Pe 16 mai, național-liberalii, alți unioniști sunt în PMAN! Și sunt mulți!

CIMG6749Consiliul Unirii s-a format în februarie 2012, din inițiativa unor foști deputați în primul Parlament democratic din al doilea stat românesc și a unor lideri ai PNL, ca să comemoreze împlinirea a 200 de ani de ocupație ruso-sovietică, fapt pe care l-a realizat pe 13 (duminică) și, respectiv, 16 mai în acel an. Această acțiune a urmat după Marșul auto al PNL, membru al CU, de la 24 ianuarie, și după manifestarea de la 27 martie ale aceluiași an, când, de Ziua Unirii, componentele CU au fost alături de Platforma civică ”Acțiunea – 2012”, precum această entitate a fost – aproape întotdeauna – alături de membrii Consiliului Unirii în acțiunile unioniste desfășurate fie la Chișinău, Cahul, Bălți, București, fie la Alba Iulia…

Și pe 16 mai 2015 componentele Consiliului Unirii vor fi în Piața Marii Adunări Naționale, împreună cu toate categoriile de unioniști, de toate vârstele, de toate etniile, din mai toate raioanele, la fel cum CU participă la alte acțiuni de mobilizare și protest, de exprimare a unei opțiuni politice alături de alte Platforme, pe care le invită și la manifestările Consiliului Unirii, organizate de PNL, de AVR-1992 ”Tiras-Tighina” și de alte structuri politice sau asociative din Platforma unionistă a CU.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. Kommersant: Moldova ar putea deveni cea mai mare dezamăgire a UE

  Summitul Parteneriatului Estic de la Riga, programat pentru 21-22 mai, poate deveni o adevărată înfrângere a Republicii Moldova pe plan extern scrie publicația rusă Kommersant citat de UNIMEDIA.

  Surse din cadrulcomunității europene au declarat pentru jurnaliștii ruși că în declarația finală nu este stipulat nimic privind viitorul european al Republicii Moldova. Publicația mai reiterează că acum mai puțin de un an țara noastră era „elevul exemplar” al Parteneriatului Estic și înainta pretenții de a obține statutul de țară candidată a Uniunii Europene.

  Publicația citează și surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, care ar fi apropiat procesului de negocieri Republica Moldova-UE.

  „Cel mai probabil acolo nu va exista nici un cuvând despre perspectiva europeană a Moldovei. Din câte cunosc nici nu se pune problema unui astfel de punct în declarația finală”, ar fi mărturisit sursa.

  Sursa mai titrează și problemele Republicii Moldova din sistemul financiar-bancar cu dispariția celui un miliard de dolari, dar și despre corupția din țara noastră.

 2. Daca Uniunea Europeana, SUA si alti nu ne vor ajuta, rusia din nou va ”fura” REPUBLICA MOLDOVA cum a facut dupa 1940.

 3. =Tonică Unionistu dela Cetatea Tighina=

  ALERTĂ MAXIMĂ – teroarea KGB din 7 aprilie 2009 continuă în 2015
  RAZBOIUL VORONIST COMUNIST TIMOFTIST FILATELIST ANTI-ROMÂNESC
  MAFIOT OLIGARHIC CONTRA UNIONIȘTILOR (11)

  http://www.jurnal.md/ro/politic/2015/5/15/expulzarea-lui-simion-legata-de-posibile-provocari-la-marsul-unionist-se-vor-violente-ca-sa-interzica-toate-protestele/

  PROVOCĂRILE ȘI DIVERSIUNILE SIS-tematice ale KGB-ului anti-românesc
  din CHIȘINĂU

  un comentariu de Alecu Cozaru, analist politic:
  „Îmi trezeşte foarte multe suspiciuni această acţiune,
  pentru că George Simion organizează marşuri unioniste
  de cel puţin şapte ani.
  În această perioadă, nu a fost nicio problemă,
  decât în 2009, când Voronin şi-a făcut de cap,
  şi la începutul acestui an a mai avut probleme la frontieră,
  nu era lăsat să intre în ţară, dar s-a rezolvat pe căi diplomatice.
  A intervenit Ministerul de Externe şi în câteva ore
  i s-a permis să intre în RM.

  Acum are loc o sfidare crasă a României şi UE.
  Eu cred că ei vor să împuşte mai mulţi iepuri odată,
  doar că o fac extrem de negândit,
  aşa cum o fac guvernările care intră în panică.
  Astfel de guvernări, în ultimele lor luni de viaţă,
  acţionează extrem de prost. Aşa s-a întâmplat şi aici.

  Au încercat probabil să trimită un mesaj unioniştilor,
  să fie mai atenţi, să nu iasă în stradă.
  Au încercat să intimideze nu doar unioniştii,
  ci şi restul cetăţenilor care sunt gata să iasă la protest.

  Nu exclud nici ipoteza unei PROVOCARI /KGB/.
  Dacă marşul de pe 16 mai va izbucni, doamne fereşte, în violenţe,
  nu cred că-i va deranja foarte tare pe ăştia de la guvernare, dimpotrivă. Dacă vor fi violenţe,
  ei se vor ascunde în spatele acestui argument
  pentru a interzice alte manifestaţii ulterioare.
  Noi trebuie să ne întrebăm de ce George Simion,
  care de 7 ani organizează evenimente unioniste,
  a fost expulzat anume acum, cu trei zile înainte de marşul din 16 mai”,
  a declarat Alex Cozer.

 4. =Tonică Unionistu dela Cetatea Tighina=

  RĂZBOI ANTI-ROMÂNESC TIMOFTIST
  –––––––––––––––-
  Miliția din Rep. Molotova KGB-istă
  a primit ordine TIMOFTISTE FILATELISTE TERORISTE
  să BLOCHEZE deplasarea la manifestația Unionistă –
  de mâine, Sâmbătă 16 mai / PROTEST, 16 mai, ora 14

  http://www.timpul.md/articol/miliia-din-rm-a-primit-ordine-sa-blocheze-deplasarea-la-manifestaie-de-maine–protest-16-mai-ora-14-74413.html#disqus_thread

  Sâmbătă, când are loc manifestația de amploare în Republica Moldova, la 203 ani de la primul rapt al Basarabiei, inspectoratele de miliție din republica moldova au primit ordin să împiedice manifestanții să ajungă la Chișinău, scrie infoprut.ro

  „În ședința de ieri, conducătorii instituțiilor de menținere a ordinii publice și procurorii au dat indicații tuturor inspectoratelor de poliție din Republica Moldova să monitorizeze cu maximă atenție transportul care se va deplasa spre Chișinău pe data de 16 mai. Astfel, pe toate drumurile de acces spre Chișinău vor fi amplasate așa-zise filtre formate din echipaje ale poliției, cu scopul de a-i împiedica pe manifestanții din provincie să ajungă în Capitală”.

  Deocamdată nu se știe dacă premierul Guvernul, Gaburici a dat aceste ordine, sau liderul de partid care controlează PLDM-ul. Mai mult, toate forțele de menținere a ordinii, aflate în subordinea Ministerului de Interne, aflat în subordinea PLDM, vor fi mâine în alertă.

  Astfel de manifestații au loc mereu la Chișinău, însă cea de mâine are caracter special. Faptul că în 3 mai au ieșit pe străzile Chișinăului zeci de mii de oameni nemulțumiți, indică faptul că în 16 mai numărul manifestanților ar putea fi cel puțin la fel de mare.

  Ziarul TIMPUL menționează că pe 16 mai vom comemora 203 ani de la ruperea ilegală în două a principatului medieval Moldova.

  Organizatorii au anunțat anterior că la protest vor participa zece mii de oameni.

  Reacția ONG Tinerii Moldovei:
  Constatăm cu stupoare că autoritățile Republicii Moldova continuă să aplice măsuri abuzive împotriva cetățenilor săi, împotriva libertății de exprimare, de opinie, de asociere și conștiință. Pe această cale, lansăm un apel către populație, să nu se teamă să își exercite dreptul de a ieși în stradă și de a-și exprima nemulțumirile și aspirațiile în Piața Marii Adunări Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *