Cât de urât își încheie unii viața!

aiatolahi-antiromani
Din păcate, ăștia conduc R.Moldova

29Spuneam, anterior, că visez să mă mai eliberez și să scriu o carte (deși nu e meseria mea, că scriu alții mai bine decât mine). Cartea se va numi ”Nu am avut Patrie sau Mă despart frumos de viață”.

Explicația acestui titlu nu este chiar atât de complicată. ”Nu am avut Patrie”, pentru că aș fi vrut să trăiesc în Statul Român, indiferent pe care mal de Prut. Dar România, ce îmi putea fi Patria în care să fi locuit, nu e statul în care trăiesc, un stat emanat prin înțelegerea criminală Stalin-Hitler. Dar și România – deși concret nu te poți referi la o anume clasă politică – ne-a fost de multe ori vitregă, nu ne-a fost Patrie și încă nu ne devine, chiar dacă ne-am redobândit cetățenia română.

Cu atât mai mult îmi doresc Reîntregirea, fiind cu gândul la trecutul secular miraculos al României, la poporul român, la Țara noastră frumoasă și la un viitor comun. Nu la clasa politică foarte coruptă, care nici măcar nu a restituit – după lege – averile românilor, confiscate, pe ambele maluri ale Prutului, de către regimurile comuniste, unul fiind sovietic.

”Mă despart frumos de viață” este o parte a titlului viitoarei mele cărți, în care voi relata și așeza în ordine toate eforturile de a mă curăți de mizeria vărsată pe nedrept pe numele meu de toate lichelele antiromânești și de lichelele românești de pe ambele maluri de Prut. Cărora le-am zis ”mârlani”.

A fost o introducere prea lungă, dar necesară.

După care mă întreb ce ar scrie într-o carte, la sfârșit de viață, un Piotr Kirillovici Lucinski? Cel cu manifestări de Tartar antiromân, de Rezident al Moscovei, de Aiatolah al centrismului antinațional (termenul îmi aparține), având menirea să ne țină în loc, să ne distrugă aspirațiile naționale și democratice? Acum, cu ”descoperirea” interesului său de a face bani cu acțiuni de milioane de pe la bănci, insațios și, mereu, asistat de jujucii de la un ziar fidel, ce îl servesc pe el și pe fii săi politici, ultimul fiind Filat, murdărindu-ne pe cei neîncântați de El, – cum trăiește?

Cum se simte acest fost Președinte, care nu a făcut nimic decât rău, care a plodit partide ca și Băsescu prin România, unde li s-au și întâlnit neamurile – ginerele și fiul – în rele, cu prieteni mereu, și ei, dubioși, gen Shor și alții? Cum, reîntreb, se simte acum acest personaj în fața oamenilor pe care i-a însărăcit metodic prin hăhăleala lui, asemănătoare cu cea a altui hăhăloi, de peste Prut – prieteni în interese meschine?

Nu am uitat cum a tot luptat și a debarcat unicul Guvern proeuropean, al lui Ion Sturza, cel care a fost pedepsit de Rezidentura lucinschistă pentru că a spus că trebuie ca R.Moldova să iasă din CSI și care trebuia să meargă în Europa pentru stabilirea – celui de-al doilea stat românesc – a unui calendar al parcursului european. Acum, oare, nu tot leprele lucinschiste au devalizat statul, i-au furat pe cetățeni și au anulat aspirația (imposibilă, știm) europeană?

Îmi este scârbă să îi văd. Dar e bine că – măcar la sfârșitul vieții – li s-a arătat adevărata față, nesătui de înavuțire pe căi dubioase, în nesimțirea lor neomenească și antipopulară…

Vitalia Pavlicenco

Emil Hurezeanu despre scandalul politico-financiar de la Chișinău: Moldova, un stat capturat

Decât să numere micii tinerilor din Vama Veche, ANAF-ul nostru mai bine ar vedea de marea evaziune și de banii depuși în străinătate, spune Emil Hurezeanu, comentând scandalul de la Chișinău, unde au dispărut din bănci nu mai puțin de un miliard de euro. „Noi ne uităm acum spre Moldova, dar e o situație familiară”, atrage atenția Emil Hurezeanu.

Povestea dispariției unui miliard de dolari din conturile unor bănci din Chișinău este o poveste de corupție maximă și de lipsă evidentă, patentă, de vigilență, spune Emil Hurezeanu. Este vorba despre absența justiției, absența poliției, absența statului și iscusința borfașilor, iscusința briganzilor, a declarat analistul la Digi24.

Prea multă vreme Republica Moldova a fost…nu i-aș spune un no man’s land, pentru că am mult respect pentru oamenii care locuiesc acolo, dar este o zonă-tampon, o zonă vitregită, între puteri mai mari, între așteptări divergente ale vecinilor mai importanți, o lume atrasă de Europa, poate încă de România, în aceleași timp (atrasă – n.r.) de amintiri și interese noi înspre Rusia”, spune Emil Hurezeanu.

Analistul adaugă acestor cauze formulele politice „aproximative, care s-au mărginit la epuizarea secvențelor subzistenței politice” și faptul că nu s-a luat în vedere un proiect mai mare, strategic.

Pentru Moldova orice proiect strategic mai mare ar fi însemnat un da sau un nu în favoarea unirii cu România, în favoarea intrării în Europa sau în favoarea orientării definitive către Rusia. Or oamenii s-au ferit, politicienii au vrut să aibă propria lor provincie, care a fost acest stat și care a fost capturat”, a punctat jurnalistul.

Amintirea Uniunii Sovietice, prin partidul comunist, prin Partidul Socialist, joacă încă un rol mai mare decât oriunde într-o fostă republică sovietică independentă, subliniază el. „E un teren mlăștinos, când e vorba de finanțe, de bani, de aranjamente în care absența justiției, indiferența paznicului, care e poliția, și reflexul ăsta al îmbogățirii rapide între lumi care se schimbă dau acest rezultat”, a arătat Emil Hurezeanu.

Nu e vorba că evaziunea fiscală și frauda nu s-ar putea întâmpla și în alte țări mai mari, adaugă analistul, dar există tot felul de măsuri, spune Emil Hurezeanu. „De exemplu, și în acțiunile ANAF-ului, care sunt destul de insistente în ultimul timp, cu mașinile care au ajuns la Vama Veche numărând micii studenților și tinerilor de 1 Mai, în loc să o ia mai spre port, direct, fără ocolișuri, se ascunde o agitație care ar putea să merite mai multă atenție sau în orice caz să-și găsească un obiect mai important de acțiune în banii depuși în străinătate sau în alte forme de evaziune, mai mari, mai puternice. Noi ne uităm acum spre Moldova, dar e o situație familiară”, atrage atenția Emil Hurezeanu.

El a reamintit că atunci când a intrat în UE și NATO, România a aderat în baza unor merite, a unui sprijin larg prooccidental în rândul populației și a unui consens politic, dar în același timp, liderii europeni și americani au semnat și „cecuri în alb” în cazul României. Și acum, probabil aceste cecuri își cer acoperirea, completează jurnalistul.

Întrebat dacă ceea ce se întâmplă la Chișinău ar putea fi convenabil pentru Rusia, analistul a spus: „Eu cred că situația aceasta, în care au dispărut reperele și în care se pot întâmpla multe lucruri este proprie în primul rând Rusiei. Acolo este un penthouse de oameni care reglează butoanele – politicieni, oligarhi, militari, oameni din sistemul de informații – și care asigură un fel de disciplină de sus în jos (…), dar în adâncime este o societate destul de fracturată, cu probleme mari. Să nu uităm că Rusia a reacționat violent, prin forță, când unele țări din Parteneriatul Estic s-au apropiat prea mult de Europa. Frica de un nou sistem economic, de disciplină contractuală, financiară, a investițiilor a speriat mai mult decât baza de la Deveselu”, a conchis Emil Hurezeanu.

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. La acestia trei ii putem adauga fara nici o jena si pe cei trei marlani din Romania: Iliescu, Constantinescu si Basescu! Nici cei trei antiromani din Romania nu au luptat nici macar o clipa pentru interesele neamului romanesc.

  Va respect doamna Pavlicenco pentru ca aveti curajul sa spuneti adevarul intr-o vreme in care barbatii sunt mai codosi si sulimeniti decat cele mai rele dintre cocote.

  Am toata increderea ca romanii se vor reintregi din nou cu totii la sanul Patriei Mama in viitorul cat mai apropiat.

 2. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  UN NOU MARȘ UNIONIST –
  Sâmbătă, 16 Mai, orele 14, Piața Mare din Chișinău
  –––––––––––––––––––––
  La împlinirea a 203 ani de la prima rupere a Moldovei
  prin pacea ruso-turcă din 16 mai 1812, mai multe organizații civice
  vor organiza o manifestație stradală amplă pentru a solicita
  conducerii Rep. Moldova acelerarea integrării în Uniunea Europeană
  prin RE-UNIREA cu România.
  Recentele manifestări de nemulțumire a populației și dorința
  de a pune capăt corupției și sărăciei au nevoie de o soluție,
  consideră organizatorii:
  „Îi schimbăm de la putere pe unii cu alții
  și noi rămânem tot mai sărăci și lipsiți de viitor.
  RE-UNIREA cu România este șansa noastră de a ne integra
  în Uniunea Europeană și de a avea un trai mai bun.
  După cum a zis președintele Traian Băsescu,
  e singura noastră cale de a fi parte a spațiului european.
  Vrem Dreptate, vrem RE-UNIREA !”
  – a declarat Ileana Podoleanu, reprezentanta Acțiunii 2012.

  Manifestația este autorizată de Primăria Municipiului Chișinăului
  și va dura trei ore, marșul mergând în direcția Parlamentului
  și a ambasadei Federației Ruse.
  La miting sunt așteptate toate categoriile sociale
  care vor să trăiască mai bine
  și care cred în viitorul european al Rep. Moldova.
  –––––––––––––––––––––––
  DA! DA! DA! IMPERATIV !
  RE-VENIREA ȘI RE-STABILIREA DREPTĂȚII ȘI ADEVĂRULUI:
  – NUMAI RE-UNIREA CU PATRIA-MAMĂ
  ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ=VECHEA DACIE STRĂBUNĂ
  NE ESTE SALVAREA
  DE MAFIA RUSO-(FILĂ) COMUNISTĂ (PRO)-OCUPANTĂ !

 3. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA CINEFILĂ UNIONISTĂ
  ––––––––––––––––––––––––-
  O INIVITAȚIE –
  21-23 mai 2015, orele 17 și 19, /intrarea liberă/
  a doua ediție a Festivalului de Film Românesc,
  „MARI SCRIITORI, MARI ECRANIZĂRI”
  Chișinău, cinematograful Odeon, str. M.Eminescu-55
  –––––––––––––––––––––––––––-
  ZIUA 1:
  Joi,21 Mai 2015
  Ora 17:00 – “CEL MAI IUBIT DINTRE PAMÂNTENI”
  – după romanul lui Marin PREDA, Regia: ȘERBAN MARINESCU
  Ora 19:00 – “CASA DIN VIS”
  – după romanul lui Fănuș NEAGU, Regia: IOAN CĂRMĂZAN
  –––––––––
  ZIUA 2:
  Vineri,22 Mai 2015
  Ora 17:00 – “FELIX și OTILIA”
  – după romanul lui George CĂLINESCU, Regia: Iulian Mihu
  Ora 19:00 – “CIULEANDRA”
  – după romanul lui Liviu REBREANU, Regia: Sergiu Nicolaescu
  ––––––––––
  ZIUA 3:
  Sâmbătă,23 Mai 2015
  Ora 17:00 – “MOROMEȚII”-
  după romanul lui Marin PREDA, Regia: Stere Gulea
  Ora 19:00 – “MOARA CU NOROC”
  – după romanul lui Ioan SLAVICI, Regia: Victor Iliu

  http://ziarulnational.md/claudia-motea-cred-in-puterea-traditionala-a-artistilor-de-aici/

 4. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  SIS-temul de Ocupație din Basarabia:
  ASASINATE LA COMANDĂ contra Marii Re-Uniri cu România:
  O A DOUA DECAPITARE A ELITEI NOASTRE UNIONISTE
  ÎN ULTIMII 25 DE ANI : 1990-2015
  / PRIMA FIIND DEPORTĂRILE ŞI GENOCIDUL DIN ANII 1940
  COMISE DE OCUPAȚIA RUSEASCĂ
  ––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Notă:
  a)
  O OTRAVĂ nedepistabilă
  se introduce în mâncare sau băutură
  care provoacă ulterior ATACUL CEREBRAL / = INFARCT /
  şi nu lasă alte urme !
  b)
  victima este urmărită SIS-tematic apoi se organizează
  un accident la comandă: o masină teroristă cu faruri speciale orbitoare apare in față, și asfel se inscenează „accidentul” !
  c)
  mai nou:
  se însceneaza sinuciderea, prin împușcare
  sau alte mijloace psihotronice.
  –––––––––––––––––––––––-
  80.
  – ANDRIEȘ SÂRBU / 1950, Chişinău -14 aprilie 2000/,
  Un alt Martir Unionist asasinat PSIHOTRONIC
  în atelierul său de pe str. Dimo prin atac de cord la comandă şi la distanţă:
  Copilul Soarelui, plastician român basarabean considerat pericol social in anii URSS, marginalizat şi apoi maltratat la spitalul de boli psihice și în puşcăria comunistă. Studii specializate la Sankt-Petersburg şi in Estonia.
  La inceputul anilor 1990 a format Grupul celor ZECE,
  in vederea racordarii artistului plastic de la noi contextului actual al culturii universale. O Integrare într-o structură constituită în România,
  iar prin Romănia – în cea a contextului european”.
  Tudor Braga, critic :
  „Moldova de Est a secolului XX va fi reprezentată în concertul umanităţii
  de lingvistul Eugen Coseriu şi de artistul Andrei Sârbu„.
  – „Andrieş apărea ca trimisul unei alte lumi, tipajul unei boeme practic inexistente la noi. El vorbea o limbă românească pură, emanatoare de lumină şi căldură sufletească – un excitant sigur de turbare a supraveghetorilor “ordinii publice” de atunci, fie străini înăimiţi, fie ai noştri, mancurtizaţi. Astfel, polaritatea conflictului individ-societate, în cazul lui Andrei, deveni programată de chiar societatea nedreaptă în atitudine, iar sacrificarea individului pe “altarul ignoranţei” era ca şi inevitabilă în acele timpuri. L-au salvat măria sa cazul şi bunăvoinţa câtorva oameni, l-au salvat pentru a marca spiritualitatea noastră, dar şi a celor care l-au renegat. /Dr. Gheorghe Mardare, Hanovra, Ianuarie- 2008/
  N.B.
  Citiți aici un articol scris de dacologul Andrei Vartic
  /și el lichidat în 2009/
  despre genocidul elitei intelectuale est-moldovene
  şi despre Re-Unirea noastră naturală
  cu Patria strămoşească vechea Dacie actuala Romănie:
  ––––––––––––––––––––––––-
  P.S.
  O întrebare –
  Oare de ce Președintele RM Nicolae Timofte
  și deputatul lider PL Vicu Untilă,
  președintele Comisiei pt. Securitatea Națională din Parlamentul RM,
  nu-i invită le Chișinău pt. a crea o CELULĂ de SALVGARDARE
  pe generalul Emil Străinu și generalul Mircea Chelaru din București,
  ambii mari specialiști în arme psihotronice pt. a cotracara
  Genocidul psihotronic contra intelectualilor români est -moldoveni
  din partea Comandoului Terorist Rusofon Ucigător Voronist
  Dodonist Comunist Ocupant etc. cu sediul la Tiraspol ?

 5. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA UNIONISTĂ MILITARĂ
  ––––––––––––––––––––––
  General (r) Mircea Chelaru
  /născut la 3 iulie 1949 în jud. Iași/
  mare patriot român, orator dacolog enciclopedic
  la 27 martie 2015 la Pitești:
  ––––––––––––––––––––––––
  „Bună ziua, Românie! Sărut-mâna, Patrie!
  Ne adunăm de 25 de ani de postcomunism să celebrăm RE-Unirea Basarabiei cu România
  la timpul trecut şi tot ne îmbiem să aruncăm în faţă o… himeră.
  De la deziderat la fapte e o cale lungă… Dorinţă mare, putinţă mică…
  Se poticnesc în continuare, avem explicaţii la toate…
  Se simte nevoia unei voinţe reprezentative care să aibă simţul istoric.
  E vremea schimbării de paradigmă! E vremea ca… mârâitul la colţ să dispară!
  RE-Unirea trebuie făcută dincolo de alte aşteptări alte altora…
  Basarabia este a noastră! Noi n-o cerşim, o chemăm acasă!”

  https://www.youtube.com/watch?v=popz1qE0xok

 6. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA UNIONISĂ PARIZIANĂ
  –––––––––––––––-
  de jurnalistul Nicolae Lupan aproape centenar,
  Născut la 16 martie 1921 în satul Cepeleuţi, judeţul Hotin
  disident anti-comunist român est-moldovean plecat in Belgia in 1974, actualmete stabilit la Paris, în acelasi oraș cu scriitorul Paul Goma.

  La 27 martie 2015 –
  La 97 de ani ai Actului Unirii de la Chișinău

  MANIPULATORII REÎNTREGIRII TERITORIALE A ROMÂNIEI

  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/of-ul-celui-mai-mare-basarabean/

  un fragment
  – Și încă un “colac peste pupăză”…
  Cartea-album a Mariei Dohotaru, titulara “Pro Basarabiei și Bucovinei”
  din Onești-Bacău, privind “Crucea Mântuirii Neamului Românesc” (!), înălțată undeva pe malul stâng al Prutului!

  Cruce ce se bate cap în cap cu Catedrala Mântuirii Neamului în curs de înalțare la București! 306 pagini, presărate cu peste 150 de fotografii ale unor persoane care nu au nici în clin nici în mânecă cu titlul lucrării!
  Ș-apoi și guralivii vorbitori de pe parcursul cărții-paradă declară că “se împlinesc 20 de ani de la independența Republicii Moldova” (!). Independență față de cine?… Față de țara-mamă România?
  Unora le arde chiar de glume: “
  Ori toți Românii sunt moldoveni, ori toti moldovenii sunt Români”?!…

  Cât despre textele de sub fotografii,
  mai șocant decât toate este cel de sub
  chipul destructivului Mircea Druc!…

  Text ce corespunde întocmai vorbei Sfătosului de la Humulești
  cu “povestea în care niciun cuvant drept să nu fie”!

  O carte în contradicție flagrantă cu genericul de bază al platformei-program a Asociației Mondiale “Pro Basarabia și Bucovina” –
  R e i n t r e g i r e a Națională a României!

  Singurul merit al acestei stufoase lucrări sunt Doina
  și fotografia lui Eminescu, plus cea a bravului unionist Gheorghe Ghimpu care a făcut 6 ani de închisoare rusească pentru că ceruse deschis
  RE-VENIREA Basarabiei la România!

  În schimb, M i h a i GHIMPU, fratele,
  din a cărui gură n-a auzit nimeni vreodată cuvântul “RE-ÎNTREGIRE”,
  ajuns președinte interimar al pârâtei Rep. Moldova
  s-a cerut în excursie “oficială”, însoțit de președintele României,
  nu la Mănăstirea Dealu, ci la Mănăstirea Putna!

 7. La moldovenii dintre Prut si Nistru(majoritatea),exista o traditie ce miroase urit de tot.Sa huleasca neamul, si sa pupe in cur strainul.
  Ce tine de Lucinski si toti pupuncuristii de garda,ideologul de buzunar si 24 ore de serviciu,dinu mihail,care,probabil ii mai „scrie” o carte despre viata si moarte,care fiind din echipa de informatory-turnatori,era laudat de un mare Antiroman,ion druta,citez:-sa aveti grija,Piotr Kirilovici de „dinu”,ca-i o „mare valoare”,la care marele poet dintre Prut si Nistru,care a cintat,viata frumoasa dun URSS,ca peste noapte sa devina cel mai roman dintre romani,spunea de „dinu”ca:-este cel mai mare intellectual,care are grija de limba romana.O intrebare catre cei cu laudele! De ce acest mare ingrigitor al limbii si „mare valoare”,il „slugeste” pe acest dusman al neamului,LUCINSKI?
  Raspunsul il gasim in lucrarea marelui SUN TZU- Arta razboiului. Nu de Lucinski sa ne fie frica,de „portarii” intelectuali si neintelectuali,din ograda cetatii. Lucinski este un nimeni,fara „slugitorii de „dinu” sau „mihaili”

 8. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA UNIONISTĂ NORD-BUCOVINEANĂ
  de sub ocupația ucraineană

  http://romaniabreakingnews.ro/exclusiv-imagini-in-premiera-din-interiorul-centrului-cultural-romanesc-care-va-fi-inaugurat-la-cernauti-de-catre-romanii-din-ucraina/

  Cernăuți-
  Centrul Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi”
  va fi inaugurat pe data de 10 mai 2015, iar, cu această ocazie,
  pe strada pietonală din Cernăuți (str. Kobileanska),
  între orele 13:00 și 14:00, va avea loc Parada Portului Popular Românesc, la care vor participa colective de artiști amatori, orchestre de instrumente populare și etnici români din orașul Cernăuți și din satele cu populație majoritar românească din raioanele Hliboca, Storojineț, Noua Suliță și Herța. Deschiderea oficială a Centrului va avea loc la ora 14:00.

  După sfințirea Centrului de un sobor de preoți,
  vor fi rostite mesaje de salut din partea invitaților la eveniment,
  lideri politici și oameni de cultură din Ucraina, România și Rep. Moldova.

  Ceea ce este important de știut este că acest Centru este realizat
  exclusiv din strădania și eforturile românilor din Cernăuți.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =========== BUCOVINA DE NORD ========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 9. Guvrnarea şi oligarhia
  Precum şi a lor ortaci
  Luptă-n ţară nu cu sărăcia
  Ci cu mulţimea de săraci

 10. cei arătaţi mai sus în poză sunt pisoiaşi pe lângă marele motan Iurie Roşca, cel care a distrus o mişcare de renaştere naţională întorcându-se politic la 180 de grade.Şi nu numai el,Cum vă explicaţi că la începutul anilor 90 era un entuziasm al basarabenilor pentru reîntregire naţională,iar acum la trecerea a 25 de ani foarte mulţi dintre ei s-au transformat în moldoveni altceva decât români! Au fost ei sinceri atunci, la început? mira-m-aş!

 11. Am citit pe blogul DVS articolul despre carte, despre acești 3…krai… Bine scrieți: Nu am avut patrie… Adevărat și…DUREROS… Au rușii un film: SVOI SREDI CIUJIH; CIUJOI SREDI SVOIH… Cam așa mă simt și eu… Mai sper încă la o schimbare, o întoarcere pre bine… Aș vrea să mă întorc și eu cu 25 de ani în urmă, la Podul de Flori de la Costești… Ce visuri mai aveam!!! Mai sper să nu fie spulberate. SĂNĂTATE și SUCCESE Vă doresc!

 12. În toate neamurile există rătăciţi care se manifestă ca nişte excrescente, mai mult sau mai puţin stânjenitoare pentru comunitate. Însă cei prezentaţi în studiul de faţă sunt exemple tipice de „cozi de topor”, ce au slujit şi slujesc altor stăpâni şi nu propriului lor popor. Oricât ar încerca ei să se ascundă în spatele vorbelor pentru a-şi etala falsul patriotism, strigoii care le bântuie vieţile nu-i lasă în pace nici când ei consideră că sunt pe creasta valului şi deci stăpâni pe situaţie. Este suficient să urmărim conduita şi evoluţia progeniturilor acestora şi ne putem lămuri pe deplin despre faptul că în familiile lor interesul naţional a fost tratat ca un accesoriu al intereselor personale oligarhice şi că Moldova nu reprezintă pentru ei decât o „moşie” pe care o administrează după bunul plac, chiar cu riscul falimentului. Fiind formaţi la şcoala colhoznică totalitară nu au puterea să înţelegă principiile guvernării democratice „de la popor, pentru popor” şi deci, cât vor trăi, vor proiecta inevitabil Moldova („moşia”) pe modele rezolute de sorginte cominternistă în care interesul naţional este totdeauna neglijabil.
  Cât despre Iurie Roşca, nu cred că este „motanul încălţat” din poveste care este capabil de orice efort pentru stăpânul sau stăpânii săi ci, mai degrabă, este un jalnic impostor cu legături în subteranele istoriei, care a înşelat încrederea a sute de mii de oameni de bună credinţă.

 13. =Tonică Unionistu dela Tighina=

  CRONICA LUI FLORAR-
  CADOUL CĂRȚILOR UNIONISTE

  Sâmbătă UNIONISTĂ, 9 mai 2015, de la ora 16.00 până la Apus,
  Strada UNIONISTĂ Pietonală Diordița din Chișinăul UNIONIST !
  ––––––––––––––––––––––

  În cadrul Campaniei RE-UNIREA ÎNSEAMNĂ,
  am decis să organizăm un eveniment prin care să arătăm
  că integrarea în România va rezolva chestiunea lipsei literaturii române
  de pe rafturile bibliotecilor și instituțiilor de învățământ
  din Rep. Moldova UNIONISTĂ.

  Peste Prut (de altfel ca în toată Europa), toată beletristica și cărțile
  de specialitate se găsesc în limba de studiu a elevilor, studenților
  și experților. A dispărut demult literatura depășită de pe vremea comunismului, în timp ce în satele noastre majoritatea copleșitoarea
  a cărților este în rusă sau chirilică.

  Acesta este motivul pentru care de Ziua Europei UNIONISTE,
  PLATFORMA TINERII MOLDOVEI UNIONISTE
  vor oferi o carte la alegere fiecărui chișinăuian
  care va ieși la o plimbare pe strada pietonală.

  Vom aduce 3 mii de cărți în română și le vom așeza în plină stradă.
  Cu aceasta ocazie, trecătorii care se vor plimba pe strada pietonală
  vor avea ocazia sa vadă ceva unic în Rep. Moldova UNIONISTĂ,
  o alee plină cu mii de cărți. Aceștia se vor putea plimba printre cărți
  printr-un culoar special amenajat, le vor putea răsfoi
  si, bineînțeles, vor putea pleca acasă cu o carte la alegere.

  Mai vrem ca cititul în spații publice să devină o obişnuinţă pentru locuitorii capitalei, așa cum este în Vest. Vă îndemnăm pe toți să luați cu voi o chitară, o pătură, niște fructe sau chiar o carte pe care să o transmiteți altcuiva și să veniți să petrecem împreună o seară liniștită
  și plină de lectură și cântece UNIONISTE !
  –––––––––––––––––––––––––––
  Sâmbătă UNIONISTĂ, 9 mai 2015, de la ora 16.00 până la Apus,
  Strada UNIONISTĂ Pietonală Diordița din Chișinăul UNIONIST !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *