La Realitatea TV – despre falsitatea unor românași

Priviți și vă distrați, vă asigur că dacă veți avea răbdare și veți privi, în primul rând, trece timpul foarte repede, că emisiunea este dinamică, după care se spun lucruri pe care nu le auziți nicăieri sau în fiece zi, aștept reacții.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. Cred ca aveti perfecta dreptate, Basescu si mafia retrocedarilor nu sint altceva decat falsi unionisti si isi urmaresc doar interesul personal, la fel si la Chisinau relatiile intre Genesis-Chirtoaca-Lucinschi-Moscova ( Cine ? Putin,FSB, terta persoana ? ).
  Da, mai devreme sau mai tarziu adevarul iese la suprafata, ce interese mafiote mai sint la mijloc si cum putem sa ne protejam interesul national si cetatenii ?
  Printre altele vreau cele 30 ha pe care le-au confiscat comunistii in 1940 de la strabunicul meu. Si altele 40 de la nordul Moldovei , deci ar fi vreo 70 in total, apoi tehnica de pe timpuri si uneltele cu care se lucra o gospofarie, deasemenea despagubiri pentru beneficiul nerealizat de familia mea din 1940 pina in 1992.
  Deci dupa cite am enuntat intr-un mesaj anterior cred ca as fi primul cetatean al RM care ar face asemenea proces in UE.
  NU mi-e frica nici de VORONIN, nici de PUTIN nici de SCARAOTCHI:-):-):-)
  Daca dvs doamna Pavlicenco aveti idee cum sa o facem dupa toate normele ale dreptului international, v-ad fi foarte recunoscator si as urma caile de atac. Doar ca aceste proprietari mi-au fost transmise pe cale orala si nu am actele de proprietate vechi de care dispuneau strabunicii. Posibil este o alta cale de stabilire a adevarului si de a afla informatia de ce exact dispuneau strabunicii intre 1922 si 1940, precum si pina in 1812.
  Deci cred ca am trebui sa revizuim atitudinea noastra fata de valorile nationale si oamenii care se pretind ca le apara, deasemenea dupa cum am zis aceasta religie ortodoxa de rit rusesc care ne este straina pentru ca noi avemmo un ortodoxism cu mult mai vechi si traditii diferite ce vin din religia zamolxiana cu rituri si descintece populare care nu le gasiti la nici un popor din lume, dar sa nu ne precipitam, ne trebuie un plan de actiune si strategie, cea mai mare problema este propaganda filo-rusa si filo-hoteasca neo-comunista care impiedica realizarea visurilor frumoase ale moldovenilor la ei in tara.

 2. Personal cunosc multi rusi in UE care nu sint originari din RM, nici unul din ei nu a fost contra romanilor sau moldovenilor sau sa-i diferentieze intr-un fel sau altul, cred ca problemele noastre izvorasc exclusiv din nepasare si plasarea oamenilor incompetenti si ignoranti in fruntea statului, este un fel de joc al unui sadist sau psihopat care vrea sa-si satisfaca poftele in a chinui un popor intreg si altele 3 mln pe teritoriul RM.
  Deci fiti atenti la cei ce se dau drept unionisti adevarati iar pededesubtul lor pute a javra mafiota cu interese cine stie unde,
  Oare am devnit noi un fel de second-hand in Europa ca fiecare jigodie si odrasla a satanei sa-si faca interesele personale la noi in tara pe pamintul nostru ?
  Decreta si va indemn la un face control asupra tuturor, sa triati pe toti din politica noastra de pe ambele maluri ale Prutului, si sa alegeti elementele neafiliate si pure ale societattii in miscarea nationala si unionista, saint ferm convins ca aveti si alte elemente infiltrate in miscare care transmit informatie si deconspira actiunile miscarii, dealtfel toate proiectele Pro unire si pro europa pe pamintul moldav nu ar fi esuat.
  Deci nu stiu daca ar fi cazul sa ma inscriu in PNL, sint rupt de RM de mai multi ani dar daca aveti reprezentanta in UE, as fi vrut sa eau legatura cu reprezentantul dvs.
  Alegerile locale pot fi primul succes PNL din istoria partidului daca o sa va implicati foarte activ si o sa puteti da exemplu de corectitudine si altruism in politica moldoveneasca.

 3. Dealtfel imi aduc aminte de un caz din viata mea, cam din 1992 toata lumea se dadea in vint dupa faptul de a vorbi corect romaneste, cel mai hazliu era cand ii vedeam pe unele domnisoare de la tara care dealtfel vorbeau excelent limba romana cu un grai moldovenesc autentic si inimitabil, sa-si modifice accentul fara sa-si dea seama cum va arata imaginea lor in acest context, ma umfla risul, dar mai tarziu am inteles ca saint persoane periculoase neamului nostru si pamintului, sint ce ce pentru 30 de galbeni vor vinde si pe mama lor, cam asta este si povestea lui Basescu, a avut sansa sa devina erou national si a devenit izgoi national.
  Ma ferit dumnezeu sa ma inscriu in multe proecte politice din RM din ultimii 13 ani, desi asa-zisii prieteni ma indemnau ba la Comunisti ar fi un loc si viitor luminos,ba la Patrioti ba la alti dobitoci fericiti care fac banii cu lopata. In PNL m-as gindi pare a fi un partid mic dar cu valori sanatoase.

 4. Apoi e bine ca dati interviu si in limba rusa, doar ca trebuie sa faceti fata provocarilor, de data asta nu au fost dar stiu bine cum gindesc rusii cand vad o personalitate care nu cunoaste bine rusa si dealtfel nu ar trebui sa o vorbeasca deloc in tara natala, ideea este ca sa va antrenati si sa veniti cu idei noi sa atrageti rusofonii si sa combateti Putler-ismul din Moldova, pericolul in RM si ROMANIA nu il reprezinta rusii sau alta minoritate nationala ei sint mai putin numerosi decat in tarile baltce, ci Putler-ismul, adorarea zeului suprem al natiunii, urmasul altui balaur , deci daca sa comparam invazia mongola in europa cam pe aici s-au oprit ei, deci ca sa nu se extinda marele PUTLER dvs. aveti misiunea sfanta de a l combate in limba lui, caci castigind batalia ideologica, cu siguranta acele minoritati isi vor dori si ei sa duca Moldova in UE si de ce nu chiar sa devina viitori partizani ai Unirii. SA nu uitam ca strainii au Unit Italia, au luptat pentru decolonizarea tarilor in America de Sud si multe alte exemple.

 5. Inca ceva cand va zic ca sa aveti reprezentanta in UE , nu o zic pur si simplu, uitati-va la partidul rahatului FILAT, face PR ieftin pe linga PPE si PNL Romania, oare nu este clar ca ei isi fac fata pe la spatele dvs. Deaceea aveti nevoie sa deschideti urgent celula a PNL la Strasbourg sau Bruxelles, pentru a fi bine reprezentati in UE si a duce negocieri , face propuneri etc.
  Cu alte cuvinte dezvolta serios proectul politic PNL.
  Personal as fi interesat intr-un astfel de proect, cazul in care nu sinteti un partid nepotist si nanasist.
  Din mesajele anterioare am scris ca ideile dvs. au devenit pubice prematur asta este cauza infringerilor PNL, din punct de vedere informational ar fi trebuit sa va camuflati ideile bune pina la inceputul campaniei electorale, iar pe parcursul ei sa lansati cele mai bune idei si sa oferiti alternativa alegatorilor, inschimb dupa cum ati zis si dvs. singura PL si PLDM au plagiat sau furat ideile PNL si s-au folosit de moment, deci au dat dovada de inteligenta taraneasca, ei nu au inventat nimic doar ca au studiat si au dejucat PNL , in plus stiti foarte bine ca mai si fraudeaza electotatul, deci de aceasta data ca sa reusiti sa va impuneti trebuie sa luati masuri si sa adoptati o tactica in viitoarea campanie electorala,,cu siguranta Moldova va da si faliment in ritmul in care decurg lucrurile astazi, un vot al protestului poate fi racolat de PNL precum si un alt partid, deoamdata nu stim ce mai pregatesc marii afaceristi cu ineligenta taraneasca din Moldova.
  Dar dvs trebuie sa va amplificati raza de actiune si sa va imbogatiti programul nu doar prin ideile Unirii dar si alte aspecte ale vietii cotidiene ale unui cetatean de rind din RM.
  CA ei sa va vada bine si sa creada in capacitatile PNL de a aduce bunastarea pe pamintul RM.

 6. Stiti ce este Coca-Cola ? Zahar ars cu apa :-):-):-)
  Dar datorita publicitatii si imaginii a devenit bautura secolului 20.
  Cam asa functioneaza si in politica.
  Cum zic in publicitatea rusa : Имидж ничто жажда всё.

  Deci dati-le apa celor insetati adica ceea se se asteapta de la un politician alegatorii. Va trebuie sa lucrati si asupra imaginii si o sa deveniti foarte populara.
  De exemplu eu ca alegator uitindu-ma la dvs. vad o domna de virsta medie cu o frizura din timpurile lui Hrisciov. Penteu dvs e un minus mare, sa stiti ca daca ati scimba frizura si stilul de imbracaminte, sa pareti o femeie severa si dura, in stilul lui Merkel sau Segolene ROYALE, sau MARTIN AUBRY, ati creste in popularitate, va asigur. Trebuie sa va imbtacati modern si sa zimbiti mai mult, asa sint oamenii in occident si asta are efect in toate domeniile. Sport,politica bussiness.
  Nu stiu daca aveti posibilitatea sa angajati un image-maker, dar cu siguranta o va dea un bonus si o sa va ajute sa deveniti mult mai populara in rindurile alegatorilor.

 7. Moldovenilor le plac durii asa ca : VORONIN,FILAT,PLAHOTNIUC, care o sa i lese si fara chiloti dar tot vor vota unul dur caci el este tatal natiunii, cel putin ei au nevoie de asta in mentalul colectiv.

  Deci daca ati deveni moderna si dura cred ca multi ar vota PNL.

 8. Deci label-ul PNL ar fi nationalismul si de ce nu si un populism moderat, plus adevaratul europeism, nu ceea ce pretind concurentii dvs. si oarecum un salt calitativ al imaginii liderului PNL. Apoi inca un proces 2 rasunator cu numele dvs impotriva incalcarilor drepturilor omului si al femeilor si copiilor, invalizilor, securitatii nationale v-ar face numele foarte cunoscut in RM. SI posibil in UE. Deci aveti elementele necesare sa atacati alegerile urmatoare, nu uitati ca inamicul nu doarme si zamisleste si va urmareste, deci pazea si atentie la maxim, sa nu faceti greseli ca inainte. Campul informational este foarte subtil si manipulabil. Va doresc succces in continuare, am vazut va ati portit niste initiative interesante in ultima perioada, continuati si veti reusi.

 9. Va propun spre lecturare, stimati domni si stimate doamne, o mostra cu totul si cu totul binevoitoare la adresa Romaniei si r.moldova.
  Succes la lectura si la luare aminte…

  Geert HoftstedeGeert Hoftstede

  [Pin It]

  de corespondent: Dan Alexe (Bruxelles)

  Sunt România si Moldova culturi masculine sau feminine? Intrebarea nu e frivola, ci provine din setul de unelte teoretice propuse de un sociolog olandez, Geert Hofstede, fondatorul Institutului de Cercetari asupra Cooperarii Interculturale din Maastricht, în cadrul caruia distinsul profesor a pus la punct o serie de concepte gratie carora putem intelege mai bine diferentele culturale, de la interactiunile la birou, pina la functionarea presei.

  Aplicand grilele propuse de institut, reies diferente fundamentale intre culturi. Un prim pas e sa facem abstractie de limba si de romantismul istoric. La urma urmei, germanii, austriecii si elvetienii vorbesc cam aceeasi limba, dar sint societati total diferite. In cazul „masculinitatii“ si „feminitatii“ culturilor – etichete ludice si provocatoare, desigur -, concluzia studiilor institutului este ca putem impărți Europa intre, pe de o parte, societati „masculine“, in care ceea ce conteaza e performanta exterioara, fatada publica, pretentia succesului si a prosperitatii; iar pe de alta, culturile „feminine“, care pun relatiile interpersonale si viata domoala inaintea succesului individual.

  Din aceasta perpectiva, culturile masculine in Europa acopera tarile mediteraneene, mai ales Italia si Grecia – insa cu exceptia notabila a Spaniei -, si mai includ si tarile germanofone – lucru de inteles, daca ne gandim la toate Mercedesurile alea si la absenta limitei de viteza pe autostrazile germane -…, iar pe de alta parte avem culturile feminine, domoale, lipsite de obsesia succesului individual: tarile scandinave, Olanda, Spania…

  Din aceasta perspectivă România se incadreaza solid intre culturile masculine, iar Moldova intre cele feminine. Criteriul prosperitatii nu intervine aici, ci doar cel al tesutului social si al importantei pretentiei afisate a individului fata de acesta. Intr-o cultura masculina cum e cea româneasca – aidoma celei italiene – se explica si functionarea presei, bazata pe vedetariat si performante punctuale, exuberante, care acopera absenta cercetarii in profunzime si a calitatii informatiei.

  Concluzia fiind, desigur, ca limba poate fi aceeasi, ascunzand insa o functionare in cotidian a unor culturi total diferite. In cultura „masculina“, aspectul exterior al vedetei jurnalistice va prima asupra celorlalte calitati.

  Asta se aplica, desigur, mai ales in cazul televiziunii. La radio poti sa arati oricum, insa numai intr-o cultura „masculina“ poate exista o insultã de breaslã cum am auzit la o ziarista italiana aruncându-i alteia: „Ai o faţă de radio“!…

 10. EU intotdeauna am crezut ca este invers, dar vreau sa evit discutii inutile, principiul de baza trebuie sa fie echitatea si egalitatea imtre noi fara comparatii sexiste.
  Cand o sa imtelegi ce este sexism o sa discutam mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *