Mircea Popescu: Starea de minciună (privind obiectivul Unirii). Si un video inedit despre Reîntregire

popescuDe ani de zile societatea civilă românească dezbate tema Reîntregirii. Și este evident că acest lucru se face în mod dezinteresat din pur simț patriotic și național. Românii vor să fie împreună, cu bune și cu rele, într-un stat întregit și respectat al unei singure națiuni române pe Pământ.

11071946_1048970215117317_8384390415092264593_nNenorocirea acestei națiuni împărțite și destrămate, în cea mai mare parte din cauza unor dorințe imperiale atât din Vest – pentru menținerea unui status-quo ușor de controlat -, dar, mai ales, din Est – pentru păstrarea unei zone indefinite și instabile ca formă de presiune politico-militară -, sunt cele două structuri politice de la București și Chișinău, care nu sunt atât de dezinteresate cum este societatea civilă.

Într-adevăr, clasa politică se minte pe ea însăși, găsind diverse pretexte să respingă necesitatea stringentă a Întregirii.

Dar cel mai grav, este că ne minte atât pe noi, românii, cât, mai ales, opinia publică mondială și comunitatea politică internațională, cărora le ascunde adevărul despre năzuințele națiunii române.

Limbajul de lemn folosit, așa numit diplomatic, respinge, de facto, perspectiva unionistă și aruncă Basarabia într-o groapă fără fund a dezvoltării și a perspectivelor unui viitor cât de cât normal.

TOTISUNTBUNIPoliticienii basarabeni corupți, în dorința lor de a profita 10906493_10153182486729320_7135539894038836306_n (1)de ultimile fărâmituri ale unui stat în colaps, cum este așa zisa Republica Moldova, ca și politicienii Bucureștiului, la fel de corupți, dorind să păstreze doar pentru ei avantajele și bunăstarea pe care au acumulat-o din învârtelile cu Uniunea Europeană, mențin, în mod criminal, starea de dezbinare a României.

Tocmai de aceea, vedem cum problema Unirii este sucită pervers din vârful buzelor de diverse partide politice românești doar în campaniile electorale, amăgind, deci mințind populația despre intențiile lor ”mărețe” pe care le uită imediat după câștigarea sau pierderea alegerilor. În rest, prin subiectul unificării românești, devenit tabu în raport cu Uniunea Europeană, clasa politică românească, în întregul ei, extinde minciuna prin omitere, lăsând să se înțeleagă, în mediile internaționale, lipsa de interes național pentru acest subiect.

În Basarabia, lupta pentru avantajele puterii dintre politicienii așa ziși pro-unioniști sau pro-români, conduce la fărâmițarea și o diminuarea ideii unioniste, creând un vacuum în zona politicului unionist, vacuum umplut de partizanii politicii anti-românești și anti-unioniste. Este un vacuum în care-și găsesc locul ”stataliștii” interesați de menținerea privilegiilor într-un stat fără identitate și aflat înainte de faliment, după care își găsesc drumul pregătit cu minuțiozitate spre alte zări, de preferință luminate de steaua Kremlinului.

Minciuna propagată de politicienii Chișinăului și Bucureștiului, care nici măcar nu catadicsesc să se consulte cu populația pe această temă, constituie unul dintre motivele creșterii atitudinii anti-sistem a românilor. Iar mișcările anti-sistem devin un mare pericol pentru stabilitatea atât internă cât și regională, capabil să ducă la o explozie populară necontrolată.

Soluția este ca adevărul să prevaleze în politicile de pe malul Dâmboviței și al Bâcului, care, în acest moment, sunt politici adânc scufundate într-o stare de minciună generalizată despre interesele națiunii române.

https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/starea-de-minciuna/

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. Daca nu ne vor ajuta MARILE TARI PUTERINICE sa facem UNIREA, aceasta NU se va realiza.

 2. Intre REPUBLICA MOLDOVA si ROMANIA sa fie cat mai multe legaturi de toate tipurile (chiar si rele). Cu transnistria la sigur NU se va face UNIREA pentru ca este dincolo de APA si orasul mare Odesa este puternic rusesc. S-a mai facut UNIREA cu transnistria dar NU a durat – a adus doar ura, suparare, despartire, moarte.

 3. UNIREA va aduce MUNTII, LITORAL, DELTA, MULTE FRUMUSETII. Deasemenea vom avea sansa sa ne facem mai usor MULTI PRIETENI, sa ne gasim mai usor o femeie/barbat pentru CASATORIE.

 4. Ana Munteanu este admirabilă şi pur şi simplu nu poţi să nu-i faci loc într-una din cele mai calde cămăruţe ale inimii, unde s-o păstrezi pentru totdeauna. Am urmărit-o la concursul”Românii au talent” şi am fost trist pentru faptul că nu a fost desemnată câştigătoare. Cred totuşi că Ana Munteanu a rămas în inima multor români ca un model de artist desăvârşit, legat de oamenii din mijlocul cărora a reuşit să se înalţe precum „pasărea măiastră”, predestinată să încânte cu frumuseţea artei sale şi calda lumina pe care o răspândește prin tot ceea ce face pe tărâm artistic şi nu numai. Un om minunat pe care trebuie să-l ocrotim şi să-i creăm condiţii prielnice pentru a se înălţa tot mai sus, spre împlinirea misiunii sale,scrisă de Tatăl Ceresc în cartea vieţii ei. Sper să am ocazia să-i comunic direct aprecierea şi simpatia pe care i le port şi să-i umplu mîinile magice cu flori alese.
  Despre politicienii noştri, cu altă ocazie.

 5. Congresul Diasporei Unioniste:
  3-5 aprilie 2015, Palatul Parlamentului, Bucuresti, str. Izvor 2-4

  Phone: 0733696233, E-mail: contact@actiunea2012.ro
  https://ro-ro.facebook.com/basarabiapamantromanesc

  La acest congres sunt invitați reprezentanții asociațiilor de români
  din străinătate, precum și cei care s-au făcut remarcați
  prin atitudine sau activități unioniste.

  Temele principale ale dezbaterilor vor fi atât comunicarea cu liderii de opinie de pe mapamond, pentru a facilita crearea unei atmosfere favorabile ideii
  de Re-Unire a României și Rep. Moldova, cât și influențarea factorilor politici din țară.

  Prin mesaje și apeluri ale românilor din diasporă, politicienii de la Chișinău trebuie să fie îndemnați să renunțe la mesajele lor ambigue în privința chestiunilor de identitate națională și să asculte doleanțele românilor
  de la est de Prut, care doresc în majoritate Re-Unirea.

  Politicienii de la București, la rândul lor, trebuie persuadați să își asume
  un rol mai proactiv în relația cu Rep. Moldova și, în special, cu românii
  care locuiesc acolo. La fel, vor fi analizate posibilitățile pragmatice
  de apropiere dintre cele două state românești,
  la care pot contribui și românii din diasporă.

  Cu toții știm că pentru legitimarea Unirilor anterioare, din 1859 și 1918,
  a fost nevoie de un efort diplomatic colosal, dar în același timp tacticos
  și bine direcționat. Deși decizia de RE-Unire o vor lua românii
  de pe cele două maluri ale Prutului, este foarte importantă
  și o atitudine internațională favorabilă în momentul luării acestei decizii.

  Noi, românii din diasporă, suntem cei care trebuie să ne asumăm
  rolul de ambasadori ai românismului și ai RE-Unirii oriunde ne aflăm,
  căci suntem cei care au cel mai înlesnit acces la formatorii de opinie
  din țările occidentale.
  ––––––––––––––––––––––––––

 6. Blog Ion Coja, profesor, Bucuresti

  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/basarabia-perspective-sperante-griji-certitudini/

  un fragment-

  5.
  CLASA POLITICĂ din BASARABIA și RE- UNIREA

  Este foarte important să câștigăm pentru Unire clasa politică din Basarabia, așa păcătoasă cum e! Nu-s mai breji cei de la București, dar aceștia contează mult mai puțin! Nu la ei este decizia Unirii! Dacă poate exista opoziție internă la UNIREA cu Basarabia, aceasta poate veni numai de la clasa politică.

  Politicienii de la Chișinău au o problemă pe care trebuie s-o înțelegem. Ei își pun în mod legitim întrebarea: ce greutate mai avem noi, liderii din Basarabia, în cadrul României Mari. Vom mai avea acces la „ciolan”? Cum se va uita la noi Bucureștiul?

  Constituția României, la a cărei modificare se lucrează acum, trebuie să aibă în vedere aceste temeri, aceste probleme. Personal, pentru multiple considerente, inclusiv cele de mai sus, am propus să fie instituită funcția de vicepreședinte al României, funcție pe care s-o ocupe numai un român născut în Basarabia sau în teritoriile locuite de românii din jurul Țării, ori membru al diasporei. Vice-președintele României să se ocupe de problemele Unirii cu Basarabia, de problemele Basarabiei ( după Unire), și de românii din afara Țării, inclusiv cei din diaspora, să se asigure de eficiența politicii de prezervare a identității lor naționale românești.

  Constituția ar mai putea include și această prevedere: în următorii 40 de ani de după Unirea cu Basarabia și Bucovina, parlamentarii aleși în aceste ținuturi să fie originari din aceste ținuturi. Iar fiecare guvern să includă un ministru plin și doi secretari de stat originari din afara actualelor granițe ale României. (Mă rog, ceva asemănător, nu intrăm acum în detalii. Ideea contează și ideea ar fi ca basarabenii și bucovinenii să fie siguri că după Unire nu vor ajunge a cincea roată la căruță!) De exemplu, găgăuzii trebuie din vreme convinși în mod oficial, prin tratat legiferat, că vor avea reprezentare proporțională în Parlamentul României și în alte structuri politice.

  Găgăuzii au o situație diferită de a rușilor din Basarabia. Prezența găgăuzilor în Basarabia are un caracter „natural”! Nu este efectul politicii de rusificare a Basarabiei. În schimb rușii din Basarabia, stabiliți în Basarabia după 1944 și urmașii lor, nu pot emite emite pretenții la o egalitate completă în drepturi. Ar însemna să legitimăm politica de rusificare. Trebuie aplicat modelul baltic. În Țările Baltice, după 1990, rusofonilor nu li s-a permis accesul la câteva consultări electorale decisive pentru viitorul țărilor respective.

 7. Какая прекрасная новость:

  Percheziţii DNA la domiciliul lui Sergiu Lucinschi care este reținut pentru 24 de ore. Este cercetat pentru infracţiuni de corupţie și acuzat că ar fi pretins 4 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *