Loading Facebook Comments ...

29 Comments

Add a Comment
  1. Doamna Pavlicenco, stiam de magariile acestea inca 7 ANI in urma, de la perosoane de incredere din Romania, care faceau analiza Guvernarii social-democrate a lui Iliescu si practic Basescu a pus capacul acestor politici anti-nationale prin distrugerea industriei romanesti, sa stiti ca aveam informatie SI despre privatizatile sau mai bine zis furtizarile industriei moldovenesti tot in prima decada a anilor 2000 prin Bursa de valori, prin coincidenta Guvernarea comunista a lui VORONIN, deci colapsul pe care-l traim acum in Romania si RM , se datoreaza anume avestor interventii criminale care au distrus economia statelor noastre, intrebarea se pune in felul urmator ,
    Stie oare societatea cine, cum, de ce a fact asta???
    Cunoaste cineva mecanismul si a inteles cineva ceva din aceasta lectie ???
    Sa stiti ca in occident in Franta si Germania exista facultati cu specializarea Inteligenta economica, absolventii careia devin angajati cu contract indeterminat in stat si beneficiaza de multe privelegui exact ca sa supravegheze miscarile economice si sa le previna, apoi chiar sa studieze pietele regionale si mondiale si interactiunea lor, deci noi Moldvenii si Romanii care se tin inteligenti peste masura nu avem asa facultate in tara si experti in domeniu, asta vrea sa zica ca oricine poate ataca economic RM sau ROMANIA, aceasta problema este una serioasa intr-un context regional tensionat, ori ati uitat ca in perioada I terbelica Romania era lider regional in multe domenii mult in fata Greciei, avem de toate ca sa avem un trai la nuvelul Italiei sau Spaniei cel putin. Cu ceva inteligenta economica putem sa ajungem si Franta in 20 ani, prin implementarea noilor tehnologii, microhidrocentralelor in carpati, exploatarea inteligenta a resurselor naturale si potentialul enorm agricol. Apoi si pe plan militar nu sintem papa-lapte, in Romania se produceau arme si munitii cit duce carul azi aceste intreprinderi au fost inchise sau taiate la fier vechi, la fel uzina de tractoare din chisinau care ar fi putut reprofilata si divixata in cateva intreprinderi si orientata sa produca diferite unelte pentru agricultori.
    Deci iarasi intrebarea se pune cine sta in spatele acestei manipulatii in masa, personal stiu ca sint persoane din Rusia dar in practica ele acaparau prin canale diplomatice si partide capuse acesti giganti, precum metalurgia in romania etc.
    In rusia sint populare teoriile complotului unde sint invinuiti francmasonii-bancherii internationali-evreii si nu ai cine NU are vina ca in Rusia nu este o viata buna, in acelas timp oficialii rusi nu spun adevarul poporului sau despre miliardele si sutele de miliarde disparute in of-shore, se pare ca istoria cu miliardul din BEM a ajuns LA urechile multor oficiali europeni, FMI et .
    Deci stiu la sigur ca in Europa sint satui de migranti si nu au nici un interes sa ne fi facut asa ceva, europenii sint foarte atenti la preluarea sectorului industrial de catre straini, urmariti afacerile de fuziune intre ALSTOM si GENERAL ELECTRIC de exemplu o sa vedeti ce mecanisme exista in FRANTA inainte de a prelua sau fuziona de catre un strain. Deci nu vi se pare ca aceste mecanisme trebuiesc inteoduse in sistemul bancar precum si industrial din ambele tari ?
    Apoi sa fiu sincer nu stiu ce a mai ramas din patrimoniul sovietic si socialist in Regiune dar cu siguranta inteiducerea unui mecanism de control ar permite o monitorizare si declansarea unei alarme in caz de pericol. Apoi de ce ar trebui sa ne rugam sa facem contracte cu asa stat ca rusia atunci cand in toata lumea civilizata cel ce dorste sa manince vine si cumpara din tara producatoare.
    Am fost si in Italia si Franta, Cehia, deci nu poti scoate o marfa de la ei pina nu o platesti, e si normal, apoi declaratiile vamale le face cumparatorul, rusii ne I pun rdgului de comert rusesc, hotesc si banditesc, de parca ei nu vor sa manince, deci daca vor sa vina sa plateasca PE loc la producator atfel sa fie totul rdglementat prin age tii de stat care sa asigure comercializarea si sa protemeze producatorii nostri, caci de la ei mincam si primim impozite in stat.

  2. Deci ca sa rezum gindul meu : cautati experti in inteligenta economica, personal cunosc unul, nu stiu daca el ar fi disponibil sa va ajute , dar putem sa incercam daca aveti intrebari sau va intereseaza ceva din domeniu, cu siguranta alte partide habar nu au despre ce merge vorba. Ati putea fi primul partid care propune o astfel de gindire si care e legata de interes national, de statalism , si buna starea generala a populatiei. Apoi o sa va permita sa cresteti in sondaje.
    P.S. nu va suparati cand va critic o fac fara rele intentii si din inima curata.
    Sper ca sa I puneti in societatea moldoveneasca si romaneasca pe viitor, dar la inceput trebuie sa zidim peretii cetatii la noi acasa altfel , in urmatorii ani ne vom trezi cu alte miliarde furate etc.
    Deci va doresc sa sa dublati eforturile si echipa, lucru intelectual si propagandistic , solutii reale si adaptate la realitatea din RM.

  3. In primul rând petrochimia română nu e falimentară,chiar aş putea afirma fără să greşesc că o duce bine merci. Numai OMV a investit câte un miliard de euro în acest domeniu. în fiecare an din ultimii 5. Vă place postul România TV ,post al securistului Ghiţă? Credeţi că dacă Băsescu cădea pe bec nu era acum anchetat ca inculpat sau arestat de DNA? Deocamdată totul e o făcătură, iar să iei de bune afirmaţiile tendenţioase a celor de la România TV este o naivitate soră cu prostia. TVR sau Digi 24 au aceleaşi informaţii neverificate? Dacă procedaţi aşa indiferent că se numeşte Băsescu. Iliescu sau Constantinescu, atunci procentul obţinut în alegerile generale de PNL RM are o explicaţie asupra micimii lui Să auzim numai de bine!

  4. ….OFF…OFF…OFF…!!!…TANTI VITALIA…NU MAI SCUIPA IN SUS..!!!…ORE NU VEDTI CA NU …FACETI NIMIC …CONSTRUCTIV…NUMAI INFINTAREA UNUI…. PARTID NATIONAL ROMAN…ASA CUM A FOST PARTIDUL ORIGINAL A LUI IULIU MANIU VA MAI POATE …SALVA….NU ..P.N.L. RM…FIIND DECI O ASUMARE DESCHISA A INTENTILOR DE REINTRGIRE NATIONALA A BASARABIEI CU ROMANIA…ASTA CA S-O INTELEAGA …TOT PROSTUL!!!!…

  5. doamna Pavlicenco postand aceste aberatii de la acest post tv deveniti pe zi ce trece mai penibila….. ridicola…..

  6. Partial aveti dreptate.
    Cred insa ca demonizarea lui basescu este exagerata.
    Nu a fost numai el, sa fim cinstiti, s-a furat pe capete, care si cum a putut, nu neaparat cu rusii, s-a furat si distrus economia si pe partea UE de nu exista aer.
    Nici nu am fi ajuns acum sa importam aproape tot daca nu se distrugea 😛
    Va dau numai cateva exemple pe care le cunosc personal, din zona mea, EON de exemplu, s-a lichidat fostul RENEL, pe motiv ca nu nu e rentabil 😀 , culmea, tocmai cand avea cel mai mare profit si cele mai multe lucrari (de dupa revolutie). Ceva incredibil…
    De cand a intrat EON nici macar investiile de tehnologizare promise nu le-au facut.
    In acelasi mod s-a desfiintat si un combinat de fire si fibre sintetice, unic in tara, tehnologie germana de ultima generatie, nu se permitea accesul in sectii fara papuci de casa.
    Pe langa activitatea de baza facea si reciclare de plastic producand tot fire ca produs finit.
    Praf si pulbere l-au facut, au vandut fierul la kg. Acum vor sa plateasca nu stiu cate miliarde de euro sa faca numai reciclarea plasticului, de parca nu a existat asa ceva.
    Iti vine sa si plangi cand vezi ce a mai ramas.
    O alta fabrica de mobila foarte apreciata, care exporta cu dedicatie in Franta mobila sculptata manual inca de pe timpul lui ceausescu a fost desfiintata doar pentru a nu face concurenta, masinile au fost vandute undeva prin zona Cluj. Si sunt multe altele.
    Atat timp cat exista coruptie si hotie, nici o unire nu va salva pe nimeni, numai o justitie poate sa mai aduca ceva pe linia de plutire. Macar in ultimul ceas

  7. Iarasi numai atacuri la persoana, bai sandel informatia vine din Romania daca ai sa demonstrez contrariul atunci trebuie sa te judeci cu postul de TV din Romania, noi din viata stim ce si cum s-a distrus, asta va depinde cum procesezi o informatie, idea mea e simpla si vlara : In Occident avem aliati, dar ca sa nu depindem de ei avem nevoie de mecanisme de protectie a industriilor ramase si dezvoltarea lor, ca Romania a ajuns de risul lumii , adati aminte ca Vaslui si Botosani aveau o industrie usoara performanta unde este ea acuma ???
    Cine ne imbraca azi ??? Turcia si China ???
    Pai daca erati asa de inteligenti in Romania nu permiteati distrugetea industriilor in Romania.
    Personal confirm ca Rusii au distrus o parte din industria metalurgica in Romania, apoi ce dracu cauta Lukoil in Romania, ce nu va duce capul sa prelucrati si vindeti Petrolul singuri asa cum o fac Norvegienii de la STAOIL ???
    SI apoi sa investiti in infrastructuri si tehnologii noi , in sectorul energetic al Romaniei, hidrocentrale in Carpati, fotovoltaice etc.
    Bai va tineti asa de destepti cu tot cu acent fata de noi cei din Moldova, dat nu aveti o cultura economica si experti in inteligenta economica in tara, deaceea va maninca riia in ziua de azi si plina europa de Romani.
    Deci ca sa devina Romania un stat puternic si Moldova trebuie facute eforturi si intriduse mecanisme de control si analiza economica la fel ca in Franta si Germania, apoi facute investitii reale in noile tehnologii, in Germania si Franta deja exists statiuni de alimentare a masinilor cu hidrogen si electricitate, are Romania asa tehnologii ???
    Are Romania tehnologii in aviatie ca sa zboare avioanele pe baza de energie solara ???
    In occident deja au aparut primele modele experimentale, deci bogatia cea mai mare va fi apa , iar Romania are datoria morala sa dezvolte aceste sectoare si sa protejeze apele tarii, aici este viitorul si independenta economica de oricine.

  8. Pentru Luci : AI spun licruti adevarate, te apreciez, dar nu trebuie sa generalizezi, nu este de vina UE, UE, este doar o organizatie internationala care se poate descompune in price moment, de aceea va atrag atentia la toti nationalostii din Romania si moldova, sa intelegeti ca binele sau raul ni-l facem singuri, daca permiti rusului sa ti cumpere UPET TIRGOVISTE SI COST TARGOVISTE PRECUM LUKOIL SA INTRE PE PIATA PETROLIFERA SI SA PREIA COMBINATUL DIN PLOESTI CU COST 0, APOI CA SA LE DISTRUGA TAIE LA FIER VECHI , ESTE O LIPSA DE INTELIGENTA ECONOMICA, LA FEL SI EUROPENII FARE VIN SA FACA DOAR PROFIT SI SA CREEZE DEPENDENTA ECONOMICA DE O POATA DIN GERMANIA SAU FRANTA, deci lasati povestile cu comploturi si masonii si mai stiu eu ce prostii, capitalismul este un sistem cu laturi pozitive si negative, important sa avem mecanisme de protectie altfel vom fi mereu tara din lumea a 3.
    Deci va repet, trebuie introdus urgent in programul de guvernare acest punct referitor la elaborarea si introducerea mecanismului de analiza si control , si crearea departamentului sau agentiei de stat de inteligenta economica, care sa vizeze si sa controleze Bancile din tara atatautohtone cat si cele straine, industriile nationale, proecte de dezvoltare etc. Deasemenea sa elaboreze o formula de plata a salariilor si perceperea si recomandari Pentium perceperea impozitelor, asta exista in occident, LA noi cautam mura-n gura, nu dati vina pe straini, uniti-va, si schimbati tara impreuna. Strainii niciodata nu au venit la noi cu untentii pozitive.

  9. Cazul BEM sa fie lectie pentru viitor pentru toti romanii, nu ati invatat nimic din cazul TEZAURUL ROMANIEI ?!!?!?!?!
    Doamna PAVLICENCO, va rog sa tineti o lectie de istorie in Tara pentru toti romanii si moldovenii, despre disparitia TEZAURULUI ROMANIEI, adica furtul comis de catre Rusia tsarista la inceputul secolului, deci acest caz BEM valoreaza disparitia TEZAURULUI MOLDOVEI, jos rusii si pro-rusii DE la guvernare, jos hotii, criminalii si asasinii din parlament!!!

  10. Cred ca va finanteaza Varanul Felix.

  11. si inca mai vrea sa ne conduca aceasta distinsa doamna…am stiut intotdeauna ca sinteti cu totii niste gunoaie si CURVE!!!!!

    jos cenzura!!!

  12. @Sergiu: Normal ca nu este vina politicii UE.
    Orice afacere oneroasa nu nu se poate desfășura decât cu doi parteneri si acolo unde este invitat.
    Locul nostru e cu certitudine acolo.
    Numai ca, pana in prezent, la noi guvernanții nu lucrează in interesul populatiei, care ii mai si plateste, ci in interes personal.
    Asta e marea problema, au transformat guvernul in srl-uri si afaceri personale care se reprezinta doar pe ei si afacerile lor, nu mai reprezinta nici pe departe populatia sau interesele populatiei, pe care de foarte multe ori o faultează in interesul lor personal

  13. Inca ceva, noi am avut cu ce, mult mai bine decat altii.
    Multi afirma de exemplu,ca industria x nu era la standardele nu stiu care
    Nimic mai fals, la vremea respectiva foarte putine au fost care trebuiau demolate, caci e vorba de niste industrii vitale ptr tara, industria de medicamente, electronica, numai cand imi-aduc aminte de IAEI TITU, ICE Felix, astea trebuiau sa fie acum industrii de top, nu sa recuperam ceea ce e extraordinar de greu sau chiar imposibil, ele erau deja in paine, nu le trebuia mare retehnologizare, dar au fost falimentate intenționat, curios ca tocmai de niste securisti care nici nu aveau ce sa caute in board-urile de conducere de acolo.
    In stilul asta nu e deloc greu sa falimentezi o tara intreaga, toate industriile la noi au fost legate si dependente intre ele, in momentul care una singura nu a mai funcționat, toate celelalte care au depins de ea au cazut. Noi nu am reușit sa tinem pe linia de plutire nici macar baza economiei interne, degeaba ne buricam acum cu exporturile, raportat la ceea ce putea fi la noi, daca ar fi fost niste persoane responsabile, rezultatele sunt infime, foarte putina populatie beneficiaza de pe urma lor.

  14. Luca hai sa ne gindim, securistii pro-rusi au falimentat industria romaneasca si moldoveneasca, in Transnistria au creat anclava a rusiei, ca sa fim dependenti econimic si legati de RUSIA, azi se incearca fragmentizarea tarii prin cedara raionului Taraclia si pregatirea unui stat filo-rus, Novorusia, care va cuprinde teritoriul din Gagauzia,Taraclia teritoriu moldovenesc get-beget, apoi sa uneasca Transnistria cu Novorusia si Sudul basarabiei !!!
    Deci ne paste un eventual razboi in doar cattiva ani, deci Romania unde este ??????????? Ce positie are ???????
    Apoi ei inventeaza teoriile complotului potrivit carora de vina sint americanii, masonii si finanta internationala :-):-):-):-)
    Chiar asa de prosti sintem sa credem aceste povesti ????
    FMI,BERD si alte organisme internationale au dat atata cat este necesar sa ne dezvoltam si sa crestem.
    In schimb, Ei cei care invinuesc occidentul dar nu se dau inlaturi sa fure banii occidetalilor.
    Cred ca marea masonerie si mafie este exact in Rusia, tara care nu functioneaza si impiedica sa se dezvolte tarile din regiunea europei de est.

  15. Dar o parte a acestei mafii ruse este bine implantata in romania si moldova si ne manipuleaza la maxim.

  16. Eu nu am mare idee ce e la moldoveni.
    E posibila si teoria conform căreia sa fie angrenaje ruse in spatele afacerilor necurate cu UE si SUA, tocmai pentru a schimba opinia publica cu privire la UE, ceea ce ar fi mult mai urat si mai periculos.
    Dar nu prea s-a confirmat pana acum, fiindcă ar trebuie sa existe ca beneficiari, dar beneficiarii „afacerilor” necurate au fost de toate culorile, pe toate segmentele economice.
    La petrol de exemplu, a vandut Tăriceanu pielea ursului cand nici macar nu era câștigata la Haga, Microsoftul, Rosia Montana, redevențele la petrol, vanzarea energiei in UE prin baietii destepti, Bechtel, Chevron, asasinarea liderului sindical al Tepro Iaşi dupa privatizarea catre o firma cehă, mita medicamentelor cu firme din SUA, nici macar n-au negat, le-au sanctionat dar fapta e fapta.
    Absolut toti au profitat de pomul lăudat.

  17. Bai Luci, eu traesc in europa de mult timp, am avut o perioada si in Romania, sint originar din Moldova, deci azi imi este clar ca toate aceste fapte sint posibile in lipsa mecanismelor de control, analiza si previziune economica, deja am lansat conceptul de INTELIGENTA ECONOMICA, care exista in Franta si Germania, ei permit anumite interventii economice straine, americane,chineze,arabe,sauf rusesti, dar totul trece prin filtru, apoi statul este foarte puternic, are pozitie dominanta, pentru ca el se si imprumuta sa ramburseaza anumite credite si percepe impozite, nu este simplu sa ti explic in 5 cuvinte tot, dar intra si tu si ma adresez catre dn. PAVLICENCO, in primul rind, sa analizeze cum functioneza acest sistem in FRANTA si GERMANIA, apoi poate fi introdus pe viitor si la noi, ar schimba radical perceptia economica si buna starea noastra.
    Deci iti spun doar ca in state exista capitalisti rechini care vin si profita de tari subdezvoltate ca Romania si RM , ca sa faca profituri rapide, doar de asta este capitalism.
    IN Rusia in schimb e altfel statul este cel care trimite pe cai diplomatice si institutionale sa preia comande si eventual distruga o ramura à economiei din state gen, romania, moldova, kazahstan, kirghizia etc.
    Deci la Rusi este statul corporatie, la americani corporatiile conduc statul, legislatia europeana este bine dezvoltata si se opune acestor forme de control economic exterior, si bine fac , este gindit de economisti si juristi francezi in primul rind.
    Deci inutil sa te plingi de crimele la care ai asistat, hotul nu este prins, iar la nivel interstatal nu exista mecanism de control,
    Adica Romania si Moldova nu sint state INTELIGENTE ECONOMIC !!!
    IN schimb in Romania se alimenteaza tot felul de comparatii cu moldovenii, de tip, accent, si alte populisme ieftine, chiar imi pare rau de toate aceste lucruri, eu am depasit demult aceasta faza à gindirii, trzbuie sa fiti flexibili si sa va bazati pe economisti locali care va pot da sfaturi utile apoi ca sa intaresti statul iti trebuie o conceptie noua de convietuire in lumea moderna, unclusiv in UE,

  18. Altfel degradarea va continua, in RM deja ea va lua si forme agresive in urmatorii 2 ani, spera mai bine pentru tara de origine, dar este si o chestiune

  19. De raspundere politica, in RM politicienii nu raspund de nimic, sint pusi in functie doar ca sa serveasca interese private ale u unui stat Rusia, deci ei sint cei ce au creat haosul si distrus tot, am?scris perioada VORONIN car mai devastatoare din istoria Moldovei, dar si in Romania la fel, Iliescu si Basescu au contribuit enorm la distrugere si musamalizare.
    Deci voi ii credeti pe europeni prosti ca va dau banii , haha, nu este chiar asa, si azi dupa 10 ani vi i-au cerut, si cata lume à untrat la puscarie, si cata va intra inca,
    Va rideti de moldoveni ca vorbesc cu accent si ii numiti rusi, dar iarasi nu i asa, rusii va calaresc pe voi si pe noi impreuna de 22 ani prin persoane interpuse si guverne marioneta, pina nu o sa va treziti si schimbati mentalitatea si intelegeti ca in Romania doar romanii pot hotari ceva, va continua acest bordel.
    Apoi sa fiu sincer am auzit de la prea multi romani vorbe de gen ca moldova e saraca si vrea in UE prin unire cu Romania, asta este inca o dovada de lipsa de inteligenta à multor romani,
    Tot ce tine de atitarea diferentelor intre romani din diferite regiuni este diversiune si manipulare, deci Romania este la fel de bine manipulata de servicii de inteligenta rusesti ca si moldova, ca sa mentina influenta in zona, asta se i tampla in ungaria si grecia, deci ca sa ti spun ca balaurul cel mare fiind rusia si ea este foarte inteligenta caci ca si sua nu vrea o UE la hotarele?sale.

  20. Stiu ca este greu de inteles si de digerat informatia pe care o expun, dar este necesar, iar calea spre constructia unui stat romanesc unic este lunga, totul va1 depinde de bazele sale.

  21. „aceste fapte sint posibile in lipsa mecanismelor de control, analiza si previziune economica”
    Nimic mai fals, mecanismele exista.
    Se pot face orice mecanisme si tot nu se va schimba nimic atât timp cat sistemul va rămâne corupt si bazat pe interesele de clan.
    Poti sa dotezi cu ce vrei un politist, atat timp cat e corupt e aceiasi treaba, ba poti sa-i dai puteri si mai mari pentru a face fărădelegi.
    Singurul factor ce poate reglementa e numai populatia, dar ea e intenționat calusata si lipsita de drepturi. In toate tarile populatia este un factor important care reglează aberatiile.
    La noi nu exista asemenea mecanisme.
    Intr-o tara normala, politicul se teme de populatie si nu invers cum se intampla tarile dictatoriale

  22. Sistemul e ok atat timp cat poate fi tras la răspundere de cineva, atat timp cat nu poate raspunde in fata nimanui, nici nu poate fi vorba de vreo corectitudine.
    Similara este si panarama aia politica cu „ne asumam raspunderea”.
    Ce anume isi asuma politicul cand face astfel de actiuni bazate pe asumare? cine il trage pe el la raspundere? cine e abilitat sa il traga la raspundere? ce anume pateste? cu ce plateste asumarea răspunderii?
    Nimeni!!! nimeni nu poate trage la răspundere cu nimic!!!

  23. Pentru Luci : Mecanismele de analysis, control si previziune economica nu exista in asa stat subdezvoltat ca Romania si RM,
    nu-mi vorbi de coruptie citeste atent mesajele mele.
    Nu exista SPECIALISTI IN INTELIGENTA ECONOMICA si o AGENTIE DE PROFIL.
    Studiaza experienta Frantei si Germaniei in acest sens.
    Voi in Romania sinteti la fel de prosti si corupti ca si cei din Moldova, o spun cu parere de , din Occident asta se vede excellent.
    Deci am lansat o idee si concept pe care trebuie sa-l preluati in PNL si sa-l studiati. CE si cum functioneaza in Occident.
    Cand spun mecanism inseamna un set se reguli si proceduri, dar si supraveghere din partea statului, ceea ce NU EXISTA !!! Daca ar fi existat ar fi blocat multe daune si cedari de intreprinderi.
    Nu te supara dar nu sint Francezii sau germanii care vin la munca in Romania ci invers, chiar multi romani pleaca in Rusia sa-si castige existenta, renuntind la tot ce este romanesc in ei.
    Deci in continuare voi mai lansa idei si concepte pentru viitor, dar deocamdata trebuie sa rugumati bine ideile mele.Altfel va vor minca si paduchii nu numai rusii si chinezii.

  24. Iti recomand sa pleci in delegatie la Lyon unversitatea Jean Moulin 3, si sa i rugati sa faceti schimb de experienta si sa va tina un curs despre tot ce tine de INTELIGENTA ECONOMICA, o sa descoperiti o lume noua, dealtfel nu poti intra asa cu buna ziua sau prin coruperea unui oficial pe piata Frantei sau Germaniei, intelegi ???
    Ceea ce au facut Rusii si azi pina si Chinezii.
    Cu parere de rau Romania este o democratie noua si voi si noi am fost crescuti in mediul socialist asa ca nu incerca sa-mi demonstrezi ca voi sinteti occidentali, ma umfla risul, invatam din greseli, far important sa invatam si progresam.
    Faptul ca sa permis un furt sau privatizare prin furt sau corupere denota lacune in sisem, sa fiu sincer occidentalii sint si ei foarte superficiali, nu stiu daca o sa va dea informatie precisa si cultura statala de control economic, ei sint cei care ne ascund multe , dar iti spun ca aici conduc corporatiile si bussinesul mare, iar oamenii se protejeaza prin stat, la noi totul e invers conduc persoane in stat si fura businesul , dupa cite am mai scris conceptul de stat corporatie exista la rusi, asta se copiaza si la noi, rezultat murim de foame in Romania si Moldova, in occident statul nu reguleaza activitatea compatibilité mari dar are functii de control , analiza si previziuni sociale, cu scopul de a asigura o buna stare pentru toti.

  25. Esti naiv, statistica si previziune exista inclusiv la nivel de primarii de judete. O tii una si buna cu previziunea economica si statistica cand hotiile nici nu se fac acolo.
    Sa mai punem inca odata problema, daca trebuie îndeplinite niște reguli, cine verifica îndeplinirea regulilor respective? Cei care apartin de aparatul de stat si-au subordonat deja instituțiile publice, avand influenta inclusiv in mecanismele de judecata.
    N-a spus nimeni ca suntem intr-o democrație, din contra, si nici n-a vrut nimeni sa demonstreze ca suntem occidentali, nu suntem.
    N-are absolut nici un rost sa compari pe cineva din partea asta cu oficialii straini, nu cred ca poti sa intelegi nici macar de ce din moment ce habar nu ai ce e aici.
    Dar nu e excus sa-i invete si ei, pe unde au ajuns s-a dat clasa cum sa se fure si pentru altii iar cu unii deja s-au infratit la afaceri

  26. Merci pentru compliment legat de naivitatea mea, dar cred ca nu ai inteles mesajul meu, say l-ai ignorat pentru ca gindesti ca un roman, pentru ca crezi ca esti mai destept si superior unui moldovean sau roman din basarabia, TE compatimesc, dar eu nu sint aici sa ma dau tare fata de nimeni, doar sa lansez idea si sa le dezbat, deci sfatul meu a fost clar plecati in Franta si Germania, faceti delegatie din partea PNL la institutii de invatamint superior, si daca e posibil de stat, apoi eu as putea sa va ajut cu ceva cunistinte posibil, cunosc asa specialist, nu vorbesc aiurea.
    Aici se dezbate o platforma politica si se incearca sa fie imbunatatita si adusa sa cunostinta alegatorilor pentru ca pe viitor sa fie imbunatatite conditiile de trai si apropierea fata de normele EU.
    ASA sintem noi europenii naivi si prosti iar voi in Romania si Moldova destepti si inteligenti :-):-):-):-)
    Deaceea scot rusii miliarde din voi si va destabilizeaza regiunea si economia :-):-):-):-):-)
    Luci stergeti bucata de brinza de sub nas daca vrei sa mai vorbim de ceva serios, ma pis de ras, la cat de superior de crezi.
    Raspunde-mi mai bine cate Think Tank -uri aveti in Romania ???
    Apoi eu iti voi spune exact unde se plaseaza Romania in lume.

  27. Nu am dat niciodata impresia ca m-as crede superior cuiva, sau ca as cunoaste problema moldovenilor, dar cu siguranta stiu mai bine ce e aici.
    Totcmai de asta incerc sa expun problema fara nici o aluzie.
    Nu am idee de cate organizatii de genul sunt, dar poti sa te informezi pe romaniacurata.ro, sunt destule, dar cum am mai afirmat, ele nu au nici o putere in politica clanurilor de partid care dețin controlul asupra institutiilor statului si justitiei.
    Nici macar in DNA eu nu am incredere, am avut o experienta personala cu un denunt unde n-a fost nici o problema sa se confirme frauda (enorma), doar ca de 4 ani a ramas tot ca in tren, fără nici o sentință. Asa ca scuteste-ma cu aerele ca cineva se crede superior, din moment ce nu poti discuta la fara sa accepti realitatea, si nici macar nu esti curios, tu esti cel cu aere de superior 😀

  28. Bun Luci, stii unde te afli ???
    Exact pe blogul politic al PNL din RM , cei ce au curaj sa vorbeasca liber si sa propuna ceva, sa si expuna gindurile si cu speranta ca miine va fi mai bine. Deci am lansat un concept care este important intrun stat, si poate fi luat si de PNL.
    Lipsa de INTELIGENTA ECONOMICA in ambele state explica multe. Va doresc succes,sint sigur ca dn Pavlicenco si poate inca cineva din echipa ei se va informa si implimenta in programul electoral ca un punct aparte si le va explica moldovenilor de ce si de cine si cum a fost posibil furtul din sistemul bancar din RM.
    Si daca vreti unire ea trebuie facuta de specialisti si cu cap , ca sa nu va treziti ca vi sau furat iarasi miliarde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *