„M-au scăpat” în sondaje. Ce spune Urecheanu – video

incredere-Pavlicenco

Noi, PNL, ca partid, am avut, în topul încrederii, înainte de alegerile din 30 noiembrie 2014 un 12 la sută. Acum, vedem, într-un sondaj difuzat miercuri, un top al încrederii, în care ”m-au scăpat” și pe mine, președintele PNL, în sondaje. Când, de fapt, toată tactica Sistemului antiromânesc și antiunionist este să fie omorâți unioniștii exact așa cum spune Serafim Urechean, care explică bine în acest fragment de interviu, că, prin așa-zisele sondaje, plătite, desigur, se omoară politic oameni și partide. Dacă acest sondaj e obiectiv cât de cât, procentul meu, al optulea în topul încrederii, o fi urmare a faptului că mai mulți oameni au înțeles câtă dreptate a avut PNL și candidații în alegerile parlamentare din noiembrie, când noi am spus clar că celor de la Putere, care se vroiau și s-au văzut recocoțați prin fraudă, nu le arde de nicio Europă, pentru că, la cât au furat, se tem de justiția și pușcăriile românești și europene. Și, ca dovadă – pentru că nu era de ajuns cât au furat – și-au burdușit buzunarele din Rusia și din offshore-uri cu alte miliarde, sub Iura Leancă, cel ”premier, pur și simplu”, care se vrea îngeraș, dar care încă nu explică cine a luat credite neperformante de la BEM și dacă nu sunt pe acolo și niște ”prieteni”/”patroni”/intimidatori etc…

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. Oricum partidele care vor UNIREA cu Romania reprezinta 40-45% din votanti.

 2. Trebuie sa vie un singur partid pentru care sa voteze toti moldovenii pro europeni si pro romani, mesajul presedintelui Lituaniei a fost cat de clar atat si de elocvent, EUROPA ESTE IN MOLDOVA , asa ca EUROPA SE CONSTRUESTE LA NOI ACASA, daca lasam pe derbedei sa faca inca 3 state din MOLDOVA nu avem nici o valoare.
  Votait toti PNL, ca sa acumuleze 51 % din mandate, altfel va vor minca lupii.

 3. cum să voteze Sergiu toţi cu PNL când peste 50% dintre ei vor cu Ivan , bre!Societatea basarabeană actuală este foarte pestriţă cu elemente tragicomice, cum ar fi caracteristica patriotului maldavan statalist , în marea lui majoritate rus sau făcând parte din familii mixte.Ca să fii patriot, urmaşi ai lui Ştefan şel balşoi în RM trebuie să ştii musai limba rusă, să te numeşti Iurie, vanea etc, să fii românofob , să te uiţi numai la posturi ruseşti şi să vrei integrarea în Uniu8nea Vamală.

 4. Lecityna von Wytryon

  Cand fortele pro-romanesti/pro-europene sunt divizate in multe partidulete, grupulete, grupuscule si gasti, rezultatele vor fi cele prea bine cunoscute! Daca nici scopurile comune nu pot sa ne uneasca, atunci e clar de ce kaghebistii, care stiu si ei cat de dezbinati is unionistii!, folosesc orice prilej sa’si bata joc de tot ceea ce e firesc si sfant: n’are cine sa le ceara socoteala!

 5. # coressi
  este incredibil că românii din românia nu înţeleg nici măcar acum că moldovenii din rep. moldova nu sunt ca moldovenii din românia….
  în românia nu poţi gândi că stirpea moldovenilor, oltenilor,ardelenilor, muntenilor nu ar fi stirpea românilor de limba română.
  încă odată se vede cât de relativă (şi înşelătoare) poate fi denumirea cu acelaşi nume a două naţii diferite şi te poţi gândi că a purta un nume pe care nu-l poţi revendica istoric şi naţional poate conduce la confuzii nedorite.

 6. da bre Andrei, nu înţeleg şi totul decurge de la greşeala istorică de recunoaştere a independenţei RSSM sub actuala denumire RM în condiţiile în care la vest de Prut aveam Moldova autentică cu majoritatea zdrobitoare a cetăţilor medievale şi a mânăstirilor construite. Câţi domnitori ai Moldovei feudale au domnit la Chişinău bre? desigut, niciunul, Când s-au văzut cu sacii în căruţă au apărut peste noapte teze precum Moldova mare, limba moldovenească, moldovenii sunt altceva decât vlahii, românii sunt ţigani de unde denumirea de rromi!!!??? etc,etc. Asta am vrut, asta am primit! Desigur grecia nu a făcut aceiaşi greşeală cu Macedonia Iugoslavă în schimb noi ca români n-am învăţat nimic din asta. Nici între cele două războaie mondiale trăitorilor dintre Prut şi Nistru li se spunea basarabeni de restul românilor, asta datorită particularităţilor ruseşti locale.

 7. Ce idiot este acest coressi. Ticalosul minte cand spune ca Moldova din stanga Prutului nu este autentica. Cititi letopisetile vechi moldovenesti si veti veedea cat de prost este aceasta oaie parsiva coressi. Moldova a avut hotarele de la Carpati pana la Nistru. Manastirea Capriana, ctitorita de Stefan ne este martor. Numai un ravuitor ca coressi mananca rahat ca sa separe romanii moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului. Romania a recunoscut adevarul istoric, a recunoscut independenta R.Moldova pentru a o putea ajuta sa iasa din URSS. Va urma neaparat UNIREA celor doua state romanesti. Grecii sunt niste paranoici, prieteni ai rusilor, care nu recunosc aromanii, spunand ca-s greci romanizati. Nu avem de ce sa luam exemplu de la grecoteii cu nas subtire. Noi suntem romani, grecoteiul coressi scurma ca buhaiul cu copita, ii ies flacari pe nari, se screme din rasputeri si fata… un soarece. Fratia romaneasca nu poate fi anihilata de asemenea mizerabili.
  Unire! Chisinau si Bucuresti- doua inimi romanesti!

 8. Pt Lecityna von Wytryon

  Exact PNL, membru al Consiliului Unirii, precum ci Consiliul Unirii au pledat mereu pentru coagularea fortelor romanesti, dar nu se vrea. Nu e vina PNL.md. Dar nici cei din Romania nu au incurajat acest lucru.

 9. Vladimir Socor:

  „Eu îl cunosc pe Leancă de peste 20 de ani şi pot spune că m-am onorat cu amiciţia sa. Regret să spun că îl consider un prim-ministru ratat. Lucrurile au mers cel mai prost în timpul guvernării Leancă: scandalul din sistemul bancar, peste un mlrd de dolari fugiţi din sistemul bancar moldovenesc în cel al Rusiei, cedarea aeroportului ruşilor, declinul opţiunii europene şi ascensiunii opţiunii eurasiatice în opinia publică, percepţia potrivit căreia tot sistemul este corupt, ascensiunea Partidului Socialiştilor”, a menţionat acesta în interviu.

  Socor consideră că Iurie Leancă este un diplomat talentat, cu succese diplomatice, dar nu a fost potrivit pentru postul de prim-ministru. „Cei care îl cunosc ştiu că nu cunoaşte economia, managementul, a fost pus în aceasă funcţie deoarece arăta foarte bine în faţa Occidentului”, a mai adăugat analistul politic.

  Amintim că recent Iurie Leancă a format Partidul Popular European din Moldova, iar pentru a putea participa la alegerile generale locale din 14 iunie curent, a creat un bloc electoral împreună cu alte trei partide din Republica Moldova.

 10. Mircea, îi dau dreptate lui Socor. Leancă este mult prea „vopsit în roşu” pentru a putea să aibă credibilitatea necesară şi voinţa reală de a mişca Moldova spre Europa. Declarativ, Leancă este proeuropean dar, în realitate, tânjeşte după parteneriatul estic de care se simte atras pentru că, în superficiala lui pregătire politică şi diplomatică, în acest mediu se simte mult mai bine. În plus, precum ceilalţi politicieni aflaţi în prim planul vieţii politice din Moldova, nu are cultul strămoşilor şi al ţării pentru a fi capabil de decizii corecte pentru cei pe care doreşte cu orice chip să-i guverneze. În opinia mea, noua formaţiune politică năşită de Leancă este o altă găselniţă a cercurilor oligarhice care dirijează viaţa politică şi economică a mult răbdătorului mujic de pe plaiurile basarabene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *