În Ucraina – care nu are o Românie, așa cum avem noi, – abia începe decomunizarea instituțională

original_big-586x319

Ucraina merge spre Vest. Nu prin declarații siropoase cu morgi necredibile, ci cu adevărat, cu o clasă politică naționalistă, în sensul apărării demnității naționale a poporului ucrainean în fața agresorului imperialist rus. Ucraina vrea în NATO, Ucraina spune ferm și curajos că va fi parte a UE, chiar dacă Moscova i-a tăiat din teritoriu. Va veni timpul și va învinge adevărul istoric, nu arma nebunilor unei țări în care domnesc alcoolismul, degradarea morală, demența națională și amenințarea nucleară.

Ucraina nu are o Țară așa frumoasă, bogată, de poveste, cu istorie, trecut și viitor, precum avem și noi, românii din Basarabia. Ucraina se zbate singură să se salveze. Noi avem o Țară-mamă – România – și guvernanții dau – pur și simplu – cu copita – de ce? Pentru că nu știu a se îmbogăți pe căi legale, ci doar prin furt. Și asta vor ei în continuare și pe veci. Dar cum spunea fiul unui fost coleg de partid și de Parlament – ”azi – așă, mâine – așă, tătî vremea n-a și-așă!”

Uitați-vă cum dărâmă ucrainenii simbolurile sovieto-comuniste…

Hristos a Înviat!

VP

Loading Facebook Comments ...

27 Comments

Add a Comment
 1. Oamenii distrug idolii vechi perntru asi ridica idoli noi. Si va fi zi si va fi noapte. Si nimic nou sub acest soare nu va fi!

 2. Un articol rusesc despre Transnistria:
  http://lenta.ru/articles/2015/04/11/front/

 3. Doar cu ajutorul din partea SUA, tarilor din UE, Romania si altor tari ne va fii mai bine si poate vom avea posibilitatea sa ne UNIM cu ROMANIA.

 4. acest Titus este cel mai mare impostor din sud estul Europei. La ]nceput era moldovenist savietic convins, acum mai recent o face pe unionistul , ceva de genul Roşca la începutul anilor 90. În concluzie aveţi de a face cu tipologia unui basarabean curvă rusească cu o inteligenţă mediocră şi cu un caracter infect. Păziţi-vă să nu ajungeţi ca el! Iartă-l Doamne că nu ştie ce face!

 5. Acest coressi este cel mai rautacios basarabiofob, un tip care este categoric impotriva unirii celor doua state romanesti. Eu fiind unionist convins, acest spion putinist coressi incearca sa ma calomnieze. Coressi a scris candva, ca in caz, daca „prutonistrenii” se unesc cu Tara, el, coressi, va parasi Romania, pentru ca nu va putea trai in atmosfera infectata de „prutonistreni”.
  Noi, unionistii din R.Moldova, stim ca poporul roman este un popor marinimos si inimos. Coressi nu apartine neamului nostru: el este viclean, siret, calomniator si mincinos, mai pe scurt un grecotei cu nas subtire, vadit platit de catre Lubianka fsb-ista. Coressi joaca foarte bine rolul „ruminului”perfid, chip inventat de propaganda stalinista inca in anii 40 ai secolului trecut. Injurand si insultand romanii din Moldova de Est, coressi doreste sa implanteze ura intre frati. L-am criticat de mai multe ori pentru basarabiofobie, xenofobie, pornografie si multe alte pacate. Acest om, care scrie din Romania, a insultat voluntarii moldoveni care au luptat in Transnistria, i-a numit cu cele mai murdare cuvinte. Mai mult, l-a insultat pe domnul Ilie Ilascu, martirul, care a stat in celula condamnatilor la moarte a separatistilor transnistreni timp de 10 ani. Nu pot repeta cuvintele pe care le-a scris criminalul coressi despre domnul Ilascu din sentiment de respect pentru doamna autoare cat si a cititorului.
  Sa ne ajute bunul Dumnezeu sa ne vedem visurile implinite. Sa ne unim, frati romani si sa luptam impreuna.
  Rusine celor, care au uitat ca suntem frati, care tremura de zgarcenie asupra unei bucati de branza mucezita, motivand ca-i „pe bani”.
  Rusine celor vanduti FSB-ului putinist, celor care si-au pus sarcina sa dezbine neamul romanesc. Rusine lui coressi si a celor ca el.

 6. Alooo, prieteni, nu va certati degeaba…, nu ca ar fi treaba mea, dar, zic si eu…,mai bine sa punem umarul si sa facem ce trebuie facut…,sa aducem acasa ce se mai poate aduce, adica, provinciile cu romanii loviti de soarta, vorbele sunt bune, chiar si cele care biciuiesc , putem invata unii de la altii dar nu e bine sa ne acuzam reciproc ca unu e asa iar celalalt….,moldoveni, olteni, ardeleni, dobrogeni, etc = romani, pt. ce atat vorbarie…,suntem in sarbatoare, ce a zis Isus: „sa arunce cu piatra cel care nu a gresit niciodata”. Atat timp cat suntem uniti vom fi f. tari…,unirea ne face puternici…,a zis asta un mos de pe aici de pe la mine, ii zicea mos Ioan Roata, a murit de mult, Dumnezeu sa-l odihneasca, mare om, mare roman. Pana una alta, la toata lumea: Hristos a Inviat !

 7. Adevarat a inviat !

 8. Mai este unul pe nume Ion Sbucium,dobitoc si porc preacurvit,care are fixatie pe romani si Romania.Dupa mintea lui de prost odihnit,limba romana literara nu trebuie insusita,tocmai ea care atesta ca individul esta alfabetizat si scolarizat si ca limba vorbita in in spatiul romanesc cu particularitatile ei are intaietate,si asta pentru ,,individualizarea”asa zisei limbi moldovenesti.Un cretin rusificat, semidoct si extrem de toxic acest Ion Sbucium!

 9. e plină Basarabia de impostori care se dau drept români, iar când prin momentul ,nu obosesc în a înjura şi defăima naţia română.M-a acuzat acest Titus, un derbedeu rusofil, un cameleon de slabă speţă că n-aş fi de acord cu unirea, am un dinte contra basarabenilor!!!????.În afară de faptul că tipul Titus, este un bolnav psihic,a cărui singură sarcină este de a mă urmări pe toate site-urile basarabene posibile şi imposibile mai are şi complexe de inferioritate! Dacă vreţi să-l cunoaşteţi mergeţi pe Voxpublica unde semnează ca Stigianul!!!!???, sau Ion, sau etc.fiind tot timpul prezent indiferent de oră( nu ştiu când doarme) Dar să.l lăsăm în plata Domnului şi la toţi românii oriunde trăiesc- Hristos a înviat!

 10. Se vede bine scoala kgb-ista la acest nemernic „coressi”- inaimitul fsb-ului pe forumurile din R.Moldova. Se cunoaste ca KGB-ul isi numea oponentii bolnavi psihici, ca sa-i poata denigra. Cam asa de vreo 50 de ani s-au luptat cu desidentii. Acum, cand Internetul le permite posibilitati de a iesi la publicul larg, ei continua cu aceleasi metode. Calomniaza, mint, murdaresc, ucid cu cuvantul. Doamna Pavlicenco cunoaste aceste metode, de ani de zile este calomniata de acei ca coressi. A fost nevoita sa se adreseze chiar in judecata, pentru asi dovedi nevinovatia.
  Acest pipernicit coressi este un postac calomniator, care are misiunea clara de a defaima patriotii romani din Basarabia. De cand murdareste si scarnaveste numele cinstit al martirilor basarabeni, nu am vazut niciun cuvant bun la adresa basarabenilor. Numai murdarie, numai ticalosie, numai calomnie. Incearca sa motiveze cum ca un unchi de-al lui a avut mosie undeva langa Cahul si i-a luat-o rusii. Si acest coressi pune toata vina pe romanii din Basarabia, cum ca ei l-au lasat pe mosa-su, un colonist grec, lefter de mosie. Vedeti ca nu spune nimic de voluntarii razboiului transnistrean, pe care i-a batjocorit si injosit. Acest criminal injoseste oamenii din Basarabia, apoi, cand vede ca primeste intre coarne, ii invinuieste de complexe de inferioritate. Cam asa s-a comportat Petru Colej, fostul jurnalist BBC, care a procedat la fel. Romanii basarabeni isi inteleg destinul lor romanesc. In decurs de 200 de ani ei au fost nevoiti sa reziste la batjocora ruseasca. Si au reusit, au rezistat. Oare nemernicii basarabiofobi cred ca ei sunt mai tari ca Stalin? Daca am rezistat la Stalin vom rezista si in lupta cu niste ticalosi de FSB-isti coressi, care vomita „unireoscepticism” si „basarabiofobie”. Psihologii au demonstrat ca exista pe lume un procent mizerabil de „nasuri lungi”, carora le pute. Daca coressi nu incape de basarabeni, are unde pleca. Cemodan, vokzal, Rossia, coressi. Acolo, pe strada Lubianka iti este lacasul adevarat.

 11. Мир готовится к масштабной войне в Украине

  Пророссийские сепаратисты находятся в «полной готовности» к большому наступлению, которое, по мнению украинских и американских военных, состоится в ближайшие два месяца. Кроме того, свой воинский контингент в Украине наращивают и страны НАТО. Все идет к масштабной войне, пишет американская газета Newsweek.

  Украинские военные как в Киеве, так и на передовой утверждают, что атака начнется между православной Пасхой (12 апреля) и 9 мая — 70-й годовщиной завершения Второй мировой войны в Европе.

  «По данным разведки, лидеры Донецкой Народной Республики привели свои силы в полную готовность и отозвали обратно боевиков, лечившихся в Крыму, в России и в других местах», — заявил журналистам полковник Андрей Лысенко, представляющий вооруженные силы Украины.

  Бывший командующий силами НАТО в Европе генерал Уэсли Кларк после своего мартовского визита на Украину говорил о том же самом. «Украинские военные ожидают нападения в ближайшие 60 дней, — заявил Кларк 30 марта на организованном Атлантическим советом брифинге в Вашингтоне. — Этот прогноз основан на географических факторах и уровне российской активности, а также на анализе действий и заявлений России и психологии Путина».

  Украинские журналисты и военные сообщают о возросшем притоке на украинскую территорию российских танков, вооружений и солдат. Первый вице-спикер украинского парламента Андрей Парубий заявил 28 марта, что Россия собрала на границе Украины 60 тысяч своих военнослужащих.

  В своих предыдущих заявлениях Москва отрицала, что она оказывает сепаратистам военную поддержку. Российское министерство иностранных дел пока не ответило на просьбу дать комментарий.

  Перемирие, которое было заключено 12 февраля после 17 часов напряженных переговоров между лидерами России, Украины, Франции и Германии, проходивших в Минске — белорусской столице, — снизило накал конфликта. Однако столкновения по-прежнему происходят каждый день.

  С момента начала перемирия погибло более 100 украинских военных, утверждает Киев. Реальные цифры могут оказаться даже выше с учетом потерь при штурме города Дебальцево, предпринятом сепаратистами сразу же после прекращения огня, признают официальные лица. По итогам этого штурма сотни украинских солдат были вынуждены отступать в беспорядке.

  Сейчас по всей Украине власти строят укрепления. Работы должны быть завершены в первой половине мая. В портовом городе Мариуполе, расположенном на Азовском море, на побережье роют окопы на случай морского десанта. Вокруг Харькова, второго по величине города на Украине, строится 31 пулеметная огневая точка.

  В целом, по словам украинских официальных лиц, вдоль линии соприкосновения с сепаратистами на Восточной Украине будет создано более 300 оборонительных сооружений.

  Украина также укрепляет свою армию, почти удваивая ее численность. По данным украинского Министерства обороны, в 2015 году в стране прибавится 103 500 новых солдат, что позволит довести численность вооруженных сил до 250 тысяч человек.

  Соединенные Штаты недавно заявили, что они пошлют десантников из 173-й воздушно-десантной бригады армии США, базирующейся в Италии, в Виченце, обучать украинскую Национальную гвардию. Обучение будет проводиться в украинском городе Яворове, более чем в 800 милях от зоны конфликта. Американские солдаты должны появиться на Украине к концу апреля.

  Кроме того, сегодня стало известно о том, что в ближайшие месяцы свой воинский контингент в Украину пошлет и Канада.

  Канадские военные, скорее всего, будут работать в тесном сотрудничестве с американскими союзниками, которые уже находятся в регионе.

 12. Rugamintea mea este sa comentezi in chirilika,sa intelegem si noi maldavanii,sbuciumati!

 13. E pacat ca nu cunoasteti limba dusmanului, asa ati putea sa va unformati mai bine si sa anticipati actiunile sale protejind hotarele moldovei si salvind vieti i inocente ale civililor moldoveni, pe de alta parte , un posibil razboi in sudul basarabiei ar putea distruge satele si oraselele populatiei anti-romanesti care sint ostili moldovenilor si sa elibereze sudul basarabiei de efectele colonizarii ruse din secolul 19 si 20 deci depinde cum luati lucrurile, daca doriti sa le mérite ti sa se inarmeze si sa acceptati provocarea razboiului trebuie , mai devreme sau mai tirziu acele localitati autonomii si pseudo identitati si repu lici vor trebui lichidate , rase de pe fata pamintului si redate mostenitorilor istorici adica noua urmasilor lui stefan cel mare si varului sau vlad tepes, deci calea o veti alege in curind, sau protejati frontiera si instalati un regiment sau chiar 2 in sudul moldovei ca sa tineti sub control teritoriul si sa nu permiteti militarizarea régiunii sau ii lasati sa prinda curaj si sa se armeze apoi ca sa va impinga spre un razboi civil si sa i distrugeti definitiv.
  Pro rusii din moldova vor fi exterminati cu siguranta in acest caz, raportul de forte din regiune este net superior tarilor NATO , sa nu uitati de Romania dar si Turcia care are o armata impresionanta iar pe plan regional reprezinta NATO, chiar daca Putin à fost in vizita la Erdogan , si „prieteneste ” cu el, Turcia face parte din NATO si va urmari politica NATO din regiune.

 14. Cred ca o asemenea ipoteza se calchiaza mai degraba pe modul de gandire rusesc,unde fascismul pravoslavnic si mentalitatea de tip asiatic a produs si produce mari nenorociri populatiei civile.Sa nu credeti ca romanii nu-i pot intelege pe rusi,stim ce le poate pielea.Romania nu si-a propus niciodata sa extermine vreo etnie,si cu referire la cele din asa zisa rep.Moldova,experienta politica a Romaniei,democratia ii vor face si pe cei de alta origine sa inteleaga sensul si evolutia pozitiva.Celor care nu doresc le deschidem calea catre Rusia…cu ajutorul NATO.

 15. Titus şi Coresi au şi unul şi altul perfectă dreptate. Îşi divulgă reciproc statutul şi menirea lor, aceea de propagandişti specialişti în disimulare şi diversiune. Se vede treaba că amândoi sunt bine „şcoliţi” şi”înarmaţi” cu mijloace propagandistice, pecum Ion despre care am scris cu altă ocazie, iar românii basarabeni reprezintă pentru ei o simplă „cantitate” ,ce poate fi canalizată spre o anumită ţintă prin propagandă. Pentru ei românii basarabeni nu sunt o „comunitate calitativă”, cu idealuri, tradiţii, istorie, limbă, credinţă etc. Dacă eu greşesc îmi cer iertare dar ceea ce pot afirma cu putere este faptul că inconsecvenţa unora dintre basarabeni se împânzeşte ca o molimă dezastruoasă asupra teritoriului dintre Prut şi Nistru. Oare de ce ? Nu cumva cauza este tocmai propaganda duplicitară care se mulează perfect pe o anumită tendinţă de oportunism a unora dintre conaţionalii noştri din acest spaţiu? Am totuşi speranţa că lumina harică a Învierii Domnului Iisus Hristos va arăta şi lumina calea cea dreaptă pentru românii basarabeni. Hristos a înviat ! este salutul meu creştinesc pentru fiecare român şi pentru fiecare casă în care Hristos este primit cu inima.

 16. Pasunistul „vlad”, care se da cu parere pe aici, poate desigur ragai multe minciuni, dar cine il crede? A sarit imediat la beregata unui unionist, punandu-l pe aceas treapta cu basarabiofobul coressi. De unde a luat „vlad” ca romanii basarabeni (eu fiind unul dintre ei) sunt pentru mine fara „idealuri, tradiţii, istorie, limbă, credinţă etc.”. Poate aduce vreun exemplu, vreo dovada? Desigur ca nu. Imi pare rau desigur, dar trebuie sa spun, ca sportul nostru national, al romanilor, este vorbitul de dupa ureche. Si ce este interesant, oriunde nu asi scrie, imediat apare un „vlad”, „coressi”, „filimon”, „Legiune” care imi sare cu cutitul la beregata, suerand ca sarpele ca-s fals.
  Se vede de la o posta ca „cucernicul vlad” este el insusi un provocator ieftin si pasunist, nimic mai mult.

 17. Titus, scrii mult şi cu ţintă contrară idealurilor românilor basarabeni. Se vede foarte clar. Evident, adevărul te supără dar în acelaşi timp te eliberează. Eu cred în ceea ce fac şi scriu iar efort meu este canalizat spre unitatea şi sincronizarea acţiunilor celor care doresc sincer unirea celor două ţări româneşti. Acuzele tale sunt specifice omului prins cu „musca pe căciulă”. Mai mult cu tine nu am ce discuta.

 18. Pentru DAN , intr-adevar romanii si moldovenii sint un popor pasnic sau cum spunem noi in limbaj popular papa-lapte, dar eu vorbesc de politici nu de oameni civili ordinari care se gindesc la o bucata de piine, apoi sa fiu sincer rusia ca stat a profitat prea mult de caracterul romanilor si moldovenilor si i-a colonizat si deznationalizat partial, deci de aici trebuiesc trase concluziile potrivite, iar noi cei ce simpatizam PNL si votam, cei ce dam idei si le dezbatem avem datoria morala de formula o atitudine, nimeni nu ti pune in mina o arma si zice omoara un rusocon din Moldova, dar este evident comportamentul agresiv al rusofonilor de orice etnie din RM inclusiv rusofoni moldoveni de origine, aceeasi vlah sau voronin sint niste tradatori ai neamului si vor primi pedeapsa in ceruri, dar aici pe pamint sintem noi bastinasii si avem obligatia sa i blocam activitatea altfel vor produce daune si mai mari dacilor moderni.
  Deci haideti sa rationam serios si sa nu permitem acestor canalii in parlament sa produce un dezastru si mai mare, proectul raionul taraclia este o diversiune de stat, la fel ca si transnistria si gagauzia, au creat entitati statale in interiorul tarii iar cine sufera ???
  Azi miine vor debarca si ne vor ataca sau declara republica balti sau alte prostii, asa ca ne vor salva doar réforme, diplomatia internationala, ralierea sistemelor intre romania si RM, pina la urma aderarea NATO Si UE, la cel ca si Unirea, dar pentru à realiza toate acestea e nevoie de atitudine.
  Deci puteti sa cunoasteti rusa dar sa nu o vorbiti sau propagati, daca rusii au facut legi anti-gay sa facem si noi legi anti-limba rusa si propaganda rusa, ei sint gayi Moldovei se dau drept prieteni apoi se arata ca agresori daca nu le convine, deci un rus egal gay.
  Sa renuntam la rusi si limba lor sa-i ignoram.

 19. Deci trebuie sa decolonizam sudul basarabiei si daca va fi nevoie prin foc si sabie, de ce nu ???
  Este pamint stramosesc à lui Stefan cel Mare, iar gagausia nu are nici un drept de existenta, Stefan cel mare à fost ranit la chilia asa ca trebuie sa ajungem pina la chilia si cetatea alba cu hotarele Moldovei sau a Romaniei, e destul cat ne-au calarit hotarele rusii si colonistii rusi, o ordine trebuie facuta in acest sens.
  Cedarea transnistriei Ucrainei si retrocedarea basarabiei de sud Moldovei si a Bucovinei de nord, daca se vor opune apoi sa le zboare capul de pe umeri la colonistii rusofoni. Punctum.

 20. Pasunistul „vlad” este minciuna intruchipata. Acest provocator si pui delele a gasit in sfarsit „dovada”!!! Daca scrii mult, inseamna ca nu esti credibil. Si colac peste pupaza, el nu scrie nimic, si de aia crede in cele ce spune. Mai mult, el crede intr-o musca pe caciula. Sau intr-o musca venita de la arat…
  SERGIU, iar la „manilovshcina” te-ai intors. Pana acum doreai sa le construiesti rusilor orase bine-amenanjate in Siberia. Acum doresti „curatarea terenului” prin foc si sabie. De ce nu-ti vezi de treaba? Cumpara-ti niste acadele dulci-acrisoare si savureaza placerea.

 21. De ce mamelucii guvernului de la Chisinau si Parlamentul nu se pun de acord,in problema limbii oficiale doar se stie de hotararea curtii constitutionale,conform careia limba oficiala este limba romana?CConst.,consfinteste,academia argumenteaza stiintific ca limba vorbita este limba romana si bolsevicii rusofoni,indivizi precum ion sbucium..statalistii asa zisei rep.moldovene blocheaza orientarea spre patria mama Romania.Anihilati atitudinile duplicitare si obligatii pe cei care va conduc sa tina cursul hotarat spre Romania si va fi bine.Iar celor care vor republici si segregare pe criterii etnice ii asigur ca le-a sunat ceasul cel de pe urma.

 22. să se pună de acord în privinţa limbii şi să adopte denumirea corectă cerificată de academia RM! niciodată,altminteri ar însemna în mintea lor că volens nolens devin români din maldavani statalişti altceva decât români,iar statul construit iniţial de Stalin nu-şi mai are sensul cu toată făcătura instituţională.Şi asa ceva nu se poate admite,prin urmare situaţia actuală de bolmojeală este de dorit lasă loc de Zdrastvuiti şi de bună ziua în acelaşi timp! Ce-i de făcut? numai Dumnezeu ştie!

 23. Daca aveti intrebari la mameluci, intrebati mamelucii. Populatia romaneasca a R.Moldova doreste unire.

 24. Asta am facut..am intrebat in locul populatiei romanesti din ,,R Moldova”,si inca odata voi ce doriti,cereti si nu primiti?

 25. Noi dorim unire!

 26. Si noi, dar lumea este manipulata dur.

 27. A ti vazut noul proect PPE-DA-PLR-LEANCA ???
  La ce pretinde acest impostor, dupa ce a paeticipat direct si activ la furtul BEM prin semnatura sa, deci acuma da din?coada ca vulpea sa-si stearga urmele apoi vrea din nou sa pretinda ca este pro-european, deci va dau un sfat formati noul PNL cu reprezentanti ai diasporei din UE , tari ca Franta,Germania,Belgia,Olanda,Suedia,Norvegia, cei ce cunosc viata si standardele precum legile din UE, dora prin tinara generatie selecta care?provine din mediu sanatos, fara relatii cu comunistii si neo-comunistii veti reusi sa schimbati tara si infaptuiti aderarea la UE , eventual Unire, altfel Moldova risca sa se balaceasca mereu intre est si west si sa nu ajunga nicaeri.
  Criticati in continuare pe cei ce sint si au fost la guvernare deja toate aceste?partide-srl au pierdut cel putin 50% din sommation ti, deci la fel trebuie sa pregatiti si propuneti candidati seriosi, si sa aveti pozitie dura si clara, atunci oamenii va vor asculta si vota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *