Nu suntem.

  Noi nu putem participa la asemenea joc și nici asuma vreo răspundere pentru deciziile celor care fură Primăria Chișinăului de când a încăput pe mâna fariseilor.

 6. BLOG: Dorin Chirtoacă – primarul suburbiilor
  25.06.2015 | BLOG, RADU FRUNZARI | 3 RESPONSES

  Deja a doua oară Dorin Chirtoacă trece în turul doi datorită suburbiilor. Dacă nu erau suburbiile, Zinaida Greceanîi, candidatul socialiștilor pro-ruși, era să devină primarul mun. Chișinău încă din primul tur.

  În primul tur, fiecare al patrulea vot al lui Dorin Chirtoacă era din partea suburbiilor. Și a doua zi, după bunul său obicei liberalul a declarat că “la Chişinău s-a demonstrat că majoritatea nu votează conform indicaţiilor de la Moscova“. E bine să fii patriot și unionist, dar este dezgustător să privești, cum omul pe care l-ai votat în loc să-și recunoască greșelile și să-și asume responsabilitatea pentru ele, o arde la tupeu. De tăcea, filozof rămînea.

  Dorin Chirtoacă la Chișinău a pierdut. Și acum, și la alegerile trecute, Dorin Chirtoacă la Chișinău a pierdut.

  Chișinăuienii nu au votat din raționamente politice. Primarul este o funcție administrativă. Faptul că Chirtoacă își bazează campania electorală pe românism și euro-integrare, dăunează și românismului, și euro-integrării, a venit momentul să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem acest lucru.

  Acum în 2015, mai clar ca niciodată s-a văzut că votul chișinăuienilor a fost un vot “ANTI-CHIRTOACĂ”.

  Chișinăuienii nu l-au mai susținut pentru faptul că nu și-a îndeplinit promisiunile. În cel mai pro-european și pro-românesc oraș primarul liberal-unionist a pierdut.

  Chișinăuienii l-au sancționat. Nu Rogozin, nu Putin, nu Kremlinul.

  Putem să-i învinuim pe chișinăuieni de lipsă de patriotism sau spirit civic, cum fac niște prieteni de-ai mei, care zic că dacă nu-l votezi pe Chirtoacă, înseamna că abandonezi baricadele luptei geopolitice? Răspunsul este Nu. Nu putem.

  Cînd vezi că acasă pe numele tău îți vin în facturi toate pierderile Termocomului din ultimii 15 ani, începi să înțelegi foarte clar un lucru: polemica pro-europeană și pro-româneasca este o chestie, iar administrarea locală este altă chestie. Nu este normal să votezi un om la o funcție administrativă doar pentru că este unionist. Sau doar pentru că este român.

  Și eu sunt unionist și român, dar asta nu este îndeajuns ca să candidez la funcția de primar. Pentru că am terminat facultatea de psihologie, nu finanțe sau administrare publică. (Sau pentru că nu am unchi președinte de pardid,cine știe…)

  Nu sunt pro-rus, nu sunt admiratorul doamnei Greceanîi, dar asta nu înseamnă că sunt obligat să-l votez pe Dorin Chirtoacă.

  În suburbii lumea consideră altfel. Dar. Ei pe lîngă primarul municipiului mai au primarii lor, ei îi aleg, și cînd îi aleg, se uită să fie gospodar, să fie priceput, să fie cinstit, și mai puțin se uită la apartenența politică.

  De aceea la Budești primarul ales este din PLDM de la Filat, la Vadul-lui-Vodă chiar din PCRM, iar la Vatra în turul doi au ieșit candidații din partea lui Usatîi și Dodon!

  Asta vorbește despre faptul că suburbiile și-au ales primarii conducîndu-se după alte considerente decît cele geo-politice. Și tot ei votează geo-politic, cînd este vorba despre “marea bătălie pentru capitală“!!!

  Asta deja e fățărnicie. “La noi în sat alegem un gospodar, iar pentru chișinăuieni îl alegem pe Chirtoacă. Că ei oricum trăiesc ca în vazoane“.

  Nici “compatrioții” lui Chirtoacă din Colonița nu și-au ales primar liberal.

  Dorin Chirtoacă, începînd cu al doilea mandat al său, a devenit “PRIMARUL SUBURBIILOR”. Primar al Chișinăului nu-l putem numi, a doua oară pierde alegerile din Chișinău.

  Nu știu cine a luat nefericita decizie ca suburbiile să participe la alegerea primarului orașului Chișinău. Poate acel om s-a condus de niște porniri nobile, gîndind că astfel va transforma satele dimprejurul Chișinăului în orășele frumușele, cu acel aer rustic, ca-n Europa.

  În realitate a ieșit altfel.

  Colonița poate și a devenit suburbie, în schimb Chișinăul a fost transformat în cătun.

  Blogul lui Radu Frunzari

  Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

 7. LECȚIE DE ISTORIE

  Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram
  Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam
  Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei
  Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei
  Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează
  Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează
  Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide
  Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide
  Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti
  Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti
  Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază
  Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează
  Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las
  Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas
  Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii
  Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii?
  Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate
  Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate
  Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi
  Ce-am fi noi fără istorie? Ce-ar fi ei fără strămosi?
  Fără urletul lui Horea am fi sclavi si azi pe roată
  Iară hunii din pustiuri nobilime elevată!
  Fara palosul lui Stefan am fi pasalâc turcesc
  Robi umili care cu grâne tot Islamul îl hrănesc!
  Dacă nu muream in luptă la Neajlov si la Rovine
  N-am mai fi avut biserici unde neamul să se-nchine!
  Nu trecurăm peste veacuri ca o natie coruptă
  Ci cu aspre sacrificii, si cu jertfă, si cu luptă!
  Si a trebuit adesea, spre a ne salva norodul
  Sângele lui Brâncoveanu să inunde esafodul
  Trupul lui Ioan Cumplitul să se sfâsie-n bucăti
  Umărul lui Avram Iancu să se sfarme de cetăti
  Plânsul lui Vladimirescu să răsune din fântâni
  Ca un preambul la imnul ”Desteptati-vă români”
  Fierul scos din pieptul tării ne-a fost arma si necazul
  Si coroană pentru Doja, si baltag pentru Viteazul
  Muntii nostri aur poartă, am putea să fim bogati
  Insă nu ne sunt salvare, ci motiv să fim prădati
  Biciuiti de monstrii vremii si răpusi de neputintă
  Am trecut peste milenii cu sperantă si credintă
  Si-am nădăjduit că poate neamul nostru într-o zi
  Printre alte mândre neamuri ca o stea va străluci…

  Astăzi… cine ni-s eroii? Cine-i gata ca să moară
  Pentru sfânta Libertate, pentru neam si pentru tară?
  Grosii si libidinosii, snobii si analfabetii,
  Banii multi si burta plină, pentru ei sunt sensul vietii
  Niste lacomi fără scoală, niste scârbe, niste javre
  Care pentru-o spagă calcă fără milă pe cadavre
  Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentantii
  Si-am trimis toti imbecilii, proastele si arogantii
  Să ne facă de rusine cerând mită pe la toti
  Si să fim priviti prin dânsii ca o natie de hoti
  Poticnindu-se-n discursuri insipide si banale
  Fără dictie sau noimă, cu greseli gramaticale
  Pitipoanca plângăcioasă sau tribunul făcând spume
  Sau ciobanul fără carte să ne reprezinte-n lume?
  Unde ne e azi mândria? Unde ne e azi curajul
  De-ai lua de ciuf, de guler, si-a spăla cu ei pavajul?
  Nu mai sunt eroi in tară, oameni demni si responsabili
  Să ia frâiele în mână de la viermii incapabili?
  Creierele geniale sunt trimise la străini
  Spre-a nu-i încurca la furturi pe-acesti avortoni cretini
  Cincisprezece milioane, câti am mai rămas prin tară
  Să fim pentru haimanale animale de povară
  Să muncim pe brânci o lună iar ei să ne dea salar
  Cam cât lasă ei pe seară spagă la vreun ospătar
  Nu mai vreau să văd prin blocuri cum ne mor de frig bunicii
  Si nici mame disperate, ”ce le dau la ăia micii”
  Nu mai vreau să-mi văd părintii dependenti de tratamente
  Si cu banii pentru hrană cumpărând medicamente
  Nu mai vreau să-mi văd sotia umilită la ghisee
  Sau copilul dat afară, că-i sărac, de prin licee
  Ca o boala fără leacuri, ca un cataclism mă sperie
  Cum trăiesc în lux netotii iar capabilii-n mizerie
  Eu astept Reînvierea, când din marile morminte
  Vor iesi din nou Eroii înarmati c-un bici fierbinte
  Si vor face curătenie printre cei ce ne-au furat
  Spre a fi din nou în lume Neamul Binecuvântat!

  FEBRUARIE

 8. O VARĂ FIERBINTE 2015-
  EVENIMENTE UNIONISTE PRO-EUROPENE la CHIȘINĂU-
  BUN ! BUN ! BUN ! – Blocul Unirii Naționale ! – B.U.N. !
  —————————————————————————————————————————————-
  1.
  Duminică, 28 iunie 2015 – Zi de Doliu Național
  în aminitirea unei zile negre de 28 iunie 1940 – dezmembrarea României –
  și ocuparea Basarabiei și Bucovinei de Nord de către trupele comuniste rusești.
  Toată Lumea Bună va purta pe străzi drapele sau insemne tricolore cu o cordică neagră de doliu
  în memoria buneilor și străbuneilor care au trăit această dramă sfâșietoare,
  și noi la fel o mai trăim în fiecare zi.
  2.
  Semnați cu toții Listele Re-Unirii,
  căutați-i pe voluntarii BUN-i și semnați Re-Unirea noastră pe Vecie cu România pt. copiii și generațiile viitoare, zilnic la Cortul Unionist la intrarea pe Aleea Clasicilor din Chișinău. Veți obține și un cadou – materiale unioniste pentru distribuire la sate, prin autobuze, biserici, școli, magazine, etc.
  Nu mai dormiți! Deșteptați-Vă ! La Actiune ! O Campanie Unionistă de Semnături începută la 16 mai la Chișinău după cel mai Mare Miting Unionist din ultimii 25 de ani.
  /circa 25 mii de participanți/
  3.
  Veniți cu toții cu drapele și pancarte unioniste
  la Marea Adunare Națională Unionistă Europeană
  din 5 iulie 2015, orele 2-4 pe Piața Mare din Chișinău.
  Pentru grupurile de 10 persoane unioniste de la sate se va organiza transport gratis –
  – contactați-l pe Sergiu, Chișinău, tel. 06 711 5728
  – autobuze organizate și din București ( 072 484 0009 (Ștefan) și (076 334 1006 (Laura).
  /reprezentanți B.U.N.-i -Costică Codreanu, Ileana Podoleanu, Tolică Ursu,
  Vicu Prisăcaru, Dinu Plângău, Olguța Cojocaru, Irinuca Ciobanu, Oana Iovu, Lucica Stegărescu,
  Ana-Lucia Carazanu, Gina Rogote, Titi-Ana Evtodi, Petrișor Musteață, Tudor Jalbu, Olguța Crăciun,etc.
  4.
  Marșul Unionistilor pe jos sub semnul lui Ștefan cel Mare –
  pornire la 6 iulie din Chișinău apoi Ungheni la 10 iulie,
  continuare spre Iași și București.
  Veniți cu noi !
  Pregătiți-vă din timp încălțămintea sportivă confortabilă
  și rucsacul cu cele necesare.
  tinerii md
  tel. 373+ 67 69 33 38
  tineriimoldovei gmail com
  5.
  Sâmbătă, 11 iulie 2015,
  Al Treilea Pod Unionist de Oameni-
  UN MARE POD UNIONIST-LANȚ UMAN se va forma pe ambele maluri la Prut
  și pe podul feroviar Eiffel la Ungheni, la 20 km est de Iași.
  pt. a pregăti Marea Re-Unire Viitoare.
  /un Lanț Uman similar aceluia din 1989 din Țările Baltice contra ocupației sovietice.
  Primul Pod Unionist de Flori la Prut-la 6 mai 1990, al doilea Pod Unionist -la 16 iunie 1991.
  Vă așteptăm cu drag!
  /urmăriți evenimentul pe Facebook/
  6.
  Concurs Foto Unionist Vestimentar –
  www magazin romanism ro
  7.
  Concurs clip-video – Ce Înseamnă Re-Unirea !
  Priviți acest clip de Ilenuța Corcimaru – O viață mai dulce !
  Nr 1 din topul meu !
  Hohote de râs garantate !
  http unireainseamna md concurs
  8.
  Alegerile locale –
  – Lista candidaților est-moldoveni unioniști pro-europeni care au semnat
  “Pactul pentru RE-Unire. Pactul pentru Europa” –
  www pact md
  9.
  B.U.N. ! –
  – A nu confunda Organizația Civică B.U.N.-ă din Chișinău
  Cu Partidul creștin-democrat -100% B.U.N.- din București,
  reînființat în aprilie 2015, coordonator scriitorul Claudiu Tănăsescu
  10.
  Alte sloganuri pentru a fi scandate sau scrise pe pancarte
  pentru marșurile unioniste –
  – RE-U-NI-RE-PE-VE-CI-E!
  – RE-U-NI-RE-PE-VE-CI-E!
  – RE-U-NI-RE-PE-VE-CI-E!
  – RO-MÂ-NIA-MA-RE = ÎN-VE-CHI-LE-HO-TA-RE!
  – DA-CIA-STRĂ-BU-NĂ = O-MA-RE-CU-NU-NĂ !
  – SFA-TUL-ȚĂ-RII-NE-UI-TAT!
  – MIR-CEA=ȘTE-FAN=ȘI-ZA-MOL-XE!
  – MAT-COV-SCHI=LA-RI=ȘI-VI-E-RU!
  – JOS-HO-TA-RUL-DE-LA-PRUT!
  – JOS-HO-TA-RUL-STA-LI-NIST!
  – DOI-NA-ȘI-ION-CÂN-TA-TÎ –
  = EU-RO-PA-E-A-ICI!
  – LI-BER-TA-TE-LUI-GE-OR-GI-CĂ!
  ================================================
  11.
  Școli de vară în România la munte și la mare pentru tinerii unoniști din Rep. Moldova –
  peste 10 mii de tineri est-moldoveni vor călători în România.
  Înscrieți-vă aici-
  tinerii md
  actiunea2012 ro
  12.
  Chișinău, 19 iunie-5 iulie 2015, orele 11- 7,
  două corturi unioniste – unul în fața Poștei Centrale, altul în fața Magazinului Unic, care vor distribui materiale Unioniste. O Campanie Unionistă -Est-Moldovenii sunt Români !-organizată de Platforma Unionistă Civică- Onoare, Demnitate și Patrie, lider- Vlad Bilețchi. Cei mai activi voluntari vor participa în iulie la o Școală de Vară de lângă București, la Cedevia.
  tel.: 079 644 618 sau 068 888 455 sau le pot scrie organizatorilor pe pagina de FaceBook.
  13.
  După Viitoarea apropiata Re-Unire a Basarabiei istorice cu România, noua Mare Patrie se va numi DACIA –
  vechea denumire a Vetrei strămoșilor noștri,
  la propunerea B.U.N-ului din Chișinău.
  ———————————
  14.
  N.B.
  Anul 2015 –
  TEROAREA ȘI RĂZBOIUL TIMOFTIST FILATELIST
  SIS-TEMATIC BĂLĂNIST KGB contra UNIONIȘTILOR CONTINUĂ-
  – după arestarea și expulzarea peste Prut la 13 mai
  a liderului unionist Georgică Simion, vest-moldovean din Focșani,
  iată că acum, un alt Lider Unionist est-moldovean din Ungheni, Anatol Arhire, ex-deputat, a primit o citație la poliția de frontieră mafiotă comunistă voronistă moldo-stalinistă, pentru faptul că a scandat RE-UNIRE TRICOLOR pe Podul de la Prut la de la Sculeni
  sâmbătă, 6 iunie 2015, împreună cu alți tineri unioniști din Rep. Molotova. Și alți 6 Unioniști conducători de mașini au primit citații la Poliția mafiotă filatelistă timoftistă anti-românească pentru faptul de a fi strigat Re-Unire pe Podul de la Sculeni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *