Despre ce ar trebui să facă Iurie LEANCĂ

379108_439469126100207_1991799784_nIluzii si iar iluzii si cu Leanca, cel care nu isi apartine, fiind al Sistemelor moldovenesc si rusesc. De Leanca nu poti lega nicidecum cuvintul „national”, ci doar „european la sfantu-asteapta”, care inseamna statalism moldovenesc prorusesc, sa aiba de unde fura tilharii in continuare. Numai optiunea unionista este interesul national. Leanca ar trebui sa lupte in PLDM, sa isi faca adepti, sa incerce sa preia sefia partidului, sa demonstreze ca poate monitoriza si promova – ca si deputat – niste valori democratice, ca de nationale, romanesti, nu cred ca poate fi vorba. Sa lupte in PLDM, sa nu ii placa lui Filat, sa il dea afara si, abia dupa asta, sa incerce a aduna o platforma, ar fi bine – nationala, romaneasca, daca mai are ceva sensibil, in acest sens, in sufletelul lui de la Cimislia… Si sa adere la Consiliul Unirii, ca sa se coopereze cu „Prietenii Unirii” din Parlamentul Romaniei. VP

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. A fost tras in teapa fiind in fruntea partidului. Ce sanse ar avea acum sa schimbe ceva acolo?
  PLDM acum e ca o buba care doar sparsa va trece.

 2. PROBLEMA E CA ALEGATORUL MOLDOVEAN SE FRIGE SI NU SE INVATA. AGRARIENII,COMUNISTII,DEMOCRATII,LIBERALII SAMD SINT DOAR NISTE FETE ALE ACELUIAS DEMON CARE TINE STRINS INTRE BRATE TARISOARA NOASTRA, DOAR NATIONALISMUL PUR POATE SALVA RM.
  ATUNCI CAND SE VA AJUNGE LA ASTA SE VOR SCHIMBA MULTE, VINE DIN POPOR IN PRIMUL RIND.
  IN SCHIMB MOLDOVENII TRAESC DUPA PRINCIPIUL SA MOARA CAPRA VECINULUI…
  DAR CAPRA LOR NU ARE CE MINCA PINA MOARE CEA A VECINULUI. INCA O PROBLEMA DE GINDIRE MIORITICA.
  CARE TREBUIE INFRUNTATA SI EDUCATA DE MICI.

 3. Госпожа Павличенко, Вы расписали хороший сценарий для «пострадавшего» вице-премьера . Будьте уверены, скорее всего так и произойдет. Те, кто управляют Лянка, давно предусмотрели этот хитрый ход: «жертва Филата» создаст еще одну партию, которая будет самая, что ни на есть «национальная», «демократическая», «либеральная» и т.д. Она и только она приведет Молдову в ЕС!!!
  Конечно же электорат в очередной раз будет обманут и у власти останутся те же фигуранты. И, как Вы любите говорить: « in vremuri noi din nou noi!» Увы!

 4. Este elementar şi de bun simţ ca pe un site în care se scrie şi se poartă dialogul în limba română, care de alt fel este limba oficială şi în Moldova, să te stădueşti să scrii în această limbă. Din punctul meu de vedere, postarea comentariului în limba rusă de către „Rusoaica” este cel puţin neelegantă, dacă nu cumva dovedeşte altceva. Sper să nu fiu înţeles greşit.
  Cât despre Leancă, numai de rău. S-a ondulat până la pământ şi el săracu în faţa comuniştilor ( am în vedere PDM şi PCRM) şi în faţa colegilor din PDLM, care joacă periculos la două capete, poate, poate îi convinge că este totuşi credincios sistemului. A fost tras pe sfoară, vorda vine, de „lupii bătrâni ” care i-au găsit un înlocuitor credincios şi mai proaspăt, uşor de manipulat şi chiar de devorat.

 5. HA HA, VLAD AI DREPTATE :-):-):-)
  DAR MIE IMILAC RUSOAICELE SINT BUNE DE ….:-):-):-)
  DACA AS SCRIE IN FRANCEZA SAU ITALIANA CE AI ZICE ?!

 6. Pentru VLAD

  Am folosit in urma 2-3 ani cel mai elementar mijloc de bun simt cerand sa nu se foloseasca limba rusa cand se discuta probleme romanesti pe acest blog. Mai mult: am cerut cu deplina bunacuviinta doamnei „rusoaice” sa aiba dansa sau altcineva bunavointa unei traduceri in romaneste. NIMENI nu a suflat o vorba… despre.Iata ca intamplarea face sa pot reveni la cerere datorita tie.As putea face o punere la punct mult , mult mai dura asupra a ceea ce se intampla AICI si DE CE.
  Raman insa la a-ti semnala VLADE, ca nu esti singurul patit ! Cunosti povestea cu Stan Patitul ?

 7. SERGIU spune:
  23 februarie 2015, la 22:10

  DAR MIE IMILAC RUSOAICELE SINT BUNE DE ….:-):-):-)

  Nu înțeleg ce înseamnă «IMILAC»? Nu cumva ai vrut se ma jignesti? Bravo, ești «barbat adevarat». Rușine!

 8. pt.vlad

  Vlad, вообще-то я пишу не для Вас, а для госпожи Павличенко, которая прекрасно владеет несколькими языками, в том числе и языком межнационального общения в РМ.
  Прошу не волноваться.

 9. Iura este un nume nu prea de bun augur pentru romanii basarabeni ( Iuri Vanovici poate sa confirme :)) ).
  Fostul MARE ШИШКА a stat cracit in patru labe timp de un an si ceva si a dat din cap DADADADA cind ce fura ca in codru BEM-ul, aeroportul, IS Servicii Transport Auto si IS Garile si Statiile Auto, etc.
  Dupa ce a fost inlaturat de la treuca este clat ca covitaie a pierdere. Pecetea de agent i s-a lipit de buca foarte adanc…
  Iura Gheorghevici – FINITA LA COMEDIA, братуха !

 10. Rusoaica,am înţeles că nu scrii pentru mine ci pentru „gospodina Pavlicenco” numai că acest site este deschis publicului larg şi pentru comunicare se foloseşte limba şi scrierea specifică sitului, care este limba română, pe care văd că o cunoşti. Nu ai nici o scuză pentru a scrie în limba rusă câtă vreme normele de conduită într-un grup pretind să te adaptezi cerinţelor grupului cu condiţia ca aceste cerinţe să nu fie contrare legii sau normelor de convieţuire. Or, tu ai aceptat să participi la schimbul de idei pe acest site şi, din punctul meu de vedere, eşti bine venită, indiferent care îţi sunt părerile şi opţiunile. Ceea ce ar trebui respectat este limba de comunicare utilizată de cei care au constituit şi cei care, în majoritate, participă la dezvoltarea situl .

 11. Pentru Sergiu,
  Dacă ai scrie în franceză sau italiană ai dovedi că eşti un poliglot şi meriţi laude pentru aceasta. Însă ceea ce am scris pentru „Rusoaica” ar fi valabil şi în acest caz. Totodată, mai este încă o problemă majoră. Vei fi înţeles doar de puţini oameni la care ar trebui să ajungă mesajul tău şi nu cred că asta urmăreşti şi doreşti. Continuă să scrii în limba română pentru că intervenţiile tale sunt destul de clare şi consistente şi cu siguranţă vor avea ecou.

 12. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  Salutare !
  1.
  Iurie Leanka este un anti-român si anti-unionist notoriu cu scoala KGB facuta la Moscova si Budapesta si cu o ura patologica contra României, probabil din cauza ca tatal sau este bulgar, etc.
  Pentru Proiectul nostru National de Re-Unire cu România el este pierdut definitiv….
  2.
  In privinta misterioasei Rusoaice.
  Da, pe un site in româneste ar fi bine de scris in româneste. Dar, mai exista si exceptii. Rusoaica are niste viziuni cu adevarat europene, democratice, pro-românesti si pro-unioniste si este prietena noastra. Bravo ei ! Va rog, fiti mai indulgent cu ea. A mentionat mai demult ca poseda nitel româna, dar se cam jeneaza sa scrie in româneste.
  –––––––––––-
  Din respect catre dumneaei,
  iata traducerea primului ei mesaj –

  Doamna Pavlicenco,
  Ati scris un scenariu bun pt. victima vice-premierului. Fiti sigura, asa si va fi.
  Acei care-l conduc pe Leanca, demult au prevazut un pas siret .” Victima lui Filat” va crea un alt partid, care va fi cel mai, cel mai ‘national’, „democrat”, „liberal”, etc.
  Numai el si numai el va duce RM in UE !
  Sigur ca electoratul va fi mintit iarasi iar la putere vor ramâne aceiasi figuranti.
  Si cum va place sa spuneti – in vremuri noi, din nou noi !
  Din pacate !
  N.B.
  draga Rusoiaca, nu va numiti cumva Ludmila ?

 13. Rusofonilor si rusofililor din Republika Molddova am sa le dau doua vesti proaste.
  1). Pentru prima data in istorie, la sfarsitul anului 2014, Romania, cu un PIB pe cap de locuitor de 16.518 $, a depasit Federatia Rusa care are un PIB pe cap de locuitor de doar 15.176 $. Si urmarile embargoului pe piata rusa inca nu au inceput sa-si arate pe deplin efectul.
  2). Urmare a rezultatelor ultimului rececensamant din Basarabia, cu toate furtisagurile si manipularile care s-au produs, rezulta ca populatia autohtona, vobitoare de limba romana ( avand in vedere Hotararea Curtii Consttutional care stipuleaza ca o limba oficiala moldoveneasca literara nu exista ) reprezinta fix 80% adica 2.339.625 de locuitori iar populatia rusa este de numai 5,46%, adica 150.065 de locuitori iar totalul a ceea ce este numit in mod manipulator drept ruskoe naselenie, adica al acelora care folosesc limba rusa ca limba de comunicare interetnica este de doar 20%, adica sub norma europeana de 25%. Deci domnilor rusi, Republica Moldova, la fel ca si Romania, este stat NATIONAL, independent, unitar si indivizibil si nu un stat multietnic. Deci folosirea limbii ruse ca a doua limba in care se redacteaza actele oficiale in Republica Moldova nu se mai justifica.

 14. IMILAC NU EXISTA IN LIMBA ROMANA EXISTA IMI PLAC, DACA NU AI INTELES ASTA ESTI O DEFICIENTA MINTALA SI SAU PUR SI SIMPLU NU CUNOSTI LIMBA ROMANA.

 15. IN ACEST CONTEXT MA ALATUR LUI VLAD DESI INTELEG PERFECT RUSESTE SI SCRIU IN ACELAS TIMP, PE ACEST BLOG INTR-ADEVAR SE ACCEPTA DECAT O LIMBA, DEJA MI-AM PERMIS SA SCRIU CU MAJUSCULE SI RECUNOSC CA E LIPSA DE RESPECT PENTRU ALTII, DAR SINT CONDITIONAT DE MIEZUL DE COMUNICARE. APOI DACA O PERSOANA CUNOASTE FOARTE MULTE LIMBI NU E NEAPARAT SA FIE SI DESTEPT/DESTEAPTA SAU INTELIGENT/INTELIGENTA, PUR SI SIMPLU ESTE O PERSOANA MULTI-LINGVA, IAR ACESTA ESTE UN FENOMEN CARE SE RASPINDESTE IN MULTE TARI, DOAR CATEVA NATIUNI NU L ACCEPTA SI SINT CONSIDERATE RETARDATE PRINTRE CARE RUSII,CHINEZII,AMERICANII,ETC SINT NATIUNI MARI SI NU VOR SA CUNOASCA LIMBI STRAINE SI CULTURA ALTOR POPOARE, DIN CONTRA INCEARCA SA SE IMPUNA PE À LOR, OARE NU ATI INTELES DE CE NOI AM REZISTAT DE MII DE ANI PE ACEST PAMINT ?!
  PENTRU CA SINTEM MULT MAI INTELIGENTI DECAT NE CREDETI :-):-):-) PESRONAL NU VREAU SA MA LAUD SI SA TI SPUN CATE LIMBI VORBESC, CRED CA O SA MI DAI INCHINACIUNI SI BATI MATANII DIMINEATA SI SEARA :-):-):-)

 16. ACUMA FARA GLUME.

  1) ACEST LEANCA POATE CA E SI UN OM BUN DAR FACE CIRC SI JOCUL RUSILOR SEAMANA HAOS IN SOCIETATE.
  DE CE NU VINE PUR SI SIMPLU LA PNL SI SA I DENUNTE PE PLDM SA SPUNA IN GURA MARE CA MOLDOVA ESTE BAIA-SUCEAVA-IASI ACOLO S-A NASCUT SI AZI FACE PARTE DIN STATUL ROMANIA IAR NOI NU SINTEM DECAT NISTE RATACITI SI CAUTAM NOD IN PAPURA, OARE CE ARGUMENTE VOR MAI INVENTA SA TINA IN FRIU POPULATIA ?!

  2) IN DE ASTA EL DECLARA CA ESTE UN FAT-FRUMIS PE CAL BALAN SI CREEAZA UN PLDM REFORMATOR !!!
  DECI SEAMANA HAOS SI CONTRIBUE LA PERPETUITATEA ACESTUIA, UITE ASA MIRCEA SINTEM PROSTITI DE ZI CU ZI.

  JOCUL DE-A MIJATCA DACA IL CUNOSTI CONTINUA.DAR NOI NU SINTEM COPII SI INTELEGEM TOT E TIMPUL SA LE INTOARCEM SPATELE SI SA FACEM ALEGERI JUSTE.

 17. PENTRU SERGIU:

  SERGIU, Îmi place mult umorul tău: «OARE NU ATI INTELES DE CE NOI AM REZISTAT DE MII DE ANI PE ACEST PAMINT ?!
  PENTRU CA SINTEM MULT MAI INTELIGENTI DECAT NE CREDETI»

  Cu această ocazie, vreau să spun o anecdotă.

  Pe drum s-au ciocnit două mașini, o mașină ieftină și alta cu mult mai scumpă.
  Din masina scumpă sar doi bandiți și destrug complet masina in care se aflau doi moldoveni, Ion si Vasilii.
  După ce bandiții au plecat Ion îl întrebă pe Vasilii : “Știi de ce ei pe noi nu ne-au ucis? Pentru că noi suntem MAFIA!!”

  P.S. Sergiu, în limba ta maternă scrie fără greșeli

 18. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  Sergiule,
  Las-o mai moale.
  Scrie cu minuscule, caci ne obosesc ochii de la majusculele tale.
  Si fii mai modest !
  Nu te face cocos falnic !
  Si lumea te va aprecia mai mult.
  E un sfat prietenesc.
  Fara Suparare !

 19. Pentru Burunducul Unionist dela Tighina
  Sincer, mă bucur mult pentru ceea ce este „Rusoaica” şi îi voi fi prieten adevărat dar regula despre care am vorbit, privind limba şi scrierea de comunicare, cred că ar trebui respectată, cu atât mai mult cu cât observ că ştie destul de bine româneşte

 20. SA FIU SINCER NU INTELEG UMORUL RUSESC SAU HAHOLESC, MAI ALES BANCURILE CU MOLDOVENII, ROMANII, SAMD.
  DA DOVADA INCA ODATA DE FAPTUL CA RUSII SE CRED NACIALNICI IMPORTANTI, DAR SINT DOAR NISTE CACATI SI ATAT. IN FINE TIMPUL II VA JUDECA PE TOTI.

 21. NU MA INTERESEAZA SFATURI IN LAGUARURA CU COCOSII :-):-):-)
  NU AM TREABA CU EI, SI IN GENERAL SCRIU CE GINDESC, NU FAC ATAC LA PERSOANA SI SPRE DEOSEBIRE DE MULTI ALTII.
  AICI SE DISCUTA DESPRE POLITICA DIN RM SI PERSOANELE IMPLICATE IN DECIZIILE EI, NU SI DESPRE CEI CE COMENTEAZA, MAI BINE ATI ADUCE ARGUMENTE SI PROPUNE CEVA IN DIRECTIA ACEASTA.
  PERSOANA MEA SAU ALTOR CE SRIU AICI E MAI PUTIN IMPORTANTA, MAI BINE ZIS ESTE INEXISTENTA, POTINSA MA CONSIDERI O UMBRA DACA VREI, DAR SA STII CA CUVINTELE DIN UMBRA AU PUTERE MAI MARE DECAT UN ATAC LA PERSOANA. APOI NU AM VENIT PE FORUM SA MI FAC PRIETENI NICI SA MA DAU TARE, DOAR SA MI EXPRIM IDEILE.
  IAR PE CEI CE-I ARD OCHII CITIND COMENTARIILE MELE, VA SFATUI SA VA PROCURATI OCHELARI ANTI RADIATIE.

 22. Politicienii sunt ca şi TV’urile, ce cere poporul aia oferă. Mai sunt şi câţiva sinucigaşi şi oneşti, însă ăia nu câştigă alegeri, foarte rar doar.
  Cred că Moldova trebuie să schimbe 2 generaţii pentru a putea vorbi de Unire, asta dacă educaţia este bună. Aderarea la UE este un pas bun pro-românesc. Dacă vă scoatem din ghearele Rusiei putem vorbi mai deschis fără teama că o să vină tancuri la Chişinău.
  Românismul ar trebui promovat însă nu agresiv, ar trebui promovat cultural, şcoli, teatre, filme, cărţi, legături între ziare, situri,licee, facultăţi, ONG din România şi Moldova, nu aveţi nevoie de declaraţii bombastice la TV. Unirea nu ar trebui exclusă însă ar trebui nediscutată.
  Ardealul nu a pus niciodată o în discuţie o Unire cu România :)), noi doar am promovat românismul, ne-am cerut drepturile, nu am promovat niciodată românismul în contradicţie cu statul A-U, dar asta nu ne-a împiedicat să votăm sau să luptăm pt Unire la momentul prielnic.
  Cumpătarea nu a omorât pe nimeni. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Greater_austria_ethnic.svg
  Propunerea românilor pentru A-U, :). Nu ar trebui să fiţi revoltată pe planul de integrare UE, poate nu-i cel mai rapid, însă vă va da libertatea de a alege în siguranţa.
  Desigur că românii vroiam ROmânia Mare, dar o Austrie federală era mai bună decât nimic, măcar era un început.

 23. Harta se referă la propunerea lui Popovici, un jurist român apropiat Hasburgilor pentru a crea Statele Unite ale Austriei.
  Un proiect de a salva imperiul şi de a satisface problemele naţionale din el. Planul a fost refuzat de împărat, moştenitorul (cel asasinat ) îl vroia, însă asasinarea lui a dus la Primul Război Mondial, iar planul nu-şi mai avea sensul din moment ce poporele erau libere să aleagă ce vor.
  Însă Moldova în momentul de faţă nu este în situaţia 1918. Deci mare atenţie, planul UE este cel mai viabil momentan. Măcar este un pas în faţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *