Cu diplomele/notele la vedere

vitalia pavlicenco (16)

Alături de colegii din clasa a X-a, Pelinia-Bălți, cu o carte sub braț

vitalia pavlicenco (56)

Alături de profesoara noastră de franceză, la USM

Portalul www.curentul.md – ”inspirat”, probabil, de minunățiile studiilor actualului premier, ne-a solicitat, dacă acceptăm, diplomele de studii în formă scanată. Am acceptat, – de ce nu? – noi fiind adepții totalei transparențe a actului politic, nu mai spunem de transparența actului de guvernare. Pentru că, într-adevăr, când vin să îți organizeze viața și să cheltuiască banul public niște neika-nimeni, puși de capii clanurilor politico-mafiote pentru a fi instrumentul intereselor lor oligarhice, inițiativele și presiunea publică a societății civile, din care fac parte și presa, și partidele extraparlamentare, și ong-urile, sunt un factor important de a sensibiliza populația pe ce lume se află, ce votează atunci când merge și își decidă soarta și cum este manipulată fără scrupule.
Am răspuns provocării-solicitării și am prezentat actele de studii, pe care le găsiți mai jos, cu unele comentarii pentru o mai bună înțelegere a lor.

http://curentul.md/politica/vitalia-pavlicenco-cu-notele-la-vedere-la-sustinerea-tezei-de-doctor-in-stiinte-nu-am-avut-niciun-vot-impotriva.html

Vitalia Pavlicenco cu „Notele la vedere”: La susținerea tezei de doctor în științe nu am avut niciun vot împotrivă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco a acceptat provocarea proiectului „Cu notele la vedere” lansat de portalul CURENTUL.

„După cum se vede, în Anexa privind notele de la Universitatea de Stat, o am doar pe cea maximă, pe atunci ”5”, dar și un ”3”, la ”Istoria RSSM”, și un ”4” la ”Comunismul științific”. Cu ”Istoria RSSM”, neagreată de mine, dar pe care am redactat-o ulterior, când lucram la editură, ”istoria” a fost tristă. Rugată să transmit la examen un bilețel de o colegă din spate celei din față, nu am putut demonstra că ”am vrut să fac un bine”, dar nici nu mi-am deconspirat colegele. Chiar dacă am vrut să repet examenul, prof. Sâmboteanu nu a acceptat, el fiind un om fidel Sistemului, și nu a vrut să îmi schimb nota, pentru care, de fapt, nici nu am răspuns, primind un ”3” ca pedeapsă. ”Comunismul științific” – este adevărat – nu mi-a plăcut și, nefiind nici activistă în anii de școală sau studenție, nu mă capta ”disciplina”. Însă acel ”3” mi-a împiedicat să am diplomă de merit, pentru că puteai avea până la șapte de ”4”, dar niciun ”3”… Eu am avut un ”3” și un ”4””, a declarat Pavlicenco.

De asemenea, preşedintele PNL a povestit cum a susţinut teza de doctor în ştiinţe.

„La susținerea tezei de doctor în științe, primul grad, așa cum era atunci – ”candidat în științe filologice”, pe care am avut-o la Academia de Științe, nu am avut nici eu, nici soțul meu, la a sa susținere, niciun vot împotrivă, chiar dacă ”era moda” să fie cineva, formal, și împotrivă. Adică, ar rezulta că am susținut pe nota maximă”, a conchis Vitalia Pavlicenco.

Atestat-scoala-medie-0-300x213Atestat-scoala-medie-1-300x212Adeverinta-de-absolvire-8-ani-0-300x213Adeverinta-de-absolvire-8-ani-1-300x203
Diploma (1)
Diploma Anexa 2

Diploma Anexa 1Doctor 1Doctor-2-300x124

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. Bravo, doar ca la noi in ripa noastra functioneaza sistemul valorilor inversate, cred ca intelegeti despre ce merge vorba, apoi sa fii sincer in occident nu conteaza marimea notelor ci nivelul studiilor, si calitatile sau competentele personale, ceea ce la noi in biltoaca nu exista oamenii sint pusi in functii ca in evul mediu sau puscarie, pe principii de fidelitate sau poneatii, deci trebuie sparta gheata si PNL are misiunea de a fi promotorul noilor valori pur occidentale si a mobiliza cele mai bune elemente din societate, caci altfel vom fi striviti definitiv, azi sintem la pamint dar dvs din cite stiu sinteti scorpion dupa zodie deci are o calitate deosebita se poate resuscita si renaste din cenusa, cred ca ati fost denigrata de multe ori azi in societate s-a creat vidul ideologic pe care puteti sa-l umpleti, nationalismul nu este intotdeauna o ideologie pozitiva dar in cazul Moldovei cred ca unica ideologie viabila de a trezi ceva in oameni ca sa faca schimbari si progrese in societate, deci trebuie sa va dublati poate chiar triplati eforturile si sa aduceti mesajul PNL in mase.

 2. Cum explicați ca ati studiat la Universitatea lui Vladimir Ilici Lenin tocmai 7 ani in loc de 5 ani? Gaburici s-a dus sa lucreze – avea nevoie, probabil de bani pentru a plati contractul, dar unde-ati fost d-voastra? Presupun ca l-ati insotit pe sotul Sergiu in Cuba sau Nicaragua etc., dar acolo KGB-ul nu dadea voie sa plece oricui… Ati colaborat cu „organele”?

 3. Pt ion

  Aici este raspunsul si toate pozele care va lamuresc, citirea cu rabdare, plus publicarea anterioara a tuturor actelor a doua state romanesti ca nu am avut nicio colaborare cu nicio institutie oculta – prima in R.Moldova si din R.Moldova in Romania, care am facut asta, si oricine poate face dupa mine asta:
  http://www.pavlicenco.md/2015/04/01/un-interviu-si-pentru-marlanii-antipavlicenco-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului/

 4. Ion nu fi naiv, care KGB :-):-):-)
  D. PAVLICENCO este mai degraba un cadru intelectual, care sint multi in RM dar toti dezbinati pe criterii politice, deci daca ar fi ea legata de asa organizatie singeroasa crede-ma, ca ar fi fost la guvernare min de 2 ori pina acuma si nu ar fi sustinut teza nationala, am enuntat mai inainte ca pe noi in RM poate sa ne scape de

 5. un razboi cu rusia si foame, ca de saracie deja sintem si nu ne ajunge creer sa intelegem asta, sa acceptam un lider fie ea si femeie ce conteaza, deci toto moldovenii bastinasi trebuie sa se grupeze intre ei si sa promoveze un singur spider si partid national, pe care eu il vad PNL, cel mai denigrat pina acum de autoritati si care are o doctrina nationalista altfel o sa ne manince riia la noi in tara iar rusii vor continua sa ne trateze de indieni la noi in tara.

 6. Fii atent ca moldovenii voteaza haotic, aici e problema trebuie ca toti sa voteze un singur partid, nu 2 sau 3, ca aici se pierde puterea intr-o democratie, noi sintem 60% alegatori pro europeni dar paradoxal avem guvern anti-european si cam 25% sint pro-romani dar avec doar 10% insusite de un pseudo-partid care se declara pro-roman, ti se pare normal asta ???
  Ca minoritatea rusa reuseste mereu sa formeze un guvern al lor si sa ne impiedice sa realizam ceva frumos in tara noastra sa ne eliberam de catusele trecutului ???
  Deci fiti mai altruisti si dati posibilitatea PNL sa vina la guvernare ca partid majoritar adica sa ea 51% din voturi si este posibil, uite-te si tu cum voteaza in Franta sau SUA , acolo cam asta se intampla asa este construit si functioneaza sistemul politic, totdeauna castiga un partid cu o majoritate absoluta ca sa poata guverna, la noi inschimb e un bilci sau srl in parlament in care fiecare are o cota participativa, analizeaza cum au trecut Lupu la Pd, Apoi unii liberali la Pd si altii din PD la comunisti si o sa intelegi, ei si-au facut partite ca sa-si faca afacerile personale, asta se numeste sarlatanie.

 7. Mai ion,nu toti acei,care pe timpul URSS plecau peste hotare erau agenti KGB.Era nevoie de aprobarea KGBului si comitetului raional de partid.KGBul interzicea persoanele care au fost judecate ori detineau unele secrete de stat.Tu,daca ai o imaginatie sanatoasa si o logica normala, poti sa-ti incipui de kita hirtie era nevoie pentru ai face agenti pe toti cetatenii urss care plecau peste hotare.In grupurile de turisti sovetici care plecau peste hotare era agent KGB numia conducatorul grupii.De pilda-unii scriitori(azi patrioti) au fost conducatori de grupuri turistice si delegatii.D-na Pavlicenco.parca nu a fost conducatoare de grupa,pur si simplu a plecat cu sotul.Au fost sute de mii medici,agronomi,cadre didactice care au lucrat in tarile lumii a 3ª.

 8. Asta am incercat sa lamuresc si eu , dar ion crede ca daca vine din perioada sovietica este neaparat legata de optesori, nu este asa apoi cei cu legaturi cu vechiul sistem sint toti in PD-PSRM-PCRM, deci astia din PL si PLDM ii numesc idioti utili , sau dobitoci fericiti, caci ei fac jocul vechilor opresori, fiti atenti ca fostul KGB si-a extins influenta pina in Ungaria si Grecia, dar noi tot credem ca sintem liberi, deci pazea feriti-va de dobitoci fericiti si idioti utili, crati-va bretelle proprii si largiti-va zona de influenta in tara natala.

 9. Ion are o misiune forte bine conturată. Se vede din avion. Uneori vrea el să fie, chipurile, omul comunităţii moldave progresiste dar realitatea este cu totul alta. El are îndrumători de aici şi de aiurea pe care îi slujeşte trup şi suflet. Ioane, oare când te vei opri, să nu fie prea târziu ?

 10. Acuma as vrea sa le lamuresc la toata lumea ce inseamna o structura de securitate interna de stat, deci asa-zisele KGB in traducere din rusa comitetul securitatii de stat, in Germania nazista se numea GESTAPO politia secreta de stat , in SUA este cunoscuta sub denumirea de FBI biroul federal de investigatii, etc,etc,etc, deci este doar o institutie in care sint functionari de stat, acesti functionari nu toti sint la fel, sint si oameni de serviciu si specialisti din diferite domenii si oameni cu grade, deci nu toti au aceleasi competente si nivel de influenta, in general selectia este dura ajunge unu din 50 sau 100 de persoane inauntrul sa fie angajati, sint oameni seriosi care apara statul adica securitatea si bazele statului.
  Sa fiu sincer eu mi-as dori ca in politica moldoveneasca sa apara asa persoane serioase si sa puna capat faradelegilor din stat si sa implineasca re-unirea poporului roman si reformarea unui stat viitor comun modern, cred ca asta o inteleg multe persoane din mediul intelectual si nu numai.
  Din pacate acesti fosti KGB-isti pe care ii demonizam sint pusi in slujba unui stat strain care se numeste Rusia, deci au legaturi strinse cu vechii KGB-ISTI si actualii FSB-ISTI rusi.
  Deci ce sa va spun trebuie sa cautam la noi in tara personalitati cu asa experienta si viziuni pro-europene si nationale, atunci multe lucruri se vor putea regula de la sine.
  Sint ferm convins ca ei vor gasi antidotul pentru guvernantii de azi din RM si vor contribui mult la fortificarea miscarii nationale in RM.

 11. Deci Ion a fi fost KGB-ist , in principiu nu este un lucru rau, dar depinde cine ai fost acolo si cu ce te-ai ocupat.
  Uite-te si tu la americani si europeni la ei multi fosti asa-zisi KGB-isti devin senatori si deputati sau preiau agentii guvernamentale sau alte functii publice.
  Pe cand dn. Pavlicenco nu à fost „invitata ” de nimeni , nu i SA oferit nimic in toti acesti ani, sint sigur ca nu are legaturi cu vechiul KGB, deci cu KGB-istii pro-rusi.
  In schimb mi-as dori sa vina la PNL oameni din fostul KGB cu viziuni pro-europene, nationalisti adevarati si sa i puna la punct pe mafiotii de FILAT,VORONIN,LUPU, etc.

 12. La noi in RM doar daca ai viziuni pro estice ai sansa sa faci cariera politica, nu stiu cum dracu de voteaza lumea, atunci cand sintem majoritate absoluta mereu avem guvern anti-national, deci marea smecherie e aici undeva aproape,
  or fi KGB-ul de vina ???
  Cred ca raspunsul e mai simplu pur si simplu nu votam pe cine trebuie, iar alegerile dupa parerea mea sint si fraudate masiv, deci vedem la locale ce va fi.

 13. Ion tine minte ca in Moldova exista o hidra sau medusa mare care cind se uita in ochii tai in sterge memoria si schimba parerile si convingerile, deci aceasta medusa are un singur interes sa tina Moldova in aria de influenta rusa,
  Meduza SA uitat in ochii lui Rosca si i-a spalat creerii apoi si alti bravi moldoveni care porneau pe un cal alb si cu intentii pozitive,
  si sustinere populara, gen FILAT ( in original FILATIA )
  Deci toti acesti haiduci au ajuns rau dar noi nu avem nevoie de un print pe cal alb in politica moldoveneasca, avem nevoie de nationalisti, peste tot, la fel cum au venit in anii 90 in tarile baltice iar azi in ucraina, deci asta e singura solution de moldoveni papa lapte m-am saturat , acelas chirtoaca are mutra de gay, deci cautati oameni seriosi in tara, oameni care au experienta in stat si vor sa faca schimbari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *