Există PERICOLUL ca rușii să ATACE România?

Premierul Victor Ponta a declarat, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că nu există niciun pericol pentru români din partea armatei ruse atâta timp cât ţara noastră este membru NATO.

Premierul Victor Ponta a declarat, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că nu există niciun pericol pentru români din partea armatei ruse atâta timp cât ţara noastră este membru NATO.

Există PERICOLUL ca rușii să ATACE România?
Și eu sunt îngrijorat pentru că ştiu foarte multe din lucrurile care se întâmplă în regiune, am acces la aceste informaţii. Nu sunt uşoare deciziile pe care trebuie să le luăm, dar vreau să vă spun cum am gândit şi cum gândesc ca prim ministru. Cred că România va fi sigură cât timp nu va fi singură. Dacă suntem singuri, cum a fost Ucraina, cum este Moldova, care nu face parte din NATO, cum s-a întâmplat cu Georgia, dacă eşti singur uneori te ajută comunitatea internaţională, de obicei nu. Cât timp suntem în NATO nu există niciun pericol pentru români să vină armata rusă, să ne întâmple ceva”, a spus Ponta. Premierul a afirmat că România trebuie să-şi asume responsabilităţi şi cheltuieli ca membru NATO.
„Cum ar fi sunat ca noi acum să spunem că oprim proiectul de la Deveselu, nu mai vrem să mai veniţi să puneţi scutul antirachetă? Păream nu doar fricoşi, păream neserioşi, adică acum când sunt probleme cu Ucraina, cu Crimeea v-aţi speriat şi nu mai vreţi. Înseamnă că sunteţi nişte parteneri pe care nu ne putem baza la greu. În privinţa cheltuielilor, dacă vrei ca cineva să-ţi păzească casa, trebuie să-l plăteşti. Noi am făcut deja nişte cheltuieli, anul viitor suntem prima ţară din zona noastră care avem operaţionale 12 avioane de vânătoare multirol F16 cu piloţi români pregătiţi”, a explicat Victor Ponta. Ponta a mai precizat că în materie strategică şi militară SUA este partenerul României. „Suntem în Europa, sunt prietenii noştri, colaborăm, sigur mai vin câţiva militari de-acolo, dar partenerul nostru strategic, Doamne fereşte!, la nevoie, sunt americanii”, a mai spus Victor Ponta.

Și eu sunt îngrijorat pentru că ştiu foarte multe din lucrurile care se întâmplă în regiune, am acces la aceste informaţii. Nu sunt uşoare deciziile pe care trebuie să le luăm, dar vreau să vă spun cum am gândit şi cum gândesc ca prim ministru. Cred că România va fi sigură cât timp nu va fi singură. Dacă suntem singuri, cum a fost Ucraina, cum este Moldova, care nu face parte din NATO, cum s-a întâmplat cu Georgia, dacă eşti singur uneori te ajută comunitatea internaţională, de obicei nu. Cât timp suntem în NATO nu există niciun pericol pentru români să vină armata rusă, să ne întâmple ceva”, a spus Ponta.

Premierul a afirmat că România trebuie să-şi asume responsabilităţi şi cheltuieli ca membru NATO.

„Cum ar fi sunat ca noi acum să spunem că oprim proiectul de la Deveselu, nu mai vrem să mai veniţi să puneţi scutul antirachetă? Păream nu doar fricoşi, păream neserioşi, adică acum când sunt probleme cu Ucraina, cu Crimeea v-aţi speriat şi nu mai vreţi. Înseamnă că sunteţi nişte parteneri pe care nu ne putem baza la greu. În privinţa cheltuielilor, dacă vrei ca cineva să-ţi păzească casa, trebuie să-l plăteşti. Noi am făcut deja nişte cheltuieli, anul viitor suntem prima ţară din zona noastră care avem operaţionale 12 avioane de vânătoare multirol F16 cu piloţi români pregătiţi”, a explicat Victor Ponta.

Ponta a mai precizat că în materie strategică şi militară SUA este partenerul României. „Suntem în Europa, sunt prietenii noştri, colaborăm, sigur mai vin câţiva militari de-acolo, dar partenerul nostru strategic, Doamne fereşte!, la nevoie, sunt americanii”, a mai spus Victor Ponta.

http://www.romaniatv.net/ponta-cat-timp-suntem-in-nato-nu-exista-niciun-pericol-pentru-romani-sa-vina-armata-rusa_215471.html

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Nene Ponta, ai grait corect, suntem
  parteneri NATO deci ne respectam angajamentele fara nicio discutie, CLAR, am zis ! Nu exista un alt raspuns in afara de cel pe care-l da Ponta, Basescu ar fi spus mult mai bine, avea talent . Vrea Rusia sa atace RO, n-are decat, sa vina, ii asteptam, care-i problema, ce ei nu pot fi atacati, ei nu pot fi distrusi. Ceea ce fac rusii, dupa umila mea parere, e o cacialma si nimic mai mult…,bv lor ca pot dar nu stiu cat o sa le mearga…,pe rusi ii mananca-n c.r, sunt multi pradatori mari care stau cu ochii pe ei.

 2. cred că Ivan priveşte în perspectivă. Ţinta lui este dinamitarea UE din interior fapt pentru care investşte acum , vârtos în partidele de extremă dreaptă şi naţionalist separatiste din occident. Dacă planul îi reuşeşte sintuaţia României devine complicată. Americanii nu riscă un conflict cu ruşii,vor ajuta dar vor fi dispuşi şi la compromisuri dacă poziţionările occidentale se schimbă radical în viitoriii 8,10 ani. <prin urmare cel mai bine e să te bazezi pe tine însuţi,cheltuielile de înarmare, ridicol de mici acum, fiind obligate să crească simţitor dacă vrem să rămânem o naţiune verticală.

 3. cel mai în măsură să răspundă la întrebarea dacă Ivan va ataca vreodată România este comentatorul titus deoarece în formarea lui intelectuală intră la grămadă un rus şi un român! El cunoaşte din interior realitatea şi se poate transforma, după obiceiul locului prutonistrean, când în rus, când în român.La bună vedere, bre!

 4. Pe cand „coressi” nu se poate transforma in nimic. A incercat candva sa se transforme in Struhl, scriind mereu sholom, dar nu a reusit, a ramas acelas „grecotei cu nas subtire”, care uraste romanii din toti rarunchii. Perfid, viclean, ca o vipera cu limba bifurcata, toarna zi si noapte venin pe forumurile basarabene, jucand in pereche cu Pascaru. Coressi si-a asumat rolul „jandarmului regatean”, care dupa vorbele lui Pascaru, a palmuit-o me matusa Marioara pentru ca nu a varuit de Pasti „putsul” de langa poarta.
  Intr-o zi coressi chiar a vizitat R.Moldova si a mers la Balti. A descris cu lux de amanunte cum a cumparat la piata peste din Kamceatka. Unicul lucru pe care l-a laudat in R.Moldova au fost rusii de la piata de peste. I-a gasit „de treaba”. Interesant, in ce limba a vorbit coressi cu acei „precupeti”. Eu cred ca in limba sarpelui, adica ruseste. Grecoteiul s-a dat de gol. In realitate „coressi” este un plutonier rusesc din Taganrog(Rusia de sud), un Kostakis Papandopolo, care are o misiune secreta sa frece menta.

 5. mă gândeam eu că o să fii prezent la datorie,bre titus! eşti precum câinele lui Pavlov, trebuie să fii puţin excitat, după care îţi dai drumul chiar dacă starea ta prezentă este de cialavek constipat! Servus, bre!

 6. Vipera basarabiofoba coressi chiar a incercat odata sa o faca pe „filozoful”. A scris un comentar „stiintific” despre romanii basarabeni, unde i-a comparat cu niste maimute coborate din copac si inchise intr-o pestera. Acele maimute, dupa parerea lui coressi, nu vad realitatea, vad numai umbrele de pe perete si nu pot analiza informatia reala. Cred ca va amintiti de „Pestera” lui Platon, toti am studiat acest tratat filozofic la facultate. Iata ca „coressi” a crezut ca numai el e „idealist” si „platonic”.

 7. Rusii stiu foarte bine ce-i asteapta daca fac imprudenta de a intra in Romania. Pleaca ca in 1958.

 8. Rusia nu va poate ataca o tara NATO, stie ce o asteapta, iar RM trebuie sa se decida cit mai repede de partea cui sta.
  Faceti soneaj si puneti intrebari la subiect, daca vor sa faca armata prin Siberia sau pentru unii si puscarie :-):-):-):-)
  Sau sa fie parte sub umbrela NATO si aplicat dreptul penal international, dreptul comertului international , international privat ?
  Cred ca raspunsul este evident, dar pentru noi intelectualii si diaspora.
  Apoi cei din tara trebuie informati corect , si inchise toate TV rusesti, si radio la fel, asa vom fi bine protejati de orice agresiune, in Donetsk si Lutansk a fost posibil pentru ca populatia e filorusa, nici nu s-au opus, altfel ar fi fost reactia lor daca debarca Ungaria si cerea inapoi Donbasul sub pretextul ca candva pe timpuri madyarii ai hoinarit pe acolo , sau este si cazul Bulgariei, o perioada din istorie correspunde cu habitatul bulgarilor.
  Ce ar fi daca miine poiniine ar intra vreo 50.000 de omuleti galbeni vorbitori de limba romana sau pentru unii moldoveneasca sub pretextul ca este pamint stramosesc care apartine scaunului moldovei care a hotarit inca din 1859 sa se numeasca Regatul ROMANIA ???
  Ce credeti stimati intelectuali, analisti politici etc???
  Vor pleca oare cei 3 Vlazi de la rasarit capul in fata lor sau vor pretinde o legitimitate a statalitatii si continuitatii lui Stalin in RM, precum si ai asasinilor Molotov si Ribbentrop ???
  Personal nici nu m-as opune unei asemenea interventii.

 9. Ce risc să fie, aia înseamnă război nuclear şi sfârşitul Rusie şi victime serioase NATO.
  Îi SF, NATO poate lupta cu toată planeta simultan, nu cu Rusia :)).
  Astea sunt scenarii SF. Asta nu înseamnă că situaţia nu se poate schimba în 200 de ani şi că trebuie să lăsăm Rusia să se apropie de Ungaria în special.
  Aici vorbin de 200-500 de ani. România trebuie să privească pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *