M-am prăpădit de râs. Și dacă ar fi doar la Orhei – dar e pe întreaga republică…


Admirati cita incredere manifesta sarmanii basarabeni, ca sa nu existe nicio indoiala ca orheenii il vor vota de Ilan Shor. Ma suna lumea si ma intreaba daca nu e la mijloc o sfidare. Poate da, poate nu, timpul va arata de ce candideaza acest individ, care se prevaleaza de drepturile si libertatile fundamentale ale omului, cautand sa uite de ce fusese retinut ceva mai inainte de catre CNA – a nu se confunda cu DNA-ul romanesc – unicul ce le-ar putea veni de hac celor fara scrupule. VP

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Puneti pe YouTube sa se distreze toti!

 2. Acest individ trebuie denuntat la MOSAD si intors in tara lui de origine.

 3. RUSINE CELOR CE IL VOR VOTA

 4. Ai revenit, Sergiule ? Care sunt ultimele tale evaluări ?

 5. Pt Gross

  Este pus. De acolo l-am luat.

 6. Filmuletu super, cred ca si oile celea au fost platite din miliardul furat ca sa urle. VOTATI OILOR pe OFF SHORicu vostru!!!!

 7. tare de tot..,bv.

 8. Sunt departe de meleaguri-le natale.M’am nascut in jud.Orhei!
  Sa subtiat de tot romanul basarabean!
  Crede fiecarui jidov agramat si „imputit”.
  Astai maria sa,Democratia!
  Timpuri grele peste neam. Sau inversat valorile.Adica sa schimbat locurile.Unde statea capul,sta „CURUL” si invers!
  Poate gresesc? Sa de-a Domnul!

 9. Pentru Vlad : Care este intrebarea exacta ? Ce fel de evaluari doresti ? Nu am inteles sensul intrebarii …

  Comentariul este scurt si pe intelesul tuturor : Ilan SHOR nascut la Tel Aviv, cetatean al unui stat strain pe nume Israel a penetrat in sistemul bancar al RM, a semnat toate actele necesare extragerii fondurilor de stat si patrimoniul legal al cetatenilor RM, cer sa fie denuntat la MOSAD, sa se ocupe ai sai de soarta sa si sa ne ajute sa intoarcem banii publici si ai poporului, deasemenea cer extradarea sa in tara de origine, o propunere de lege este bine venita in acest scop.
  Poftim in Franta si Marea Britanie pentru acte de terorism cetatenii care au capatat pasapotul francez sau britanic sint deposedati de cetatenie si extradati tarii de origine.
  CE NU ESTE CLAR ???

 10. Acest SHOR a comis o crima economica de proportii pe teritoriul RM care poate fi echivalat cu un act terorist de anvergura de natura economica, ce mai vreti inca sa va schoata chilotii de pe voi ???

  Asteptati la pastele calului.

 11. Se mai da si mare mecenat al echipei de fotbal MILSAMI si vrea sa devina primar ca sa ea pe cativa lei stadionul din Orhei ce nu va este clar ?

  Votatil pe SHOR si datii stadionul gratis.

 12. Ilan Shor este un caz particular care a prins „viaţă” în Moldova pentru că aşa a fost clădit sistemul inspirta din horticultură (Moldova are o anumită tradiţie în acest domeniu). Au fost la cârma republicii agrarienii, comuniştii, democraţii etc. dar toţi, absolut toţi, au vrut să realizeze un stat original şi a ieşit o struţo-cămilă adică au altoit pe o rădăcină viguroasă comunisto-cominternistă o tulpină de capitalism de tip rusesc. Or, în aceste condiţii, mafioţii de tipul lui Shor au putut face orice, fiind abili mânuitori de „arginţi”. Micii burghezi (funcţionarii şi politicienii) crescuţi pe rădăcina comunistă, au fost în stare să vândă un aeroport pentru un pumn de arginţi sau, cum este cazul în discuţie, să devalizeze trei banci pentru câţiva lei. Situaţia s-a perpetuat până în prezent şi de aceea va fi foarte greu de demolat acest sistem care va găsi mereu soluţii pentru a se primeni şi va inventa structuri, organizaţii, partide, Platforme (probabil Platforma DA), cu alte straie dar cu acelaşi manechin, vor accepta orice fel de alianţe, chiar perdante pentru ţară, numai să supravieţuiască. Soluţia nu poate fi decât una singură:decapitarea sistemului mafiot, condamnarea vinovaţilor, democratizarea ţării prin mecanisme verificate în statele civilizate, cu sprijinul organizaţiilor euro-atlantice, informarea corectă a cetăţenilor despre modul de viaţă de tip european şi oportunităţile care se deschid prin integrarea europeană. Cum societatea moldavă nu are capacitatea să lupte cu sistemul de tip mafiot, atunci este necesar sprijinul României care a făcut progrese consistente în lupta anticorupţie.

 13. Academician Florin Constantiniu: Un popor de oi naște un guvern de lupi

  florin constantiniu“Clasa politica postdecembrista este cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei”, afirmă Acad. Florin Constantiniu, într-un interviu consemnat de Formula As, în anul 2012.

  La 20 de ani de la marea varsare de sange din decembrie 1989, Romania arata ca un animal bolnav si haituit. Ne uitam in urma si nu ne vine sa credem ca au trecut doua decenii de sperante zadarnice. Nimic din ce-am visat nu s-a implinit. In jurul nostru domnesc stagnarea si deziluzia, inceputurile neterminate, politica murdara, cu degetul pe tragaci, manipularea televizata. Lipseste o viziune, un proiect national de salvare. Lipseste harta viitorului. Trista priveliste n-a cazut din cer. Au creat-o politicienii si romanii insisi. Cum a fost turcul, asa a fost si pistolul. Nu mai putem sa ne ascundem dupa deget. Ca o confirmare, academicianul Florin Constantiniu, istoric de prestigiu european, ne pune in fata o oglinda necrutatoare in care, daca avem curajul sa privim, ne vom afla poate izbavirea, scrie, în prefața acestui dialog,Matei Donea, realizatorul interviului publicat de Formula As.

  “Din nefericire, sansele imense care se ofereau tarii noastre in decembrie 1989 au fost ratate”

  – Cum evaluati, fara menajamente, cele doua decenii de libertate din viata noastra, domnule profesor?

  – Ca pe un inaugural ratat. In istoria fiecarui popor exista evenimente cruciale, care inaugureaza o noua etapa in evolutia societatii. Decembrie ’89 a fost un astfel de eveniment: crucial, innoitor, fondator. Din nefericire, sansele imense care se ofereau tarii noastre au fost ratate si, astfel, Romania imparte cu Bulgaria si Albania ultimele locuri din clasamentul tarilor foste comuniste.

  – Pentru un individ, 20 de ani inseamna mult, aproape o treime din viata. Ce reprezinta pentru istorici aceeasi perioada?

  – Pentru istorici sunt foarte instructive, intr-un astfel de moment, comparatiile cu alte intervale de timp ale istoriei nationale. Iau doua exemple de perioade cu o intindere de doua decenii, ca aceea scursa de la caderea regimului comunist. Prima: 1859-1878; a doua: 1918-1938. In primul caz, perioada a fost marcata de un progres uluitor: de la Unirea Principatelor (1859), care pune bazele statului roman modern, la castigarea independentei (1877/1878). Politica de reforme a lui Cuza, in primul rand reforma agrara din 1864, si politica de modernizare promovata dupa aceea de Carol I, au facut ca statul roman sa se smulga din inapoierea determinata – in principal – de dominatia otomana, si sa se modernizeze rapid. Progresele au fost vizibile pe toate planurile: politic, economic, social, cultural. Sa nu uitam ca, in acest interval, apar “Junimea” si Eminescu! A doua perioada: 1919-1938. Iesita dintr-un razboi pustiitor si lovita de o criza economica de o duritate nemiloasa (1929-1933), Romania a izbutit, totusi, sa inregistreze un remarcabil progres in toate directiile, 1938 fiind anul de varf al Romaniei interbelice.

  – Vorbiti de doua perioade exceptionale, domnule profesor! Ce se intampla astazi in Romania se afla la polul opus!

  – Intr-adevar. Am ales aceste doua perioade tocmai pentru ca ele sunt cele mai potrivite spre a fi comparate. In toate cele trei cazuri, avem de-a face cu inaugurale: in 1859, asa cum am spus, se aseaza temelia statului roman modern; in 1918, se desavarseste unitatea nationala a romanilor; la 22 decembrie 1989, se inchide “paranteza” comunista, deschisa in 1945 de ocupantul sovietic, si se reintra pe fagasul dezvoltarii firesti a societatii romanesti. Veti fi de acord – sper – ca la cea mai sumara comparatie, perioada postdecembrista apare cu o intristatoare saracie de rezultate. Suntem liberi, este adevarat, dar a progresat in vreo directie Romania? Sunt, astazi, romanii mai fericiti? Exista un mare ideal national care sa-i mobilizeze pe romani? In raport cu 1859-1878 si 1918-1938, ultimii 20 de ani nu ne dau decat infime temeiuri de satisfactie si deloc de mandrie.

  “Clasa politica s-a aruncat asupra Romaniei cu un singur gand: sa se imbogateasca. A jefuit cum nici hulitii fanarioti n-au facut-o”

  – De ce, in ultimii 20 de ani, romanii nu au mai fost in stare sa repete performantele din perioadele pe care le-ati amintit?

  – Parerea mea este ca perioadele de progres sunt asigurate de conjugarea eforturilor elitei politice si intelectuale cu angajarea plenara a maselor intr-un proiect national, mobilizator si stimulator. In 1859, generatia pasoptista (Mihail Kogalniceanu, Ion C. Bratianu), cea mai creatoare generatie a istoriei romanesti, s-a aflat la unison cu societatea moldo-munteana, care voia unirea si independenta. In 1918, generatia Marii Uniri (Ion I. C. Bratianu, Take Ionescu, Nicolae Iorga) s-a aflat la unison cu societatea care voia “Romania Mare” si afirmarea ei pe plan european. Din 1989, societatea romaneasca a fost profund divizata (vezi “Piata Universitatii”), lipsita de un proiect national si incapabila sa-si mobilizeze resursele pentru a valorifica sansele ce i se ofereau: in primul rand, unirea Republicii Moldova cu Romania. Pe scurt, nici clasa politica, nici societatea romaneasca nu au fost in masura sa asigure inauguralului din decembrie 1989 justificarea imenselor posibilitati oferite de caderea comunismului.

  – Cu alte cuvinte, putem vorbi de o “ratare” postcomunista a Romaniei?

  – Vorbim de clasa politica si de societatea romaneasca. Cea dintai a intrunit trei superlative: cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei. Lipsita de expertiza, avida de capatuiala si sigura de impunitate, ea s-a aruncat asupra Romaniei cu un singur gand: sa se imbogateasca. A jefuit cum nici hulitii fanarioti n-au facut-o. Responsabilitatea ei fata de situatia catastrofala a Romaniei este imensa. Astazi, constatam ca industria este lichidata, agricultura e la pamant, sistemul de sanatate in colaps, invatamantul in criza, individualitatea Romaniei pe plan international disparuta. Criza economica nu a facut decat sa agraveze relele care au precedat-o. Incompetenti, guvernantii nu au stiut sa atenueze socul crizei ce ne-a lovit. Daca Romania profunda se zbate in dificultati si deznadejde, clasa politica prospera. Case peste case (oameni politici cu patru, cinci, sase locuinte; te intrebi ce vor fi facand in ele), vile in tara si strainatate, masini de lux etc. s-au strans in proprietatea clasei politice. Stiam ca avutia este rezultatul unei activitati economice. Acum, vedem ca politica este mijlocul cel mai sigur de imbogatire.

  “Un popor de oi naste un guvern de lupi”

  – Cine este vinovat de aceasta situatie?

  – Cred ca principalul vinovat de aceasta situatie este insusi poporul roman! El ilustreaza perfect observatia ca “un popor de oi naste un guvern de lupi”. Spiritul de demisie, pasivitatea, resemnarea romanilor, au permis clasei politice sa-si bata joc, nepedepsita, de tara. Lipsit de spirit civic, poporul roman nu a fost capabil, in acesti 20 de ani, sa traga la raspundere clasa politica sau sa “tempereze” setea ei de inavutire. Pe roman nu-l intereseaza situatia generala. Daca prin fin, nas, cumnat, amic etc., si-a rezolvat pasul lui, restul duca-se stim noi unde! Mostenirea multiseculara a lui hatar si bacsis a ramas atotputernica. Cum sa indrepti o tara, cand cetatenii ei se gandesc fiecare la sine si nu la binele comun!? Astazi, asistam la situatii si mai dramatice. Romanii pleaca – din nevoia de castig – sa lucreze in Spania sau Italia, sa lupte in Afganistan. Energii si vieti se irosesc astfel in beneficii straine. Nu poti sa-i condamni: mai bine sa lucreze pentru straini, decat pentru noii ciocoi postdecembristi, care ii trateaza cu un dispret suveran.

  – Intrarea Romaniei in NATO si UE a fost, totusi, o biruinta postdecembrista.

  – Sa fim seriosi! Am intrat in NATO pentru ca SUA, factorul decisiv al Aliantei, au vrut-o. Aduceti-va aminte ca, in 1997, cand Romania a dus o campanie pe cat de zgomotoasa, pe atat de inutila, SUA ne-au inchis usa la summit-ul de la Madrid. In dorinta de a castiga bunavointa Washingtonului, am incheiat tratatul dezastruos cu Ucraina, fara a obtine nici un folos. Dupa 11 septembrie 2001, evaluarea americana s-a schimbat radical. In lupta impotriva terorismului islamic, SUA aveau nevoie de noi aliati; in acest context, Romania a devenit membra a NATO. A fost o decizie americana, nu un merit al guvernantilor romani. O situatie similara, si in cazul intrarii in Uniunea Europeana. Directoratul marilor puteri ale Uniunii a decis extinderea ei in Est. Daca avem un dram de sinceritate, trebuie sa recunoastem ca suntem inca departe de a fi o tara la nivelul standardelor vest-europene, care sunt ale Uniunii. Directoratul marilor puteri a considerat insa ca este in interesul sau aceasta extindere, si atunci, la gramada – iertati-mi expresia! – am intrat si noi.

  “Patriotismul e privit, in anumite cercuri ale intelectualitatii noastre si ale societatii civile, ca o boala rusinoasa”

  – Ce-i lipseste Romaniei pentru a fi din nou ceea ce a fost candva?

  – O “mare idee”, un mare proiect national. Inainte de 1859, a fost Unirea; inainte de 1918, a fost desavarsirea Unirii. Astazi nu ne mai insufleteste nici un ideal mobilizator. In perioada interbelica, Cioran ar fi vrut ca Bucurestiul sa devina Bizantul sud-estului Europei. Si, fara nici o exagerare patriotarda, ar fi putut deveni. Astazi nici nu vrem, nici nu putem sa ne afirmam. Economic, Romania a devenit o piata de import. Nu cunosc vreun produs romanesc vestit la export. Practic, suntem un fel de colonie. In politica externa, am disparut de pe harta diplomatica a Europei. In plan cultural, scriitorii romani asteapta, in continuare, Nobelul… In stadiul actual, cred ca sectorul in care Romania ar fi putut sa se manifeste cu sanse de succes era cel cultural-stiintific. Din nefericire, guvernantii postdecembristi si-au batut joc de invatamantul romanesc, supus la tot felul de “reforme” si “programe” inepte si distructive. Daca, din randul elevilor sau studentilor, au iesit elemente de valoare, ele sau au plecat in strainatate sau au disparut in mediocritatea din tara. Aveam sansele sa fim Bizantul Europei de Sud-Est. Am ramas insa la periferia Europei.

  – Mondializarea ameninta structura fiintei nationale. Se poate sustrage Romania acestui carusel mortal?

  – Mondializarea este un proces caruia Romania nu i se poate sustrage, dar caruia ii poate rezista. Nu o rezistenta, as spune, de caracter antagonic, ci printr-o afirmare a identitatii nationale. In Franta, tara cu o atat de veche si stralucita cultura, guvernul a initiat o dezbatere despre identitatea nationala. La noi, cand cineva abordeaza aceasta problema, se aud imediat voci care il acuza ca este nationalist, nostalgic etc. Patriotismul e privit, in anumite cercuri ale intelectualitatii noastre si ale societatii civile, ca o boala rusinoasa. Americanii – ii am in vedere pe cetatenii SUA – ne ofera cel mai frumos exemplu de patriotism. Noi, care ii copiem in atatea privinte, ramanem indiferenti la minunata lor pilda.

  – Mai poate fi patriotismul o valoare in zilele noastre?

  – Daca vorbim de un patriotism lucid, da, fara indoiala. Eu unul am aderat la principiul atat de sanatos al “Junimii”: “Patriotism in limitele adevarului”. Sa-mi iubesc tara si poporul, dar sa nu le ascund niciodata defectele. Poate este o deformare de istoric, dar cred ca identitatea nationala are o componenta esentiala: memoria istorica. Traditia se cultiva, in primul rand, prin cunoasterea istoriei. Cand monumentele istorice se paraginesc si se ruineaza, memoria istorica e pe cale de disparitie.

  – Cum credeti ca vor judeca perioada postdecembrista urmasii nostri de peste o suta de ani?

  – Peste o suta de ani, cred ca judecata urmasilor si, intre ei, a istoricilor, va fi foarte severa. Anii 1989-2009 vor fi considerati o perioada de declin, clasa politica si poporul roman impartind, in egala masura, responsabilitatea pentru aceasta trista realitate. Sa dea Dumnezeu ca atunci, peste un secol, Romania sa aiba situatia fericita pe care, insa, a ratat-o astazi!

 14. SCANDAL MONSTRU ÎN D.A. // La Frankfurt cu Vlad Filat s-a aflat și Andrei Năstase (VIDEO)

  Iun 06, 2015
  DA

  După ce am publicat informațiile referitor la zborul lui Vlad Filat din data de 1 aprilie 2015 la Frankfurt și întâlnirea lui cu oamenii de afacere Țopa, liderii Platformei, dar și câțiva telemăscărici aflați în solda oamenilor de afaceri Țopa, au atacat dur Moldova24, Observatorul și personal pe mine, autorul emisiunii Gabriel Călin.

  Pe rețelile de socializare, milionarul Țopa, Avocatul Năstase și alți lideri ai platformei, susțin că informațiile sunt aberații menite să deturneze și să discrediteze acțiunea DA din 7 iunie.

  Moldova24, a intrat în posesia unor noi date importante în dosarul de presa 1 aprilie FRANKFURT. Date care ar trebui să dea de gândit tuturor susținătorilor ideii deoligarhizării, întoarcerii țării și miliardului înapoi.

  Ca să fie clar din start, noi echipa moldova24 ne aflăm printre cei ce susțin aceste revendicări. Anume din acest motiv încercăm să aflăm Adevărul, asta pentru a nu ne trezi conduși de personae cu lipsă de Demnitate.

  Așadar La data de 1 aprilie cu avionul OK XLS ruta charter USA711/712, la Frakfurt a zburat Vlad Filat, informațiile pot fi verificate cu ușurință la Poliția de Frontieră. Potrivit informațiilor noastre, acolo, acesta s-ar fi întâlnit cu milionarii Țopa, cu care au bătut în cuie transmiterea JTV lui Vlad Filat, dar și anumite momente legate de platforma DA, asupra căreia milionarii au influiență prin clanul Năstase, reprezentat de avocatul Țopilor și fratele acestuia, mercenarul de presă de altă data al lui Iurie Roșca.

  Cel care a atacat cel mai mult aceste informații, trimițându-mă la psihiatru și acuzându-mă de servilizm a fost avocatul Andrei Năstase. Posibil pentru că se temea că în presa vor apărea datele unei alte călătorii.

  De data aceasta, o călătorie pe care a efectuat-o chiar el…

  ATENȚIE MAXIMĂ: La 27 martie, acesta a zburat spre București. Problema este că s-a întors pe 2 aprilie din Frankfurt.

  Astfel, la 1 aprilie, în perioada în care Vlad Filat s-a aflat în Frankfurt, acolo s-a mai aflat și avocatul Năstase. Întâmplare sau nu ? Bănuim că nu, mai ales că pentru tranzacția cu jurnalul, milionarii Țopa aveau nevoie de avocatul lor de nădejde.

  Aveau nevoie probabil de el și pentru ai transmite instrucțiunile referitor la Platforma DA, instrucțiuni în care și-a băgat codița și un oarecare „al vostru”, aflat din întâmplare probabil și el la Frankfurt.

  Oamenii care ies în Piață pentru a susține platforma DA, au dreptul să știe Adevărul. De aceea ar fi corect ca el să li se ofere. Așa cum statul capturat de oligarhi care este Republica Moldova nu poarte oferi o anchetă obiectivă, în care nu este cointeresat, nu ne rămâne decât să le cerem deputaților onești (dacă mai avem din aceștia ) să facă interpelările de rigoare la Poliția de Frontieră și companiile aviatice, pentru a afla detaliile privind zborurile personajelor noastre. Iar ca să grăbim procesul aflării Adevărului, liderii DA ar fi bine să treacă un test la poligraf. Detectorul de minciuni ne va da răspunsuri clare la următoarele întrebări:
  1. Există legături între platforma da si milionarii ȚOPA
  2. S-au întâlnit liderii da cu Filat și Țopa la Frankfurt
  3. A avut sau nu loc Tranzacția cu jurnal Trust Media
  4. Este adevărat că Platforma da a fost constituită din start pentru a propulsa sau a crea un partid politic?
  5. Sunt sau nu finanțați unii lideri DA de către milionarii Țopa, alte personaje dubioase, sau guverne străine?

  Dați dovadă de Demnitate și oferiți-ne Adevărul, dragi lideri ai platformei civice DA. Testul cu poligraful v-ar scuti de orice atac asupra dumneavoastră, iar oamenii din Piață vor fi siguri că nu îi veți trăda ca în 2004 și 2009.

  Gabriel Călin, pentru Moldova24

 15. JOS MAFIA SI UNIRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *