Băsescu ne aduce catastrofa dincoace de Prut?

560454_391995914203912_819505985_nBasarabenii noștri amărâți și înșelați privesc optimist la orice gest al celor de peste Prut. Neavând televiziuni românești cu rating aici, ei nu cunosc realitățile, cu iz penal, postBăsescu, și rămân manipulabili. Basarabenii încă nu știu ce mafii au înflorit în ultimii zece ani în România, cât Președinte Băsescu a tot făurit ”statul SĂU de drept”.

Basarabenii sunt și iertători. În 2005, Băsescu i-a îndemnat pe ortacii săi politici frontiști de aici să îl voteze pe Voronin Președinte, de care am scăpat pe 7 aprilie 2009, după o revoluție a tinerilor, Voronin care l-a expulzat pe Ambasadorul României.

Apoi Băsescu a spus că va rezolva cu Voronin problema cetățeniei române și a blocat-o pe doi ani. Se uită și dezbinarea, și favoritismul promovate aici de Băsescu – el niciodată nu a încurajat, ba a descurajat, o coagulare a forțelor politice și a societății civile proromânești în fața coloanei a cincea ruse. Guvernul Boc nu a dorit să anuleze cele 500 euro, pentru a trece basarabenii frontiera, iar taxele de stat pentru actele ce cetățenie sunt foarte mari.

Dar asta e tot mai înțeles, apărând conexiunile, cu nuanțe prorusești, între fiul lui Lucinschi, Aiatolahul centrismului antiromânesc, și ginerele lui Băsescu. Acum e clar că se vorbește fals de Unire, torpilând-o, de fapt, de dragul altor interese, mai pământești. Plus firma ”Genesis international”, care a tot cerut bani publici la insistențele lui Chirtoacă, pentru drumuri prost reparate. ”Firmă fără o lopată, dar cu un tată” – Lucinschi.

PNL e partidul care a avut în programul său electoral unic prevederea să aducem în Republica Moldova o Filială DNA, precum și Posturi TV, să avem posturi vamale comune pe Prut, acord între CEC și BEC ș.a. – pentru pregătirea Reîntregirii din 2018, pentru care au pledat și prezidențiabilii români.

Pe ultima sută de metri guvernanții proruși de la Chișinău nu au riscat să îi dea lui Băsescu cetățenia moldovenească, pentru că le strică brânza și borșul. Nu mai știm dacă o va primi, dar dacă o va avea, Băsescu va putea candida pentru Parlament, pentru Primar, îl pot pune ministru, că nu e încă totul furat și pe aici, dar nu poate fi Președinte, deoarece e nevoie de zece ani locuiți dincoace de Prut.

Dar nu știu dacă ne trebuie populismul lui Băsescu pe aici, deși, la Putere sunt prietenii săi – Voronin cu Lucinschi, precum și camarila lor de la Președinție, din Parlament și Guvern…

Asemănarea dintre Băsescu și Lucinschi e că au tot creat ambii partide peste partide, după principiul ”împarte și stăpânește”, iar asemănarea cu Voronin e că și unul, și altul ofensează pe cine vor ei, fără nicio noimă. Așa cum Băsescu a atacat-o pe senatoarea Gabriela Firea, așa Voronin m-a atacat pe mine, deputatul Pavlicenco. Și am câștigat la CEDO dreptul să îl am ca pârât, doar ca acum Guvernul comunist a atacat la Marea Cameră. Cazul meu a creat un precedent ce ar putea invalida hotărârea Curții Constituționale din România, care a admis că un Președinte poate spune ce vrea la adresa cui vrea în mandatul său.

Dar cea mai urâtă e Mafia Retrocedărilor, care a macerat averile românilor, ale basarabenilor și bucovinenilor, confiscate abuziv de regimul comunist, sovietic. Cum poți vorbi de Unire și, pe de altă parte, să nu pui presiune pe instituțiile statului de drept, pe care îl tot invoci, să restituie bunurile confiscate de la oameni? Că nu l-am auzit cu asta vreodată pe Băsescu să ciripească la microfonul de la Cotroceni de la ora 18.00.

Iată din ce cauză Reîntregirea nu se produce – interese, populism, indiferență, minciună, furt, mafii. Este o rușine să vezi ce face această pretinsă elită românească pe ambele maluri ale Prutului.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. Şi d-voatră , doamnă Pavlicenco, v-aţi molipsit de la Antena 3 în privinţa lui Băsescu?nu a fost el uşă de biserică, dar prea multe păcate îi puneţi în spate.Şi apoi nu este frumos să loveşti un om când nu mai deţine o funcţie de decizie.Oare de ce nu aţi dat de pământ cu el când era preşedinte?

 2. Pt coressi

  Nu ma impresionati. Deloc. Am o parere foarte proasta despre Basescu, pe care il consider fals. In rest – am scris intotdeauna, daca nu ati citit, nu e vina mea. L-am sprijinit pina la un punct, dar cind a inceput sa rupa PNL-ul cu grupul Stolojan si sa faca alte majoritati, ca s nu mai spun ce a facut in R.Moldova, s-a terminat. Sa stea cuminte acasa.

 3. nu înţeleg ce catastrofă!!!!???? vă poate aduce un cetăţean,fost preşedinte,căpitan de vas,a cărei probitate morală este la cotele cele mai mici în dreapta Prutului? poate fi el un exemplu,pentru cine? singurul care într-o anumită privinţă s-ar ralia cu personajul Băse ar fi din RM Iurie Roşca, ca personalitate contradictorie .Vă e frică de Roşca? ha ha ha!Apropos, codul bunelor maniere politice spune să nu ataci persoana căzută în dizgraţie, mai ales când acuzaţiile se fac de la o doamnă La bună vedere!

 4. …SA INTELEG DECI CA MOLDOVA…AR FI UN…RAI …PE PAMINT…IAR ROMANIA INTR-O CATASTROFA …PROFUNDA…?! FOARTE USOR ARUNCI CU …PIATRA….ASTA CA NE AFLAM IN SAPTAMINA PATIMILOR…DA , O MARE CATSTROFA A FOST INFINTAREA U.S.L. -ATUNCI CIND …CANALILE LIBERALE S-AU…”INDULCIT” CU COMUNISTII DIN P.S.D.,IN REST…SA AUZIM NUMAI DE …BINE!!!!

 5. P.S. LEGISLATIA CU RESTITUIREA …”in integrum”…A FOST OPERA …LIBERALA… A MARELUI LIBERAL ..REFORMATOR…C.P.TARICEANU..

 6. P.S. 2…PINA CIND NU VA FI …”REINFINTAT” …PARTIDUL NATIONAL ROMAN…. NU VE-TI AVEA SORTI DE IZBINDA IN …BASARABIA !!!!

 7. Domnilor, CATASTROFA se are in vedere ce s-a descoperit acum in Romania, dupa zece ani. Adica deja sa se mute cu prostiile astea Basescu in Moldova? Nu e nevoie. Ca nu a vrut sa incurajeze o coagulare romaneasca, desi putea face, dar a gasit aici, intr-adevar, doar doi romani… Si se stie de ce, e scris si in articol: ”Dar asta e tot mai înțeles, apărând conexiunile, cu nuanțe prorusești, între fiul lui Lucinschi, Aiatolahul centrismului antiromânesc, și ginerele lui Băsescu. Acum e clar că se vorbește fals de Unire, torpilând-o, de fapt, de dragul altor interese, mai pământești. Plus firma ”Genesis international”, care a tot cerut bani publici la insistențele lui Chirtoacă, pentru drumuri prost reparate. ”Firmă fără o lopată, dar cu un tată” – Lucinschi.”

 8. Ce fata de comunista are asta, nu-i de mirare ca il face in toate felurile pe Basescu. EU sunt din Romania, si ceea ce ati scris aici sunt minciunile preluate de pe postul Antena 3 care este al turnatorului prorus Dan Voiculescu. Deci in concluzie Vitalia Pavlicenco – esti o comunista!

 9. Şi d-voatră , doamnă Pavlicenco, v-aţi molipsit de la Antena 3 în privinţa lui Băsescu?nu a fost el uşă de biserică, dar prea multe păcate îi puneţi în spate.Şi apoi nu este frumos să loveşti un om când nu mai deţine o funcţie de decizie.Oare de ce nu aţi dat de pământ cu el când era preşedinte?

 10. Pt andeiyo

  Eu nu privesc nicio Antena 3. Eu am scris despre Basescu si R.Moldova. Doar ca este comunist Basescu, cel care a fost sef sub regim comunist, si nu eu, care nu am fost sefa in regim comunist.

 11. Pt Case DE Vanzare

  Eu nu privesc nicio Antena 3. Eu am scris despre Basescu si R.Moldova. Care este comunist Basescu, cel care a fost sef sub regim comunist, si nu eu, care nu am fost sefa in regim comunist. Am scris mereu despre el. Nu ati citit? pacat, e problema Dvs. Peste ani o sa imi dati dreptate, asa cum mi-a dat viata dreptate cu Filat, cum imi da dreptate cu Ghimpu si Chirtoaca.

 12. ” Te-am asteptat cu dor, Traiane/ Sa-nvii in noi strabunele simtziri/ Caci ne-am pierdut si limba ,si credinta/ Sub cnutul crunt al vechii stapaniri ! Din sufletele noastre chinuite/ De mishelia atator tradatori,/ Tu singur ne mai spulberi desnadejdea/ Si-atzatzi in noi vointzi de luptatori…” (Imnul romanilor sovietizati)

 13. Am urmărit emisiunea si mi-a plăcut, mi s-a părut foarte la obiect.
  In opinia mea Basescu s-a folosit de temele unioniste doar in scop electoral si interes de partid, pentru a crea un partid cat mai mare si cat mai manevrabil. S-a vazut ce a ajuns partidul domniei sale, probabil simtea si el cum stau treburile, e un jucator politic la urma urmei si nu ai cum sa nu simti necesitatea sau sa nu stii ce se petrece, mai ales ca multe erau sus facute.
  La romanii nu mai are acum sanse, iar moldovenii au ieșit foarte tare la vedere atunci când i-au salvat pielea la referendum, si situația s-a vazut in toate partidele, a fost momentul in care au realizat stupefiati ca si moldovenii conteaza, toti începând sa acorde atenție sporita aspectului.
  M-a amuzat faptul ca imediat dupa, s-a orientat si psd-ul acolo sa-si facă o grupare politica cu niste personaje, foarte patate. Le-a reusit cu brio si lor.
  Si nu ai cum sa nu te intrebi atunci, noi de fapt ce exportam? Coruptie, manipulare?
  Numai asta a iesit ca facem.
  Singurul motiv care il mai tine acum cât de cât la vedere pe Basescu e tocmai tema unionista si cred ca tocmai de asta marșează cu declaratii. La romani el nu mai are nici o tema pentru ași (re)castiga credibilitatea.

 14. Pt Eu

  Mersi. Oamenii destepti inteleg. Iar cei de peste Prut ne pot privi pe toi ca rudimentari, pai eu nu sunt asa… O postez pe blog.

 15. aveti grija……basau e satana in persoana,un vierme care conduce un clan interlop , format din familia sa.

 16. BĂSESCU din Basarabi REÎNTREGITORUL ROMÂNIEI

  Câtă URĂ RUSESCĂ la ”unionista”(CU VOIA KREMLINULUI)Vitalia Pavlicenco!
  Dar pe NOI,ROMÂNII basarabeni,pe NOI,ADEVĂRAȚII UNIONIȘTI nu ne miră.
  În Țara Mamă ROMÂNIA DOMNEȘTE KGB-ul prin ALIANȚA ASCUNSĂ PSD-PNL=KGB(USL-KGB trăiește,uraa!!!)

  Iată CE ÎI FACE SĂ TURBEZE DE URĂ RUSESCĂ pe slugoii COLOANEI A-5-A RUSE ,batalionul din MASSMEDIA,presa scrisă,tv ,bloguri și forumuri.

  Lupta Preşedintelui Băsescu cu Călăii OCUPANŢI RUŞI ai ROMÂNIEI DE EST(Basarabia)este SUBIECT TABU la TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română de peste Prut şi din păcate şi la TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română din România de Est(Basarabia)

  Iată de ce A ORDONAT Călăul OCUPANT RUS putinKGB marionetelor MATRIOŞKA
  Ponta(PSD-KGB) şi MATRIOŞKA Crin(PNL-KGB) să declanşeze O NOUĂ LOVITURĂ DE STAT în ROMÂNIA în 2012!!!!

  Preşedintele Băsescu :

  *A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste
  Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.

  *A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.

  *A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.

  *A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE
  DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că
  Basarabia,CA PARTE A ROMÂNIEI, CERE AJUTORUL.

  *A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.

  *A obtinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni

  *A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din
  Ţara Mamă(litoral,deltă,munţi)

  *A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul !

  În 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.

  *A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!

  *A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!

  *A rezista PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) şi NU A ABANDONAT Basarabia!

  *A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din Ţara Mama,le-a oferit.

  *A înfiinţat în Ţara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.

  *A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria

  *A trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni

  *A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMĂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface până în iarnă 1000 de case distruse sau avariate

  *Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Obileni la sărmanii ROMÂNI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!

  Şi a facut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era “tocat” zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în
  masă de peste Prut-Antena3-RealitateaTV

  *Ţara Mamă plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti.
  Este
  UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!

  *NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca Ţara Mamă SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să ne abandoneze pe NOI,ROMÂNII basarabeni !

  De aceea
  Băsescu din Basarabi REÎNTREGITORUL –

  A FOST,ESTE și VA FI Președintele NOSTRU,AL TUTUROR ROMÂNILOR !

 17. BĂSESCU din Basarabi REÎNTREGITORUL ROMÂNIEI

  PNL-pavlicenco face jocurile ALIANȚEI ASCUNSE PSD-PNL-KGB,COLOANA a-V-a RUSĂ,Divizia București.

  De aceea se gudură la picioarele MARIONETEI RUSEȘTI(via Viena-Berlin),Klaus IOHANNIS,UN DUȘMAN DE MOARTE AL NEAMULUI ROMÂNESC.

  De aici și atacurile la PREȘEDINTELE UNIONIST TRAIAN Băsescu sau la PL-GHIMPU.Tot așa cum TRĂDĂTORII din PLR-Saharneanu(SLUGILE LUI FILATOV-KGB) erau frați de KGB cu PLR-ul KAGHEBISTULUI Tăriceanu și la fel SABOTAU PL-Ghimpu.

  PNL-pavlicenco e precum un cățel chihuahua(CIUAUA).De la cele 500 de grame pe care le are,LATRĂ cât poate de tare către CIOBĂNESCUL MIORITIC ROMÂNESC de 80 de kile.
  Nu reușește decât un singur lucru:
  cu ”gloriosul” 0,1% obținut la alegeri FACE DE RÂS MIȘCAREA UNIONISTĂ.
  Adică EXACT DE VOR Călăii OCUPANȚI RUȘI!

  RUȘINE vitalia palicenco(cu MINUSCULE,mai mult nu meriți)!RUȘINE!
  Alio,MASKVA,PANIMAIȘ?

 18. Pt Tudor

  Fii sigur ca ma spal mai des decit tine.

 19. Doamna Pavlicenco,

  nu va lasati descurajata de cativa postaci ai mafiei basiste. Cu banii rezultati din devalizarea economiei nationale a Romaniei, mafia lui Basescu si-a platit o adevarata armata de postaci. Sunt foarte usor de recunoscut pentru ca obisnuiesc sa dea copy&paste la niste texte care de cele mai multe ori contin cuvinte deosebit de mizerabile, folosite de obicei in mediul care ii place cel mai mult Basescului: carciuma.

  Am observat ca la acuzatiile mincinoase ce v-au fost aduse ati raspuns prin a va face publica toata biografia, inclusiv aspecte intime din viata dumneavoastra. Rar mai gasesti in ziua de astazi atata transparenta la un politician.

  Va urmaresc de ceva vreme si in sufletul meu vreau sa cred ca sunteti sincera si dedicata cu totul idealului national de reintregire a neamului romanesc.

  TRAIASCA ROMANIA MARE!

 20. Pentru toti cei de buna credinta care s-au lasat pacaliti de cel mai mare tradator de tara si antiroman care este Basescu, dar si pentru imbecilii care stiu ce fel de mafiot este Basescu dar il pupa in fund mai ceva ca pe vitelul de aur, va ofer niste informatii care vor face pentru unii putina lumina:

  http://glasul.info/2014/12/25/neamul-romanesc-este-bantuit-de-tradatori-de-vanzatori-de-tara/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *