Traian Băsescu promovează clar mesajul PNL.md, pe care nu l-a agreat zece ani…

pnl-pt-unirereclama straseniDe la ”Două state – un popor”, de la ”România și R.Moldova se vor întâlni în UE”, iată că Traian Băsescu, cel care nu a agreat zece ani la rând PNL.md, tratându-l ca pe PNL.ro, în favoarea partidului său fariseic, dar ”de suflet”, zis inadecvat lib’ral, vocalizează tot mai clar și univoc mesajul Partidului Național Liberal din Republica Moldova. Acest mesaj – că ”Republica Moldova poate ajunge în NATO și UE numai prin Unirea cu România”, a fost preluat, cu o anumită ”jenă”, și de adepți ai săi, de cei care – de fiece dată când îl pronunță – scrâșnesc din dinți cu gândul la PNL.md și la liderii partidului nostru, care au avut curajul să îl promoveze mereu, inclusiv instituționalizat în cadrul partidului, în alegerile parlamentare din 2010, apoi și prin Statut – din 2011. Citiți și mai departe, că vă va fi interesant…

Și în alegerile din anul 2014, când PNL a avut o Platformă concretă, de pregătire a Reîntregirii cu România în 2018, puncte ale căreia se dezbat acum în mod expres în emisiuni dedicate Unirii, ceea ce au spus național-liberalii era ocolit în favoarea falsei integrări europene. PNL a fost mereu vizionar și curajos. Totul ce se întâmplă acum o demonstrează, în special starea de dispoziție a oamenilor după alegerile furate pe 30 noiembrie – la propriu și la figurat.

Traian Băsescu, în zece ani de Președinție, a făcut destule matrapazlâcuri. Noi rămânem stupefiați de conexiunile sale cu mafiile moldovenească și rusă, de lipsa de poziție față de amploarea Mafiei Retrocedărilor, prin care mafioții Statului Român au deturnat averile confiscate de comuniști de la românii de pretutindeni. Rămânem siderați și de faptul că, în schimb, Băsescu a descurajat, prin oamenii săi, coagularea unei forțe românești în Basarabia, care să se opună coloanei a cincea prorusești. Coloană care, deja și conform factorilor europeni, care încep a înțelege mai bine ce se întâmplă aici – include grupările oligarhice criminale și cleptocratice din interior, gen PSRM, PCRM, PDM, PLDM, precum și grupările prietene ale acestora din Rusia. Iar unele partide românești cooperează – ce mai! -, din interese meschine, cu grupările criminale din Moldova care își zic și partide…

Iar după ce Băsescu a prietenit, să înțelegem, cu un Lucinschi, cu oamenii acestuia gen Timofti, Filat și Ghimpu, vine să ne spună: 1) Că R.Moldova e pierdută pentru România; 2) că R.Moldova nu face să depună cerere de asociere la UE, că nu va fi primită; 3) că R.Moldova va trebui să renunțe la Transnistria. 

Dar ce a făcut el, dacă o fi patriot român, să nu se ajungă aici? Și-a făcut cumetri din gașca de bandiței?

Apropo, ieri am acordat un interviu de trei ore, în limba franceză, unei ziariste din Canada, pe tema Unirii. După care m-am oferit să îi traduc, alte două ore, un interviu luat de la noul unionist – Fiodor Ghelici. Cel care a zis multe și îi voi lua un interviu pentru blogul meu, dar care a spus un lucru ce a luminat-o pe ziarista care nu înțelegea cum se face că UE și SUA dau bani aici, iar moldovenii vor cu rușii.

PENTRU CĂ oamenii, văzând că occidentalii dau bani prin impozite mari în statele lor, bani pentru ca să fie furați de niște lideri politici murdari și nepoții lor milionari, cred că Integrarea Europeană înseamnă fonduri europene furate împreună cu cei din UE, iar oamenii sărmani nu au nevoie de asemenea integrare în Europa. 

Traian Băsescu: Republica Moldova mai poate ajunge în UE doar prin Unirea cu România

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri seară la Realitatea TV că singura posibilitate a Republicii Moldova de a intra în UE este unirea cu România.

Traian Băsescu explicat că Republica Moldova poate intra în Uniunea Europeană doar dacă se uneşte cu România.

„Singura şansă a Republicii Moldova pentru a intra în Uniunea Europeană este prin unirea cu România. Dacă vor dori cetăţenii Republicii Moldova”, a precizat fostul preşedinte.

Declaraţii INCENDIARE despre unirea Republicii Moldova cu România. Rusia se opune

„Se poate transforma într-un eşec de proporţii. Am investit mult efort politic în Republica Moldova. După părerea mea, neimplicarea la momentul formării Guvernului înseamnă o Moldovă pierdută. Nu va fi clar o membră UE şi, după lecţia Ucraina, sigur UE nu se va mai extinde spre est. Moldova mai poate ajunge în UE cu România. Altfel nu mai poate”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă el, personal, crede că se va mai realiza unirea dintre Republica Moldova și România, Traian Băsescu a răspuns că acest lucru se va realiza doar dacă oamenii politici vor găsi argumentele necesare.

Republica Moldova a semant Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie 2014. Pe 2 iulie acelaşi an, Parlamentul de la Chişinău a ratificat Acordul, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate cele 28 de state membre ale UE.

http://www.romaniatv.net/declaratii-incendiare-despre-unirea-republicii-moldova-cu-romania-rusia-se-opune_213455.html

 

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
 1. acum este prea tarziu.
  romaniei i-a trecut glontul pe langa ureche.

 2. Trăiască România Mare

  Neam român ce vii din vifor,
  Neam ce-ai sângerat din greu
  Şi cu pieptul tău duşmanul,
  Tu ai biruit mereu.
  Neam viteaz care urcat-ai
  Culmea visului tău sfânt
  Dar deşi cu zori pe gene,
  Astăzi gemi, că ieri te-ai frânt.
  Uniţi-vă sub trei culori,
  Biruinţelor străbune,
  Pune umăr lângă umăr,
  Suflet lângă suflet pune.
  Să te faci năpraznic munte,
  Făr’ de nici o cărăruie,
  Să nu poată nici o liftă,
  Pe-a lui steiuri să se suie.
  Ci să cadă fulgerate
  În prăpăstii fără fund,
  Toate liftele spurcate,
  Ce-n hăţişul tău se-ascund.
  Nu privi cu nepăsare
  Cum se luptă ticăloşii,
  Să îţi schimbe tricolorul,
  Cu-ale lor otrepe roşii.
  Ca s-ajungi rob unor haite,
  Pe-ale tale plaiuri verzi,
  Să-ţi pierzi datinile toate,
  Hora doinelor să-ţi pierzi.
  De pe sfintele biserici,
  Să-ţi arunce crucea jos,
  Clopotul să nu mai sune,
  La-nvierea lui Hristos.
  O, de mii de ori nemernic,
  Ar fi neamul ce sub soare,
  S-ar lăsa robit în lanţul
  Liftelor cotropitoare.
  Fără Dumnezeu şi ţară,
  Când sub focul Lui de pară,
  Liftele cu zdrenţe roşii,
  Vor putea oricând să piară.
  Dacă nu poţi face astfel,
  Neamul meu, de mii de ori,
  Mai curând să vrei să mori,
  Să-ţi primeşti cum meriţi soarta.
  Decât rob, să vezi deasupra
  Cârpa steagurilor roşii
  Şi s-auzi cum strănepoţii,
  Îşi vor blestema strămoşii.

  (scrisă în anul 1955 pentru a fi îndemn de luptă împotriva comunismului şi unire celor ce vor citi)

 3. Traeasca DACIA

 4. incredibil; basarabeni care şi-au redobândit cetăţenia română,au cerut şi primit de la statul român pensia recalculată în lei româneşti, de 3,4 ori mai mare decât cea avută în RM, cerere bazată pe o înţelegere mai veche din anii 1960 dintre URSS şi RSR, unde se preciza dreptul cetăţenilor repatriaţi de a primi drepturi ca şi cum ar fi cotizat toată perioada muncită la bugetul statului respectiv de adopţie!! Această înţelegere nu s-a abrogat fapt ce a determinat pe foarte mulţi basarabeni să profite de ea.

 5. Basescu sufera un soc traumatic evident de neadaptare la situatia de fost presedinte si tot ce se intampla in politica interna si externa a Romaniei nu este pe placul sau . In plus sufera de o exacerbare a propriei persoane si nu poate accepta realitati evidente care-i depasesc propriul ego . Acum dupa 10 ani descopera slabiciunile Basarabiei . Ce a facut pentru informarea macar a populatiei de situatia in care se afla ?A mers a cum catva timp alaturi de presedintele Timofti prin Basarabia si a descoperit realitatea . Cat timp a fost necesar pentru asta ? Presedinti care se descopera in timp ca sunt incapabili pentru functia pe care o detin.

 6. Kievul a luat-o razna! Analist ucrainean: România va intra în război cu Rusia pentru Odessa descărcare

  Un analist ucrainean este de parere ca Romania este capabila sa se lupte cu Rusia, pentru Republica Moldova. Thomas Theiner, scriitor si manager de productie, care a lucrat la o filiala a celei mai mari companii de film din Ucraina, scrie, pentru EuroMaidanPress ca, spre deosebire de alte tari, Romania este ferita de un atac al Rusiei. “Spre deosebire de Estonia, Letonia si Lituania, care au inceput sa se pregateasca pentru o invazie ruseasca, spre deosebire de Suedia, care inca nu crede ca Gotland poate fi o tinta pentru masina de razboi a lui Putin, si spre deosebire de Polonia, care stie ca va fi lovita de Putin in acelasi timp cu tarile baltice, Romania e ferita de un atac rusesc”, scrie acesta.

  Theiner continua aratand ca “nici cei mai infocati lideri nationalisti rusi nu vad Romania ca parte a Marelui Reich rusesc si Romania nu are niciun teritoriu care sa-i fie necesar lui Putin pentru a-si securiza cuceririle”.

  Sursa citata scrie ca Guvernul si conducerea militara a Romaniei cunosc aceasta situatie si totusi, in ultimele 12 luni, au sporit cheltuielile pentru Aparare la un nivel mai mare decat orice alt membru NATO: de la 1,36% din PIB in 2014, la 1,7% in 2015 si se va ajunge la 2% pana in 2017. Nici acest nivel nu este suficient, dupa cum arata un acord intre partidele politice si presedintele Klaus Iohannis semnat in ianuarie 2015 si care stabileste pastrarea nivelului de 2% din PIB pe parcursul unui deceniu si cresterea acestuia daca resursele o permit. Thomas Theiner sustine ca Romania ar cheltui si mai mult decat atat pentru aparare, daca nu ar fi constransa de acordul cu FMI. Asta pentru ca Romania intelege ca va fi nevoita sa se lupte cu trupele ruse pe sol ucrainean, ca va trebui sa scufunde flota ruseasca la Marea Neagra si ca trebuie sa se pregateasca pentru atacuri cu rachete rusesti, inclusiv rachete cu focos nuclear. Toate dintr-un singur motiv, Moldova.

  Scriitorul detaliaza lunga istorie a relatiei complicate dintre Romania si Rusia si ajunge pana la momentul din urma cu trei saptamani, cand ministrul moldovean al Apararii, Viorel Cibotaru, a avertizat ca Moldova risca, daca continua pe calea spre UE, un razboi hibrid instigat de Rusia.Cibotaru a admis ca armata Moldovei este nepregatita in fata oricarui tip de atac rusesc. Daca Putin doreste sa atace Moldova dinspre Transnistria, sau serviciile de informatii instrumenteaza o revolta in Gagauzia, Moldova nu poate respinge atacul, cel putin nu fara ajutor din partea Romaniei.

  Daca Romania va ajuta Moldova, Putin are pretextul sa deschida un coridor catre Transnistria prin trimiterea de forte ruse in Odessa, ceea ce inseamna ca va fi un razboi intre Rusia pe de o parte si Ucraina, Romania si Moldova pe alta parte.

  Sau Putin ar putea sa nu mai astepte un pretext si sa atace direct Ucraina, fie prin trimiterea de trupe in Odessa pentru a deschide un coridor cu Transnistria, fie printr-un atac la Mariupol pentru a deschide un coridor catre Crimeea, scrie sursa citata.

  Oricum ar fi, Romania va interveni pentru a-si salva cetatenii din Moldova de inca un secol de sclavie in Rusia. Si din acest motiv Romania se pregateste sa se lupte cu trupele ruse in Odessa, sa scufunde flota rusa la Marea Neagra, se gandeste cum sa infranga capetele de pod ale rusilor de pe partea vestica a Nistrului si este recunoscatoare SUA ca au instalat sistemul antiracheta pe teritoriul sau. J.R.

 7. Mircea
  Romania nu poate lupta cu trupele ruse nici in R.Moldova, nici in Ucraina. Si oficial nu poate interveni in R.Moldova din cauza ca e membra NATO. Domnul Basescu a spus candva clar ca Romania nu va interveni niciodata in R.Moldova militar, fie si impotriva cazacilor, gagauzilor, mercenarilor. Si a avut dreptate. Romania nu are flota militara in Marea Neagra: trei corvete imbatranite nu prezinta nimic din punct de vedere militar. Unicul submarin „Delfinul” poate fi dat la fier uzat, nu este functional. Romania nu are aviatie, cele 32 de MiG21 sunt din secolul trecut, poate bune de a lupta cu niste tari africane, dar nu contra Rusiei. Trebuie sa fim realisti si sa nu permitem declansarea vreunui conflict armat in R.Moldova. Va imaginati acum un conflict militar cu cazacii si gagauzii? Acum in Donbas functioneaza armistitiul. Inseamna ca toti mercenarii rusi au timp liber de a „vizita” R.Moldova.
  Amintiti-va ca Ucraina cu o flota militara, cu o aviatie moderna, cu sute de tancuri nu a facut fata acelor mercenari. Pentru a ajunge in R.Moldova, mercenarii nu au nevoie sa treaca prin Ucraina cu armament, il obtin din Tiraspol, din depozitele rusesti. Trebuie sa fim destepti, sa nu admitem conflict militar, sa intensificam legaturile dintre Romania si R.Moldova, sa cerem pe plan international unirea celor doua state romanesti. Si aflandu-ne odata in Romania, nimerim sub umbrela NATO si nu mai avem nevoie sa ne temem de rusi.

 8. Basescu stie lucruri pe care noi nu le stim , el a avut discutii nu numai cu conducatorii Uniunii Europene dar si cu emisari de la Moscova care au venit din partea Vocei Rusiei. Basescu nu vorbeste asa ca sa se afle in treaba, el stie ce spune si se bazeaza pe niste intelegeri secrete care exista intre Putin si UE. Putin a dat asigurari ca nu va ataca nici o tara UE membra a NATO dar occidentul a admis ca linia rosie de demarcatie se afla la granitele de Vest ale Ucrainei si Republicii Moldova, deci aceste tari si Georgia nu mai intra in planurile de extindere catre Est a Uniunii Europene.
  De aceea Basescu stie ca Moldova este pierduta, ca Ucraina I si Georgia sunt cazuri pierdute de asemenea pentru UE.
  Basescu spune ca totusi Moldova ar mai avea sansa Unirii cu Romania. Da, acesta sansa a existat pana la anexarea Crimeii si crearea enclavelor din Estul Ucrainei. La ora cand face vorbire Basescu nici aceasta Unire nu se mai poate face chiar daca , prin absurd, toata populatia Moldovei va iesi maine pe strazi sa o ceara. Rusia nu va permite acesta Unire si deja in mod expres are acordul UE ca extinderea UE spre Est s-a incheiat. Ca sa mascheze intelegerea cu Putin si Rusia, tari din UE vor continua sa parafeze Acordul de Asociere cu Moldova dar toate aceste parafari vor ramane simple petice de hartie fara valoare.Iar Unirea se va face si maine chiar daca nu o vor multi din Rep Moldova, ea se va face doar daca vrea Rusia.

 9. titus@, flota romaneasca a Marii Negre, intr-adevar nu este grozava, dar exista, fregatele „regele Ferdinand”, „regina Maria’, „Marasesti” plus coverte, plus vedete rapide, apoi, in mare taina flota va fi inzestrata cu 3 submarine germane in curand. La drept vorbind, RO nu are nevoie de mai mult, sigur, e nevoie de mai multa calitate…,iarasi, spun ce-am citit, fregatele urmeaza din nou sa fie modernizate dupa ultimul standard in materie de tehnica navala. Dar, dupa parerea mea , forta marinei militare romanesti sta in bateriile de coasta, extrem de puternice….,o stie orice om care a facut serviciul militar in RO, o stiu si rusii. E aproape imposibil sa debarce cineva pe tarmurile romanesti, dar si imposibilul poate deveni posibil uneori. Si cu aviatia e de discutat, nu e chiar simplu.

 10. Furnica
  Din pacate, cele trei fregate au fost construite cu 45 de ani in urma, doua dintre ele in UK, unde dupa ce le-au folosit vreo 30 de ani, le-au vandut Romaniei. In privinta aviatiei nu este nimic de discutat: 36 de avioane MIG-21 (nivelul unei tari africane). Se asteapta procurarea a 12 avioane F-16 de mana a treia. Portugalia le-a cumparat candva la mana a doua de la SUA, acum le vinde Romaniei. Ucraina are peste 200 de MiG 21, dar nici nu le socoate de mijloace de lupta. Nici cele 100 de MiG-29, nici 40 de Su-27 plus 60 de Su-24 si inca 40 de Su-25 nu au ajutat Ucraina sa obtina victorie.
  Trebuie sa efectuam unirea pe cale pasnica si diplomatica. Prin inteligenta!

 11. bre titus,panaramă rusofonă, vrei să-i păcăleşti şi pe comentatorii de aici care nu te cunosc ce-ţi poartă pielea jegoasă?te dai de mare unionist, vrei să devii un fel de Roşca redivivus?Ai uitat, grijania ta de ivan, când te numeai Ion cum înjurai şi îţi băteai joc de români?

 12. Stimata doamna Pavlicenco, rog sa faceti ordine pe forumul Dvs. Un comentator cu numele coressi fiind un basarabiofob inrait ma ataca permanent cu cele mai murdare sudalme. Acest tip ar trebui tras la raspundere penala dupa ce a insultat pe VOX.PUBLICA veteranii razboiului din Transnistria, numindu-i cu cele mai ticaloase cuvinte.

 13. titus@, n-am zis ca fregatele sunt ultramoderne dar nici chiar asa cum le prezinti, au modernizate in GB, hai sa mai spunem si lucruri adevarate…etc., spuneam doar ca RO are flota, e drept, nu e pe gustul tau dar asta e. Cat despre aviatie…..,mig-urile au fost modernizate in Israel „Lanser”, iarasi trebuie sa spun, ca nu sunt la nivelul unor avioane ultramoderne, nu, nu sunt dar pot intra in lupta fara probleme. Apoi aviatia mai inseamna si avioane de transbordare a echipamentelor militare si a militarilor, aici aviatia romana sta f. bine, avioane Hercules, Spartan…,apoi mai inseamna elicoptere, iarasi nu stam rau de loc, nu mai spun de avioanele romanesti Soim, avioane de lupta, exista si sunt fabricate in RO, sunt romanesti si pot face fata in defensiva, ele nu sunt comparabile cu ceea ce este pe piata de top dar sunt in serviciul activ. Trebuie spus un lucru f. important, RO are aviatie militara preponderent defensiva, de aparare, sa nu crezi ca gata ai venit cu aviatia in RO si bombardezi faci si dregi, nici vorba……,apoi spui de F16 ca is la mana a doua, poat fi si la mana a cincea ce conteaza e sa fie bune iar F16 inca sunt considerate ca fiind f. bune. Discutia e mai complicata, nu-i chiar asa, sunt multi factori care trebuiesc luati in calcul, sistemul militar romanesc este in mare parte unul defensiv, de aparare. Categoric, armele moderne sunt f. importante in ecuatia unui razboi, dar, s-a dovedic ca nu e suficient, pai ce nemtii nu aveau tancuri moderne in al doilea razboi mondial, de 10 ori mai moderne ca ale rusilor si totusi n-au castigat la Orel si Kursk…,deja e o alta discutie.

 14. Furnica
  Nu am stiut de existenta avioanelor „Soim” si am cautat pe internet. Romania are 21 de bucati, care necesita reparatie. S-a vorbit de ele acum un an. Iata articolul:
  http://www.condei.ro/romania-ar-putea-da-r-moldova-iar-99-in-caz-de-razboi-ce-a-declarat-azi-ponta-la-craiova/

 15. In momentul de fata, din ceea ce stiu, se lucreaza la un nou avion din clasa Soim, mult mai puternic, am inteles ca motoarele VIPER nu se vor mai produce in RO, vor veni alte motoare mult mai puternice direct din SUA de la Lockheed Martin sau din Italia, cert este ca IAR 99 SOIM va fi mult imbunatatit si inlocuit cu noul Soim/iar-xt-2. Ce este un avion SOIM, este un avion romanesc 100% din clasa avioanelor de lupta la sol, cu un singur motor tip reactor VIPER, plafon de zbor 12 000 m, viteza 850/900 Km/h. Romania construieste avioane de lupta din 1925, acesta este avionul de baza al industriei aeronautice din RO la aceasta ora si este construit din 1970 pana acum cativa ani cand s-a cerut un avion mai puternic, ceea ce va spuneam mai sus, Soim/iar-xt-2. Nu poate fi comparat cu un MIG sau un F16/35 avioane superioare..,e altceva, avioan defensiv dar f. bun, nu pt. ca e romanesc, chiar e f. bun Soimul, vorbesc aici de experienta de aproximativ 100 de ani pe care o avem in constructia de avioane.

 16. şoim este un avion subsonic pentru antrenamente, folosirea lui în luptă reală este sinucidere curată. Într-adevăr România are experienţă în construcţia de avioane, dar acum trăim din amintiri, o mulţime de specialişti ai domeniului activând în străinătate. Până când statul nu se va implica serios în acest domeniu prin comenzi şi investiţii serioase nu se va schimba situaţia deplorabilă din prezent!

 17. Republica Moldova se poate apara doar aruncand cu mamaliga. Am avut 38 de MiG-29- le-au vandut, au mai ramas 6 ruginite. Niciun tanc. Cazacii din Tiraspol au 70 de tancuri (T-72, T-64B, T-55). Asa ca noi ne vom lupta cu bulgari de zapada si ii vom stropi pe inamici cu apa.

 18. În schimb RM deşi nu are echipamente militare performante are un avantaj care decurge din faptul că a fost parte componentă a URSS. Ofiţerii cu grade înalte din RM au şcoala militară sovietică unde li se insufla o habodnicie extremă combinată cu o lipsă totală a importanţei vieţii . Soldatul basarabean din prezent este instruit în lipsa totală a valorilor morale şi umane. În cazarmile basarabene zeci de soldaţi sunt bătuţi şi umiliţi,unii dintre ei mai căpoşi chiar fiind omorâţi.

 19. Abea acum am inteles de ce comentatorul „coressi” este basarabiofob si uraste romanii din R.Moldova. A avut nenorocul sa doarma cateva nopti intr-o cazarma soldateasca din R.Moldova. Se vede ca il „ustura” pana si azi „locul cu pricina”. Bine, bre coressi, ca ai recunoscut ca te-au „folosit” fara „valori morale si umane”. Salut militaresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *