Doar Unirea cu România va schimba situația în justiție!

Despre justitie

http://unireainseamna.md/justitie-pentru-oameni/

Politiciana Vitalia Pavlicenco ne relatează impresia rămasă în urma interacțiunii cu sistemul judiciar din Republica Moldova. Ilustrarea face parte dintr-o campanie inițiată de Magistrat.MD. Alte opinii expuse de cetățeni le publicăm zilnic, tot aici, pe Magistrat.md Fiți pe fir și dați mai departe, să se știe! // Click pentru detalii: www.Magistrat.MD

„Interacțiunea mea cu sistemul judiciar e veche. Iar impresiile – tot mai proaste. Acum câțiva ani aveai convingerea că, dacă ai dreptate, câștigai. Acum o asemenea convingere nu există, pentru că interese de tot felul și cârdășii nebănuite își fac efectul. Dincolo de interesele politice, în schimbul cărora se vinde și se cumpără totul, contează funcția, și nu legea, contează relațiile și banul, și nu legea, demnitatea, onoarea. Am tot mai ferma convingere că nici magistrații, nici asistenții lor pur și simplu nu citesc materialele din dosar, recursurile, apelurile, pentru că, dacă le-ar citi, nu ar emite hotărâri contrare legii, adevărului, probelor și precedentelor CEDO.

Unul a trebuit să cîștige într-o instanță pentru că un oligarh a avut interes să participe în alegeri cu formațiunea sa și să rupă voturi de la comuniști. Un avocat cu gura mare intră în cârdășie cu judecătorii și devine avocatul diavolului roșu, desigur – de dragul banului își vinde și națiunea.

Pe cei care știu să aplice legislația CEDO îi persecută, că sunt periculoși, la fel se procedează cu cei deștepți și verticali, care sunt foarte puțini.

Practici vechi, sovietice în a aplica legea, pe care unii magistrați nici nu înțeleg cum să o aplice până nu se sfătuiesc neapărat cu umbrelele lor din instanțele superioare.

Pronunțarea unor decizii fără indicarea dreptului material în baza căruia au fost luate.

Aplicarea folozofiei vechilor coduri, și nu a celor noi.

Repartizarea unor dosare neobișnuite și în premieră, cum a fost cel de constatare a faptului cu valoare juridică, unor judecători slabi, fricoși, indeciși, ca să fie obedienți.

Aspectul legat de executarea hotărârilor este un capitol aparte.

Cazuri revoltătoare de compromitere a securității raporturilor juridice, decizii definitive la CEDO, care sunt neglijate și procesele luate de la început, prin corupția sistemului juridic național.

Practica proastă de aplicare nu a legii, ci a recomandărilor Plenului Curții Supreme de Justiție sau a Consiliului Superior al Magistraturii, inclusiv care contravin legii, dar mai și invocă unele recomandări ale CEDO R.Moldova, ca ”țară săracă”.

Retragerea licențelor avocaților care nu intră în cârdășie cu sistemul în întregime.

Extinderea caracatiței în justiție până la CEDO, unde reprezentantul R.Moldova operează contra propriiilor cetățeni.

Va fi tot mai rău, nimic bun nu ne așteaptă. Doar Unirea cu România va schimba situația în justiție.”

Justiție pentru oameni

http://unireainseamna.md/justitie-pentru-oameni/

Una dintre problemele cele mai acute cu care se confruntă cetăţenii moldoveni este lipsa dreptăţii (pentru unii, mai importantă chiar decât nivelul lor de trai) şi imposibilitatea cetăţeanului de a-şi face auzită vocea, de a beneficia de tratament egal cu cel al unor „sus-puşi” care controlează judecătorii şi procurorii moldoveni. Cetăţeanul moldovean de rând, de cele mai multe ori, nu-şi poate face dreptate în instanţa de judecată.

În România, justiţia este independentă, judecătorii şi procurorii nu mai sunt demult prizonierii grupurilor de interese, ai mafioţilor care să-i dirijeze, aşa cum se întâmplă în Republica Moldova.

În eforturile sale de a deveni membră a Uniunii Europene, România a fost obligată să adopte reforme reale şi cuprinzătoare în domeniul instituţiilor de drept, cele care asigură exercitarea celei de-a treia puteri în stat, puterea judiciară.

Începând cu anii 1990 şi terminând cu aderarea la UE, România a realizat – după model european – reforma instituţiilor de judecată (Consiliul Superior al Magistraturii, Curţile de justiţie, tribunalele) şi procuratură (demilitarizarea acestora, transformarea în parchete pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curţile teritoriale, introducerea Ministerului Public în locul „procuraturii generale”, ca instituţie de reglementare a urmăririi penale, asigurarea independenţei procurorilor în activitatea lor).

Performanţele României în materie de asigurare a statului de drept (statul în care administraţia publică centrală şi locală respectă legile, iar cetăţenii pot obţine în instanţă să li se facă dreptate), au fost evidenţiate în fiecare raport al Uniunii Europene pe problemă, raport anual numit Mecanismul de cooperare şi verificare (MCV).

Instituţiile de drept ale României au început să facă, din 2007 încoace, performanţe simţitoare în domeniul luptei împotriva corupţiei la nivel înalt, fapt demonstrat de arestările, judecările şi condamnările mai multor foşti şi actuali înalţi demnitari de stat pentru ilegalităţile şi actele de corupţie pe care le-au comis folosindu-se de funcţia lor publică. Adrian Năstase este doar un exemplu. George (Gigi) Becali este un alt exemplu. Mai există, în afară de aceştia, zeci de cazuri de deputaţi, senatori, miniştri, şefi de consilii judeţene şi alţi demnitari care au fost deja condamnaţi sau sunt anchetaţi. Recent, instanţa i-a condamnat la diferite termene de privaţiune de libertate pe mulţi dintre cei care timp de două decenii au controlat fotbalul românesc, dedându-se de multe ori la ilegalităţi şi escrocherii.

Cu alte cuvinte, rezultatele justiţiei româneşti se văd cu ochiul liber. Aceste rezultate sunt o preîntâmpinare pentru multe alte persoane care comiteau sau comit ilegalităţi şi se credeau sau se cred de neatins.

Justiţia românească este un adevărat garant al statului de drept, al respectării legii, al transparenţei instituţionale şi, mai ales, al respectării cetăţeanului şi a dreptului său de a i se face dreptate dacă este maltratat.

Intrând în sistemul instituţional românesc prin realizarea reunificării cu România, cei peste trei milioane de locuitori ai Republicii Moldova vor putea beneficia de o mai mare echitate socială, de posibilitatea de a-şi obţine dreptatea în judecată. Ei se vor bucura de protecţia instituţiilor statului român în faţa unor fenomene omniprezente în Republica Moldova cum sunt preluările forţate ale afacerilor (raiderul), domnia mitei, a hoţiei şi a lipsei de transparenţă.

Realizând reunificarea cu România, locuitorii din stânga Prutului îşi pot recăpăta şi ei dreptatea şi demnitatea, lucruri care contează enorm în viaţa fiecărui om.

De aceea, are sens să îţi doreşti Unirea cu România şi să militezi pentru aceasta!

Loading Facebook Comments ...

25 Comments

Add a Comment
  1. Avem mult de munca pentru a convinge un numar ridicat de oameni din Republica Moldova de AVANTAJELE UNIRII.

  2. nici în situaţia ipotetică în care România îşi va schimba denumirea în Moldova de vest, românii ar fi toţi moldoveni, iar limba s-ar numi moldovenească, majoritatea moldovenilor de la est de Prut nu ar vrea unirea cu fraţii lor de la vest de Prut. Oare de ce o asemenea îndârjire şi încrâncenare la basarabeni? Păi, cine a călătorit între Prut şi Nistru cred că-şi dă seama că acolo elementul rusesc este covârşitor, de la mentalitate,la nume şi prenume,pâna la credinţa în Dumnezeu unde tot Moscova decide.Prin urmare se vrea unirea, dar cu cine bre?

  3. Cu mata…

  4. la mulţimea de basarabeni care şi-au redobândit cetăţenia româna ar fi trebuit ca problema unirii să fie pe agenda publică mai des şi luată în serios de partidele parlamentare de la Chuşinău.Dar nu se întâmplă acest deziderat .Oare de ce? Încerc un răspuns documentat, pentru că majoritatea basarabenilor care şi-au redobândit cetăţenia română au făcut-o din interes pecuniar , nu din oarece simţăminte naţionale şi patriotice. Se încearcă şi varianta că unirea ar însemna avantaje indubitabile pentru basarabeni,pe acelaşi principiu al căsătoriilor din interes!!?? În acest caz i-aţi întrebat pe românii de la vest de Prut, ei oare ce cred despre nazuinţele şi cerinţele celor de la est de Prut!

  5. Unire, neaparat unire.
    Romanii din ambele state romanesti trebuie sa fie impreuna. Aceasta este destinul nostru istoric. Vor aparea desigur „unireosceptici”, care vor incerca sa va abureasca mintile, sa va imparta, sa va descurajeze. Nu ascultati acei oameni. Intre cine poate fi facuta Unirea? Desigur ca intre frati! Avand oameni cu dragoste de Tara vom izbuti. Ma bucura nespus de mult faptul ca pe 5 aprilie la Chisinau, la mitingul de protest, s-a scandat clar „Unire”! Oamenii inteleg ca au devenit ostaticii Mafiei, ca nu se mai poate asa.

  6. Toata lumea asteapta UNIREA, nimeni nu mai are rabdare, chiar si strainii se intereseaza de Unirea neamului romanesc! Insa pentru idealul acesta, s-ar putea sa suferim la greu cu totii, daca Putina se va supara.

  7. Cum de rusii sunt asa de uniti, oriunde s-ar afla!?
    Moldova ca stat independent este la mana Rusiei.
    Cei care sunt impotriva Unirii sunt rezultatul spalarii de creier a propagandei rusesti.
    Rusia nu este atractiva economic si nici nu va ajuta Moldova cum o ajuta UE sau SUA. Ea va folosi numai propaganda, pentru ca aici este specialista si mai stie ca are succes in spatiul fostei URSS. Oamenii au fost educati sa creada in propaganda.
    Asa ca solutia cea mai bunqa pt. Moldova este Unirea cu Romania, dupa cum si integrarea in UE. Dar nu stiu ce reactie va avea Rusia in ambele cazuri. Va veni cu armata?
    Sa nu uitam ca Unirea trebuie durita de catre marea majotitate a populatiei. Dar atita timp cit populatia nu este informata, nu poate avea dorinte si convingeri in aceasta directie. Un segment important al acestei populatii (la sate si chiar in orase) dezaproba tocmai pentru ca nu are cine-i informa si indruma. Daca nimeni nu se va ocupa de acest aspect al informarii, fiti sigur ca Dodonel cu rusofonii lui nu stau degeaba. PNL-ul, ca singurul ce s-a angajat in aceasta actiune nobila, ar trebui sa gaseasca acele modalitati de cuprindere a întregului teritoriu in a explica si educa pina la ultimul cetatean.

  8. @gross
    Spalarea pe creier ruseasca este prezenta nu numai in R.Moldova ci si in Romania:

    Ce influenţă poate avea Rusia în România?

    de Sabina Fati (2-4-2015)

    România nu este pregătită să facă faţă instrumentelor de soft power folosite de Rusia.

    Rusia a avertizat România în legătură cu posibila desfăşurare de armament greu NATO pe teritoriul său. „Dacă conducerea României crede că poate mări prezenţa NATO pe teritoriul său, inclusiv prin crearea unei forţe militare puternice, ea va trebuie să fie conştientă de implicaţiile acestei măsuri”, a spus la un briefing de presă la Moscova purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, Aleksander Lukaşevici, citat de agenţia de stat Interfax. El a adăugat că Moscova va ţine cont de evoluţiile româneşti în „planificarea militară. Astăzi guvernul României, membră NATO, a aprobat modificarea legislaţiei referitoare la prezenţa militară străină pe teritoriul ţării. O relatare de la Bucureşti despre eforturile Kremlinului de a avea o anume influenţă în România.

    Există mai multe niveluri pe care poate fi depistată fie influenţa Rusiei în România, fie opoziţia faţă de valorile şi regulile euro-atlantice, ceea ce în cele din urmă ar putea face loc tot unor atitudini pro-ruse.

    (1) În această perioadă declaraţiile politicienilor şi formatorilor de opinie care critică acţiunile în forţă ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie se suprapun în mare peste părerile exprimate de site-ul Russia Today. Fireşte că cei mai mulţi dintre ei nu sunt agenţi de influenţă ai Rusiei, dar propagă aceleaşi idei. Nu-l putem spre exemplu pune pe Traian Băsescu în această categorie, dar devierile lui din ultima perioadă, ridică multe semne de întrebare. Recent, fostul preşedinte a vorbit despre „guantanamizarea” României, acuzându-i pe procurori că îi ţin pe acuzaţi „la beci” până când spun ce a spus denunţătorul despre ei. Pledoaria lui era în apărarea Elenei Udrea, dar părerea fostului preşedinte nu poate fi contorizată în favoarea curentului pro-atlantist.

    (2) Există apoi un nivel al deciziilor oficiale, care uneori din ignoranţă, alteori cu bună ştiinţă sunt luate în defavoarea României. Spre exemplu, Centrala Nucleară de la Cernavodă începută acum 30 de ani, pe vremea lui Ceauşescu pentru a asigura independenţa energetică a ţării nu este gata nici acum, dar primele două din cele cinci reactoare proiectate produc deja aproape 20 la sută din consumul total de energie electrică al României. Întârzierea acestei construcţii este în folosul Moscovei, fiindcă în loc să fie înlocuit gazul cu energie electrică, cel puţin acolo unde ar fi posibil acest lucru, România continuă să importe gaz scump din Rusia.

    (3) Propaganda oficială a Rusiei are în România mai multe canale. În primul rând site-ul Russia Today, care s-a deschis la finele anului trecut înlocuind Vocea Rusiei şi care lucrează cu ziarişti români. Apoi ambasadorul rus la Bucureşti primeşte tribună de exprimare de câte ori îşi doreşte. Recent, Oleg Malginov a dat un interviu agenţiei de ştiri de stat Agerpres, în care i s-au pus doar întrebări confortabile. Dacă este nemulţumit de comentariile care apar în presa de la Bucureşti, diplomatul rus trimite un comunicat oficial în care îi numeşte „bădărani” pe cei care s-au pronunţat împotriva lui Vladimir Putin, iar acest comunicat este preluat de părţi semnificative din mass-media, deşi între timp a dispărut de pe site-ul ambasadei.

    (4) Propaganda Rusiei în România se face în cele din urmă şi cu ajutorul celor care reproduc articole din presa de la Moscova care oferă argumente în favoarea politicii de expansiune. România Liberă a scris că Agerpres prelua articole din RIA Novosti, pentru că le primea gata traduse în limba română. Agerpres este o agenţie publică, în mod tradiţional servilă celor aflaţi la guvernare. S-ar putea înţelege că ar fi vorba despre o situaţie convenabilă în parte partidului aflat la putere, iar până acum nu s-a înregistrat nicio demisie din acest motiv

    (5) Grupul de „prieteni ai Rusiei”, de oameni care se întâlnesc cu ideologi ai Kremlinului, cum ar fi Alexandr Dughin sau alţii din jurul lui este format din persoane publice influente, de la fostul preşedinte Ion Iliescu la popularul actor Dan Puric, cel care strânge săli arhipline în care vorbeşte despre sensul ortodoxiei. Luna trecută a fost organizată la Bucureşti o conferinţă despre importanţa ideii eurasiatice, la care Dughin a vorbit în cele din urmă pe Skype.

    (6) Un alt nivel de propagandă este cel care se desfăşoară prin Biserica Ortodoxă Română. La finele anului trecut mitropolitul rus Ilarion a venit nu doar la Bucureşti, ci s-a oprit şi la mănăstirile din Moldova, ţinând discursuri despre cum Biserica Ortodoxă trebuie să fie o „parte activă din societate”. El este doar mesagerul cel mai important al Bisericii de la Moscova, dar înaintea lui au fost şi alţi emisari. Chiar Dughin s-a plimbat pe la mănăstiri vorbind despre ortodoxia care leagă cele două ţări.

    România nu este pregătită să facă faţă instrumentelor de soft power folosite de Rusia, de la târgul de carte unde Rusia a fost invitat special, până la scrisori cu titlul „Românii zic da prieteniei cu Rusia”, text bine indexat pe internet, ca să nu mai vorbim despre comentariile tot mai dese care exprimă opinii pro-ruse sau anti-americane pe forumurile site-urilor de ştiri cu mare audienţă.

    Cu toate acestea aşa cum arată sondajele, românii îi privesc pe ruşi cu destulă suspiciune, iar prelungirea conflictului din Ucraina a dus potrivit INSCOP la o scădere a simpatiei românilor faţă de Rusia. Astfel în iulie anul trecut 37% dintre români declarau că aveau sentimente mai degrabă favorabile faţă de Rusia, în vreme ce acum doar 25 la sută îşi menţin acest punct de vedere. Românii par să aibă păreri clare şi temeri pe măsură despre ce se întâmplă în apropierea graniţelor ţării. Într-un sondaj făcut în martie anul trecut de IRES, patru din zece oameni erau de părere că România nu face bine criticând Rusia pentru invadarea Crimeii. E greu de crezut, totuşi, că pe termen scurt ideologia Kremlinului şi-ar putea găsi ecou în România, dar dacă propaganda este gândită să lucreze pe termen lung, lucrurile ar putea să se schimbe.

  9. @gross
    Iata un sondaj de opinie al „prietenilor” Rusiei in Romania. Nu va mirati ca avem pe aici comentarii anti-unire venite din Romania. Rusul nu doarme!
    http://www.petitieonline.net/sondaj/rezultate/romanii_zic_da_prieteniei_cu_rusia-s48482053.html

  10. Rusia nu are nici o influenta in Romania, absolut nici o influenta…, sigur, discutii aduse de catre unii jurnalisti care nu mai au ce scrie pt. a nu da faliment, da, exista…,dar, pe nimeni nu intereseaza cu adevarat parerile Rusiei in RO. Important este ceea ce spune UE si SUA, asta chiar este important in RO. Personal, de Rusia mi se falfaie…, abureli de genul celor ca RO aduce trupe UE sau ale SUA…,aberatii, care-i problema ce aduce Romania….,ce Rusia a intrebat RO cand a luat Crimeea sau cand a atacat estul Ucrainei. Rusia are o atitudine ca acum 100-200 de ani, primitivi, marlani dar mai ales idoti.

  11. Titlul acestui material este mai mult decat elocvent, absolut corect…,si eu cred ca intr-adevar, doar unirea poate pune ordine in societatea din Basarabia. Sunteti „incalecati” cum se spune fara nici o sansa de scapare….,daca s-a ajuns sa dispara peste 1 miliard de euro si nu se stie ce si cum, 20% din PIB-ul RM, ceva de domeniul S.F., va dati seama ce banditi sunt in RM, fura miliarde si nu pot fi nici macar prinsi nu mai vorbesc de condamnare. Oameni simpli, vai mama lor, trudesc pt. catica banuti iar criminalii fura si le rad in nas. Dupa unire, veti afla cine a luat banii, da, da, RO ii va cauta si gaura de sarpe, poate nu credeti dar asa va fi. In concluzie, sa grabim unirea pt. a ne fii mai bine tuturor romanilor, incepand de azi voi numi RM, Romania de Est, va sugeraz sa folositi acesta sintagma, macar noi, cei de pe Unimedia, putem spune ca am inceput clar si concis procesul de unire. 🙂

  12. Aceiaşi Titus şi Coresi, insinuanţi şi demobilizatori, dând exemple neelocvente despre relaţia românilor cu Rusia. Este elementar faptul că marea majoritate a românilor îşi doresc o relaţie bună cu Rusia pentru că românii sunt prin structura lor dornici de pace. Dar eu cred că un asemenea sondaj în aproape toate ţarile de pe glob ar avea aceeaşi finalitate întrucât timpul în care trăim are alte valenţe pentru toate popoarele, cu mici excepţii. De ce este ocolit de cei sus menţionaţi sondajul făcut în România cu privire la unirea sau reunirea celor două ţări româneşti, tocmai în contextul problematicii aduse în discuţie de autoarea articolului de faţă, respectiv unirea Moldovei cu România ? Explicaţia este f clară pentru toată lumea astfel că nu necesită precizări.
    Citiţi mesajele scrise mai sus de „Furnica” care în esenţă sunt împărtăşite de mulţi români, cu precizarea că unele „atribute” folosite nu-şi au locul într-o postare pe acest site.

  13. Acelas „vlad”- vorbitorul de dupa ureche este in stare sa „graiasca” fara noima, nespunind nimic, ci doar „curatindu-si” penele. Am intalnit pe aici asemenea „vlazi”. Stau „vlazii” ca brazii, facand demagogie desarta. Vedeti, ca un asemenea „vlad” nu spune nimic in afara decat sare la beregata cuiva…

  14. peste câţiva ani; România de est, ţara vorbitorilor de limbă rusă iar România de vest, ţara vorbitorilor de limbă rromă,majoritari! Bre, sunt atâtea probleme interne în cele două entităţi româneşti nerezolvate şi acutizate încât unirea venită pe nepusă masă ar însemna sinuciderea naţiei române. Normal, toţi românii ar trebui să trăiască împreună într-un stat consolidat, democratic şi civilizat, dar acest demers trebuie făcut raţional, mai ăntţi prin creşterea sentimentului naţional în fiecare stat românesc în parte,iar după aceea când problemele grave existente au fost cât de cât rezolvate să purcedem la consolidarea statului român prin unire.

  15. Dupa „patriotul” cioressi trebuie sa mai asteptam inca 200 de ani si apoi sa „purcedem”. Sa asteptam pana coressi va purcede…insarcinata?
    Nu ne putem permite acest lux. Unire!

  16. bre Titus, după ce că te ţii ca un scai de pielea mea eşti şi nesimţiţ. Bre, doamna Pavlicenco are aceleaşi teme şi pe Voxpublika unde de fapt comentezi zi şi noapte tu ,sub denumirea Stigianul. Ce cauţi bre aici, nu ca să induci discordie? Te-a alungat Scyticus de acolo şi ai venit să enervezi şi pe alţii? Semeni exact ca un maldavan duplicitar, cu fundul în două luntre, tipic caracterului infect!

  17. coressi, basarabiofob, criminal, defaimator al veteranilor razboiului transnistrean, talpa satanii unireosceptice, rasist, pornograf si xenofob: Ti-a venit ceasul. Priveste la perete si vei vedea litere de foc. „Mane, tekel, fares”! Semeni exact cu creatia propagandei staliniste din anii 40: perfid, siret, cu doua inimi, cu limba bifurcata si colte veninos.
    Unirea romanilor este aproape. Mai aproape chiar decat isi imagineaza vipera coressi.

  18. un fapt interesant petrecut în societatea basarabeană.Structura populaţiei emigrante pentru un loc de muncă se prezintă cam aşa; pentru piaţa muncii din Rusia majoritatea doritorilor din RM sunt moldoveni(români),iar pentru piaţa occidentală majoritatea simplă o formează ruşii.ucrainienii şi găgăuzii etnici basarabeni. !!!!!????????. Ultimul sondaj de opinie concluzionează că majoritatea simplă a cetăţenilor RM vor ca ţara lor să se integreze în viitoarea uniune euroasiatică patronată de Rusia. Occidentul e perceput ca o entitate a pierzaniei şi a declasării morale.În acest context nu credeţi că prima măsură necesară şi obligatorie ca toţi românii să fie împreună este ca ei,majoritatea creştini ortodoxi, să se închine la aceiaşi biserică ortodoxă subordonată Patriarhiei Române? Cum te poţi uni cu un român care se închină la ruşi?

  19. Unirea romanilor este aproape. Cat nu ar carcoti tot felul de „unireosceptici” si „basarabiofobi”, romanii sunt constienti de datoria lor sacra. Dumnezeul romanilor este Unirea! Cei care se inchina lui Mamona nu sunt romani. Unire!

  20. Titus,ce-am avut de spus am spus cu mare claritate pentru cine este dispus să „asculte”. Or, tu nici nu asculţi, nici nu vezi. Ştii una şi bună „tot îninte” precum bolşevicii, cu multe vorbe şi cât mai meşteşugite pentru a amăgi oamenii de bună credinţă. Un lucru trebuie să ştii : nu te poţi ascunde în spatele vorbelor când sufletul ţi-i înveninat. Faci parte din aceeaşi pleiadă de „patrioţi” moldoveni precum „Moldova e patria mea” „Facistul”, „Ion” „Coressi” „Botnar” „Pascaru” şi alţii la fel de jalnici. N-ai decât să continui polemica cu cine vrei dar nu cu mine pentru că eşti mult prea departe.

  21. vlad, sunt mai mult decat convins ca tu esti acelas om care semneaza ca coressi. Ai sarcina sa lovesti in unionistii din R.Moldova, sa-i aburiti, sa-i amagiti, sa-i prostiti. Daca nu te-as cunoaste, nu as scrie. Dar te cunosc foarte bine. Paste pe pasune, pasunistule vlad. Cat nu ati prosti lumea, nu reusiti. Romanii basarabeni doresc UNIRE!
    Vlazii, Filimonii, Banciuristii, toti acesti misei vor merge la lada de gunoi a istoriei. Si lundu-se de mana cu ei vor merge si Pascarii, Ionii, Bidonii, si alti mancurti si vanzatori de neam.

  22. Singurii apostoli care propovaduiesc in Romania impotriva Re-Unirii Romaniei cu Republica Moldova sunt filo-maghiarii si progeniturile bolsevicilor, atat cei care au fost adusi calare pe tevile tancurilor rusesti cat si tradatorii romani sau alogeni care si-au tradat neamul sau tara pentru interese straine.

    Cati dintre moldoveni stiu ca mafia basista alimenteaza cu fondurile imense furate pana acum din bugetul Romaniei o propaganda antiromaneasca? Toate trusturile de presa basiste au adevarate campanii de defaimare a valorilor istorice, culturale, spirituale romanesti. De atacurile acestor antiromani (a se citi basisti) nu au scapat nici macar mari personalitati precum Mihai Eminescu sau Ion Creanga.

    Pentru cei care nu stiu cu ce fel de oameni s-a inconjurat Basescu si ca majoritatea lor sunt fosti comunisti sau progeniturile unor criminali bolsevici care au torturat, ucis si jefuit romanii atat la mijlocul secolului trecut cat si acum in asa zisa domnie mafiota a lui Basescu le „livrez” cateva informatii:

    – progeniturile celor care au ucis intelectualitatea romaneasca si elita romaneasca de exceptie pe care a avut-o Romania pana dupa cel de-al doilea razboi mondial si le-au confiscat acestora averile, sunt acum implicati in mafia imobiliara patronata de Basescu:

    http://glasul.info/2014/12/09/o-poveste-ilustrata-despre-cum-a-fost-si-inca-mai-este-comunismul-bolsevic-din-romania/

  23. Aflat intr-o vizita la Tbilisi, ministrul danez a declarat că problema ocupație rusesti nu vizeaza doar Georgia. Potrivit lui, cu aceeasi problema se confruntă astăzi Republica Moldova și Ucraina, notează paginaderusia.ro.

    Șeful diplomatiei Danemarcei considera ca sanctiunile împotriva Rusiei trebuie să fie aspre, iar în caz de rezultat negativ, sancțiunile ar trebui să fie si mai inasprite.

    „Republica Moldova și Ucraina se confruntă cu aceeași problemă. Este inacceptabil. Vom lupta pentru ca ocupaţia (ruseasca -n.r.) sa nu fie legalizata. Cu mana dura vom impune sancțiuni împotriva Rusiei, iar dacă nu vom vedea rezultate pozitive, vom mari sancțiunile. UE nu este o organizatie militara. Putem fi parteneri puternici pentru Rusia, dar nu pe fondul ocupatiei ilegale a unui număr de țări”, – a mai spus Lidegaard.

  24. Este trist ce se întâmplă în Moldova, totul se rezumă la un singur cuvânt – corupţie. Astfel a calificat situaţia din ţara noastră Carl Hartzell, consilier principal în cabinetul preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, care se află într-o vizită la Chişinău.

    Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, şi preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

    În timpul discuţiilor, Carl Hartzell a punctat că situaţia din ţara noastră este clară pentru Uniunea Europeană şi că democraţia este foarte firavă într-un stat în care cetăţenii nu au încredere în sistemul judecătoresc, în sistemul de sănătate şi educaţie.

    Anterior, şi Pirkka Tapiola a subliniat că în Moldova nu există voinţă politică pentru implementarea reformelor, asta deşi autorităţile dispun de sprijinul financiar al UE în acest sens.

  25. Vorba moldovanului DE CE bei ? Pentru ca ma doare capul , de ce te doare capul ? Pentru ca beu:-):-):-)
    Uite asa si in politica voteaza aceeasi vodca care distrige organismul , practic moldovenii sint paralizati de frica.
    Le trebuie o therapies DE social si psihoterapie ca sa inteleaga cum se teaeste in lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *